View Full Version : Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Колко пъти вече го казах че по закон държавата трябва да има повече от 50% участие. Е как да стане като има там едни послушковци където лобират за някого си.
Ами точно като държавата има над 50% решението ще е политическо, а не икономическо. Частникът си гледа интереса по-добре. Като е толкова изгодно, да вземат да си го направят частниците, които са убедени в това, ама БЕЗ държавна гаранция. След това - да си му берат гайлето.
За икономически проекти решението трябва да е икономическо независимо кой участва. В едно съдружие когато партньора ти играе номера то или не се осъществява или се разпада.
За икономически проекти решението трябва да е икономическо независимо кой участва...
От "трябва" до "е" има балкан разлика.
Слушах днес ББ как обясняваше разширяването на Козлодуй, ама се сетих, че някой беше споменал как оптималния модел за подобни реактори бил да работят по двойки, че да си захранват един на друг дублиращите системи при нужда.
ББ ли изръси поредния бисер или това е остаряла схема?
От "трябва" до "е" има балкан разлика.
Да, ако мислим по балкански.
Да, ако мислим по балкански.
Глупости. Нещата на балканите стоят по балкански. Трябва да се съобразяваме с реалностите.
Ако си принуден да се возиш при шофьор, на когото нямаш особено доверие, ще искаш поне да кара по-бавно, нали?
[/COLOR]
Хайде сега ми обясни, магистралите защо ги строим, там какво очакваме?
Очакваме да ги завършат с държавни пари и после да дойде някои да ги експлоатира и да сложи такси на входа и на изхода. Дано да не съм прав, иначе казано полза от добри пътища има.
Очакваме да ги завършат с държавни пари и после да дойде някои да ги експлоатира и да сложи такси на входа и на изхода. Дано да не съм прав, иначе казано полза от добри пътища има.
А може ли тези, които карат по пътищата в други държави да не ми определят аз по какви пътища искам да карам?
Susscrofa
09-04-2012, 17:10
А може ли тези, които карат по пътищата в други държави да не ми определят аз по какви пътища искам да карам?
Винаги съм оставал с усещането, че си балансиран човек и водиш спор само с аргументи, но днес нещо се пропука сериозно.:)
Винаги съм оставал с усещането, че си балансиран човек и водиш спор само с аргументи, но днес нещо се пропука сериозно.:)
Не съм се пропукал, понякога и аз мога да изразя някакво пристрастие :) Все пак сме шофьори.
Не ми се навлиза в темата за магистралите, а и ще отидем в офф-топик.
Susscrofa
09-04-2012, 17:25
Не съм се пропукал, понякога и аз мога да изразя някакво пристрастие :) Все пак сме шофьори.
Не ми се навлиза в темата за магистралите, а и ще отидем в офф-топик.
Така го приемам.:tequilla:
Crusader
10-04-2012, 18:58
Слушах днес ББ как обясняваше разширяването на Козлодуй, ама се сетих, че някой беше споменал как оптималния модел за подобни реактори бил да работят по двойки, че да си захранват един на друг дублиращите системи при нужда.
ББ ли изръси поредния бисер или това е остаряла схема?
Имаме познал правилния резултат, ма то тук от пишман експерти и икономисти и от мъглавите им икономико-политико-технически анализи, не можеш да му хванеш края...
Ся господа, някой от Вас бил ли е в Козлодуй, имате ли идея има ли терен за нова двойка реактори....именно двойка, господа идиоти, макар обяснението на Морфи да е на ниво неспециалист е доста точно, но пък може ББ да изкара нова схема...ма по вероятно е да стне друго, ще продадат реактора /вече готовия/ ще залъгват глупаците още година-две, че ще се строи някъде нещо, колкото да ги преизберат и после нищо няма да стане...а бедните български глупаци ще стават повече и ще дрънкат "компетентно" по форумите...
Susscrofa
10-04-2012, 21:18
Имаме познал правилния резултат, ма то тук от пишман експерти и икономисти и от мъглавите им икономико-политико-технически анализи, не можеш да му хванеш края...
Ся господа, някой от Вас бил ли е в Козлодуй, имате ли идея има ли терен за нова двойка реактори....именно двойка, господа идиоти, макар обяснението на Морфи да е на ниво неспециалист е доста точно, но пък може ББ да изкара нова схема...ма по вероятно е да стне друго, ще продадат реактора /вече готовия/ ще залъгват глупаците още година-две, че ще се строи някъде нещо, колкото да ги преизберат и после нищо няма да стане...а бедните български глупаци ще стават повече и ще дрънкат "компетентно" по форумите...
Кой нормален човек вярва, че ще сложат този реактор в Козлодуй? Има ли такива? :lol:
Ама ББ, вчера каза, че България разполага с огромни газови залежи, но нямало да каже къде са те, хахахахахаха.
Е това вече е върха.
Очаквам есента да каже, че ГЕРБ са построили подземна АЕЦ, но ще я пускат само при криза с тока.
Така и предполагах... ББ пак е ръсил бисери.
Белене като проект ми е притеснителен (от към надуване на цената, че да лапнат наши хора предимно, макар да има и притеснения около геополитическата игра), но безумията на ББ са още по-притеснителни.
С такова управление не ни трябва трагедия като Фукошима, че и без АЕЦ да се затриваме ежедневно.
nikolaaaay
11-04-2012, 00:07
Ако почнем да навлизаме в техническите подробности на ядрените централи има сериозен риск да изпишем куп глупости по простата причина, че тук няма ядрени специалисти.
Фактите обаче са съвсем ясни. Блок 5 влиза в експлоатация през 1987г, а блок 6 тръгва през 1991г. Ясно е, че Блок 5 не е работил 4 години на късмет и аварийните му системи са били подсигурени или от блокове 1-4 или от електропреносната система на България. Щом като тогава е можело Блок 5 да работи без Блок 6, значи и Блок 7 може да работи без Блок 8. Нали и без това новият реактор е от супер-дупер якото руско 2+ поколение, проектирано за 12 петилетки здрав комсомолски труд.
Вие сте тръгнали да се притеснявате за дублиращите системи на реактора. Споко, тва е руска технология. Тука 6-5 НЕма.
---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
а бедните български глупаци ще стават повече и ще дрънкат "компетентно" по форумите...
Ние тук нямаме претенции да сме компетентни. Просто си обсъждаме разни неща. Ма, виж колко разнообразни мнения има. Все някой трябва да е прав.
Иначе според мен най-тъпите са тия дето са "инвестирали" в ливадите около площадката с надеждата един ден държавата да ги изкупи на баснословни цени, за да опъне жици към АЕЦ-а.
---------- Post added 11-04-2012 at 00:07 ---------- Previous post was 10-04-2012 at 23:58 ----------
ще залъгват глупаците още година-две, че ще се строи някъде нещо, колкото да ги преизберат и после нищо няма да стане...
Аз не съм гласувал за това мнозинство (освен на балотажа за Плевнелиев) и няма да гласувам за Герб на следващите избори, но това правителство построи повече реални неща от всички останали правителства на прехода взети заедно. Не казвам, че е най-успешното, но правителството в момента е далеч по-добро и полезно за България от управлението на тройната коалиция. Това е факт.
А, иначе Белене няма да стане.
И какво по-точно построи това правителство.
Правителството не трябва да строи толкова, колкото да прави реформи.Най слабите правителства на България са тия на БСП и коалициите им.Това пак свърши нещо.
Трябва политика на подобряване условията на инвестиции, усвояване на срества от ЕС, реформи, които да променят обликата на корумпирана и изостанала посткомунистическа държава.
Да, това правителство не е добро, но е по добро от това на тройната коалиция например.БСП правителства единствено и само рушат и крадат-това е факта.
Susscrofa
11-04-2012, 09:33
Ако почнем да навлизаме в техническите подробности на ядрените централи има сериозен риск да изпишем куп глупости по простата причина, че тук няма ядрени специалисти.
Фактите обаче са съвсем ясни. Блок 5 влиза в експлоатация през 1987г, а блок 6 тръгва през 1991г. Ясно е, че Блок 5 не е работил 4 години на късмет и аварийните му системи са били подсигурени или от блокове 1-4 или от електропреносната система на България. Щом като тогава е можело Блок 5 да работи без Блок 6, значи и Блок 7 може да работи без Блок 8. Нали и без това новият реактор е от супер-дупер якото руско 2+ поколение, проектирано за 12 петилетки здрав комсомолски труд.
Вие сте тръгнали да се притеснявате за дублиращите системи на реактора. Споко, тва е руска технология. Тука 6-5 НЕма.
---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
Ние тук нямаме претенции да сме компетентни. Просто си обсъждаме разни неща. Ма, виж колко разнообразни мнения има. Все някой трябва да е прав.
Иначе според мен най-тъпите са тия дето са "инвестирали" в ливадите около площадката с надеждата един ден държавата да ги изкупи на баснословни цени, за да опъне жици към АЕЦ-а.
---------- Post added 11-04-2012 at 00:07 ---------- Previous post was 10-04-2012 at 23:58 ----------
Аз не съм гласувал за това мнозинство (освен на балотажа за Плевнелиев) и няма да гласувам за Герб на следващите избори, но това правителство построи повече реални неща от всички останали правителства на прехода взети заедно. Не казвам, че е най-успешното, но правителството в момента е далеч по-добро и полезно за България от управлението на тройната коалиция. Това е факт.
А, иначе Белене няма да стане.
Електропреносната мрежа служи за пренос на ток, Ники.:)
1;2,3;4,5;6 са комплекс. Дори по двойки ги извеждат, дори по двойки ги обсъждаха когато ни приемаха в ЕС, знаеш ли защо е така? Не знаеш:)
Но да оставим това на ядрените ЕНЕРГЕТИЦИ, защото, ако не знаеш от добрия химик не винаги става добър инженер химик, както и ядрения физик, не е ядрен енергетик.:)
Я сега ми кажи какво остави това правителство:
Наполовина изяден фиск!
Желание да изядат и сребърния фонд!
Тотален провал на здравната реформа!
Това, Ники, е политика, а довършването на започнати от времето на соца проекти, при това напълно прибързано и задължително некачествено изпълнени е нищо.
Забележи кой е флагманът на строителството: Зала Армеец. Зрелища и лЕб. Гладиаторски битки.
Мисли, момче, млад си.
"... построи живота нов,
гордно знаме им е Ботев
пръв учител Димитров."
:thumbup:
:crazy:
това са инвестиции в обслужващия сектор - "кални бани & SPA Белене"
nikolaaaay
11-04-2012, 12:56
Електропреносната мрежа служи за пренос на ток, Ники.:)
1;2,3;4,5;6 са комплекс. Дори по двойки ги извеждат, дори по двойки ги обсъждаха когато ни приемаха в ЕС, знаеш ли защо е така? Не знаеш:)
Но да оставим това на ядрените ЕНЕРГЕТИЦИ, защото, ако не знаеш от добрия химик не винаги става добър инженер химик, както и ядрения физик, не е ядрен енергетик.:)
Я сега ми кажи какво остави това правителство:
Наполовина изяден фиск!
Желание да изядат и сребърния фонд!
Тотален провал на здравната реформа!
Това, Ники, е политика, а довършването на започнати от времето на соца проекти, при това напълно прибързано и задължително некачествено изпълнени е нищо.
Забележи кой е флагманът на строителството: Зала Армеец. Зрелища и лЕб. Гладиаторски битки.
Мисли, момче, млад си.
Аз освен, че мисля и чета преди да кажа или напиша нещо. Както писах и по-горе, Блокове 5 и 6 не са въведени в експлоатация едновременно. Очевидно е, че както тогава се е намерило техническо решение Блок 5 да НЕ РАБОТИ в двойка с Блок 6, така и Блок 7 може да работи без да е пуснат в експлоатация Блок 8. Тогава за какви бисери говорим?!
СПИРАНЕТО на реакторите 1-2 и после 3-4 беше по двойки, защото то беше по политически причини. Всеки реактор може да си работи сам, стига да е осигурено надеждно захранване на дублиращите му системи, но то не е задължително да е от друг реактор от същия тип.
Блок 1 на Козлодуй тръгва 1974
Блок 2 - 1975
Блок 3 - 1980
Блок 4 - 1982.
По логиката, че реакторите задължително трябва да работят по двойки, то Блок 6 трябва да затвори заедно с Блок 5. Обаче Блок 5 е пуснат 4 години по-рано от 6-ти. С други думи, ако има Блок 7, то Блок 6 ще може да работи поне няколко години по-дълго, отколкото ако няма нов реактор там.
Да не говорим, че идеята за Блок 7 е много стара. Тва изобщо не е идея на Бойко.
---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
Зрелища и лЕб. Гладиаторски битки.
Зала Армеец или изобщо голяма спортна зала беше крещяща необходимост за София. Опитваш се да правиш аналогия с гладиаторските битки, но в случая лЕб нЕма. Ако искаше Бойко можеше вместо да подобри инфраструктурата, да даде по 10 лв. отгоре на пенсионерите, както правеше БСП. Без инфраструктура обаче икономиката няма да расте и даже и тези 10 лв. ще ни се струват тежко бреме.
Susscrofa
11-04-2012, 13:03
Аз освен, че мисля и чета преди да кажа или напиша нещо. Както писах и по-горе, ако няма нов реактор там.
Да не говорим, че идеята за Блок 7 е много стара. Тва изобщо не е идея на Бойко.
---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
Зала Армеец или изобщо голяма спортна зала беше крещяща необходимост за София. Опитваш се да правиш аналогия с гладиаторските битки, но в случая лЕб нЕма. Ако искаше Бойко можеше вместо да подобри инфраструктурата, да даде по 10 лв. отгоре на пенсионерите, както правеше БСП. Без инфраструктура обаче икономиката няма да расте и даже и тези 10 лв. ще ни се струват тежко бреме.
И според теб сега икономиката расте.:haha:
nikolaaaay
11-04-2012, 13:15
Магистрала Тракия се строи,
Магистралата до Перник работи,
Южната дъга на околовръстното е почти завършена,
Магистрала Струма се форсира,
Зала Армеец,
Още 2 линии от Метрото тръгват тази година.
За 2,5 години толкова. Европа дава пари на това правителство, явно има защо да ги дава на него, а на предишното НЕ.
Между другото, БСП за 4 години построи един язовир за 1 млрд. лева с неясна идея за функциите му, като проектът беше секретен до падането им от власт. Това е престъпление! Също и излишъците от годините преди кризата бяха похарчени по абсолютно мафиотски начин. Имаше публикувани решения на МС от онова време, където се отпускаха по 1 млн. лева за ремонт на детски градини по селата с по 10 деца. Това всеки може да го изтегли и да го прочете.
Вярно, може Герб да са бръкнали в някои фондове, но поне има реални резултати, а не язовири, фиктивни ремонти и плащания от Батко на Братко.
---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:08 ----------
И според теб сега икономиката расте.:haha:
Това дали икономиката ще расте или не, не зависи само от правителствата. В Германия Меркел беше на власт и през 2009 кризата и сега, когато икономиката им върви добре.
Със сигурност без инфраструктура, няма как икономиката да расте. Те БСП точно това искат и затова построиха язовир, а не магистрали (нито пък АЕЦ). От бедния всеки може да открадне, но от богатия е по-трудно.
---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:13 ----------
Правителството не трябва да строи толкова, колкото да прави реформи.Най слабите правителства на България са тия на БСП и коалициите им.Това пак свърши нещо.
Трябва политика на подобряване условията на инвестиции, усвояване на срества от ЕС, реформи, които да променят обликата на корумпирана и изостанала посткомунистическа държава.
Да, това правителство не е добро, но е по добро от това на тройната коалиция например.БСП правителства единствено и само рушат и крадат-това е факта.
Така е, но все пак инфраструктурата трябва правителството да я построи. Не може пътят от София до Варна или Бургас да е двулентов.
Все пак, кажи какво свърши и как го свърши.
Susscrofa
11-04-2012, 13:48
:haha:
Магистрала Тракия се строи,
Магистралата до Перник работи,
Южната дъга на околовръстното е почти завършена,
Така е, но все пак инфраструктурата трябва правителството да я построи. Не може пътят от София до Варна или Бургас да е двулентов.
Язовирът излезе към 400 000 000:)
По голямата част от парите ги платиха ГЕРБ, те довършиха този проект.:):haha:
Не знам дали знаеш, че сега това правителтво ще строи още цели три нови язовира :):haha:
Магистралата до Перник само я довършиха и платиха 70 000 000 над договореното, само за да може ББ през първата година от царуването да среже лентата.
Тракия си се строеше и преди.
Хемус, според мен е ненужна магистрала!
Метрото също си вървеше, лично аз съм ходил на обсъждания. Но никой не е правил компромис с качественото изпълнение на един проект. Сега всичко се прави на Юруш и пастети като теб се кефАт.
Стига бе :haha:
Магистралата до Перник е направо опасна. Ако и останалите ги правят така, то жална ни майка.
Зимно време падат лавини и аз лично едвам се измъкнах от една, а сега е пълно със свлачища, някои от които доста сериозни. И на виадуктите им стана нещо, защото започнаха много често да ги ремонтират.
Ако така се правят и останалите- жална ни майка.
Успешно ще е това правителство, което се справи със средния управленски апарат. Там за съжаление никой не пипа. Може да сменяват хората, но стила и структурата си остават.
Липсата на образование е също голям проблем. Не говоря за дипломи, а точно за образование. Днес всеки втори е висшист, но само един процент имат стабилно прогимнизиално и средно образование.:haha: Иначе казано, обща култура и интелект.
Ето за това, такива теми се бистрят в един авто-форум, а там където трябва се бистри кръчмарска политика.:blah:
Все пак, кажи какво свърши и как го свърши.
Конкретно трудно мога да кажа какво свърши, но направи крачки напред, това е ясно.Спирането на АЕЦ Белене е също положителна крачка, като конкретен пример.
за мен е ясно, че не омже да дойде правителство и да направи огромни крачки в нашата ситуация.Може да върви бързо напред, може да върви напред, може да върви бавно напред (сегашното) и да върви назад, тия вече ги споменах.
Хемус, според мен е ненужна магистрала!
Какво ти разбира свиня от кладенчова вода...
Това, че за теб северна България е ненужна, не го прави факт.
Ако и останалите ти доводи са на това дередже, ясна работата.
Susscrofa
11-04-2012, 17:20
За какво ти е тази магистрала?
Нека е магистрала до Русе.
До Варна и първокласен път, като този до Сърбия, е достатъчно.
nikolaaaay
11-04-2012, 17:56
Той доводи няма. Само оплаквания има.
Язовирът струвал само 400 млн. ... усмивки.
Тракия се била строяла, Метрото се било строило. Ми хуу строяха се, ама минаха 45 години от началото на тези строежи. ОстарЕхме.
Вярно, по времето на соц-а един блок се правеше по 10-15 години, а за Лада петица се чакаше 10 год. За кисело мляко се редяхме само по нЕколко часа на опашка, ееех спомени. Обаче светлото време свърши. Сега никой няма да ни чака да си бараме оная работа.
П.С. Има една приказка за кривата ракета и космоса, дето е измислена явно за българина. Хем нищо не било направило правителството, хем всичко правели на юруш. Тва българин да е доволен такова животно явно нЕма.
Susscrofa
11-04-2012, 20:52
Той доводи няма. Само оплаквания има.
Язовирът струвал само 400 млн. ... усмивки.
Тракия се била строяла, Метрото се било строило. Ми хуу строяха се, ама минаха 45 години от началото на тези строежи. ОстарЕхме.
Вярно, по времето на соц-а един блок се правеше по 10-15 години, а за Лада петица се чакаше 10 год. За кисело мляко се редяхме само по нЕколко часа на опашка, ееех спомени. Обаче светлото време . Тва българин да е доволен такова животно явно нЕма.
Къде се върна в соца бре момко:haha:
Говорим за настоящето, в близките години се строяха, но нямаше хранене на тълпите със зрелища.
За соца има друга тема.
Ако искаш нещо да ми кажеш се обръщай към мен, защо през матричаря го правиш, подкрепа ли търсиш?:haha:
Поне добре си се ориентирал.
И по времето на соца и сега не съм се чувствал зле.:haha:
nikolaaaay
12-04-2012, 00:23
Говорим за настоящето, в близките години се строяха, но нямаше хранене на тълпите със зрелища.
За соца има друга тема.
Ако искаш нещо да ми кажеш се обръщай към мен, защо през матричаря го правиш, подкрепа ли търсиш?:haha:
Поне добре си се ориентирал.
Да де, нали затова говорим - в близките 40 години строиха Тракия. Метрото към 30 и няколко години се строи първата линия. За южната дъга от олимпиадата в Москва се заговори някъде. Не е супер скоростно, но за къде да бързаме? Виж ги японците (http://www.youtube.com/watch?v=WNI6kf-UfSY) - тъпи хора. 6 дни път ще ми правят. Чудя се как не им омръзнаха тия зрелища. Ебати клоуните са им управниците. Кой ще заблудят, че държавата им става за нещо.
П. С. Аз с всеки пост се обръщам към всички, които четат темата. Мислех, че това е очевидно.
---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:16 ----------
И по времето на соца и сега не съм се чувствал зле.:haha:
Много ясно, че няма да си зле. Празна кратуна проблеми няма :spell:
Susscrofa
12-04-2012, 08:56
Да де, нали затова говорим - в близките 40 години строиха Тракия. Метрото към 30 и COLOR="Silver"]
---------- Post added at 00:23 ---------- Previous post was at 00:16 ----------
[/COLOR]
Много ясно, че няма да си зле. Празна кратуна проблеми няма :spell:
Празна е, но това е по добре от пълна с тор.:):humpx:
Говорехме за годините след прехода. Та ти дори не знаеш до какъв етап беше магистрала Люлин, тази, която ти наричаш "магистралата до Перник":)
За метрото, първият проект е бил за подземен трамвай, настоящият метродиаметър в отсечката от телевизионната кула до националния стадион е правена през соца. И да те светна, защото виждам, че само от устата на премиера се осведомяваш, това е причината този метродиаметър да не минава под цариградско шосе, тъпанарите решиха да използват този тунел. Мястото на това метро беше под цариградско шосе, това бе най-логичното решение.
Едно време за какво ти беше метро, та тогава в София нямаше 1,5 млн. пришълци.
Та ти така и не отговори какво направи това правителство, като вътрешна политика, като реформи, като външна политика?
Зала Армеец в предпроектната и проектна фаза мина пак без това правителство, нали знаеш? :humpx:
...Едно време за какво ти беше метро, та тогава в София нямаше 1,5 млн. пришълци...
Е, стига де, нямало. Имаше "само" 1 млн.
nikolaaaay
12-04-2012, 23:39
Говорехме за годините след прехода. Та ти дори не знаеш до какъв етап беше магистрала Люлин, тази, която ти наричаш "магистралата до Перник":)
За метрото, първият проект е бил за подземен трамвай, настоящият метродиаметър в отсечката от телевизионната кула до националния стадион е правена през соца. И да те светна, защото виждам, че само от устата на премиера се осведомяваш, това е причината този метродиаметър да не минава под цариградско шосе, тъпанарите решиха да използват този тунел. Мястото на това метро беше под цариградско шосе, това бе най-логичното решение.
Та ти така и не отговори какво направи това правителство, като вътрешна политика, като реформи, като външна политика?
Зала Армеец в предпроектната и проектна фаза мина пак без това правителство, нали знаеш? :humpx:
Имаше строежи на магистрали, ма нямаше магистрали. Имаше проект за зала, ама без зала. Имаше мотриси за метро, ама нямаше тунел за метро. Имаше намерения за втора атомна, ама не се случи втора атомна. Имаше проект за южна дъга, ама нямаше южна дъга. Имаше тунел за подземен трамвай, ама нямаше подземен трамвай.
Едно е да имаш намерения, друго да имаш качествата да ги осъществиш.
За вътрешната и външната политика не коментирам. Евалата обаче на Бойко, че му стискаше да форсира инфраструктурните проекти.
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:22 ----------
Имаш ли представа колко смешно е това? Да, има пришълци, ама тия пришълци като нищо ще станат емигранти ако я няма София. Хората не могат да живеят от празни проекти и намерения на хартия. Искат реализация. Има хора от Ботевград примерно и дори от Враца, които пътуват до София за да работят. Ако я нямаше магистралата тия хора или умират от глад или си хващат чукалата и отиват в чужбина.
Ние се топим като априлски сняг и икономиката трябва да се раздвижи СЕГА, а не да се кроят планове за светлото бъдеще. Ако изкараме в транс още 20-30 години тук ще останат само мангалите. Тогава вече Белене `ептен нЕма да се изплати, щото ромите сметка за ток не знаят кво е.
Имаше строежи на магистрали, ма нямаше магистрали. Имаше проект за зала, ама без зала. Имаше мотриси за метро, ама нямаше тунел за метро. Имаше намерения за втора атомна, ама не се случи втора атомна. Имаше проект за южна дъга, ама нямаше южна дъга. Имаше тунел за подземен трамвай, ама нямаше подземен трамвай.
За вътрешната и външната политика не коментирам. Евалата обаче на Бойко, че му стискаше да форсира инфраструктурните проекти.
Имаш ли представа колко смешно е това? Да, има пришълци, ама тия пришълци като нищо ще станат емигранти ако я няма София. Хората не могат да живеят от празни проекти и намерения на хартия. Искат реализация. Има хора от Ботевград примерно и дори от Враца, които пътуват до София за да работят. Ако я нямаше магистралата тия хора или умират от глад или си хващат чукалата и отиват в чужбина.
Ние се топим като априлски сняг и икономиката трябва да се раздвижи СЕГА, а не да се кроят планове за светлото бъдеще. Ако изкараме в транс още 20-30 години тук ще останат само мангалите. Тогава вече Белене `ептен нЕма да се изплати, щото ромите сметка за ток не знаят кво е.
Като говориш за хората от Ботевград ще ти дам и още една възможност: започват да отстрелват разни кретени!
Николайчо, в твоя пост аз изброих 5 споменавания на думичката пътища/магистрали или техни синоними. Хайде хвани сега една карта на Европа, нанеси строежа на магистралите, по които се работи, открий къде е Германия, поинтересувай се коя е втората по големина икономика в Европа (не в ЕС) и коя е с най-голям ръст през последните години и се надявам сам да достигнеш до заключението, за кого и за какво се строят тия пътища и магистрали.
Susscrofa
13-04-2012, 07:57
Ти пак смесваш времеви периоди, коренно различни в своята същност.
Абе, знаеш ли, ти си типичния представител на електората на ГЕРБ:)
Магострала Тракия си се строеше. Колко пъти да го повторя.
Само да вметна, че лотовете на ББ нещо се били нагънали, като цариградско, сигурно от бързане. Еми така е, то строителството не е лесна работа.
Евала за какво друго казваш на ББ.?:)
Ти от кога се вълнуваш от политика и от кога четеш вестници и гледаш новини?
Аз от доста отдавна го правя и трудно някога бих казал на ББ евала.:)
Не мога да отрека, че се старае, но не става без акъл тази работа, тя не е като оная.
България има нужда от решения полезни в дългосрочен план, а не от краткосрочни, тотално хаотични и несвързани помежду си политики.
Силните държави са с полицентрична система от добре развити градове, моноцентричните са банановите републики.
София, щеше да си е София и без пришълците, независимо, че всеки в някакъв момент от своя живот е бил пришълец.
По времето на соца това беше целенасочена политика, а след това беше резултат от тоталната разруха на икономиката, все пак България и останалите страни от соц блока загубиха войната:)
После отговори на СВЕТ, въпросът му е доста интересен.:humpx:
nikolaaaay
13-04-2012, 13:24
Николайчо, в твоя пост аз изброих 5 споменавания на думичката пътища/магистрали или техни синоними. Хайде хвани сега една карта на Европа, нанеси строежа на магистралите, по които се работи, открий къде е Германия, поинтересувай се коя е втората по големина икономика в Европа (не в ЕС) и коя е с най-голям ръст през последните години и се надявам сам да достигнеш до заключението, за кого и за какво се строят тия пътища и магистрали.
Колега, прекалил си с бирата, но иначе си прав, че интерес от българските магистрали имат само и единствено световните сили в лицето на Имперска Русия, САЩ, Великобритания, Мики Маус, патока Доналд, Турция, Гърция, Албания и Мадагаскар.
Хора, да можеш да пишеш без правописни грешки изобщо не те прави грамотен. Спрете да се оплаквате и да търсите кой ви пре`бава. Всички пътища, които се строят в България започват от точка А в България и завършват в точка Б в България. Естествено, че ние имаме най-голяма полза от тях.
На въпроса ти не мога да отговоря, въпреки че съм ходил на истинско училище и съм чертал достатъчно ж.п. линии, пътища и какво ли още не.
Втората икономика в Европа е тази на Франция, следва Великобритания, Италия, Русия, Испания, Холандия. Значи първата икономика в Европа извън ЕС е Русия, разбира се. Ми, натам точно няма проект за магистрала :big_flowers:
Susscrofa
13-04-2012, 22:54
Колега, прекалил си с бирата, но иначе си прав, че интерес от българските магистрали имат само и единствено световните сили в лицето на Имперска Русия, САЩ, Великобритания, Мики Маус, патока Доналд, Турция, Гърция, Албания и Мадагаскар.
Хора, да можеш да пишеш без правописни грешки изобщо не те прави грамотен. Спрете да се оплаквате и да търсите кой ви пре`бава. Всички пътища, които се строят в България започват от точка А в България и завършват в точка Б в България. Естествено, че ние имаме най-голяма полза от тях.
На въпроса ти не мога да отговоря, въпреки че съм ходил на истинско училище и съм чертал достатъчно ж.п. линии, пътища и какво ли още не.
Втората икономика в Европа е тази на Франция, следва Великобритания, Италия, Русия, Испания, Холандия. Значи първата икономика в Европа извън ЕС е Русия, разбира се. Ми, натам точно няма проект за магистрала :big_flowers:
Пак не си разбрал въпроса.:beer:
Аз нямам полза от магистрали.
Слаб (2)!
Постоянно прекалявам с бирата и не само с нея така, че опита да ме засегнеш - неуспешен. Опита ти за ирония с разни анимации - също. Факта, че се засягаш на правилно и грамотно написани постове - отново камъните са в твоята градина. Като ти вдигнат още малко горивата, после данъците, после винетките и за капак, като сложат в тия точки А и Б (които ти наименува за начало и край на новите пътища) по една бариерка и кабинка, в която да трябва да си плащаш за да ги ползваш, докато средната заплата стои 300 евро - кел файда, че пътят бил в България, като по него ще се движат само шепа превозни средства (основно с чуждестранна регистрация). Втората икономика в Европа не е нито Франция, нито Русия, а Турция! Тия магистрали мойто момче (въпреки че си на 35 според данните, които ти си попълнил при регистрацията си във форума, наивността ти е на 12-15 годишен фанатизиран слушател на ББ), се строят за да осигурят нужните транспортни коридори. Обърни внимание че "точка А" е Калотина, а "точка Б" е Свиленград. Залага се основно на по добрата инфраструктура на братята сърби и на скорошното им приемане в ЕС и съответното облекчаване на преминаването през ГКПП-тата. Не ти ли се струва странно, че толкова широко рекламираният "Дунав Мост 2" стои така странно изолиран откъм инфраструктура и пътища? Това е така понеже във впремето Сърбия ще влезе в ЕС доста преди румънците да си оправят пътищата (разбирай не да ги асфалтират и да нямат дупки - това е готово в голямата си част, а да не преминават междуградските им пътища през всяко село и паланка). И понеже те усещам как вече доволно потриваш ръце в готовност да ме апострофираш с въпроса "Ами за Струма нещо да кажеш?" ще ти отговора отново с подсказка: Солун, пристанище, Суецки канал, стоки от Азия.
Весели празници!
Да си овардите яйцата и да не прекалявате с агънцето :) .
А, най сетне умна приказка-я весели празници, малко вяра в доброто, отопор на лошото, което е ежедневно около нас.
nikolaaaay
17-04-2012, 02:11
Слаб (2)!
Постоянно прекалявам с бирата и не само с нея така, че опита да ме засегнеш - неуспешен. Опита ти за ирония с разни анимации - също. Факта, че се засягаш на правилно и грамотно написани постове - отново камъните са в твоята градина. Като ти вдигнат още малко горивата, после данъците, после винетките и за капак, като сложат в тия точки А и Б (които ти наименува за начало и край на новите пътища) по една бариерка и кабинка, в която да трябва да си плащаш за да ги ползваш, докато средната заплата стои 300 евро - кел файда, че пътят бил в България, като по него ще се движат само шепа превозни средства (основно с чуждестранна регистрация). Втората икономика в Европа не е нито Франция, нито Русия, а Турция! Тия магистрали мойто момче (въпреки че си на 35 според данните, които ти си попълнил при регистрацията си във форума, наивността ти е на 12-15 годишен фанатизиран слушател на ББ), се строят за да осигурят нужните транспортни коридори. Обърни внимание че "точка А" е Калотина, а "точка Б" е Свиленград. Залага се основно на по добрата инфраструктура на братята сърби и на скорошното им приемане в ЕС и съответното облекчаване на преминаването през ГКПП-тата. Не ти ли се струва странно, че толкова широко рекламираният "Дунав Мост 2" стои така странно изолиран откъм инфраструктура и пътища? Това е така понеже във впремето Сърбия ще влезе в ЕС доста преди румънците да си оправят пътищата (разбирай не да ги асфалтират и да нямат дупки - това е готово в голямата си част, а да не преминават междуградските им пътища през всяко село и паланка). И понеже те усещам как вече доволно потриваш ръце в готовност да ме апострофираш с въпроса "Ами за Струма нещо да кажеш?" ще ти отговора отново с подсказка: Солун, пристанище, Суецки канал, стоки от Азия.
Весели празници!
Да си овардите яйцата и да не прекалявате с агънцето :) .
Изобщо не се засягам, че има правилно написани постове, даже много се радвам, че се намират и такива. Това, че не правиш много правописни грешки обаче далеч не означава, че написаното от теб има нещо общо с истината.
Хубаво би било да наблегнеш малко и на географията, понеже отсечката Калотина-Свиленград си е един доста добър път, по-голямата част от който отдавна е магистрала. Тук немско-турските интереси явно е защитавал още бай Тошо.
Това което ме изумява е, че ужасно много българи живеят като теб колега СВЕТ с усещането, че някой непрекъснато иска да ви го навре изотзад :sex:. Явно нашият народ е бил кл`цан толкова дълго, че вече е развил някакво маниакално усещане по тоя въпрос.
Това, че е абсурдно и Хемус и Струма и южната дъга и Дунав мост 2 да обслужват повече външни интереси от местните (българските) е повече от ясно. Тези проекти са от десетилетия и изобщо не са идеи на ББ. Негова беше инициативата единствено за южната дъга, което беше една много трудна и скъпа, но необходима крачка.
Ще те попитам за подсказката: Солун, пристанище, Суецки канал, стоки от Азия... ние българите нямаме ли интерес да имаме по-бърз и лесен достъп до тия блага?! Значи Германия строи магистрали на хиляди километри - в България, за да има как да стигне до стоките от Азия и Суецкия канал (все едно други варианти нямат), а за нашата икономика няма файда от същите тия неща при положение, че магистралата е тук?! Защо трябва да гледаме чуждите ползи, а не нашите? ЕС дава 80% от парите за Хемус, за да може да стига през Варна до Турция за по-напряко, според теб. Според мен няма значение, важното е, че този проект ще стимулира икономиката на Северна България. Доколко има смисъл да е 6 лентова магистрала е друг въпрос, но при всички случаи ползата от Хемус е преди всичко за региона.
Това за кабинките какво да се коментира. Първо не е ясно нито дали ще има такива, нито колко ще струва, нито колко ще е заплатата в Бг. Пак се проявява синдрома за "неизбежния" секс. Чакайте, още няма секс а вие вече пищите. Във всеки случай сега като има по 2 ленти към Солун и към Варна сексът е по-брутален.
П.С. Дунав Мост 2 се счита за бг нац. приоритет от поне 25 години. Румъния по същите причини има интерес трафикът да минава в Бг колкото може по-наизток и затова и няма други мостове досега. Другите държави по Дунава имат по една камара мостове.
Susscrofa
17-04-2012, 08:41
Изобщо не се засягам, че има правилно написани постове, даже много се радвам, че се намират и такива. Това, че не правиш много правописни грешки обаче далеч не означава, че и затова и няма други мостове досега. Другите държави по Дунава имат по една камара мостове.
Я пак провери дали ЕС дава пари за Хемус?
И провери каква част финансира ЕС в БГ по инфраструктурни обекти:)
nikolaaaay
17-04-2012, 10:25
Я пак провери дали ЕС дава пари за Хемус?
И провери каква част финансира ЕС в БГ по инфраструктурни обекти:)
Очаква се да получим финансиране от ЕС за Хемус. Ако на власт отново дойде крадливото управление на БСП, тогава със сигурност няма да получим нищо. Дано не стане така, защото без този проект Северна Бг ще си остане едни от най-бедните региони в Европа още дълги години.
П.С. За повече от 47.7 млн. лв. и след 22 месеца магистрала "Хемус" трябва да бъде удължена с 8.46 км. Строителството на отсечката от гара Яна до Околовръстния път на София започна официално днес. Участъкът от гара Яна до Околовръстния път се финансира със средства по оперативна програма "Транспорт", като 80% от парите са от еврофондовете, а останалите - съфинансиране от националния бюджет. ...
Susscrofa
17-04-2012, 10:42
Очаква се да получим финансиране от ЕС за Хемус. Ако на власт отново дойде крадливото управление на БСП, тогава със сигурност няма да получим нищо. Дано не стане така, защото без този проект Северна Бг ще си остане едни от най-бедните региони в Европа още дълги години.
Еми очаквай, но когато пишеш нещо го провери поне малко:)
Не съм убеден, че на ЕС е необходима тази магистрала:):picnic:
Северна България не е зле:)
Северозападна е зле.
Но там не знам да има някакви проекти:):picnic:
Крадливото правителство остави 8.5 млрд. фиск.:picnic:
Сега останаха 3.5, не ме разсмивай с клишета.
Колеги, темата е за АЕЦ "Белене", а ние залитаме в коренно различна посока.
nikolaaaay (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3098), да ме прощаваш, но тотално не си в час!
А иначе по темата се сещам за една детска приказка за Щурчо и Баба Мравка и по специално за репликата: "А когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска?". Та в тази връзка ми е много интересно следващата зима, ако пак паднат такива снегове и поривите на вятъра не стихват няколко седмици (както беше само до преди няколко месеца), от кои фотоволтаици и ветрогенератори ще дойде нужната енергия за да не се стигне до дефицит на мощности?
П.П. Хайде да ни е честито: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/04/17/tokyt-skacha-s-okolo-10-ot-1-iuli.156603
nikolaaaay
17-04-2012, 18:16
Еми очаквай, но когато пишеш нещо го провери поне малко:)
Ами хайде осветли ни кой финансира отсечката от гара Яна до Околовръстното и с колко пари.
---------- Post added at 18:08 ---------- Previous post was at 18:06 ----------
Северозападна е зле.
Но там не знам да има някакви проекти
Тук е вярно само второто.
---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:08 ----------
Крадливото правителство остави 8.5 млрд. фиск.:picnic:
Сега останаха 3.5, не ме разсмивай с клишета.
:haha:Язовирът излезе към 400 000 000:)
По голямата част от парите ги платиха ГЕРБ, те довършиха този проект.:):haha:
Не каза 400 млн какво? Британски паундове?
nikolaaaay
17-04-2012, 18:44
nikolaaaay (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3098), да ме прощаваш, но тотално не си в час!
Аз дали и колко съм в час не си ти тоя който има капацитета да прецени. Поне да беше отворил линка, който постнах по-горе, вместо да развиваш конспиративни теории и откровено неверни неща. Тия глупости, че сме бедни понеже целият свят е срещу нас може да вървят още на другарските вечеринки за пред бабите. Истината е обаче, че сме бедни понеже не можем да си гоним интереса като народ.
Да, ЕС има интерес от завършването на някои коридори, а от други - по-малко. И какво от това?!
Турция е голяма икономика, но е Номер 1 само в производството на локуми. Данни от Световната банка
Последна актуализация: 30 март 2012 (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:TUR:FRA:DEU:RUS:ESP:ITA:GBR:NLD&ifdim=country&hl=bg&dl=bg)
---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:39 ----------
Изобщо даже.
Десетте най-бедни района в ЕС БВП на глава от населението спрямо средния за ЕС за 2008
1 Северозападен (България) 28%
2 Североизточен (Румъния) 29%
3 Северен Централен (България) 30%
4 Южен Централен (България) 30%
5 Югоизточен (България) 36%
6 Югозападна Олтения (Румъния) 36%
7 Североизточен (България) 37%
8 Югоизточен (Румъния) 39%
9 Подкарпатие (Полша) 39%
10 Южна Мунтения (Румъния) 39%
Тука някои хора ако тая енергия дето я хабят я впрегнем в турбина, няма да ни трябва АЕЦ :D
nikolaaaay
17-04-2012, 18:47
Тука някои хора ако тая енергия дето я хабят я впрегнем в турбина, няма да ни трябва АЕЦ :D
Тук си прав, обаче енергията трябва да е в една посока, иначе става това, което става в Бг последните 23 години.
nikolaaaay
17-04-2012, 19:10
България има нужда от решения полезни в дългосрочен план, а не от краткосрочни, тотално хаотични и несвързани помежду си политики.
Последно не по темата. Много бързо си мислиш, че забравихме, че до 2001г твоите съпартиици бяха твърдо против членството на България в НАТО и ЕС. После изведнъж смениха курса на 180°.
Това ли е дългосрочния нехаотичен план?! Ако е това - пазете си го за бабите.
Колеги, темата е за АЕЦ "Белене", а ние залитаме в коренно различна посока.
П.П. Хайде да ни е честито: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/04/17/tokyt-skacha-s-okolo-10-ot-1-iuli.156603
A сега Дянков и Трайков да направят една сметка колко ще струва на данъкоплатците дотирането на ВЕИ през следващите 20 години и да покажат от къде ще дойде ефективността и ползата за икономиката.
Susscrofa
18-04-2012, 08:53
Последно не по темата. Много бързо си мислиш, че забравихме, че до 2001г твоите съпартиици бяха твърдо против членството на България в НАТО и ЕС. После изведнъж смениха курса на 180°.
Това ли е дългосрочния нехаотичен план?! Ако е това - пазете си го за бабите.
Aз нямам партийци. Никога не съм имал.
Ограниченият тип мислене, характерен и за теб, а именно: "кой не скача е червен" не ми допада и е далеч от моя светоглед.
Не зная с какво се занимаваш, но искам да ти кажа, че аз по некадърна и неграмотна клика не съм виждал до сега, дори "диваците" от първото СДС с пуловерите бяха по грамотни и компетентни.:)
В момента в БГ няма нищо, всичко е по инерцията от преди.:)
Погледни и прогнозата на БСК за първото тримесечие, тотална дупка за пореден път в бюджета и огромно несъответствие с прогнозата заложена от Дянков.
Нали се разбрахме, че за магистрала Хемус в ЕС не знаят нищо, тепърва ще ги питаме.(официално)
Та гара Яна е почти в София:), с този път ще свържем това, което наричате магистрала Хемус със София.
Според мен имаме нужда от високоскоростен, първокласен път по това направление, но не и от магистрала.
Сега за НАТО И ЕС.
За разлика от ГЕРБ, ДСБ, АТАКА, ДПС и т.н. в БСП решенията не се вземат от една личност и тази партия няма да спре да съществува без нейния велик лидер водач:)
Колкото и да ни е тъжно, 20 години след прехода в БГ има само една демократична партия, която не е лидерска и няма вожд:)
Какво е ДПС без Доган? Какво е ГЕРБ без ББ?
Това е тъжната ни действителност създадена от избиратели мислещи като теб:), харесващи жреци, вождове и гурута:)
Та в БСП винаги е имало хора с различна позиция за НАТО и ЕС, но там избора го взема мнозинството. В един момент това мнозинство губи позиции и нещата се променят, та нали това е демокрацията.:)
Уви с ГЕРБ за Шенген нямаме шанс със сигурност:)
Ти забелязал ли си колко често ББ си сменя позицията:)
Не си ли забелязал наистина, хахаха, стига бе, та той е лидер в празноговоренето, до сега такъв премиер не сме имали, та този варинат е по- зле от Берлускони:), но щом ти допада, твоя работа.:tequilla::tequilla::tequilla:
---------- Post added at 05:38 ---------- Previous post was at 05:34 ----------
Ами хайде осветли ни кой финансира отсечката от гара Яна до Околовръстното и с [/COLOR]
Не каза 400 млн какво? Британски паундове?
