Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни и летни гуми

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    На който и тираджия да кажеш- зимна гума, ще ти се изсмее в лицето. Имам приятел с автопарк от 5 тира и сме говорили на тая тема.
    щом бойко казва, значи има
    точка

Comment

На който и тираджия да кажеш- зимна гума, ще ти се изсмее в лицето. Имам приятел с автопарк от 5 тира и сме говорили на тая тема.
      Може би защото са много засмени, затова блокирват магистралите.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщение
        Тъй като май не само на нас ни е трудно да кодифицираме понятието зимна гума или гума за сняг, за сух или мокър асфалт, във Финландия от 01.11 до 01.05(примерно) е задлжително всичко да е оборудвано с гуми с шипове(пиша го защото споменахте скандинавието).
        А казвам, че ни е трудно да определим гумите за различни условия, защото ако не греша в закона за движение по пътищата има критерии само за дълбочината на грайфера, но не и за вида гума. Поправете ме ако греша, но на тази база ми се струва абсурдно да изискват от хората "зимни гуми" при положение, че в закона никъде не пише кои гуми са зимни и кои летни.
        Изобщо не грешиш...но при нас гумите с шипове са забранени...защото като стъпиш с тях на асфалт хвърчът като куршуми...
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Може би защото са много засмени, затова блокирват магистралите.
          Ами айде да го обсъждаме този въпрос пак, като направиш един 500 000 км на тир.

Истината е че поддръжката на магистрала я няма никаква.
          Lexus IS200

Comment

Ами айде да го обсъждаме този въпрос пак, като направиш един 500 000 км на тир.

Истината е че поддръжката на магистрала я няма никаква.
            А, ми като не е оборудван и не е почистена магистралата да си стои в гаража и да не застрашава живота на другите - това БДЖ трябва и то хляб да яде.
            sigpic

Comment

Аз съм за промяна в закона - да се разграничат и въведат в най-снежноледените периоди от годината задължително използване на зимни гуми за всички.
              Такава беля ще си навлечем, ако пипнем закона ...

Има начин да се разграничат видовете в закона - който не знае обозначенията да се научи. Незнанието не е причина за оневиняване.
              Обозначенията се променят, днес са едни, утре - други. Ако чакаме да се променя и/или допълва закона за всяко нововъведено обозначение ще стане абсолютно мазало.

По-добре е да има една обща формулировка като за несъобразената скорост, примерно "гумите не са съобразени с пътната обстановка". Защото както каза някой по-горе, нерядко през март имаш 25 градуса или пък през април вали сняг. Дори да запишат само най-студените и най-топлите месеци, за останалото време пак ще е същото като сега. Освен това съм против да налагат ограничения на шофьорите на леки коли, заради проблеми на тираджиите.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

А, ми като не е оборудван и не е почистена магистралата да си стои в гаража и да не застрашава живота на другите - това БДЖ трябва и то хляб да яде.
                Личи си, че не познаваш живота на тираджиите. Те да не са тръгнали в деня, в който е заваляло? Тия с колите дето закъсаха, що не си седяха в къщи? Още повече че те работа не са имали, а за кеф са пътували на някъде.
                Lexus IS200

Comment

Личи си, че не познаваш живота на тираджиите. Те да не са тръгнали в деня, в който е заваляло? Тия с колите дето закъсаха, що не си седяха в къщи? Още повече че те работа не са имали, а за кеф са пътували на някъде.
                  Тия с колите повечето са със зимни гуми и ако не бяха тези тирове нямаше да закъсат, освен отворковците, които карат с летни гуми.
                  sigpic

Comment

Тия с колите повечето са със зимни гуми и ако не бяха тези тирове нямаше да закъсат, освен отворковците, които карат с летни гуми.
                    Явно си ходил да им гледаш гумите един по един, за да имаш тая информация Няма смисъл да споря с теб.

В прочем я ми покажи зимна гума за тир.

Някак си не виждам категория зимни тука http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.p...gumi_za_kamion
                    Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 16:15.
                    Lexus IS200

Comment

Аз карам с летни гуми и се справям много подобре от тези с зимните....не се правя на герой...знам си възможностите и когато е нужно слагам вериги...също така интересно защо един се спря в мене със зимни гуми...явно си беше въобразил, че те ще го спасят....
                      А що се отнася до тировете го казах в началото на темата...http://clubalfaromeo.com/forum/showp...59&postcount=6
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Има си гуми за камиони, които са ориентирани за снежни условия, със съответния грайфер, а това, че нямат традиция у нас е въпрос на манталитет - не мога да твърдя, че химическия състав на каучука е същия като при тези на леките коли.
                        sigpic

Comment

Има си гуми за камиони, които са ориентирани за снежни условия, със съответния грайфер, а това, че нямат традиция у нас е въпрос на манталитет - не мога да твърдя, че химическия състав на каучука е същия като при тези на леките коли.
                          Не ми говори общо а ми дай конкретен пример за зимна гума за камион. И ми обясни как така в най- големия сайт за продажба на гуми не делят гумите на зимни и летни за камионите.

