Log in

View Full Version : Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)

Pages : 1 2 3 [4] 5 6

Gh0stRider
31-10-2010, 20:38
Абе те не трябва и да бъдат. Ма при Алфа нещата боксуват яко. Не може 145 и 147 да вървят еднакво на пистата, при положение, че 147 е по-нов модел.
При Форд нещата не са така. Видя Фокуса как върви на Калояново. Е ако вземеш идин Ескорт, няма да върви така. Ще бъде мнооого по-зле.
Значи при Форд има изключителен и постоянен възход, а при Алфа няма. Е това не ни харесва на всички нас. А като добавим и ненадежността на 147 спрямо предходните модели тогава вече разочарованието е пълно.

Калояново не е абсолютен критерий, защото има и фактор "шофьор" . За да се дадат пълни оценки за моделите, трябва един и същ човек да кара всички модели във стоков вид, за да се прецени реално. Тогава, повярвай ми 147 ще изглежда много зле на пистата и ако е по-добре от предходните модели, ще бъде едва с по половин секунда.

:th_up: всичко това е така, просто ми е странно да твърдят че 155 има в пъти по-добро поведение.. не съм карал но от видяното на практика разлика почти няма. Друг е въпроса че е редно да има и тя да е значима в полза на новия модел но уви :)

pooh
31-10-2010, 21:13
...

Vesko84
31-10-2010, 22:53
Колеги,

спрете да живеете в миналото :) Аз нямам голям опит с алфа, карал съм доста 33 и 155, возил съм се в по-нови. Ясно е, че алфа не е това, което е била. Но Жужата първо не е прекалено скъпа за класа си, второ изглежда страхотно спрямо конкуренцията си. А3 ли е по-красива и агресивна, или може би бмв 1? Сега ние като не можем да си я позволим, това е едно на ръка.

За външния вид - като изключим 156 от по-новите модели само 159 и GT са били истински агресивни. Ама с това тегло 159 само изглежда агресивна. Не че това ще ми попречи да си я купя :)

Жужата изглежда уникално отвън и отвътре, по комфортна се води от всички алфи досега без да е по-нестабилна, най-сигурната кола в класа си е и е най-икономичната също така.

Единственият реален проблем е липсата на GTA, което да се бори с форд и рено. Дано скоро се появи нещо подобно. Все пак Крайслер пуснаха нов шестак, който докарва 300 коня. Няма да похарчат много за разработка, а ще подейства добре на имиджа на марката.

За 155 много се изговори и за моя радост все добро. Ама с това друсане и тракане по паважа се чувствам като в доста евтина кола и няма как да не харесам возията на по-новите алфи. Това само по себе си е напредък. А и чувам точно обратните мнения за стабилността на по-новите алфи в завой. Изненадан съм да чуя че 155 се води толкова стабилна и спортна. В сравнение с Пасат - да, ама иначе със стандартното окачване поне за днешните стандарти си е горе-долу в най-добрия случай.

Sm0k
01-11-2010, 00:25
ALFA ROMEO GIULIETTA 2,0 JTDm-48 490 лв.
OPEL ASTRA I SPORT AT6 2.0 CDTI-43 801 лв.

...ама Либрите стигаха до 60-70,та ФИАТ ги боли за вашето мрънкане.

Аз не мога да разбера Астра ли е единствената кола в тоя клас, че с нея само да се сравняваме. В класа има и по-евтини коли от Жулиета има и по-скъпи, и за всеки влак си има пътници ;)

И колегата е прав за ФИАТ, че ги боли. ФИАТ груп е огромна корпорация и там със сигурност работи поне един човек (а вероятно не само един), който разбира от маркетинг в пъти повече от всички членове на нашия форум... взети заедно. Според мен колата е много разумно позиционирана над масовите в класа (Фиат, Опел, ФВ) и под премиум марките (БМВ, Ауди). И точно там й е мястото. Наистина не разбирам от къде това самочувствие, че разбираме от маркетинг повече от тия които вземат 7-цифрени годишни заплати за тая работа ;)

Къде пише че алфа трябва да е евтина или да е като другите;-)

А де? Аз пък съм твърдо против Алфа да е на цената на Опел. На който Опел му е в списъка за евентуална покупка трябва да се колебае между Опел и Фиат, а не между Опел и Алфа. В края на краищата идеята на тая марка не е да бъде за всеки и това не е от днес или от вчера... винаги е било така ;)

Не са ли Б клас... що ли си мисля, че малък градски хеч си е чист Б клас?

Е тоя хеч пък кво му е малкото... Малък хеч е Мито, а тоя хеч е Small Family Car, т.е. сегмент Ц ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Car_classifications

Най-красивия автомобил на снимката :wub:
...
ПС:Ще ме прощавате за думите,но дразните """фенове"""

Бе аз винаги съм казвал на познати, като вземат да ми развиват теории за Алфа, че тая работа с Алфите просто не е за всеки, ама не очаквах, че ще го кажа и във форума :)

Едно леко сравнение на цените:
избрал съм базово BMW 116i 5 врати и съм добавил част от екстрите(друга част няма как да се поръчат за 116), които има Giulietta QV серийно.

...
=Крайна Цена 52.717,- лв.

Giulietta QV 52 990 лв.

Не казвам, че колата е евтина, но определено цената особено на по-базовите модели се доближава повече до голф и астра отколкото до audi i bmw.

Не знам що тия факти не се коментират от колегите специалисти по ценообразуване, а само се говори колко по-евтина е Астра ;)

Колеги,

спрете да живеете в миналото :) Аз нямам голям опит с алфа, карал съм доста 33 и 155, возил съм се в по-нови. Ясно е, че алфа не е това, което е била. Но Жужата първо не е прекалено скъпа за класа си, второ изглежда страхотно спрямо конкуренцията си. А3 ли е по-красива и агресивна, или може би бмв 1?
...

Факт е че живеем в миналото. Автомобилостроенето се промени - касетофоните вече са отгоре, формата не е клиновидна... това е положението. За да продаваш, трябва да намериш начин да си в крак с нещата и в същото време да не убиеш напълно марката. Това се нарича компромис и на който му се е налагало, знае, че в бизнеса винаги е трудно да го направиш. Който може да се справи по-добре с тая работа да си даде CV-то да му го прегледам и после ще го препратя на Фиат ;) А който предпочита фалирал производител на клиновидни коли е за накой ретро форум ;)

И наистина всички сравняват дизайна на колата със старите модели на Алфа, но никой не я сравнява със актуалните модели в класа? Аз тоя въпрос го бях поставил още след премиерата и тогава никой не ми отговори. А междуд ругото аз съм говорил с хора които не са фенове на Алфа и за тях тая кола не е грозна, напротив за класа й я намират за доста красива... но явно тука сме си навили на пръста, че трябва да я оплюем :) В края на краищата, ако на някой не му харесва - за всеки влак си има пътници. Да си купи астра ако смята, че е по-впечатляваща от Алфата ;)

И между другото - да си фен всъщност е точно да си кон с капаци. Ако си фен на футболен отбор си с него и когато е на дъното на таблицата, защото знаеш, че такъв е живота - "сомтайм люл, сомтайм уин" както казваше една мъдра българска осмица ;) Ако си с отбора само в силните му моменти, не си фен на отбора, а на играта. Което си има предимства, защото си спестяваш негативните емоции на истинските фенове, но пък никога не можеш да изпиташ техните емоции, когато отбора печели ;)

stelt
01-11-2010, 11:29
Днес за пръв път видях Жулиета на живо. Честно казано -на снимки ми изглеждаше по добре.

ne0
01-11-2010, 17:31
та какво му е лошото на едно такова с 3.0 мотор и 265 коня.... нещо визията или качестото не е хубаво на този стар моделлллл....

http://www.69drivers.com/inthestreets2008/bmw_130m.jpg

Ivanov_
01-11-2010, 17:44
та какво му е лошото на едно такова с 3.0 мотор и 265 коня.... нещо визията или качестото не е хубаво на този стар моделлллл....

Ти сериозно ли....? :shocking:

ne0
01-11-2010, 17:55
да:pizza:

Fear
01-11-2010, 18:40
E 1-цата на BMW в този вариант, който не е ясно, комби ли е, хечбек ли е, какво е, е отвратително грозна. :drinking:

Виж, седанът е друга бира, особено в ///M вариант, ама там и цените са като за 3+ QV-та. :tooth:

pinko
01-11-2010, 18:56

Тая единичка, дето я споменаваш, струва 68 430 уева базова цена - и е гола като пушка.

Като туриш жанти, радио, кожен волан, прилични седалки, климатроник, боя металик - и става около 85 000 лева.

85 000 лева за това грозно, возещо ужасно твърдо, двуврато "нещо" с тотално неизползваема (освен за деца до 10 години) задна седалка?!??

Ivanov_
01-11-2010, 19:02

Fear и Pinko ми спестиха усилията като ти казаха същото нещо, което мисля и аз за 1-та. Принципно харесвам Бмв, ама извинявай.... 1 серия съкс! :respect:

Sev
01-11-2010, 19:03

много пари - 68 000
с разликата ще сипваш гориво на Жулиета доста време :)

Sm0k
01-11-2010, 19:10
Единицата не е лоша, ама определено е по-скъпа.

A в темата едно от основните неща заради които се плюе Жулиетата е липсата на агресия в дизайна. Като гледам, единицата... не й е лош дизайна, ама определено не прелива от агресия. Не виждам нищо по-агресивно в тоя дизайн, от дизайна на Жулиета. А да... фаровете са хоризонтални, ама все пак говорим за дизайн на кола, а не на фар ;) А и отделна тема е, че е много относително какво прави един дизайн "агресивен" ;)

Vesko84
01-11-2010, 19:48
Е само погледнете Жужа и я сравнете с 1-цата! За пътно поведение не говорим, но германците доста я хвалят и там алфа. Съгласен съм, че е доста висока отпред и това е в ущърб на агресията, която и аз харесвам. Пинко да потвърди, но мисля, че това се дължи на изисквания за безопасност на пешеходци и може би и на необходимостта за по добър комфорт (това второто ми е изстрел в тъмното, но като има повече метал над калника май и окачването би трябвало да е по комфортно, а то наистина е според пресата).

qpwo
01-11-2010, 21:18
Абе хубава си е колицата... И на мен повече ми харесват моделите от които се запалих по алфа, а именно:147, 156, 166 , 159, Брера и т. н., ама си мисля,че кола в по-малкия клас може би трябва де е по-,,розова"" за да се хареса на ,,нежната' половина от шофьорите...:wub:

MainaCore
02-11-2010, 11:18
БМВ са работили много много години, за да си извоюват името, сега това име струва пари и затова, колите и струват толкова. Алфа си изгуби позициите много, много отдавна. Тая единица може да е тясна, може да е грозна, каквто и ще да, аз е предпочитам поне10 000 пъти пред италианския вариант на Киа сиид ;)

ПС: Последния истински алфа мотор е 3.2 V6 монтиран в ГТ, който е карал или се е возил в кола с 3.0/3.2 алфов мотор знае за какво говоря. Вижте динографиката от на Бобо ГТВ-то, за кво иде реч!
ПС: Погледнете снимката /копирал съм е от пост на много уважаван от мен колега/, прочетете текста и вижте дали това отговаря на днешната ситуация.

bouncer
02-11-2010, 11:42
Пинко,

а реално, ама реално, 159-ката е много широка и удобна кола, нали? Отзад може да седят двама баскетболисти без проблеми, а? Айде да си казваме нещата с изстинските им имена.

Много ми е смешно като някой ми обяснява какво е да си фен. И то да е грешно. Да си фен, момченца и момиченца, не е да си кон с капаци. Това е да си сектант и екстремист. Крайностите не са добри в нито един вариант. Да си фен е да виждаш нещата такива каквито са и да си даваш реална сметка за нещата, но въпреки това да си верен на марката и да я подкрепяш. Да си фен е да си готов да приемеш всички забележки и кусури на колата, но да я обичаш защото е Алфа. Жулиетата не е МОЯТА Алфа, но е Алфа. Който иска - пожелавам ви да си я купите. Аз вече съм си купил моята Алфа. И да, тя е прекалено ниска, прекалено тясна и неудобна, с ужасно висок разход и не особено качествено сглобена, но си е МОЯТА Алфа и си я обичам. Недейте да сектанствате, а погледнете нещат реално.

И, моля ви, не ми обяснявайте какво е да си фен и не ми четет лекции, защото аз моята фенщина съм я доказал неведнъж по всякакъв начин. И като казвам истинското ми мнение още веднъж я доказвам. Жулиетата ми е грозна, с евтини материали и слаби мотори.

Била с двигател на годината? Мне точно. С двигател на годината В ЕДИН ОТ КЛАСОВЕТЕ. А той какъв е точно я някой да провери?

Била агресива....вие коя кола гледате, защото тази количка е всичко друго ама не и агресивна. То и Митото не е. Симпатично е, но не е агресивно.

А да, скъпа е. Прекалено е скъпа съпоставена с останалите модели от гамата даже. Защото стува колкото една 159-ка. А това е тъпо, защото слагаш двата модела в един ценови сегмент и ги конкурираш пряко. Капиш?

И кой ми твърдеше, че клиновидния дизайн е ретро?!? я поразгледай малко снимки от последните автосалони и тогава да си говорим пак. Алфа винаги са били с ясен и категорично забележим дизайн, който в момента се променя прекалено бързо и това дразно феновете. Този случай го имаше и при БМВ, когато дойде Крис Бенгъл. Като го махнаха се върнаха към стариия дизайн.

За мен една кола трябва да еволюира откъм дизайн и развитие постепенно и да се запази връзката. Като погледнеш 145/6, 147 преди и след фейслифта виждаш логичната връзка. и изведнъж Жулиетата стои малко...странно. А откъм технологии? Екологични двигатели?!? При Алфа?!?!? WTF??!? това ли искат феновете и собствениците на марката? съмнявам се!

ne0
02-11-2010, 14:37
на 100 % подкрепям Боян.... евала.... ОБЕКТИВНОСТ!!!!

иначе у топ гиър го казаха... алфите са хубави да си ги купиш втора ръка, проблема е че рядко се намира кой да се пре...бе да си я купи първа ръка.

Много моля Пинко до ми отговори на въпроса как кола продадена 2006 за 52 000 лева, през 2009 същата кола струва 15 500.... и да колата е перфектно запазена без сериозни забележки. И ДА ИМА МНОГО ТАКИВА ОФЕРТИ.
Как става и кой е глупака тоя дето си я купи нова или тоя дето я купи втора ръка... или и двамата. Или пък няма глупаци просто пазара е обективен и дава ясна представа за КАЧЕСТВАТА.... за фенщина не говорим

B. Stamatov
02-11-2010, 14:45
Пинко,

а реално, ама реално, 159-ката е много широка и удобна кола, нали? Отзад може да седят двама баскетболисти без проблеми, а? Айде да си казваме нещата с изстинските им имена.

Много ми е смешно като някой ми обяснява какво е да си фен. И то да е грешно. Да си фен, момченца и момиченца, не е да си кон с капаци. Това е да си сектант и екстремист. Крайностите не са добри в нито един вариант. Да си фен е да виждаш нещата такива каквито са и да си даваш реална сметка за нещата, но въпреки това да си верен на марката и да я подкрепяш. Да си фен е да си готов да приемеш всички забележки и кусури на колата, но да я обичаш защото е Алфа. Жулиетата не е МОЯТА Алфа, но е Алфа. Който иска - пожелавам ви да си я купите. Аз вече съм си купил моята Алфа. И да, тя е прекалено ниска, прекалено тясна и неудобна, с ужасно висок разход и не особено качествено сглобена, но си е МОЯТА Алфа и си я обичам. Недейте да сектанствате, а погледнете нещат реално.

И, моля ви, не ми обяснявайте какво е да си фен и не ми четет лекции, защото аз моята фенщина съм я доказал неведнъж по всякакъв начин. И като казвам истинското ми мнение още веднъж я доказвам. Жулиетата ми е грозна, с евтини материали и слаби мотори.

Била с двигател на годината? Мне точно. С двигател на годината В ЕДИН ОТ КЛАСОВЕТЕ. А той какъв е точно я някой да провери?

Била агресива....вие коя кола гледате, защото тази количка е всичко друго ама не и агресивна. То и Митото не е. Симпатично е, но не е агресивно.

А да, скъпа е. Прекалено е скъпа съпоставена с останалите модели от гамата даже. Защото стува колкото една 159-ка. А това е тъпо, защото слагаш двата модела в един ценови сегмент и ги конкурираш пряко. Капиш?

И кой ми твърдеше, че клиновидния дизайн е ретро?!? я поразгледай малко снимки от последните автосалони и тогава да си говорим пак. Алфа винаги са били с ясен и категорично забележим дизайн, който в момента се променя прекалено бързо и това дразно феновете. Този случай го имаше и при БМВ, когато дойде Крис Бенгъл. Като го махнаха се върнаха към стариия дизайн.

За мен една кола трябва да еволюира откъм дизайн и развитие постепенно и да се запази връзката. Като погледнеш 145/6, 147 преди и след фейслифта виждаш логичната връзка. и изведнъж Жулиетата стои малко...странно. А откъм технологии? Екологични двигатели?!? При Алфа?!?!? WTF??!? това ли искат феновете и собствениците на марката? съмнявам се!

Напълно съм съгласен с вас колега! Човек требва да е обективен! И според мен нещата стоят така както ги представяте.

-Bobby-
02-11-2010, 15:22
Преди малко мой приятел фотограф от Ф1 Рейсинг България ми прати снимки и ми разказа как е преминал теста им. В общи линии, е на мнение, че е много по-качествена и луксозна на пръв поглед от Опел, ФВ, Форд... харесала им е колата, карали са 1.6 170 коня мотора, с 6 скорости. Но то при нова кола, всичко й е ок и кефи, особено ако е и пипната малко, което при Алфа е ясно, че е направено. Как ще се представя занапред, ще видим с времето.
Аз обаче, след като вече разгледах малко по-реални снимки, различни от рекламните, мога да кажа със задоволство, че интериора вътре не е по типичните шаблони, оформили се в последно време, и че продължава да си лъха на Алфа. За предницата мога да кажа същото, но малко съм разколебан, като видя задницата, особено когато я видях в профил и моментално взе да ми германее... всичко чудесно, но в мига, в който мернах задната част в профил, моментално ме сряза "това е като Opel Astra J"... може някой и да не се съгласи с мен, но аз споделям лично мнение.

Евентуално, ако се уредя и аз с някой тест с цел статийка, ще мога да напиша повечко. Засега толкоз.

kokix
02-11-2010, 15:59
Добре, че успехът на колата не зависи от феновете в Бг, за пример в alfisti.net мнения колко е грозна, бавна и скъпа кола е Жулиетата не се срещнат.
Всеки си има мнение, а моето е, че колата е страхотна откъм външен и вътешен дизайн, откъм шаси, двигатели и сигурност (активна и пасивна). Не зная кой какво още иска.

VFTI
02-11-2010, 16:27
Ще го кажа така...ДОСЕГА всяка алфа, която съм виждал за първи път ми е БИЛА грозна,неестествена и дразнеща, но малко след това започвам да се влюбвам в дизайна и гениалността й!

Тази Жужа е първата, която ми харесва от първия път/поглед....

П.П Колите които са ми харесвали от първия път са киа сиид, рено меган, форд фокус, опел и т.н...

bouncer
02-11-2010, 16:33
Добре, че успехът на колата не зависи от феновете в Бг, за пример в alfisti.net мнения колко е грозна, бавна и скъпа кола е Жулиетата не се срещнат.
Всеки си има мнение, а моето е, че колата е страхотна откъм външен и вътешен дизайн, откъм шаси, двигатели и сигурност (активна и пасивна). Не зная кой какво още иска.

искаме Алфа Ромео, а не някаква фиатска градска чекийка, но очевидно имаме проблем в комуникацията и не можем да се разберем. Пожелавам ти да я имаш, щом толкова те кефи. И ще ти се радвам на пъти и ще те поздравявам и ще я гледам в захлас. Но няма да си я купя никога!

koolio
02-11-2010, 16:44
на 100 % подкрепям Боян.... евала.... ОБЕКТИВНОСТ!!!!

иначе у топ гиър го казаха... алфите са хубави да си ги купиш втора ръка, проблема е че рядко се намира кой да се пре...бе да си я купи първа ръка.

Много моля Пинко до ми отговори на въпроса как кола продадена 2006 за 52 000 лева, през 2009 същата кола струва 15 500.... и да колата е перфектно запазена без сериозни забележки. И ДА ИМА МНОГО ТАКИВА ОФЕРТИ.
Как става и кой е глупака тоя дето си я купи нова или тоя дето я купи втора ръка... или и двамата. Или пък няма глупаци просто пазара е обективен и дава ясна представа за КАЧЕСТВАТА.... за фенщина не говорим
Много си прав, само едно нещо пропускаш - за пазара реалните качества на автмобила далеч не играят решаваща роля.

Romko
02-11-2010, 19:29
...

...

Категорията е "Best new engine of the year"
Не че го смятам за супер важно, но за да сме точни е така.
http://www.ukipme.com/engineoftheyear/winners_10/bestnew.html

1. Fiat 1.4-litre MultiAir Turbo (Alfa MiTo, Giulietta)
2. Ferrari 4.5-litre V8 (458 Italia)
3. Volkswagen 1.2-litre TSI (VW Polo, Golf, Seat Ibiza ST, Škoda Octavia, Yeti)
4. Mercedes-Benz 4-litre Hybrid (S400)
5. VW 3-litre TSI Hybrid (VW Touareg, Porsche Cayenne)
6. BMW 4.4-litre V8 (X5 M, X6 M)

Само още една друга малолитражка виждам тук :grin:.

mik mik
02-11-2010, 20:24
Мен Жулиетата ме грабна след като излязоха 1вите истински снимки преди това си мислех КАКВО ПОДЯВОЛИТЕ?!?! , но има нещо което ми харесва в тази кола - дизайна не е от най-впечатляващите, но е интересен сравнение с останалите в класа, интериора(малко ми прилича на нещо на което неискам да ми прилича) ноо....става...за съжаление само толкова. На пръв поглед няма нищо впечатляващо, ноо според мен и тази алфа има характер, може да не е силен като предходните модели, но го има! Може да си мислите че няма връзка със старите модели-145/6 , 147 от които би трябвало да произхожда , но я се загледайте по добре - профил нещо, дупенце, да ви прилича на нещо? За динамика и поведение и прочее неискам да говоря защото според мен докато човек не се качи да кара няма много право на критика - хора всякви, вкусове сякви ;)
И да не забравяме че това е New Generation Alfa!

morfius
02-11-2010, 21:44
Жулиета за класа си е екстра...
Не забравяйте, че дизайна следва функционалността - а напоследък пасивната безопасност е сред главните и характеристики.
Феновете и сектантите може да гледаме други неща... но средния човек гледа тестове ала НКап... трябва ли да обяснявам защо добър резултат в този тест за този клас иска по-висока и заоблена предница?
Само да бяха оправили линията на фаровете... да следва линията на "клюна" на предния капак, но Алфа с логични фарове в последните години почти няма (изключая 156 и 159) докато не и направят фейслифт поне.

Sm0k
03-11-2010, 02:52
...
Много ми е смешно като някой ми обяснява какво е да си фен. И то да е грешно. Да си фен, момченца и момиченца, не е да си кон с капаци. Това е да си сектант и екстремист. Крайностите не са добри в нито един вариант. Да си фен е да виждаш нещата такива каквито са и да си даваш реална сметка за нещата, но въпреки това да си верен на марката и да я подкрепяш. Да си фен е да си готов да приемеш всички забележки и кусури на колата, но да я обичаш защото е Алфа. Жулиетата не е МОЯТА Алфа, но е Алфа...

За мен една кола трябва да еволюира откъм дизайн и развитие постепенно и да се запази връзката. Като погледнеш 145/6, 147 преди и след фейслифта виждаш логичната връзка. и изведнъж Жулиетата стои малко...странно...!

Първо, като ти е смешно - просто се посмей ;)
Второ аз не чета лекции на никого, поне не повече от лекциите, с които е пълна темата ;) Пък и твоята фенщина никой не я е подлагал на съмнение, не знам защо го прие лично :)
Трето, обръщението "момиченца и момченца", в зависимост от сутацията може да се изтълкува като леко неуважително към останалите участници в един цивилизован спор, но ще приемем, че не е използвано с лоши намерения ;)

По отношение на понятието фен, аз мислех, че не е дефинирано със закон, и е въпрос на дискусия кое е вярно и кое грешно по темата, но тъй като надделява мнението, че това което съм си мислел е грешно, мога да си заведа една форумна студентска книжка, в която да ми пишете двойки ;)

И все пак ми е интересно, как едновременно да подкрепяме марката и в същото време да оплюваме последния й модел, като обсъждаме всичките му лоши страни и не изтъкваме нито един плюс :)

По отношение на агресията също си мислех, че това е въпрос на усещане, но явно и там си има ясни правила. Ще трябва да си ги науча ;) Историята е пълна с примери, на които дизайна не е клиновиден, не са със хоризонтални фарове и на мен пак ми изглеждат агресивно. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че тая кола има изключително агресивен дизайн, просто исках да кажа, че за да е агресивна една кола, не е задължително да изглежда като 156 или 159 :) И въпреки, това не смятам, че на фона на преките й конкуренти на тая напълно и липсва агресия. БМВ 1, за което стана дума, според мен не е с по-агресивен дизйан. Нито Ауди А3. Нито Голф 6 и новата Астра. Но това е мое виждане ;)

А по отношение на клиновидния дизайн - може би последната Алфа в тоя клас, с такъв дизайн е 145. Не съм сигурен как ще изглежда, ако в днешно време пуснеш в тоя клас кола, която изглежда като 145, дали няма да е малко ретро, но нека кажат тия които са наистина компетентни в областта на дизайна :)

А за постепенната еволюция... хубаво, съгласен съм. Но не трябва да забравяме, че от последния модел в тоя клас са минали 10 години ;)

Иначе, не искам да спорим дали колата е най-доброто което могат Алфа да предложат на истинските си фенове. Аз също си мисля, че не е най-доброто на което са способни. Но маркетинга си е маркетинг - истинските фенове са прекалено малко, за да направят кола само за тях и то в сегашните условия. Просто няма как да продаваш 200 000 коли годишно, само на истински фенове ;) Пазарната цел на тая кола, не е истинските фенове да точат лиги по нея и да въздишат по нея, щото "музикант къща не храни" ;) Целата е била друга... а доколко са я постигнали е въпрос на съвсем друг спор. А и тоя спор времето ще го реши най-добре :)

koolio
03-11-2010, 11:27
И Смок, и Баунсър сте прави, но според мен донякъде. Първо, аз си мисля, че е по-логично да си фен на автомобилите, които дадена марка произвежда, а не на емблемите им. Т.е. ако под тази марка започнат да се произвеждат автомобили, които не ти харесват, логично е вече да не си фен. Аз съм фен на 155, 166, 159 заради удобните дълбоки седалки, ергономичните и "събрани" интериори, директното управление, агресивния и отличаващ се дизайн. Ако тези неща ги няма в следващите модели моля обяснете ми по каква причина да съм им фен?

infernus
03-11-2010, 13:10
И Смок, и Баунсър сте прави, но според мен донякъде. Първо, аз си мисля, че е по-логично да си фен на автомобилите, които дадена марка произвежда, а не на емблемите им. Т.е. ако под тази марка започнат да се произвеждат автомобили, които не ти харесват, логично е вече да не си фен. Аз съм фен на 155, 166, 159 заради удобните дълбоки седалки, ергономичните и "събрани" интериори, директното управление, агресивния и отличаващ се дизайн. Ако тези неща ги няма в следващите модели моля обяснете ми по каква причина да съм им фен?

А какво да кажат феновете на българския футбол :)

koolio
03-11-2010, 15:11
А какво да кажат феновете на българския футбол :)

Аз български футбол не гледам от поне 6-7 години ;). Но да не разводняваме темата.

bad_bat
03-11-2010, 19:33
ПС: Последния истински алфа мотор е 3.2 V6 монтиран в ГТ, който е карал или се е возил в кола с 3.0/3.2 алфов мотор знае за какво говоря. Вижте динографиката от на Бобо ГТВ-то, за кво иде реч!

3.2 24v не е ли малко опелски двигател, колеги?
Мисля, че последния италиански 6-так в алфа е 3.0 в 155

bouncer
03-11-2010, 19:35
3.2 20 и 24 чушми е последният италиански "Арезе" мотор. Слагат го мисля че беше до 2004, но не съм сигурен. Тук Боби или Бобо ще кажат най-точно.

Bobi_33
03-11-2010, 19:45
3.2 24v не е ли малко опелски двигател, колеги?
Мисля, че последния италиански 6-так в алфа е 3.0 в 155

Ти виждал ли си истински Алфа мотор и по какво го разпознаваш?
В 155 няма 3.0 V6 мотор, а 2.5 V6 12V. В 164, 75, RZ, GTV и 166 се монтира 3.0 в различни разновидности. Има и 12V, и 24V. Многоклапановите мотори се монтират на 164 и GTV. Толкова за 3.0 мотора.
3.2 24V има и Опел, но той се слага само в 159/Брера/Спайдер. Въпросният мотор е дългоходов (Арезе мотора е късоходов), с верига, ъгълът между цилиндрите e 54 градуса (при Алфа са 60), има директно впръскване и мариатор на всеки разпределителен вал.
3.2 24V Арезе е еволюция на 3.0 мотора с мъничко по-голям ход на коляновия вал (като пак остава късоходов) и се слага в 156 GTA, 147 GTA, 166, GT и GTV
Двата мотора нямат нищо общо помежду си. Опелския макар и с повече коне върви доста по-куцо в сравнение с истинския Арезе мотор. V6 Арезе е и последният въобще разработен от Алфа Ромео двигател, всичко останало в съвременната история на Алфа е Фиат мотори, а при 159/Брера/Спайдер бензиновите мотори са GM (демек опелски)

nikolaaaay
03-11-2010, 19:49
За мен не е толкова важно как изглежда колата, а как върви. Жужа изглежда нормално. Отзад е красива, отстрани също. На живо изглежда както и на снимка, мернах я онзи ден в Младост. По-важното е обаче управлението и интериора, а затова могат да се изкажат само хората, които вече са я карали. 156 преди фейслифта е направо грозна отпред. Фаровете й са безформени и ми изглежда като недовършена, но въпреки това има това, което отличава всяка Алфа от ФИАТ, а именно - директно управление, чувствителен педал на газта, яки спирачки, добро пътно поведение, готин интериор, удобни седалки и т.н. 156 има и доста комфортно меко окачване, без да се губи много от стабилността, което я отличава от други Алфи с прекалено твърда возия. Ако и Жулиета има тия неща значи не е ФИАТ с друга емблема и всичко е ок, ама това може да го каже само някой, който я е карал.

JJJ
03-11-2010, 20:27
3.2 20 и 24 чушми е последният италиански "Арезе" мотор. Слагат го мисля че беше до 2004, но не съм сигурен. Тук Боби или Бобо ще кажат най-точно. До колкото знам, V6 Aрезе двигателите се спират от производство в края на 2005. Няколко дни по-късно умира и Джузепе Бусо. :rip:

Sm0k
04-11-2010, 00:48
И Смок, и Баунсър сте прави, но според мен донякъде. Първо, аз си мисля, че е по-логично да си фен на автомобилите, които дадена марка произвежда, а не на емблемите им. Т.е. ако под тази марка започнат да се произвеждат автомобили, които не ти харесват, логично е вече да не си фен....

И ти си прав. И в това мислене има доста логика, не мога да го отрека :)

За мен не е толкова важно как изглежда колата, а как върви. ... Ако и Жулиета има тия неща значи не е ФИАТ с друга емблема и всичко е ок, ама това може да го каже само някой, който я е карал.

И тва е много вярно. Въпреки, че не възлагам кой знае какви надежди след като чуем от първа ръка как е на каране, поне усещането във волана май не било "велико". Но пък да се надяваме, че динамиката й е достатъчно добра. Както вече казах, явно целта им не е била да направят перфектната Алфа. И не мисля, че е щото не могат, а защото са искали да е по-подходяща за повче хора, не само за феновете, с надежда за по-високи продажби. Ама може и да бъркам де, може просто ФИАТ толкова да си могат :)

А темата за старите Алфа-мотори е много романтична. Наистина не мога да отрека, че тая история е безвъзвратно изгубена в миналото, и това е наистина тъжно. Но това е бил възможния изход... иначе сигурно е можело да стане и по-тъжно. Въпреки, че съм съгласен че е въпрос на дискусия кое е по-тъжното - фалита или това :)

А и ние хубаво си говорим за V6-ици, ама кой в днешно време слага толкова големи мотори на толкова малка кола, тоя лукс малко марки могат да си го позволят, не важи само за Алфа. А тоя лукс става още по-голям, ако марката е с малки продажби и очакваме да се разработи двигател който да се вгражда само в техните модели. За да излезе икономически изгодно разработката на двигател, явно в днешно време има нужда от мащаб, а Алфа го нямат... кво да направим сега, да си прережем вените ли :)
Е БМВ слагат трилитрови редови шестаци в единицата, ама те са БМВ :) А, и Ауди монтират VR6 в А3, ама и с тях не сме в позиция да се мерим :) A V6-така в 147 беше преди 10 години. Тогава нещата бяха други и вътре в Алфа и по принцип в автомобилостроенето.

Пък и моделите на Алфа от 105-та серия са с редови мотори със сравнително малки обеми и въпреки това са едни от най-добрите в историята на марката. На мен лично са ми любими. А и тогава не е пречело двулутровото ГТВ да бъде сравнявано като динамика с коли с трилитрови мотори. Така, че факта че няма убийствени мотори в модела сам по-себе си не нещо е лошо. Кофтито е, че 1750 ТБ не е чак толкова страшен на фона на конкуренцията. Е, добре като се замисля положението не розово. Ама какво да направим сега, не вярвам, че нещо ще се подобри, ако само оплюваме Алфа :)

Sev
04-11-2010, 08:06
през октомври в Италия са продадени 2636 Жулиети
така колата е на трето място в клас Ц
по-добре се продават само голф и кашкай
преките конкуренти поне в Италия изобщо не са в топ 10
но да видим какво ще стане след първоначалната еуфория
защото и Браво като се появи се продаваше като топъл хляб, но след 2 години продажбите му спаднаха на половина

infernus
04-11-2010, 09:41
през октомври в Италия са продадени 2636 Жулиети
така колата е на трето място в клас Ц
по-добре се продават само голф и кашкай
преките конкуренти поне в Италия изобщо не са в топ 10
но да видим какво ще стане след първоначалната еуфория
защото и Браво като се появи се продаваше като топъл хляб, но след 2 години продажбите му спаднаха на половина

И тогава започваме да си ги купуваме на старо и готово :) истинските ценители на марката :)

daksy
04-11-2010, 13:18
Защо я направиха с такава ГАДНА предница?:Silent:Отзад и отстрани изглежда страхотно!!!Защо не я направиха като повечето нови алфи,със агресивна предница?Като я видиш на пътя и после цял ден да ти е в главата...

bouncer
04-11-2010, 13:43
Що ли в рекламата на Жулиетата са ползвали снимка от заден диагонал?! Тва е като да се загледаш в некоя мацка със супер дупе и като се обърне - крокодил :)

alfageorgi
04-11-2010, 14:41
Тая кола наистина трябва да се гледа под ъгъл отпред , защото челната гледка особено отблизо нещо/поне според мен/ не е впечатляваща с тия фарове.Иначе страничната линия и отзад изглежда супер.Вътре е доста добре като материали и сглобка.Имах възможност да разгледам колата подробно и спокойно още миналата седмица /качвам ви и снимки/ и макар да бях скептичен се надявам да има успех на пазара.На живо колата определено изглежда добре.

daksy
04-11-2010, 14:52
На третата снимка е като джип :lol_sign: мяза малко на "cayenne"

Flame
04-11-2010, 20:18
Мен засега колата ме кефи като цяло,не е нещо изключително,но е задоволителна:cheers:

RPWWD
07-11-2010, 13:29
Я стига се дърлили за глупости :bouncing_smiley: Колата не е лоша и предполагам, че ще се продава добре в Европа. Колкото да нашите булгаристански мнения, те не значат нищо щото сме мизерници и не си купуваме Алфи от магазина, а ги чакаме да паднат под магическата граница от 5000 лева, че да ги отнесем "щото имат клима и ел. джамци" ;-) За всички "фенове на класиките" ще кажа, че малко пресоляват манджата с критиките си и случаят малко намирисва на "гроздето е кисело". Карайте си кой каквато алфа смогнал да си купи и не плюйте по новата продукция без да сте я карали и притежавали ;-)

sa6o_roman
07-11-2010, 15:08
RPWWD, като член на групичката "имам само 1000лв за нова кола" трябва да разясня, че живо ме интересува какви коли се правят днес, за да знам каква да си купя след 15 години ;) А гроздето хем кисело, хем генномодифицирано, що така?

bouncer
08-11-2010, 14:14
Ами в моето семейство има две чисто нови Алфи от магазина и пак казвам - не ме кефи. :duel:

ilin4o
08-11-2010, 14:38
и аз да взема отношение,случайно или не бях спрял до DS3 citroen-новичък от другата страна mazda2 пак нова, а познаите минувачите на коя кола най-много се кефеха да кажа че бях с МИТКОТО може тези 2 марки да не са база за сравнение но намене ми стана някак хубаво особенно когато двама италянци се снимаха на предният капак :yes::yes:

RPWWD
10-11-2010, 21:37
RPWWD, като член на групичката "имам само 1000лв за нова кола" трябва да разясня, че живо ме интересува какви коли се правят днес, за да знам каква да си купя след 15 години ;) А гроздето хем кисело, хем генномодифицирано, що така?

