Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
    Последно ? ...

При регулирано кръстовище какъв го играе дясностощия ?
    При кръстовище, което се води регулирано, но в кръга няма знаци оказващи предимството на движещия се в него, което е често срещано явление.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Неправилно поставих въпроса - при регулирано кръстовище.
      Когато се движа в кръговото спирам, когато знаците указват, че с предимство е включващият се в кръговото и не спирам, когато знаците указват, че аз съм с предимство.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Когато се движа в кръговото спирам, когато знаците указват, че с предимство е включващият се в кръговото и не спирам, когато знаците указват, че аз съм с предимство.
        Говоря за случая, когато нямаш обърнат знак към теб указващ предимството ти, а не да се опитваш да разчиташ неговия знак, който за теб е с гръб.
        sigpic

Comment

• old_alfist, гледам си упорит и нямаш намерение ясно и точно да заявиш, според сега действащите закони, кой е с предимство. Дори съм склонен да приема и твоята логика, че е по-добре да няма знаци и кръговото да е изключение от общото правило за дясно стоящия. И всичко това, само зщото някой няма да види знак . Но поне ще благоволиш ли да ни обясниш как точно ще различиш кръговото от нормално кръстовище?

П.П. Не ми казвай само, че пак ще разчитаме на вътрешното ти усещане
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
            old_alfist, гледам си упорит и нямаш намерение ясно и точно да заявиш, според сега действащите закони, кой е с предимство. Дори съм склонен да приема и твоята логика, че е по-добре да няма знаци и кръговото да е изключение от общото правило за дясно стоящия. И всичко това, само зщото някой няма да види знак . Но поне ще благоволиш ли да ни обясниш как точно ще различиш кръговото от нормално кръстовище?

П.П. Не ми казвай само, че пак ще разчитаме на вътрешното ти усещане
            Ами на тези които не могат да различат нормално от кръгво кръстовище не трябва изобщо да им се дава книжка.
            sigpic

Comment

Говоря за случая, когато нямаш обърнат знак към теб указващ предимството ти, а не да се опитваш да разчиташ неговия знак, който за теб е с гръб.
              Не става въпрос затова да се "опитвам" да разчитам знаците, които не са обърнати към мен. Става въпрос затова, че всеки е ДЛЪЖЕН да се съобразява с тях. Знаците за предимство не случайно са с такава форма (шестостен, ромб или обърнат триъгълник), за да се разпознават и в гръб.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• дори да нямаш обърнат знак към теб, гледаш и знаците, които са към другите, те за това са и със специфична форма: ромб, обърнат триъгълник или шестоъгълник, за да могат да се четат и в гръб

ако не си видял, значи си прелетял с "несъобразена скорост"

ебаси и темата, какво още я дъвчите
                има закон
                точка

неспазващия закона си носи последствията, няма - ама аз таковата, не видях

който иска да променя законите: да пише на министъра на транспорта или който там е ресорен
                форумът не е мястото за това

п.п. ecotronic ме е изпреварил
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Не става въпрос затова да се "опитвам" да разчитам знаците, които не са обърнати към мен. Става въпрос затова, че всеки е ДЛЪЖЕН да се съобразява с тях. Знаците за предимство не случайно са с такава форма (шестостен, ромб или обърнат триъгълник), за да се разпознават и в гръб.
                  В тази ситуация той трябва да ти даде предимство заради знака му, а също и ти на него, при положение, че нямаш знак указващ твоето предиство, защото ти е десностоящ.
                  При тази ситуация стават недоразумения и задръствания при хора като вас, държащи дословно на закона.
                  Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                  дори да нямаш обърнат знак към теб, гледаш и знаците, които са към другите, те за това са и със специфична форма: ромб, обърнат триъгълник или шестоъгълник, за да могат да се четат и в гръб

ако не си видял, значи си прелетял с "несъобразена скорост"

ебаси и темата, какво още я дъвчите
                  има закон
                  точка

неспазващия закона си носи последствията, няма - ама аз таковата, не видях

който иска да променя законите: да пише на министъра на транспорта или който там е ресорен
                  форумът не е мястото за това

п.п. ecotronic ме е изпреварил
                  Колежке, никой не те е накарал насила да четеш тук.
                  sigpic

Comment

• Ами на тези които не могат да различат нормално от кръгво кръстовище не трябва изобщо да им се дава книжка.

Аз пък мисля, че си отново в грешка. На тях трявба да им се каже недвусмислено - и ...изнденада - то така се и прави......със знак.

