PDA

View Full Version : Общи приказки, свързани с АР 164

Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9

MaVrUt
16-06-2010, 13:09
Колеги да питам защо колата като загрее след 70 градуса и после пали трудно, много рядко от първия път да запали, от 2-рия път пали почти от ряз, и след това излиза сиво синкъв пушек за 1 сек. !

MaVrUt
19-06-2010, 10:56
И още 2 неща да попитам, на първата снимка това под седалката кое за какво е точно, тея цилиндричните метални неща за какво служат ? и на втората снимка съединитела е потънал, как мога да проверя дали е от помпата ?

Boby
19-06-2010, 11:47
На първата снимка са моторчетата на седалката.Явно седалката е електрическа. За педала, пробвай да пуснеш малко спирачна течност да видиш дали ще се вдигне.Ако се вдигне и след време пак пропадне е помпата.

MaVrUt
19-06-2010, 11:58
На първата снимка са моторчетата на седалката.Явно седалката е електрическа. За педала, пробвай да пуснеш малко спирачна течност да видиш дали ще се вдигне.Ако се вдигне и след време пак пропадне е помпата.

Ами да седалките са ел., ама мислех че едното е пълнител за AIRBAG , както и да е! долях до горе хидравлично масло и грам промяна няма, стои си пропаднал, скоростите влизат ама трудно! стираната течност е до горе, няма колко повече да сипвам! Помпата каде се намира, щото си мисля че е глътнало от някаде въздух, да пробам да я обезвъздуша поне.

Boby
19-06-2010, 14:46
Имах предвид да пуснеш течност обезвъздушавайки го, не да долееш в казанчето.Обезвъздушава се както при спирачките.Пробката е на цилиндърчето на ск. кутия. Помпата се намира над педала, но от нея не се обезвъздушава.

MaVrUt
19-06-2010, 18:22
ок, ще го направя да видим ко ще стане !

Gligan
21-06-2010, 13:26
Добре дошъл на Маврут отново.

Колеги някой от вас ще ходи ли на честването на 100 годишнината на Алфа Ромео? Ако има желаещи да се организираме и да отидем заедно няколко кораба, какво ще кажете? :devil:

Boby
21-06-2010, 14:18
Моя кораб седи закотвен на пристанището вече трета седмица, та ако дойдеш с репатрака да го натовариме може и да дойда с него.:biggrin:

VLADius
21-06-2010, 21:28
Добре дошъл на Маврут отново.

Колеги някой от вас ще ходи ли на честването на 100 годишнината на Алфа Ромео? Ако има желаещи да се организираме и да отидем заедно няколко кораба, какво ще кажете? :devil:

Може...

ivo 164
22-06-2010, 20:58
аз сьм там ,ако сьбираме корабите още по добре:rockon:

MaVrUt
23-06-2010, 18:44
добре заварили :pp:

относно педала на съединитела го оправих, оказа се скъсан педал, да кажеш нещо от заварката да се скъса, той направо оста, добре ,че е другата алфа ,че се разминах без пари !

Та въпроса за трудното палене след като загрее си остава, някой нещо? предположения?

didod
23-06-2010, 18:46
Е че защо толкоз зор на тоз съединител? Че да се скъса? Педала мек ли е сега?

MaVrUt
24-06-2010, 15:19
не знам какъв зор е видял, може би от предния собственик, но да, педала е доста мек сега, и скоростите влизат само като духна лоста :smile: , а преди това беше доста твърд !

Gligan
24-06-2010, 23:57
Моя кораб седи закотвен на пристанището вече трета седмица, та ако дойдеш с репатрака да го натовариме може и да дойда с него.:biggrin:

Какво е станало защо е закотвен? Ако мога с нещо да помагам, казвай.

А ако не можем да пуснем кораба на вода до неделя, да те взема и да се возиш с мен. По принцип мисля да съм с шофьор, така че ще можем да пием бира на корем :devil:

Към останалите - начало на събирането предполагам вече знаете 27.06.10 г. 11.00 ч. на бившия мавзолей, дайте предложение къде да се чакаме примерно 10.00 ч. и да се придвижваме заедно.

Boby
25-06-2010, 21:53
Демпферната шайба беше скъсана.Вчера я завариха и я монтирах и вече е в движение кочината.Хидравликата е супер тежка, явно не съм опънал ремъка достатъчно, но се кара за сега. Ще видя дали ще мога да дойда аз.;-)

Gligan
25-06-2010, 22:04
Да дойда да помагам, само кажи. Гледай да дойдеш да се видим, ако проблема е колата ти, ще мина да те взема.

п.п. Другите момци, ще се събираме ли да ходим заедно?

ivo 164
26-06-2010, 14:17
глигане ще се видиме на място ,два кораба са малко за организация:-)

Gligan
26-06-2010, 14:55
глигане ще се видиме на място ,два кораба са малко за организация:-)

Прав си, утре ще се търсим по площада. Щеше да е хубаво да дойдат повече от нашата част от сектата...

п.п. Някъде мернах, че и Бат Вас ще идва.

guvech
26-06-2010, 17:01
С удоволствие бих дошъл и аз,но не знам дали ще мога да отлепя,тази вечер съм на бачкане до 5-6 сутринта :band: и малко ще е трудно :sleep:

Boby
26-06-2010, 17:51
Айде и аз ще докарам моята гробница за някоя и друга снимка.;-)
Казвайте някое местенце за предварителната среща. Аз нямам претенции.

guvech ти не се ослушвай ами ходи да измиеш бараката и утре на срещата. Нали щяхме да пиеме по бира тези дни?Ела да се видиме пък дали ще ходиме на парада ще го решиме.;-)

Gligan
26-06-2010, 18:37
Утре 10.30ч. паркинга пред националния стадион на "Гурко" и "България", добре ли е?

Boby
26-06-2010, 19:02
Ми става;-)

Boby
27-06-2010, 02:00
Момчета аз отпадам за срещата утре. Кочината пак се скапа.Този път алтернатора спря да зарежда.Добре, че ми е як акумулатора та успях да се прибера.:???:

Boby
28-06-2010, 22:56
Такааа, вчера оправих алтернатора.Оказа се реле-регулатора.Днес пътувайки за работа се разпадна шибаната "демпферна" шайба и се наложи да ме теглят до работа! Не можахме да разбереме какъв зор е видяла за да се скъсат заварките! Сега я заварихме на ново този път на много места да видиме колко ще изкара.:???:

Sunny
29-06-2010, 00:12
Такааа, вчера оправих алтернатора.Оказа се реле-регулатора.Днес пътувайки за работа се разпадна шибаната "демпферна" шайба и се наложи да ме теглят до работа! Не можахме да разбереме какъв зор е видяла за да се скъсат заварките! Сега я заварихме на ново този път на много места да видиме колко ще изкара.:???:

:shocked:

Boby
29-06-2010, 22:49
Вече втори ден кочина още е цяла. Тази вечер и след теста от 180км/ч остана цяла.:baby:

Sunny
29-06-2010, 22:53
Баааа много здрави тия алфи !!!!!!!!!!!
После хората говорят Алфа - много се чупи . Чупи се немската електроника вътре ;)
164 що не са чупи ?
:shutup:

Boby
29-06-2010, 23:14
Айде аз ще си затрая......

Iltcho
30-06-2010, 08:27
Тая шайба що не я смениш с нова?
Не ми се вижда да е скъпа м?

Измисли си колко пари си готов да доплатиш за 166-цата (да взема твоята 164-ка и пари горница :naughty:)

didod
30-06-2010, 08:31
Има-няма 400 лева, колко да е скъпа... :big_flowers:

Boby
30-06-2010, 09:22
Тая шайба що не я смениш с нова?
Не ми се вижда да е скъпа м?

Измисли си колко пари си готов да доплатиш за 166-цата (да взема твоята 164-ка и пари горница :naughty:)

Ми щото струва 800лв, а и веч и да искам да си я поръчам не може. Спряна е от производство.

Казвай колко пари искаш за 166-та?:gruebel:

guvech
30-06-2010, 20:29
Колеги, имам питане относно една глупост. Някой знае ли как мога да стигна възможно най-лесно до запалката от към задната и част :smoke: ...няколко пъти се опитвах да я извадя от пепелника обаче се отказах след като видях че ще я стоша. От към задната си част има накакъв издатък който и пречи да излезе на горе...което ми се струва малко недомислено, но може би и аз не правя нещата като хората....нали съм си малко малоумен:screwy: колата е 164 тдс. пиша тук понеже май ще е тъпо да отварям тема по този въпрос. Не е болка за умиране но ми се иска да видя дали не мога да и сменя крушката та да мога да си пуша без да святкам ламБата от горе :notworthy: :metal:

Boby
30-06-2010, 22:58
За предния пепелник ли говориш или задния? Не можеш да смениш крушката отгоре.Трябва да се разглоби пепелника.

guvech
01-07-2010, 03:42
това ми стана ясно :brickwall: номера е как да го разглобя:idea2:

guvech
01-07-2010, 10:42
Айде аз ще си затрая......

И аз................:tongue2:

Boby
01-07-2010, 11:05
Разглобява се като свалиш конзолата с копчетата м/у седалките. За целта под задния пепелник има 2 болта, при ск. лост като махнеш кожения маншон има една планка хваната с 2 болта към задната опора на ск. лост.Развиваш ги тези 4 болта и я дърпаш назад.Вадиш всички копчета преди това.Мисля, че това беше.

guvech
01-07-2010, 11:47
Разглобява се като свалиш конзолата с копчетата м/у седалките. За целта под задния пепелник има 2 болта, при ск. лост като махнеш кожения маншон има една планка хваната с 2 болта към задната опора на ск. лост.Развиваш ги тези 4 болта и я дърпаш назад.Вадиш всички копчета преди това.Мисля, че това беше.

:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:

guvech
01-07-2010, 19:57
не стаа брат.... отвих 4те болта отпред и отзад... всищност са 6 болта заедно с тези на опората обаче има още две видеи които са хванати за металната планка за която е опората на скоростите...а там не гинеколог ами мозъчен хирург не може да стигне и да ги развие....ай ша ги е...а и .....една запалка да смениш и тряя разглобиш половината кола

Boby
01-07-2010, 20:04
Ми правиш едни малки отвори в страничните кори и през тях бъркаш и ги отвиваш.После като разрошиш мокета няма да си личът дупките.

guvech
01-07-2010, 20:12
има един проблем май-седалката пречи точно на тези места :?: ако е така наистина се отказвам...е..л съм я у запалката

Boby
01-07-2010, 20:30
Не пречи, правил съм го.

guvech
01-07-2010, 21:55
утре дайствам ;) и ще :director:

mimouzunov
11-07-2010, 23:29
Незнам дали тук е мястото да пиша ,но....
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275283711551868&f1=details

Случаино попаднах на това страшилище...

guvech
12-07-2010, 00:39
отдавна се знае :metal: даже и цената гледам е паднала май :)

zlia
13-07-2010, 19:20
отдавна се знае :metal: даже и цената гледам е паднала май :)

Игра на цифри от моя страна,зашото някои от тях просто по ми харесват,а стойността на колата знам много добре каква е,дори и на нашият измислен пазар. Драпах да я докарам тук,зашото нямаше такъв модел,но чисто комерсиално то трябваше да си я оставя в Швейцария и да съм я продал отдавна за тези пари(без превоза и ДДС). Едно почистване и пастиране,нямаше много да ме затруднят.Сега минавам през етапите за лизинг и различни бартери за коли и селски имоти,които ми се предлагат.
За такава стара кола и искана цена просто НЯМА как да стане!!!
Ако беше 159 или Брера,можеше да има някакви разговори,въпреки че до сега не ми се е налагало и за тях да правя подобни неща.

MaVrUt
13-07-2010, 21:52
жалко ,че няма кой да я земе, много ще и е голям данъка гражданска и т.н. иначе до сега да я бях взел, имам по голямата част от парите, но тея неша ме спират

zlia
13-07-2010, 22:16
жалко ,че няма кой да я земе, много ще и е голям данъка гражданска и т.н. иначе до сега да я бях взел, имам по голямата част от парите, но тея неша ме спират

Оправдания от този сорт са напълно неуместни,защото разликата в данъка на твоя дизел и "животното" е точно 58лв(десет кутии по-луксозни цигари),а в гражданската е още по-малка.Коментарите са излишни!

MaVrUt
14-07-2010, 17:37
Оправдания от този сорт са напълно неуместни,защото разликата в данъка на твоя дизел и "животното" е точно 58лв(десет кутии по-луксозни цигари),а в гражданската е още по-малка.Коментарите са излишни!

не знам за софия ли ги гледаш тези цени или за каде? във варна данъка на тази кола е 360лв, гражданска по малко от 220 трудно ше се намери,еко такса към 250лв, преглед 40лв, каското като я оценят на 5000лв поне, щото си има бая екстри още 450лв като ги сумираме става над 1000лв,за да тръгна да я карам, така, за разход по малко от 20 на 100 да не говорим ! исках да кажа ,че за еднодневка не става, имам мерак и възможност но много ше ми бърка в джоба, иначе наистина цената и е смешна.

zlia
14-07-2010, 19:47
не знам за софия ли ги гледаш тези цени или за каде? във варна данъка на тази кола е 360лв, гражданска по малко от 220 трудно ше се намери,еко такса към 250лв, преглед 40лв, каското като я оценят на 5000лв поне, щото си има бая екстри още 450лв като ги сумираме става над 1000лв,за да тръгна да я карам, така, за разход по малко от 20 на 100 да не говорим ! исках да кажа ,че за еднодневка не става, имам мерак и възможност но много ше ми бърка в джоба, иначе наистина цената и е смешна.

Зад моите думи стои данъчният калкулатор,чрез който можеш да видиш разликата.Незабравяй,че тази кола е над 14г. и коефицента е по-нисък.Гражданската с разлика от 30 лв,какво да я коментирам.
С по-точни думи:"Скъпи на триците и ефтини на брашното".
И накрая:"Колега,това не е вашата кола"!

MaVrUt
14-07-2010, 19:54
Зад моите думи стои данъчният калкулатор,чрез който можеш да видиш разликата.Незабравяй,че тази кола е над 14г. и коефицента е по-нисък.Гражданската с разлика от 30 лв,какво да я коментирам.
С по-точни думи:"Скъпи на триците и ефтини на брашното".
И накрая:"Колега,това не е вашата кола"!

браво, доста затапващо !
и найстина не е моята кола, твоята си е, и твоя ще си остане ! :-D

zlia
14-07-2010, 22:11
браво, доста затапващо !
и найстина не е моята кола, твоята си е, и твоя ще си остане ! :-D

Ако чаках на такива като тебе,щях да си остана само с такива коли,като тези от подписа ти които не са лоши но МАСОВКИ.
Специално Алфите,които имах и ИМАМ ти,колега за твое съжаление ще гледаш само на снимка.
Хора които първо умуват колко ще е гражданската или колко ще му харчи кола над 200к.с. ЕДИНСТВЕННА като модификация все пак у нас не са ми приоритет.
И въобще не си ми на нивото да обсъждам дадени автомобили с теб.
Аз също искам да съм притежател на Алфа-8С,но несподелям приказката за киселото грозде.
Накрая,не ми бери грижа за моите коли,защото и да я дам за скрап,пак ще взема повече пари отколкото за здрави като твоите.
Остани си със здраве и си карай безаварийно колите!

VLADius
14-07-2010, 23:16
Ако чаках на такива като тебе,щях да си остана само с такива коли,като тези от подписа ти които не са лоши но МАСОВКИ.
Специално Алфите,които имах и ИМАМ ти,колега за твое съжаление ще гледаш само на снимка.
Хора които първо умуват колко ще е гражданската или колко ще му харчи кола над 200к.с. ЕДИНСТВЕННА като модификация все пак у нас не са ми приоритет.
Аз също искам да съм притежател на Алфа-8С,но несподелям приказката за киселото грозде.
Накрая,не ми бери грижа за моите коли,защото и да я дам за скрап,пак ще взема повече пари отколкото за здрави като твоите.

И сам да съм у трамвайо - па че се бутам. Мавруте - що те брига тебе курец кой кво ше кара. Човека я продава - колата става - карай си кочината и си трай деба. Дразниш.

MaVrUt
14-07-2010, 23:31

виж ся , не съм го написал тва с цел да се дразня или нешо подобно, тва наи малко искам, просто си изказах мнението, и кво си тръгнал да ми изтъкваш кво имаш и кво нямаш, не ми дреме на оная работа хич, и според тебе кой на тея времена не гледа колко ше му е гражданска данък и разход, 95% от купувачите гледат да им излезе тънкажно всичко, на пръсти се броят хора които си купуват коли над 200к.с. и то да си купят ама не и алфа! пък и да си изкажа още 1 мнение , тая кола е на 1000% наредена, знам ги аз тези перфектните коли , вече съм си патил, и като сверя цените на абсолютно всички Q4-ки който има за продан из сайтовете тая цена точно за българия ми се струва адски нереална, и ме съмнява някой да ти я даде за 1500 еуро както ми каза по телефона като ти се обадих, тва пак казвам че си е мое мнение!и с тея неща да ми се дървиш кви коли имаш и кви нямаш хич не ме интересува, на някой 15 годишен ходи да ги разправяш ! и на тебе ти желая без проблемно каране!!!

zlia
15-07-2010, 08:19
виж ся , не съм го написал тва с цел да се дразня или нешо подобно, тва наи малко искам, просто си изказах мнението, и кво си тръгнал да ми изтъкваш кво имаш и кво нямаш, не ми дреме на оная работа хич, и според тебе кой на тея времена не гледа колко ше му е гражданска данък и разход, 95% от купувачите гледат да им излезе тънкажно всичко, на пръсти се броят хора които си купуват коли над 200к.с. и то да си купят ама не и алфа! пък и да си изкажа още 1 мнение , тая кола е на 1000% наредена, знам ги аз тези перфектните коли , вече съм си патил, и като сверя цените на абсолютно всички Q4-ки който има за продан из сайтовете тая цена точно за българия ми се струва адски нереална, и ме съмнява някой да ти я даде за 1500 еуро както ми каза по телефона като ти се обадих, тва пак казвам че си е мое мнение!и с тея неща да ми се дървиш кви коли имаш и кви нямаш хич не ме интересува, на някой 15 годишен ходи да ги разправяш ! и на тебе ти желая без проблемно каране!!!

Пиши си с този,който ти е казал някакви цени,тъй като не се отнася за мен.
Мнение и подобни си ги споделяй в махалата с останалите клошари.
И спри да сереш тук,защото на мен не ми е фикс идея да влизам в полемика с теб,защото във всяко отношение си много под нивото ми,за да ти обръщам внимание.Нека колегите,които наистина се интересуват от модела да четат само за него,а не колко е гражданската,колко ще ми струва миенето и подобни писания.

П.С. И ако наистина си от Варна,като срещнеш някои черни 159 или черна Брера,можеш да попиташ от кой са ги купили и си прави изводи дали ще ме притеснява това да ми стои кола,като "кучето" на паркинга. Ясен съм!

Sunny
15-07-2010, 08:35
Леееко намалете тона и определенията .
И двамата .

virusalfa
15-07-2010, 11:55
виж ся , не съм го написал тва с цел да се дразня или нешо подобно, тва наи малко искам, просто си изказах мнението, и кво си тръгнал да ми изтъкваш кво имаш и кво нямаш, не ми дреме на оная работа хич, и според тебе кой на тея времена не гледа колко ше му е гражданска данък и разход, 95% от купувачите гледат да им излезе тънкажно всичко, на пръсти се броят хора които си купуват коли над 200к.с. и то да си купят ама не и алфа! пък и да си изкажа още 1 мнение , тая кола е на 1000% наредена, знам ги аз тези перфектните коли , вече съм си патил, и като сверя цените на абсолютно всички Q4-ки който има за продан из сайтовете тая цена точно за българия ми се струва адски нереална, и ме съмнява някой да ти я даде за 1500 еуро както ми каза по телефона като ти се обадих, тва пак казвам че си е мое мнение!и с тея неща да ми се дървиш кви коли имаш и кви нямаш хич не ме интересува, на някой 15 годишен ходи да ги разправяш ! и на тебе ти желая без проблемно каране!!!Братчед,пък може колегата и подарък да са му я дали алфата,какво те бърка теб,или мен?!Читаво Пунто в Италия 2000г е 1000 евро,а читава такава расова кола в Швейцария да не искаш за 100 евро да се продава?Мани ги сайтовете,иди на място питай кое колко струва или прати някой да пита.

MaVrUt
15-07-2010, 17:39
Братчед,пък може колегата и подарък да са му я дали алфата,какво те бърка теб,или мен?!Читаво Пунто в Италия 2000г е 1000 евро,а читава такава расова кола в Швейцария да не искаш за 100 евро да се продава?Мани ги сайтовете,иди на място питай кое колко струва или прати някой да пита.

аз му се обадих и говорихме, той ми каза за какви пари я е взел, не си определям цената за която я е взел, бее както и да е няма да говоря, щото е мнооого нива над мен, само не знам на интелигентност, на класа ли на какво, ма както и да е, спирам да пиша, дано да си я продаде !

zlia
15-07-2010, 18:20
аз му се обадих и говорихме, той ми каза за какви пари я е взел, не си определям цената за която я е взел, бее както и да е няма да говоря, щото е мнооого нива над мен, само не знам на интелигентност, на класа ли на какво, ма както и да е, спирам да пиша, дано да си я продаде !

Смени си телефонният оператор,защото грешно те свързва.Вече 21год. продавам по някоя и друга колица,но никога несъм обсъждал с клиент,който непознавам по телефона цените за които са купувани предлаганите автомобили.
Колегата Вируса правилно ти е написал,че колата може да ми е подарък или в даден пакет да ми струва малко различни стойности,но това си е само моя работа и вместо да се радваш,че такъв рядък екземпляр се предлага у нас на по-ниска цена,отколкото в други страни се опитваш да даваш мнения по непознати теми.
Смятам с това да приключа полемиката.

guvech
15-07-2010, 19:57
Игра на цифри от моя страна,зашото някои от тях просто по ми харесват,а стойността на колата знам много добре каква е,дори и на нашият измислен пазар. Драпах да я докарам тук,зашото нямаше такъв модел,но чисто комерсиално то трябваше да си я оставя в Швейцария и да съм я продал отдавна за тези пари(без превоза и ДДС). Едно почистване и пастиране,нямаше много да ме затруднят.Сега минавам през етапите за лизинг и различни бартери за коли и селски имоти,които ми се предлагат.
За такава стара кола и искана цена просто НЯМА как да стане!!!
Ако беше 159 или Брера,можеше да има някакви разговори,въпреки че до сега не ми се е налагало и за тях да правя подобни неща.

Просто забелязах разликата,иначе гот,тва с игарата на цифри ме кефи,сериозно. колата си я бива :clap2: и бих и се изкефил много...кешец няма просто. :boxed:

П.С. Една молба,недейте да се дърлите за глупости тука,просто съм сигурен че и двамата сте готини пичове и просто не ви отива ;) Ще се радвам да видя едно стискане на ръцете и да забравим за този излишен спор :clap2:

didod
17-07-2010, 16:20
Днес на път за работа изпреварих черна 164 т.спарк от старите. Тръгна човека да ме догонва и тъкмо се зарадвах - отказа се. Жалко.
А пък тези дни имаше на Кауфланд паркирана една суперка - 0334 май беше номера. Много 164-ки, малко пишещи тук...

guvech
18-07-2010, 23:43
Днес на път за работа изпреварих черна 164 т.спарк от старите. Тръгна човека да ме догонва и тъкмо се зарадвах - отказа се. Жалко.
А пък тези дни имаше на Кауфланд паркирана една суперка - 0334 май беше номера. Много 164-ки, малко пишещи тук...

съмнявам се че повечето собсвенници на 164-ки си имат и на идея какво притежават...поне аз така смятам...може и да се лъжа :)

virusalfa
19-07-2010, 15:49
Повечето не ги интересува,че съществува понятието Интернет,камо ли да се занимават с някакъв си форум:Suicide:

guvech
19-07-2010, 22:45
http://www.youtube.com/watch?v=p36U-ReVQO4&feature=player_embedded#! :rosso_racers:

Grigor
20-07-2010, 00:54
Чшшш... я намалете малко тона !

Всяка стока си има цена, цената може да се променя според търсенето и предлагането и желанието на купувача/продавача - това е ;-)

Колата и аз я гледах и напрактика бях готов да я взимам без пазарлъци, но няколко неща е нея ме възпряха...

Няма да коментирам за да не разпалвам излишни страсти, но колата не е уникат, а просто бройка на по разумна цена... и като всяка бройка си има кахърите.

manolito
20-07-2010, 17:15
я пак Маврута....
тоя няма ли кой да го банне:evilsmiley:

zlia
21-07-2010, 15:41
Q4-ПРОДАДЕНА!

virusalfa
21-07-2010, 16:00
Чшшш... я намалете малко тона !

Всяка стока си има цена, цената може да се променя според търсенето и предлагането и желанието на купувача/продавача - това е ;-)

Колата и аз я гледах и напрактика бях готов да я взимам без пазарлъци, но няколко неща е нея ме възпряха...

Няма да коментирам за да не разпалвам излишни страсти, но колата не е уникат, а просто бройка на по разумна цена... и като всяка бройка си има кахърите.На теб твоите като бройка не ти ли стигат,та ламтееш за още?

RoMeO_156_GTA
22-07-2010, 10:00
Q4-ПРОДАДЕНА!

Сега вече всеки се чуди кой е новия собственик и съжалява, че не я е взел :) Токувиж се похвали във форума :handshake:

MUROMAN
23-07-2010, 14:57
Сега вече всеки се чуди кой е новия собственик и съжалява, че не я е взел :) Токувиж се похвали във форума :handshake:

Да ама за сега не се е похвалил.:coolio:

Grigor
25-07-2010, 00:33
Вирусе,

Е такава нямам бре... само такава и дизел нямам, но дизела не съм сигурен че го искам :-)

VLADius
27-07-2010, 18:10
Инфо за разход до Каварна и обратно с бабата:

Пробег - 1222,4 км
Заредено гориво по касови бележки - 80л бензин 98-100 октанов (пълен-пълен)
На отиване 4 човека (без да се броя кат за двама), на връщане 5. Багажник пълен до дупка и до там и обратно.
Или аз не моа да сметам - или средния разход е 6,55л/100км.

iv4oto_77@abv.bg
27-07-2010, 19:25
и на мен ми даде нещо подобно - до несебър и обратно -900 км. заредих 60 литра бензин. Колата беше пълен багажник 4 - възрастни и 3 деца / малки /

Sunny
27-07-2010, 19:45
Инфо за разход до Каварна и обратно с бабата:

Пробег - 1222,4 км

И не се обади нали ? :bored:
Глобен си 3 бири . :hehehm:

didod
27-07-2010, 19:54
И средна скорост 60 :)

iv4oto_77@abv.bg
27-07-2010, 22:03
90- 100 км/ч

VLADius
28-07-2010, 01:25

Бе мислех си, ма немаше как да си довлека трътката у Варна, а не ми се щеше да те размотавам до Каварна и обратно - то си е половин ден... А иначе глобата е справедлива. Кога трябва да ги изпия? :static:

....
Скорост - да речем между 100-130 по магистралата и 80-110 по останалата част. Нормално каране, все пак е кажи речи препълнена. Па и мойта има чувствителна разлика във вървенето пълна и празна (то може би всички 2.0 ТС да са така?).

didod
28-07-2010, 10:11
Всички са така, но над 140 разликата изчезва. :)
Завиждам ви много, такива разходи нивгаш не моа ги постигна. Я кажете сега, като сте пълнили догоре - колко събираше резервоара, че ще трябва да пълня догоре и аз скоро?

mordohy
28-07-2010, 11:12
Сега да не ви се бъркам в раздела, ама колега, дай да не си бъркаме функциите!
Правото да глобявам с бири, го имам само аз!:bangin:
При тебе, това действие се нарича корупция!
Днеска , колеги зарибих едно семейство на видима възраст около 60-сетте с една перфектна 164!
Имат я от 11 години и още не им е дала дефект. Само я обслужват.Човека след теста е отказал 159.
Казах му, че се вманиачава, а той го потвърди с радост!
Имате си нов сектант.Обеща, че ще разучи интернета! Форума също!

Boby
28-07-2010, 12:01
Къде бе, къде е тая 164-ка която не се чупи.Покажи ми я и веднага я взимам. :please:

От снощи ми пише нов колега със 164-ка.

Мисля си да вземеме да си спретнеме пак някоя срещичка. Вие как мислите?:comphits:

iv4oto_77@abv.bg
28-07-2010, 12:16
моя резервоар събира към 70 литра ама не съм много сигурен че имаше бензин преди да го напълня

didod
28-07-2010, 12:31
Ами ще имам газ за 500 - 600 км., бензин догоре - около 700 - 800 км. да го броим... Май ше требе и туба да си нося. :) С тез кризи в Гърция за бензина. :stumm:

virusalfa
28-07-2010, 13:27
Ами ще имам газ за 500 - 600 км., бензин догоре - около 700 - 800 км. да го броим... Май ше требе и туба да си нося. :) С тез кризи в Гърция за бензина. :stumm:Хаха,мен не ме бъркат стачките на цистернаджиите в Гърция,зареждам си преди границата и готово.Не вярвам някой,който има бензиностанция и собствена цистерна да не работи.Влизаш в някое село и си зареждаш.А пък само в Гърция ли има море?

didod
28-07-2010, 13:55
Е, явно не е само там. Но пък спокойствието, което търся на плажа, тук вече липсва. :) И някои дребни други неща...
До Тасос и обратно са ми 860-70 км. (през Свиленград) и там да повъртим малко - трябва да стигне значи. Ще се търси там при нужда.

guvech
28-07-2010, 15:16
Къде бе, къде е тая 164-ка която не се чупи.Покажи ми я и веднага я взимам. :please:

От снощи ми пише нов колега със 164-ка.

Мисля си да вземеме да си спретнеме пак някоя срещичка. Вие как мислите?:comphits:

стига да не съм на работа със удоволствие :) :drunk:

virusalfa
28-07-2010, 16:55
Е, явно не е само там. Но пък спокойствието, което търся на плажа, тук вече липсва. :) И някои дребни други неща...
До Тасос и обратно са ми 860-70 км. (през Свиленград) и там да повъртим малко - трябва да стигне значи. Ще се търси там при нужда.Е нали тук си ни е близо,ходенето до Кавала и околностите са си кажи-речи ежедневие.През септември ще слизам до Волос,ще се пие ципуро :drunk: :biggrin1:

Sunny
28-07-2010, 20:53
1.
Някой да има идея какво може да е общото между датчика за отворена втара от шофьорската страна и подгряването на задното стъкло ?

