на Искър не ходи от сега ти казвам,аз съм бил поне на 6 откривания там и преди 2 години бях 3 ти ред палатка...лодката си я мъкнех между палатките на хората от 20 метра докато стигна водата,беше трагедия само уроди пияни и огньове,за Огняново не знам какво е положението там,аз мисля на някое малко селско гьолче да се каширам тихо и кротко между папурите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
РИБОЛОВ
Collapse
X
-
някой ходил ли е на река Марица между Стамболийски и Пловдив?имало някакви бетнове и било интересно, на около 6-7 км от Стамболийски са,някой запознат ли е и да каже как се стига до там до тия бетонни бентове аз до Стамболийски знам пътя чудесно и до големият мост дето го минаваш на влизане в града до там.
Comment
-
Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщениеRUNNING WILD
към края на месеца оставам без работа,има ли шанс и възможност да дойда някой път с теб на риба?
Пишман рибар съм,но имам голямо желание.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеда бе човек щом те влече,имаш ли въдици и какво те влече като цяло?аз напоследък не ми се мъкне багаж и ходя с блесни и воблери на спининг,това е за еднодневни риболови де,а що оставаш без работа не ми звучи приятно.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
ходих по Марица на тия бентове и ями нищоооо пълна скука,смазахме се от метане,после на Звъничево пак нищооо,после на прибиране на Динката докарах 2 малки щуки си плуват зад блесната едната я поклъвва от заде блесицата закачливо все едно знае че ако я налапа ще се хванеа другата беше малко по-голяма от блесната
Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 10:49.
Comment
-
На 16.06.2011г. направих един излет на яз.Искър и понеже беше през седмицата мислех,че няма да има много народ....лелееее голема грешка-човек до човек и между тях палатка или каравана
.Добре,че язовира се беше по оттеглил и имаше места-става дума за Щъркелово гнездо,мисля че така му викаха.Рано сутринта не тръгна много обнадеждаващо,но след 10.30 започна да кълве по-интензивно.Излизаха обаче дребни платики(ловя на плувка с директен телескоп 8м) на бели червеи,на торни по-едри,но стръвта бързо свърши(смисъл торните червеи).Лових до към 13.30 часа и вече бях доста изпържен от слънцето,че не се издържаше...
а и къването намаляваше.Като цяло не беше един от най-успешните излети,но всравнение с останалите около мен си беше доста добре.Тази седмица мисля да отскоча до яз.Огняново,че нещо ми е мн. интересно там,незнам защо....
а и никога несъм ходил.
Comment
-
Аз доста поскитах последните 2 седмици ама нямах възможността да пиша щото Олди ме съсече...та преди 2 седмици изчепих в 2 нощтта за Дунава,на разсъмване бях на 7 км от Лом има едно местенце,да ама Дунава спада и не пипа ,смениш блсни воблери какво ли не-не ще,от там запалих та до Арчар -Старото пристанище,не става и там,после до Видин пак не,после се върнах и ходих до Гложене на река Огоста и там не,от там на бента на Софрониево там закачих една щука към 3.5 кг ама не сложих метален повод и ми преяде 0.30 иначе успях да я докарам,глътна цялата блесна гадината...миналата събота си чоплих носа и не ме свърташе в нас та запалих нощтта и ходих на Душанци на стената от към село Душанци,само там не духаше вятър,ма не ми кълвеше щуката и от там по подбалканската та на яз.Копринка на Копринският ръкав дето ми шпрехат местните,ветър брате духа ще оплешивееш направо...воблера само го метах на горе и ветъра го отнасяше в водата на 40 метра...риба нема..от там запалих та на Жребчево на устието дето се влива Тунджа били излизало щука ловели тия дни...нема щука има дука...язовира спада и 20 метра кал по брега,абе видех един щъркел си ходи викам той щом ходи еба го да не ходя и аз,на 4 та стъпка джапанките остнаха под калтта,едвам ги измъкнах и почнах бос половин километър метах какво ли не,по едно време вече не се търпеше от ветър та се преместих на дясно от към "Боклуците" метах като алтав и никой нищо не лови,ветър ама як клати колата като седнеш у нея,стана 5 часа и викам аре нема да спя в тоя боклучарник и ветрилник и през Стара Загора и дома,само неволи в последно време,Искъра не ходя от давнна през събота и неделя заради скутерите и многото паплач,тоя язовир сега лятото ходи по вододайната зона има сянка и и е по-спокойно нема никой,е ако те видят кукуруку дето обикалят може да ти пишат акт и да те изгонят ама е 50 на 50,Огняново не съм ходил скоро,не ми прави впечатление на силен язовир обаче си има риба с сигурност и е приятен за излети като обстановка.Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 21:13.
Comment
-
На последък нещо ми омръзна блесната и воблерите та почнах с мухарката да се разхождам по жегите,нищо интересно безбой гадни кленове малки като размери,на една река един 0.480 грама,и на един язовир един 0.700 грама,бях на Пънчарево преди 2 дни джапах по водата и по Бистришката река и само дребосъци 70 броя,ще се ходи некъде по Беглика май след средата на август,някой да сподели ходил ли е някъде.
Comment
-
Миналата седмица бях на Искър до филмовата къща, откъм плиткото.За цял ден и цяла нощ - две шаранчета, които пуснахме.Бяхме със 7 пръчки на качамак, вечерта сменихме на попово прасе и нищо.Но хванахме две бутилки Магурска гроздова.
Утре сме на Казичене за шаран и квото излезе.Ако има желаещи да пишат, може да направим алфа-риболовСлед 5 сутринта сме там.
Last edited by StanG; d.m.y г., 14:47.
Comment
-
Сутринта имаше 2-3 удара на пружина, изпуснах нещо средно, 2-3 кила.И от тогава до сега - нищо!Бяхме с 3 пръчки на пружина, три на царевица със желатинови торбички и две тапи на около 50см.Изгорях на RAL3000 и при цена 5лв. на пръчка в тоя мъртвилник не мисля да стъпя пак.Но пък имаше шукаритетна 145-ца, синя с много лепенки.Беше спряла до ски-влековете...оглеждах се за колегата като вземах бири, ама се бях маскирал с черен джиБ с предимство...някъде наоколо ще е бил, прозореца беше отворен.Ако е от тук да свирка...
Comment
-
хубаво си направил колега,на мене не ми върви с шараните сериозно това ми е най тегавата и невървяща риба,имам обурудване карпове и род подове и тн и съм изчел доста но не и не,Стан г какво е изгорял на рал3000 не разбрах,виж не дей да ходиш на платен водоем на който с еплаща само такса от 5 лв примерно,хората са бизнесмени никой не е луд от благотворителност за 5 лева да му хванеш риба за 100...там където се плаща само такса до сега само на Овчарица на топлото езеро съм виждал страшни неща никъде другаде,обикновенно в началото на сезона или по време на забраната се изсипва 1 тон полужива риба в някой водоем за примерно 2000 лв и това е,от там тръгва слуха че еди къде си КЛЮЦА демек дава и тръгва мълвата и ламерите атакуват,и тука ше играе латекса като се събуди О.. ф...
Comment
Comment