Лева.
Знам колко излезе язовирът, тук не спори с мен.:)
Прост стечение на обстоятелствата.:)
---------- Post added at 05:53 ---------- Previous post was at 05:38 ----------
Щях да забравя:)
Няма проект кофинансиран от ЕС с 80 % само на книЖА е така:).
:tequilla:
"Имаше само една засечка и това беше параграф 22 - според него онзи, който при действителна и непосредствена опасност е загрижен за собствената си сигурност, има напълно здрав разум. Ор беше луд и можеше да бъде отчислен от летателния състав. Единственото, което трябваше да направи, беше да поиска да го отчислят; но щом поискаше, той вече нямаше да бъде луд и трябваше да участва в полети и занапред. Ор щеше да бъде луд, ако участваше и занапред в бойни полети, а щеше да бъде здрав, ако не участваше, но щом беше здрав, трябваше да продължи да лети. Ако летеше, щеше да бъде луд и нямаше да трябва да лети; но ако не искаше да лети, значи беше здрав и трябваше да лети. Йосарян бе дълбоко развълнуван от абсолютната простота на тази клауза в параграф 22."
:yes:
nikolaaaay
21-04-2012, 18:17
A сега Дянков и Трайков да направят една сметка колко ще струва на данъкоплатците дотирането на ВЕИ през следващите 20 години и да покажат от къде ще дойде ефективността и ползата за икономиката.
От ВЕИ няма ик. ползи. Те се субсидират по други причини и те са пределно ясни. Нормално е нарастването на дела на ВЕИ да увеличи цената на тока в бъдеще, но ВЕИ трябва да има и техният дял след 2020 г. сигурно ще расте още.
---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:14 ----------
Ограниченият тип мислене, характерен и за теб, а именно: "кой не скача е червен" не ми допада и е далеч от моя светоглед.
Аз не казвам кой не скача е червен. Аз казвам, че ти си червен :cheers:
Susscrofa
22-04-2012, 09:08
От ВЕИ няма ик. ползи. Те се субсидират по други причини и те са пределно ясни. Нормално е нарастването на дела на ВЕИ да увеличи цената на тока в бъдеще, но ВЕИ трябва да има и техният дял след 2020 г. сигурно ще расте още.
---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:14 ----------
Аз не казвам кой не скача е червен. Аз казвам, че ти си червен :cheers:
Това, че имам определен светоглед не ме прави член на определена организация, нито неин привърженик. Иначе аз съм написал какъв съм:) Пък ти го тълкувай, както си искаш.
Делът на ВЕИ трябва да стигне 15 %, по "разпореждане" на ЕК.:)
nikolaaaay
22-04-2012, 10:45
16% до 2020 г. трябва да стигне. Тенденциите да се увеличават ВЕИ най-вероятно ще продължат и след това с анагажименти за още по-голям дял. Тогава може да се окаже, че Белене няма как да работи, особено ако се удължи живота на Козлодуй.
Според мен с или без Белене, токът ще расте. Затова по-добре без :nuke: още повече пък и строен от държавата с пари от бюджета.
Да не се окаже че с дотациите към ВЕИ през следващите 20 може да изплатим един АЕЦ пък ползите от тях съвсем неясни.
да изплатим
искаш да кажеш "да изплатиТЕ" :hehe:
и споко, няма се окаже :hehe:
Дай го черно на бяло бе , Колев.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
А, не се знае знае ли се, недей да ме отписваш така лесно.
Susscrofa
22-04-2012, 20:21
16% до 2020 г. трябва да стигне. Тенденциите да се увеличават ВЕИ най-вероятно ще продължат и след това с анагажименти за още по-голям дял. Тогава може да се окаже, че Белене няма как да работи, особено ако се удължи живота на Козлодуй.
Според мен с или без Белене, токът ще расте. Затова по-добре без :nuke: още повече пък и строен от държавата с пари от бюджета.
ВЕИ-тата не могат да бъдат тялото, ядрото, мнозинството в една енергийна система.
Те работят когато има слънце, вятър и вода, а не когато ние искаме.:) Простичко е.
Когато имаме нужда често не можем да разчитаме на тях.
Да не говорим, че заради силните флуктуации и неравномерния режим на работа създават проблеми на преносната мрежа.:)
А цената дори не искам да я коментирам:):on_da_beach:
Без Белене, след 30 години, ще внасяме ток, ако не и по-рано.
И Николайчо, все забравям да ти кажа, най старата АЕЦ е работила 60 години, та и от горе.:on_da_beach:
Susscrofa
22-04-2012, 21:19
Колев, една година ги обираш тези круши бре:):on_da_beach:
Дай го черно на бяло бе , Колев.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
А, не се знае знае ли се, недей да ме отписваш така лесно.
кое да дам бе пафка. и директива 2009/28/ЕО /все пак сме в ЕС, не в СССР/ можеш сам да си я намериш , и една камара прогнози можеш да намериш че чак до 2035г. и изводите сам можеш да си направиш.
Айнщайн е стигнал до едно заключение
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."
българския народ по свой път е стигнал до същото заключение в по-народен вариант
"по-скоро камъка ще уври, отколкото на комунист кратуната"
та искам да ти кажа че няма сила на земята която да те накара да помислиш дали българия има нужда и полза от аец белене. тия "дебати" и фермани и простотии се пишат само защото става въпрос за руски реактори. ако проекта беше с други /тази възможност естествено е била изключена в заданието/ въобще нищо нямаше да се коментира по въпроса.
Колев стига си мислил като кон с капаци, остави празните приказки и ми кажи колко ще излезе на данъкоплатеца субсидирането на ВЕИ през следващите 20 години. За Белене, покажи анализа на HSBC и тогава ще правим изводи на кого глупостта е безгранична. За седмия блок на Козлодуй пак може да се поспори но там нещата още са в мъгла. Чакаме още експертските преценки на новото министърче и батята му Борисов и Дянков.
Susscrofa
23-04-2012, 14:44
Този доклад според мен никога няма да го видим:)
Но за какво Ви е доклад, за Колев думата на ББ е достатъчна, дошла след извънредното посещение на мадам ХК.
Колев стига си мислил като кон с капаци, остави празните приказки и ми кажи колко ще излезе на данъкоплатеца субсидирането на ВЕИ през следващите 20 години. За Белене, покажи анализа на HSBC и тогава ще правим изводи на кого глупостта е безгранична. За седмия блок на Козлодуй пак може да се поспори но там нещата още са в мъгла. Чакаме още експертските преценки на новото министърче и батята му Борисов и Дянков.
абе ти си трол задокеански и това си е. субсидирането на ВЕИ ще ни струва толкова колкото трябва. хванали сме се на хорото с ЕС и няма пускане щото иначе ще ни го наВВЕРят отзад един 1000 мегаватов :D . процента на ВЕИ ще расте независимо дали ти харесва или не :pokey:
Много тоталитарно го даваш бе, Колев, рече и отсече. Къде останаха дискусиите или казано по нашенски обсъжданията, плурализма или казано по нашенски разнообразието на мнения. Пак следваме директиви май или казано по нашенски направления.
ми те вашите дискусии на тема белене са все едно бабите пред блока като си приказват какво е интернет.
личи ти че нито ти е работа, нито си го учил , да не говорим че и не възприемаш. ма пишете си :pp:
Susscrofa
23-04-2012, 17:07
ми те вашите дискусии на тема белене са все едно бабите пред блока като си приказват какво е интернет.
личи ти че нито ти е работа, нито си го учил , да не говорим че и не възприемаш. ма пишете си :pp:
Ти не можеш да четеш, а аз си мислех, че си само полуграмотен.
Ако обичаш въздържай се от определения, защото самият ти си недоразумение.
Колко време ще си обираш крушите?
Ти какво си учил бе Колев.
Какво има да му се учи, проблема с Белене не е технологичен.
Проблема има 2 страни (главно):
- Икономическа, можем ли да го платим в текущото състояние на икономиката и да извлечем ползи в последствие. Първо пари в държавата НЯМА, за тия милиарди ще трябва наистина да стане горивото 7 лв. че да ги набавят от акцизи (примерно) ... защото все по-малко и по-малко издържа бюджета. Второ мощности родни които да храни тоя АЕЦ няма, скоро няма и да има като гледам отношението към реалния бизнес (който не е на бкп издънка) у нас, износа е много съмнителен (Черна вода и турския проект).
- Политически, Първо свързан с т.нар. диверсификация на енергоносителите - Белене може да излезе спокойно примка на руските новоимперски интереси. Второ с ЕС - настроенията на тема зеленини стават все по-големи, натиска с/у АЕЦ също... ако го вдигнем и за 10 години ни притиснат за спиране - ЕС ли напускаме или влизаме вътре с 5 - 6 млрд. евра?
- Икономическа, можем ли да го платим в текущото състояние на икономиката и да извлечем ползи в последствие. Първо пари в държавата НЯМА, за тия милиарди ще трябва наистина да стане горивото 7 лв. че да ги набавят от акцизи (примерно) ... защото все по-малко и по-малко издържа бюджета. Второ мощности родни които да храни тоя АЕЦ няма, скоро няма и да има като гледам отношението към реалния бизнес (който не е на бкп издънка) у нас, износа е много съмнителен (Черна вода и турския проект).
- Политически, Първо свързан с т.нар. диверсификация на енергоносителите - Белене може да излезе спокойно примка на руските новоимперски интереси. Второ с ЕС - настроенията на тема зеленини стават все по-големи, натиска с/у АЕЦ също... ако го вдигнем и за 10 години ни притиснат за спиране - ЕС ли напускаме или влизаме вътре с 5 - 6 млрд. евра?
ми то хубаво, ама горното за да го разбереш, трябва да помислиш. всички имаме глави, ама някои не си ги ползват. демек няма кой да те чуе.
ако русия си падаше по зелената енергия, тия горе щяха да са първи пушки :tooth:
Колев пак бягаш по тъча, не каза какво си учил че главата ти така да е натежала.
Проекта Белене не се финансира от бюджета.
Павка, ако проекта не се финансира от държавата, то централата няма изобщо да е българска.
Това означава само- неоколониализъм.
Просто някой си прави на наша територия АЕЦ!
Защото ако е чуждо финансирането, то и печалбата няма да бъде наша.
Тогава за чий ми е тая централа!?
В сегашната ситуация, Белене е параграф 22!
Фиансира се от проектна компания в която съдружник е НЕК.
Фиансира се от проектна компания в която съдружник е НЕК.
НЕК е точно дупката, през която се източва държавата и нашите джобове.
Какъв е процента на държавното участие, какви са условията, мене някой пита ли ме с референдум... абе да им...
Виждаш ли колко много въпроси има без отговор.
nikolaaaay
23-04-2012, 21:36
Без Белене, след 30 години, ще внасяме ток, ако не и по-рано.
Па, като ще внасяме след 30 години за какво ни е централа сега. Строителството не става за 2 год, ама не е и за 30, нали. И ако внасяме какво?! Кой казва, че няма да ни е по-изгодно да внасяме част от тока, ако е необходимо?! Р.Овч. и компания :sex:
Па, като ще внасяме след 30 години за какво ни е централа сега. Строителството не става за 2 год, ама не е и за 30, нали. И ако внасяме какво?! Кой казва, че няма да ни е по-изгодно да внасяме част от тока, ако е необходимо?! Р.Овч. и компания :sex:
Не може да ни е по-изгодно да внасяме ток при условие,че имаме си уран (са някои ше рипнат,че не е така)........:choice:
Susscrofa
23-04-2012, 21:53
Ужас, ти наистина не си в час:)
Готов си да внасяш ток:):BBQ:
Какъв е процента на държавното участие, какви са условията, мене някой пита ли ме с референдум... абе да им...
