Известие

Collapse
No announcement yet.

Конституционният съд РЕШИ:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
    Това всичкото е така, ама да не слагаме каруцата пред коня

Постепенно се учим на ред, глобите са достатъчно тежки на фона на минималната работна заплата. Обаче, преди да дадат в ръцете на полицията средства за изнудване, като това с необжалваемия акт, където могат да ти вземат всички точки за минимално време - нека държавата направи малко усилие и се справи първо с пътищата, второ - с личния състав, неговата грамотност и обучение, и особено със стремежа му да "заработва", вместо да следи за нарушения, трето с маркировката - хоризонтална и вертикална и т.н., мога да измисля още много точки.
    Видяха че глобите не носят пари в хазната, защото полицаите не могат да си напишат името без грешки и хоп - до 50.00 лв. не може да се обжалва... ех че лесно, вместо да свършиш работата - да заставиш хората да си плащат за всяко измислено нарушение и за своята неспособност

Представи си следната житейска ситуация - караш нереално красива кола - примерно Алфа Ромео 166 фейслифт , до теб седи примерно нереално симпатична, нежна, млада украинска гражданка, вдигнала крака върху таблото... Пуснали сте си невероятно хубава музика, различна от балкански разкършигъз, сложили сте си черните очила и карайки бавно в прекрасното пролетно време, минавате с разрешените 40 км./час покрай ченгето, което е в грозни дрехи, грозна астра, предполагаемо грозна или поне в понапреднала възраст жена, с едната ръка си бърка в ухото, а с другата се чеше по гъ*за с палката... скучно му е да си еве ма*ката и се чуди с кой примерен гражданин да се заяде за да си изпълни деня със смисъл.... Сещащ ли се как може да го отнесеш за липсващия комплект крушки примерно с глоба до 50.00 лева и отнемане на 6 контролни точки ??? Може ли да го направи - може. МОжеш ли ти да направиш нещо, ако актът е необжалваем? Теоретично можеш да се жалиш на началника му, но на практика - по скоро тц...
    Някой ако си качи краката на таблото моментално го изритвам от колата
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
      Това за крушките го няма в закона
      За това писах - примерно
      AR 166 2,4 jtdm
      NT II 2,7 tdi
      Peugeot 206 1,1
      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

За това писах - примерно
        Поне давай за пример съществуващи разпоредби, каквито има в изобилие... не си измисляй

Comment

Поне давай за пример съществуващи разпоредби, каквито има в изобилие... не си измисляй
          ето някой, който почти е схванал за какво пиша... За да вникне малко по-навътре в написаното, му трябва още съвсем мъничко.... примерно - да го нарисувам...
          AR 166 2,4 jtdm
          NT II 2,7 tdi
          Peugeot 206 1,1

Comment

ето някой, който почти е схванал за какво пиша... За да вникне малко по-навътре в написаното, му трябва още съвсем мъничко.... примерно - да го нарисувам...
            Говорех само и единствено за измисленото от теб нарушение . Не коментирам общия дух на мнението ти

Comment

Говорех само и единствено за измисленото от теб нарушение . Не коментирам общия дух на мнението ти
              Ситуацията от едно място надолу цялата е измислена, написал съм го - "представи си", не се напрягай Бири-мири....
              AR 166 2,4 jtdm
              NT II 2,7 tdi
              Peugeot 206 1,1

Comment

Аз съм привърженик на електронните фишове - машината понякога греши, но много рядко.

Не ми се иска да гледам самодоволните физиономии на полицаите, че са ме спряли и да се чувстват много велики, да ме питат какво работя и да се правят на интересни.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  За пореден път, КС подкрепя липсата на ред и пътния хаос.
                  Толкова по-важни теми има в БГ, свързани с отнемане на права, а те ги сезирали за най-неправилната и маловажна.
                  Аз считам, че всички санкции до определена сума, трябва да не могат да се обжалват. Не само за пътни нарушения, а за замърсяване, за плюене, за оставяне на деца без надзор и т.н.

Ще занимаваме ние съдилищата с дребните гамени на пътя. Дрън, дрън.
                  Егати новината, да живее беззаконието. Сега всеки келеш, джигит на пътя ще занимава съда с неговата мания за пишкомерство. Мен никога катаджия не е искал да ме глоби без да съм нарушил правилника.
                  Дали ме дебне ил не все тая, аз съм си бил нарушител.
                  Прасчо, много от тия актове вземат и точки... размера на сумата няма грам общо тук.
                  На практика се получава, че могат да ти вземат по някоя друга точица без никакъв съдебен контрол.
                  Е това е незаконно.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Конституционния съд с какви важни казуси се занимава и какви блестящи решения постановява.Браво!Е на това му викат правова държава.Ама аз си нося двайсет кинта при документите и те засега са си с бая повече тежест от решенията на конституционния съд . Може да се каже, че обжалвам на място и защото заплащам веднага ползвам отстъпка..
                    Last edited by 546; d.m.y г., 01:08.

Comment

Това всичкото е така, ама да не слагаме каруцата пред коня

Постепенно се учим на ред, глобите са достатъчно тежки на фона на минималната работна заплата. Обаче, преди да дадат в ръцете на полицията средства за изнудване, като това с необжалваемия акт, където могат да ти вземат всички точки за минимално време - нека държавата направи малко усилие и се справи първо с пътищата, второ - с личния състав, неговата грамотност и обучение, и особено със стремежа му да "заработва", вместо да следи за нарушения, трето с маркировката - хоризонтална и вертикална и т.н., мога да измисля още много точки.
                      Видяха че глобите не носят пари в хазната, защото полицаите не могат да си напишат името без грешки и хоп - до 50.00 лв. не може да се обжалва... ех че лесно, вместо да свършиш работата - да заставиш хората да си плащат за всяко измислено нарушение и за своята неспособност

Представи си следната житейска ситуация - караш нереално красива кола - примерно Алфа Ромео 166 фейслифт , до теб седи примерно нереално симпатична, нежна, млада украинска гражданка, вдигнала крака върху таблото... Пуснали сте си невероятно хубава музика, различна от балкански разкършигъз, сложили сте си черните очила и карайки бавно в прекрасното пролетно време, минавате с разрешените 40 км./час покрай ченгето, което е в грозни дрехи, грозна астра, предполагаемо грозна или поне в понапреднала възраст жена, с едната ръка си бърка в ухото, а с другата се чеше по гъ*за с палката... скучно му е да си еве ма*ката и се чуди с кой примерен гражданин да се заяде за да си изпълни деня със смисъл.... Сещащ ли се как може да го отнесеш за липсващия комплект крушки примерно с глоба до 50.00 лева и отнемане на 6 контролни точки ??? Може ли да го направи - може. МОжеш ли ти да направиш нещо, ако актът е необжалваем? Теоретично можеш да се жалиш на началника му, но на практика - по скоро тц...
                      Колега, първо е редно да го отнесеш за сладките крачета на руската мъжемелачка на таблото.
                      Ако ти наистина нямаш крушки, а трябва да имаш такива, защо да не го отнесеш?
                      В нарушение ли си? Да, в нарушение си.
                      Защо реши, че на куките им дреме с каква кола си?
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Колега, първо е редно да го отнесеш за сладките крачета на руската мъжемелачка на таблото.
                        Ако ти наистина нямаш крушки, а трябва да имаш такива, защо да не го отнесеш?
                        В нарушение ли си? Да, в нарушение си.
                        Защо реши, че на куките им дреме с каква кола си?
                        Като оправят пътищата, маркировката и знаците, така че да не ме ЗАДЪЛЖАВАТ да правя нарушения, за да мога да се движа, то тогава бих се съгласил с теб.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Като оправят пътищата, маркировката и знаците, така че да не ме ЗАДЪЛЖАВАТ да правя нарушения, за да мога да се движа, то тогава бих се съгласил с теб.
                          Оле.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Гладът и незадоволените желания за притежаване на предмети не са оправдание за извършване на кражба или грабеж.

Лошият път няма как да оправдава ненормалното каране.
                            Аз дори се радвам, че има дупки по-пътищата, защото това е естествен ограничител на скоростта в известен смисъл.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Гладът и незадоволените желания за притежаване на предмети не са оправдание за извършване на кражба или грабеж.

Лошият път няма как да оправдава ненормалното каране.
                              Аз дори се радвам, че има дупки по-пътищата, защото това е естествен ограничител на скоростта в известен смисъл.
                              Нищо подобно. Онзи ден се прибираме късно вечерта към София от Чипровци. На прав участък дето би трябвало да е 90 ограничението ние карахме с 70 щото беше почнало да се стъмва. И едвам избягнахме огромната дупка дълбока над 20 см. Ако се бяхме пребили после щеше да се говори за несъобразена скорост
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Лошият път хич въобще и изобщо няма как да оправдае ненормалното каране, защото на лошия път няма как да има такова.
                                В този смисъл, предлагам за да ограничим нарушенията на ЗДП да оставим асфалтът да се грижи за скоростта и правилата - с годините - скоростта все повече ще пада, нарушенията свързани с изпреварвания и несъобразена скорост - също.

Законът е мислен с оглед на най-тъпите представители на обществото от "водачи". Слага ниската летва, защото няма как да дефиренцира умните от тъпите, умелите от неумелите, тъпите гъски с червило и джи-е-сем в ръката от опитния внимателен шофьор. Поради което дискриминира по-умните и оправни шофьори, които от своя страна леко повдигат летвата и там ги чака господин 20 лева. Системата е вечна и симбиозна, така че няма смисъл да се спори освен на чаша ракия и салата за да минава весело времето...
                                AR 166 2,4 jtdm
                                NT II 2,7 tdi
                                Peugeot 206 1,1

Comment

Working...
                                X