Напоследък, през последните 20г., започнах да си отглеждам дърва за огрев в двора.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Градина-благинки и зеленина за окото
Collapse
X
-
аз съм с нови придобивки при дръвчетата-нектарина,бяла череша,синя слива черен диамант и круша жифардова масловка.насадих и доста дивачки за присаждане и присадих доста круши водник,така и не намерих да си купя и се надявам присадите да са успешни,ако не юни пак ще пробвамалфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Аз да ти кажа, какво стана с присадките на крушата, дето взехме калемите заедно.
Първият ден присаждах със старото ножче и с прехвалената чешка маз. Няма нито един хванал се калем!!!
Направих си ножче от една специална стомана и небрежно присадих няколко дюлеви издънки. Хванали са се точно 75%. Третия път просто забучвах остатъка от калемите, добри или по-скоро лоши, където ми попадне и са се хванали до един. посадих една череша, жълта драганова. От връхчето боднах против всякакви правила на една дивачка и се е хванала чудесно.
Причината е ножчето.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
то винаги тези който за да не ги хвърлиш се хващат и вървят най добре,аз крушите ги присаждах с ножица,а и ябълките и синята слива ,а нектарината е на разцеп.сливата и нектарината са от изрязаното от дръвчетата които купих.странното е ,че кръшите ,които присаждах на дюла няма нито една с наченки за прихващанеалфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз да ти кажа, какво стана с присадките на крушата, дето взехме калемите заедно.
Първият ден присаждах със старото ножче и с прехвалената чешка маз. Няма нито един хванал се калем!!!
Направих си ножче от една специална стомана и небрежно присадих няколко дюлеви издънки. Хванали са се точно 75%. Третия път просто забучвах остатъка от калемите, добри или по-скоро лоши, където ми попадне и са се хванали до един. посадих една череша, жълта драганова. От връхчето боднах против всякакви правила на една дивачка и се е хванала чудесно.
Причината е ножчето.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
времето е тегаво и забелязвам че нищо не расте освен картоф и чесън и лук,тиквичката е блокирана домата също,донесох си голям расад и поовяхна почна да жълтее най вероятно е от пресаждането ще преболедува или от преовлажняване,картофа за сега е добре пръсках за колорадец че го нападна,трябва да се активизирам по сериозно да не изпусна сезона,мисля ягоди да пресадя тия дни да има за цвят поне,доматите ги садих по тъмно с челника за светлина,по натам ще е хубаво щото като ме мързи си пусна музика си направя пържоли и си дрема на сянка,сега е скучно още.
Comment
-
нещо съм забатачил нещата заради пътуване и дъждовете основно но трябва да се активизирам и то бързо и сериозно,картофи вадих има даже са по-добри от миналата година заради дъждовете,всичко друго е трагедия,набих 80 кола домат градушка и дъжд ги изравниха с земята от 80 останаха 27,2 пъти ги садя и ги сравнява та сега ходих до фермата да сив зема още расад и пак ще садя нема да се предавам колкото толкова или аз или времето
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеБе че не е от ножчето не, ама за какво е тая чешка маз.Няма ли да пречи на прорастването, де факто спира жизнените сокове, ако правилно съм разбрал за какво се използва.
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениепредполагам е овощарска замазка,използва се за запечатване на прореза
Иначе съм си правил сам замазка от восък, спирт, глицерин и други простотии.
Най-добри резултати имам с глина и болкит.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Имаше един дядо тука, който присаждаше на баща ми разни дръвчета/кога бяха живи и двамата/, та от него съм виждал, като направи присадката я овързваше с някакъв канап, после обмазваше отгоре с нещо.Ама самата присадка не я мажеше все едно да лепиш две клечки с ц200, та затва рекох ако така ги присаждаш може и да спира соковете и да не може да се прихване.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Точно така и аз слагам замазката. Отгоре на ликото, но до сега резултата с не я е нулев.
За това си минах на старите изпитани методиНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТочно така и аз слагам замазката. Отгоре на ликото, но до сега резултата с не я е нулев.
За това си минах на старите изпитани методиПо-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
Comment