А на тези, които упорито отказват да спазват закона, че си и карат по техни правила наистина не трябва да им се дава книжка. Любопитно ми е дали на изпит за придобиване на СУМПС пак си бил/ ще си толкова настоятелен....
                    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение

Аз пък мисля, че си отново в грешка. На тях трявба да им се каже недвусмислено - и ...изнденада - то така се и прави......със знак.

А на тези, които упорито отказват да спазват закона, че си и карат по техни правила наистина не трябва да им се дава книжка. Любопитно ми е дали на изпит за придобиване на СУМПС пак си бил/ ще си толкова настоятелен....
                      Когато съм кандидатствал за книжка за категория В се държеше психологически тест и курсовете бяха по 3,5 месеца - явно вас трябва да ви подложат на този тест и да се върнете да си докарате курсовете.
                      sigpic

Comment

В тази ситуация той трябва да ти даде предимство заради знака му, а също и ти на него, при положение, че нямаш знак указващ твоето предиство, защото ти е десностоящ.
                        При тази ситуация стават недоразумения и задръствания при хора като вас, държащи дословно на закона.
                        В коя ситуация? Ситуациите са 2 възможни. Карам си в кръговото и нямам знаци обърнати срещу мен, но виждам, че на тези, които се включват в кръговото има знаци.

Като наближа пресечка на която виждам в гръб шестостен или обърнат триъгълник, не спирам, защото включващият се е без предимство.

Когато наближа пресечка на която виждам в гръб знак с формата на ромб спирам, защото трябва да осигуря предимство.

Какво толкова сложно има за обяснение?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

В коя ситуация? Ситуациите са 2 възможни. Карам си в кръговото и нямам знаци обърнати срещу мен, но виждам, че на тези, които се включват в кръговото има знаци.

Като наближа пресечка на която виждам в гръб шестостен или обърнат триъгълник, не спирам, защото включващият се е без предимство.

Когато наближа пресечка на която виждам в гръб знак с формата на ромб спирам, защото трябва да осигуря предимство.

Какво толкова сложно има за обяснение?
                          На това ли трябва да се разчита - да познаеш знака в гръб.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic
                            На кого мислиш, че ще напишат акт ако стане ПТП, old_alifst? На него, или на този който идва от пътя без предимство? Кръстовището си е регулирано и това кой е дясно стоящ не е фактор. Кво като само от едната страна има знак? Чакам да кажеш на Еко, или на другия водач ще напишат акт според теб. Възможните отговори са:
                            (a) на Еко
                            (b) на другия водач.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

А ти как и откъде си влезнал в кръга ? Докато влизаше в него и гледайки обърнатия към теб знак Б1 дали си си мислел - " Ей, ама този дето иде отляво няма знак, значи трябва да си помисли че аз съм му десен и трябва да спре " ... или пък си се въртял в кръговото от момента на изливане на асфалта и в някакъв момент са взели да поставят знаци, обаче са стигнали само до Б1 ? Ако продължиш с връткането, може пък и да дойде следващата смяна и да ти поставят и Б3 специално за теб, че да не вземеш да спреш на някой десен за теб...

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                                На кого мислиш, че ще напишат акт ако стане ПТП, old_alifst? На него, или на този който идва от пътя без предимство? Кръстовището си е регулирано и това кой е дясно стоящ не е фактор. Кво като само от едната страна има знак? Чакам да кажеш на Еко, или на другия водач ще напишат акт според теб. Възможните отговори са:
                                (a) на Еко
                                (b) на другия водач.
                                В този случай кръстовището е частично, но не напълно регулирано и това е масово явление.
                                Акт могат да напишат, но този акт може да се обжалва и Съда ще реши.
                                Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                                А ти как и откъде си влезнал в кръга ? Докато влизаше в него и гледайки обърнатия към теб знак Б1 дали си си мислел - " Ей, ама този дето иде отляво няма знак, значи трябва да си помисли че аз съм му десен и трябва да спре " ... или пък си се въртял в кръговото от момента на изливане на асфалта и в някакъв момент са взели да поставят знаци, обаче са стигнали само до Б1 ? Ако продължиш с връткането, може пък и да дойде следващата смяна и да ти поставят и Б3 специално за теб, че да не вземеш да спреш на някой десен за теб...
                                Грешиш - това, че ти си влязъл по един начин в кръстовището от едната улица, не означава, че другите влизат по същия начин.
                                Разликата е и, че той има явен знак пред очите си, а ти трябва да гадаеш обърнат откъм задната му част.
                                Както се спомена преди в темата - в любимия ви закон се тълкува, че се влиза в поредица от Т-образни кръстовища и следва всяко едно от тях да бъде регулирано.
                                Last edited by old alfist; d.m.y г., 12:18.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X