Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
    е да де леферчета имам в предвид -черкокопи,значи вече има по някое?по-натам дали ще има повече?
    Ще видим след като падне вълната ,че за сега е изгонила рибока навътре . А и все още е малко раничко . Нагоре към Каварна излиза лефер но рядко и рибарите държат все още дебела цена около 25-30лв килото . Но надеждата умира последна и се надяваме да има и за нас от тая благинка . Все пак сезона в морето тепърва започва .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• ---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:03.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
        Ще видим след като падне вълната ,че за сега е изгонила рибока навътре . А и все още е малко раничко . Нагоре към Каварна излиза лефер но рядко и рибарите държат все още дебела цена около 25-30лв килото . Но надеждата умира последна и се надяваме да има и за нас от тая благинка . Все пак сезона в морето тепърва започва .
        от кога до кога се води активен сезон на морето?аз неколко пъти се изстрелвам през годините на там и все удрям греда всеки път е -елате вчера...една година нема да забравя спахме при една кметица до Балчик готвиха ни хората заек кюфтета от дивеч и пържолки на камината,това с ами хубавите спомени от риболов на море,иначе точно дето даваше на бетонният пристан дето влиза на вътре в морето даже с кола отидохме по него заварихме нощтта як студ и водорасли се мешаха с пенеста вода като светнах с фенера,не знам това да отида да хвана там требе с вълшебна пръчка некой да спре времето като кълве и да го пусне като отида.

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:57 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        По план график - утре вечер сьм на вьлнолома, та може да имам инфо за нощният живот на младите лефери.
        Дано отново не ми се размине.
        добре де нощтта са по-активни така ли?как виждат бе деба?знам че в морето доста неща светят щото излъчват фосфор за скаридите е сигурно нощтно време съм хващал сафрид на тях,сигурно лефера е с найт вижън ги гони към брега.

Comment

• Как да ти кажа .... когато е забраненно тогава има риба ( с две думи) в морето т.е. вечер и размножителния период през пролетта , но пък и ИАРА не спят а и получават доста сигнали от "доброжелатели" .
          Иначе активния сезон е когато водата падне под 15-16 градуса ( т.е. сега започва) а за зарган колкото е по-студена водата толкова по-добре а за рибаря толкова по-зле
          Зависи и за каква риба си тръгнал , но море голяяяямо а рибата е на пасажи и води след себе си хищника в повечето случаи далече от брега и на голяма дълбочина та си трябва надеждна лодка . Миналата година например гонихме сафрида пред Каварна на 12-15-18м дълбочина , там някъде излизаше и паламуд и лефер . Иначе лефер от брега забрави .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• доколкото знам нощният риболов е разрешен вече може да се лови,за морето не знам,и в язовирите е така където има уклей под него плува костура заедно са,не знам аз съм се убедил че на колкото по-голям водоем си и големи дълбочини толкова по-трудно намираш рибите,е примерно за щука минеш ли 2 метра дълбочина се усеща колко е тегаво.

Comment

• Разрешен е на вътрешни водоеми в морето е забранен . За сметка на това пък в морето не се иска риболовен билет .

Comment

• ---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:50.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Нц. Не е забранен. Беше забранен в затворените водоеми. Варненското езеро от скоро е "затворен водоем" и там е забранен нощният риболов. Искат и билет.
                  Представяш ли си как надвечер всички си вадят даляните и мрежите, и сутрин по обратният ред.
                  С даляните и мрежите минаваме в една друга графа дето риболовния билет не важи

Comment

• ---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:50.

Comment

• Значи трябва да се чете пак
                      Мерси за инфото

Comment

• ---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:51.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          То е така "ясно" написано че..... дявольт по лесно тьлкува Евангелието.
                          За промишлен риболов се изисква билет, цената му хич не е висока - онзи ден, цената на кило лефер=32лв на борсата. Последният пьт като четох, цената на билета беше Приблизително равна на 10кг лефер.
                          Ако визираш нощния риболов - там е тотална обьрквация. Аз смело си ходя за зьбати, щото наблюдавах от близо дебат по вьпросьт.
                          На езерото без билет не ходи!
                          В nariba се оплакват , че РК-тата са наскубали чернокопа тия дни .
                          От брега до борсата цената на лефера е скочила само с 7-8лв това е добре
                          Имаш ли някъде линк където може да прочете актуална информация ?

Comment

• не чета в сайта на Риба,изгониха ме от там щото простеех,и от Фишинг Мания са ме банвали няколко пъти и им омръзна и сега само простея там,абе дават колегите инфо поне за нивото на водата какво е времето и тн ама да ти каже некой място и къде да ходиш на кво да меташ-абсурд,тука в АР форум има по-полезно инфо с точност за някой места,не знам мерак ми е за морски кефал и лефер за друго не се сещам.

Comment

• ---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:53.

Comment

• Ясно . Май ще трябва да се ходи да се разпитва Николай Кереков в ИАРА .

Comment

Working...
                                X