Известие

Collapse
No announcement yet.

Членове на клуба и привилегии!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бъди умен! Недей1

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
      Бъди умен! Недей1
      Не те разбрах!
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

• Седя, пуля се и не вярвам на ушите си.
        Още преди няколко години се поинтересувах, какви са проблемите в клубно-форумното пространство, та иначе готини пичове и пички на живо, тука си подхвърлят като горещ картоф някакви обвинения , щедро маскирани с недомлъвки отг сорта: ама ти нищо няма да разбереш, защото не знаеш какви големи проблоеми има.
        Параграф 22!
        От една страна не разбираш нищо, отъ друга няма да ти кажем, защото няма да разбереш.
        Нямаше да бъде чак толкова голям цирка, ако бяхме в детската градина, ама на! Зрели хора сме.
        Все ще се намери , от време на време някой, който ще подхване някаква подобна тема, колко хубаво беше някога, а колко е осрано положението днеска и вие, да точно вие, ама нищо не разбирате.
        То и аз преди трийсетина години бях млад, па убав и акълен, ама сега вече пооглупявам, имам шкембе и отвес, вместо нивелир в гащите.
        Никога ням да се повтори момента. Никога не можеш да влезеш в една и съща река.
        Та стига сте ревали, а си казвайте какво искате!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          ...Колко от тука пишещите, които не са членове на Клуб Алфа Ромео България, познават някой членуващ в тоя клуб лично? Не от писаници във форума, а лично?
          АЗ ПОЗНАВАМ - и не един или двама, но това не променя НИЩО ... КлубЪ е мъртва тъкан за мене !!!

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          Аз пък ще кажа, че всички, които не членуват в КАРБ са стиснати егоисти, които не искат да дадат някой лев за организирането на каквото и да е! Искат само да се възползват на готово. И ако може - без пари.
          Това не е точно така - аз не плащам членски внос по ред причини, но на всяко мероприятие си плащам като поп - нищо, че получавам калпави стикери и съмнително качество на организираното мероприятие ...

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
          Нека и аз да напиша едно мнение в качеството си на нечлен на КАРБ,съответно за да си вземат поука хората от които зависи това....

И в заключение на моите писания искам да отбележа,че съм си купил алфа с желание,обичам си колата,помагал съм на всеки алфист и ще продължавам да помагам,без значение дали е член или не на КАРБ,и мнението си написах защото ми омръзна да наблюдавам желание за резединение,а не за обединение.Не съм написал и ред с лоши умисли,а да накарам всеки от вас да се замисли върху себе си и за държанието си към останалите в тоя форум,член или не на клуба.
          Това просто го подкрепям с две ръце и два крака ... Истинските алфисти не се отъждествяват с някакъв си Клуб или форум ... Истинския алфист е този, който ще спре на пътя, за да помогне на закъсал колега ... Този, който ще даде искрен съвет без идеята после да бъде възхваляван по форуми и Клубове ... Този, който наистина обича марката, и уважава всеки със същото отношение !!!

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
          МНОГО ВАЖЕН ПОСТ!!!!
          ..........

сега се моля че към днешна дата 05.01.2013 има съществена промяна
          Този пост просто е ... нямам думи да го опиша !!!

Вероятно малцина в тоя "форум" помнят, че преди години БЯХ регионален представител на Клуба - за региона Ямбол, Сливен, Ст. Загора и Бургас... Вероятно някои от все още посещаващите "форума" помнят какво се случваше тогава - срещи в Сливен, срещи в Бургас, срещи в Карнобат ... дори зимно време в най-гадните условия ... нищо не ни спираше, и винаги сме се радвали да се съберем. Моя снимков архив също е огромен ... но има ли смисъл да го показвам ???
          Знам, че и Нено помни ония сбирки в София - Студентски град, когато във всеки втори четвъртък на месеца, в 20.00ч, се събирахме малцина, но все готини фенове ... все хора, които вече с тъга забелязвам, че не пишат тук ... Да, вярно е, че тия срещи ги започнах и организирах АЗ ... но какво от това ???
          Вярно е, че и т.нар. "секта 155" започна съществуването си чрез мен, Милена и още шепа ентусиасти, които също не виждате да пишат тук ... Но какво от това ???
          Всяко мероприятие на раздела 155 се тълкува като "ОТЦЕПНИЧЕСТВО", "РАЗДЕЛЕНИЕ" и какви ли не още ла*на ... вместо като във всеки друг Алфа-форум по света да се подкрепяме взаимно...
          Случайно някой да е видял член на "сектата" 155 да обижда други "фенове" ??? НЕ, нали - НЯМА И ДА ВИДИТЕ !!!

Дреме ми на оная работа какво мислите за поста ми, а и за календара, който направих за 2013 - просто са смешни всички идиотски изказвания по този адрес !!! За пореден път доказах, че извън Клуба има достатъчно зрели и загорели фенове, които не се ограничават със съмнителни групички и фалшиви привилегии!
          Сега е ред на клубната управа да реши какво иска - шепа съмнителни "фенове", платили по 60 лв за някакви си привилегии, или основната маса фенове в България, които са наистина нещо сериозно ???

В заключение ще кажа само, че във всички световни форуми на Алфа, където публикувам новини за проявите на "Фен-Клуб Алфа 155 - България", хората се радват и ни подкрепят - и ми е адски тъжно, че това не става тук, в България ...
          Какво по-ясно доказателство за разединение искате ???
          Класиките на Италфеста - също отритнати и забравени, щото не били адски лъскави и спретнати - що за малоумие и аналогично разединение ???

Уморих се ... честно ... с тоя клуб и форум съм още откакто всичко се въртеше в clubs.dir.bg ... Идвал съм на срещи в София преди още Клуба да стане такъв ... а и доста след това - знам, че има хора, които помнят ... Както и знам, че точно тези хора ще поддържат идеята ЖИВА - шапка им свалям, и им благодаря за всичко през тия години !!!
          Не мога повече да гледам как тази идея се мачка, гази и оплюва ... Наречете ме идеалист ако щете - такъв съм, да !!! Защото "Алфа Ромео" е идея - идея, която може да живее само в правилните сърца !!!

Ако някога ме видите отново на "мероприятие на Клуба" - бъдете сигурни, че е заради истинските фенове и приятели, които имам тук - и всичко, което правя, ще е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ТЯХ !!!!
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            ... имам шкембе и отвес, вместо нивелир в гащите.
            Минаре бре.
            Тая тема трябва да е достъпна от 8 до 17.00.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Хубава темичка се получи...
              Както винаги кукера отнася калая.
              mordohy гледа както винаги оптимистично-хумуристично на нещата.
              Alfa User засегна болна тема с класиките.
              Багера пък се изказа неподготвен от името на членовете че сме нямали топки.
              Топки имаме!Даже моите когато се се търкали в седалки на истински Алфи,ти си чакал да дойде лятото да се качиш в москвича на баща ти да отидете до морето.
              Така че обидните ти намеци не вървят.
              Истината е една,и тя е че клуб на Алфа в България няма,има само форум.
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Хубава темичка се получи...
                Както винаги кукера отнася калая.
                mordohy гледа както винаги оптимистично-хумуристично на нещата.
                Alfa User засегна болна тема с класиките.
                Багера пък се изказа неподготвен от името на членовете че сме нямали топки.
                Топки имаме!Даже моите когато се се търкали в седалки на истински Алфи,ти си чакал да дойде лятото да се качиш в москвича на баща ти да отидете до морето.
                Така че обидните ти намеци не вървят.
                Истината е една,и тя е че клуб на Алфа в България няма,има само форум.
                Абе пак не си ме разбрал, както и другите споменати от теб, ма нейсе ... не съм го и очаквал
                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Напротив!
                  Разбрахте отлично!
                  Ако прочетеш едно от първите ми мнения по темата,ще видиш че съм те разбрал.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Що е то клуб. - Място за срещи на хора обединени от общи интереси/делови, опознавателни, колекционерски и др/ в частност обединени в съобщество, организация, асоциация, обикновенно ползващи едно помещение, служещо за редовни срещи и общуване на членовете.Участник в клуба може да бъде всеки желаещ/ отворен клуб/, или лице принадлежащо на определен кръг/затворен клуб/,което може да получи достъп само след препоръка и одобрение.Автомобилният клуб, е клуб на собственици или фенове на определена марка или модел.Клубовете се издържат от членски внос и/или се спонсорира от държавата или частни лица.
                    В един от първите постове беше споменато че КАРБ е сдружение с нестопанска цел.
                    /цитат/ - Сдруженията с нестопанска цел биват два вида:

- Сдружения за осъществяване на общественополезна дейност и

- Сдружения за осъществяване на дейност в частна полза.

За разлика от фондациите сдруженията с нестопанска дейност са юридически дружества с членствен състав. Техните членове могат да бъдат български и чуждестранни физически и юридически лица. Статутът и дейността им се определят от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Този вид дружества могат да извършват и стопанска дейност, ако е свързана с предмета на дейност с който са регистрирани и ако прихода го използват за постигане на целите описани в учредителния им документ. Дружествата с нестопанска дейност не разпределят печалба.

Сдружения за осъществяване на общественополезна дейност след учредяването им задължително се вписват в Централен регистър при Министерството на правосъдието. Според Закона за юридическите лица с нестопанска цел, дружествата Сдружения за осъществяване на общественополезна дейност, могат да изпълняват следните видове дейности:
                    развитието и утвърждаването на духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата, техниката, технологиите или физическата култура
                    подпомагането на социално слабите, на инвалидите или лицата, нуждаещи се от грижи;
                    подпомагането на социалната интеграция и личностната реализация;
                    защитата на човешките права или на околната среда
                    други цели, определени със закон

Учредяването на Сдружения за осъществяване на дейност в частна полза може да си извърши от три или повече български или чуждестранни физически или юридически лица. Сдружение за осъществяване на обществено полезна дейност се учредява най малко от три юридически дружества или от минимум седем физически лица.

Решение за учредяване на сдружение с нестопанска цел се взима на Учредителното събрание, където се прима и уставът на сдружението. Уставът задължително съдържа
                    наименованието на сдружението;
                    седалището;
                    целите (не трябва да са стопански или забранени от закона) и средствата за тяхното постигане (паричните средства – субсидии, спонсорства, дарения, членски внос и т.н.);
                    определянето вида на дейност (в обществена или частна полза).
                    предмета на дейност; Става въпрос за предмета на стопанска дейност, която подпомага сдружението за постигане на основните му, нестопански цели.
                    органите на управление и начина на представителство;
                    клоновете, ако има такива
                    правомощията на органите на сдружението;
                    начина на представляване на сдружението;
                    правилата относно възникването и прекратяването на членството, както и реда за уреждане на имуществените отношения при прекратяване на членството; срока, за който е учредено сдружението, ако има такъв
                    реда за определяне на размера и начина на внасяне на имуществените вноски и начина на разпределение на останалото имущество след удовлетворяването на кредиторите.

Сдружението може да се управлява от Управителен съвет или от Управител,като такъв трябва да бъде избран на Учредителното събрание.

Сдружение с нестопанска цел се вписват и заличават в Регистър БУЛСТАТ към Агенцията по вписванията, като всяка едно промяна в основните им обстоятелства трябва да бъде обнародвана там.

След като прочетох и устава на КАРБ - http://clubalfaromeo.com/forum/attac...0&d=1283866229 и с оглед на коментарите в темата, от които не знам защо ми струи някаква тайнственост от типа - тука отговор няма да получиш, възникват някои въпроси.
                    -КАРБ е отворен или затворен клуб.
                    -КАРБ е сдружение с нестопанска цел,осъществяващо обществено полезна дейност или дейност в полза на частни лица.
                    Защото извинявайте ама 30,40,50 члена с 60 лв чл.внос не могат и едно новотодишно парти да организират, камо ли да правят дарения, да провеждат курсове за кат "В" или такива за повишаване на шофьорските умения на младите шофьори и прочие както е писано в устава.Да не говорим за участие в ралита от национален и европейски мащаб.Аз ли съм изтървал нещо или вече ме е хванала склерозата та не се сещам Алфа да е участвала в някое републиканско рали.Може и да съм пропуснал нещо.Тези приказки за идеята, марката и фенщината да ги оставим настрана.Идея без пари си остава една мечта.Значи ако клубът е отворен, трябва да се привлекат повече членове, трябва да имаме клуб поне в по-галемите градове, там където може да се организира, може да е сервиз, барче, заведение където да има надпис "Клуб Алфа Ромео".Сигурно има начин един път в месеца за 2-3 часа да работи за нас или да има поне резервирана маса.Предполагам регионалните представители и заинтересованите ще могат да го измислят и да помогнат с кой каквото може.Примерно мога да дам един телевизор, да помогна нещо по тоците и други работи и т.н.Ако обаче е клуб от затворен тип, бих предположил частни интереси и не ми е във възможностите да членувам в такъв клуб, защото самочувствието от членството ми на този етап няма покритие.Няма лошо нито в единия нито в другия случай.Ако има повече яснота по въпроса всеки сам ще си направи сметката да подава ли молба или не и какво аджеба дири там.Между другото, всеки ден пред блока спира един бус който разняся храни на стари хора, сигурно може да има една лепенка "С подкрепата на Клуб Алфа Ромео - Варна" или съответния град или дори без град, тогава ще подам молба...ако клуба е отворен.Така че малко повече прозрачност и диалог моля или просто заключете темата.Знам че е български форум, знам че съм тъп така че спестете ми това с нищо не допринася.

