Първоначално публикувано от Коки
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кулинарна
Collapse
X
-
Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:19.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПри мен се пали с горелката и една малка бутилка пропан-бутан, която ми стига за цяло лято, пък даже и остава. Даже на жаравата докато се разгори хубаво и побелее хвърляме и малко чушки за печене.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеДобре де, ама сега проверих, че токът е около 14 ст., което значи, че ако скарата ти е 2000 вата, за 1 час ще изхарчиш 28 ст. Доста по-малко е от 1 лев.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеУбеди ме - даже ще ти останат пари за една бира докато печеш.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеА с още по-голяма сигурност - и по вкусно! (на въглища)
"Тооооо... на кораба е забранено да се внасят и ползват такива неща, амааа.... аз в тая електрическа скара пускам по едно-две парчета въглища, та да замирише на истинска скара"
Та така, "кеф цена няма"
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеНооо, както казват кеф цена няма, така че левче-кефче е много добра цена. Аз вкъщи ползвам електрическа, щото не ща да опушвам квартала, а и когато истинското барбекю на тиферич е по-рядко (само на село или някъде другаде), удоволствието е по-голямо
Да се похваля - в сряда на рожден ден на приятел ми дойде вдъхновението да забъркма най-изврятения си специалитет: варени яйца (натрошени) със сърене, майонеза и ... рибна консерва! За подправки - стандартните - сол, черен пипер, червен пипер. Жалко че нямаше къри.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеПо темата "Скарата в градска среда". Мариновани пилешки и свински мръвки, малко купешка наденичка (са да има), студена бира, ракийка (за изравняване на външната и вътрешната температура) и червено вино (за ценителите). А, и поводът за събирането - панирани пачи крак.
А ще споделиш ли състава на маринатата?
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеА ще споделиш ли състава на маринатата?166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеА ще споделиш ли състава на маринатата?
Пържоли: свински (за предпочитане) или пилешки.
В един съд режеш на дъното лук на колелца и изстискваш малко лимон (но не прекалявай). Пържолите ги начукваш с готварско чукче и от двете страни ги омагьосваш с кимион и черен пипер. Ред пържоли върху лука и лимона, после пак лук и лимон, после пак пържоли и т.н. Оставяш в хладилника за 1 нощ и после мяташ на скарата. Стават крехки та да си ........... маматаИначе и аз си правя барбекю на терасата, досега никой от съседите не се е оплакал
Last edited by Nyte; d.m.y г., 11:15.
Comment
-
Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение...В един съд режеш на дъното лук на колелца и изтискваш малко лимон (но не прекалявай). Пържолите ги начукваш с готварско чукче и от двете страни ги омагьосваш с кимион и черен пипер. Ред пържоли върху лука и лимона, после пак лук и лимон, после пак пържоли и т.н. Оставяш в хладилника за 1 нощ и после мяташ на скарата. Стават крехки та да си ........... мамата...
Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение...Иначе и аз си правя барбекю на терасата, досега никой от съседите не се е оплакал
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеАбе то и аз си правя, ама ползвам електрическа скара (все пак да не прекалявам), а тази с дървените въглища я ползваме на вилата на жената.Иначе после можеш да метнеш и лучеца да се опече и да се поднесе като гарнитура
Да пишеш дали са ти харесали после
Comment
-
Шъ изпукаме от глад в тая тема бе, дайте нещо да заблажим
Аз мога да участвам само със салата днес - филе от риба тон (според предпочитанията - в растително масло, с черен пипер или люти чушки на Океан), домати, пресен лук, зелени чушки, босилек.
Краставица и допълнително сол - по желание. Консервите, които ползвам, са овкусени и с доста масло, та не се налага и добавяне на зехтин.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Ако имате оребрен тиган много лесно можете да си направите пърленки ако обичатеПросто разделяте тестото на топчета и ги оформяте така, че да се не много дебели за да могат да се изпекат. После само мятате на тигана. Като се изпече от едната страна го обръщате от другата и през това време отгоре го намазвате с масълце. Стават перфе
Comment
Comment