2.
Освен релето за подгряването в багажника до акумулатора има ли още някое реле което да конторлира глупавото подгряване на стъклата . По принцип напрежение има на реотаните обаче не се изсушават задното стъкло и си стои запотено - имам чувството че не им достига тока .

3.
При бушоните има едно реле което не е като останалите а е доста по-високо . То дали има нещо общо с цялата ситуация ? Защото когато пусна подгряването и това реле се чува че включва .

VLADius
29-07-2010, 02:49
Бе мислех си, ма немаше как да си довлека трътката у Варна, а не ми се щеше да те размотавам до Каварна и обратно - то си е половин ден... А иначе глобата е справедлива. Кога трябва да ги изпия? :static:

....
Скорост - да речем между 100-130 по магистралата и 80-110 по останалата част. Нормално каране, все пак е кажи речи препълнена. Па и мойта има чувствителна разлика във вървенето пълна и празна (то може би всички 2.0 ТС да са така?).

Сега да не ви се бъркам в раздела, ама колега, дай да не си бъркаме функциите!
Правото да глобявам с бири, го имам само аз!:bangin:
При тебе, това действие се нарича корупция!
Днеска , колеги зарибих едно семейство на видима възраст около 60-сетте с една перфектна 164!
Имат я от 11 години и още не им е дала дефект. Само я обслужват.Човека след теста е отказал 159.
Казах му, че се вманиачава, а той го потвърди с радост!
Имате си нов сектант.Обеща, че ще разучи интернета! Форума също!

Щом се натискаш да почерпиш, кой е луд да бега от 3 бири :drunk: - както виждаш по-горе - той ме глобява, а аз требе да ги изпия. Еййй, и мойта не е лесна...

Boby
31-07-2010, 01:09
1.
Някой да има идея какво може да е общото между датчика за отворена втара от шофьорската страна и подгряването на задното стъкло ?

2.
Освен релето за подгряването в багажника до акумулатора има ли още някое реле което да конторлира глупавото подгряване на стъклата . По принцип напрежение има на реотаните обаче не се изсушават задното стъкло и си стои запотено - имам чувството че не им достига тока .

3.
При бушоните има едно реле което не е като останалите а е доста по-високо . То дали има нещо общо с цялата ситуация ? Защото когато пусна подгряването и това реле се чува че включва .

На мен ми намирисва на хлабава маса някъде, ама знам ли.:dunno:
Високото реле при мен е за мигачите, другите са си нормални.

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Специални поздрави от MILEN_76.:cheers: :cheers: Влиза да чете без да пише. Нещо много му била работата, ама тук подобни оправдания не минават.:smackbum: Трябва да му измислиме и на него някакво наказание.:spiteful:

Sunny
31-07-2010, 01:11
На мен ми намирисва на хлабава маса някъде, ама знам ли.:dunno:
Високото реле при мен е за мигачите, другите са си нормални.

Интересното в случая е ,че това се появи след като смених заключващият механизъм на шофьрската врата .
Сега на таблото не ми свети когато е отворена вратата а пусна ли реотаните тогва светва дори и на затворена врата при което се светва и плафона ..
Не безизвестният талянски инжинер Тоци Бегали пак се проявява .

Boby
31-07-2010, 11:38
Интересното в случая е ,че това се появи след като смених заключващият механизъм на шофьрската врата .
Сега на таблото не ми свети когато е отворена вратата а пусна ли реотаните тогва светва дори и на затворена врата при което се светва и плафона ..
Не безизвестният талянски инжинер Тоци Бегали пак се проявява .

:Suicide: Ти ме вкара в размисли и страсти с тия плафони и това подгряване.:notify: Ако ти се занимава пробвай да откачиш буксата на бравата да видиш дали нещата не се оправят. С подгряването на задното стъкло включваш и подгряването на огледалата.Мисля, че трябва да се ориентираш към тях, не към стъклото.В бушонното табло има реле за тях или зад таблото беше.:notify:

Sunny
31-07-2010, 17:52
В бушонното табло има реле за тях или зад таблото беше.:notify:

Е те това точно реле ме интерисува къде да го намеря точно . Гледам го и на схемата ,че го има - само трябва да го открия .
То няма да е Алфа все пак ако не дава токови проблеми :firstprize:

Макар ,че казано честно това са ми първите проблеми от творенията на всеизвестния Тоци Бегали :tongue2:

MaVrUt
31-07-2010, 18:34
ако е като на суперката начи се падат зад оборотомера !

Boby
02-08-2010, 09:51
Май релето е точно зад таблото.:|

MaVrUt
02-08-2010, 18:05
е колко му е, таблото се държи на 2 болта и 2 щипки , само трябва да се извади и тва долното кадето е за теста !

Sunny
02-08-2010, 20:02
Пак ли да свалям табло стана работата ?
Само една крушка - тази на бензина има за смяна по него .
А така ми е хубаво като не свети ;)
Ама пустото подгряване като не работи .

Boby
02-08-2010, 21:42
Виж първо да не е във вратата проблема.Щом до сега не е имало проблем значи нещо там си разбутал.

Sunny
02-08-2010, 21:48
Виж първо да не е във вратата проблема.Щом до сега не е нямало проблем значи нещо там си разбутал.

То това за датчика на врата ясно че прави магарии .
Но подгряване спря преди това .
Освен всички изброени преди това номерца и датчика за нивото на течноста на чистачки свети ...

Боби ти май беше разглобявал механизма за заключване .
Много зор ли е и може ли човек който е компютърен специалист да се справи - при положение,че ми се намират само обикновенни инструменти като клещи и отверка ?
Защото си мисля да разглобя стария механизъм и да преместя неговия дачтик на здравия механизъм чийто датчик прави мизериите .

Boby
02-08-2010, 22:16
Можеш, що да не можеш.Аз си ровя по компютрите без да им разбирам много.Като прецакам нещо търча при брат ми да преинсталираме и готово.:biggrin:

Ето как става номера.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=11700&page=2

Не мисля, че ще е проблем да я разглобиш и сглобиш стига да не загубиш някоя пружинка.И да загубиш имаш резервна. 8-) И подгряването на огледалата ли не работи или само на стъклото?

Sunny
02-08-2010, 22:30
И подгряването на огледалата ли не работи или само на стъклото?

И на огледалата не работи .
А по принцип има напрежение .
Не съм мерил обаче колко ток минава а и не знам колко трябва да е консумацията .

Boby
02-08-2010, 23:04
Виж на схемата и двете ли се командват от това реле или то е само за огледалата.

Sunny
02-08-2010, 23:07
Ще се забавлям там някой ден - ама да се разхлади малко ,че сега не се живее навън , а нямам гараж да се скрия на сянка там ;)

Boby
03-08-2010, 20:54
Момци днес в моргата в Сливница докараха една 164-ка.С брони и прагове от Q4 е колата, но са изпочупени.Двигателя е 2.0ТС с делка.Има всичко по него без инжекторите/благодарение на мен :lol:/. Има и скоростна кутия, рейка,цялото предно и задно окачване стои, предните калници, преден и заден капак стоят и изглеждат горе/долу добре.По интериора вдичко е изпочупено.Таблото е сечено с брадвата, седалките са били здрави, но сега са изпокъсани.Изпарителя на климатика и вентилатора също са там.По мотора има стартер, алтернатор, за компресора на климатика не погледнах.

Sunny
04-08-2010, 00:11
Момци днес в моргата в Сливница докараха една 164-ка.С брони и прагове от Q4 е колата, но са изпочупени.Двигателя е 2.0ТС с делка.Има всичко по него без инжекторите/благодарение на мен :lol:/. Има и скоростна кутия, рейка,цялото предно и задно окачване стои, предните калници, преден и заден капак стоят и изглеждат горе/долу добре.По интериора вдичко е изпочупено.Таблото е сечено с брадвата, седалките са били здрави, но сега са изпокъсани.Изпарителя на климатика и вентилатора също са там.По мотора има стартер, алтернатор, за компресора на климатика не погледнах.

А дебитомера ?
Имаш ли телефон да им звънна да видим дали имат дебиломер .

VLADius
04-08-2010, 00:36

Боби, рейката кат за мойта ли е и колко ли ще и искат?

Boby
04-08-2010, 09:23
Дебитомер няма, само дроселовата клапа е там с колектора.

Владо рейкта е с амортисьор като твойта и няма видими течове.

Проблема е че колата е просната в ливадата без гуми и едва ли ще може да се свали.

За пари кой колкото даде. То е пункт за старо желязо не е морга. Телефон няма.

VLADius
04-08-2010, 17:42
Ако е така - ще я взема - може даже комплект с предното окачване, но как можем според теб да я свалим???... без да я :jason2:

Boby
04-08-2010, 20:43
Идваш с едно шише ракия и се оговаряш с мангалите да я вдигнат с мотокара и действаш.:whistle:

VLADius
04-08-2010, 23:27
Идваш с едно шише ракия и се оговаряш с мангалите да я вдигнат с мотокара и действаш.:whistle:

Май май така ше стане.

А дали има там някой в неделя?
Па то и ти е убуу да си на работа в неделя.

А ако и Дидо е на работа - направо можем да си спретнем среща на 164-ки в Сливница.

Iltcho
08-08-2010, 12:18
Q4 пакета стои ли, иди виж колко пари ще му искат и да пращам човек да го купи. Черпя каквото искаш след това, но тоя пакет искам да го купя!!! Няма значение, че е изпочупен.

п.п. Бобче, без да искам изтрих л.с. с телефоните ти - прати ми ги пак???

didod
08-08-2010, 12:53
Действайте, щото скоро може да я смачкат... Ние свалихме едно-друго вече.

Boby
08-08-2010, 21:45
Q4 пакета стои ли, иди виж колко пари ще му искат и да пращам човек да го купи. Черпя каквото искаш след това, но тоя пакет искам да го купя!!! Няма значение, че е изпочупен.

п.п. Бобче, без да искам изтрих л.с. с телефоните ти - прати ми ги пак???

Преди 2 часа се върнах пак от село! Да бе да... изтрил си Л.С. ама друг път. Една бира ти се свиди да почерпиш.:razz: Са ше ми кажеш, че е пълно и с комари и че е страшна жега. :-)

За Q4 пакета трябва да се вдигне колата.Така на земята няма шенс да се свали.Нещо гледам, че беше навиван с рапидки към праговете та не нзма дали е оригинално.По задната броня липсваха парчета от него.

