Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоба при превишена скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Ето свежа идея, ще трябва да я изекспериментирам.....

По принцип командите на жив полицай в йерархията са над, маркировки, знаци и т.н. Така, че според мен, като ти подаде знак да спреш си длъжен да спреш.

Мен веднъж на магистралата искаха да ме спрат със 150 някъде, но полицая видя, че няма как да стане, без да създаде опасност за движението и само ми размаха поучително пръст.
    Lexus IS200

Comment

Айде честито...

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        По принцип командите на жив полицай в йерархията са над, маркировки, знаци и т.н. Така, че според мен, като ти подаде знак да спреш си длъжен да спреш.

Мен веднъж на магистралата искаха да ме спрат със 150 някъде, но полицая видя, че няма как да стане, без да създаде опасност за движението и само ми размаха поучително пръст.
        Живия полицай, че е голЕма работа ясно, но закона трябва да е по-голЕм! А това, че в закона може би има пропуск, не е по наша вина. Иначе при регулиране на движението е ясно, то си е записано кой-кого
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Тая работа, със спирането в аварийната само някой много наивен може да се върже, че реално има шанс, да мине...
          Спирането за проверка от КАТ си е точно принудително спиране- не по собствено желание.
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение

Нещо бибитка, аварийни, индикация, тва - онва?????
            Ся ще ми излезе име че карам пенсионерската с 100 - 110 по магистралата, пък се пиша голям непукист......
            П.п не е било да си с Алфа, помня ситуация от сорта, че спряха някой пред мен, но колата не беше Алфа.....

С Алфата си бях, но аз не им спрях, допускам да съм карал с над 130 щом се опитаха да ме спрат. А когато те задминах ти наистина беше понамалил вероятно в очакване на този катаджийски пост. Иначе за сигнали вече не давам защото до сега никога не се е случвало да ми ги връщат.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Колега Korny, разбирам причините за твоето негодувание, разбирам и че донякъде си прав. Но съгласи се, че да кажеш, че си успял да намалиш до 110 км/ч, то значи си карал поне със 130 км/ч, а може би и повече - ти знаеш най - добре. Не мислиш ли, че е срамно и абсурдно, при условие, че си погазил така грубо ЗЗДП, ако ще и извънградски път с ограничение 90 да беше (което ти също не си спазил), да се оплакваш и да роптаеш, че КАТ, законът или държавата ти нарушават правата? Без да се обиждаш, твоят случай ми звучи като онзи, когато контрабандист се оплака в полицията, че са му откраднали контрабандните цигари...

Comment

Аз пък онази вечер гледах по Канал-а предаването "Денис и приятели", мисля че така се казваше, което е без значение, та там им гостуваше един човечец (не разбрах дали полицай или юрист), който каза, че по принцип радарите на родната ни полиция са асолютно незаконни тъй като по закон (цитира член) за да се удостовери превишена скорост, на радара трябва да има позволена скорост, дата, час, засечена скорост и регистрационен номер на автомобила нарушител. Ако човек се позове на този член в жалба, акта падал. Не минавал и номера за втория полицай, който е свидетел, тъй като е свидетел на спирането на автомобила и написването на акта, но нищо друго.
                sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Aбе, принципно няма лошо поне малко усещане да има, щото иначе всеки ще кара на заварена газ...законни или не-радарите са нужни, сега други няма...въпроса е за какви цели се използват...

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от nyhm Покажи съобщение
                    Колега Korny, разбирам причините за твоето негодувание, разбирам и че донякъде си прав. Но съгласи се, че да кажеш, че си успял да намалиш до 110 км/ч, то значи си карал поне със 130 км/ч, а може би и повече - ти знаеш най - добре. Не мислиш ли, че е срамно и абсурдно, при условие, че си погазил така грубо ЗЗДП, ако ще и извънградски път с ограничение 90 да беше (което ти също не си спазил), да се оплакваш и да роптаеш, че КАТ, законът или държавата ти нарушават правата? Без да се обиждаш, твоят случай ми звучи като онзи, когато контрабандист се оплака в полицията, че са му откраднали контрабандните цигари...
                    Ми нз,ама някой да ме спира за да ми каже,че съм нарушил закона,като преди това самият той го прави също не е редно.И дали няма разлика ако те спрат с 20 км/ч отгоре или с 50 отгоре???
                    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
                      Ми нз,ама някой да ме спира за да ми каже,че съм нарушил закона,като преди това самият той го прави също не е редно.И дали няма разлика ако те спрат с 20 км/ч отгоре или с 50 отгоре???
                      Напълно съм съгласен с първото ти изречение, НО това не може да е каквото и да било оправдание ти да нарушаваш законите.По повод второто, 20 или 50-все едно...все си нарушител...

