Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    А за кое трябваше да гласуват
    За някой от многото оставащи варианти.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
      Аааа че ТИМ-аджиите да не са си харесали някой друг
      Изчакай да си направи улицата пред тях първо пък и ти сега де .
      Я какви "убави" кръгови направи на ул.Девня през миналия си мандат - с размера на джанта от Икарус .
      О и на нашето околомръсно вече има 2 такива, нищо по-голямо от Смарт не може да влезе и излезе от тях без да мине поне за малко през бордюра или другата лента
      И като се замисля, че едно леко отваряне на входовете и изходите можеше да реши проблема... въпреки големината на монета от 5 стотинки.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
        Точно това гледах и аз - 41% гласували за правото на дясностоящия

А аз като гледам, че почти 60% са убедени, че са с предимство само защото са навлезли в НЕРЕГУЛИРАНО кръгово.......направо се пУашим. Аз по принцип си имам едно наум като преминавам през каквото и да е кръстовище, но май трябва вече да действам като преминаване през ЖП прелез- "спри, огледай се, ослушай се и ако не преминава влак...."
        Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
        Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

За някой от многото оставащи варианти.
          При нерегулирано кръгово предимство имат влизащите в него от дясната ти страна, когато вече си вътре в кръстовището. Друг е въпросът, че нерегулирано кръгово съм виждал само в провинцията.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
            А аз като гледам, че почти 60% са убедени, че са с предимство само защото са навлезли в НЕРЕГУЛИРАНО кръгово.......направо се пУашим. Аз по принцип си имам едно наум като преминавам през каквото и да е кръстовище, но май трябва вече да действам като преминаване през ЖП прелез- "спри, огледай се, ослушай се и ако не преминава влак...."
            Ако ще го караш на усет, не ми се мисли колко време ще ти отнеме да преминеш това

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            При нерегулирано кръгово предимство имат влизащите в него от дясната ти страна, когато вече си вътре в кръстовището...
            Макар да е странно, че кръгово се отъждествява с кръстовище, според действащия ЗДвП в БГ е точно така - валиден е принципа за пресичане на нерегулирано кръстовище. Адмирации за точната дефиниция, която си дал
            Last edited by Pepo; d.m.y г., 09:53.

Comment

• За това няма да има нужда да го карам на усет, защото очевидно хората знаят за правилото на дясно стоящия. Нещо, което още по-очевидно около 60% от гласувалите в анкетата не го знаят.
              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Когато кръстовището не е регулирано /със знаци или светофар/, то важат правилата за нерегулирано кръстовище, независимо че е кръгово - правото на дясно стоящия... т.е. получава се така, че в кръговото кръстовище с предимство ще са навлизащите в него.
                bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Абе толкова един катаджия нямаме ли тука да си каже тежката дума
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Абе толкова един катаджия нямаме ли тука да си каже тежката дума
                    Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
                    Някои казаха че ще е срамно да питаме КАТ,по казуса.
                    Мен,обаче не ме е срам да питам и питах!
                    Пратих имейл до КАТ и ето какво ми отговориха:

================================================
                    По Вх. № И - 688/09.02.10г.

ДО

Г-н Александър ХХХХХ

Уважаеми г-н ХХХХХ,

В ЗДвП, чл. 48 разглежда преминаването на ППС, през кръстовище на равнозначни пътища. Движението на ППС, през така нареченото “Кръгово кръстовище” – “Кръгово движение”, се подчинява на същия принцип. Надявам се, че сме Ви били полезни с предоставената информация.

OPP- SDVR
                    Ето отговора на КАТ по темата, ама кой да чете назад ...

Comment

Абе толкова един катаджия нямаме ли тука да си каже тежката дума
                      Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                      Ето отговора на КАТ по темата, ама кой да чете назад ...
                      Направо да минат насам една-две фуражки и да почват да ни "фактурират"
                      Пак сме наопаки сравнено с останалите държави, деба

Comment

Направо да минат насам една-две фуражки и да почват да ни "фактурират"
                        Пак сме наопаки сравнено с останалите държави, деба
                        А нали ?
                        И без това всеки си кара както може/иска и минава на късмет през кръгови , светофари , регулирани и нерегулирани кръстовища
                        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

А нали ?
                          И без това всеки си кара както може/иска и минава на късмет през кръгови , светофари , регулирани и нерегулирани кръстовища
                          Ама пък сме по-добре от Истанбул

Comment

• Хммм,няма ли знаци, дясностоящия си е с предимство, ако ще не кръгово,а елипсовидно да е. 60%или не четат въпроса както трябва, или трябва да си преговорят закона.
                            http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
                            159 1.9JTDm
                            156 1.8TS ...exxxx
                            145 1.4TS ...exxxx

Comment

• Да бе ама я ела на кръговите дето ги направиха на крайезерния път...аз като вляза вътре си виждам задния номер, да не говорим за тировете.Първо ако спре да ти даде предимство няма как да се възползваш, после дреме му на тира за дребосъците.Добре че е регулирано, ма то пак има такива дето не могат да преценят в коя лента да застанат та тоя дето е от вътрешната може да си прави кръгчета докато успее да се изниже.

п.п.Първо пускаш телевизора като го извадиш от кашона , после четеш упътването.И аз така.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• След като КАТ приравняват кръстовище с "кръгово кръстовище" то ако си влязъл в кръговото е равносилно на това да си на средата на нормално кръстовище. И тогава какво правило за дясно стоящия ?!

Най-лошото е че хората са отговаряли горе-долу по равно и на 2та варианта. Това означава , че който и да е прав - може да те отнесат на кръгово ...
                                ...

Comment

Working...
                                X