Дупка е НЕК ако се управлява от разни министърчета и заместници където не правят разлика между трансформатор и генератор.
Susscrofa
23-04-2012, 22:00
Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.:)
НЕК не се издържа пряко от бюджета.:BBQ:
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:55 ----------
И ти ме разочароваш:)
Ти няма да строиш паметник, ще строиш нещо, което само ще се изплаща после.
Бъди сигурен, че нашата икономика ще върви нагоре.
България изнася ток предимно за Сърбия, Гърция и Македония.
В България процента на ВЕИ дори сега е близо до 10 %. Само ВЕЦовете са към 7 %.
Запомни, че на 5 и 6 блок ЕК няма да им удължи живота:)
Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват.:BBQ:
Mind_Control
23-04-2012, 22:33
Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват.:BBQ:
Интересно ми е ти с какво ще си миеш задника, философе? :) Или ти с фантичка, че е по арна на миризма?
nikolaaaay
23-04-2012, 22:36
И Николайчо, все забравям да ти кажа, най старата АЕЦ е работила 60 години, та и от горе.:on_da_beach:
Чеки малко бе. То още нема 60 години откакто е пусната първата АЕЦ изобщо, ти ще ми говориш, че най-старата е работила толкова, та и отгоре. Що не вземеш един път да си спомниш коя година сме :lol_sign:
П.С. 44 години е най-дълго експлоатираната АЕЦ. В Англия. Руснаците държат рекорда за най-бързо затворен реактор - няма и 3 години след пуска се налага да спуснат кепенците. Това щото руската технология е много `убава.
Не мисля че е разумно да се поставя ядрен реактор на недовършена площадка престояла 30 години ! Не съм съгласен и със строежа на соларни паркове върху обработваема земя !
Ако си говорим пък за екология - то един краварник отделя повече парникови газове от колкото автомобилите в един средно голям град. Всъщност немците отдавна са се сетили, че биологично разграждащите се продукти отделят био газ, който им произвежда ток...
Та коя енергия е зелената ?!? Тая която я добиваме само през светлата част на деня и то ако има слънце и за сметка на обработваемите площи, които ни хранят или тая която я добиваме когато духа вятъра ?!? Или... атомната ?!?
Вятър работа... ама и големи интереси !
[QUOTE=Susscrofa;1065780]Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.:)
НЕК не се издържа пряко от бюджета:BBQ:
Като източваш компанията в бюджета не влиза нищо и се оказва, че има някакви компании, които произвеждат на наша територия , с наши ресурси ток, който ни го продават, но не плащат никакви данъци, а само ни скубят. Изнасят от държавата не някаква стока или принадена стойност, а чист кеш, при това съвсем чист и законен.
За нас от трите по-дългото!
У нас, реките имат голям пад и изграждането на ВЕЦ е логично.
Питате ли се, защо няма чак толкоз много ВЕЦове.
На теория най-евтината енергия, но на практика...
Няма постоянно сигурно количество ток, за това и общо взето само подпират системата. Освен това строежа и експлоатацията на язовирите е скъпа работа.
ВЕИ са си вятърничева работа по презумпция, но пък сме си свикнали да гоним Михаля!
Мен не ме интересува дали ще имам АЕЦ, а по колко ще плащам тока на касата.
Интереса клати феса,ама чий е интереса.....
Имаме си уран,защо да нямаме и още една АЕЦ.
България е единствената държава която закри тотално своите уранови находища,световна практика е закриването на урановите находища след тоталното изчерпване на урана,но в доста случай добива продължава и след това от насъбраните стари насипища......
По рано давахме най-добрият си уран на СССР,сега правим мили очи на Европа..........ша фнасяме тоци след некоя годинка.:choice:
За просперитета на една държава свидетелстват нейните мега структури за 20 години завършиха само една от всичките ЦАНКОВ КАМЪК и те така я направиха така че направо не ми се коментира
Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.:)
НЕК не се издържа пряко от бюджета.:BBQ:
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:55 ----------
И ти ме разочароваш:)
Ти няма да строиш паметник, ще строиш нещо, което само ще се изплаща после.
Бъди сигурен, че нашата икономика ще върви нагоре.
България изнася ток предимно за Сърбия, Гърция и Македония.
В България процента на ВЕИ дори сега е близо до 10 %. Само ВЕЦовете са към 7 %.
Запомни, че на 5 и 6 блок ЕК няма да им удължи живота:)
Не виждам нито 1 смислен довод... що ли?
Susscrofa
24-04-2012, 08:41
Не виждам нито 1 смислен довод... що ли?
Няма как да видиш, прсто това не е твоята тема:)
---------- Post added at 05:41 ---------- Previous post was at 05:36 ----------
Чеки малко бе. То още нема 60 години откакто е пусната първата АЕЦ изобщо, ти ще ми говориш, че най-старата е работила толкова, та и отгоре. Що не вземеш един път да си спомниш коя година сме :lol_sign:
П.С. 44 години е най-дълго експлоатираната АЕЦ. В Англия. Руснаците държат рекорда за най-бързо затворен реактор - няма и 3 години след пуска се налага да спуснат кепенците. Това щото руската технология е много `убава.
За мен си е 80- те:)
Прав си!:gives[1]:
Но спорехме с теб за живота на реакторите.
Та представи си щом този ретро модел е работил 45 години, колко биха изкарали съвременните:)
Няма как да видиш, прсто това не е твоята тема:)
За мен си е 80- те:)
Прав си!:gives[1]:
Та представи си щом този ретро модел е работил 45 години, колко биха изкарали съвременните:)
От как се сдоби с протекции нещо взе да се мислиш за голямо величие :gives[1]:
Блок 1 до 4 беше ли им изтекъл технологичния срок?
Susscrofa
24-04-2012, 11:12
От как се сдоби с протекции нещо взе да се мислиш за голямо величие :gives[1]:
Блок 1 до 4 беше ли им изтекъл технологичния срок?
Не ми трябват протекции, защото не върша нищо нередно. А и не мисля, че имам такива.
Сега съм същият като преди 5 години. Различен е само опитът ми в този форум.
Защо ме питаш дали им е изтекъл технологичния срок?
Каква връзка има това с темата.
Ти пък ми кажи, какво общо има АЕЦ- в Румъния и Турция с нашия износ:)
И ми кажи, знаеш ли колко ще струва Турската централа?
Колко години ще работят топлоцентралите в маришкия басейн?
Няма нито един нормален довод против Белене, всичко е само празноговорене и добре платени експерти:)
Чакаме доклада на британците, ама няма да ни го покажат.:yawn:
Чакаме доклада на британците, ама няма да ни го покажат.:yawn:
Този (http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/vop/belleville_financial_modelling_presentation_to_beh .pdf) или бъркам?
Susscrofa
24-04-2012, 11:34
Този (http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/vop/belleville_financial_modelling_presentation_to_beh .pdf) или бъркам?
Това е презентацията:)
Браво, Пепо, браво.:)
Умно момче си ти.:bangin:
---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:25 ----------
Сега като залетят едни графики, мани, мани.:)
Ега...този икономически модел.
Това е презентацията:)
Браво, Пепо, браво.:)
Умно момче си ти.:bangin:
---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:25 ----------
Сега като залетят едни графики, мани, мани.:)
Ега...този икономически модел.
Чети, чети :yawn:
Susscrofa
24-04-2012, 11:46
Чети, чети :yawn:
Мислиш, че не знам резултата.:)
Хората дават като най-песимистична цена 10 милиарда, а на нас ни надуха главите за 20 милиарда.
nikolaaaay
24-04-2012, 11:48
Няма как да видиш, прсто това не е твоята тема:)[COLOR="Silver"]
Реакторът, работил 44 години не е руски. Като знаем как се развива руската технология, не е много трудно да се досетим, че тия 60 години са само на хАртия. Залагат такъв срок, понеже ако сложат 40 години, което е по-реално, тогава сметката ще се окаже съвсем ясна.
Козлодуй с 2х1000 мегавата прави ток за под 1 млрд. лева годишно. Логично Белене, която е със същата мощност ще прави пак по толкова, ако изобщо има пазар за тока оттам, щото такъв (според теб) Бг в следващите 30 години няма да има. Значи в най-добрия случай,за 20 години Белене ще произведе ток на стойност колкото инвестицията за централата. Колко години трябват тогава, за да се върне инвестицията?! 25? 30? Значи ще инвестираме едни пари, ще чакаме минимум 25 години да се върнат и евентуално ще имаме печалба от последните макс. 15 години от живота й.
Колко години работиха блокове 1-4 и защо затвориха преди изтичането на експлоатационния им срок? Каква е гаранцията, че Белене няма да затвори по същите причини?!
Susscrofa
24-04-2012, 11:53
Реакторът, работил 44 години не е руски. Като знаем как се развива руската технология, не е много трудно да се досетим, че тия 60 години са само на хАртия. Залагат такъв срок, понеже ако сложат 40 години, което е по-реално, тогава сметката ще се окаже съвсем ясна.
Козлодуй с 2х1000 мегавата прави ток за под 1 млрд. лева годишно. Логично Белене, която е със същата мощност ще прави пак по толкова, ако изобщо има пазар за тока оттам, щото такъв (според теб) Бг в следващите 30 години няма да има. Значи в най-добрия случай,за 20 години Белене ще произведе ток на стойност колкото инвестицията за централата. Колко години трябват тогава, за да се върне инвестицията?! 25? 30? Значи ще инвестираме едни пари, ще чакаме минимум 25 години да се върнат и евентуално ще имаме печалба от последните макс. 15 години от живота й.
Колко години работиха блокове 1-4 и защо затвориха преди изтичането на експлоатационния им срок? Каква е гаранцията, че Белене няма да затвори по същите причини?!
Затварянето на блоковете в Козлодуй беше политическо.
Даваш най-песимистичния вариант.
А ползите от създадените работни места, ползите за БВП, ползите за износа.
Малко си постен, като на Дянков пицата, издишаш.
nikolaaaay
24-04-2012, 12:31
А ползите от създадените работни места, ползите за БВП, ползите за износа.
Малко си постен, като на Дянков пицата, издишаш.
Какви работни места?! Като извадиш тия милиарди от икономиката, (понеже си е чисто изваждане от бюджета, не от НЕК или тем подобни глупости) тогава ще изгубиш много повече раб. места. 4 000 човека работят в АЕЦ срещу 20 млрд. инвестиция. Логиката ти издиша сериозно.
С 20 млрд. лева ще направиш повече БВП, ако ги инвестираш в технологичните отрасли, образование и инфраструктура.
Печалби от износа не е работа на държавата да ги реализира. Има кой да инвестира ако има ик. смисъл да го прави.
---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:12 ----------
А къде е гаранцията, че Белене няма да затвори по политически причини? Един инцидент в Европа като този с Фукушима и всички реактори са аут. Като се почне първо с руските.
Такива инциденти не са невъзможни. Що не ни разкажеш какво се случи в Козлодуй с механизма за спускане на контролните пръти през 2006 г. и докъде можеше да доведе този дефект в оборудването.
