If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми освен да я скупчиш на едно място за да изкривиш времепространството и да ме оставиш без работа за друго не се сещам.
При положение ,че освен гравитационно подобен куп тъмна материя няма да взаимодейства с останалата материя би следвало да може да се използва за "скокове" из Вселената при внимателно избрана траектория на движение която да осигури достатъчна центробежна сила ,така ,че да противодейства на гравитационната за да не се стига до грозни картини.
Може би има подобни области или след още 14 милиарда години примерно ще се сформират някъде ,знае ли човек.
За съжаление като,че по нашите земи скоростта на времето е твърде голяма за да ни огрее подобна схема. Виж, ако скоростта на светлината беше да кажем 3000 км в час по моя часовник и шивашкия метър на жена ми,сега щяхме да щъкаме да си е.е майката. Май не сме на правилното място в подходящия момент .Винаги съществува вероятността да сме изтеглили късата клечка.
Е, точно де. Ние не сме "предвидени по дизайн" за пътуване дори и със скоростта на светлината. Отделно, че и с нея трябва много време, та затова трябва да мислим алтернативни начини да "отидем" някъде по-навътре в галактиката. Това с "огъването" е вариант. Друг вариант е "Warp drive", ама НАСА рекоха, че засега само в Стар Трек може да се ползва...
Е, точно де. Ние не сме "предвидени по дизайн" за пътуване дори и със скоростта на светлината. Отделно, че и с нея трябва много време, та затова трябва да мислим алтернативни начини да "отидем" някъде по-навътре в галактиката. Това с "огъването" е вариант. Друг вариант е "Warp drive", ама НАСА рекоха, че засега само в Стар Трек може да се ползва...
Нямам допирни точки с НАСА,та де да ги знам що са стигнали до този извод,вероятно се водят по Акъла на Айнщайн.
Но има поне още един вариант да сменим мястото си в пространството- ние си стоим в покой ,а през това време преместваме цялото пространство което ни заобикаля.надали това ще е по-трудно от постигането на втора светлинна. Що трябва да се протягаме към чашата ако е на другия край на масата и ръцете ни идват къси,направо дърпаме покривката и чашата е под носа ни. Всичко е относително ,та може да се окаже постижимо,стига да има покривка.Като се има в предвид ,че Бог изпипва нещата,не вярвам да се е издънил.
Нямам допирни точки с НАСА,та де да ги знам що са стигнали до този извод,вероятно се водят по Акъла на Айнщайн.
Но има поне още един вариант да сменим мястото си в пространството- ние си стоим в покой ,а през това време преместваме цялото пространство което ни заобикаля.надали това ще е по-трудно от постигането на втора светлинна. Що трябва да се протягаме към чашата ако е на другия край на масата и ръцете ни идват къси,направо дърпаме покривката и чашата е под носа ни. Всичко е относително ,та може да се окаже постижимо,стига да има покривка.Като се има в предвид ,че Бог изпипва нещата,не вярвам да се е издънил.
Това, че ще са различни е ясно. Не ми е ясно как са прекосили големите разстояния. Ама нещо не ми се вярва. Защото колкото и добре да са си разрешили енергитичния проблем, едва ли могат да доживеят идването до тук. Вариант е да са били в стазис. Макар, че не ми се връзва нещо. Друг вариант е да са намерили начин да се "гмуркат" в подпространството. Или пък "изкривяват" пространството...
Единственото невъзможно действие на този свят е да си обуеш панталона през главата.От това,че ние не умеем нещо,не значи че някой друг също не го може.
То може въобще да не се криви, това са си наши теории, земни. Космоса ни е все още необясним. Факт е че последните години има скок в технологиите.
Ако са толкова хуманни щяха да спрат избиването помежду ни.
А и защо да се крият, няма смисъл. Тъпо е.
Сигурно живеем в космическа зоологическа градина или експериментална площадка.
Comment