Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Градина-благинки и зеленина за окото
Collapse
X
-
алфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениеаз лозата я присадих само за проба,иначе съм си набацкал пръчки.крушата трудно ще я намериш защото старите сортове не ги продават,и аз търся водняк и ми обещаха да ми намерят в Кюстендил.ще разпитам в Бучино мисля че има петровки но трябва да си я присадиш,вече знам къде има дивачки за присаждане ако искаш мога да ти взема калем
Пълен идиот.
Едит: Румба, сега виждам, че много ти е икономична дупката, където си садил дръвчето. Така ще се мъчи години наред. Дядо ми ме е учил на следното и го спазвам до ден днешен.
Копаеш дупка с размер 80х80 см и дълбока поне метър. Първите 30-35 см от пръстта ги отделяш. Най-отдолу слагаш чиста тор около 20 см. После над нея тор и пясък още 25-30 см.
Ето сега става интересно. Ако е песъклива земята, просто омесваш оставената пръст с оборска тор и малко трина и засаждаш дръвчето. Обаче ако е някоя черна иловица, слагаш повечко пясък и трина. Най-отгоре винаги е чиста земя, около 10см. Питай винаги и накъде е било ориентирано дръвчето. Ако му смениш посоката също не му е добре.Last edited by mordohy; d.m.y г., 10:47.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
ще поразпитам и ще ти намеря калем,а ще питам и братовчед ми ,той взима дръвчета от някое кюстендилско село от човек който ги присажда за продажба,аз се надявам от там да си взема водника.а какво е трина?алфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз с подложката нямам проблем. Ще съм ти благодарен, ако ми намериш калеми. Водника е много добър, но иска вода и по-голям двор. Ще се огледам за водник. Имахме, но един кретен я отрязал, че му правела сянка на пътеката.
Пълен идиот.
Едит: Румба, сега виждам, че много ти е икономична дупката, където си садил дръвчето. Така ще се мъчи години наред. Дядо ми ме е учил на следното и го спазвам до ден днешен.
Копаеш дупка с размер 80х80 см и дълбока поне метър. Първите 30-35 см от пръстта ги отделяш. Най-отдолу слагаш чиста тор около 20 см. После над нея тор и пясък още 25-30 см.
Ето сега става интересно. Ако е песъклива земята, просто омесваш оставената пръст с оборска тор и малко трина и засаждаш дръвчето. Обаче ако е някоя черна иловица, слагаш повечко пясък и трина. Най-отгоре винаги е чиста земя, около 10см. Питай винаги и накъде е било ориентирано дръвчето. Ако му смениш посоката също не му е добре.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеправилно е, когато се садят дръвчета присадката да е насочена към преобладаващите ветрове, за да не се отчупи. На къде е била насочена преди е без значение.
На всяко дръвче за засаждане трябва да има завързан бял конец. Възела е от северната страна и когато се сади дръвчето, то това трябва да се спазва, за да не се адаптира на ново .
А кажи в кое село е разсадника. Аз утре отивам на там.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеЕто кой не е слушал в часовете по ОСС,
На всяко дръвче за засаждане трябва да има завързан бял конец. Възела е от северната страна и когато се сади дръвчето, то това трябва да се спазва, за да не се адаптира на ново .
А кажи в кое село е разсадника. Аз утре отивам на там.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
сега за присадката и ветровете това съм го направил,набих едно колче за домати взех широка лента мека да не се набие да прореже кората и го овързах около колчето,не знам кой от вас е прав не съм дърво да знам как се расте,знам че е в природата има баланс и според мен е презастраховано от неправилно садене,другото дръвче е дебело вече за колчета и е засадено на 50 см дълбочина не вярвам да го огънат ветровете еластично е жилавко и се връща като го напънеш-провах,а другото съм го сложил на завет ябълката между оградата и 2 върби и в пръстта има изгоряли дървета и доста листа то си е тор,абе има време мога да ги местя колко си искам,една година там друга година тука като фикуси ще ги разнасям докато разбера кой от вас е прав за саденето
Comment
-
тази петровка нещо като юнската ли е
http://www.razsadnik-elit.com/bg/sor...va-iunska.html
ако е от тези ранните мисля че комшията на Мурсалево я има ама много му я изяждат чокавцитеалфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениетази петровка нещо като юнската ли е
http://www.razsadnik-elit.com/bg/sor...va-iunska.html
ако е от тези ранните мисля че комшията на Мурсалево я има ама много му я изяждат чокавците
Много слабо я наподобява. Петровката е дребна, жълта и много сладка. Освем това държи по две седмици. Тая още с обирането започва да се скапва и няма финия вкус на петровката.
Освен това съм решил да садя само стари сортове, които са на изчезване. Има в монтанско една круша, която на пръв поглед е примитивна. но всъщност е много добра. Крушата е средно дребна до средна. Тъмно-бледо зелена с характерно виолетов цвят на месото. Кожата е груба и твърда, но месото е великолепно. Когато угние става невероятно сладка. Става и за компот и сладко. Обилно ражда и слана не я лови, защото много късно цъфти. Много полезно качество за котловините.
Изобщо, вече не се радвам на ранни сортове. Особено на кайсии. Такива две отрязах, защото по статистика на 10 години само една година дават плод.Last edited by mordohy; d.m.y г., 08:49.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Мордохи сещам за каква круша говориш,в двора имахме 2 една такава и една много крива и чепато дърво огромно дето се смазваше да ражда и крушите не са по едри от лампа крушка стандартна само в долната си част са по-широки дебели,ставаха ярко жълти на точици меришеше целият двор на круши а от долу под дървото беше мазаляк от паднали круши и оси летяха да им налитат,имахме и попска круша тя знаеш за ядене става декември,за кайсиите и прасковите традиционо са си капризни и некой като пръска с нещо от самолетите ги лови и умират,и слани и мани и кво ли не,една година в цялото село всички кайсии бяха фира и нашата,имахме така наречената унгарска кайсия -не знам кой я е кръстил така това по комунизма още,страшно дърво смазваше се да ражда като бях малък го подпирах с чепати клони че пукаше от плодове,и некъде на 10 тата година изсъхна и това е.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеМного слабо я наподобява. Петровката е дребна, жълта и много сладка. Освем това държи по две седмици. Тая още с обирането започва да се скапва и няма финия вкус на петровката.
Освен това съм решил да садя само стари сортове, които са на изчезване. Има в монтанско една круша, която на пръв поглед е примитивна. но всъщност е много добра. Крушата е средно дребна до средна. Тъмно-бледо зелена с характерно виолетов цвят на месото. Кожата е груба и твърда, но месото е великолепно. Когато угние става невероятно сладка. Става и за компот и сладко. Обилно ражда и слана не я лови, защото много късно цъфти. Много полезно качество за котловините.
Изобщо, вече не се радвам на ранни сортове. Особено на кайсии. Такива две отрязах, защото по статистика на 10 години само една година дават плод.алфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Благодарение на "Старата алфа" , днеска си присадих една дюля с въпросхата круша. Целия ми ден беше на пълен карък, ама дано дръвчето дето посадих и присадките се хванат!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment