Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прасчо говори, като типичен представител на висшия мухлясъл състав на КАТ.
    Те така говорят за скоростта, защото е трудно да излезеш от статуквото и да си нарушиш спокойствието.
    Новите правила изискват и нов подход.
    Това отвращава всеки бюрократ
    Ако за него знам, защо заема такава позиция, то тая на висшия катаджийски елит е неприемлива.
    Основният проблем е, че самите катаджии не следят за спазването на закона в пълен обем, защото самите те са неграмотни.
    Точно поради тая причина, те са неподготвени за новите условия и са повече вредни, отколкото полезни за обществото.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      И къде видя полза за "фардомаджията" ?
      Тук пак печели "Поршето"- винаги си намира "основателни причини".
      А катаджията, той винаги е включен в сметката.
      Чудя се, ако аз сега задминавам колона тирове със 110 км/ч и отзад са се засилили колона от 40-50 алфиста бързащи за среща в Бургас със 140-150 км/ч, то аз нарушител ли съм по този член 22. Еми нарушител съм.

---------- Post added at 19:04 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Прасчо говори, като типичен представител на висшия мухлясъл състав на КАТ.
      Те така говорят за скоростта, защото е трудно да излезеш от статуквото и да си нарушиш спокойствието.
      Новите правила изискват и нов подход.
      Това отвращава всеки бюрократ
      Ако за него знам, защо заема такава позиция, то тая на висшия катаджийски елит е неприемлива.
      Основният проблем е, че самите катаджии не следят за спазването на закона в пълен обем, защото самите те са неграмотни.
      Точно поради тая причина, те са неподготвени за новите условия и са повече вредни, отколкото полезни за обществото.
      Ако ги няма катаджиите, такива като теб първи ще берат ядове, нали знаеш
      Катаджиите са тези, които си цапат очите, ръцете и съзнанието с размазани глави и откъснати крайници.
      Високата скорост убива и това не са го казали нашите катаджии.
      Можеш да търсиш вина у тези, които трябва да създават условията, инфраструктурата, но не и от тези които оценявайки смотаната инфраструктура предлагат ограничения.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Под долна граница за скорост се разбира че си длъжен да се движиш примерно поне с 50, а такова нещо няма.......можеш да си караш и с 5......
        Иначе се измъкна добре с това че уж било за превозни средства дето не вдигали повече от 50.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Сусе виж ся, ако това са 40-50 алфиста ще те задминат най-малко с 200-250, а тогава си в голямо нарушение защото бавиш нормалното предвижване на голяма група хора.
          "Никой не си купувал Алфа да я кара бавно" - четох някъде наскоро... хохохоо
          Last edited by Доко; d.m.y г., 22:25.

Comment

• Аз си карам бавно.Но скорост от 140 км по магистрала у нас е съвсем разумно, не виждам нищо лошо в това, особено ако се брои, че досегашната беше 130.
            А за тия 250 се сещам само, че в Холандия просто конфискуват колата.Правилно решение.
            Last edited by fred; d.m.y г., 22:20.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Аз пък съм чувал, че в Холандия продават марихуана в автомати по улицата. Неправилно решение.

п.с. "Няма пълно щастие".
              Last edited by Доко; d.m.y г., 22:33.

Comment

• Много големи специалисти по вероятности имало тук ... заеби
                И скоростта не убива никого, проблема е отрицателното ускорение при внезапно спиране.
                При 300км/ч и сериозна катастрофа пак се оцелява : http://www.automedia.bg/news/article_16374.html
                ... зависи какво караш !
                Колкото по-малко време си на пътя , толкова по-малко време рискуваш да пострадаш заради глупостта и некадърността на други.
                ...

Comment

• 140 максимално разрешена скорост не е зле, ама да е за лявата лента само и 110 за дясната, например. Ако не се забрани на автобуси и камиони да ходят в лявата лента, всичко ще си е половин работа. Чини ми се, че като е магистрала трябва да има ограничение по минимална скорост за двете ленти различно и разумно - 90 за лявата и 60 за дясната в идеално време и без ограничение при лошо. Няма да е зле да се знаят още по правилник според условията максималните ограничения - при дъжд 40 км/ч надолу, при сняг 70 примерно.
                  Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
                  Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
                  Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
                  Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

• Чл. 55. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) На път, обозначен като автомагистрала със съответния пътен знак, е разрешено движението само на автомобили и мотоциклети, чиято конструктивна максимална скорост надвишава 50 km/h. Движението на други пътни превозни средства, както и движението на пешеходци, воденето на животни и навлизането на автомобили, теглещи пътни превозни средства с гъвкава връзка, е забранено.

(2) На автомагистрала е забранено движението на превозни средства с рекламна цел, провеждането на технически изпитания на автомобили и мотоциклети, организирането на демонстрации и движението на рекламни и други шествия.

Чл. 56. Водач, който навлиза на автомагистрала, е длъжен да пропусне движещите се по нея пътни превозни средства, а който иска да напусне автомагистралата, трябва своевременно да заеме място в съответната пътна лента за излизане от нея.

Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и при изпреварване.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• http://www.youtube.com/watch?v=ZDYzOWkbw9w
                      Напълно в ред си е 140 км/ч, това на този клип не е в ред
                      145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Чл. 55. (
                        Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и при изпреварване.
                        Те в България едни трилентови магистрали са се нагънали, надлъж и нашир.

---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 09:27 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Аз пък съм чувал, че в Холандия продават марихуана в автомати по улицата. Неправилно решение.

Това са клишета.
                        Това че нещо се случва в Амстердам, не означава, че се случва в цяла Холандия.
                        Да не говорим, че консумацията се осъществява само в кофишоповете. Наскоро забраниха и халюциногенните гъбки. Отиди в Хага и ще разбереш какво ние никога няма да постигнем.
                        Дори и с марихуана в Амстердам има ред непостижим дори и за градове като Париж и Мадрид.

---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:31 ----------

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                        Много големи специалисти по вероятности имало тук ... заеби
                        И скоростта не убива никого, проблема е отрицателното ускорение при внезапно спиране.
                        При 300км/ч и сериозна катастрофа пак се оцелява : http://www.automedia.bg/news/article_16374.html
                        ... зависи какво караш !
                        Колкото по-малко време си на пътя , толкова по-малко време рискуваш да пострадаш заради глупостта и некадърността на други.
                        Ама разбира се, че скоростта не убива никой, убива ги прзната им тиква, която ги кара да настъпват. Самата скорост не може да убие никой.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                          Аз пък съм чувал, че в Холандия продават марихуана в автомати по улицата. Неправилно решение.

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Това са клишета.
                          Това че нещо се случва в Амстердам, не означава, че се случва в цяла Холандия.
                          Да не говорим, че консумацията се осъществява само в кофишоповете. Наскоро забраниха и халюциногенните гъбки................:
                          Не се прави, че не хвана иронията.

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Отиди в Хага и ще разбереш какво ние никога няма да постигнем.
                          Неща, тук си е добре...

На друго местенце предпочитам ако ще ходя някъде, тая Хага не ми я хвали.
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 19:56.

Comment

• ----------

Ако ги няма катаджиите, такива като теб първи ще берат ядове, нали знаеш
                            Катаджиите са тези, които си цапат очите, ръцете и съзнанието с размазани глави и откъснати крайници.
                            Високата скорост убива и това не са го казали нашите катаджии.
                            Можеш да търсиш вина у тези, които трябва да създават условията, инфраструктурата, но не и от тези които оценявайки смотаната инфраструктура предлагат ограничения.[/QUOTE]
                            Почваш да забравяш!
                            Тия въпроси са ми още пиперливи и ще си останат такива "до последен дъх"
                            Катаджиите имат пълно право да изкарат шефа на Пътното, кмета и който се сетиш от кревата, когато се яви опасна дупка по пътищата.
                            Това , обаче никой не го прави, за да не си развали рахата.
                            Масово се нарушава двойната непрекъсната в зоната на кръстовищата, но това не впечатлява никой.
                            Интересно, защо в цяла Европа , та даже в Гърция, пресичането на двойна непрекъсната води до глоба от няколкостотин евро и 45 дена без книжка.
                            Тука не!
                            На лентата за ускоряване се наблюдават кофи за боклук, катаджийски коли и други подобни обекти.
                            Те за тия неща говоря , Прасчо!
                            За нещата, които не ни позволяват да си гледаме работата!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• За родните магистрали не знам но ще разбера скоро.
                              Идилия за мен е юли или август месец,седмичен ден,минавам границата към 14-14:30-15:00 и хоп за 40 минути съм си дома в Солун,ни трафик ни ченгета,почти само аз съм на пътя
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                                Е именно де - карам супер разумно. А и съм със скъпото гориво и още пада скоростта. Приятелката все мрънка, че бавно карам. Това време го давам с не повече от 130 по магистралата. Мисълта ми беше, че бързите Алфи явно се движат другаде.

Неразумното каране беше извън България. Торино - София - 1500 км. - 127 км/час средна скорост.
                                на 1-2км отсечки в гонки на 400м
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X