Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Да де, ама аз купувам от течния запалител около 7-8 лв шишето, значи прибави още поне 50 ст. А КВт/ч. колко струва?
    При мен се пали с горелката и една малка бутилка пропан-бутан, която ми стига за цяло лято, пък даже и остава. Даже на жаравата докато се разгори хубаво и побелее хвърляме и малко чушки за печене.
    Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:19.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

    Comment


    • #77
      Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      При мен се пали с горелката и една малка бутилка пропан-бутан, която ми стига за цяло лято, пък даже и остава. Даже на жаравата докато се разгори хубаво и побелее хвърляме и малко чушки за печене.
      Добре де, ама сега проверих, че токът е около 14 ст., което значи, че ако скарата ти е 2000 вата, за 1 час ще изхарчиш 28 ст. Доста по-малко е от 1 лев.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

      sigpic

      Comment


      • #78
        Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
        Добре де, ама сега проверих, че токът е около 14 ст., което значи, че ако скарата ти е 2000 вата, за 1 час ще изхарчиш 28 ст. Доста по-малко е от 1 лев.
        Убеди ме - даже ще ти останат пари за една бира докато печеш.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

        Comment


        • #79
          Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Убеди ме - даже ще ти останат пари за една бира докато печеш.
          Нооо, както казват кеф цена няма, така че левче-кефче е много добра цена. Аз вкъщи ползвам електрическа, щото не ща да опушвам квартала, а и когато истинското барбекю на тиферич е по-рядко (само на село или някъде другаде), удоволствието е по-голямо
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

          sigpic

          Comment


          • #80
            Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            А с още по-голяма сигурност - и по вкусно! (на въглища)
            От малък помня една сцена от филма "Васко да Гама от село Рупча". Като го изловиха на кораба диването и почнаха да му организират учебни занятия, трудовото беше при готвача. Та онзи разправя:
            "Тооооо... на кораба е забранено да се внасят и ползват такива неща, амааа.... аз в тая електрическа скара пускам по едно-две парчета въглища, та да замирише на истинска скара"
            Та така, "кеф цена няма"

            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

            Comment


            • #81
              По темата "Скарата в градска среда". Мариновани пилешки и свински мръвки, малко купешка наденичка (са да има), студена бира, ракийка (за изравняване на външната и вътрешната температура) и червено вино (за ценителите). А, и поводът за събирането - панирани пачи крак.
              Attached Files
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

              Comment


              • #82
                Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                Нооо, както казват кеф цена няма, така че левче-кефче е много добра цена. Аз вкъщи ползвам електрическа, щото не ща да опушвам квартала, а и когато истинското барбекю на тиферич е по-рядко (само на село или някъде другаде), удоволствието е по-голямо
                Хапсолютно!

                Да се похваля - в сряда на рожден ден на приятел ми дойде вдъхновението да забъркма най-изврятения си специалитет: варени яйца (натрошени) със сърене, майонеза и ... рибна консерва! За подправки - стандартните - сол, черен пипер, червен пипер. Жалко че нямаше къри.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

                Comment


                • #83
                  Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                  По темата "Скарата в градска среда". Мариновани пилешки и свински мръвки, малко купешка наденичка (са да има), студена бира, ракийка (за изравняване на външната и вътрешната температура) и червено вино (за ценителите). А, и поводът за събирането - панирани пачи крак.
                  Е, ама ти като гледам си на последен етаж, пък аз съм на първия и целия комшулук ми гледа в балкона, а пък пушекът отива към горните етажи и на нашата и на съседните сгради

                  А ще споделиш ли състава на маринатата?
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

                  sigpic

                  Comment


                  • #84
                    Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                    А ще споделиш ли състава на маринатата?
                    Друг беше по тая част. Аз бях по начукването, снимките, бирата и терена. Те моите снимки са по-скоро за "Снимки от купони и...", ама реших да ги споделя заради скарата.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

                    Comment


                    • #85
                      Гювеч "класик" с прасе, кво друго да кажа
                      А, да, сетих се - лясковци да се скрият с тяхната полендашка рецепта с ориз
                      Attached Files
                      Last edited by bass; d.m.y г., 22:14.

                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                      Comment


                      • #86
                        Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        А ще споделиш ли състава на маринатата?
                        Аз като главен скараджия удома мога да споделя как аз ги правя, досега никой не е останал недоволен или гладен като аз съм на скарата
                        Пържоли: свински (за предпочитане) или пилешки.

                        В един съд режеш на дъното лук на колелца и изстискваш малко лимон (но не прекалявай). Пържолите ги начукваш с готварско чукче и от двете страни ги омагьосваш с кимион и черен пипер. Ред пържоли върху лука и лимона, после пак лук и лимон, после пак пържоли и т.н. Оставяш в хладилника за 1 нощ и после мяташ на скарата. Стават крехки та да си ........... мамата Иначе и аз си правя барбекю на терасата, досега никой от съседите не се е оплакал
                        Last edited by Nyte; d.m.y г., 11:15.
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

                        Comment


                        • #87
                          Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                          ...В един съд режеш на дъното лук на колелца и изтискваш малко лимон (но не прекалявай). Пържолите ги начукваш с готварско чукче и от двете страни ги омагьосваш с кимион и черен пипер. Ред пържоли върху лука и лимона, после пак лук и лимон, после пак пържоли и т.н. Оставяш в хладилника за 1 нощ и после мяташ на скарата. Стават крехки та да си ........... мамата ...
                          Звучи много добре, ще опитам.

                          Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                          ...Иначе и аз си правя барбекю на терасата, досега никой от съседите не се е оплакал
                          Абе то и аз си правя, ама ползвам електрическа скара (все пак да не прекалявам), а тази с дървените въглища я ползваме на вилата на жената.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

                          sigpic

                          Comment


                          • #88
                            Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                            Абе то и аз си правя, ама ползвам електрическа скара (все пак да не прекалявам), а тази с дървените въглища я ползваме на вилата на жената.
                            Aз ги правя на оребрен тиган на газов котлон Иначе после можеш да метнеш и лучеца да се опече и да се поднесе като гарнитура Да пишеш дали са ти харесали после
                            Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                            Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                            Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

                            Comment


                            • #89
                              Шъ изпукаме от глад в тая тема бе, дайте нещо да заблажим

                              Аз мога да участвам само със салата днес - филе от риба тон (според предпочитанията - в растително масло, с черен пипер или люти чушки на Океан), домати, пресен лук, зелени чушки, босилек.
                              Краставица и допълнително сол - по желание. Консервите, които ползвам, са овкусени и с доста масло, та не се налага и добавяне на зехтин.
                              Attached Files

                              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                              Comment


                              • #90
                                Ако имате оребрен тиган много лесно можете да си направите пърленки ако обичате Просто разделяте тестото на топчета и ги оформяте така, че да се не много дебели за да могат да се изпекат. После само мятате на тигана. Като се изпече от едната страна го обръщате от другата и през това време отгоре го намазвате с масълце. Стават перфе
                                Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                                Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                                Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

                                Comment

                                Working...
                                X