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        Спирането за проверка от КАТ си е точно принудително спиране- не по собствено желание.
                        Това не е точно така, щото ако ме спрат и спра кофти, и някой вземе да ме отнесе, надали полицайте ще са виновни.....не знам точно кой закон беше тва, но разпореждания който са закононарушение можело да не се изпълняват......
                        Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        А когато те задминах ти наистина беше понамалил вероятно в очакване на този катаджийски пост.
                        Мда, радаро пищеше и явно съм намалил....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

В крайна сметка всичко е измислено за нашата безопастност. Аз ограничения не спазвам особено, но се движа в рамките на "допустими" превишения. Понеже всеки ден пътувам Пазарджик - Пловдив /междудругото на плавния десен завой почти не съм виждал патрулка - недей да плашиш хората ей / щото ходя на работа и карам с 80-90 за да ми излязат сметките с нафтата ... хехе.. та никой не спазва ограниченията по стария път. Те са 60-80-90, като по-ниските са когато се минава през кръстовищата. Е всичко живо кара с по 120 и нагоре. Пътя е ТРАГЕДИЯ. Всяка сутрин имам инфарктни моменти. За колите ми ме боли фара и двете имат "каски". Кофтито се става с живота ни. Пример имам от четвъртък /вчера 21.07.2011/ точно преди разклона за Говедаре посока Пазарджик - Пежо vs Рено - и двете тоталки, 3 патрулки, задръстване, стъкларии, масло по пътя, резервни части, линейка и ... и носилки с чаршафи отгоре. Нема смисъл да говорим повече. А представи си караш със 100 при ограничение 50 и изкача на пътя дете ... ..... Ще кажат някои "аман от моралисти" .. тези някои те си знаят кои като станат родители на по 2 деца тогава ще ги попитам отново !
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Колега прав си, и аз често пътувам по тоя път и си е точно така.

Ама за магистралата си е срам това 130 км/ч. Едно време 90% от колите на АМ Тракия бяха жигули, москвичи и други соц возила и ограничението беше 120. Сега от Стара Загора до София я видиш соц кола, я не. Гумите ли са ни "Вида", колите ли са ни същите, та и в друг век сме вече, ама на... На година поне по един трактор мяркам на магистралата, а то скоростта им била виновна.

Не пречи на здравето скоростта, а рязкото преминаване в състояние на покой...
                            Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
                            Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
                            Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
                            Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

Първоначално публикувано от ldv6 Покажи съобщение
                              Колега прав си, и аз често пътувам по тоя път и си е точно така.

Ама за магистралата си е срам това 130 км/ч. Едно време 90% от колите на АМ Тракия бяха жигули, москвичи и други соц возила и ограничението беше 120. Сега от Стара Загора до София я видиш соц кола, я не. Гумите ли са ни "Вида", колите ли са ни същите, та и в друг век сме вече, ама на... На година поне по един трактор мяркам на магистралата, а то скоростта им била виновна.

Не пречи на здравето скоростта, а рязкото преминаване в състояние на покой...
                              Колите са по-мощни,и гумите за по-хубави ама човека е по-идиот от преди и гледа да мине тънко,и точно тази тънка сметка води до трагедии. И аз искам да скачам от Бургас до София за 2 часа,ама повече предпочитам да стигна жив!
                              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Благодаря ви, колеги, че най - после виждам подобни мнения, писани в тази тема - за спасения живот, за децата, които може да са на пътя, когато ви натежава крака и т.н. Искрено се бях отчаял, че тази тема се състоеше единствено в мнения "как да спасим нарушителя на ЗЗДП". Мислете повече!

Comment

Working...
                                X