Първоначално публикувано от SIS
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предимство при кръстовище с кръгово движение
Collapse
X
-
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Аз почти не съм срещал нерегулирано кръгово кръстовище. А там където има, обикновено няма такова движение, че да се изпадне в невъзможната ситуация. А и все трябва да има някакви правила. Без такива би било доста по-лошо.
Ще ми е интересно да чуя, какво по-умно бихте предложили като решение на "недомислицата".
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз почти не съм срещал нерегулирано кръгово кръстовище. А там където има, обикновено няма такова движение, че да се изпадне в невъзможната ситуация. А и все трябва да има някакви правила. Без такива би било доста по-лошо.
Ще ми е интересно да чуя, какво по-умно бихте предложили като решение на "недомислицата".Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе мога да разбера какво толкова ги коментирате тези кръстовища, те са два вида - регулирани и нерегулирани.
Регулираните са ясни, а при нерегулираните предимство има този който пръв е влязъл в кръга, и правото на десностоящия, действащо при обикновените кръстовища отпада.
Когато вливащите пътища са на много малко разстояние едно от друго се преминава с повишено внимание, защото момента на влизане в кръга е много кратък и няма време за размисъл и реакция.И темата е приключена сигурно?
А сега прочети внимателно закона и се опитай да намериш къде в него пише такава глупост!
P.S. Можеше просто да прочетеш последните няколко поста в темата. http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=257Last edited by Scrapera; d.m.y г., 12:27.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеСлед като не можеш да разбереш какво толкова се коментира, направо ни убеди да ти повярваме точно на теб.И темата е приключена сигурно?
А сега прочети внимателно закона и се опитай да намериш къде в него пише такава глупост!
P.S. Можеше просто да прочетеш последните няколко поста в темата. http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=257Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИзобщо нянам намерение да ви карам да вярвате - когато съм ги чел тези закони, повечето от вас не са били запланувани.
Това за предимството на този, който вече е влязал в кръговото откъде си го прочел?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЛичи си, че си чел много отдавна та чак си го и забравил.
Това за предимството на този, който вече е влязал в кръговото откъде си го прочел?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТова не съм, но то е неписано правило, доказало рационалността си от практиката.
Примерно - свети ти зелено, но в кръстовището има тапа. Тогава не трябва да навлизаш. Така и с кръговото - предимство има включващият се - т.е - дясностоящият. Ако обаче кръгът е пълен и няма място за него, той следва да чака докато може да се включи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко ще говорим за неписани правила, в случая можем да дискутираме единствено това, че въпреки предимството си не трябва да навлизаш в кръстовището, ако нямаш възможността да го преминеш.
Примерно - свети ти зелено, но в кръстовището има тапа. Тогава не трябва да навлизаш. Така и с кръговото - предимство има включващият се - т.е - дясностоящият. Ако обаче кръгът е пълен и няма място за него, той следва да чака докато може да се включи.Last edited by old alfist; d.m.y г., 13:05.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Ти може да не караш никой да вярва, но има и наивни хора. И някой ще прочете написаното "неписано правило" от теб, утре някой ще му отнесе дясната страна на колата и ще се чуди после що му пишат акт и трябва сам да си оправя колата - ама нали във форума пишеше друго?!? Въпроса е принципен.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеТи може да не караш никой да вярва, но има и наивни хора. И някой ще прочете написаното "неписано правило" от теб, утре някой ще му отнесе дясната страна на колата и ще се чуди после що му пишат акт и трябва сам да си оправя колата - ама нали във форума пишеше друго?!? Въпроса е принципен.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТочно затова казах, че е недомислица, защото създава предпоставки за задръстване - когато предимство има въртящия се никога няма задръстване в самото кръстовище, а около него.
Въпреки известно основание затова правилата за предимство при кръгово движение да се различават от общото правило за предимството на дясностоящият, явно хората са разбрали, че е по-добре да се спазва едно правило, въпреки известни недостатъци в частни случаи, отколкото множество объркващи правила, касаещи конкретни ситуации. Това последното би затруднило изграждането на навици, които са важни за безопасността на пътя.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВсе пак правилата не тръгват от нас и не са писани за да затрудняват движението а за да го правят по-лесно.
Въпреки известно основание затова правилата за предимство при кръгово движение да се различават от общото правило за предимството на дясностоящият, явно хората са разбрали, че е по-добре да се спазва едно правило, въпреки известни недостатъци в частни случаи, отколкото множество объркващи правила, касаещи конкретни ситуации. Това последното би затруднило изграждането на навици, които са важни за безопасността на пътя.
Както виждаме от анкетата повечето хора разъждават като мен по отношение на предимството.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеВ този случай с кръговото движение универсалното правило за десностоящия затруднява движението и смятам, че само новобранците биха могли да се объркат ако го променят.
Както виждаме от анкетата повечето хора разъждават като мен по отношение на предимството.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеРезултатите от анкетата ме шокират (меко-казано).Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment