Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Айде стига сме се правили на девици в тоя форум, всички така или иначе го нарушаваме това ограничение. Лично аз стандартно карам със 160 на магистралата с по една спирачка на камерите и пак ще си карам с толкова, просто обикновено бързам, тъй като пътувам доста по работа. Със 140 карам само когато отивам на море и колата е пълна до горе с хора и багаж
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      Айде стига сме се правили на девици в тоя форум, всички така или иначе го нарушаваме това ограничение. Лично аз стандартно карам със 160 на магистралата с по една спирачка на камерите и пак ще си карам с толкова, просто обикновено бързам, тъй като пътувам доста по работа. Със 140 карам само когато отивам на море и колата е пълна до горе с хора и багаж
      Тва по Тракия, нали? Там след Пловдив няма ядове и със 190.
      Обаче аз лично по Хемус повече няма да вдигам над 150. Тва и за селски път не става, заеби ...
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Между другото уж често бръмча по Тракия и само веднъж ме е изпреварила бързо движеща се Алфа. Това за почти 5 години.
        Иначе Люлин - у нас си в Стара Загора - 2:30 - 2:45 според трафика като време.

Извинявам се - 2 Алфи бяха.
        Last edited by didod; d.m.y г., 19:40.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Между другото уж често бръмча по Тракия и само веднъж ме е изпреварила бързо движеща се Алфа. Това за почти 5 години.
          Иначе Люлин - у нас си в Стара Загора - 2:30 - 2:45 според трафика като време.

Извинявам се - 2 Алфи бяха.
          В първата пътувах аз, а във втората баба ми

Карай по-разумно.

---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Обаче аз лично по Хемус повече няма да вдигам над 150. Тва и за селски път не става, заеби ...
          190? Уау, е тва е бегачка.
          Аз не съм пробвал моята колко дига
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Е именно де - карам супер разумно. А и съм със скъпото гориво и още пада скоростта. Приятелката все мрънка, че бавно карам. Това време го давам с не повече от 130 по магистралата. Мисълта ми беше, че бързите Алфи явно се движат другаде.

Неразумното каране беше извън България. Торино - София - 1500 км. - 127 км/час средна скорост.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Е именно де - карам супер разумно. А и съм със скъпото гориво и още пада скоростта. Приятелката все мрънка, че бавно карам. Това време го давам с не повече от 130 по магистралата. Мисълта ми беше, че бързите Алфи явно се движат другаде.

Неразумното каране беше извън България. Торино - София - 1500 км. - 127 км/час средна скорост.
              Значи, карай все така разумно.

От толкова много писане допускам технически грешки, това за разумното каране беше за кулио с неговите 190.
              Ще трябва да си почина малко
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                В първата пътувах аз, а във втората баба ми

Карай по-разумно.

---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

190? Уау, е тва е бегачка.
                Аз не съм пробвал моята колко дига
                Това със старата - 155-цата.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Скоростите са си много добри.
                  140 си е много точна скорост.
                  С малко газ мотора просто не се чува, а е и икономичен.
                  Със 160 карам само по нанагорнищата.. Там няма проблем, защото само отнемаш газта и колата спира.
                  Когато карам серанта Миладинов, от Н-ското управление на МВР, натискам малко повече, по негова заповед
                  Преди няколко ден, въпросния сержант беше с мене, когато имах попътен вятър и никакво движение.
                  Заковах километража малко преди 220 и нека ми обясняват, че моята кочина не може да вдигне толкова!
                  Всички юркаме, но поне да го правим, когато няма никой около нас!
                  Викат му съобразена скорост!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Скоростите са си много добри.
                    Със 160 карам само по нанагорнищата.. Там няма проблем, защото само отнемаш газта и колата спира.
                    Когато карам серанта Миладинов, от Н-ското управление на МВР, натискам малко повече, по негова заповед
                    Преди няколко ден, въпросния сержант беше с мене, когато имах попътен вятър и никакво движение.
                    Заковах километража малко преди 220 и нека ми обясняват, че моята кочина не може да вдигне толкова!
                    Лелее сега ша та метне Сусака...

Comment

• Неска от СТЗГ до СФ лежерно с 130, че съм с дългата пета и така най - добре ми се вързва, трябва да ви кажа че бях учуден колко фешън и могъщи коли задминах, дето ми се точеха вдясно.......
                      Кви скорости бе, кви нарушения, я да видите разни МЛ-ли как си точат вдясно, щото им е скъпа нафтичката......
                      Да не говорим за други дето карат на 300 - 400 лв заплата как ги е страх да качат над 100 за да не им скочи разхода с 30 грама на 30 км......
                      Аз се си мисля че най - големия ограничител на сороста може да е цената на горивото, ако утре бенза и нафтата хакнат 3 кинта, средната скорост още ще падне.......а и ако газта стане 2 лева, софийското градско каране ще е песен.....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Тва няма как да се направи само за новите участъци......
                        Или ще е за всички магистрали или не - квъ ще пише в закона - за участъци построени и благословени само от ББ, ли????

Ам какъв ще е критерия за "нов участък" ?!?
                        Т.е. един новопостроен или ново ремонтиран участък до кога е "нов участък" ???
                        А може би ще е за участъците дето ББ е рязал лентичките...
                        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Скоростите са си много добри.
                          220, малиии, тва е истинска кола, кога ли и аз ще карам такава.
                          Ти си чисто и просто самоубиец, а ако возиш и хора си и кандидат убиец.
                          С тази скорост таралеж на пътя може да те убие, за куче не ми се и мисли. Сигурно ушите ще му се вградят на твоята глава.
                          Я обясни сега в коя точно ситуация на пътя няма никой около теб?
                          Съобразена скорост е докато някой от тези, които обвинявате, че неправилно предлагат ограничения не те събира в чувал на пътя след като пожарникарите са рязали колата половин час, за да те извадят.
                          К.М.

Comment

• Какво пречи ограничението по магистралите да бъде основно еди-колко-си, а на места да става повече или по-малко?!
                            По чужбина това е ежедневие - периш по аутобана без ограничение и в следващия момент над теб светкат и мигат знаци, че е в сила ограничение на скоростта заради нам-си-кво-си
                            След няколко километра отново си переш без ограничения....

У нас на мостовете се наблюдава подобно явление - в сила е ограничение при зимни условия
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Да, по Тракия. В северна България нямам почти никаква работа и рядко пътувам по Хемус, но в редките случаи когато ми се наложи го давам по-кротко, че там верно е като офроуд трасе. Както и да е, основна максима е, че се кара поне с толкова колкото ти позволява знака, а не при ограничение 90 да се мъкнеш с 60 например. На който му е скъпо и няма пари за гориво - колата на трупчета - влакове и автобуси колкото искаш!
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
                                @Susscrofa: А ти знаеш ли човешкото тяло какво отрицателно ускорение е способно да понесе..? Казано по друг начин с каква скорост най-малко ако се челосаш има огромна вероятност да умреш, дори и без външни наранявания..?
                                Знам, че е ниска

Но когато един автомобил се движи със 180 и натресе отзад автомобил движещ се със 120 имаме удар равностоен на челен с 60! Грубо разбира се.
                                Аз за тази разлика говоря.
                                Я ми кажи до каква скорост имаш шанс да овладееш кола при спукване на предна гума?
                                Има един диапазон, над който всяко погрешно движение е последно, включително и муха в окото или разсейване за части от секундата от детски писък в колата.
                                Говоря за среден клас масов автомобил.
                                А за неравностите по нашите "магистрали" изобщо не ми се говори.
                                За скъсаните оградни мрежи по магистралите, по които може да мине мечка, също не ми се говори.
                                За остарелия автопарк и най-вече камионите, които едвам дянат с 60-70 км в час, често задминавани от автобуси с 90 също не ми се говори.
                                Аз казах, тази скорост не е висока, но нямаме условия за нея.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X