Известие
Collapse
No announcement yet.
Зимни и летни гуми
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНа който и тираджия да кажеш- зимна гума, ще ти се изсмее в лицето. Имам приятел с автопарк от 5 тира и сме говорили на тая тема.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщениеТъй като май не само на нас ни е трудно да кодифицираме понятието зимна гума или гума за сняг, за сух или мокър асфалт, във Финландия от 01.11 до 01.05(примерно) е задлжително всичко да е оборудвано с гуми с шипове(пиша го защото споменахте скандинавието).
А казвам, че ни е трудно да определим гумите за различни условия, защото ако не греша в закона за движение по пътищата има критерии само за дълбочината на грайфера, но не и за вида гума. Поправете ме ако греша, но на тази база ми се струва абсурдно да изискват от хората "зимни гуми" при положение, че в закона никъде не пише кои гуми са зимни и кои летни.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеМоже би защото са много засмени, затова блокирват магистралите.
Истината е че поддръжката на магистрала я няма никаква.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеАми айде да го обсъждаме този въпрос пак, като направиш един 500 000 км на тир.
Истината е че поддръжката на магистрала я няма никаква.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеАз съм за промяна в закона - да се разграничат и въведат в най-снежноледените периоди от годината задължително използване на зимни гуми за всички.
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИма начин да се разграничат видовете в закона - който не знае обозначенията да се научи. Незнанието не е причина за оневиняване.
По-добре е да има една обща формулировка като за несъобразената скорост, примерно "гумите не са съобразени с пътната обстановка". Защото както каза някой по-горе, нерядко през март имаш 25 градуса или пък през април вали сняг. Дори да запишат само най-студените и най-топлите месеци, за останалото време пак ще е същото като сега. Освен това съм против да налагат ограничения на шофьорите на леки коли, заради проблеми на тираджиите.
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеА, ми като не е оборудван и не е почистена магистралата да си стои в гаража и да не застрашава живота на другите - това БДЖ трябва и то хляб да яде.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеЛичи си, че не познаваш живота на тираджиите. Те да не са тръгнали в деня, в който е заваляло? Тия с колите дето закъсаха, що не си седяха в къщи? Още повече че те работа не са имали, а за кеф са пътували на някъде.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТия с колите повечето са със зимни гуми и ако не бяха тези тирове нямаше да закъсат, освен отворковците, които карат с летни гуми.Няма смисъл да споря с теб.
В прочем я ми покажи зимна гума за тир.
Някак си не виждам категория зимни тука http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.p...gumi_za_kamionLast edited by Mind_Control; d.m.y г., 16:15.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТия с колите повечето са със зимни гуми и ако не бяха тези тирове нямаше да закъсат, освен отворковците, които карат с летни гуми.
А що се отнася до тировете го казах в началото на темата...http://clubalfaromeo.com/forum/showp...59&postcount=6По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Има си гуми за камиони, които са ориентирани за снежни условия, със съответния грайфер, а това, че нямат традиция у нас е въпрос на манталитет - не мога да твърдя, че химическия състав на каучука е същия като при тези на леките коли.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИма си гуми за камиони, които са ориентирани за снежни условия, със съответния грайфер, а това, че нямат традиция у нас е въпрос на манталитет - не мога да твърдя, че химическия състав на каучука е същия като при тези на леките коли.
Също така може да ми обясниш защо в сайтан на мишелин няма зимни гуми за камиони.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 16:30.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНе ми говори общо а ми дай конкретен пример за зимна гума за камион. И ми обясни как така в най- големия сайт за продажба на гуми не делят гумите на зимни и летни за камионите.
Също така може да ми обясниш защо в сайтан на мишелин няма зимни гуми за камиони.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТова, че не се срещат у нас зимни гуми за тирове, не пречи с тази тема да предизвикаме тяхното използване у нас.
Интересно ми е в Скандинавските страни, Аляска и Сибир дали камионите карат с всесезонни гуми
Там карат или с шипове,или с вериги.И всесезонни гуми няма.Има различни шарки,сместа е една,няма зимни,няма всесезонни.
Дай ми да видя,покажи ми конкретен модел който мога да си купя и да сложа за зимна гума на камиона!!Ама същата трябва и да ме държи с 90 километра по магастрилара край Сарагоса на която е 30 градуса.....Говориш си и ти колега като стара баба пред МОЛ....Забелязал съм че камионджийте ти са трън в очите,нещо комплекси имаш май?!
Що аз да нямам място на пътя?!А,ми вместо да ревеш на чужд гроб,вземи да поплюваш по снегопочистващите фирми който ; внасят 8-ма употреба камиони на N-брой години от Англия изгнили като декемврийска ябълка.Че почистването винаги е в най-пиковите часове,че на отсечка на която се подържа с поне 30 машини,те разполагат с 2-3,че взимат пари за снегорини които дори неизлизат да чистят........да продължавам ли?!
Такова животно "зимни гуми за камион" нема и нема и да има,ако имаш интерес мога да ти обясня що.За камионите има вериги и гуми с шипове.Тва че първите не ги слагат а вторите са забранени е проблем на контролните органи.Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 16:51.
Comment
-
Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщениеТам карат или с шипове,или с вериги.И всесезонни гуми няма.Има различни шарки,сместа е една,няма зимни,няма всесезонни.
Дай ми да видя,покажи ми конкретен модел който мога да си купя и да сложа за зимна гума на камиона!!Ама същата трябва и да ме държи с 90 километра по магастрилара край Сарагоса на която е 30 градуса.....Говориш си и ти колега като стара баба пред МОЛ....Забелязал съм че камионджийте ти са трън в очите,нещо комплекси имаш май?!
Що аз да нямам място на пътя?!А,ми вместо да ревеш на чужд гроб,вземи да поплюваш по снегопочистващите фирми който ; внасят 8-ма употреба камиони на N-брой години от Англия изгнили като декемврийска ябълка.Че почистването винаги е в най-пиковите часове,че на отсечка на която се подържа с поне 30 машини,те разполагат с 2-3,че взимат пари за снегорини които дори неизлизат да чистят........да продължавам ли?!
Такова животно "зимни гуми за камион" нема и нема и да има,ако имаш интерес мога да ти обясня що.За камионите има вериги и гуми с шипове.Тва че първите не ги слагат а вторите са забранени е проблем на контролните органи.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment