Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
    Риболова е уникална мания.Супер релаксПрепочитам да ходя за дребна риба,оклейчета,попчета по вкусна ми е Иначе ако е за едра за толостолоп и най-вече за сом на дунаваЗа сом ходя нощно време,той е дънна риба през деня спи,нощем бръмчиПоследния път отървах голям звяр,пуснах му аванс да се умори,после навивай,навивай.Почти го бях изкарал,обаче само удари с опашка и до там Скъса ми жилка 0/100
    човек имам чувството че си некой стар потребител от форума и си се регистрирал и си правиш майтап с нас,некак си не ми се препокрива с написаното от теб дори половината с реалният свят,и ако ми покажеш някоя мерна еденица дори не за сечение на влакно дето да е 0/100 ти казвам браво,това влакно издържа 80 кг горният му слои е най здрав не може и да го прегризе даже другото което е не се навива на макара доста е дебело и става само за кльонк с мултипликатор и за там е дебело даже повече от 0.80 никой не ползва,и кит да хванеш първо ще те вкара в водата да караш водни ски преди да се скъса,май спирам да си пиша с теб хич не ми е забавно.

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
      човек имам чувството че си некой стар потребител от форума и си се регистрирал и си правиш майтап с нас,некак си не ми се препокрива с написаното от теб дори половината с реалният свят,и ако ми покажеш някоя мерна еденица дори не за сечение на влакно дето да е 0/100 ти казвам браво,това влакно издържа 80 кг горният му слои е най здрав не може и да го прегризе даже другото което е не се навива на макара доста е дебело и става само за кльонк с мултипликатор и за там е дебело даже повече от 0.80 никой не ползва,и кит да хванеш първо ще те вкара в водата да караш водни ски преди да се скъса,май спирам да си пиша с теб хич не ми е забавно.

Ти ша ми кажеш,че не съм ловил със жилка 0/100Не съм активен рибар от 20 години и не знам вече дали има 0/100 на пазараПо мойто време звънците се правеха от това металното където е в края на крушката и се слагаше един пирон по средатаИ най-разпространените макари бяха ,,делфин,,
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Какви са тия "корабни въжета" 0/100

Хората NanoFil влакна ползват

Румен е прав .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• ---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:57.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            Мх, монофил за сом......
            Не зная колко е дебел, но е доста. До скоро имаше куки и влакно при мен, останали от дядо ми. Бая впечатляващи са.
            Не може да се сравняват със съвремените материали.
            Идеята ми е да напомня че риболовът сега, не е тоя който беше преди 20 - 30г.
            Румба, тия спарови рибки, на каква стръв отиваха?

Точно това искам да кажа и аз,ама няма кой да ме чуе.Отпреди 20г. до сега риболова е евулюирал 1000 пъти.Стандартите са съвсем други и т.н. И тогава нямаше терминологии като ,,влакна,, и ,,нано,,.

---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
            Какви са тия "корабни въжета" 0/100

Хората NanoFil влакна ползват

Румен е прав .

Брачед само ще ти кажа че преди 20-25г. в Дунава имаше големи чудовища.На времето бащата искаше да си купува нова лада от Бяла,ама се чакаше бая години.И шефа на фирмата в Бяла беше казал на бащата: ,,-Носиш ми един 40кг. сом и три шишета Балантайнс и си уреден,, Въпросния сом в рамките на няколко месеца беше хванат,и са натовари в багажника на една жигула Половината стърчеше от вън Сам си направи сметка такъв сом,как се хваща
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• преди години я пуснах тая тема е така да си гукаме ако имаме общи интереси не съм целял лиготия и кво да е,първо се появиха модератори дето всичко им беше сложно непонятно и решиха че най добре да мацат с латекс,после се повиха хора дето са ме виждали един път не им е ясно изобщо какво представлявам в личният си живот и като риболовец какво ми е нивото а сега се появяват скучаещи анонимковци Ушко и Зъбчо разкази под шипковият храст,влакно 0.100 няма има 1 мм и това държи 80 кг ще ти изкубе и стоиката и въдицата и ключицата от ръцете и да го скъса такава риба на удар трябва да е 480 кг сом да не говоря че ще се отворат самите куки на тая тежест а бигела на макарата ще изхвърчи и цялата макара ще е поломена щото дърпането е изчислено за 6-8 кила най често и се отвори и строши и вирбела ,1 мм огъва връх на бор,012 мм издържа 2 ма човека в гумена лодка да ги тегли шаран,0.40 мм издържа лодка да тегли друга лодка,натрупай едни 30 години стаж кажи речи обиколи БГ то и някой от съседните страни па тогава стани капацитет.

Comment

• В Гърция купувахме влакно 1.5мм и... Съвсем не ловехме с него риба, а го опъвахме като канап , с който да монтираме хартиени машини. Винаги съм се чудел, що за динозавър можеш да хванеш с него.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• днес ядох 28 кг сом от едно магазинче бяха опекли на огромни шаиби си купих и бил некъде от Студен Кладенец или Кърджали,жесток пефектен не мирише страхотна риба сочна и крехка,а точно съм ял пак 28 кг сом от Жребчево го ковнаха едни познати преди 5 години и вонеше ужасно на мърша меришеше месото и на тиня страшно тежък дъх ,викам си гледай нищо общо двете риби,от Дунава също посмръдва а най хубав съм ял от Стамболийски язовира.не се сетих да снимам шайбата котлета то е като некъв стек от тия на семейство Флинстоун.

Comment

• Някой ходил ли е на язовир Крапец. Ако да, как е там, има ли големи риби?

Comment

• аз съм ходил едно време имаше бяла риба и гьола не е лош ама това едно време сега не знам с какъв статут е и какво има и дали.

Comment

• Айде да оплакнете окото
                        http://www.videoclip.bg/watch/575971..._2-6-_5-6-_pro
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Айде да оплакнете окото
                          http://www.videoclip.bg/watch/575971..._2-6-_5-6-_pro

Докторе, къде го снима това?
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Докторе, къде го снима това?
                            Преливника от големият към малкия язовир в Кайлъка. Имам още 15 мин. от шоуто но файловете са доста големшки.
                            Видя ли и японските шарани? Основното шоу обаче беше на таранките.
                            Last edited by myato; d.m.y г., 22:14.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Да ми препоръчате.някое.здраво.влакно в диапазона 0.12.-18мм. В момента ловя на конец 0.10, но не.се.замята с него добре.

Comment

• препоръчвам ти ако не можеш да го намериш обади ми се имаш ми тела,влакното е Штрофт,STROFT GTM GMBH BERLIN,внася го Александър Вулев който издаваше списанието Български Риболовец влакното е твърдо с ниска разтегливост темперовано е прозрачно с сив отенък,държи на възел зверски и по трудно се надира горният слой като ловиш костур от малките зъбки,за блесна е отлично заради малката си разтегливост за поводи за куки няма по добро а за риболов на плувка до размер 0.20 е чудесно нагоре става леко твърдо и начупва ако си с макара шпулата да е под размер 2000,ловя с него от 1999 та година вече 17 години,като замяташ на голяма дистанция също е добре защото засича добре заради малката си разтегливост,мерил съм с микрометър малко по-дебело е от написаното не е с реално сечение ама всичко друго е на ниво,мисля че съм имал и пробвал с годините всички влакна по известни от магазините за сега е най коравото,другите корави са Торей,Дамил Сумо и Тектан но не се знае на колко години са,Платил-с реално сечение и си издържа показателите на възел това което пише на макарата,за по "мек" риболов на дребни риби Браунинг и Суфикс имат добри меки влакна разтегливи типично плувкарски и за мач риболов с по мека въдица с малка акция,с конец 0.10 не лови защото гние бързо и след всеки риболов рябва да го развиваш да го разпъваш да се суши,и там нямаш разтегливост това е за блесна за клен и за пъстърва например на по дребни риби ще им разкъсваш джуките ако не коригираш засечката,всъщтност 0.10 плетеняк не става за нищо дори за поводи за дъно много е тънко и се оплита,от плетените влакна съм най доволен за момента от Сакура.
                                Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 23:25.

Comment

Working...
                                X