Първоначално публикувано от lordliness
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Космос
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова ще доведе до повишаването на ентропията в този край на вселената.
Мисля, че ще го респектира с успехLast edited by lordliness; d.m.y г., 17:32.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАко имаш предвид максимален безпорядък напълно е възможно. Ще му осигурим Цербер от друга планета да го пази. Да не се увлича. И да не напуска планетата на механиците.
Мисля, че ще го респектира с успех
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа не прецакаме цербера? Онзи все пак има влиятелни познати по женска линия.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеХимическите двигатели, каквито и да са те, са бита карта.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТолкова можем. Мисля си ако впрегнем мамелюка и го пришпорим яко?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко тези от JPL разработят двигател, който работи с *ай*а, става.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Момчета, времето не съществува като такова. Ние сме си го измислили, за да измерваме интервала между 2 събития. Според мен е безполезно, но никой не ме пита.
Също така мисля, че е невъзможно да се направи нещо, което се захранва с химия и се придвижва м/у звездите в рамките на 1 човешки живот. Дори и да е достатъчно високоенергийно, то тогава няма да издържи организма на човека. По-скоро аз би се заиграл с "огъването" на пространството. Това ми звучи по-перспективно...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Все още не е изучено добре явлението, наречено гравитация. А то, според Айнщайн, е неразривно свързано с огъването на пространството.
Например, според Нютон, силата на гравитация, която действа между 2 тела е M1xM2/d^2, където M1 и M2 са масите на двете тела а d е разстоянието между тях.
Как тогава на светлината, която е съставена от фотони с нулева маса и действа силата на гравитацията?
Лошото е, че квантовата физика, на този етап, леко пренебрегва тази сила, поради относително малкото и влияние на суб-атомно ниво.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:33.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВсе още не е изучено добре явлението, наречено гравитация. А то, според Айнщайн, е неразривно свързано с огъването на пространството.
Например, според Нютон, силата на гравитация, която действа между 2 тела е M1xM2/d^2, където M1 и M2 са масите на двете тела а d е разстоянието между тях.
Как тогава на светлината, която е съставена от фотони с нулева маса и действа силата на гравитацията?
Лошото е, че квантовата физика, на този етап, леко пренебрегва тази сила, поради относително малкото и влияние на суб-атомно ниво.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеЗащото фотоните са с двойнствена природа - реагират като частица и вълна... Или може би защото масата не е единствената физическа величина, на която влияе гравитацията. Най-вероятно тя действа на енергията като цяло. Което пък ще даде идея защо фотоните се държат и така и онака...Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:11.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеС наскорошното откритие на Хигс-бозона се потвърди и наличието на полето на Хигс и т.н. А според тази теория, частици без маса придобиват такава при съприкосновението си с това поле, което пък се състояло от тъмна материя, която пък представлявала над 80 % от всичката материя във вселената.
Мисля, че сме готови с идеята за бързо придвижване в пространството...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
Comment