Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо вече не пишем (не ни е готино) във форума

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нека не задълбаваме в тая тема.... Искам да кажа че марката в настоящето е умряла. Което си е факт. Писал съм много по темата.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Не е умряла марката ,а просто следва естествения ход на глобализацията,колкото и да не ги разбирам тия термини тоя поне е ясен .Това ,че вероятно повечето съфорумци не са виждали на живо нищо по-старо от 75 не ги прави по-малко фенове и не приемам пренебрежителното отношение към "голфаджиите" на 20-25 години със 156-ци,или какво за да са истински алфисти трябва да купуват по-стари модели от преди ерата на Фиат ли.Какви стойностни постове очаквате от хора с професии далече от автомобилите в техническите раздели се чудя-например ,че на старото дизелче може да се сложи включвател на немския стартер от самара ли?Или как се защитава изгнила вече кола от последваща корозия ,като процедурата е извършена пред блока посредством дрелка с четка и някъв съмнителен грунд.Ясно е ,че има хора които извличат финансова изгода от писането тук,но ползата е и за останалите,щото в противен случай пазаруват квито намерят части , ходят по разни "Боянски" майстори и страдат жестоко.
      Last edited by 546; d.m.y г., 09:49.

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
        Нека не задълбаваме в тая тема.... Искам да кажа че марката в настоящето е умряла. Което си е факт. Писал съм много по темата.
        Е, ми не е умряла марката - ей го вчера като си купувах акумулатор на 166-цата, докато го сменяха със стария, момчетата от сервизчето искрено се кефеха на колата и разпитваха за нея. Накрая единия каза, че била кола с излъчване.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Е, ми не е умряла марката - ей го вчера като си купувах акумулатор на 166-цата, докато го сменяха със стария, момчетата от сервизчето искрено се кефеха на колата и разпитваха за нея. Накрая единия каза, че била кола с излъчване.
          Ако настоящето за теб е 1998 година - ок, аз всеки ден се мъча да живея в 2011 година. Явно всеки сам си ги разбира нещата.

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Ако настоящето за теб е 1998 година - ок, аз всеки ден се мъча да живея в 2011 година. Явно всеки сам си ги разбира нещата.
            Просто живея в реалностите - истината се избистря във времето.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Аз пък умирам от кеф като видя една чисто нова черна Жужи тука из "Славейков" не знам какви умиргачки са ви патили
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Аз пък умирам от кеф като видя една чисто нова черна Жужи тука из "Славейков" не знам какви умиргачки са ви патили
                кажи честно, че още вярваш, че към момента има такава марка Алфа Ромео... и не са само емблеми???

Comment

кажи честно, че още вярваш, че към момента има такава марка Алфа Ромео... и не са само емблеми???
                  Абе ти работа нямаш ли си, че само пишеш тук?

Действителността е ясна на всички, мисля! Ама не ни се карат БМВ-та и това си е !

п.п.
                  Чакам обаждане!
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Алфа Ромео си е Алфа Ромео,по-скоро фиатчетата станаха алфи в последните години.Едно време по-добрите фиати имаха надпис абарт,а сега не им е необходим, предстои и на други марки да влезнат в правилния път.

Comment

Moля да не се отклоняваме от темата.

И МОЛЯ ВИ ФЕНОВЕ НА МАРКАТА ЧЕТЕТЕ И СЕ ЗАПОЗНАЙТЕ ПОНЕ ИСТОРИЯТА, ЧЕ Е СМЕШНО!!! - това е към 546

Багер- твоята Алфа се прави в "завод на алфа" ... така че споко.

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                        @nightroller

бла-бла-бла ...
                        Форума е такъв каквито са хората в него.
                        И ако очакваш че 20 човека модератори могат да променят манталитета и мисленето на 3000 ... май си се объркал.
                        Могат да дадат насока, могат да изгонят някой и друг и до там.

бля-бляяя ....
                        От цялото развитие на темата дотук стана ясно едно - модераторите нямат контрол над собствените си раздели,
                        с което прецакват форума и го правят неадекватен за нуждите на ползвателите му!

И така понеже темата, както винаги, отиде накъм реката искам като член на "Клуб Алфа Ромео България" и редовен позлвател на този форум, както и от гражданската си позиция предлагам:

Преразглеждането на състоянието на модераторския екип - от Глобалните модератори до тези на всеки един раздел - искам мониторизиране на работата им с цел някакъв контрол върху вземаните от тях решения.

Предлагам подмяна на абсолютно всички Глобални модератори, като им се отнеме правото за няколко години да нямат достъп до модераторския раздел и да не упражняват "длъжността" модератор в какъвто и да е вид!!!

Целта на това е форума да излезе от калта, да се обнови и да се затегне контрола над темите, както и над целия форум !!!

Отварям темата за дискусии отново
                        Last edited by nightroller; d.m.y г., 12:36.
                        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Нео ,не се пали толкова ,шегувам се ,ако не си разбрал.Историята ме е научила че палачинката винаги има две страни и чат пат се обръща.И точно заради историята смятам ,че марката си се развива съвсем нормално.Алфа никога не е била Мерцедес,Порше или Мазерати,една подобна марка за която се сещам е Ягуар макар и по-скъпарска и в момента са в същата ситуация,така че няма какво толкова да се чудим и да спамим тук.

Comment

@nightroller

Опитай да си отговориш на простия въпрос - Who watches the watchmens?

Останалото, на теория работата на модератора не е да е пъдар, но често ни принуждават да ставаме такива.
                            Сменете пъдарите, това няма да промени нищо... докато се създава нужда от такива.

И какво ще затягаш на темите, при положение, че в момента масовия посетител на форума е технически неграмотен (да не говоря за езикова и културна грамотност), а грамотните вече са професионалисти.
                            Да закрием общите приказки и да дъним за всяко отклонение точки... не знам как ще съживи форума.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

по принцип идеята е много ясна относно структурата и работата на форума-
                              Админи и УС на КАРБ
                              *
                              Глобални модератори
                              *
                              модератори на раздели
                              *
                              потребители

Форума има правилник. -Потребителите пишат като го спазват- модераторите на раздели следят за спазването му- глобалните модератори следят работата на модераторите на раздели - админите решават проблемите които не са в правата на глобалните модератори.

Админите и УС избират глобални модератори- глобалните модератори одобряват модераторите по раздели .

За голямо съжаление тази схема не се спазва- модераторите сами одобряват или не нови модератори, без това да им е в правата. Все едно работниците да назначават новите работници- Глобалните модератори често не отчитат несправянето на модераторите по раздели с ъс задачата, админите понякога прескачат всичко и налагат собствено мнение.
                              Всичко това води до хаос в ъв форума. Изпада се в лични спорове, обижда се, пускат се теми в неподходящи раздели и т.н и т.н. Това води до намаляване истинската полезност на форума. Ако се загледате ще видите че преобладаващата част от темите е в общи и подобни раздели.Тов а с а теми и дискусии които могат да се водят във който и да е форум. Истински поледзните теми се размиват. Това води до отлив на интерес.
                              Мен лично ме дразни че този хаос рефлектира върху КАРБ, макар Клуба да има много ограничени възможностиза влияние върху форума и съответно да не може да направи почти нищо по отношение на това което се случва във форума. Впечатлението обаче че форума е на КАРБ петни върху неговото име .
                              личното ми мнение че е необходимо запобване на спазване на йерархията и правилника във форума. Няма лошо да накажеш някой че не спазва правилника дори да ти е приятел. Напротив показва принципност. Модераторстването изисква разграничаване от емоциите.
                              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                                Правилата са доста либерални и дори разводнени, което позволява на модераторите да тълкуват както им е удобно. А и май прекалено много скандали и "ощипани моми" има, което отблъсква останалите.
                                Валери обаче е прав да се гледа философски на нещата. във всеки форум има такова "текучество" кофти е че новите които искат да станат звезди не са чак толкова ценни в коментарите си. Затова все по често според мен, когато става дума за съвет ще се виждат постове от рода"пиши ми на лични " или обади ми се по телефона" от хората които наистина могат да помогнат
                                Прав си за това. Аз не съм от тези "ощипани моми" и нищо тук не ме отблъсква. Изчетох цялата тема, по-точно това, което не бях прочела. Не пиша много, не защото не влизам, а защото не чуствам нужда да ме четът, да направя впечатление, да споря за нещо точно тук. Намирам това, което ми трябва и излизам.

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                                Необмислени и несъвършенни административни правила!
                                Некомпетентни,противоречиви и надменни модератори!
                                Безкомпромисно отношение към всеки "инакомислещ"!
                                Липса на демократичност и свобода на словото и личното мнение!
                                ...Мога да дам примери...колкото си искате от историята на този форум за да ви стане по-ясно защо ползвателите му не пишат в него! Така се отдръпнаха качествени хора, от които може да се научи много...затова и на мен ми писна да пиша и все по-рядко да чета или да влизам тук!:: Shutup:
                                П.С. Надявам се в тази тема да не се коментират мнения, а само да се дават нови такива! Иначе пак ще си играем на засегнати!
                                Давай примери колкото искаш....но за какво??? Защо тук се засягат хора и за какво се борят - винаги съм се питала. Модератори подбират кое да оставят, съответно подбират какво да прочета аз като обикновен потребител на този форум вече трета година, ако не се лъжа. Реално погледнато, ако те напсувам на улицата или ти покажа среден пръст, кой ще ми затрие "поста", кой ще ми каже дали е правилно или не. Дали е морално или културно. Това не мога да разбера тук. Общи приказки...а не можеш да си позволиш да кажеш каквото ти идва на уста или на пръсти. Много ме сърбят пръстите да напиша, това, което мисля...но няма да го направя. Нито съм засегната, нито ми пука, за тези които се засягат.
                                В крайна сметка това е форум и има правила, който не понася - да се изнася.
                                Спирам до тук.
                                п.с. Багодаря на всички, които са отговорни да го има този форум, защото без него нямаше в момента да карам старата баба Алфета и да се наслаждавам на звука на двигателя и. Много години ми е вярна и колкото и да ми е трудно, все още я карам.
                                Гледайте позитивно на нещата и се научете да извличате доброто от това! Дайте повечко любов, а не омраза и злоба, игнорирайте нападките тук...вредите на себе си.
                                Усмихнат ден на всички, чака ме много работа!
                                Назад, мамка ти! Стъпил си ми в аурата!

Alfa Romeo 155, 1.7

Comment

Working...
                                X