Известие

Collapse
No announcement yet.

Градина-благинки и зеленина за окото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Напоследък, през последните 20г., започнах да си отглеждам дърва за огрев в двора.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• аз съм с нови придобивки при дръвчетата-нектарина,бяла череша,синя слива черен диамант и круша жифардова масловка.насадих и доста дивачки за присаждане и присадих доста круши водник,така и не намерих да си купя и се надявам присадите да са успешни,ако не юни пак ще пробвам
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

• аз за сега спирам с дръвчетата,да има за сянка и така,черешата гледам се мъчи да изкара листенца показали са се от пъпките,картофа ми е поникнал,лука е поникнал чесъна си е 30 см висок вече,тиквичките са ми на расад и след 6-7 дена са готови те растат най бързо.

Comment

• ей ,от тея дъждове градините ще станат блата.поне от присадените круши има светлина в тунела но от ябълките,нектарините и синята слива май няма да имам успех
          sigpic

Comment

• Аз да ти кажа, какво стана с присадките на крушата, дето взехме калемите заедно.
            Първият ден присаждах със старото ножче и с прехвалената чешка маз. Няма нито един хванал се калем!!!
            Направих си ножче от една специална стомана и небрежно присадих няколко дюлеви издънки. Хванали са се точно 75%. Третия път просто забучвах остатъка от калемите, добри или по-скоро лоши, където ми попадне и са се хванали до един. посадих една череша, жълта драганова. От връхчето боднах против всякакви правила на една дивачка и се е хванала чудесно.
            Причината е ножчето.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• то винаги тези който за да не ги хвърлиш се хващат и вървят най добре,аз крушите ги присаждах с ножица,а и ябълките и синята слива ,а нектарината е на разцеп.сливата и нектарината са от изрязаното от дръвчетата които купих.странното е ,че кръшите ,които присаждах на дюла няма нито една с наченки за прихващане
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Аз да ти кажа, какво стана с присадките на крушата, дето взехме калемите заедно.
                Първият ден присаждах със старото ножче и с прехвалената чешка маз. Няма нито един хванал се калем!!!
                Направих си ножче от една специална стомана и небрежно присадих няколко дюлеви издънки. Хванали са се точно 75%. Третия път просто забучвах остатъка от калемите, добри или по-скоро лоши, където ми попадне и са се хванали до един. посадих една череша, жълта драганова. От връхчето боднах против всякакви правила на една дивачка и се е хванала чудесно.
                Причината е ножчето.
                Бе че не е от ножчето не, ама за какво е тая чешка маз.Няма ли да пречи на прорастването, де факто спира жизнените сокове, ако правилно съм разбрал за какво се използва.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• предполагам е овощарска замазка,използва се за запечатване на прореза
                  sigpic

Comment

• времето е тегаво и забелязвам че нищо не расте освен картоф и чесън и лук,тиквичката е блокирана домата също,донесох си голям расад и поовяхна почна да жълтее най вероятно е от пресаждането ще преболедува или от преовлажняване,картофа за сега е добре пръсках за колорадец че го нападна,трябва да се активизирам по сериозно да не изпусна сезона,мисля ягоди да пресадя тия дни да има за цвят поне,доматите ги садих по тъмно с челника за светлина,по натам ще е хубаво щото като ме мързи си пусна музика си направя пържоли и си дрема на сянка,сега е скучно още.
                    Attached Files

Comment

• нещо съм забатачил нещата заради пътуване и дъждовете основно но трябва да се активизирам и то бързо и сериозно,картофи вадих има даже са по-добри от миналата година заради дъждовете,всичко друго е трагедия,набих 80 кола домат градушка и дъжд ги изравниха с земята от 80 останаха 27,2 пъти ги садя и ги сравнява та сега ходих до фермата да сив зема още расад и пак ще садя нема да се предавам колкото толкова или аз или времето
                      Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Бе че не е от ножчето не, ама за какво е тая чешка маз.Няма ли да пречи на прорастването, де факто спира жизнените сокове, ако правилно съм разбрал за какво се използва.
                        Е точно това не съм очаквал, а може да си безкрайно прав.

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                        предполагам е овощарска замазка,използва се за запечатване на прореза
                        И аз така предполагах, ама Митака ме хвърли в музиката и най-хубавото е, че май е прав.
                        Иначе съм си правил сам замазка от восък, спирт, глицерин и други простотии.
                        Най-добри резултати имам с глина и болкит.
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Имаше един дядо тука, който присаждаше на баща ми разни дръвчета/кога бяха живи и двамата/, та от него съм виждал, като направи присадката я овързваше с някакъв канап, после обмазваше отгоре с нещо.Ама самата присадка не я мажеше все едно да лепиш две клечки с ц200, та затва рекох ако така ги присаждаш може и да спира соковете и да не може да се прихване.

Comment

• Точно така и аз слагам замазката. Отгоре на ликото, но до сега резултата с не я е нулев.
                            За това си минах на старите изпитани методи

Comment

• яко треви след тия дъждове не мога да си видя насажденията,рових за картофи,тия ги оскубах доста рано още не са цъфнали само тук таме.
                              Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Точно така и аз слагам замазката. Отгоре на ликото, но до сега резултата с не я е нулев.
                                За това си минах на старите изпитани методи
                                Едно нещо кат работи не го барай.

Comment

Working...
                                X