Известие

Collapse
No announcement yet.

Писаха ми акт за ползване на GSM

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Писаха ми акт за ползване на GSM

Здравейте. В 23.00 в един краен квартал на софия, няма жив човек, говоря по телефона, карам си бавно, изведнъж отзад патрулка със звуков сигнал и лапми. Писаха ми акт. "Водача използва моб. телефон по време на движение с участието на ръцете си /дясна ръка/" Написах възражение в акта: "Не съм ползвал моб. телефон. Бях си опрял главата с ръка". В тоя кучи студ тва измислих, както и да е. Мисля да отида в КАТ и да напиша, че тъй като са зад мен няма как визуално да установят че говоря по gsm. Има ли смисъл да го правя, ще постигна ли нещо? Някой има ли опит в подобна ситуация? Наясно съм че е съм извършил нарушение, оставяме моралната гледна точка настрана. Благодаря предварително на всички писали.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Интересно е, понеже наистина ако си подпреш ръката на подлакътника и и не си с телефон... Обаче нали се сещаш. Те са двама полицаи ти си сам . На дали ще мине, но действително е напълно възможно и да не си говорил Успех. На един приятел преди 2 месеца се случи същата случка. 50 лева и 2 точки или 3 май му е бил акта (мислих че не се взимат точки за телефон...)

Comment

На мен се случи същотото -6 точки и 50 лева-и две години трябва да си много примерен за да ти възстановят точките и карах с акта 8 месеца -щото много са натоварени.Накратко -стоя си на червен светофар и си погледнах дисплея на телефона- до мен на тротоара стои ченгето и колата до него-виждам го много добре но съм с хендсфри и не говоря и не ми пука от ченгето,но го гледам как се обади по радиото и другото ченге което стои в засада след сфетофара ме спря.И според тях говоря по телефона след като го държа- няма нищо че хендсфрито ми е в ухото-няма нищо че стоя с колата на червено- мотора работи значи карам - гадове продажни.И аз писах в акта че съм с хедсфри но кой ли го е чел.После обжалвах официално-нищо не стана -били действали правилно и според закона.И след това вече не може и да обжалваш.Или гарван гарвано око не вади-това е БГ ще го преглътнеш ,както много други неща.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

ей това ми е другия въпрос. предния акт ми бе за червен свефар /изнесох се на кръсовището за ляв завой късно, бил съм задръствал движението/ от 2007ма година. Възстановени ли са ми точките? Преди се възстановяваха на 5 години, сега на 2 ли?

Comment

за една или две години се възстановяват сега точките , като за периода трябва да нямаш акт.. 99% е точно 12 месеца без нарушение и ти връщат , незнам само колко ти връщат, понеже ако примерно имаш 20 взети в два акта, дали след 12 месеца без нарушение ти дават 20 ...

Comment

Моята информация е ,че ако нямаш официално регистрирано нарушение 2 години ти въстановяват точките по служебен път ,ако те изловят през тези 2 две години вероятно срока се удължава за всички точки ,като се брои поледната дата от последното нарушение
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 08:33.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Извинявам се за спама, но добре, че нашите полицаи не са като полските: http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvait...sebe-si.106333
              Last edited by Доко; d.m.y г., 08:04.

Comment

И актове ли пишат за мобилен вече. Преди три години някъде ми написаха фиш за 15 лв., който разбира се отиде на вятъра.
                "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

........

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
                    Здравейте. В 23.00 в един краен квартал на софия, няма жив човек, говоря по телефона, карам си бавно, изведнъж отзад патрулка със звуков сигнал и лапми. Писаха ми акт. "Водача използва моб. телефон по време на движение с участието на ръцете си /дясна ръка/" Написах възражение в акта: "Не съм ползвал моб. телефон. Бях си опрял главата с ръка". В тоя кучи студ тва измислих, както и да е. Мисля да отида в КАТ и да напиша, че тъй като са зад мен няма как визуално да установят че говоря по gsm. Има ли смисъл да го правя, ще постигна ли нещо? Някой има ли опит в подобна ситуация? Наясно съм че е съм извършил нарушение, оставяме моралната гледна точка настрана. Благодаря предварително на всички писали.
                    Колега като отидеш в КАТ да пишеш възраженията, добави и разпечатка от моб. телефон.
                    Въпроса е дали наистина си говорил или не. Ако имаш телефон, който се води на твое име и по времето на Акта не си говорил по него добави към възраженията и разпечатка на която черно на бяло се вижда че не си говорил и акта пада - пробвано е! Ако обаче действително си говорил....важи първото правило от ЗДвП - Полицаят винаги има право, а ние винаги сме пре***и. Успех
                    In God we trust, all others pay cash.
                    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Ако може да се обжалва пред съда/имаше там нещо за размер над който може да се обжалва/, го обжалвай и ще падне съм сигурен, защото няма как да се докаже.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Е ако са ти се обадили на теб, няма да го има в разпечатката.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Суми до 50лв(включително) не могат да бъдат обжалвани в съда!
                          В тази ситуация нищо не може да се направи,понеже те са били 2-ма(единият е свидетел),а ти си бил сам.
                          Преди 2 години жена ми и нейна приятелка се удариха леко на едно кръстовище с таксиметров шофьор.Колата управляваше приятелката на жена ми,която е минала на абсолютно червено,понеже не видяла светофара пускайки песни на cd-то(женска му работа).Таксиметровия беше сам,те две и като дойдоха катаджиите,жена ми като свидетел се подписа,че те са минали на зелено....в крайна сметка го отнесе таксиметровият,макар,че виновните бяха те...такова е тълкованието на закона - имаш ли свидетел,печелиш...тъпо,а?
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                          http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                            Колега като отидеш в КАТ да пишеш възраженията, добави и разпечатка от моб. телефон.
                            Въпроса е дали наистина си говорил или не. Ако имаш телефон, който се води на твое име и по времето на Акта не си говорил по него добави към възраженията и разпечатка на която черно на бяло се вижда че не си говорил и акта пада - пробвано е! Ако обаче действително си говорил....важи първото правило от ЗДвП - Полицаят винаги има право, а ние винаги сме пре***и. Успех
                            то хубаво ще добавя, ама в акта не пише колко е часа, пише само датата.. разпечатката при това положение май няма да свърши работа?

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Ако може да се обжалва пред съда/имаше там нещо за размер над който може да се обжалва/, го обжалвай и ще падне съм сигурен, защото няма как да се докаже.
                            Аз първо ако го обжалвам тази форма ли да попълвам? blanka_vuzrajenie_aktove? Намерих я качена тук на форума. А как става обжалването пред съда?

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
                              то хубаво ще добавя, ама в акта не пише колко е часа, пише само датата.. разпечатката при това положение май няма да свърши работа?

Аз първо ако го обжалвам тази форма ли да попълвам? blanka_vuzrajenie_aktove? Намерих я качена тук на форума. А как става обжалването пред съда?
                              Добре дееее, след като си виновен защо трябва да обжалваш? Или трябва да затриеш човек за 20 лева - хендс фрии?

Comment

Working...
                              X