п.п. Mordohy, клуба на 50-годишните е затворен тип, не ги открехвай.
                    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:56.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Митак, това, което казваш е вярно, но само с приказки не става. Факт е, че няма нито едно място, на което да можеш да кажеш, че това е "моят клуб". Няма такова.
                      Имаше преди години предложения доста, но така и не се стигна до нещо положително. Пак по видните от темата причини. Всеки иска, ама никой не дава.
                      Ето десет страници се изписаха, но никаде не е видно от какво се оплакват оплакващите се и какво предлагат за оправяне на положението.
                      Кански се пищи от управата на клуба, ама като опре ножа до кокала и все същите магарета се виждаме по пистите и другите мероприятия.
                      После не били както трябва.
                      Ами няма да са.
                      Не може шепа хора да организират всичко, а всички да намират кусури.
                      Няма такава организация, която да издържи на такова темпо и такъв натиск.
                      Инициативата трябва да идва отдолу.
                      Шапка му свалям на едно турче от околностите на Тъкърдак.
                      Фен е на Тойота.
                      В сервиза му има свободен подемник, бар и малка кухня. Всяка вечер се събират фенове там. Един си чопли по колата, останалите се забавляват или просто дават акъл, но е създал атмосфера на феновете на Тойота.
                      Тоя не беше и чувал, че може би има фен клуб на Тойота в Турция.
                      Ето Вики със своята дейност във Варна върши голяма част от заявените цели на клуба, хора които не са формално членове също надминават изискванията за член на клуба и тн.
                      Въпроса е, че трябва да престанем да се дърпаме като орел, рак и щука.
                      Няколко от най-първите фенове тук си имат някаква закачка, дразга или откровена вражда, но вместо да седнат на една маса и да се разберат като хората, само ни заливат от време на време с неизказани проблеми и останалите се пънем в мастурбационно безсилие да разберем, кой какво иска и за какво сме пък ние виновни.
                      Изглежда на няколко хора не им се иска да се разширява клуба.
                      Разберете, че с разширението нито ще станете по-големи, нито по-малки. Всеки е това, което е!
                      Като се дърлите така, възможни са само два пътя:
                      Първият е клуба окончателно да замре,
                      а вторият е просто да ви изхвърли като ракови клетки от здрав организъм.
                      Имам вече достатъчно ясни сигнали и за двата варианта.
                      Помислете си добре!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Самичък го каза.Е за тва по сборове и седенки ще има все дни и същи които само по ``италфестовете`` ще са около300 и няколко а пък други марки ще събират по над 1500.Според мен не е нужно постоянно да се казва какъв е проблема.Ама щом така ви харесва пак викаите че все сме плачели.Абе това да не ви е някаква думичка като запазена мярка на хората от КАРБ?Ама няма нищо прочети ги тия 10 странници наново може и да разбереш нещо.Честито на именниците да сте живи и здрави .
                        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 10:08.
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                          Самичък го каза.Е за тва по сборове и седенки ще има все дни и същи които само по ``италфестовете`` ще са около300 и няколко а пък други марки ще събират по над 1500.Според мен не е нужно постоянно да се казва какъв е проблема.Ама щом така ви харесва пак викаите че все сме плачели.Абе това да не ви е някаква думичка като запазена мярка на хората от КАРБ?Ама няма нищо прочети ги тия 10 странници наново може и да разбереш нещо.Честито на именниците да сте живи и здрави .
                          От поста ти пак не се разбра нищо конкретно!
                          Ако не можеш да кажеш нещо с два реда и два тома няма да ти стигнат!

Comment

• Аз искам нещо конкретно сега да запитам.

Заедно с КАРБ по тракдейовете членовете имат благинки, я без вход, я без такса и т.н.. и това е било заради Цецо най-вече.

Искам да питам колко от участниците на Серес през 2012 бяха от КАРБ.

И ще осигури ли КАРБ безплатно участие на членове на клуба тая година.

На примависта (щото вече не се сещам кой е член на клуба) се сетих, че г-н Антон Енев е член на клуба и има Алфа Ромео 75 доста добре направена и изгреждаща. Ще му помогне ли КАРБ с такса участие и на др. като него членове на КЛУБА???

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              От поста ти пак не се разбра нищо конкретно!
                              Ако не можеш да кажеш нещо с два реда и два тома няма да ти стигнат!
                              Да не би да иска да каже, че и най-добронамерения съвет се подразбира като плач и мрънкане.
                              Съвсем безпристрастно, от темата до тоя момент разбирам, че срещу тия 60 лв членовете на Клуба получват едните ядове в такива теми
                              Last edited by Liminat; d.m.y г., 11:00.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                                Да не би да иска да каже, че и най-добронамерения съвет се подразбира като плач и мрънкане.
                                Съвсем безпристрастно, от темата до тоя момент разбирам, че срещу тия 60 лв членовете на Клуба получват едните ядове в такива теми
                                Някои и киселини в стомаха, особено сутринта
                                Въпроса не е какво получаваш, а какво даваш.
                                Тогава и ще получиш

Comment

Working...
                                X