Susscrofa
24-04-2012, 13:07
Какви работни места?! Като извадиш тия милиарди от икономиката, (понеже си е чисто изваждане от бюджета, не от НЕК или тем подобни глупости) тогава ще изгубиш много повече раб. места. 4 000 човека работят в АЕЦ срещу 20 млрд. инвестиция. Логиката ти издиша сериозно.
С 20 млрд. лева ще направиш повече БВП, ако ги инвестираш в технологичните отрасли, образование и инфраструктура.
Печалби от износа не е работа на държавата да ги реализира. Има кой да инвестира ако има ик. смисъл да го прави.
---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:12 ----------
А къде е гаранцията, че Белене няма да затвори по политически причини? Един инцидент в Европа като този с Фукушима и всички реактори са аут. Като се почне първо с руските.
Такива инциденти не са невъзможни. Що не ни разкажеш какво се случи в Козлодуй с механизма за спускане на контролните пръти през 2006 г. и докъде можеше да доведе този дефект в оборудването.
Кой ти каза, че са 20 милиарда?
Не съм забелязал в Европа да се уплашиха от Фукушима, като изключим добрият политически ход на баба Меркел, но там има съвсем друга игра.
Е точно това иска това правителство, да изхарчи 10 милиарда за въздуха над Банкя.:)
Или за магистрала над Черно море до Русия:)
Аз съм убеден, че Белене е икономически изгоден проект, но дадох пример с работни места, защото виждам, че от икономика не разбираш.:)
nikolaaaay
24-04-2012, 14:33
Коммунизм есть Советская власть плюс электрификация всей страны, ибо без электрификации поднять промышленность невозможно… Коммунизм предполагает Советскую власть, как политический орган, дающий возможность массе угнетенных вершить все дела, — без этого коммунизм невозможен… Этим обеспечивается политическая сторона, но экономическая может быть обеспечена только тогда, когда действительно в русском пролетарском государстве будут сосредоточены все нити крупной промышленной машины, построенной на основах современной техники, а это значит — электрификация, а для этого надо понимать основные условия применения электричества и соответственно понимать и промышленность и земледелие.
Ленин, 1920 год.
Аз от икономика разбирам поне толкова за да знам, че нещата са динамични и могат за 10 години да се променят коренно. НЕкои хора, дето се пишат по-разбиращи, още се кълнат в ленинските завети от 1920 г.
Оттогава минаха 92 години. Няма ли да се събудите?! Айде за бабите е разбираемо, ама млади хора да вярват сляпо в концепции отпреди 100 години, провалили се преди 50...
Николайчо, пак говориш недомислици, никакви пари не се вадят от икономиката ами влизат в нея под формата на заеми, размерът на заема не 20 млрд. има гратисен период и се изплаща за 18 години и нещо. Това което са публикували от монистерството не е никакъв анализ ами само представяне на основните насоки на проекта при заложена цена на капитала 8.2%. Абе един вид отбиване на номера и показване на част от истината.
nikolaaaay
24-04-2012, 16:10
Николайчо, пак говориш недомислици, никакви пари не се вадят от икономиката ами влизат в нея под формата на заеми, размерът на заема не 20 млрд. има гратисен период и се изплаща за 18 години и нещо. Това което са публикували от монистерството не е никакъв анализ ами само представяне на основните насоки на проекта при заложена цена на капитала 8.2%. Абе един вид отбиване на номера и полазване на част от истината.
Павлинчо, кой е гарант по заема? АЕЦ Белене ли?
Естествено, че държавата го гарантира. Няма никакво значение дали чрез НЕК, БЕХ, МЕХ или по друг начин. Ако пазар за тоя ток няма, ако Белене затвори по политически причини или не дай си боже по технически, тогава кой ще обслужва кредита?! НЕК ли? Или Русия? Или може би ще обявим мораториум върху дълга.
Ако трябва държавата да взима заеми, може да е за нещо далеч по-полезно, отколкото за една електроцентрала.
То и ако взимаш заеми, за да плащаш пенсиите, пак парите влизат в икономиката, но после ти излизат през гъза. Справка: Гърция.
Естествено, че държавата го гарантира. Няма никакво значение дали чрез НЕК, БЕХ, МЕХ или по друг начин. Ако пазар за тоя ток няма, ако Белене затвори по политически причини или не дай си боже по технически, тогава кой ще обслужва кредита?! НЕК ли? Или Русия? Или може би ще обявим мораториум върху дълга.
Ако трябва държавата да взима заеми, може да е за нещо далеч по-полезно, отколкото за една електроцентрала.
То и ако взимаш заеми, за да плащаш пенсиите, пак парите влизат в икономиката, но после ти излизат през гъза. Справка: Гърция.
Никой не е казал че заема се гарантира от държавата, гарантира го проектната компания с активите си, освен това със сигурност има и застраховки за определени събития. В проектната компания има и съдружници които не са заинтересовани централата да се закрие, банката отпуснала заема още по-малко. По-времето на експлоатация и изплащане на заема парични потоци текат от централата и към нея което е само в плюс за икономиката.
Susscrofa
24-04-2012, 16:34
Абе ти си голЕмо шубе:)
Всяка една инвестиция носи своя риск.
Няма инвестиция, която ти е сигурна на 100 %, освен, ако не плетеш чорапи, но и там има риск котката да ти ги разплете.
Защо намеси пенсиите сега.
Но дори и за тях е спорно, защото с високите пенсии ще увеличим потреблението и оттам приходите в бюджета.
Икономиката не 1+1=2, а е 2*2+2-3 = /зависи къде са скобите/:)
nikolaaaay
24-04-2012, 16:48
Никой не е казал че заема се гарантира от държавата, гарантира го проектната компания с активите си, освен това със сигурност има и застраховки за определени събития. В проектната компания има и съдружници които не са заинтересовани централата да се закрие, банката отпуснала заема още по-малко. По-времето на експлоатация и изплащане на заема парични потоци текат от централата и към нея което е само в плюс за икономиката.
Кои са съдружниците в проектната компания? Има ли такива, които не са държавни фирми?
Па кой е казал, че проектната компания ще иска да закрива АЕЦ-а? Този, който може да натисне държавата да принуди проектната си компания да затвори своя АЕЦ е ЕС. Примерно.
Ако тръгне Белене и износа на ток не е достатъчен, за да обслужва кредита, което е много вероятно, тогава Белене ще работи за вътрешния пазар. Цените на него обаче са съвсем други и няма да може да се обслужва кредита ако се запазят на същите нива. Освен това ще трябва да затворят абсолютно всички тецове плюс Козлодуй. Плюс че сигурно ще трябва да се изгради още един скъп ВЕЦ за балансираща мощност.
---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:43 ----------
Защо намеси пенсиите сега.
Но дори и за тях е спорно, защото с високите пенсии ще увеличим потреблението и оттам приходите в бюджета.
Икономиката не 1+1=2, а е 2*2+2-3 = /зависи къде са скобите/:)
Де да беше така. Тогава всички щяха да надуват пенсиите до небето. Само, че разходите за увеличените пенсии ще са много по-високи от увеличените приходи от нарастналото потребление. НЕма откъде да дойдат тия приходи. Нали Гърция затова стигна дотук. Ама ти си говориш само каквото ти изнася :razz:
Николайчо,
пак започна със свободните съчинения.Росатом заедно с няколко частни инвеститори от Холандия и САщ щяха да поемат 49%.
КОМСОМОЛЦИ ! ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ
ето каква щеше да бъде "супер евтината" цена на електроенергията произведена от белене
Според прогнозите на банката при най-добрите условия електроенергията, произвеждана в централата, от която кабинетът вече се отказа, щеше е около 75 евро/МВтч. (Сега действащата цена на АЕЦ "Козлодуй" е 15.3 лв./МВтч, а цената, по която НЕК продава на елекроразпределителните дружества е 74.6 лв/МВтч).
.... в НАЙ-ДОБРИЯ случай 75 ЕВРО и 20 МИЛИАРДА ЛЕВА :stumm:
Според консултанта HSBC АЕЦ "Белене" щеше да струва поне 10.35 млрд. евро
Наетата от правителството да извърши икономически анализ на целесъобразността на проекта АЕЦ "Белене" международна банка HSBC е изчислила, че при най-оптимистичния сценарий за АЕЦ "Белене" цената ще е 10.350 млрд. евро. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.
Според прогнозите на банката при най-добрите условия електроенергията, произвеждана в централата, от която кабинетът вече се отказа, щеше е около 75 евро/МВтч. (Сега действащата цена на АЕЦ "Козлодуй" е 15.3 лв./МВтч, а цената, по която НЕК продава на елекроразпределителните дружества е 74.6 лв/МВтч).
Документът, изготвен от HSBC, е публикуван днес на сайта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и раздаден на всички парламентарни групи с намерението да бъде обсъден в провалилите се дебати по вота на недоверие към правителството по темата за "Белене".
Договорът с консултанта беше подписан през април миналата година от тогавашния министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Според финансовите му аспекти банката трябваше да получи за услугите си 2 млн. евро, както и хонорар от 0.95% от стойността на договора за ядрената централа. Досега HSBC e получила 500 хил. евро - за встъпителен, диагностичен доклад и за анализ на пазара на ток в региона.
а гоце беше договорил износ за италия. що не и за австралия и нова зеландия. по-нататък и на луната.
няма как да не цитирам титана на мисълта - мишо шамара
найш колко прости хора има брааат!
Колев,
пак не си във час, това не е най-ниската и това където са го публикували не е анализа на банката.
Колев,
пак не си във час, това не е най-ниската и това където са го публикували не е анализа на банката.
да ве другарю комсомолец. банката тотално е сгрешила. правителството трябва немедлено да поръча нов доклад, ама тоя път от по-скъпите. поне за 4 милиона евро и то на руснаците :D
как така стана че цената на енергията от дотираните ВЕИ е по-евтина от НАЙ-добрия вариант за белене :drunk:
найш колко прости хора има брааат !
Колев,
Ти сериозно ли мислиш че това което са публикували струва 500 хил. евро. Относно цифрите, чети бе Колев, ако трябва и очила си сложи. За ВЕИ, извади една табличка да ги видим тези цени.
Колев,
Ти сериозно ли мислиш че това което са публикували струва 500 хил. евро. Относно цифрите, чети бе Колев, ако трябва и очила си сложи. За ВЕИ, извади една табличка да ги видим тези цени.
да фе. ЛЪЖАТ мамичката им. доклада трябва да се напише от дъщерна фирма на атомстройекспорт и тогава ще е все в порядке :drunk:
добре че за шистовия газ искаха да сондират от шеврон, а не примерно от газпром че ебати и драмите щяха да са пак там :bangin:
Колев,
На тебе вярваме още по-малко...
Инак тоя доклад кой може да гарантира, че е истински?!?
да фе. ЛЪЖАТ мамичката им. доклада трябва да се напише от дъщерна фирма на атомстройекспорт и тогава ще е все в порядке :drunk:
добре че за шистовия газ искаха да сондират от шеврон, а не примерно от газпром че ебати и драмите щяха да са пак там :bangin:
Колев,
Пак бягаш по тъча, чакаме табличката с цените на ВЕИ.
nikolaaaay
24-04-2012, 19:44
Николайчо,
пак започна със свободните съчинения.Росатом заедно с няколко частни инвеститори от Холандия и САщ щяха да поемат 49%.