Как какви - нови ;-) Пък след 15 години може и да са настъпили някои "незначителни" промени в качеството на моделите... Нещата няма да все така убеден съм, че няма цял живот да го караш като член на въпросната група и рано или късно ще си купиш чисто нова кола (както и аз, надявам се ;-)), така че заеби пораженческата психика и мисли позитивно. Не разбирам кво толкова и е генномодифицираното на жужа, освен че е Фиат, ма то всичките ни коли в тоя форум са такиваq значи не било толкова страшно ;-)

Vesko84
11-11-2010, 16:31
Я вижте тези снимчици на Жужа и пак говорете, че не е най-добрата в класа си...

Bodom
11-11-2010, 17:49
Аз па се возих в джулиета и ми хареса :) 1.4TB Multiair 170CV
Материалите изглеждат качествени, ускорява доста приятно. Ако имах възможност и да я покарам - сигурно щях да съм още по доволен от колата :tongue2:
Единственото неудобно нещо е, че купето е доста скосено в горната си част.
На мен ми харесва и бих си я купил.

sa6o_roman
12-11-2010, 18:41
Как какви - нови ;-) Пък след 15 години може и да са настъпили някои "незначителни" промени в качеството на моделите... Нещата няма да все така убеден съм, че няма цял живот да го караш като член на въпросната група и рано или късно ще си купиш чисто нова кола (както и аз, надявам се ;-)), така че заеби пораженческата психика и мисли позитивно. Не разбирам кво толкова и е генномодифицираното на жужа, освен че е Фиат, ма то всичките ни коли в тоя форум са такиваq значи не било толкова страшно ;-)

Дай боже всеки му такива възможности! Реалист съм и знам че минимум след 3 години мога да вляза в малко-по висока категория :D

Доста от фиатските гени нямат нищо общо с тези на Алфа, за съжаление. Щом сега в Алфа има Фиатски генофонд, значи преди време стария Фиат е таковал старата Алфа :hump: :D

sheim
17-11-2010, 18:43
Страшна е....!!!

Lqnkata
18-11-2010, 13:38
" Алфа Ромео МиТо 1.4 TB TCT MultiAir се предлага с автоматична скоростна кутия, с два съединителя, само за бензиновата версия със 135к.с. Пъргавият малък автомобил става още по-конфортен с автоматичната скоростна кутия. Единствено при ниските предавки се чуват смущаващи механични звуци. В спортния режим на DNA смяната на скоростите става по-бързо. Допълнителните лостчета зад волана струват 44лв. "
Източник Auto Bild BG.

blacksnoopy
18-11-2010, 19:34
И аз днес видях една, веднага я познах :)

leketo84
18-11-2010, 20:43
И аз днес видях една, веднага я познах :)

Бяла ли беше колега , че един мой приятел също я е видял !!! :evil:

ne0
18-11-2010, 21:53
днес потъркаляхме бяла Джулиета от София до Пловдив и обратно... колеги от майнатаун имаха възможност да й се порадват....

blacksnoopy
18-11-2010, 22:23
Бяла ли беше колега , че един мой приятел също я е видял !!! :evil:

Да, с надпис Giulietta, от бул. Брюксел мина под Цариградско и сви в дясно

leketo84
18-11-2010, 22:57

днес потъркаляхме бяла Джулиета от София до Пловдив и обратно... колеги от майнатаун имаха възможност да й се порадват....

Ясно тя ще да е била !!! :flirt:

sa6o_roman
19-11-2010, 00:28

и как се търкаля?

ne0
19-11-2010, 10:57

мда ние бяхме с Гиги и екип журналисти

gigi
19-11-2010, 12:22
Имайте търпение, повече информация другата седмица.

blacksnoopy
22-11-2010, 17:28
Alfa Romeo на Автомобилен салон Болоня 2010 http://www.automedia.bg/news/article_11315.html

ЗМЕЯ!
23-11-2010, 18:39
Некво кратка видео закачка, ще видим ква са я свършили Нено и компания в петък... :devil:

http://www.automedia.bg/video-test-drive/video_48.html

ne0
23-11-2010, 19:31
Некво кратка видео закачка, ще видим ква са я свършили Нено и компания в петък... :devil:

http://www.automedia.bg/video-test-drive/video_48.html

важното е да сме ин ди еър

61287

gigi
23-11-2010, 19:37

61287

Не можела де се вдигне ааааа.
:wierdo::wierdo::wierdo:

PEPI-2ALFA
23-11-2010, 19:56
А, ти на 166 предницата вдигна, та на тая ли ...

fiore
25-11-2010, 16:34
То няма кола на която да не може да се вдигне.

raffaello
26-11-2010, 11:04
ето го и теста на Жулиета http://www.automedia.bg/video-test-drive/video_49.html
добре се е получило, мнението на колегите е обективно
поздравления :super:

alfa boy Qv
26-11-2010, 12:22
Мерси еми постарахме се да няма много ъъъъъ----ама----емиииииии--------:tongue2:Да кефиме станало е много аииляк:drive:

VFTI
26-11-2010, 18:05
И аз чаках с нетърпение днес за да видя целия тестдрайв...Естествено останах разочарован от коментарите на Нено за управленеито и "спортното сърце", ама това ми бяха и очакванията от предварителния преглед на модела и коментарите...

Иначе ми се струваше, че Ненко караше доста бързичко...гледам че журналиста постоянно беше притеснен и здраво се държеше :tooth: :tooth: :go: :go: :go:

Сега очакваме и един коментар от 500+ символа тук от Нено и Гиги, така в тесен кръг алфисти какво ще споделят за модела...

Браво и на колегите от Пловдив:tongue2:

Доко
26-11-2010, 21:03

61287

А бе тва само бивши колоездачи го могат. Нено на следващия тестдрайв вдигни на задна дясна... :crazy:

Поздравления за хубавия репортаж, добра реклама :th_up:

stelt
26-11-2010, 21:49
Добре че са алфистите. Браво момчета. В началото на видеото много се притесних от "авто журналиста" правещ тест на нов автомобил опасан със дебело зимно яке, ама гледам после сте го разгорещили.

S_G_M
27-11-2010, 00:30
Не знам дали го е гледал някой ... http://www.youtube.com/watch?v=2i3yGAkyhhU

morfius
27-11-2010, 10:44
Хубаво тестче :)
Имам 3 въпроса към провелите го...
Как е ергономията вътре, на пръв поглед ми се струва изострено таблото, това не смалява ли местата за шофьора и пасажера?
Колко е удължена рейката, за да е по-маневрена?
Това непряко усещане за волана не е ли общ недостатък на електростатичните усилватели?

koolio
27-11-2010, 14:37
Как е ергономията вътре, на пръв поглед ми се струва изострено таблото, това не смалява ли местата за шофьора и пасажера?
Това непряко усещане за волана не е ли общ недостатък на електростатичните усилватели?

И мен живо ме интересуват точно същите въпроси :).

ne0
27-11-2010, 21:20

Ами ти си си отговорил сам на въпросите. Вътре усещането е като в бравото, ама изглежда малко по-напудрено. Конфортно е.
Иначе за рейката - това си е характерно за автомобили с електоусилвател. Не включвам БМВ обаче.
Никой не е удължавал рейката. :)

Това си е лично мое си мнение. Колата трябва да се кара, всеки да си я усети сам за себе си. Аз дори не бих се замислил да си купя такава кола. За малко повече пари може да се вземе Инсигния 320 коня 4х4. Не казвам че опела е повече кола, но разума е по-силен в този случай. Може би това е слабото място на новата Джулиета, че не те кара да решаваш със сърцето а с разума.....

Никой нищо не е казвал за разхода, но беше средно под десет със натискане.

morfius
27-11-2010, 21:31
Това за удължената рейка е тъп израз знам, но въпроса е колко оборота прави волана от край до край и колко градуса завиват гумите?
А разхода няма какво да го мисля, аз съм по дизелите... 8-)

Инсигния колкото я гледам ... все ми напомня за Висконт концепта, не знам защо :)

ne0
27-11-2010, 21:38
значи рейката е с два пиньона един с усилвател за ниска скорост и един директен за по-висока.... при който не би трябвало да има каквато и да е помощ

gigi
27-11-2010, 21:47
Колата по-принцип не е никак лоша, НО на тая цена........... и няма никакво Алфа усещане. Отзад не е много удобна и неможа да се и доближи до максималната дадена скорост.......

morfius
27-11-2010, 23:04
Е то ако няма усещането... какво остава, напудрено Пунто с любима емблема?
Не е на добре така.

ne0
28-11-2010, 11:36
Не знам какво да кажа, през последните години с пускането на 155, 145/6, 156, 147 винаги е имало ВЕДНАГА и състезателни версии, които освен, че ги е имало ами са и ставали веднага шампиони дали в италианския пистов шампионат, дали супертуризмо та дори и Световния пистов шампионат и т.н.....
Това е начина да накараш човек да мисли със сърцето си.... дано не си остане Джулиета 2010 само сейфти кар на СБК.

Дано сте ме разбрали правилно, но ми се губи това чувство.......... Милано, празнеството за сто годишнината на Алфа Ромео..... на паркинга имаше хиляди алфи в това число и много нови Джулиети.... седим си група Българи, Гърци, Румънци, Италианци и Сърби и в един момент всички млъкнахме, а тези които се освестихме успехме да заснемем това.... земята се разтресе
http://www.youtube.com/watch?v=_bFjUMHSnsc

после случи това: http://www.facebook.com/pages/alfistibg/376528720835?v=app_2392950137&ref=ts#!/video/video.php?v=1313963292482 - на Григор една от колите в действие

Mury
28-11-2010, 17:18
Не знам какво да кажа, през последните години с пускането на 155, 145/6, 156, 147 винаги е имало ВЕДНАГА и състезателни версии, които освен, че ги е имало ами са и ставали веднага шампиони дали в италианския пистов шампионат, дали супертуризмо та дори и Световния пистов шампионат и т.н.....
Това е начина да накараш човек да мисли със сърцето си.... дано не си остане Джулиета 2010 само сейфти кар на СБК.

Дано сте ме разбрали правилно, но ми се губи това чувство.......... Милано, празнеството за сто годишнината на Алфа Ромео..... на паркинга имаше хиляди алфи в това число и много нови Джулиети.... седим си група Българи, Гърци, Румънци, Италианци и Сърби и в един момент всички млъкнахме, а тези които се освестихме успехме да заснемем това.... земята се разтресе
http://www.youtube.com/watch?v=_bFjUMHSnsc

после случи това: http://www.facebook.com/pages/alfistibg/376528720835?v=app_2392950137&ref=ts#!/video/video.php?v=1313963292482 - на Григор една от колите в действие

Абе не е баш така,при 155 не съм сигурен затова няма да говоря,но при 145 е ясна още в първата година излиза 2.0 тс 16в.,който м/у другото е първия 16 в ТС.Но при 156 не съм съгласен,ГТА излиза почти 4 години след излизането на модела,и 3 години след като ставаз кола на годината.При 147 почти идентична ситуация,2 години лсед излизането на модела илзиза и ГТА.Ясно е че Джулиетата не е истинска Алфа,но то такива няма от близо 30 години/или бъркам/.90 % от хората в този форум карат съшите коли,понапудрени Фиати,някои понапудрени Опели:respect::respect::respect::respect:,така че не смятам е колата трябва да се плюе толкова.Аз я виждам почти всяка сутрин,и трябва да ви кажа,че всеки ден ми става все по-симпатична:Tease::Tease::Tease::Tease:И да не забравме че все пак колата е конкурентна с QV версията 235 коня на 1290 кг.собствено тегло,и 134 к.с. на литър/това е двигателят на Алфа в сериино производства с най-висока литрова мощност/,и никога не е излизала по-сигурна кола в средния клас-неоспорим факт.

П.С.Ясно е че на много хора не им харесва,но според мен пазара е такъв,няма място за такива коли като старите Алфи,просто ако искаш да си на пазара,трябва да си конкурентен,това се опитват да правят и те.Все пак и таткото на тази кола Фиат Браво,мачка всичко в своя клас,най-добрата кола с най-доброто съотношение цена-качеството:respect::respect::respect:

ne0
28-11-2010, 19:29
Aлфата, която карахме с 1.4 мултиеър тежи 1365 кг...... тази за която говориш е + 1400 kg.
И този 235 коньов мотр няма как да е по силен от 3.2 24В арезе от ГТА..... няма как да е по-бърза от 147 ГТА.....

просто явно не си запознат,

155, 146, 156, 147 са шампиони в италианския пистов шампионат с хомологирани автомобили още през първите си години ;)

Италианския пистов шампионат за туристически автомобили става по-късно европейски а после и WTCC ;0

Към шампионатните побети прибавяме, Испания, Белгия, Холандия, Германия, Дания и т.н.

И ТОВА СА НАЙ-УСПЕШНИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛНИ ГОДИНИ НА МАРКАТА КАТО УЧАСТИЯ И БРОЙ ПОБЕДИ !!!

част от статистиката само на Норд Ауто

2007
3° FIA WTCC (World Touring Car Championship)
– Alfa Romeo 156 Super 2000 – Drivers (J.Thompson)

2006
3° FIA WTCC (World Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Manufacturers
3° FIA WTCC (World Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Drivers (A.Farfus)

2005
2° FIA WTCC (World Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Manufacturers
3° FIA WTCC (World Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Drivers (F. Giovanardi)

2005
3° Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Drivers (S. Tavano)

2004
Winner of FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 - Teams
2° FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Manufacturers
3° FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Drivers (G. Tarquini)

2004
Winner of Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Drivers (A. De Micheli)
2° Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Drivers (A. Bacci)
Winner of Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Manufacturers

2003
Winner of FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Drivers (G.Tarquini)
Winner of FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 Super 2000 – Teams

2003
Winner of Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Drivers (S. Tavano)
3° Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Drivers (A. De Micheli)
Winner of Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Manufacturers

2002
Winner of FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 GTA Super 2000 – Drivers (F. Giovanardi)
3° FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 GTA Super 2000 – Drivers (N. Larini)
Winner of FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 GTA Super 2000 - Manufacturers

2002
2° Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Drivers (F. Francia)

2001
Winnerof FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 D2 – Drivers (F. Giovanardi)
2° FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 D2 - Drivers (N. Larini)
Winner of FIA ETCC (European Touring Car Championship) – Alfa Romeo 156 D2 – Teams

2001
Winner of Italian Super Production Car Championship – Alfa Romeo 147 SP – Drivers (F. Francia)

2000
Winner of EURO STC (European Super Touring Car Cup) – Alfa Romeo 156 D2 - Drivers (F. Giovanardi)
Winner of EURO STC (European Super Touring Car Cup) – Alfa Romeo 156 D2 - Teams

1999
Winner of Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 D2 – Drivers (F. Giovanardi)
Winner of Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 D2 – Manufacturers

1998
Winner of Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 D2 – Drivers (F. Giovanardi)
3° Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 D2 – Drivers (N. Larini)
Winner of Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 D2 – Manufacturers

1998
Winner of Italian Touring Car Championship – Overall Classification – Alfa Romeo 156 N4 – 1st Division (G. De Lorenzi)

1998
Winner of Italian Touring Car Championship – Overall Classification – Alfa Romeo 146 N5 – 2nd Division (G. de Adamich)

1997
Winner of Spanish Touring Car Championship, CET - Alfa Romeo 155 D2 (F. Giovanardi)

1997
2° Italian Super Touring Car Championship - Alfa Romeo 155 D2 – Drivers (F. Giovanardi)

1995
3° Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 155 D2 – Drivers (F. Giovanardi)

1994
Winner of Italian Touring Car Championship – Alfa Romeo 155 Q4 N3 - N3 Classification (G. Storti)

1994
2° Italian Super Touring Car Championship – Alfa Romeo 155 D2 – Drivers (A. Tamburini)

1993
Winner of Italian Touring Car Championship – Alfa Romeo 155 Q4 N3 – N3 Classification (V. Manenti)

1992
Winner of Italian Touring Car Championship – Alfa Romeo 33 N5 – Overall, N, N5 and Female Classifications (T. Vidali)

1991
Winner of Touring Car Championship - Alfa Romeo 33 N5 – Under 25 and Female Classifications (T. Vidali)

Mury
28-11-2010, 20:15
Маме за килограмите може и да съм се подвел от някой тъп сайт,но имам такива спомени.За другото никой не спори,победи много,и всичките започват 2-3 години след дебюта на колата,ти кво искаш са Жулиета да започне да бие от завода,проблема е е няма къде да побеждава.Единствено 155 започва да побеждава на следващата 93 година:afro::afro::afro::afro:

П.С.И ся да не ме нападнете като някъф защитник на Жулиета,просто според мен колата си е на място което изисква пазара в момента,и колкото и да не се харесва,това е друга няма,а и ще говориме пак,като я сравнят с конкуренцията,естествено не немските списания

ne0
28-11-2010, 20:57
не само 155, а и 156 и 147 също ;) чети статистиката .... и това са коли само на Норд ауто.

А иначе що да не почне да побеждава... гледай какво прави Шеви Круз.

А и друго нещо ти ако си имал 147 ГТА ще искаш ли да имаш Джулиета Ку Ве.... ?????

Sev
29-11-2010, 20:20
Жулиета е на второ място в класацията Кола на годината на Европа 2011

Gh0stRider
29-11-2010, 20:46
Може ли източник? Линк?

nikolaaaay
29-11-2010, 20:52
А и друго нещо ти ако си имал 147 ГТА ще искаш ли да имаш Джулиета Ку Ве.... ?????
Ама защо изобщо сравняваш КуВе с ГТА?! При 145 КуВе е само 2.0 150 коня. ГТА винаги е била топ-версията. Не знам колко е струвала нова 147 ГТА, но едва ли е била 53 000 лв. колкото Жужа КуВе. ГТА версия не знам дали ще има, но ако има, сп. мен ще е поне 350 коня, може и В6 от Ферари да й сложат. Колата на мен ми харесва и като дизайн и като моторизация си е стъпка напред спрямо поколението 147/156, а и спрямо 159. ДВГ-то 1.4 със 170 коня изглежда доста добре като техн. данни/цена.

ne0
29-11-2010, 22:23
Ама защо изобщо сравняваш КуВе с ГТА?! При 145 КуВе е само 2.0 150 коня. ГТА винаги е била топ-версията. Не знам колко е струвала нова 147 ГТА, но едва ли е била 53 000 лв. колкото Жужа КуВе. ГТА версия не знам дали ще има, но ако има, сп. мен ще е поне 350 коня, може и В6 от Ферари да й сложат. Колата на мен ми харесва и като дизайн и като моторизация си е стъпка напред спрямо поколението 147/156, а и спрямо 159. ДВГ-то 1.4 със 170 коня изглежда доста добре като техн. данни/цена.

така и така си лафим...

Сравнявам топ моделите (дано да има и овър дъ топ Джулиета с 4х4) :)

Не подценявай 145 QV със своите 155 атмосферни конски сили на 1240 кг ;)

Виж нещата които искаш да има в Жужа Ку Ве и хвани елката - http://www.alfaromeo.bg/images/models/giulietta/AR_Giulietta_Quadrifoglio.pdf

Как виждаш 350 конски сили на предно и откъде ще дойдат те?

Кой е този 6 цилиндров Ферари мотор?

Колата е добра наистина, НО не е като 147 като по времето, когато излезе. 2010 сме. Спортна марка сме.

Реално как мислиш спрямо спортните версии на Форд, Рено, Опел, Пежо, Мазда, Хонда, Фолксваген можем ли да се преборим и по-важният въпрост това ли са марките, с които трябва да се борим?

blacksnoopy
29-11-2010, 22:51
Може ли източник? Линк?

http://www.caroftheyear.org/media/news/Car/of/the/Year/2010/Close/win/for/Nissan/Leaf/20101129_52/coty

nikolaaaay
29-11-2010, 23:43
Вярно, за имиджа е хубаво да има ГТА с по-голям агрегат, да може да се пише по форумите, иначе едва ли ще продадат повече бройки от 8Ц. Въпросът е откъде да дойде тоя мотор. Да се разработи такъв само за Алфа е немислимо. Днес двигатели и шасита се правят за няколко модела, даже за няколко марки в една група. Така е при всички производители. Аз на Фиат не виждам за кой модел им трябва бензинов В6 тип ГТА. Ако пуснат по-голяма Ланчия, биха могли да вземат двг. от Крайслер, ама за Алфа и по-специално за малката Жулиета би било доста тъпо да й сложат хамерикански мотор. Значи остава като направят В6 за Ферари, (което се чува, че правят), да сложат някоя версия и на Жужа ГТА, иначе не виждам как ще има такава.
Мен лично не ме интересува толкова дали ще има ГТА, а дали ще участват с Жулиета в WTCC. 159 не я пуснаха, щото много тежка, ама сега могат да се включат.

ne0
29-11-2010, 23:46
Вярно, за имиджа е хубаво да има ГТА с по-голям агрегат, да може да се пише по форумите, иначе едва ли ще продадат повече бройки от 8Ц. Въпросът е откъде да дойде тоя мотор. Да се разработи такъв само за Алфа е немислимо. Днес двигатели и шасита се правят за няколко модела, даже за няколко марки в една група. Така е при всички производители. Аз на Фиат не виждам за кой модел им трябва бензинов В6 тип ГТА. Ако пуснат по-голяма Ланчия, биха могли да вземат двг. от Крайслер, ама за Алфа и по-специално за малката Жулиета би било доста тъпо да й сложат хамерикански мотор. Значи остава като направят В6 за Ферари, (което се чува, че правят), да сложат някоя версия и на Жужа ГТА, иначе не виждам как ще има такава.
Мен лично не ме интересува толкова дали ще има ГТА, а дали ще участват с Жулиета в WTCC. 159 не я пуснаха, щото много тежка, ама сега могат да се включат.

Според част от думите ти човек може ли да си направи извод че е излишно да си вземеш Алфа вместо Фиат?

За Ланча с новия Стратос гледам се справят много добре.

А честно да ти кажа интериора на Giulietta QV не ме впечатли много, на 147 е по-добър според мен спрямо нормална 147-ца а и спрямо Жужа

Flame
30-11-2010, 00:18
Истината е че въпреки че Жулиетата е голяма крачка напред(поне според мен),за адаптация на марката към сегашното положение в автомобилния свят,пак изостава и то най-много там,където преди е била най-силна:shutup:

Fear
30-11-2010, 08:51
За Ланча с новия Стратос гледам се справят много добре.
Ама Stratos-а си е F430 с малко скъсено междуосие и други "ламарини". :)
И е по поръчка на някакъв германец, така че серийно производство няма да видим.
Иначе колата е брутална! :bowdown:

Що се отнася до Julietta, тя е това, което иска масовият купувач, т.е. Golf, ама с малко по-напудрени одежди.
И на мен не ми харесва, ама това е положението - всички се съобразяват с пазара.
Ей на, в BMW форума си скубят косите, че любимата им марка ще пуска трицилиндрова кола с предно предаване. :tooth:
C'est la vie, както казват французите. :)

Bobi_33
30-11-2010, 11:48
Ей на, в BMW форума си скубят косите, че любимата им марка ще пуска трицилиндрова кола с предно предаване. :tooth:
C'est la vie, както казват французите. :)

Да, ама концерна БМВ има и 12 цилиндрови мотори. Дори и да пуснат в някакъв микроклас кола на предно с 3 цилиндров мотор, няма да си прецакат колите в класовете нагоре. Тове е само за да имат по-широка класова гама. Тая гама при Алфа е......знаете за какво става въпрос. Още повече ако сравняваме тая Жулиета с конкурент от БМВ е ясен резултата. Просто тая Жулиета е напълно посредствен автомобил, който не може да изпъкне с нищо пред конкуренцията, а при предшествениците със същото име не е било така. Няма как от Алфа да догонят конкуренцията с такава посредствена и безлична кола, която НЕ въплащава в себе си духа на Алфа.

AR147
30-11-2010, 13:40
Пак ревете,духа на алфа духа на алфа......

Заради тоя дух съм на път да се разделя с 147цата.

-Ебати твърдата и директна возия,едно пунто предлага повече конфорт.
-Трябвало да се усеща пътя-Ми усеща се на магистралата подскачам от вибрации в купето и едва минавам с 90,и пак пунтаци ме изпреварват,щото рейката им не била директна или бог знае ква....
-Голям праз че е много стабилна в завой и има добри спирачки,няма къде да ги дигна тея скорости за да ги използвам тези велики предимства.
-Мотор трябвало да има и да бори конкуренцията,ми ок ама кой ще си го вземе тоя 3,2 с 250-300 коня,той ако се търсеше щяха да го имат не берете грижа....А и къде да ги борим конкурентите в списанията и форумите май,май...

За всекидневна употреба вашите утопични алфи от едно време са неприложими,а при условие че дори ревящите тука не си ги взимат нови ,то тогава Алфа на кой да продава ??????

Ся следва големите спецове ,разбирачи и алфа фенове да почнат да ми ръчкат по репутацията,давайте то какво ви остана...алфа я няма :meeting:

Bobi_33
30-11-2010, 14:10
Пак ревете,духа на алфа духа на алфа......

Заради тоя дух съм на път да се разделя с 147цата.

-Ебати твърдата и директна возия,едно пунто предлага повече конфорт.
-Трябвало да се усеща пътя-Ми усеща се на магистралата подскачам от вибрации в купето и едва минавам с 90,и пак пунтаци ме изпреварват,щото рейката им не била директна или бог знае ква....
-Голям праз че е много стабилна в завой и има добри спирачки,няма къде да ги дигна тея скорости за да ги използвам тези велики предимства.
-Мотор трябвало да има и да бори конкуренцията,ми ок ама кой ще си го вземе тоя 3,2 с 250-300 коня,той ако се търсеше щяха да го имат не берете грижа....А и къде да ги борим конкурентите в списанията и форумите май,май...

За всекидневна употреба вашите утопични алфи от едно време са неприложими,а при условие че дори ревящите тука не си ги взимат нови ,то тогава Алфа на кой да продава ??????

Ся следва големите спецове ,разбирачи и алфа фенове да почнат да ми ръчкат по репутацията,давайте то какво ви остана...алфа я няма :meeting:

Съдейки от написаното от теб, или колата ти те е в час, или си скаран с шофирането, или не си карал истински Алфи никога, или просто ти се кара друга марка през цялото време. Това, което е написаното преди твоя пост е истина и толкова.

AR147
30-11-2010, 14:53
Съдейки от написаното от теб, или колата ти те е в час, или си скаран с шофирането, или не си карал истински Алфи никога, или просто ти се кара друга марка през цялото време. Това, което е написаното преди твоя пост е истина и толкова.
Все едно слушам новини
Нещата стояли еди как си и толкова, казало правителството.
Има малко коли в тоя форум които да са по-в час от моята :) , но някак си макар че мозъка ми е промит от алфа усещам неудобствата на "духа на алфа" в ежедневието.
Да колата е страхотно удоволствие да се кара,ама не и по тея кратери,а в една нормална страна с нормални пътища.

Та в тоя ред на мисли в един такъв момент,един средно статистически фен като мен би предпочел Жулиета вместо 147 със спортно окачване примерно......

Bobi_33
30-11-2010, 15:04
Все едно слушам новини
Нещата стояли еди как си и толкова, казало правителството.
Има малко коли в тоя форум които да са по-в час от моята :) , но някак си макар че мозъка ми е промит от алфа усещам неудобствата на "духа на алфа" в ежедневието.
Да колата е страхотно удоволствие да се кара,ама не и по тея кратери,а в една нормална страна с нормални пътища.

Та в тоя ред на мисли в един такъв момент,един средно статистически фен като мен би предпочел Жулиета вместо 147 със спортно окачване примерно......

Ми сложи си нормално окачване на твоята кола. Винаги имаш избор. А относно директния волан - няма човек който, да отрече неговите предимства. Най-малкото се бяга по-лесно от споменатите кратери.

AR147
30-11-2010, 15:30
Ми сложи си нормално окачване на твоята кола. Винаги имаш избор. А относно директния волан - няма човек който, да отрече неговите предимства. Най-малкото се бяга по-лесно от споменатите кратери.
Да удобен е за избягване на ями :)
Ама пък за маневри в града не става и това няма кой да отрече,твърд волан и ъгъл на завиване......
И макар габаритите на колата да са по-малки от на мареата ,която карах преди това,понякога ми липсва фиата дори в града.
В никакъв случай не отричам предимствата на алфа,но някак си вече не са толкова практични и аз сигурно няма да се разделя със Алфа,но по скоро бих го имал като втори автомобил за удоволствие......Та в тоя ред на мисли Жулиета според мен е компромис между това което искат феновете и това което се търси на пазара.

t-1000
30-11-2010, 16:25
Ами да изчакаме да се развие потенциала ма мултиеар-а винаги е било така при първите версии на новите технологии на теория всичко е прекрасно но на практика слаб резултат(не само при автомобилите но и в други сфери) и след две тре години хоп нова версиика(било то GT,GTA,S,R и така на татък) която е със задоволителни резултати на практика

DiStefano
30-11-2010, 20:39
Ами да изчакаме да ....

аз викам направо да сменяме марката .. то само чакане ... пред Лидл опашки от по 100 и горе човека, като преди 89-та .. ай сиктир вече не чакам ... Алфа 166 е на 11 години и горница .. нов модел !? .. нема да чакам ... има БМВ, Субару и други интересни марки, които могат да предложат също толкова даже вероятно повече емоция ..

qpwo
30-11-2010, 22:47
аз викам направо да сменяме марката .. то само чакане ... пред Лидл опашки от по 100 и горе човека, като преди 89-та .. ай сиктир вече не чакам ... Алфа 166 е на 11 години и горница .. нов модел !? .. нема да чакам ... има БМВ, Субару и други интересни марки, които могат да предложат също толкова даже вероятно повече емоция ..
И кой модел на изброените две марки ще предложи повече емоция.... е Може би Х6 ..не е чак толкова грозна....:-):-)

sa6o_roman
30-11-2010, 22:49
Пазара, та пазара... такова се търсело... Има ли голямо търсене на спортни окачвания и незнам си кви джанти? Тунинг индустрия не съществува ли? Хората харчат луди пари за да направят един обикновен автомобил по- спортен. Алфа направиха жулиетата по-комфортна, по-конвенционална..!? Защо да си купиш кола за 40 000лв и да дадеш още 3000лв за джанти, 3000лв за окачване и 3000лв за някоя по-уникална боя, вместо да ти предложат кола, която си ги има тези неща?

Идеята ми е, че можеха да направят жулиета поръчков модел. Т.е. клиента да може да си поръча всяка една екстра, както и настройките на автомобила отделно, а не в пакет. Да може да си избере дали колата му да е спортна или комфортна, дали да е лека или наблъскана със всички екстри. Пък милата няма и версия с 3 врати дори.

DiStefano
01-12-2010, 07:22
И кой модел на изброените две марки ще предложи повече емоция.... е Може би Х6 ..не е чак толкова грозна....:-):-)

пробвай някое 335i или някой Xd, а защо не някой WRX .. после пак пиши ..

п.п. пак оцапахме тема :no:

Fear
01-12-2010, 09:18
Идеята ми е, че можеха да направят жулиета поръчков модел. Т.е. клиента да може да си поръча всяка една екстра, както и настройките на автомобила отделно, а не в пакет. Да може да си избере дали колата му да е спортна или комфортна, дали да е лека или наблъскана със всички екстри. Пък милата няма и версия с 3 врати дори.
Тя тази идея е много хубава, ама имаш ли идея, при това положение колко щеше да струва колата? :tooth:

morfius
01-12-2010, 09:27
Идеята е екстра, като опция.
Искаш да е различна... струва повече, ако ли не - каквото е по каталог и струва колкото си струва.

Flame
01-12-2010, 14:00
Странно ми е как сравнявате различни класове автомобили-Х6,Impreza WRX,Жулиета.Алфата е добра за класа си.Просто е доста повлияна от модните тенденции сега,от масовката един вид.Докато алфите преди 25 години не са били масовка.Ма няма как сега-повечето части,агрегати,шасита,матеряли са еднакви при марките под една шапка.Просто не е рентабилно.Затова ми е тъпо как повечето я храните,ами тия дето карат ауди-просто по скъп VW,и ние сме така-караме по-скъп Фиат-това е.Имаш ли парите-купуваш и караш като те кефи,да не мислите че поддръжката на Импреза СТИ е ефтина,като го вземеш на старо,или айде да се качваме на А8.щот са здрави-ама като опре да си купуваме нови зимни 18-ки:hi_temerature:,майкооо-присира ти се.Аз ако имам пари ще си купя чисто нова Алфа от магазина-просто защото ми харесва-и 159 ТИ и Жулиета QV,ма нямам да ги поддържам-така че си карам бангиите и тва е.Най-малкото от самата фенщина трябва да се изкефите че Алфа са изкарали нов модел-и без това рядко се случва:devil:

DiStefano
01-12-2010, 19:12
ставаше въпрос за емоцията .. никой не е сравнявал класовете .. а и да .. ясно е че за парите си Алфа няма аналог ..

qpwo
01-12-2010, 20:54
Точно така... Ставаше въпрос за емоцията.. Ако се поставя така въпроса и любимата марка имат емоционални модели.... Например онзи - 500 бройковия.

santo_traficante
01-12-2010, 21:52
Точно така... Ставаше въпрос за емоцията.. Ако се поставя така въпроса и любимата марка имат емоционални модели.... Например онзи - 500 бройковия.Казваш Субару и БМВ не пускат лимитирани....:bouncing_smiley:

Да не съм офф
Таз Жужа на тези пари на който ще се продава и това което предлага няма да има успех:)
Вземете питайте тестовите пилоти на по бира да ви кажат впечатления от Жужа:bouncing_smiley: Тук няма да ви кажат реално как е при условие че темата се следи с интерес от...:bouncing_smiley:

koolio
02-12-2010, 00:35
Ами както е тръгнало 159 и Брера май са лебедовата песен на марката ...

Fear
02-12-2010, 08:54
Ами както е тръгнало 159 и Брера май са лебедовата песен на марката ...
To и тя една песен...
С инструменти от Оpel. :brickwall:

Mury
02-12-2010, 12:10
To и тя една песен...
С инструменти от Оpel. :brickwall:

Че кво и е бе,ако не бяха някои неща от Опел,досега да се е строшила хиляда пъти,като 156.:hehe::hehe::hehe:Трябва да ти кажа че за последните 10 години 159 е най-стойностния модел на марката,независимо че е с някои неща взаимствани от Опел.Ние кво да направиме че тъпите немци немогат да си направят дизелов мотор,и в замяна ние получавам някои нелоши неща

Flame
02-12-2010, 12:38
Казваш Субару и БМВ не пускат лимитирани....:bouncing_smiley:

Да не съм офф
Таз Жужа на тези пари на който ще се продава и това което предлага няма да има успех:)
Вземете питайте тестовите пилоти на по бира да ви кажат впечатления от Жужа:bouncing_smiley: Тук няма да ви кажат реално как е при условие че темата се следи с интерес от...:bouncing_smiley:

Чакай сега ти за тукашния пазар ли говориш,защото тука нищо което не е германско няма успех,или за международния пазар,защото дори и да не е уникална-алфата пак предизвиква интерес и лично аз мисля че ще се продава добре.Цената в Европа не е толова висока,колкото тук.Тестовите пилоти всичко ще си кажат не бери грижа,макар че едвали ще е по-различно от реалното ми мнение за тази кола:spoko:

morfius
02-12-2010, 12:52
Те тестовите пилоти най-важното си го казаха.
Омекотено издание със цел привличане на нови клиенти, това е новата Жулиета.
При нивата на продажби на марката... може да се окаже, че подобна стратегия е единствената оправдана... но нека да видим.
Все пак една градска въшка и една кола клас С, не правят асортимент... докато няма наследници на 159 и 166 само можем да гадаем.

Jivko7777
02-12-2010, 13:39
Alfa Romeo Quadrifoglio Verde тръгна със зелени гуми

Новата Giulietta G430 iMove има над 286 к.с.

http://www.tuning.bg/tuning/pak-alfa-romeo-quadrifoglio-verde-tragna-sas-zeleni-gumi-24805

http://www.tuning.bg/wp-content/themes/tuning-modern/scripts/timthumb.php?src=http://www.tuning.bg/wp-content/uploads/2010/12/alfa-romeo-giulietta-19_800x0w.jpg&w=570&h=380&zc=1&q=100

http://www.tuning.bg/wp-content/themes/tuning-modern/scripts/timthumb.php?src=http://www.tuning.bg/wp-content/uploads/2010/12/alfa-romeo-giulietta-3_800x0w.jpg&w=570&h=380&zc=1&q=100

http://www.tuning.bg/wp-content/themes/tuning-modern/scripts/timthumb.php?src=http://www.tuning.bg/wp-content/uploads/2010/12/alfa-romeo-giulietta-28_800x0w.jpg&w=570&h=380&zc=1&q=100

http://www.tuning.bg/wp-content/themes/tuning-modern/scripts/timthumb.php?src=http://www.tuning.bg/wp-content/uploads/2010/12/alfa-romeo-giulietta-6_800x0w.jpg&w=570&h=380&zc=1&q=100

mihail_mladenov
02-12-2010, 13:55
Добре изглежда колата.

WarsteineR
02-12-2010, 14:38
АУ! Много красива :bravo:

Bodom
02-12-2010, 15:14
Аз чаках някой да попита, или Нено и Гиги сами да си кажат.. ама.. Ще питам аз тогава :)
Замерихте ли време на Джулиетата на писта Дракон ?

santo_traficante
02-12-2010, 16:11
Тестовите пилоти всичко ще си кажат не бери грижа,макар че едвали ще е по-различно от реалното ми мнение за тази кола:spoko:
Ако тепърва чакаш да разбереш какво ще ти кажат си назад с инфото:hehe::phone:

Каза за продажбите в чужбина:)Пак германци и японци ще продават повече:)
Ще ти кажа една позната в Брюксел с дипломатическата отстъпка и без ДДС си купи Алфа след като си я избра на вид:)По нейни думи няма да повтори вече..:)
Жужа като я гледам на дизайн може само жена да си я купи:lupe:

ne0
02-12-2010, 16:56
Аз чаках някой да попита, или Нено и Гиги сами да си кажат.. ама.. Ще питам аз тогава :)
Замерихте ли време на Джулиетата на писта Дракон ?

Нямаше сми, колата ни я бяха накичили с некви зимни фулди, за нищо не ставаха. А и с това недозавиване, и палене на вътрешната гума, просто точно тази кола не беше за пистата.

morfius
02-12-2010, 16:58
Това Q2 за украса ли е тогава... или този модел нямаше тая екстра?

koleff
02-12-2010, 17:18
Е как да е Доволна като се е полакомила за отстъпките които са най-високи при италианските автомобили!!
Ето затова се правят тест драйвовете,че после да не мънкат Дамите!!
Аз си взех така Алфата и бих потретил дори, само не с Мито!

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

да си беше взела БМВ или Мазда и те имат големи отстъпки но не и колкото италинаските

koleff
02-12-2010, 17:43

Ще ти кажа една позната в Брюксел с дипломатическата отстъпка и без ДДС си купи Алфа след като си я избра на вид:)По нейни думи няма да повтори вече..:)

E че прилича на женска колица Жужа си е верно, ама аз свикнах и взе да ми харесва ,дано да и направят подобаващ фейс лифт по-бързо и да замяза малко на човек:flamingdevil:

sa6o_roman
02-12-2010, 21:03
Тя тази идея е много хубава, ама имаш ли идея, при това положение колко щеше да струва колата? :tooth:

Еми Fiat Bravo и Vw Golf са на едни цени, обаче за голфа се предлагат още сумати неща като допълнително оборудване. Така например можеш да си купиш най-евтиния модел, но да си го поръчаш с навигация.

Парадокс е, че е Алфа Ромео уж е уникална марка, пък отделните единици от един модел са еднакви. Японците също изостават от тази маркетинкова тенденция.

DiStefano
02-12-2010, 21:21
Еми Fiat Bravo и Vw Golf са на едни цени, обаче за голфа се предлагат още сумати неща като допълнително оборудване. Така например можеш да си купиш най-евтиния модел, но да си го поръчаш с навигация.

не знам за Голф, но на братовчед ми си поръча в Камор 335 и даде почти 10 бона отгоре само за интериорно оборудване ... когато го получаваше на паркинга гледахме едно 330 Xd, което вътре беше с егати и грозните текстилни седалки, без декоративни лайсни .. въобще много дървено .. така че според мен Жужа си е с богато серийно оборудване .. а и не изглежда никак зле ..

sa6o_roman
02-12-2010, 21:53
Аз лично предпочитам 330хd без никви екстри отколкто, 520d с м пакет и всички екстри.

Просто едни хора предпочитат да дадат 10 бона отгоре за двигателя и трансмисията, други за екстрите, трети и за двете 20 бона. Те ти трима различни души - три продажби. Забравих и четвъртия - иска да си вземе 520d без никакви екстри, само и само за да кара този модел, без да доплаща.

Mury
03-12-2010, 09:30

Парадокс е, че е Алфа Ромео уж е уникална марка, пък отделните единици от един модел са еднакви. Японците също изостават от тази маркетинкова тенденция.

Тук не си прав брато,Браво и Голф хич не са на едни цени,Бравото е по-ефтино.Само ще ти кажа че Браво със спорт пакет и най-високото ниво на оборудване е 40 000 лв. а Голфа с 2.0 ТДИ и екстрите на Браво е доста по-скъп:waving::waving::waving::waving:

http://www.fiat.bg/content_files/pages/file/Euro5/Price%20List%20Bravo_Euro5.pdf

http://www.volkswagen.bg/files/bg/download/datei/new_golf_price_list_2.pdf

gigi
03-12-2010, 10:54
Според мен Бравото много повече си заслужава и от Гоуфу лошото е че и от Жулиета :?
Не може за 47 000лв и жужа да няма автопилот, подгряване на седалките (кожени) и т.н.
Имаше Q2 ама файда от него никва.
А който си мисли че вози меко и комфортно е далече от истината една сток 147 вози по меко, жужата е по скоро като GT. Хубава е колицата ама е малко ни риба ни рак и затова са виновни ФИАТ.......

Lqnkata
03-12-2010, 11:24
Приятно останах изненадан след като вчера си закупих новите броеве на Ato Bild BG и Top Gear BG и в двете издания бяха отразили тестовете на Жулиета в България, като я представиха в добра светлина. Все пак това е немалка реклама ;)

morfius
03-12-2010, 12:54
Днес попаднах на ТВ реклама на Жулиета... по ТВ7
Клипа е този който знаем, малко поорязан.

blacksnoopy
03-12-2010, 17:15
И на http://www.automedia.bg/ дизайна беше брандиран с Жулиета. Дават пари за реклама :)

sa6o_roman
03-12-2010, 23:22
Тук не си прав брато,Браво и Голф хич не са на едни цени,Бравото е по-ефтино.Само ще ти кажа че Браво със спорт пакет и най-високото ниво на оборудване е 40 000 лв. а Голфа с 2.0 ТДИ и екстрите на Браво е доста по-скъп:waving::waving::waving::waving:

http://www.fiat.bg/content_files/pages/file/Euro5/Price%20List%20Bravo_Euro5.pdf

http://www.volkswagen.bg/files/bg/download/datei/new_golf_price_list_2.pdf

Кои са тия екстри в повече? Esp, климатроник, 17ки джанти? Минава се и без тях. Обаче е идея да праснеш едно усилено окачване за 712лв или едно спортно окачване, ако си избереш някакви лети джанти, или спортен пакет. Браво със спортно окачване има само за най-скъпия модел.

koolio
03-12-2010, 23:40
Кои са тия екстри в повече? Esp, климатроник, 17ки джанти? Минава се и без тях. Обаче е идея да праснеш едно усилено окачване за 712лв или едно спортно окачване, ако си избереш някакви лети джанти, или спортен пакет. Браво със спортно окачване има само за най-скъпия модел.

А къде ги има седалките с висок борд? И супер директната рейка?

Flame
04-12-2010, 00:00

Слушай ся брат ми-аз не споря че ще продадат повече-това е факт.Аз поне гледам реално на нещата,колата ми хареса още повече след като я видях вчера вечерта на Орлов мост,черна с 17-ките,карана от едно доста симпатично чернокосо момиче,точно с момчето с което се возехме говорехме за приликата и с новата Астра и една спря до нас-еми къде е задницата на алфата,къде е на астрата-:chair:.Алфата си е алфа,трябва да ти е кеф да я караш,иначе не става.Аз се радвам че Алфа Ромео се стремят да влезнат малко в крак,защото нито имат моделна гама,нито маркетинг.Още повече че не искам всеки втори да има като моята кола-нещо не ме влече Гоуфу:Suicide:.А за дизайна-малко не съм съгласен с теб,но на мен малко ми е професионално изкривяване дизайна.

qpwo
04-12-2010, 00:21
И аз това се мъча да обясня - алфата си е алфа. Екстри-мекстри знаем къде ги има в изобилие...Просто който си кара алфа - кара алфа , който не нещо друго.... т.е. - алфа и другите....:spiteful:
PP тук е форума на алфа.... Ти ми казваш - ................ , Аз ти казвам- да ама нямаш алфа и не караш Алфа ,, . ''

sa6o_roman
04-12-2010, 02:25
qpwo, добре ми казваш, ама ако ти говорех например за тва как да си оправиш някакъв проблем по колата. Няма логика да го правя, след като не карам такава кола и не разбирам. Обаче темата тук ме интересува и няма значение дали имам книжка дори.

koolio, и голфа има сервотроник серийно, директен е колкото са решили от ФВ, 'де да знам колко.. няма значение, мисълта ми беше, че Алфа трябваше да позволи малко повече възможности за индивидуализиране на самите единици за продан. Това може да не е важно за модели като Браво и Астра, но за конкурент на А3 и БМВ 1-серия си е задължително.

Sev
04-12-2010, 09:02

и знаеш ли какво му е точно спортното на окачването при Браво?
едно голямо подскачане
и как така искаш нещо по-спортно, а ЕСП-то го прежалваш?

Furious 155
08-12-2010, 15:45
Ето този модификация е трябвало да се тества на Калояново ;)
http://www.automedia.bg/news/article_11475.html

gigi
09-12-2010, 12:17
Ето този модификация е трябвало да се тества на Калояново ;)
http://www.automedia.bg/news/article_11475.html
Хихи. То в България няма QV.....таз докато дойде те ще пуснат новия модел.:native:

Romko
09-12-2010, 14:34
QV си се продава. Който иска може да си я купи. :)
Относно модификацията на Marangoni, тя едва ли е серийна, така че не сме по-ощетени от италианците. Аз ще се кахъря като събера парите.

bouncer
09-12-2010, 16:15
А като ги събереш си вземи една Брера 3,2 бенц или 2,4 дизел. Или най-добре ги дай за едно класическо ГТВ от 70-те.

ne0
11-12-2010, 17:48
ето как се правят нещата при конкуренцията...

http://www.youtube.com/watch?v=N61msk9IRfU&feature=player_embedded#

http://www.youtube.com/watch?v=tzhaGdIAiMY&feature=player_embedded

какво правим Алфа?

п.с. поста няма за цел реклама на youtube или BMW или АУДИ

Vesko84
12-12-2010, 12:35
Neo, да бяха само Ауди и БМВ, пак добре. Рено Меган РС ускорява до 100 за 6,1 сек и има 255 коня:

http://www.youtube.com/watch?v=7zMH1u4QhRU&feature=fvsr

А за Форд Фокус РС500 с 345к.с. -

http://www.youtube.com/watch?v=kxYOUQI4LgE

За Голф ГТИ и Сеат Леон Купра не ми се говори.

Всички марки, които преди са дишали прахта на Алфа сега имат не само по-бързи коли, но според тестерите и по-добре управляеми такива. На Алфа в момента и остава само дизайна като отличителна черта, очевидно. Тъжна история.

pent
12-12-2010, 13:24
вчера в мола седнах в една Жулиета... същата теснотия като 147-цата ми. дори 145-цата ми беше по-широка.

верно, че вътре е по-накичено и има интересни копчета и врътки но като цяло не ми хареса. Всъщност хареса ми, но не смятам, че е нещо повече от 147-цата ми с топ ниво "distinctive optional". Кожата в моята кола се усеща за истинска, докато имитацията в Жулиета не.

Дори пластмасите в 147-цата ми изглеждат по-качествени. Докато самият волан на Жулиета има няколко неудобни/ръбати елементи.

Аз съм пас :) На живо е красива, но не е за мен :)

ne0
12-12-2010, 14:47
вчера в мола седнах в една Жулиета... същата теснотия като 147-цата ми. дори 145-цата ми беше по-широка.

верно, че вътре е по-накичено и има интересни копчета и врътки но като цяло не ми хареса. Всъщност хареса ми, но не смятам, че е нещо повече от 147-цата ми с топ ниво "distinctive optional". Кожата в моята кола се усеща за истинска, докато имитацията в Жулиета не.

Дори пластмасите в 147-цата ми изглеждат по-качествени. Докато самият волан на Жулиета има няколко неудобни/ръбати елементи.

Аз съм пас :) На живо е красива, но не е за мен :)

усетил си я като мен.... това за кожата са го изрязали от клипа на аутомедия както и други ми констататции...

А волана е пародия пълна....

но искам да вярвам че ще пуснат истинска Джулиета...

siniqtzmey
12-12-2010, 16:32
Едно ревю на Top Gear на Жулиета QV клик (http://www.topgear.com/uk/photos/giulietta-vs-megane-rs-2010-12-09?imageNo=0)

VFTI
12-12-2010, 16:39
Ами и аз днеска я покарах :):) Колата ми харесва...Добре стои на пътя и многоо хубаво се развърта... Подразни ме стартстоп системата... Има си забележки към интериора, но ми хареса... За да усетя една кола добре имам нуждата от поне 1час да я покарам :):) Не мога да дам по-сериозно мнение, пък и не мога да си я купя така че все тая :):) Ще си се возим в 155чката и к'вото такова :):)

Eто и едно видео...Ааа и не ми хареса, че автомобил за толкова пари стелките му се пързалят...за нищо не ставаха:no:
Ето и симфонийката :)
http://www.youtube.com/watch?v=1isfGotso90

П.П Аз искам двувраткаааааааааа!!!

Vesko84
12-12-2010, 18:32
И аз имах възможността да покарам за 2-3 минутки, и колата много ми хареса като стабилност, динамика, комфорт. Воланът е много директен и смяната на ленти е много стабилна и уверена. Някои пластмаси в купето са по-евтинки, което много контрастира с останалите, които пък са много луксозни. Докато не скърцат по неравности, това не е проблем за мен. По паважа около Невски вози много по комфортно от 155 и 156, но пак сравнено с няколко бмв-та, с които съм минавал оттам изостава.

Ако можех да променя нещо по нея би било височината и на колата, и на седалката - наистина по-ниска позиция на стоене би и отивала.

Благодаря на Фиоре, че беше там с Жужа :)

pent
15-12-2010, 11:44
АутоЕкспрес представят три поколения Алфа Жулиета:

http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_821/car_photo_410758_7.jpg (http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/260851/alfa_romeo_giulietta_centenary_special.html)

1955-65 (http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/260857/alfa_romeo_giulietta_195565.html)
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_821/car_photo_410770_10.jpg

1977-85 (http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/260866/alfa_romeo_giulietta_197785.html)
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_821/car_photo_410836_10.jpg

2010 - (http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/260875/alfa_romeo_giulietta_2010.html)
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_821/car_photo_410872_10.jpg

Fear
15-12-2010, 14:23
Днес най-накрая имах възможността да видя колата на живо и определено мога да кажа, че ми харесва.
Също както и MiTo, на живо колата изглежда много по-добре, отколкото на снимки.
Единствено предният капак според мен е по-висок и тумбест отколкото трябва, но като цяло, колата изглежда добре от всякакви ъгли, поне аз така мисля. :)

За съжаление беше заключена и "промоутърите" ги нямаше, та не можах да вляза и да разгледам добре отвътре, но се надявам, че до края на седмицата ще ми се отдаде и тази възможност, та да споделя впечатления и от интериора.

За каране, няма как да стане, не и ако не ми дадат да направя няколко кръгчета в мола. :tooth:

Ivanov_
15-12-2010, 16:07
[QUOTE=Fear;813097]Днес най-накрая имах възможността да видя колата на живо и определено мога да кажа, че ми харесва.
Също както и MiTo, наживо колата изглежда много по-добре, отколкото на снимки.
Единствено предният капак според мен е по-висок и тумбест отколкото трябва, но като цяло, колата изглежда добре от всякакви ъгли, поне аз така мисля. :)

За съжаление беше заключена и "промоутърите" ги нямаше, та не можах да вляза и да разгледам добре отвътре, но се надявам, че до края на седмицата ще ми се отдаде и тази възможност, та да споделя впечатления и от интериора.

Напълно споделям твоето мнение! Вчера видях колата в мола на цариградско и наистина на живо изглежда много по-добре, отколкото на снимки... за жалост и при мен беше заключена и не можах да я огледам от вътре.... :-P

Flame
16-12-2010, 01:13
Да,и аз днес я видях,червена-лъщи,страшна е,много е красива наистина,45 000лв беше 170 коня.

undy
16-12-2010, 19:10
аз пък,за пръв път гледах рекламата на Жулиета по ТВ7,токущо.

DiStefano
17-12-2010, 06:54
QV-то ще можем да го тестваме макар и виртуално в NFS Shift 2 Unleashed

http://www.pcmania.bg/?go=_common&p=newscreen&newscreenId=4209&width=800&height=480

Speeder
17-12-2010, 10:37
Колко по-напред сме били :wallbash: :

"In 1954, Jaguar was the only firm producing twin-cam powerplants on a large scale, but Alfa quickly overtook its output"

RPWWD
17-12-2010, 13:17
Пък един познат, който няма регистрация в този форум вече трябва да си я е купил (като тая в мола) :waving: Чакам го да се похвали ;-)

Vesko84
20-12-2010, 00:26
QV-то ще можем да го тестваме макар и виртуално в NFS Shift 2 Unleashed

http://www.pcmania.bg/?go=_common&p=newscreen&newscreenId=4209&width=800&height=480

На тази снимка е уникална :clap:

Flame
20-12-2010, 19:37
Ма тя си е уникална:evil:

fiore
22-12-2010, 15:29
Да споделя и аз малко преки впечатления. Имах възможност да покарам Жулиетата. Попътувах с нея като карах и в града и по магистрала и по път със завои. Исках да усетя колата във възможно повече различни условия.
Жулиета определено не е спортен автомобил, но аз и не очаквах някакво подобно държане. Колат е удобна, В салона се стои добре. Придържането на седалките е сравнително добро. Уредите за управление са удобни. Харесаха ми бутоните на централната конзола. Скоростния лост е по къс от този на МиТо и скоростите са маалко по плитки, което определено е плюс. Багажника е с достатъчен обем за да събереш в него доста неща,включително и детско столче. Първите впечатления бяха в града. Колата е маневрена, управлява се лесно.Системата ДНА позволява регулиране на усилието на волана и спирачките.На мен ми допада режима Д където волана е по тежък а спирачките по остри. Не ми допадна особенно системата "старт-стоп". Стилът ми на карне е такъв че потеглям веднага след включване а тази система изисква малко поранно натискане на съединителя за да може да стартира двигателя. Разбира се тази функция може да се изключва. Като недостатък отчитам че при включена "старт-стоп" когато двигателя изгасне фаровете продължават да светят. при евентуално по дълго стоене на светофар това би довело до последици за акомулатора ако е към края на живота си. Освен това ще се отразява и върху отоплението в купето при голими студове.
След това покарах по магистрала. Колата се държи стабилно и при по високи скорости. Аз бих предпочел да е малко по ниска и с по твърдо окачване но както вече споменах Жулиета няма претенции за спортен автомобил. Вози комфортно. Набира се прилично бързо.
По завои също държанието е добро. Системата за стабилност е малко странна, докато свикнеш с нея, но все пак имам опит от МиТо и не ми направи толкова впечатление. В смисъл че стабилизирането не идва толкова от преразпределяне на усилия колкото от натискане на спирачките на дадено колело.
Поседно покарах колата на заснежен път. Отново впечатленията са ми добри.
Като заключение, колата ми допадна. Двигателя с 170 к.с. е достатъчен за ежедневна кола от този тип. Може би версията 1,75 ТВ ще има доста по спортен нрав. Возията е добра. малките глезотийки наистина доставят удоволствие при шофиране. Има си недостатъците но вероятно това е индивидуална преценка. Ако си взема жулиета определено ще се опитам да я пригодя към моя стил на каране т.е малко по ниско и по твърдо окачване, малко увеличаване на мощността.....

Sm0k
23-12-2010, 15:53
След това покарах по магистрала. Колата се държи стабилно и при по високи скорости. Аз бих предпочел да е малко по ниска и с по твърдо окачване но както вече споменах Жулиета няма претенции за спортен автомобил. Вози комфортно. Набира се прилично бързо.

А тая дето я кара имаше ли някъв спорт пакет, или беше с най-стандартното окачване. Щото на мене в шоурума ми бяха казали, че тия със спорт пак са с по-ниско окачване от другите, а пък QVто е с още по-ниско, т.е. има три опции при окачването ;)

pooh
24-12-2010, 01:09
...

pooh
29-12-2010, 18:32
...

Sev
04-01-2011, 08:51
вече и с 2.0 JTDM2 140 к.с.
119 грама СО2
среден разход 4,5

DiStefano
12-01-2011, 16:52
не знам да ли е коментирано но попаднах на някакви интересни спекулации за нова Жулиета Спринт/Купе:

http://www.mibz.com/wp-content/uploads/2010/07/Alfa-Romeo-Giulietta-Sprint-02.jpg

http://www.mibz.com/wp-content/uploads/2010/07/Alfa-Romeo-Giulietta-Sprint-01.jpg

mihail_mladenov
12-01-2011, 17:44
Добре се е получила купе версияна, но ми прилича малко на фотошоп тоз таван, който е сложен на колата.

blacksnoopy
12-01-2011, 21:39
То си е Фотошоп, иначе и на мен ми харесва :yes:

Bobi_33
13-01-2011, 19:22
Таванът, стъклата и колонките, са се опитали директно от 8С да ги сложат, ма на мен така нещо не ми се нрави тая кола.

Ladjov
14-01-2011, 09:58
Прилича ми на умален вариант на 8Ц . И мога да кажа спокойно ,че ми харесва .

DiStefano
14-01-2011, 15:56
И аз веднага забелязах че е редактирана, но ако това е вариант на купето на Жужа искам да кажа, че много ме кефи.

soldier
28-01-2011, 12:38
Европейската организация EuroNCAP обяви най-безопасните автомобили за 2010 година. Моделите с най-добри резултати в краш тестовете са разделени в няколко категории - премиум, компактни, субкомпактни, кросоувъри и миниванове.

От колите, позиционирани в т.нар. бизнес клас, най-много точки събира новата пета серия на BMW. От известния още като "Голфов клас", призовото място е присъдено на новото попълнение в гамата на Alfa Romeo Giulietta. Хибридът с три врати Honda CR-Z печели по точки в клас "супермини", а за най-безопасен кросоувър е обявен Kia Sportage. От минивановете печели Toyota Verso.

От авторитетната организация уточняват, че най-безопасните автомобили са избрани на база най-добри резултати от четири основни критерия: защита на водач и пасажери в купето, защита на деца седящи на задната седалка, защита на пешеходци и наличие на електронни системи за пасивна и активна безопасност в базовото оборудване на автомобила.

Специалистите от Euro NCAP съобщават още, че Suzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, VW Sharan/Seat Alhambra и Citroen C4 също показват отлични резултати от проведените краш тестове и общата им оценка е същата като на призьорите - пет звезди, но в крайния сбор от точки отстъпват съвсем малко на победителите.

От Euro NCAP посочиха и автомобилите с най-нисък бал или с други думи тези, които защитават водач, пътници и пешеходци най-слабо. Изненадата сред тях е фургончето Citroen Nemo, което е събрало едва три звезди. Само две звезди пък съвсем основателно са присъдени на китайския всъдеход Landwind CV9.

От организацията казват, че през изминалата година са тествани 29 автомобила, като само 65% процента от тях са получили максималните пет звезди за безопасност. За сравнение през 2009-а максималните пет звезди бяха присъдени на 90% от тестваните автомобили, но след въвеждането на нова, още по-безкомпромисна методика в изследванията, сега техният брой рязко е намалял.
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/euroncap-obiavi-nay-bezopasnite-avtomobili.html

andro88
29-01-2011, 22:57
Съжалявам ,че нямам скенер на постна снимка на днешната статия във в. Телеграф. Ще препечатам откъси за да добиете представа за какво иде реч

Сърцатата Сеньорита

Кръвта кипва- Забележете ,че тестовият автомобил бе оборудван с едва 1.4 литров агрегат, но благодарение на турбото и системата Мулти Еър той достига изключителните стойности от 170 конски сили и 250 Нм въртящ момент
Интериорът изненадва с необичайно качествените материали за италиански автомобил
Алфа Ромео Жулиета е Най-безопастната компактна кола създавана някога Тя получи 5 звезди за сигурност, което е най-високото възможно постижение...
Нямам какво да добавя.......:afro:

Sev
03-02-2011, 09:36
през януари в Италия са продали 978 бензинови Жулиети и 3072 дизел
като цяло Жулиета е на 6-то място по продажби (на второ място в класа си, само Голф е по-продаван)

andro88
03-02-2011, 09:49
през януари в Италия са продали 978 бензинови Жулиети и 3072 дизел
като цяло Жулиета е на 6-то място по продажби (на второ място в класа си, само Голф е по-продаван)

Точно това ни трябва-силен продавам модел,хем да утвърди марката, хем да докара парички за разраборки на нови модели.
Дано продължава със същите темпове:clapping::clapping::clapping:

Flame
03-02-2011, 13:03
Браво бе,и пак много повече дизели.

morfius
03-02-2011, 13:33
Това се продава в момента явно :)
Е по-горе има отношението продадени бензинови и дизелови...

Flame
03-02-2011, 13:44
Да,интерестно ми е,все пак бензиновите предложения са доста добри.Явно още хората залагат повече на дизела,като утвърдени двигатели.

RoMeO_156_GTA
07-03-2011, 15:38
Една от малкото статии за италианските коли , която ми хареса :) Цялата кола също ми харесва , макар че повечето я оплювате ...

Елегантна италианка с горещо сърце
ПОД КАПАКА НА ALFA ROMEO GIULIETTA ТУПТИ ДИНАМИЧЕН БЕНЗИНОВ ТУРБОМОТОР
http://www.monitor.bg/img/?id=311361&sz=0&cut=yes
Между вертикалните предни светлини е класическата V-образна решетка, вградена в предната броня и окачена между въздушните отвори.

Задницата е мускулеста, а в профил скритите дръжки за отваряне на задните врати създават впечатление за спортно купе.
Интериорът носи индивидуалността на останалите модели на Alfa Romeo с централна конзола, отделяща водача от пасажера.
Въпреки че Alfa Romeo прави коли за водача, в Giulietta пасажерите на задната седалка ще се чувстват комфортно.
Красивият дизайн и динамичните двигатели винаги са били най-силните козове на Alfa Romeo, заради които италианската марка има милиони страстни почитатели по света. Най-новият модел от Милано е наречен Giulietta в знак на почит към легендарния модел от 50-те години на миналия век. Той не изневерява на традицията и отново съчетава в себе си пленителен дизайн и впечатляваща динамика. Каросерията и шасито на Giulietta са изцяло нови, някои от двигателите също са съвсем нови, а други са значително подобрени.

Елегантният външен вид на автомобила впечатлява с оригиналните си и стилни форми. В дизайна са съчетани линии от стила на спортния модел Alfa Romeo 8C Competizione, като в същото време са останали и елементи от предшественика 147, като например скритите в рамките на прозорците дръжки за отваряне на задните врати. Размерите на новата Giulietta са дължина 4,35 м, височина 1,46 м, широчина 1,80 м и междуосие 2,63 м и съответстват на компактната и динамична форма, като в същото време гарантират отличен комфорт в купето. Всичко в салона на Giulietta подчертава спортния характер на автомобила.

Воланът, обшит с кожа, се хваща много удобно, скоростният лост завършва с класическа хромирана топка, а седалките са с чувствително изразени странични опори. Особено внимание заслужават ярките и удобни превключватели в средата на таблото. Обзорът от мястото на водача е ограничен и създава усещането, че се намирате в спортно купе. В сравнение с предшественика Alfa Romeo 147 новата Giulietta е пораснала на дължина с 13 см, от които 4,5 см за използвани за увеличение на предната част, но всичко останало е прибавено към междуосието. По принцип Alfa Romeo прави коли основно предназначени за водача, затова комфортът е подобрен предимно отпред. Багажникът е с обем 350 литра.

Под капака на тестваната Alfa Romeo Giulietta се намира 1,4-литров турбобензинов мотор с мощност 170 к.с. Спортното „сърце” на Giulietta „тупти” с новата система MultiAir, която прави възможно да се управлява натоварването на двигателя чрез управление на всмукателните клапани, без да е необходимо да се използва дроселовата клапа. Турбокомпресорът с фиксирана геометрия осигурява по-високо максимално налягане и по-голям въздушен поток. Като повечето турбомотори с неголям работен обем двигателят има недостиг на тяга на ниските обороти. От 1500 об/мин агрегатът се развихря, след 2500 об/мин направо полудява, а звукът му е музика за ушите. Двигателят на Giulietta е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, с точно и информативно превключване на предавките. Система DNA, която е серийна за всички модификации на Giulietta, има 3 режима на работа, които се избират със задържането около секунда на превключвател, който удобно е разположен пред скоростния лост. Средното положение е в режим Normal, но при преминаване в най-желания за активните водачи режим Dynamic характерът на Giulietta се променя до неузнаваемост.

Реакциите на двигателя и управлението се изострят . Моторът реагира рязко и при най-лекото натискане на газта, а воланът приятно се втвърдява. Максималният въртящ момент е 230 Нм, но има функция overboost, която позволява той да нараства до 250 Нм за кратко. Благодарение на тези показатели автомобилът може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,8 секунди, а максималната скорост е 218 км/ч. Системата за стабилност продължава да работи във всеки един от режимите, но в Dynamic позволява повече волности. При бързо преминаване през завоите се чувства имитация на блокировка от диференциала Electric Q2. В завоите електрониката на Q2 прехвърля въртящия момент на по-натовареното външно колело и помага на автомобила да влезе по-добре в завоя и след това динамично да се ускори при излизането от него. Единственият недостатък на режима Dynamic е стрелката на показателя с надпис Benzina, която по-бързо пада надолу, но удоволствието си струва по-високия разход на гориво. Режимът All Weather е удачен, когато се шофира на повърхности с различно сцепление. Спирачната система в Alfa Romeo Giulietta е великолепна, като намаляването е рязко, но информативно, а в режим Dynamic се повишава и налягането в спирачната система. Воланът е толкова остър, че реагира и на най-малкото движение на ръката. За да подобрят управлението, инженерите са усъвършенствали предното окачване McPherson, а отзад са поставили напълно новото Multilink окачване, благодарение на което автомобилът демонстрира отлична стабилност на пътя. Алуминиевото окачване отпред и отзад поема леко малките неравностите по лошите пътища и осигурява приличен комфорт на возене. В същото време накланянето в завоите е минимално. Системата Start&Stop позволява да се пести гориво и да се съкращава количеството на вредните газове. При спиране на светофар и изключване от скорост моторът гасне. За да се стартира отново, е достатъчно само да се натисне съединителят.

Alfa Romeo 1.4 TB MultiAir

1,4 -литров 4-цилиндров турбобензинов мотор

170 к.с. максимална мощност при 5500 об/мин

250 Нм въртящ момент при 2500 об/мин

7,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

218 км/ч максимална скорост

5,8 л на 100 км среден разход на бензин

134 г/км СО2г/км СО2

Източник : http://www.monitor.bg/article?id=282420

sa6o_roman
24-03-2011, 23:10
http://akademika.bg/?p=24851

Ladjov
24-03-2011, 23:25
личи си че са чели темата във форума горките хора 63 страници:haha::dark2:

DiStefano
26-03-2011, 20:46
Такааа.. днес покарах около 2 часа една Жужка. Нова кола, добра кола. Добре обезшумено купе, добър заводски саунд. Беше ми тясно обаче. То и 147 не е особено просторна, но за разлика от Жужа е по-добре според мен. Не ми беше особено уютно. Миризмата на нова пластмаса и текстил беше в повече. Подлакътника на шоферската седалка не го обичам по принцип, а този направо ми пречеше .. и май май не може да се регулира, не го разгледах. Лятната количка на малкия ми син се побра отзад. Относно динамиката .. ми мотора беше 1.6 JTDm - абсолютен мъртвец. Все едно карах служебното Добло 1.3 JTD. Има нещо като торк ама се усеща рано от 1500 до към 2500 и нагоре все едно само бръмчи, а нищо не се случва. Кефа е като те гледат останалите участници в движението, щото колата наистина на живо е красива. Вероятно с бензиновите агрегати и големия дизел нещата ще "звучат" по друг начин.

andro88
27-03-2011, 12:16
Такааа.. днес покарах около 2 часа една Жужка. Нова кола, добра кола. Добре обезшумено купе, добър заводски саунд. Беше ми тясно обаче. То и 147 не е особено просторна, но за разлика от Жужа е по-добре според мен. Не ми беше особено уютно. Миризмата на нова пластмаса и текстил беше в повече. Подлакътника на шоферската седалка не го обичам по принцип, а този направо ми пречеше .. и май май не може да се регулира, не го разгледах. Лятната количка на малкия ми син се побра отзад. Относно динамиката .. ми мотора беше 1.6 JTDm - абсолютен мъртвец. Все едно карах служебното Добло 1.3 JTD. Има нещо като торк ама се усеща рано от 1500 до към 2500 и нагоре все едно само бръмчи, а нищо не се случва. Кефа е като те гледат останалите участници в движението, щото колата наистина на живо е красива. Вероятно с бензиновите агрегати и големия дизел нещата ще "звучат" по друг начин.

Да , при 1750 Тби ... нещата наистина звучат различно.
Не мисля ,че подлакатника е проблем. За мен това е успешен модел и то обективно успешен. в Италия е 6-ти по продажби и 2-ри в класа си. Само Голф се продава повече.
Да не говорим , че КуВе-то също ще се конкурира успешно с бегачките в класа:duel::duel::duel::duel:

VFTI
27-03-2011, 15:50
И от кога трябва да се радваме, че на "родна земя" сме 6-ти по продажби и 2-ри в класа, след ГОУФ?!?!?!

