Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предимство при кръстовище с кръгово движение
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщениеНа кръговото преди летището , до порше център има знаци б1 и от четрите страни на кръстовището. Въпреки , че е регулирано , мисля , че дясно идващия е с предимство да навлезе първи в кръга.
---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:13 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеВъзприемаш ситуацията, ако изобщо можеш или имаш време да забележиш знак в гръб, да го осмислиш и да реагираш, затова възприемането на знак в гръб няма задължителен характер
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
ЕкотроникЪТ типично за неговите възприятия, освен че самият той обърква себе си, се опитва да обърка и останалите.
Тук си говорим за една ясна ситуация и тя е, че ако кръговото не е регулирано с НИКАКВИ знаци, то важи правилото за дясностоящия.
Сега дали някой някъде е откраднал знак или светофар, дреме ми на фара.
Ще спра, ще се огледам, ще оценя ситуацията и ще мина.
Законът не може, а и не трябва да обхваща всички възможни ситуации.
Казах ви, това е като онази ситуация с локалното платно.
Движещият се по-локалното е с предимство пред завиващия надясно от главния път.
И причината е ясна, този на локалното се явява дясностоящ!"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСега дали някой някъде е откраднал знак или светофар, дреме ми на фара.
Ще спра, ще се огледам, ще оценя ситуацията и ще мина.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДреме ти на фара, но ако някой те изрязка ще задръстите кръстовището и ще отнесеш хиляди псувни, ами може и някоя манивела да отнесеш.
Същата работа."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеА какво би станало, ако в правилника пише, че в кръгово кръстовище тези, които са вътре са с предимство и някой е откраднал знак вътре в кръгчето.
Същата работа.
Когато е казано, че ще е регулирано със знаци - трябва да бъде напълно регулирано отвсякъде, за да няма различни тълкувания.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТогава няма да има нужда от знаци.
Когато е казано, че ще е регулирано със знаци - трябва да бъде напълно регулирано отвсякъде, за да няма различни тълкувания.
Тоя отвън гледа, че няма знак и е десен, тоя вътре е влязъл от вход със знак и знае, че е с предимство заради статута.
Те ти беля.
Особено ако тоя отвън е чужденец и си няма на идея, че у нас сме по-умни и сме си направили специален статут на кръговите.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеНали трябва да има знаци (на всеки вход) указващи, че е кръгово (демек сбор от кръстовища със специален статут)... ами ако някой гепи единия?
Тоя отвън гледа, че няма знак и е десен, тоя вътре е влязъл от вход със знак и знае, че е с предимство заради статута.
Те ти беля.
Особено ако тоя отвън е чужденец и си няма на идея, че у нас сме по-умни и сме си направили специален статут на кръговите.
А, чужденците да изучат нашия правилник като идват тук - няма да ни стоят задръстени кръстовищата заради тях.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНа който му трябва знак, за да разбере, че това е кръгло кръстовище, демек с кръгово движение изобщо да не му дават книжка.
А, чужденците да изучат нашия правилник като идват тук - няма да ни стоят задръстени кръстовищата заради тях.
Аз с моя пост не успях, но той те Успа."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Не знам кой ме е закопал, но резултатите от анкетата са красноречиви, че правилата с десностоящия при нерегулираните и предимство на влизащите при регулираните не се приемат добре и това е нормално, защото ако се спазват ще има задръствания в кръстовището.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНа който му трябва знак, за да разбере, че това е кръгло кръстовище, демек с кръгово движение изобщо да не му дават книжка.
А, чужденците да изучат нашия правилник като идват тук - няма да ни стоят задръстени кръстовищата заради тях.
Няма знак - казус за съда.
Вече сме 21 век, желязната завеса падна, законодателствата (особено в тази сфера) се унифицират.
Та тия от анкетата, да научат закона.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе знам кой ме е закопал, но резултатите от анкетата са красноречиви, че правилата с десностоящия при нерегулираните и предимство на влизащите при регулираните не се приемат добре и това е нормално, защото ако се спазват ще има задръствания в кръстовището.
Обяснението ти за "красноречивите" резултати от анкетата можеше и да има някакъв смисъл, ако въпросът на анкетата беше зададен по друг начин.
При така зададен въпрос, единственото обяснение на резултата от анкетата е ужасяващата констатация, че болшинството от водачите НЕ познават много основни и важни моменти от правилника.
Ако тази анкета беше в бгМама, да приеме човек резултата за нормален.
Но това тук е форум за автомобилисти и това е абсурдно!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеХората разсъждават рационално и комплексно, въпреки законите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНека си расъждават както си искат, но когато седнат зад волана да спазват правилата а не да следват собствените си възгледи по въпроса.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment