Известие

Collapse
No announcement yet.

при проблеми или въпроси относно новия форум

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблемът ми не е точно с форума ,но е с достъпа ми до него. Предполагам , че са си направили шега с мен колегите ( тук в работата ) и са ми "забранили" форума. От вчера (неделя) не мога да вляза от служебния компютър. Днес през деня от домашния си влизам. Тая вечер с помощта ва Вальо съм вътре през "...-bg.com" , ето:
    http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=30184
    Но като се опитам да отворя линк към тема без "...bg-com" не се получава. Пример със снимките от темата "Среща на 155"
    http://clubalfaromeo.com/forum/attac...9&d=1232297910 Това не го виждам.
    Още преди Вальо да помогне пробвах през контрол панел -> интернет опшънс -> секюрити -> рестриктед сайтс ... и няма никакви сайтове вписани.
    Явно clubalfaromeo.com не може да го отвори. Отваря само clubalfaromeo-bg.com
    Междувременно деинсталирах мозилата и пак я свалих , но не помогна. Утре и вдруги ден (вторник и сряда) съм си у дома и там нямам проблем. Дайте акъл за в четвъртък като дойда на работа да мога да оправя нещата. Иначе без проблем отварям други сайтове - фиат-форума , ланча-форема , фейсбук...
    Та така. Ако се сещате нещо -помагайте.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Ако си с бозица - Отвори дос и нашиши

ipconfig /flushdns

Така както ми го описваш ми звучи като ДНС проблем, а и е напълно въьможно да са ти резнали достъпа от службата към clubalfaromeo.com
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        Ако си с бозица - Отвори дос и нашиши

ipconfig /flushdns

Така както ми го описваш ми звучи като ДНС проблем, а и е напълно въьможно да са ти резнали достъпа от службата към clubalfaromeo.com

"бозица" какво е?
        Какво е ДНС ?
        Утре като съм там ще питам как да отворя "дос"
        Достъп нямах и от компютъра на шефката , който е на съседното "бюро" , и от който по кабел получавам нет. Вързани са в мрежа. На моя съм с мозила , на нейния с ИЕ.
        П.П. Общо взето , по-сложно става
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• бозица = уиндоус

натискаш старт, от там run, пишеш cmd (ентер). в черното прозорче пишеш, каквото те е инструктирал профа. Макар че едва ли ще сработи, според мен. Но пробвай, ако не сработи, ще пробваме още нещо.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

• Да не са ти бърникали колегите в hosts и да ти сочи домейна към несъсществуващо IP примерно. Щом се съмняваш в тях...
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

• седи, нека пробва да флъшне днс-а, после ше го занимаваме с по-сложните истории.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                бозица = уиндоус

натискаш старт, от там run, пишеш cmd (ентер). в черното прозорче пишеш, каквото те е инструктирал профа. Макар че едва ли ще сработи, според мен. Но пробвай, ако не сработи, ще пробваме още нещо.
                С уиндоус съм ама не знам кой точно.
                Това го направих тук на домашния -един вид суха тренировка. След мен "компа" сам си написа още 2(така мисля) реда и това е. Нещо още трябва ли да правя , или само това и после да пробвам дали е станало?

Comment

• Докато писах последния си пост не бях затворил онова черното квадратче, в което писах ...
                  Като кликнах изпрати и ...бял екран и после съобщение :
                  Грешка при обработка на XML: не е добре оформен Местоположение: moz-nullprincipal:{09fba29d-48a8-472b-b6ae-70ec5223c83f} Номер на ред 23, Колона 78: <p><a href="http://clubalfaromeo.com/forum/newreply.php?do=postreply&t=23874">Blocked Page</a></p>

Comment

• страничен ефект

затваряш всички браузъри и отваряш наново.
                    Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                      ...натискаш старт, от там run, пишеш cmd (ентер). в черното прозорче пишеш, каквото те е инструктирал профа. Макар че едва ли ще сработи, според мен. Но пробвай, ако не сработи, ще пробваме още нещо.
                      Добро утро. Не сработи. Направих го , рестартирах , но нищо не става. Дали не трябва да я направя тая процедура и на другия комп. , от който през кабел получавам нет?

П.П. Направих го и да другия - без промяна.
                      Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 08:10.

Comment

• 166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Kолега отвори пак ДОС ( надявам се си го усъвершенствал вече )

Напиши следните 2 команди

nslookup www.alfaromeo-bg.com

nslookup www.clubalfaromeo.com

И напиши какво точно ти е изкарало.

Също намери файла hosts който се намира в

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

И на 2-те машини и го отвори и copy/paste тук
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Kолега отвори пак ДОС ( надявам се си го усъвершенствал вече )

Напиши следните 2 команди

nslookup www.alfaromeo-bg.com

nslookup www.clubalfaromeo.com

И напиши какво точно ти е изкарало.

Не знам дали е това ...ще опитам да кача снимка на това което ми изписа
                            Направих снимка но не мога да я кача.
                            ето какво ми изписва:
                            Server: sws-ha-3.btc-net.bg
                            Address: 212.39.90.42
                            Non-authoritative answer
                            Name: www.alfaromeo-bg.com
                            Address: 89.190.194.3
                            Non-authoritative answer:
                            Name: www.clubalfaromeo.com
                            Address: 89.190.194.3
                            Това ми изписа ако съм го преписал правилно.
                            На моя комп отворих ..... систем 32 ..... и има някакви документи вътре копнах ги , ето:...не мога да ги пейстна.
                            Другия сега не мога да го отворя. Вяобще малко жега стана тук в работата.

Comment

Сега видях , че искаш - хост. Ето какво има вътре:
                              "# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
                              #
                              # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
                              #
                              # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
                              # entry should be kept on an individual line. The IP address should
                              # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
                              # The IP address and the host name should be separated by at least one
                              # space.
                              #
                              # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
                              # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
                              #
                              # For example:
                              #
                              # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
                              # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
                              192.168.2.122 www.clubalfaromeo.com
                              127.0.0.1 clubalfaromeo.com
                              "
                              Това е само на моя комп.

Comment

• Ето товае от другия компютър:
                                # Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
                                #
                                # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
                                #
                                # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
                                # entry should be kept on an individual line. The IP address should
                                # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
                                # The IP address and the host name should be separated by at least one
                                # space.
                                #
                                # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
                                # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
                                #
                                # For example:
                                #
                                # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
                                # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
                                198.162.2.126 www.clubalfaromeo.com
                                127.0.0.1 clubalfaromeo.com

Не знам за вас , ама на мен ми е доста сложно. Утре вечер съм пак на работа цяла нощ , след малко приключвам. Ако нещо дадете пак да правя , утре ще е. Дано да има някой на линия - петък вечер е все пак.
                                Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 18:24.

Comment

Working...
                                X