Също така може да ми обясниш защо в сайтан на мишелин няма зимни гуми за камиони.
                          Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 16:30.
                          Lexus IS200

Comment

Не ми говори общо а ми дай конкретен пример за зимна гума за камион. И ми обясни как така в най- големия сайт за продажба на гуми не делят гумите на зимни и летни за камионите.

Също така може да ми обясниш защо в сайтан на мишелин няма зимни гуми за камиони.
                            Би трябвало да си забелязал, по грайфера, че има зимно, лятно и водно ориентирани гуми на една и съща марка. Твърдостта на смесите е различна при тях - това се среща и при гумите за леките коли от примерно летен тип.
                            sigpic

Comment

Това, че не се срещат у нас зимни гуми за тирове, не пречи с тази тема да предизвикаме тяхното използване у нас.
                              Интересно ми е в Скандинавските страни, Аляска и Сибир дали камионите карат с всесезонни гуми

Там карат или с шипове,или с вериги.И всесезонни гуми няма.Има различни шарки,сместа е една,няма зимни,няма всесезонни.

Дай ми да видя,покажи ми конкретен модел който мога да си купя и да сложа за зимна гума на камиона!!Ама същата трябва и да ме държи с 90 километра по магастрилара край Сарагоса на която е 30 градуса.....Говориш си и ти колега като стара баба пред МОЛ....Забелязал съм че камионджийте ти са трън в очите,нещо комплекси имаш май?!

Що аз да нямам място на пътя?!А,ми вместо да ревеш на чужд гроб,вземи да поплюваш по снегопочистващите фирми който ; внасят 8-ма употреба камиони на N-брой години от Англия изгнили като декемврийска ябълка.Че почистването винаги е в най-пиковите часове,че на отсечка на която се подържа с поне 30 машини,те разполагат с 2-3,че взимат пари за снегорини които дори неизлизат да чистят........да продължавам ли?!

Такова животно "зимни гуми за камион" нема и нема и да има,ако имаш интерес мога да ти обясня що.За камионите има вериги и гуми с шипове.Тва че първите не ги слагат а вторите са забранени е проблем на контролните органи.
                              Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 16:51.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                Там карат или с шипове,или с вериги.И всесезонни гуми няма.Има различни шарки,сместа е една,няма зимни,няма всесезонни.

Дай ми да видя,покажи ми конкретен модел който мога да си купя и да сложа за зимна гума на камиона!!Ама същата трябва и да ме държи с 90 километра по магастрилара край Сарагоса на която е 30 градуса.....Говориш си и ти колега като стара баба пред МОЛ....Забелязал съм че камионджийте ти са трън в очите,нещо комплекси имаш май?!

Що аз да нямам място на пътя?!А,ми вместо да ревеш на чужд гроб,вземи да поплюваш по снегопочистващите фирми който ; внасят 8-ма употреба камиони на N-брой години от Англия изгнили като декемврийска ябълка.Че почистването винаги е в най-пиковите часове,че на отсечка на която се подържа с поне 30 машини,те разполагат с 2-3,че взимат пари за снегорини които дори неизлизат да чистят........да продължавам ли?!

Такова животно "зимни гуми за камион" нема и нема и да има,ако имаш интерес мога да ти обясня що.За камионите има вериги и гуми с шипове.Тва че първите не ги слагат а вторите са забранени е проблем на контролните органи.
                                Не са ми трън са ми в очите, но сигурно знаеш, че навремето камионите бяха оборудвани с вериги, караха си пясък в сандъче с лопата и др., дето ги знаеш по-добре от мен.В много теми за гумите е ставало въпрос, че няма зимни и летни гуми за камиони - имах впредвид тяхната ориентираност или шарката както се изразяваш ти.Шарката, износеността на гумите и другите атрибути които споменах и не на последно място, а може би на първо, опитността на шофьорите са фактори, за които сериозно трябва да помислят собствениците на фирмите, особено в зимни условия.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X