Iltcho
09-08-2010, 08:14
Преди 2 часа се върнах пак от село! Да бе да... изтрил си Л.С. ама друг път. Една бира ти се свиди да почерпиш.:razz: Са ше ми кажеш, че е пълно и с комари и че е страшна жега. :-)

За Q4 пакета трябва да се вдигне колата.Така на земята няма шенс да се свали.Нещо гледам, че беше навиван с рапидки към праговете та не нзма дали е оригинално.По задната броня липсваха парчета от него.

Бирата нема да е една!!!

Няма значение - пластмаси се ремонтират!!!
Моля те, говори с тея колко пари ще искат за тоя пластмасоряк и дали ще искат да я вдигнат за да ги демонтираме.
Пусни си телефоните на лично бре, арсъз!
Неа грижи за почерпка - кот кажеш - туй е.

Boby
09-08-2010, 09:57
Е пич сори ама няма да е от тая Q4 пакета. Днес като минах беше свалено всичко.:frown:

Телефона сега ти го пращам.

didod
09-08-2010, 10:08
Боби, какво значи всичко? И вентилатора за парното ли? :new_Eyecrazy:

Boby
09-08-2010, 10:21
Не, Q4 пакета е свален и колата е качена в/у една друга кола от другата страна на тревата.:smoke:

ivo 164
09-08-2010, 15:29
едно вьпросче,сьбирам информация за едно моторче:devil:2.0 16v turbo от лачиа капа,и по точно дали мога да го метна на кораба .ситуацеята с жиците ми е горе долу ясна ,но с окачването на мотора и полуоските не.:no:

Sunny
09-08-2010, 19:24
Питай Бобо и голямата риба .
Те си експериментират да правят такива трансформации и могат да ти дадат най-точна информация .
Иначе няма невъзможни неща . Зависи колко си готов да вложиш като сума по проекта .

MaVrUt
13-08-2010, 17:19
някой може ли да ми каже каде се намират бобините на 2.0т.с. суперката , че трябва да ги продавам пък не знам каде се намират и кво представляват :bouncing_smiley:

didod
13-08-2010, 19:02
Стоят точно до кутията на въздушния филтър, една до друга. От тях излизат кабелите за свещите. :bouncing_smiley:

Sunny
13-08-2010, 21:15
някой може ли да ми каже каде се намират бобините на 2.0т.с. суперката , че трябва да ги продавам пък не знам каде се намират и кво представляват :bouncing_smiley:

Ти вземи свали задната кора със щората да я взимам .
Или да идвам да си я свалям сам на половин цена ;)

MaVrUt
13-08-2010, 23:33
Ти вземи свали задната кора със щората да я взимам .
Или да идвам да си я свалям сам на половин цена ;)

за 30лв идвай си я свали сам, не ми се занимава, ф тея жеги много ме мързи, утре съм си в нас, ако нямаш работа мини си я земи :)

Sunny
13-08-2010, 23:42
Ще си я сваля ;)
Ама не утре .. пази ми я докато се захлади малко . и някой релета ще ти обера ;)

Абе ще ти се обадя когато и аз съм свободен .

MaVrUt
13-08-2010, 23:53
добре, ама гледаи да е до 2-3 седмици че ше я фърлям за скрап

toki4a
14-08-2010, 00:44
добре, ама гледаи да е до 2-3 седмици че ше я фърлям за скрап

брао бре:knock:

MaVrUt
14-08-2010, 11:14
еми нещо ми писна да се занимавам с нея вече, ше си сваля квото ми трябва и другото на металекс

MaVrUt
16-08-2010, 16:52
това ли са бобините колеги ?

Sunny
16-08-2010, 20:08
Това са .

MaVrUt
16-08-2010, 22:14
ами и да не бяха, вече му ги пратих

Iltcho
19-08-2010, 13:33
еми нещо ми писна да се занимавам с нея вече, ше си сваля квото ми трябва и другото на металекс

Какво е останало от нея бре колега. Натракай снимки, може някой нещо да хареса?

MaVrUt
19-08-2010, 15:03
ами има си всичко, без десен фар, и лайсните на вратите, а и климатроника и таблото ! броно врати калници салон сичко си е там !

Boby
22-08-2010, 23:05
Да ви се похваля...

От днес след смяна на задните спирачни апарати вече имам действаща ръчна спирачка! :static::static::static::bounce8::bounce8: след почти 12 години употреба най-после като дръпна бастуна нещо ще става и колата ще застане там къде искам! След монтажа днес се отачаях напълно, като дръпнах бастуна и пак нищо не стана, но след 40км каране изненадващо се появи ръчната.Явно не са се напаснали новите апарати и накладките. Апаратите ги свалих от колата, която беше хвърмена за скрап.:spiteful:

Sunny
22-08-2010, 23:13
Ами честито .
И аз май ще трябва да приложа една така интервенциа че лови само лявото колело и то на последния зъб на ръчната .

Boby
23-08-2010, 12:58
Един съвет... Винаги дърпайте ръчната независимо за колко време сте спрели и дали има смисъл от нея или не.Вероятността да клеяса жилото или апарата се намалява значително.

Boby
23-08-2010, 13:30
Пак са докарали в моргата в Сливница 164-ка и тоя път е В6 мотор но не разбрах дали е 3.0 или е 2.0Турбо.За сега седи мотора, скоросте, таблото е изкъртено, някакви централи се размятат...

Gligan
23-08-2010, 13:41
Суперка ли е или като твоята, че ми се прецака бутона на шофьорската врата за десния джам и сега мога само да го свалям.

MaVrUt
23-08-2010, 15:26
бутончета имам колкото искаш :)

Sunny
23-08-2010, 16:55
Един съвет... Винаги дърпайте ръчната независимо за колко време сте спрели и дали има смисъл от нея или не.Вероятността да клеяса жилото или апарата се намалява значително.

И не давайте на "псевдо майстори" да капнат масълце вътре на жилото . След първата зима започва кошмара . Жилото трябва да е сухо - както си е магазинско .

П.С. От както управлязавам автомобили - независимо мой или чужд винаги дърпам ръчната по навик .

MaVrUt
23-08-2010, 17:17
аз пък нямам ръчна от както зех колата, казаха че са ми затегнали апаратите и сичко е блокирало,и ми обявиха една цифра...и така и не съм се наканил да я прая, ма тая зима ше съм с летни гуми, така че май ще я правя да ,че съм забрайл ко е туи да се въртиш

Boby
24-08-2010, 00:24
MaVrUt нали имаш цяла кола на части. Прехвърли си апаратите и готово.Еднакви са.

Относно колата в моргата: Мотора е 3.0 В6 и се чува чукане от буталото на 5-ти цилиндър. Т.е. на правилното място са я паркирали.От първите 164-ки е 87-88г.По мотора си стой всичко, както и скоростите.

ivo 164
24-08-2010, 10:04
боби каде по точно се намира тая морга .да го вида тоя мотор.

Boby
24-08-2010, 11:04
В Сливница се намира до първия жп прелез. Спазарих го за 260лв комплект със скоростите, но след като го видяхме, че чука се отказахме.Точно на този цилиндър му нямаше свеща иначе мотора се върти свободно.

ivo 164
24-08-2010, 11:12
ще го поогледам,:prescription

MaVrUt
24-08-2010, 14:33
е, аз ако знаех как се сменят щях да съм го направил отдавна, пък и нещо не ми се занимава...нали за това са сервизите

Boby
24-08-2010, 16:53
е, аз ако знаех как се сменят щях да съм го направил отдавна, пък и нещо не ми се занимава...нали за това са сервизите

Откачваш жилото,разхлабваш маркуча на апарата, отвиваш 2 болта с ключ 13 и въртиш апарата докато се развие марчука.Сглобяването става в обратен ред след, което отвиваш пробката за обезвъздушаване и чакаш докато потече сп. течност.Затягаш я и обезвъздушаваш.

ivo 164
25-08-2010, 20:28
ходих до сливница но и на мен не ми хареса гледката.свалих обаче задното гьрне walker запазено ми се видя

VLADius
25-08-2010, 20:32
ходих до сливница но и на мен не ми хареса гледката.свалих обаче задното гьрне walker запазено ми се видя

А средно имаше ли и как е? Все не моа да намеря време да ида...:chair:

ivo 164
25-08-2010, 21:09
има но е некьв ментак нее триьгално

164 td
25-08-2010, 22:44
Легендата 164 тд се завърна на пътя.Не бях я карал от зимата.Една по стабилно измиване,зареден акомулатор и сме 6.Покраи тая 166 бях забравил какво е да караш истинска Алфа.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55251&d=1282764989

virusalfa
27-08-2010, 12:00
Легендата 164 тд се завърна на пътя.Не бях я карал от зимата.Една по стабилно измиване,зареден акомулатор и сме 6.Покраи тая 166 бях забравил какво е да караш истинска Алфа.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55251&d=1282764989ТД не е истинска алфа,както и 164.Ти къде се криеш,мислех те за умрел?

164 td
27-08-2010, 20:39
Ти па кво разбираш от алфи фиатаджия такъв.

Sunny
28-08-2010, 00:26
Ти остави ами като се сетя и каква марка бус има :boo:

VLADius
29-08-2010, 12:27
Банда, вижте на какво попаднах в нета:

http://www.youtube.com/watch?v=nCRrFHSkW7k

Интересно, защо ли със 164 ги тестват?:rotfl:
Па и с 5-те болта.

MaVrUt
29-08-2010, 17:26
мноо здрава тас алфа е, леко и помръдна капака само, тцтц

тъи и тъи пиша да питам на дизела каде се намира оная кутиика за ABS-а щот гледам на бензина е под въздушния филтър.

virusalfa
31-08-2010, 06:52
Ти па кво разбираш от алфи фиатаджия такъв.
Да,бе,алфа!Носачите-Крома,задни амортисьори-Крома...
И ти си фиатаджия,ама си траеш.

164 td
01-09-2010, 20:59
Сбаркал си адресо бе маке.На фиата са турени от алфа.И не съм фиатаджия ам скрит фен на golf 2 и astra F

virusalfa
02-09-2010, 17:10
Смени си дилъро,нашмъркан ми се чиниш с нещо некачествено.За Еуро Типо 4 чувал ли си?Ама откъде,там сте земетръсна зона и май няма талавизия:twisted:
... Е все пак 164 си е доста солиден автомобил,като изключим степерите на клапите на климатика(немско производство на BEHR).Другото е що годе стока,само продуктите на ККК и на BOSCH дават дефект.

MUROMAN
03-09-2010, 00:27
Момци издирвам Дясно/по-късото/ рамо за чистачка от 164-ка? Някакви идей ,накой да има? :waving:

Sunny
03-09-2010, 00:35
Питай MaVrUt
Той има една разкостена , ако му е останало рамото

MUROMAN
06-09-2010, 00:11
Някой от района на Софето???

MaVrUt
12-09-2010, 22:53
http://www.bmwfaq.com/f7/me-presento-guillermo-giusti-desde-argentina-bmw-530i-m-sport-03-635-csi-80-a-437774/index9.html

малко по надолу разгледайте много красиво направени снимки на интериора на 164

didod
12-09-2010, 23:49
Моя милост и возилото в гръцко... :)

MUROMAN
14-09-2010, 10:58
Моя милост и возилото в гръцко... :)

Твоя милост е тъмен балкански субект на тази снимка.:tooth:

didod
14-09-2010, 15:14
Само на тази да беше... Ама нали морето и небето да се видят и затова. Довечера по-светла. :)

Айде една с правилните настройки

nachkata
18-09-2010, 21:54
какво ще кажете за този оркестър

Sunny
18-09-2010, 22:41
какво ще кажете за този оркестър

:dj:

didod
21-09-2010, 11:06
Ще спрат колата от движение заради силен звук :)

nachkata
21-09-2010, 18:38
Е само лекичко ще свирукам колкото да загатна няма да я надувам като оня с влака

Sunny
22-09-2010, 00:27
Само на главни кръстовища (като товарен влак ) и на сватби ?
В Румъния може даси помислят че има химическо замърсяване "пак" ако я надуеш ;)

Пусни един семпъл как звучи между другото - това сериозно ..

nachkata
22-09-2010, 12:24
Ами сега нямам възможност защото съм в Кипър но след 2 месеца евентуално ще разберете какъв е звукът.Тук на една кола ги пробвах като товарния влак се чува.:)

Sunny
26-09-2010, 15:18
@MaVrUt

Ето ти "картинка" на въпросните втулки за който говорихме днес за задницата .
Не е лоша идея да си я разпечаташ и така да отидеш в магазина за да може да разберат за какво става дума - че малко са недоучени когато става дума за 164 .

Оградената е долната втулка която излиза и влиза ужасно трудно :evilsmiley:

VLADius
26-09-2010, 15:47
@MaVrUt

Не е лоша идея да си я разпечаташ и така да отидеш в магазина за да може да разберат за какво става дума - че малко са недоучени когато става дума за 164 .

Мани го тва джамджийското чукче :guns: и земи сериозен струмент :sniper:
:rotfl:

MaVrUt
26-09-2010, 19:31
@MaVrUt

а, е тва е , направо ше си кача снимката на телефона и ще я показвам ! мерси !

Sunny
26-09-2010, 21:53
Влади .. я му кажи ние мерси пием ли ?
хахахах
:offtopic:

VLADius
27-09-2010, 17:44
Влади .. я му кажи ние мерси пием ли ?
хахахах
:offtopic:

Бе тъй кат са замисла, скоро май не сме пили мерси. Скоро май не сме пили нищо (А не му ли е време?). Май изобщо не сме пили нищо... Я по-добре по едно малко мерси, отколкото по едно голямо нищо. :drinking:

didod
27-09-2010, 18:51
Аве, нещо като сбирка ще правим ли?

VLADius
27-09-2010, 19:27
Аве, нещо като сбирка ще правим ли?

Натам карам нещата, виж как един по-един се сещате...

ivo_v.i.p
28-09-2010, 12:42
Здравейте колеги , вчера ми изгоря моторчето за десния прозорец и сега търся . Някой да има или да знае къде мога да намеря в София ?

didod
28-09-2010, 13:22
Цял механизъм е. Виж при италианеца, добре е да носиш твоя за мостра.

Sunny
28-09-2010, 15:30
Ako ли пък `талянеца няма - то има няколко дето се продават на части в раздел Купува/Продава .
А и колегата MaVrUt има една Суперка дето се продава на части обаче е във Варна .

MaVrUt
28-09-2010, 17:02
имам го целия механизъм, ако искаш мога да ти го пратя, за цена пиши на лично !

BatVas
29-09-2010, 14:03
От няколко дни ме гложди мисълта да си купя за кеф (каране събота неделя) една 164, но искам с 3.0 V6 двигател. Поразрових и видях , че доста модификации има с шестаци- в смисъл има 179, 184 к.с, има 12 клапанови и 24 клапанови. За сега мисля е най-добре 164 QV 200 к.с. Има едно в Германия с ТЮФ до 11.2010 година , преди 10 хиляди са му сменени доста неща (рових из форумите за 164 и попрочетох) Продава се за 2 400 евро (само ремонтите му преди година са били за около 2 000 евра- та поддържано - изключвам от търсенето си такива 164 ки за по 500-1000 евра) и в момента се кара всеки ден по 20-30 км и сега е на около 150 000 км.
Обаче.......колата от тази обява http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48795
164 Q4 гледам се продава в cars24.bg и цената и вече е 4 200 лева.
Кажете какво мислите? - това което ме притеснява е че 164 Q4 (върха за 164) е произведена само в 1209 бройки,продадени са 1 189 (останалото тестови и 2 в музея на алфа) Та както разбрах това е невероятна кола , но почти всичко по нея (освен ламарините) е различно от това на други 3,0 V6 164-ки. Части вече няма нови , а могат да се търсят само от чужбина с поръчка и то втора употреба(та това е плашещото - като изключим и високи цени за частите де)

Та соделете нещо за шестаците при 164 и мислите ли че нормална 164 QV с предно е по добре.

MaVrUt
29-09-2010, 14:10
От няколко дни ме гложди мисълта да си купя за кеф (каране събота неделя) една 164, но искам с 3.0 V6 двигател. Поразрових и видях , че доста модификации има с шестаци- в смисъл има 179, 184 к.с, има 12 клапанови и 24 клапанови. За сега мисля е най-добре 164 QV 200 к.с. Има едно в Германия с ТЮФ до 11.2010 година , преди 10 хиляди са му сменени доста неща (рових из форумите за 164 и попрочетох) Продава се за 2 400 евро (само ремонтите му преди година са били за около 2 000 евра- та поддържано - изключвам от търсенето си такива 164 ки за по 500-1000 евра) и в момента се кара всеки ден по 20-30 км и сега е на около 150 000 км.
Обаче.......колата от тази обява http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48795
164 Q4 гледам се продава в cars24.bg и цената и вече е 4 200 лева.
Кажете какво мислите? - това което ме притеснява е че 164 Q4 (върха за 164) е произведена само в 1209 бройки,продадени са 1 189 (останалото тестови и 2 в музея на алфа) Та както разбрах това е невероятна кола , но почти всичко по нея (освен ламарините) е различно от това на други 3,0 V6 164-ки. Части вече няма нови , а могат да се търсят само от чужбина с поръчка и то втора употреба(та това е плашещото - като изключим и високи цени за частите де)

Та соделете нещо за шестаците при 164 и мислите ли че нормална 164 QV с предно е по добре.

някой казаха че тая Q4 за нищо не ставала, трябвало да се налеят доста пари за да се стегне, то цената като погледнеш само трябва да надушиш че има нещо гнило и колата не е в ред
Иначе аз лично бих се спрял на 2.0 Турбо 201/204к.с и задължително след 1994г. демек да е суперка, че доста от недостатаците на старата 164 са "по-оправени" !

BatVas
29-09-2010, 14:26
Иска ми се атмосферен шестак. Иначе за Q4 гледам по швейцарско са от 4 500 швейцарски франка до 9 500 (курса е 1,48 лева за франк)
Аз си мисля , че ако се реша на 164 QV с предно ще е по добре. Даже гледах в алфаоунър дори при най лошото вземат двигател 3,0 V6 24 клапана от 166-ца и 6 скоростната кутия на 166 (слагат Q2 диференциял и 164 ката става луда)

Mury
29-09-2010, 16:15
Иска ми се атмосферен шестак. Иначе за Q4 гледам по швейцарско са от 4 500 швейцарски франка до 9 500 (курса е 1,48 лева за франк)
Аз си мисля , че ако се реша на 164 QV с предно ще е по добре. Даже гледах в алфаоунър дори при най лошото вземат двигател 3,0 V6 24 клапана от 166-ца и 6 скоростната кутия на 166 (слагат Q2 диференциял и 164 ката става луда)

Добре си се насочил Васе,мани го тоя турбо мъртвец:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:164 QV е един прекрасен избор,поне за мен,и си се насочил добре към Германия,там поне колата ще е в по-реално състояние,но можеби малко позагнила/за което трябва да внимаваш/:tongue::tongue::tongue:

Sunny
29-09-2010, 16:29

Включи в цената и Технотест - защото е извън европейски съюз ако е от Швейцария . :grandpa:

zlia
29-09-2010, 16:34
Включи в цената и Технотест - защото е извън европейски съюз ако е от Швейцария . :grandpa:

Колега,когато не си в час не давай грешни мнения.
Преди време беше това с технотеста за швейцарските коли.Сега НЕ!

Mury
29-09-2010, 16:37
Колега,когато не си в час не давай грешни мнения.
Преди време беше това с технотеста за швейцарските коли.Сега НЕ!

При това беше май бая отдавна:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Sunny
29-09-2010, 16:40
Последно преди 2 години си беше така. Ако са го променили скоро вече е друга работа.

didod
29-09-2010, 19:57
Е въпросната Q4 не беше ли продадена?

BatVas
29-09-2010, 21:33

Не предполагам просто някой я е запазил и затова колегата я е смъкнал от продажба, а после не са я взели. Все пак мисля че Q4 сама по себе си е уникална кола, да не говорим, че това е единствената в България. Знаете ли например в Норвегия колко такива са продадени .........2 броя (едната е на шефа на Бенг анд Олфсен.)Най много бройки са продадени в Германия 238 ако не греша и в Швейцария малко по малко - мисля 231 бяха май.Колата се е продавала само в континентална Европа (не е правена за англия затова и нищо няма да намерите ако търсите в alfaowner.co.uk) Там има вкараниа бройка , с ляв волан, както и две такива са изнесли за САЩ и ако не греша 4 за Япония. Два автомобила Q4 има в музея на Алфа (едната е червена полицейска- ако сте ходили и сте обърнали внимание)
Ето едно клипче на което се вижда какво прави Q4 (4х4)
http://www.youtube.com/watch?v=t3NS0Wbo-ms&feature=related
Ето и драг
http://www.youtube.com/watch?v=1FMtqjT8LRA&feature=related

Bobo
29-09-2010, 22:27
Не предполагам просто някой я е запазил и затова колегата я е смъкнал от продажба, а после не са я взели. Все пак мисля че Q4 сама по себе си е уникална кола, да не говорим, че това е единствената в България. Знаете ли например в Норвегия колко такива са продадени .........2 броя (едната е на шефа на Бенг анд Олфсен.)Най много бройки са продадени в Германия 238 ако не греша и в Швейцария малко по малко - мисля 231 бяха май.Колата се е продавала само в континентална Европа (не е правена за англия затова и нищо няма да намерите ако търсите в alfaowner.co.uk) Там има вкараниа бройка , с ляв волан, както и две такива са изнесли за САЩ и ако не греша 4 за Япония. Два автомобила Q4 има в музея на Алфа (едната е червена полицейска- ако сте ходили и сте обърнали внимание)
Ето едно клипче на което се вижда какво прави Q4 (4х4)
http://www.youtube.com/watch?v=t3NS0Wbo-ms&feature=related
Ето и драг
http://www.youtube.com/watch?v=1FMtqjT8LRA&feature=related

За данните съм съгласен ма за примерите дето си дал си много далеч от истината - 164-ките на филмчетата са много далеч от сток коли ;) Това са DCS Tuning коли които са силно преработени ;) Се едно да ти пусна мойто QV и да ти кажа глей кво прави сток QV от завода ;) Или пък да пусна филмче на ГТВ-то и да кажеш глей тва е сток - сток ма друг път ;)

BatVas
30-09-2010, 10:25
За данните съм съгласен ма за примерите дето си дал си много далеч от истината - 164-ките на филмчетата са много далеч от сток коли ;) Това са DCS Tuning коли които са силно преработени ;) Се едно да ти пусна мойто QV и да ти кажа глей кво прави сток QV от завода ;) Или пък да пусна филмче на ГТВ-то и да кажеш глей тва е сток - сток ма друг път ;)

Да знам че са силно преработени - аз имах предвид как дрифти със задните гуми защото системата може да прехвърли до 100 % на задните колела според нуждите, а прочетох че тази скоростна кутия се ползва за разни тунинг проекти и спортни коли защото носи натоварвания над 500Нм без проблем.
Бобо ти какво мислиш за V6 3.0 за кола за FUN . Например за 164 QV V6 3.0 12 клапана. (200 к.с)

zlia
30-09-2010, 14:52

Аз бях този,който я продаваше,но я размених с моя колега защото реших да приключа с марката Алфа Ромео.
20 год. ми стигат.Писна ми от псевдоразбирачи и умници,които не знаят какво искат и не правят елементарна разлика между моделите.
Сега колата пак се продава и цената може да е по-приемлива,защото при замяната тя може да е различна за новия собственик,а и той може да има друго виждане за нея.Иначе колата не е регистрирана и карана в БГ.

didod
01-10-2010, 17:34
Разбирачи и неориентирани ще има винаги, независимо какво продаваш... Не се ядосвай излишно. :)

VLADius
01-10-2010, 17:46
Да знам че са силно преработени - аз имах предвид как дрифти със задните гуми защото системата може да прехвърли до 100 % на задните колела според нуждите, а прочетох че тази скоростна кутия се ползва за разни тунинг проекти и спортни коли защото носи натоварвания над 500Нм без проблем.
Бобо ти какво мислиш за V6 3.0 за кола за FUN . Например за 164 QV V6 3.0 12 клапана. (200 к.с)

Не знам Бобо кво мисли, ма за кола за фън (при условие, че си карал 150-коньови) ми се чини малце... Ма мое и аз да съм мноо лаком?

BatVas
01-10-2010, 21:13
Не знам Бобо кво мисли, ма за кола за фън (при условие, че си карал 150-коньови) ми се чини малце... Ма мое и аз да съм мноо лаком?

Достатъчно е - а и звука от шестака е много як (това е фън) плюс това и 164 Q4 3.0 V6 24v(232 к.с) и 164 QV 3.0 V6 12v (200 к.с) набират до 100 за 7,5 - 7,7 което за мен е достатъчно, а все пак и нагоре са доста по бързи от 150 к.с сега и 9.9 с. :) Друг въртящ ,момент има шестака. Все пак няма да се състезавам , а просто ще се кефя :)

rasho 33 imola
01-10-2010, 21:32

Не всичко е коне,и 180 стигат за фън :devil: а да и звука е :bowdown:

VLADius
01-10-2010, 23:08
Па може и да сте прави - аз на мойта дъртюха все още и се кефя - а тя дори е от 150 по-малко...

Bobo
05-10-2010, 23:11

Читав екземпляр от тези си е направо яко фън или да си вземеш някой и да го реставрираш колата си заслужава на 1000%

BatVas
06-10-2010, 11:09
Читав екземпляр от тези си е направо яко фън или да си вземеш някой и да го реставрираш колата си заслужава на 1000%

Благодаря за насърчаването! Нещо не мога да спя от няколко дни - от както тази идея се зароди в главата ми:))))

Bobo
06-10-2010, 11:11
Благодаря за насърчаването! Нещо не мога да спя от няколко дни - от както тази идея се зароди в главата ми:))))

То затва е Алфавирус :go:

MaVrUt
08-10-2010, 15:06
не мога да намеря термостат за дизела, търсих в axm-auto, косер и всички големи доставчици на авточасти, помагайте, от каде мога да го взема, че идва зимата и без парно 3-та зима не ми се кара ! :)

Sunny
08-10-2010, 15:34
@MaVrUt
A в магазина който ти казах за тампоните - пита ли и за термостат ?

А аз имам друго едно питане - на 2.0. T.S. (с делката ако има значение )
кой от двата датчкика от страни на главата над термостата е датчика за температурата на инжекциона . ?
Ако трябва да ходя да правя снимки ...

didod
08-10-2010, 15:47
Моя е на самият термостат. Син.

Sunny
08-10-2010, 16:01
Моя е на самият термостат. Син.
Твойта е суперка .
При мене са два един до друг .. на термостата нямам .
Знам ги че единия е за температурата на инжекциона а другия е за стрелката или червената лампа на температурата на таблото - обаче кой за кое е идея си нямам ... ?

MaVrUt
08-10-2010, 17:32
@MaVrUt
A в магазина който ти казах за тампоните - пита ли и за термостат ?

питах, нямат, мислех си за 155 дали няма да стане, те двигателите са едни и същи ?

Sunny
08-10-2010, 18:52
Питай там в техния раздел .

Bobo
08-10-2010, 19:19
Твойта е суперка .
При мене са два един до друг .. на термостата нямам .
Знам ги че единия е за температурата на инжекциона а другия е за стрелката или червената лампа на температурата на таблото - обаче кой за кое е идея си нямам ... ?

Ами махаш жицата и то ше се види ако не се види слагаш на маса и пак ше се види в най-трудния вариянт ше се чуе разлика в работата на мотора ;)

Sunny
08-10-2010, 19:23
Ами махаш жицата и то ше се види ако не се види слагаш на маса и пак ше се види в най-трудния вариянт ше се чуе разлика в работата на мотора ;)

:th_up:
Ако започнат да се чуват "странни" звуци от матора ще ти го водя ;)

Bobo
08-10-2010, 20:21
:th_up:
Ако започнат да се чуват "странни" звуци от матора ще ти го водя ;)

Не бой се няма нищо да му стане :)

didod
11-10-2010, 17:15
Кво стана с датчиците? Намери ли се кой за какво е?

Sunny
11-10-2010, 20:02
Мдаам ;)
Предния е за червената лампа на температурата на таблото а този който е по назад е за температурата на инжекциона .. т.е. този който при тебе е на термостата е предния при мен и е забит в главата ..
На всичкото отгоре и водното съединение пречи да се зачистят добре контактите и да сменят кабелните обувки -има по 3см кабелче извън снопа - талянска му работа .

Сега остава да се намери точния датчик в магазина .

VLADius
15-10-2010, 17:10
Предната събота при бате ви Бобо сложихме новия волан... Тва добре, обаче централата за еърбега не пасна... Оказа се, че мойта баба е със старата по-голяма централа с 3-те входа (по новите са с един вход). Та въпроса ми е - има ли аджеба някой таквози читаво нещо от някоя Алфа за скрап и т.н. и т.н. Ще пусна темата и в раздел "Купува".

MaVrUt
16-10-2010, 01:24
Предната събота при бате ви Бобо сложихме новия волан... Тва добре, обаче централата за еърбега не пасна... Оказа се, че мойта баба е със старата по-голяма централа с 3-те входа (по новите са с един вход). Та въпроса ми е - има ли аджеба някой таквози читаво нещо от някоя Алфа за скрап и т.н. и т.н. Ще пусна темата и в раздел "Купува".

случайно имам 1 излишна централа :)

VLADius
16-10-2010, 13:55
случайно имам 1 излишна централа :)

Ако ти е за продан и си сигурен че работи - прати снимка и кажи цена. Тенкю.

MaVrUt
16-10-2010, 15:47
ами не знам дали това е централата хаха, на таково прилича, ако не е тва прати ми снимка да видя кое е !

няма как да съм сигурен на 100% че работи, не съм се блъскал с тая кола за да ми изкочи торбата и да видя дали работи, ако знаеш по друг начин как да проверя кажи :)

Следващия път ползвай бутона Edit вместо да постваш две отделни мнения - sunny2006

VLADius
16-10-2010, 17:52
ами не знам дали това е централата хаха, на таково прилича, ако не е тва прати ми снимка да видя кое е !

няма как да съм сигурен на 100% че работи, не съм се блъскал с тая кола за да ми изкочи торбата и да видя дали работи, ако знаеш по друг начин как да проверя кажи :)

Следващия път ползвай бутона Edit вместо да постваш две отделни мнения - sunny2006

Точно такава ми прати колегата Георги от Бургас... и не става. Това е новата - с 1 куплунг. Трябва ми старата - тя е с 3 куплунга и е почти два пъти по-голяма от тази. Благодаря ти все пак. :drunk:

VLADius
20-10-2010, 19:33
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/nay-predpochitanata-marka-v-bylgariia.html

starata alfa
22-10-2010, 02:02
колеги имам един въпрос интересува ме ръчна скоростна кутия от 164 2.0 тс дали става на 164 3.0 в 6 с автоматична скоростна кутия

didod
22-10-2010, 07:24
И в другата тема съм писал - няма да стане. Или ще трябва да се преправи нещо.