Аз си чакам някакви сериозни тестчета на Ку-Вето..

sa6o_roman
27-03-2011, 17:01
Да , при 1750 Тби ... нещата наистина звучат различно.
Не мисля ,че подлакатника е проблем. За мен това е успешен модел и то обективно успешен. в Италия е 6-ти по продажби и 2-ри в класа си. Само Голф се продава повече.
Да не говорим , че КуВе-то също ще се конкурира успешно с бегачките в класа:duel::duel::duel::duel:

Подлакътника е закрепен за шофьорската седалка и се мести заедно с нея, но не може да се регулира по височина, а седи доста височко.

RPWWD
27-03-2011, 21:01
Подлакътника е закрепен за шофьорската седалка и се мести заедно с нея, но не може да се регулира по височина, а седи доста височко.

При 156 е по същият начин и на мен поне ми е удобно. Другата ми кола е без подлакътник и в нея направо не знам къде да си дена ръката. Въпрос на вкус.

sa6o_roman
27-03-2011, 21:43
При 156 е по същият начин и на мен поне ми е удобно. Другата ми кола е без подлакътник и в нея направо не знам къде да си дена ръката. Въпрос на вкус.

Щом ти е удобно, значи си късметлия :) Въпроса е, че подлакътника е удобен само на едни, на други не е. Не може да бъде удобен за всички щом не се регулира. Баща ми кара с високо вдигнат подлакътник, като седнем в колата му с брат ми и веднага го смъкваме. И тримата сме еднакво високи.

Mury
28-03-2011, 14:30
http://akademika.bg/?p=24851

Иначе хубава статия си написал Саше:razz::razz::razz:

sa6o_roman
28-03-2011, 14:39
Благодаря :) :)

pooh
10-04-2011, 14:02
...

pinko
10-04-2011, 17:24
Жулиета на Нюрборгринг 8.30.39. Само на 2 сек. от смятания за еталон, хечбек с предно Меган RS.

повече... (http://www.alvolante.it/news/giulietta_qv_nurburgring-440846)

На мен са ми малко съмнителни тея времена, особенно на Лексус IS F...но все пак не е зле.

С риск феновете на напудрените Тавоти да ми скочат - IS-а изобщо не става за спортно каране, не знам кво са си мислили японците, като са боцнали вътре осмак с повече от 400 коня. С включена ESP Лексуса изобщо не ще да върви, с изключена е напълно неуправляем и се върти като пумпал, като натиснеш леко газта. Освен това недозавива ЗВЕРСКИ (вероятно поради ужасно тежкия матор отпред, който дърпа предницата като котва). Само вижте разликата между по-маломощното М3 и IS-F - феноменалните 21 секунди - това за Ринга е цяла вечност и означава, че Лексуса е практически неуправляем и може да оползотвори не повече от 200 к.с. от мощността си.

Аз още от миналия април ви разправям, че Жулиетата QV се държи феноменално на писта, ама никой не ми вярва. Фактът, че изпреварва Мазда 3 MPS с повече от 9 секунди, е повече от показателен. Щото тая Мазда (всъщност Форд Фикус) е забележителна, двигателят е просто фантастичен, а и окачването на стария Форд Фикус е много добро (помните един напълно цивилен нафтов Фикус кви времена даваше на Калояново).

sa6o_roman
11-04-2011, 00:54
Тия от alvolante малко ме съмняват... Времето на Лексуса е 8:18 мин, което пак е 13 сек по-бавно от М3 де.

http://fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html

Иначе браво на Жулиетата, бая по-добро време е дала от 156 ГТА.

Ass
11-04-2011, 13:27
Абсолютно невъзможно време е това на Жулиетата, ако е със серийно оборудване!
8:50 е най-доброто на което е способна!

---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:18 ----------

Сега като изгледах видиото , ясно се вижда , че не включват в обиколката почти цялата права.

Gh0stRider
11-04-2011, 13:29
Значи Меган с 250 коня може да направи 8:28, Голфа с 211 може да направи 8:34, но Джуилета QV с 235 е абсолютно невъзможно да направи 8:30 :D ............

Mury
11-04-2011, 14:38
Значи Меган с 250 коня може да направи 8:28, Голфа с 211 може да направи 8:34, но Джуилета QV с 235 е абсолютно невъзможно да направи 8:30 :D ............

Жоре мани ги бре,те си пишат наизуст:holiday2::holiday2::holiday2::holiday2:Спо ред мен времето на Жужа е доста добро:dunno::dunno::dunno:

BatVas
11-04-2011, 15:03
Жужите QV даваха много добри времена и на Серес като бяхме!

Flame
11-04-2011, 16:10
Значи точно пък на писта конете на мотора не са чак толкова важни.

Ass
12-04-2011, 08:09

Никъде нищо не съм казал за другите коли! Дръж се коректно! На записа се вижда, че не правят цяла обиколка, следователно за този участък, който изминават - времената може и да са такива.
Аз писах за цяла обиколка.

Gh0stRider
12-04-2011, 09:36
Поста си го писах преди да си направиш едит на мнението, така че за това което си беше написал- това отговорих :) по принцип мисля сме на 1 мнение

Sev
27-04-2011, 21:48
вчера в София видях червена QV с нашенска регистрация
красота

Flame
27-04-2011, 22:55
вчера в София видях червена QV с нашенска регистрация
красота
Дааа,има една червена на Гео Милев седи понякога паркирана,вечер е много готина:drool:

Lqnkata
26-08-2011, 21:46
Novitec направи Alfa Romeo Giulietta по-интересна:

Novitec е тунингова фирма, която може да повиши мощността на всичко имащо четири колела и е „made in Italy“.
Сега немските тунери са се занимали с Alfa Romeo Giulietta, като промените са по външния вид и разбира се мощността.
Във външния вид немските тунери предлагат ефектен body kit, включващ заден дифузьор, четири накрайници на ауспуха, избор на нов дизайн лети джанти с размер от 18 до 20 цола, както и спортно окачване, което приближава автомобила до пътя.
За да подобрят динамиката на Giulietta от Novitec предлагат различни пакети за дизелови и бензинови двигатели. Да споменем промяната предлагана за най-масовия бензинов двигател TB с обем 1.4 литра при който мощността е повишена до 195 к.с.
При най-силната версия имаща бензинов 1.8 TBi мощността е повишена от стандартните 235 к.с. на 261 к.с

източник: AutoMedia.bg

nightroller
27-08-2011, 21:46
"Novitec направи Alfa Romeo Giulietta по-интересна: http://www.automedia.bg/news/article_14021.html "

Такааа занапред ще моля, всеки фен, който пуска информация за развитието на даден модел да поства тука важната информация в текстов блок с цитиран първоизточник.
Целта е темите по развитието на дадени модели да останат тука за да бъдат четени от всички (понякога линковете с информацията зачезват).

Друго - постове от по една дума (примерно "красота") ще имат латентен период т.е. оставям ги максимум пет дена за да могат авторите им да се кефят ;) но след този период ще бъдат редуцирани :)

Целта е да направим този раздел не чат а място със строго ясна и структурирана информация - един вид енциклопедия за фенове.

А, за малко да забравя - всякакви негативни мнения относно марката не са желани - адекватните сравнения с аналогични марки ще бъдат разглеждани от мен лично и след изтичане на петдневен латентен период авторите им ще получат аргументация на ЛС, ако са съгласни с моята аргументация - поста им бъде редуциран (с тяхно знание).

Засега толкова :)

П.П. моля, никой да не се хаби да спори с мен в открития форум - всякакви мнения, възражения и каквото друго се сетите - на ЛС!

HACCP
29-08-2011, 20:00
Имам 1.4 ТВ 170 коня вече шест месеца и навъртях 10 000 км. Няма да говоря за това колко много ми харесва колата. Искам само да споделя един интересни факт. Малкият турбо мотор носи много добри емоции, но когато се кара нормално разходът е изключително добър. В момента градският разход в София е 7,8 л/100/км. А когато ти се иска да се поръчкаш бутона DNA помага за това. Определено има причина мотора да спечели двигател на 2010 година в класа си.
Колата наистина на живо изглежда много по добре от всичките снимки, които съм гледал, но визията и харесването й е въпрос на вкус. За мен е с уникален дизайн и трудно може да се обърка с друга марка пък била и тя Фият Браво!
Поне според мен определено са успели да съчетаят приятен хечбег със Смело малко Сърце!

nightroller
29-08-2011, 20:58
Имам 1.4 ТВ 170 коня вече шест месеца и навъртях 10 000 км. Няма да говоря за това колко много ми харесва колата. Искам само да споделя един интересни факт. Малкият турбо мотор носи много добри емоции, но когато се кара нормално разходът е изключително добър. В момента градският разход в София е 7,8 л/100/км. А когато ти се иска да се поръчкаш бутона DNA помага за това. Определено има причина мотора да спечели двигател на 2010 година в класа си.
Колата наистина на живо изглежда много по добре от всичките снимки, които съм гледал, но визията и харесването или не е въпрос на вкус. За мен е с уникален дизайн и трудно може да се обърка с друга марка пък била и тя Фият Браво!
Поне според мен определено са успели да съчетаят приятен хечбег със Смело малко Сърце!

Супер! Поздравления за избора и понеже, ако не се лъжа ти си първия собственик на такъв модел, който пише тука - моля да споделиш още и всякакви впечатления относно модела.

HACCP
29-08-2011, 21:39
Супер! Поздравления за избора и понеже, ако не се лъжа ти си първия собственик на такъв модел, който пише тука - моля да споделиш още и всякакви впечатления относно модела.
За колата мога да говоря много НО пак казвам че определено ще бъда пристрастен.
Интересен факт мисля е че повечето собственици (около 65%) на новата Жулиета никога преди това не са имали Алфа!
Според мен колата има страхотно поведение на пътя често ми се налага да патувам по двете "магистрали" на Бг. и всички знаем в какво състояние са те. Няколко пъти патувах и до Боровец и до Девин ... няма такова удоволствие. За цялото усещане освен много пъргавият мотор допринася и послушанието на волана, колата е много изпълнителна и послушна. В режим Динамик колата се променя доста даже бих казал изненадващо. Волана става по директен и още по послушен, двигателя започва да се сеща много бързо какви глупости искаш да направиш.
Но като всеки автомобил има си и недостатъци. Типичното за италианците сглобяване на места са си оставили ръцете. Големият ход на съединителя също ... но поне за него имат оправданеиа имено Старт/Стоп системата (която наистина пести гориво).
Като цяло съм влюбен в колата:wub: и моето лично мнение е че определено се отличава както като външен вид така и като динамика и поведение!

HACCP
02-09-2011, 09:32
Абсолютно невъзможно време е това на Жулиетата, ако е със серийно оборудване!
8:50 е най-доброто на което е способна!

---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:18 ----------

Сега като изгледах видиото , ясно се вижда , че не включват в обиколката почти цялата права.
Ето това е цялата обиколка на пистата и времето което дава! Не видях коя част от пистата са скасили или липсва!
http://www.youtube.com/watch?v=Aw-TGgk7WuU&NR=1
Alfa Romeo Giulietta QV - Nurnburgring

rossenvn
14-12-2011, 08:12
Поръчково Alfa Romeo Giulietta Maserati (http://www.cars.bg/autonews/review/1465)
84976 84977

pooh
21-12-2011, 21:41
...

Mury
23-12-2011, 12:41
Според Automotive News Europe (http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111220/ANE/111219870/1193), ФИАТ на принципа "по-добре късно, отколкото по-късно" са решили да пускат wagon-версия на Жулиета през средата на 2013. Жалко, че не се осъжда Sprint-версия (наследник на GT)
Е а дано,щот комбитата на Алфа винаги са били най-красивите на пазара :please::please::please::please:

mik mik
24-12-2011, 01:03
Е а дано,щот комбитата на Алфа винаги са били най-красивите на пазара :please::please::please::please:
Абсолютно! Да не говорим, че са по красиви и от седаните :)

rossenvn
28-01-2012, 21:15
https://www.youtube.com/watch?v=TPMt3ryUVJ0&feature=player_embedded&hd=1

HACCP
28-01-2012, 23:25
Alfa TCT

http://www.youtube.com/watch?v=62aXgmmtHXU&feature=related

Bobi_33
29-01-2012, 14:35
Alfa TCT

http://www.youtube.com/watch?v=62aXgmmtHXU&feature=related

ЕВАЛА на италианците. Крайно време беше, при положение, че много от останалите производители имат двоен съединител от този род от 10г.
А всъщност и "архаичната" Алфа 90 е имала двоен съединител, та не знам тия от Фиат какво се надуват с тая реклама.

Bobo
30-01-2012, 22:07
ЕВАЛА на италианците. Крайно време беше, при положение, че много от останалите производители имат двоен съединител от този род от 10г.
А всъщност и "архаичната" Алфа 90 е имала двоен съединител, та не знам тия от Фиат какво се надуват с тая реклама.

Ако изгледаш рекламата и разбереш за кво иде реч ще разбереш що се надуват ;)

Bobi_33
30-01-2012, 22:50
Ако изгледаш рекламата и разбереш за кво иде реч ще разбереш що се надуват ;)

Ами ще ги видим докъде ще я докарат с това ново Уоли, че със старото не беше много добре работата, особено след 100 000 км. пробег. Дано сега да са се справили по-успешно.

Гледам, че доста са заимствали от VW, пък да видим дали ще постигнат техният успех: http://www.youtube.com/watch?v=WVWP7TYhP0c

Bobo
31-01-2012, 00:37
Ами ще ги видим докъде ще я докарат с това ново Уоли, че със старото не беше много добре работата, особено след 100 000 км. пробег. Дано сега да са се справили по-успешно.

Гледам, че доста са заимствали от VW, пък да видим дали ще постигнат техният успех: http://www.youtube.com/watch?v=WVWP7TYhP0c

Аз като ги гледам уолитата имат проблем само до 2001 - имам клиенти с такива на 11 години и си карат та незнам кво имаш предвид ;)

AR147
31-01-2012, 01:12

Бях чел някъде че системата на VW е взаимствана от скоростите на някои серии поршета от 80-те.До колко е вярно не зная , но тя топлата вода е винаги открита - май въпроса опира в днешни дни до това кой ще я рекламира най-добре....

sa6o_roman
31-01-2012, 23:38
Не е важно кой я рекламира най-добре, а кой я рекламира десетина години преди другите.

rossenvn
01-02-2012, 10:05
Не е важно кой я рекламира най-добре, а кой я рекламира десетина години преди другите.

А кога Алфа внедриха комън рейл и кога ФВ? Май не е това най-важното.

Bobi_33
01-02-2012, 19:50

Не са решили и не са го внедрили. Каквото и да си говорим, освен, че е по-шумен, други съществени недостатъци няма TDI-то на VW спрямо Комън Рейла. Помпа-дюзата е също добро и ефективно решение за впръскване на гориво, като даже впръсква с по-високо налягане от първите Комън Рейли. И да ден днешен идиоти по света тунинговат TDI-та по света и достигат мощности, засега почти непосилни за 8 клапаново JTD. щото да уточним, помпа-дюзите на VW са с по 2 клапана на цилиндър.

nikolaaaay
01-02-2012, 21:35
Не са решили и не са го внедрили. Каквото и да си говорим, освен, че е по-шумен, други съществени недостатъци няма TDI-то на VW спрямо Комън Рейла. Помпа-дюзата е също добро и ефективно решение за впръскване на гориво, като даже впръсква с по-високо налягане от първите Комън Рейли.
Те са решили да останат последния голям производител със старата технология Turbocharged Direct Injection, вместо да минат на CR. Сигурно не е защото правят кошници. Убеден съм, че имат основателна причина да го направят.
Само не знам защо говориш за "TDI-то на VW". Когато излезе тая технология преди 20-25 години имаше и други коли с надпис ТДИ на задния капак. ФВ просто първи се сетиха да регистрират абревиатурата в съда. Важното е да разберем коя е първата серийна кола с TDI и тогава ще сме наясно кой е 10 години напред и кой 10 години назад с технологиите.

Bobi_33
01-02-2012, 21:50
Те са решили да останат последния голям производител със старата технология Turbocharged Direct Injection, вместо да минат на CR. Сигурно не е защото правят кошници. Убеден съм, че имат основателна причина да го направят.
Само не знам защо говориш за "TDI-то на VW". Когато излезе тая технология преди 20-25 години имаше и други коли с надпис ТДИ на задния капак. ФВ просто първи се сетиха да регистрират абревиатурата в съда. Важното е да разберем коя е първата серийна кола с TDI и тогава ще сме наясно кой е 10 години напред и кой 10 години назад с технологиите.

Ти си ми един от любимците в тоя форум. Важното е винаги нещо да кажеш, само и само да си на 180 градуса. Вероятно така се ласкаеш, но бъди честен спрямо себе си и останалите. Защо се правиш на тъп и пишеш ала-бала, и се правиш, че нищо не се разбрал от предишният ми пост? Ловиш се за сричката. Много добре знаеш, че не обсъждаме абревиатурата, а помпа дюзата спрямо останалите видове впръскване. И пак те питам, като всезнаещо велечие и изтъкнат философ: Какво точно според теб е много по-зле в помпа дюзата (един важен недостатък, вече спометнах) спрямо първо поколение Комън Рейл?

