If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз мисля, че вече сме на ниво пътуване в космоса, но не се съобщава на всеослушание. За извънземните е ясно, че ги има. Щом и Ватикана преди няколко години с неохота призна, че може би има и други същества, ама бог е един и за тях...
Пустите човешки алчност и лакомия. Ако не съществуваха, досега сигурно щяхме да сме овладели галактиката...
И аз мисля, че вече сме на ниво пътуване в космоса, но не се съобщава на всеослушание. За извънземните е ясно, че ги има. Щом и Ватикана преди няколко години с неохота призна, че може би има и други същества, ама бог е един и за тях...
Пустите човешки алчност и лакомия. Ако не съществуваха, досега сигурно щяхме да сме овладели галактиката...
Е то и аз така виждам нещата с пътуването в космоса,но по-добре да няма извънземни ,че тогава ти да видиш цената на скоча как ша скочи...то едни китайци предизвикаха дефицит на отлежалия малцов дестилат ,а не ми се мисли, ако се появат и други пияндета..
Трудна работа е това с овладяването на галактиката. Ако се движим със скоростта на светлината, ще са ни необходими 26 000 години за да стигнем до центъра и.
За същото време, един охлюв, който се движи със скорост 1мм./сек ще обиколи 20 пъти земята по екватора.
Трудна работа е това с овладяването на галактиката. Ако се движим със скоростта на светлината, ще са ни необходими 26 000 години за да стигнем до центъра и.
За същото време, един охлюв, който се движи със скорост 1мм./сек ще обиколи 20 пъти земята по екватора.
Имах пред вид, че ако не се криеха всички ценни технологии и се отделяха повече ресурси за научни разработки, отколкото за всичките простотии на военните, със сигурност досега щеше да бъде изнамерен начин да се прекосяват големи разстояния за достатъчно кратък срок.
Науката и технологиите се развиват с главоломна скорост на фона на времето за което е просъществувал човек.
Да не забравяме, че допреди по-малко от 100 г. (1/23652 тна част от човешкото съществуване) не е бил познат строежа на атома.
Тъй че по отношение на темповете на развитие (настоящите), нямам забележки
със сигурност досега щеше да бъде изнамерен начин да се прекосяват големи разстояния за достатъчно кратък срок.
Начинът е известен, "технологията" е вградена във всеки по-подразбиране още с раждането. Някой я ползват, други - не. Големият въпрос е - дали знаем къде искаме да отидем и защо.
Начинът е известен, "технологията" е вградена във всеки по-подразбиране още с раждането. Някой я ползват, други - не. Големият въпрос е - дали знаем къде искаме да отидем и защо.
Въпросът "защо" може да има много отговори. Най-важният от всичките е, защото условията за живот на Земята, няма да просъществуват вечно.
Въпросът "защо" може да има много отговори. Най-важният от всичките е, защото условията за живот на Земята, няма да просъществуват вечно.
За познатият ни живот. Вероятноста познатият ни живот да изчезне, преди да изчезнат условията за него е много голяма. Още не знаем "че нищо не знаем", мен ме изуми наличието на живот на силициева основа на Земята. Предстои да научаваме много за нас самите и за планетата която обитаваме, а като гледам - първо ще затрием всичко, после ще го клонираме от вкаменелости, за да го изучаваме.
На този етап е ясно това, че силата на гравитацията лесно може да се манипулира посредством ускорението (изказаният от Айнщайн принцип на еквивалентност). Остава да се намерят и други способи за еквивалентост. А може и вече да са изнамерени.
Comment