Boby
22-10-2010, 20:37
Става след като си сложиш педал за съединителя,помпи,маркучи, тръбички,друго казанче за сп.течност, съединител, нов маховик, щангите за ск. лост, конзолата м/у седалките.... :new_Eyecrazy:
Т.е. по-добре премести само двигателя на кола с ръчни скорости.:big_heat:

didod
27-11-2010, 17:28
Днес поприключих с дребни ремонти - ремонт на вратичката за касетофона, смяна жило ръчна, окончателна смяна на пулта на климатроника, ремонт централна конзола (между седалките). И вече знам защо хората твърдо бягат от коли, карани и особено правени в България... Или поне правени в неясно какви 'сервизи'. Трагедия българска... Сега остава само да си сменя масло и филтри, 2 шарнира, радиатор парно и профилактика на изпарителя на климатика, смяна лостов механизъм чистачки и някои други дреболии. :) Трябва явно по-често да ми взимат книжката, че да смогвам с нещата.

didod
02-12-2010, 18:41
... който не се обади 'гат' му звънях - въпросният болт е дълъг около 192 - 195 мм. с главата. И е М10 по незнам колко си. :) Сигурно х 1,25.

VLADius
02-12-2010, 21:25
... който не се обади 'гат' му звънях - въпросният болт е дълъг около 192 - 195 мм. с главата. И е М10 по незнам колко си. :) Сигурно х 1,25.

Който ми звъня кат не можах - смених го вече, ма бирата си те чака :bravo:

Gligan
03-12-2010, 19:32
Младежи търсих с търсачката, но уви без успех. Питането ми е: преди време някой беше дал акъл за буксата в жабката за клапите на климатроника, че може да се среже на две и като се вкара едната половина не работи топло/студено, а клапите за посоката на въздуха бачкат. Някой има ли спомени в коя тема беше или коя пловина на буксата за какво е.

Boby
04-12-2010, 16:57
Младежи търсих с търсачката, но уви без успех. Питането ми е: преди време някой беше дал акъл за буксата в жабката за клапите на климатроника, че може да се среже на две и като се вкара едната половина не работи топло/студено, а клапите за посоката на въздуха бачкат. Някой има ли спомени в коя тема беше или коя пловина на буксата за какво е.

А какво ти е оплакването?

164 td
04-12-2010, 21:19
С лист от ножовка режеш вертикално през средата.Лявата част е за посоките на въздуха а дясната за топло-студено.Включваш дясната само докато отвори клапата на топло и след това я отскубваш.Гадното чаткане млъква и караш спокоино.На пролет обратната процедура.Ако прескача много моторчето за клапата му помогни с една далга отверка докато отвори на пълно и тогава скуби.

guvech
07-12-2010, 11:17
не мога да намеря термостат за дизела, търсих в axm-auto, косер и всички големи доставчици на авточасти, помагайте, от каде мога да го взема, че идва зимата и без парно 3-та зима не ми се кара ! :)

Братле, тука в София намерих за 32В на Вернет, цената беше около 80 лв. не съм го купувал защото нещо ми се свидят тия пари и си карам с кашона за сега. ако те интересува да ти дам телефон на магазина.

Gligan
07-12-2010, 21:58
С лист от ножовка режеш вертикално през средата.Лявата част е за посоките на въздуха а дясната за топло-студено.Включваш дясната само докато отвори клапата на топло и след това я отскубваш.Гадното чаткане млъква и караш спокоино.На пролет обратната процедура.Ако прескача много моторчето за клапата му помогни с една далга отверка докато отвори на пълно и тогава скуби.

Благодаря, почти бях сигурен, че ти, вируса или алфарацера бяха описали процедурата. За сега ще го направя, а напролет ще се ремонтираме.

BatVas
11-12-2010, 01:27
Я аз да попитам какво става с колегата, който взе 164 Q4 - ако чете да каже смени ли консумативите и как е най-върховата и напредничава 164-ка. Аз все още не съм се отказал от идеята някой ден да имам 164 3.0 :) само за такава ще се разделя с моята 164 2.0 ТС :)

MaVrUt
03-01-2011, 22:41
много неприятен ицидент ми се случи преди 30 мин, не можах да взема един завой и се плъзнах по сленга и обаче малко преди да спра, я ударих отдолу сигурно картера в един бордюр, обаче колата си смени звука на работа, все едно е 5.0 хеми ! и някаде предполагам от кулера почна да капе масълце, и колата все едно върви без турбо, изгуби си мощноста демек, дали са се откачили колекторите,или кулера ? сега няма как да видя в тъмното, сигурно чак като се стопи снега, обаче ми е интересно кво е станало , някой ако има някви предположения да каже :)

Sunny
03-01-2011, 23:18
Лошо колега лошо :sad:
Че и от другата няма чаркове дето да стават .

Boby
03-01-2011, 23:39
Неприятно. :sad:

Ако си я ударил фронтално с гумите в бордюра няма как да удариш картера.Най-вероятно планката коятодржи радиаторите и интеркулера си ударил и се е счупил кулера.Колекторите са зад двигателя.Няма как да ги удариш.Приготви се и за смяна на носачи.

MaVrUt
04-01-2011, 10:39
фронтално я ударих ама предницата ми е на 7 пръста от земята, и бордюра беше на завой.
значи ще е от интеркулера тоя недостиг на вървеж.....кулера лесно, има ли вероятност да прецакам турбото без кулер, поне да я закарам до някой сервиз!

Boby
04-01-2011, 23:34
Има огромна опасност да го прецакаш!! С пробив в системата турбината ще работи в много високи обороти тъй като няма какво да я ограничава.Може да я скапеш за отрицателно време.

Ако е счупен интеркулера или е скъсан някой маркуч и е голяма дупката мотора може да засмуче някой боклук, сняг, вода и тогава вече ще стане мазало в мотора!

MaVrUt
05-01-2011, 11:08
мерси, окуражи ме ! :crybaby:
ще видя тея дни кво е положението. Но на място мога да я запаля нали?

Boby
05-01-2011, 13:32
Може, но без да и даваш много гас.

Може маркуча който излиза от тудбината и отива към кулера да вържеш на смукателния колектор и така ще изолираш кулера.Стига обаче да го позволява маркуча.Не знам дали има достатъчна дължина и дали няма да се пречупи. Ще може да се кара колата без проблем.Ще има по-малка мощност, но няма да има опастност за турбината и да засмуче някоя гадост мотора.

MaVrUt
05-01-2011, 15:46
ще се пробам да го направя това тея дни поне да мога да я карам, иначе снимах пораженията който никак не ми харесаха!
можели от няква друга кола да се сложи кулер или само за 164 да търся ?

Boby
05-01-2011, 17:31
Само от 164 супер става.Даже и на старите е различен.

То с тия летни галоши дет я караш пак с малко си се разминал.

MaVrUt
05-01-2011, 17:54
ми скоро се прибрах от германия, и се не ми оставаше време да ги сменя, както и да е! намерих един за 100лв маа много ми са струват сякаш, маи ще сложа една лепенка на счупеното иии съм я .... и без тва май пак няма да ме има за дълго време, мерси иначе за помоща Боби !

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

а, и да питам как се сваля ? има ли някво налягане във него, щото ше се пробам да го залепя утре !

didod
05-01-2011, 20:58
Има, ако турбото ти работи. :)

Boby
06-01-2011, 14:34
Моля. :-D 100лв. и на мен ми се струват множко за кулера,ама ако ти трябва спешно колата.....

При намягане от почти 1бар няма шанс да задържи, каквато и лепенка да сложиш. Отчупило се е точно крачето, а при дизела както заем има доста вибрации:wierdo: и ако ще го лепиш ще трябва да е с нещо много здраво и маслоустойчиво.

alex37
06-01-2011, 17:55
ще се пробам за 164 да търся ?

колега защо сложи П образните железа под траверсата , проблема какъб беше , защото и на мен ми беше хрумнало едно време да сложа такова чудо П образно желязо , +++ плусовете какви са ?

MaVrUt
06-01-2011, 19:37
Моля. :-D 100лв. и на мен ми се струват множко за кулера,ама ако ти трябва спешно колата.....

При намягане от почти 1бар няма шанс да задържи, каквато и лепенка да сложиш. Отчупило се е точно крачето, а при дизела както заем има доста вибрации:wierdo: и ако ще го лепиш ще трябва да е с нещо много здраво и маслоустойчиво.

да, като се замислих вибвациите са големи и май наистина няма да издържи каквото и да сложа, най добре да си купя друг, кажи некаф начин лесен да го сваля, щот аз знам тоя тето са сваля бронята !

Алех, не съм слагал нищо, така си взех !

Gligan
06-01-2011, 20:57
Я да въпросна и аз нещо. Пресостата на моята (с новия фреон е) дали е същия като на старите? Бате Боби ми обясняваше навремето ама кой да ти помни.

п.п. Има една 164-ка от старите, по стъкла е `90 г., която ще се дава на скраб. Някой ако търси някакви части да свирка. По думите на жената преди три години е паркирана пред блока на ход и от тогава не е палена.

Iltcho
07-01-2011, 08:20
Цена за цялата кола?
Как е с документите?
С кой мотор е - бензин-дизел?

Gligan
07-01-2011, 13:14
Колата е 2.0 TS
Цена за цялата 250 лв. - толкова им дават за скраб.
Има някакви документи - чакам да ми кажат какви. Нямат ключове за нея.
Ако на някой му трябва нещо да се организира, че ще я смакат. Пречи там където е паркирана и съседите вече надават вой. Като ходих да я гледам бях с репатрака и някаква съседка ми каза направо да я вдигам.
Колата няма огледала, задна лява дръжка. Ламарините и боята не са в добро състояние. Има халогени и са здрави, както и оригинални алуминиеви джанти.
Малко по-късно ще кача снимки.

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Gligan
08-01-2011, 00:00
Снимки

http://media.snimka.bg/7870/021995891.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/7870/021995887.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/7870/021995884.jpg?r=0

Boby
08-01-2011, 01:03
Давай да я взимаме цялата :punk:

VLADius