Известие

Collapse
No announcement yet.

ДЕ е дъртият гъзар! /корабна тема/

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Корабите да!
    То и последният български ветроход е правен от странджански дъб,
    Аз питах за моделите
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Честно казано не мога да ти отговоря на въпроса.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• ---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:03.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Е до къде стигнах с кораба.Взе ми се акъла да лепя летвички на палубата. А клюзовете на котвите ми костваха три дена.Обаче се получи както исках, и както трябваше.Новото предизвикателство са прозорците на адмиралската каюта на кърмата.Понеже имат декоративни решетки.А ще са овали 15/8 мм.
          Attached Files
          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 18:57.

Comment

• Евала, Митак!
            Да ти имам търпението и ръката!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Браво, изглежда супер яко
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Ето и джамовете на адмиралската каюта на кърмата.На снимкатга обаче не излизат така добре както са всъщност.Очички трябват, дееба и егн-ето.Като се боядиса корпуса и се полира и лакира месинга ще изпъкнат по-добре.Добре че си купих машинка за гравиране и шлайфане, много ми улеснява работата.
                Attached Files

Comment

• Браво Митре, върховен си!
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Митак замислял ли се за балса ?
                    Намира се листов материал на нормални цени .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Ми да и не.В случая не ми върши работа, понеже искам ако успея да го направя добре да отида на някоя изложба.А там гледат не само дъските по палубата, ами и как са подредени и дори имат ли пирони.Знам един дето прави няколко хиляди дървени дибли с помощта на приспособление от игла за спринцовка.Аз няма да правя такива работи защото това е единствения възстановен чертеж и няма такива подробности, не знам дори каква е сглобката на палубата.Съчинил съм я така че да може да се отваря за да има достъп до механиката и електрониката в корпуса.Залагам на детайлност.Но за други проекти ще ползвам балса или друг фурнир.И ако ми кажеш къде се продава ще съм ти благодарен.

Comment

• Тук един авиомоделист продава .
                        Принципно вече се намира лесно не е както през 80-те .

Назаде гледам си писал за "Бисмарк" - в чуждите сайтове се намират доста чертежи (основно при руснаците) а го има 1:200 мащаб за сглобяване но е на цената на Алфа Т.С.
                        The ship was built in a construction period of four years in Hamburg and put on the service at 14 February 1939. The engines of total 138,000 HP gave a maximum speed of 38.8 knots (about 70 km/h) to the ship.
                        The model was designed after yardplans, on a scale 1:200. Since the kit contains the finished plastic hull , the construction period is substantially shortened. The three propellers can be driven by three electric motors or by one electric motor with a transmission.The hull dimensions do permit the installation of multi-channel remote control.
                        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• А, мерси.Ми този даже е евтин.има китове по 1500 лири.Готовите китове не ме кефят, удоволствието е по-голямо като сам си го направя.То и парите не са за пренебрегване де.За Бисмарк имам подробни чертежи - от руски сайт естествено.Засега обаче не ми се прави.Трябва да ми дойде музата.Като ми щукне почвам да търся снимки и материали, оглеждам го преценявам го, почва да ми се върти в главата кое как ще стане и те така.И без това по този имам работа до следващото лято.А и по предния кораб, Цесаревич, имам да добавя още някои дреболии по палабута и ако има изложба във Военноморския музей като миналата година ще го изложа.

Comment

• Е го на грунд.Замяза на кораб.
                            Attached Files
                            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 12:28.

Comment

• И котвите са готови.Много желязо имало по тоя кораб, баси за какво му са 5 котви.Най-трудна беше първата, докато намеря подходящия начин за направата, после другите лесно.Изковах ги от мед, и малко запояване на лапите.
                              Attached Files

Comment

• Доста пипкава работа си е това. Сигурно е голямо удоволствието.
                                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X