HACCP
01-02-2012, 22:22
Вчера имах възможност да изпробвам колата на доста интересна настилка. Прилагам и две снимки на пътя! Температурите също бяха интересни в Доганово температурата падна до - 24 °С! Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA и разликите за мен бях наистина сериозни (мое мнение и не претендирам то да е последна инстанция) В режим N колата позволява леко пързаляне и се усеща като цяло доста добре! В режим D колата позволява повече пързаляне особено на задницата и не е приятно да се кара заради много чувствителният педал на газта и спирачките! Докосване на спирачките води до задействане на ABS-са а всяко подаване на газ дори и на трета до включване на ESP -то! Нещата са съвсем различни обаче в режим А. Колата стой на мястото си и дори при нарочни корекции с волана. Как да кажа колата сякаш се усеща по тежка и силно се усеща намесата на системите за сигурност. Спирачките са доста по меки както и газта. Позволих си на места да карам с 80 км/час!
Само ще кажа, че беше забавно преживяване и останах доволен и очарован, но аз съм пристрастен към колата си така, че пак казвам мнението си само мое!

nikolaaaay
01-02-2012, 22:43
Ти си ми един от любимците в тоя форум. Важното е винаги нещо да кажеш, само и само да си на 180 градуса. Вероятно така се ласкаеш, но бъди честен спрямо себе си и останалите. Защо се правиш на тъп и пишеш ала-бала, и се правиш, че нищо не се разбрал от предишният ми пост? Ловиш се за сричката. Много добре знаеш, че не обсъждаме абревиатурата, а помпа дюзата спрямо останалите видове впръскване. И пак те питам, като всезнаещо велечие и изтъкнат философ: Какво точно според теб е много по-зле в помпа дюзата (един важен недостатък, вече спометнах) спрямо първо поколение Комън Рейл?
Трябва да ти призная, че чувствата са споделени. Ти си ми даже най-любимия и забавен юзър от целия раздел. Може би защото не се правиш на тъп, въпреки че понякога така изглежда.
По темата. Аз изобщо не обсъждам абревиатурата. За нея е ясно какъв е случая. Понеже ти о***аш редовно целия форум на Алфа Ромео с безценни доводи колко изостанали са Фиат Груп с технологиите и колко напред са ФВ и тем подобни производители. Питам те, знаеш ли коя е първата серийна кола с ТДИ. На мен също ми е тъпо, че Алфа имат 2 модела в момента, но се сещам за няколко значими технологии разработени от Фиат в последните години и нито една от ФВ. Какво са измислили те? С какво са обогатили автомобилите? Ти вместо да ми говориш с факти почваш да философстваш, че ТДИ било много хубаво. Кой е на 180 градуса като всички сериозни фирми минават на Комън Рейл веднага след пригаждането й за серийно производство, а ФВ се мъчат да развиват помпа-дюзата години след другите и се отказват от нея чак когато е очевадно, че е остаряла. Фактите са си факти и говорят сами за себе си. Италианските инженери може да не правят много надеждни автомобили, но имат капацитета да измислят технологии, които правят шофирането удоволствие. ФВ тоя капацитет го нямат.

JJJ
01-02-2012, 23:01
Не са решили и не са го внедрили. Каквото и да си говорим, освен, че е по-шумен, други съществени недостатъци няма TDI-то на VW спрямо Комън Рейла. Помпа-дюзата е също добро и ефективно решение за впръскване на гориво, като даже впръсква с по-високо налягане от първите Комън Рейли. И да ден днешен идиоти по света тунинговат TDI-та по света и достигат мощности, засега почти непосилни за 8 клапаново JTD. щото да уточним, помпа-дюзите на VW са с по 2 клапана на цилиндър.
Добре де, до кога в подфорума наречен „Алфа Ромео” ще се говори за великите постижения на фолксваген или други марки? Това ли трябва да се обсъжда в тоя форум, какво направили, искали да направят или могат да направят Фолксваген. Като толкова много ти харесва Фолксваген си купи един и му залепи една емблема на алфа и да приключваме с глупостите. :disgust:

pooh
01-02-2012, 23:09
...

Bobi_33
01-02-2012, 23:11
Добре де, до кога в подфорума наречен „Алфа Ромео” ще се говори за великите постижения на фолксваген или други марки? Това ли трябва да се обсъжда в тоя форум, какво направили, искали да направят или могат да направят Фолксваген. Като толкова много ти харесва Фолксваген си купи един и му залепи една емблема на алфа и да приключваме с глупостите. :disgust:

Абе ти сляп ли си? В подписа ми да виждаш ФВ? В този подфорум положението кам днешна дата е насрано. Съвети относно какво да харесвам или карам не приемам. А това, че към днешна дата Алфа Ромео е далеч зад другите, пред които някога е била, също е очевадно. След като няма в момента какво да се напише за Алфа Ромео, може и за другите да се напише.

А са слепите: Алфа Ромео не съществува. Не можеш да бъдеш автомобилна марка, без завод, без развоен център и т.н. Не се знае, дали няма и музеят да изчезне.

П.С Господин JJJ, ами купете си преди всичко Алфа, за да може наистина да давате съвети кой какво да си купи и все пак Вие да го поучите, като собственик на Алфа!!!

nikolaaaay
01-02-2012, 23:32
Абе ти сляп ли си? В подписа ми да виждаш ФВ? В този подфорум положението кам днешна дата е насрано. Съвети относно какво да харесвам или карам не приемам. А това, че към днешна дата Алфа Ромео е далеч зад другите, пред които някога е била, също е очевадно. След като няма в момента какво да се напише за Алфа Ромео, може и за другите да се напише.

А са слепите: Алфа Ромео не съществува. Не можеш да бъдеш автомобилна марка, без завод, без развоен център и т.н. Не се знае, дали няма и музеят да изчезне.

П.С Господин JJJ, ами купете си преди всичко Алфа, за да може наистина да давате съвети кой какво да си купи и все пак Вие да го поучите, като собственик на Алфа!!!
Кое му е насрано на положението? Не го ли осираш ти? Почва се да се говори за ТСТ и ти веднага почваш да спориш, че излишно се надували и ФВ го имали преди 10 години. Бобо ти каза, че има за какво да се надуват. Ти вместо да попиташ какви са плюсовете на системата я оплю така че на човек му става тъпо да се занимава да обясни нещо.
Съществуват редица марки, които нямат завод или развоен център. Това е тенденция в икономиката през последните 30 години поне. Те и Ауди нямат собствени заводи и развойни центрове ама тях ги хвалиш. Къде е логиката?

П.С. Боби, коя е първата кола с TDI?

Bobi_33
01-02-2012, 23:45
П.С. Боби, коя е първата кола с TDI?

За първи път във Фиат Крома. През 86-87г. на миналия век. Защо? Сигурно пак нещо не знам. Хубаво е пак да ме просветиш.

Само не знам защо ми задаваш пластмасови въпроси, при положение, че и дете на 8г. може да прочете отговора в Укипедиа.

nikolaaaay
02-02-2012, 00:12
За първи път във Фиат Крома. През 86-87г. на миналия век. Защо? Сигурно пак нещо не знам. Хубаво е пак да ме просветиш.
Ти знаеш много, пък ако не знаеш нещо - има гугъл и там пише почти всичко. Въпросът е как тълкуваш фактите, защото в тоя раздел и конкретно в тая тема всяко трето мнение е твое и оплюва всичко позитивно, което се напише за Алфа и Фиат (т.е. по темата). Каква ти е целта не знам. Знам само, че производител който ПЪРВИ пуска на пазара ключови технологии, като TDI, комън рейл, селеспийд, мултиеър, 2 цилиндров двигател и т.н. няма как да е толкова зле технологично колкото ти се опитваш да го изкараш.

ne0
02-02-2012, 12:17
Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA

Такова нещо не съществува. Пак пишеш за колата като за смартфон :):):):):)

За ТСТ кутията - част от управлението на БоргВагнер се прави чрез ММ в България.... :)

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

Те и Ауди нямат собствени заводи и развойни центрове ама тях ги хвалиш.

Това е грешка, поне да беше чувал за Алуминиевия Завод на река Некар

:):):)

HACCP
02-02-2012, 12:40
Такова нещо не съществува. Пак пишеш за колата като за смартфон :):):):):)

За ТСТ кутията - част от управлението на БоргВагнер се прави чрез ММ в България.... :)

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

Това е грешка, поне да беше чувал за Алуминиевия Завод на река Некар

:):):)
Кое го няма .... няма различни настройки или нямам деференциал вЪобще! Нали в една друга тема го обсъдихме въпроса. Не деференциала е DNA нямам това в предвид а има отделни настроики на системите за сигорност свързани с него, двигателя и спирачките.
Изпробвах трите настройки на двигателя, диференциала и спирачките за различни пътни условия "DNA" - така по добре ли ти звучи?
п.п. Немога да разбера каква е тази твоя слабост към колата ... можеби защото е на 90% фиат :flirt: или повече ти ще кажеш :go:

ne0
02-02-2012, 16:19
Кое го няма .... няма различни настройки или нямам деференциал вЪобще! Нали в една друга тема го обсъдихме въпроса. Не деференциала е DNA нямам това в предвид а има отделни настроики на системите за сигорност свързани с него, двигателя и спирачките.
[COLOR=Red]:

Искам да разбереш, че диференциалът е механичен механизъм който разпределя двигателната сила към задвижваните колела в твоя случай предните.

Q2 диференциалът на Алфа, който го има от почти десет години си е от торсен тип и прехвърля задвижващата сила от колелото с по-ниско сцепление към това с по-високо сцепление.

При така наречения електронен Q2, няма такова нещо. Налице е отворен тип диференциал (като фиат пунто разбирай) и подобрена опция на ESP системата на колата, която спира пробуксуването на колелото с по ниско сцепление, чрез спирачката на съответното колело с цел по-голяма стабилност в завоя (уж). Тази ситема е развита при супер автомобили като Nissan GTR и новия McLaren, както и Ferrari FF, но там имаш двойни предавания, куп дифове, та дори и отделни скоростни кутии за мостовете.... и целта да си по-бърз а не да си по сигурен в завоя, колкото и странно да звучи двете неща са различни.

В този ред на нещата диференциала няма как да го регулираш електронно - "Originally Posted by HACCP View Post
Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA", поне не и в кола на тази цена.

п.с. Иначе фиат си ок и аз имам няколко, ала фиата не Алфа :)

JJJ
02-02-2012, 19:53

Дали съм сляп или не, не е твоя работа, още повече да го обсъждаш в този форум.

Че Алфа Ромео не съществува е факт, съгласен. Ти какво си въобразяваш, че си единствения който го вижда? Това обаче не означава, че в подфорума озаглавен „Алфа Ромео” трябва да се обсъждат постиженията на ФВ. Не мога, а и не искам да разбера защо го правиш, но това според мен меко казано не помага.
Едно е някой с пет мнения във форума, регистрирал се вчера да прави това което ти правиш и съвсем друго да го прави юзър регистриран от 2005 и име в зелено!

Аз също не приемам съвети от теб какво да си купя и какво не. Аз истинска Алфа съм си купил и това не е твоя заслуга. Но дори и да не бях, не си ти човека който ще определя, кой може и кой не може да дава съвети.

Bobi_33
02-02-2012, 20:48
Дали съм сляп или не, не е твоя работа, още повече да го обсъждаш в този форум.

Че Алфа Ромео не съществува е факт, съгласен. Ти какво си въобразяваш, че си единствения който го вижда? Това обаче не означава, че в подфорума озаглавен „Алфа Ромео” трябва да се обсъждат постиженията на ФВ. Не мога, а и не искам да разбера защо го правиш, но това според мен меко казано не помага.
Едно е някой с пет мнения във форума, регистрирал се вчера да прави това което ти правиш и съвсем друго да го прави юзър регистриран от 2005 и име в зелено!

Аз също не приемам съвети от теб какво да си купя и какво не. Аз истинска Алфа съм си купил и това не е твоя заслуга. Но дори и да не бях, не си ти човека който ще определя, кой може и кой не може да дава съвети.

Ок евала, аз съм сбъркал, а ти си прав. Хайде стига спам, пиши по темата, ако можеш, а недей да нападаш. Не бъди по-голям простак, глупак и т.н от мен. Покажи класа!!!

HACCP
02-02-2012, 22:47
Искам да разбереш, че диференциалът е механичен механизъм който разпределя двигателната сила към задвижваните колела в твоя случай предните.

Q2 диференциалът на Алфа, който го има от почти десет години си е от торсен тип и прехвърля задвижващата сила от колелото с по-ниско сцепление към това с по-високо сцепление.

При така наречения електронен Q2, няма такова нещо. Налице е отворен тип диференциал (като фиат пунто разбирай) и подобрена опция на ESP системата на колата, която спира пробуксуването на колелото с по ниско сцепление, чрез спирачката на съответното колело с цел по-голяма стабилност в завоя (уж). Тази ситема е развита при супер автомобили като Nissan GTR и новия McLaren, както и Ferrari FF, но там имаш двойни предавания, куп дифове, та дори и отделни скоростни кутии за мостовете.... и целта да си по-бърз а не да си по сигурен в завоя, колкото и странно да звучи двете неща са различни.

В този ред на нещата диференциала няма как да го регулираш електронно - "Originally Posted by HACCP View Post
Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA", поне не и в кола на тази цена.

п.с. Иначе фиат си ок и аз имам няколко, ала фиата не Алфа :)
А аз си мислех че в думичката електронен е разковничето ... и че имено тя търпи различни режими на работа .... но стига спам! За да не дразня чувствителните ти очи и мозъчните клетки как да ми докажеш че колата ми не струва (според Теб) кажи ми как да го наричам? Само моля да е по късо от твоето определение написано по горе че е много писане всеки път в които ми се иска да спомена "отворен тип диференциал (като фиат пунто разбирай) и подобрена опция на ESP системата на колата, която спира пробуксуването на колелото с по ниско сцепление, чрез спирачката на съответното колело с цел по-голяма стабилност в завоя (уж)"

p.p. Не е Алфа защото била разработена от фиат с блок от фиар мотор на фиат сега се оказа с деференциал от фиат пунто,не е на 20 години и може да завива (пак според теб) НО не е Фият защото не е Фият! Мале милата ми кола ще се окаже Шизофреник :bouncing_smiley:

HACCP
03-02-2012, 13:10
Днес приятел ми изпрати това ......
http://fakti.bg/avto/4750-gey-obshtestvoto-izbra-avtomobil-na-2011-a
Интересна класация:rotfl: честито на печелившите! :prescription:
п.п. Интересни коли има в класацията :drive:

sa6o_roman
04-02-2012, 22:10

Първото поколение на common rail не беше по-добра от помпа дюза технолоигията. В последствие минаха на common rail, защото е по евтина, и по екологична уж.

Боби сбърка само за това че няма 16 клапанови двигатели с помпа дюза. Има, това са 2.0 тди с кодове BKD и BKP(140кс), BMN и BMR (170кс).

HACCP, добра ти е колата, но трябваше да я направят по-различна.

Колеги, Боби е може би човека, който най-много мрази Volkswagen. Обаче е достатъчно смел да каже, че царят е гол... т.е е достатъчно трезвомислещ за да каже, че една уж спортно ориентирана марка е превъзхождана технологично от една марка за народни автомобили.

Бих "простил" на Фиат това че се бавят в технологичното догонване при положение че развиваха автомобили с правилна концепция.

leketo84
05-02-2012, 00:35
Днес приятел ми изпрати това ......
http://fakti.bg/avto/4750-gey-obshtestvoto-izbra-avtomobil-na-2011-a
Интересна класация:rotfl: честито на печелившите! :prescription:
п.п. Интересни коли има в класацията :drive:

Е тия обратеняци много си падали по Италианските коли бре :furious:

nightroller
05-02-2012, 01:33
Е тия обратеняци много си падали по Италианските коли бре :furious:
батка Лекенце - тва тази класация е по доходи на гей-населението бре ;) гле Мазера е на последно место (демек най-богат гей) а тая подплънка Пежото е на първо (демек прохождащ у гей средите) а де :):)

546
05-02-2012, 01:36
Тия пидали и от коли не отбират,как ще я сложат Жужата трета .

DiStefano
05-02-2012, 16:53
Тия пидали и от коли не отбират,как ще я сложат Жужата трета .

ми не се предлага заводско в розово ..
афтърмаркет само за пимповете, но при всички случаи хардтоп изпълненията са по желани в тези среди, а нас там ни няма никъде

DiStefano
06-02-2012, 13:24
http://www.auto-press.net/gallery/article/images_middle/gallery_picture_0288868001327657740.jpg

и тука се разписаха от Фиат
само не ми е ясно кво се случва с Ланча .. житото ше го варим ли или не засега ?

andro88
07-02-2012, 21:00
Alfa Romeo Giulietta с 80 000 нови регистрации през 2011 г.От лансирането на автомобила на пазара, до момента от него са реализирани почти 140 000 представителя.
Eхааааа, каква новина. Къде са критиците?

http://www.auto-press.net/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/a:Alfa-Romeo-Giulietta-%D1%81-80-000-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D 1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2011-%D0%B3

HACCP
07-02-2012, 22:00
Alfa Romeo Giulietta с 80 000 нови регистрации през 2011 г.От лансирането на автомобила на пазара, до момента от него са реализирани почти 140 000 представителя.
Eхааааа, каква новина. Къде са критиците?

http://www.auto-press.net/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/a:Alfa-Romeo-Giulietta-%D1%81-80-000-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D 1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2011-%D0%B3
Това означава парички за нови модели :go:
В статията ми прави впечатление че по големият процент продадени автомобили са с най-малкият двигател! Същото се забелязва при Форд, Рено, Опел, и Фолксваген!

andro88
08-02-2012, 08:52
В статията ми прави впечатление че по големият процент продадени автомобили са с най-малкият двигател! Същото се забелязва при Форд, Рено, Опел, и Фолксваген!

Aбсолютно прав !
Само за сравнение за цялата 2009 всички модели с марката Алфа Ромео са продадени общо 111 000. Сега само Жулиетката е с 80 000. А през изминалата каледндарна година се продаваше и 159,Брера, МиТо

Alfa Romeo Giulietta се радва на добър успех и на територията на Франция (9200 продажби), Великобритания (над 7000 единици) и Германия (6300 единици). Луксозният спортен хечбек е собственик на 14.5% от италианския пазар и на 2.8% от европейския в своя сегмент.

През изминалата година, най-търсените версии на Giulietta са били топ-изпълненията Distinctive и Exclusive, формиращи около 90% от общите продажби на модела. Най-популярният задвижващ агрегат в модификационното портфолио на автомобила е 1.6 MultiJet със 105 конски сили, а най-предпочитаният е Ghiaccio White (35% от новите регистрации).

simich
08-02-2012, 16:10
Ас би рекол найекономичниот.

AR147
08-02-2012, 17:28
Сега следва някой да напише нещо от сорта :
-Голф за същия период прави 300к.
или
-Това е трърде малко имайки предвид че всяка следваща година ще се продава все по малко и надали ще се стигне и до 300к продажби
или
-Един модел пролет не прави
или
-Добре че са данъчните облекчения....
или
-Това не я прави Алфа..пак си е Фиат...
И още много вариации :)