Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да бе ама виж резултата. Що с Trust-a и още незнам си колко човека, са ни учили по един начин, и защо резултатите са такива. Няма дефиниция за кръгово движение в закона. Не, че не го примем това, не че не го разбирам, много ясно, че няма да застраша на някои живота като му отнема предимството. Само, че една група хора сме учени на едно, а друга явно на друго. Далеч съм от мисълта, че инструкорите ни са били некомпетентни. Книжката ми отзад е пълна, няма да ти кажа още колко разрешителни за летене, мореплаване и каквото се сетиш имам.Не искам да си мисля, че някой от тези хора кито са ме обучавали не е познавал дори и една точка от закона.. Гледай резултатите и се сещай.

ПП: Погледнах и в други форуми...същата работа. Къде ще да е проблема?
    Range Rover Vogue 4.4
    Rexton 270 cdi
    Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
    Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
      Предполагам откъде идва заблудата на половината от шофьорите - от неправилното наименование, което те използват за обекта на казуса...
      Адвоката мисля, че беше достатъчно ясен за правилното тълкуване на термина

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
      Да бе ама виж резултата. Що с Trust-a и още незнам си колко човека, са ни учили по един начин...
      Ми според мен, от гледна точка на обучението проблема е, че случая е рядкосрещан и инструкторите не му обръщат дастатъчно внимание. Едва ли има пък чак толкова много накадърни инструктори.
      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
        Ми според мен, от гледна точка на обучението проблема е, че случая е рядкосрещан и инструкторите не му обръщат дастатъчно внимание. Едва ли има пък чак толкова много накадърни инструктори.
        Мне
        в цял свят тия вътре са с предимство, ама наще законотворци са пропуснали да добавят един член, който регламентира кръговото движение
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Мне
          в цял свят тия вътре са с предимство, ама наще законотворци са пропуснали да добавят един член, който регламентира кръговото движение
          Виж за това не споря, щото в друга държава не съм карал, нито им знам законите. Ако си сигурен, че е така, ОК. Ама иначе, като търся в нета снимки на "roundabout", от други държави с дясно движение, на всички близки снимки се вижда, че са регулирани със знаци и има обърнати триъгълници на входовете. Явно за да си спестят цялата дандания, нямат практика да ги оставят без знаци...
          Last edited by Sm0k; d.m.y г., 16:14.
          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Aз лично никъде по европата не съм виждал кръгово без знаци!
            Ако сте виждали нерегулирано кръгово без знаци и сте се въртяли вътре - О'к
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              Aз лично никъде по европата не съм виждал кръгово без знаци!
              Аз лично и в татковината не съм виждал такова животно. И едва ли някой щеше да обърне внимание, ако го нямаше в листовките
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Aз лично никъде по европата не съм виждал кръгово без знаци!
                Виждал съм в Гърция,ако я броите за Европа!
                Хората в кръговото спираха да пропуснат навлизащите в кръговото,даже ме учуди в първия момент,защото по навик спрях да пропусна тези в кръга!
                В Солун,по-точно.

В Испания обаче нещата са добре уточнени!
                Ето една испанска листовка:
                http://www.dgt.es/revista/test/test3.htm
                Въпрос N10
                Отбелжете всички отговори и най-долу натиснете "corregir"

Превод на въпроса и отговорите:

Превозното средство, наблюдавани при снимката се доближава до кръговото движение, където няма сигнал, който регламентира правото на преминаване. Ето защо, превозното средство трябва да отстъпи A. ..
                а) превозни средства приближава до кръговото движение от дясно.
                б) превозни средства, движещи се в кръгова писта.
                в) превозни средства приближава до кръговото движение, независимо от страна на този подход.
                Last edited by alfamicin; d.m.y г., 23:28.
                ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  Да бе ама виж резултата. Що с Trust-a и още незнам си колко човека, са ни учили по един начин, и защо резултатите са такива. Няма дефиниция за кръгово движение в закона. Не, че не го примем това, не че не го разбирам, много ясно, че няма да застраша на някои живота като му отнема предимството. Само, че една група хора сме учени на едно, а друга явно на друго. Далеч съм от мисълта, че инструкорите ни са били некомпетентни. Книжката ми отзад е пълна, няма да ти кажа още колко разрешителни за летене, мореплаване и каквото се сетиш имам.Не искам да си мисля, че някой от тези хора кито са ме обучавали не е познавал дори и една точка от закона.. Гледай резултатите и се сещай.

ПП: Погледнах и в други форуми...същата работа. Къде ще да е проблема?
                  Просто си го заучил грешно..........

И кво значи в цял свят е така????
                  Кат сме взели книжки тук и тва е закона в БГ.
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

• Някои казаха че ще е срамно да питаме КАТ,по казуса.
                    Мен,обаче не ме е срам да питам и питах!
                    Пратих имейл до КАТ и ето какво ми отговориха:

================================================
                    По Вх. № И - 688/09.02.10г.

ДО

Г-н Александър ХХХХХ

Уважаеми г-н ХХХХХ,

В ЗДвП, чл. 48 разглежда преминаването на ППС, през кръстовище на равнозначни пътища. Движението на ППС, през така нареченото “Кръгово кръстовище” – “Кръгово движение”, се подчинява на същия принцип. Надявам се, че сме Ви били полезни с предоставената информация.

OPP- SDVR
                    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

• преди 21 години като карах курсовете, дясностоящия си беше с предимство. Знака за кръгово задължава, ако искаш да завиеш на ляво да обиколиш кръговото от дясно, а не да минеш по най-краткия път.
                      КАТ са отговорили прекалено ясно, а за резултата от анкетата !?!?!?

Comment

• Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
                        ...а за резултата от анкетата !?!?!?
                        Ами това е парадоксът Чест прави поне на колегите, че са отговорили по съвест, а не са 'преписали' верния отговор
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Изчетох тема по диагоналната система и без да имам намерение или желание да цитирам някого , ще споделя лично мнение ... Кръговото кръстовище или кръстовището с кръгово движение е много готино нещо , през което водачите да не могат да минават на мръсна газ .... и логиката е да намаляват скоростта си на движение при наближаването на такова животно .... демек , трудно са влиза в него и лесно да се излиза .. да , ама не ... защото очевидно по закон / оня, ЗДвП / , дясностоящия е с предимство , което очевидно е много кофти , но е по закон !

П.П. Когато няма знаци , разбира се

Comment

• Аре бе, Жоре, де одиш, га те нема.... глей кво стаа - 64 : 61
                            sigpic

Comment

• А гледайте тук какво става:

http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=6856455
                              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                                А гледайте тук какво става:

http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=6856455
                                Какво да става ? Има си знаци , нещата са уточнени

Comment

Working...
                                X