Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • Гол до кръста и готви,Коки ти си сбъдната мечта бре

    Сега сериозно-страшни сте пичове!Браво!
    Поредното доказателство,че алфистите са най-невероятните мъже
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

    Comment


    • Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
      ...Коки ти си сбъдната мечта бре...
      Мерси за континента, чак ма засрами - изчервих са
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

      sigpic

      Comment


      • На път към мястото са скаробирене




        Малко подготовка на мИсотУ




        Скарата - бук




        Тука вече ще се плющи




        ПП Не стреляйте по фотографа, толкова си може.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

        Comment


        • Добра скара но ...местенцето някак си не е мн.гот
          0888515205

          Comment


          • Идеално е. Щото после заравяш жарта и няма опасност от пожар. То само където палих огъня е така
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

            Comment


            • E ти го гледаш на снимките, на живо може и да е.
              Ама като сте тръгнали, може и рецепти да слагате, да сготвя и аз нещо, то и колегата е показал едни сайтове де, ма не пречи да има и други
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

              Comment


              • marian завижда
                Иначе месото си е ... и на жар
                п.п.И аз завждам

                Comment


                • Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  Идеално е. Щото после заравяш жарта и няма опасност от пожар. То само където палих огъня е така
                  Извинявай,ама Коки много вдигна левъла .На следващите снимки,очаквам да си гол до кръста
                  п.п.
                  Иначе похвално,започнал си да говориш варнески
                  "мИсотУ " хи-хи-хи
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

                  Comment


                  • Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщение
                    marian завижда
                    Иначе месото си е ... и на жар
                    п.п.И аз завждам
                    Да,благородно
                    0888515205

                    Comment


                    • Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                      Извинявай,ама Коки много вдигна левъла .На следващите снимки,очаквам да си гол до кръста
                      п.п.
                      Иначе похвално,започнал си да говориш варнески
                      "мИсотУ " хи-хи-хи
                      Гутоу ма



                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

                      Comment


                      • Сьомга котлет с боровинков сос - яко минимализъм
                        Котлетите съвсем леко се посоляват, почернопиперват и побосилчват, след което се пекат на фурна върху малко зехтин за около 15 минути (последните 5 - на горен грил);
                        Гарнитурата е от задушени моркови - чисто голи, никви подправки, в масло и вода само колкото да покрие дъното на тигана.
                        Сосът е от боровинки, кафява захар, лимонов сок и малко вода. Като се посгъсти на умерен огън в тигана, наливаме 50 грама коняк/бренди и фламбираме.
                        Койт' иска, мята няколко листенца розмарин непосредствено преди сервиране.

                        п.п. Снимката с фламбето беше силно безотговорна постъпка - лявата ми ръка държеше телефона вместо да разклаща и контролира тигана, докато дясната трябваше да се справи последователно (почти едновременно) с наливането на метаксата, която добарах, и възпламеняването й с издъхнала запалка В резултат алкохолът горя тихо и продължително като вечния огън, но този път наоколо нямаше женоря, които да истерясат.
                        Attached Files
                        Last edited by bass; d.m.y г., 00:51.

                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                        Comment


                        • Телешки стек филе миньон с гъбен сос.

                          Най-после сколасах да пална барбекюто и да се пробвам със стек. След поредица комични случки и сакатлъци, започнали още в магазина (available on request ), достигнах до резултата по-долу. Класи над предишния ми опит, но и мнооого класи под бенчмарка - ресторанта на Casino De Madrid (което се оказа напълно в реда на нещата - докато търсех да постна линка към казиното видях, че старши там бил Ferran Adria )
                          Ще имам да преживям още някой и друг съсипан стек, докато стане работата на ниво...

                          п.п. Забраих рецептата:
                          Половин килограм телешко филе миньон (средната част на бонфилето) се нарязва на стекове с дебелина 3-4 сантиметра; овкусява се с подправки (без сол!) и седи ден на хладно; пече се 3 минути от едната страна и 3 или 4 минути от другата (за rare или medium-rare съответно). Посолява се след свалянето от скарата.
                          Сосът: в разтопено масло се запържва до златисто малко брашно, слагат се ситно нарязаният чесън и гъбите заедно с маринатата им (или бульона от варенето, ако са пресни), малко черен пипер и къкри около 15 минути на бавен огън.
                          Attached Files
                          Last edited by bass; d.m.y г., 19:45.

                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                          Comment


                          • Мдаа, това ще се пробва...
                            Ама сините ни чинии са стъклени - дали няма да е проблем
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                            Comment


                            • Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                              Ама сините ни чинии са стъклени - дали няма да е проблем
                              Изобщо не се занимавай със сините чинии - мога да те уверя, че мръвката в тях не става по-крехка Пробвай друг цвят и ако има подобрение, ще актуализираме рецептата с общи усилия - гадовете в нета пазят цвета в тайна, няма го в нито една рецепта, шъ им съ не знае

                              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                              Comment


                              • Миии... пак аз... като ви накърти, кажете да спра.
                                Напоследък се приземих у националната кухня.

                                Винен кебап, телешки.
                                На последната снимка - отблясък от тва, с което преглъщахме.
                                Attached Files
                                Last edited by bass; d.m.y г., 16:42.

                                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                                Comment

                                Working...
                                X