Павлинчо, сънуваш неща които ги няма. Прегледай се, моля те :prescription:
Susscrofa
24-04-2012, 20:03
kолев, ти и сливи ли имаш за обиране, или с тях не ти върви?
Тия круши трябва да си ги обрал вече.:)
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 16:59 ----------
Кои са съдружниците в проектната компания? Има ли такива, които не са държавни фирми?
Па кой е казал, че проектната компания ще иска да закрива АЕЦ-а? Този, който може да натисне държавата да принуди проектната си компания да затвори своя АЕЦ е ЕС. Примерно.
Ако тръгне Белене и износа на ток не е достатъчен, за да обслужва кредита, което е много вероятно, тогава Белене ще работи за вътрешния пазар. Цените на него обаче са съвсем други и няма да може да се обслужва кредита ако се запазят на същите нива. Освен това ще трябва да затворят абсолютно всички тецове плюс Козлодуй. Плюс че сигурно ще трябва да се изгради още един скъп ВЕЦ за балансираща мощност.
---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:43 ----------
Де да беше така. Тогава всички щяха да надуват пенсиите до небето. Само, че разходите за увеличените пенсии ще са много по-високи от увеличените приходи от нарастналото потребление. НЕма откъде да дойдат тия приходи. Нали Гърция затова стигна дотук. Ама ти си говориш само каквото ти изнася :razz:
Нашите пенсии са десет пъти под гръцките.
Това не е само заради липсата на желание да се поеме известен риск, а и заради безумно магистралостроене и пълен провал относно мерки за овладяване на кризата..
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:03 ----------
На тебе вярваме още по-малко...
Инак тоя доклад кой може да гарантира, че е истински?!?
Аз гарантирам, че това е само една презентация.:yawn:
Павлинчо, сънуваш неща които ги няма. Прегледай се, моля те :prescription:
Ти освен да се прегледаш, вземи и да попрегледаш историята на проекта.
Susscrofa
24-04-2012, 20:39
Защо да се напъва, при него годините се броят преди и след ББ.:prescription:
И аз искам да построим в Русия нещо, да им пробутаме и т.н. за 10 милиарда евро ама няма.Както ги няма и парите, около 40 милиона долара или марки, не помня точно, дадени за проекта Кривой рог от България преди 1989 г.Тоя прокет се изучаваше навремето, беше включен в кандитастудентски теми и къде ли не, там учасваха един куп от соц държавите навремето, но най много пари, от които нищо не получихме естествено, отново бяхме ние, първите гъзолици на руския (съветски) ботуш.
[http://www.mediapool.bg/%D1%81%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B9-%D1%80%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D 1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%82%D 0%B5-news38711.html
Аман от руска "благотворителност", то да беше само това де...цялото ни производство беше ориентирано да купуваме руските боклуци, от тенджари и канчето до АЕЦ...Вярно че бай Тошо с коленопреклонното си поведени е и пълнато подчинение на СССР успяваше да вземе и нещо отгоре, ма и това не ни помогна кой знае колко.
nikolaaaay
24-04-2012, 22:18
Нашите пенсии са десет пъти под гръцките.
Това не е само заради липсата на желание да се поеме известен риск, а и заради безумно магистралостроене и пълен провал относно мерки за овладяване на кризата.
Ахахах па допреди 2 години като не се строяха магистрали да не беха по-високи пенсиите, бе Овчаров.
---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:07 ----------
Защо да се напъва, при него годините се броят преди и след ББ.:prescription:
Аз знам, че и бай Тошо беше осигурил финансиране за този проект, после руснаците, после американците, англичаните щяха да участват, след това чехите се чудеха, холандците, после германците, сърбите... после пак руснаците и накрая българите. Грешка, сори. Проектната компания.
Susscrofa
25-04-2012, 08:25
Ахахах па допреди 2 години като не се строяха магистрали да не беха по-високи пенсиите, бе Овчаров.
---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:07 ----------
Аз знам, че и бай Тошо беше осигурил финансиране за този проект, после руснаците, после американците, англичаните щяха да участват, след това чехите се чудеха, холандците, после германците, сърбите... после пак руснаците и накрая българите. Грешка, сори. Проектната компания.
Аз не знам на някой сега да му се плаща по-добре:)
Пенсиите поне догонваха инфлацията.
Бензинът сега ти е три лева. Яйцата 30 стотинки. Смятай Николчо:) Пенсионерите никога не са били в толкова окаяно състояние.
Та те поне яйца хапваха на воля, сега ще хапват кремвирши Стара планина.
Токът и парното поскъпнаха безумно много.
Токът сега ще скочи още.
Кой ще ги компенсира тези хора?
За цивилизоваността на една държава се съди по отношението и към възрастните хора.
А ти се възхищавай на ББ, който сам си кара черния джип.
Та понеже си говорехме за мафия, задавал ли си си въпроса защо кортежът на министър председателя сега е само от черни джипове:) ЕБахти смешката:)
За цивилизоваността на една държава се съди по отношението и към възрастните хора.
А какво отношение имат тези хора сами към себе си???
По-голямата част цял живот са си кибичили тихо и кротко и дума не са обелвали......
Ниски пенсии очакват и по-голямата част от нас,много са тези дет работят за една А заплата но ги осигуряват на минимална или поне на сума под тази А заплата но по стар български обичай пак си траят,искам да ги видя като се пенсионират.
Susscrofa
25-04-2012, 09:43
А какво отношение имат тези хора сами към себе си???
По-голямата част цял живот са си кибичили тихо и кротко и дума не са обелвали......
Ниски пенсии очакват и по-голямата част от нас,много са тези дет работят за една А заплата но ги осигуряват на минимална или поне на сума под тази А заплата но по стар български обичай пак си траят,искам да ги видя като се пенсионират.
Ти си "животно":) Ти нямаш нищо хуманно в себе си, нали сме го обсъдили вече това:)
Тези хора кибичейки и работейки са ни гледали, изучили и пазили от стресове и проблеми. Аз не мога да обвинявам за нищо своите баби и дядовци, все достойни хора.
Позицията ти е жалка.:drinking:
Пречупи я през призмата на емигранството, отношението към родината корелиращо с отношението към родителите.:)
nikolaaaay
25-04-2012, 09:58
Виж сега Овчаров, ББ е последния управник, който има вина за ниските пенсии. За пореден път се получава така, че крадеца вика дръжте крадеца. Пенсиите не само в Гърция са много по-високи от тези в Бг. В цяла зап. Европа е така, по простата причина, че там не са имали социализъм и затова сега имат по-висок БВП.
За горивата мисля много добре знаеш, че тук цените са едни от най-ниските в Европа - около 1,38 евро. Стига с тая куха критика.
Яйцата били скъпи. Ми гледай кокшки, бе. И без това от икономика не разбираш.
Susscrofa
25-04-2012, 10:12
Виж сега Овчаров, ББ е последния управник, който има вина за ниските пенсии. За пореден път се получава така, че крадеца вика дръжте крадеца. Пенсиите не само в Гърция са много по-високи от тези в Бг. В цяла зап. Европа е така, по простата причина, че там не са имали социализъм и затова сега имат по-висок БВП.
За горивата мисля много добре знаеш, че тук цените са едни от най-ниските в Европа - около 1,38 евро. Стига с тая куха критика.
Яйцата били скъпи. Ми гледай кокшки, бе. И без това от икономика не разбираш.
Загрубяваш:)
Виж сега:)хахаха
Тепърва ще жънем, резултатите от тези 3 години некомпетентност.
За политика трябва акъл.
Никога не подкрепям хора, които са в пъти по -без акъл от мен да ме ръководят.
Виждам, че ти считаш настоящото управление за по-умно от теб самия.
Не написа нищо съществено за пенсионерите.
Всяка години индексираха пенсиите, дори Костов го правеше:)
п.п. Ласкаеш ме, определено бих искал да притежавам умствения багаж на Овчаров.:)
Колев,
Пак бягаш по тъча, чакаме табличката с цените на ВЕИ.
абе комунягите все нещо чакат.досега чакаха супер евтиния ток от белене,сега ще чакат мумията на ленин да възкръсне. :respect:
Susscrofa
25-04-2012, 10:38
абе комунягите все нещо чакат.досега чакаха супер евтиния ток от белене,сега ще чакат мумията на ленин да възкръсне. :respect:
Чакат те и теб, да си обереш зарзавата.:heavy_cry:
Не бе Колев, много олекват думите ти ако не ги подкрепиш с факти.
Не бе Колев, много олекват думите ти ако не ги подкрепиш с факти.
значи твоите изобщо ги няма :clap:
nikolaaaay
25-04-2012, 19:39
За политика трябва акъл.
Никога не подкрепям хора, които са в пъти по -без акъл от мен да ме ръководят.
Виждам, че ти считаш настоящото управление за по-умно от теб самия.
п.п. Ласкаеш ме, определено бих искал да притежавам умствения багаж на Овчаров.:)
Виж сега, познавам някои хора от тази партия. От тия дето стоят по в сянка, но ходят по предизборни агитации и дават кинти за разни мероприятия.
ПО-ОРГАНИЗИРАНА БАНДА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА СТРАНАТА ОТ БСП НЯМА!!! Тва Софиянски, Доган това са едни крадци на кокошки, в сравнение с мафията БСП. По-голяма част от прехода мина по техни сценарии. Първо с мораториума 1990г. направиха УМИШЛЕНО така, че страната да удари дъното и да заоре надолу. Хората намразиха "демокрацията", т.е. пазарната икономика заради това, че с нея дойде и купонната система.
После след разсрочването на дълга при Ст. Александров можеше да се мисли за някакви реформи. Вместо това, БСП създаде мутрите, които задушиха инициативата на дребния бизнес. Голям изобщо нямаше, защото заводите си бяха държавни и вместо бързо да се приватизират, те бяха източвани с доставчици и клиенти от една и съща групировка. Нормално държавата фалира отново през 1996 г. По това време БСП БЕШЕ ПРОТИВ ЕС и НАТО. Що? Защото ЕС означаваше ЗАКОННОСТ. Стригането на овцете не беше толкова лесно там. Съгласиха се едва когато разбраха, че процесът е необратим.
При Костов България имаше шанс да тръгне по правилен път. Стикерите на мутрите изчезнаха за нула време от магазините и стъклата на колите. Рекетирането намаля в пъти. Изведнъж се оказа, че държавата може да се справи с това. Започнахме преговори за членство в ЕС и НАТО, паднаха визите, външните инвестиции скочиха до небето, в сравнение с при Виденов.
В крайна сметка ком партията успя да омаскари и това правителство. Вярно, имаше корупция, но в една държавна администрация няма как всички да са чисти. Особено пък на Балканите. Абсурд е да се очаква, че в една новоизлюпена държавица всичко ще функционира перфектно. Във всеки случай приватизацията на Костов беше 10 пъти по-честна от тази на Виденов. При БСП се редихме като гламави за едни бонови книжки. После пак се редихме на опашки да вземем няколко лева, а всъщност се приватизираха огромни активи и то без една стотинка да влезе в бюджета.
Не се ласкай, не са толкова умни. Просто говорят по специфичен начин, който ги кара да изглеждат интелигентни. Те са като циганите - професионални крадци. Разликата е, че крадат по-организирано и в много по-големи размери.
А къде бяха демократите и реформаторите по време на прехода и колко глупости направиха и колко гуши напълниха. За планът Ран Ът чувал ли си, знаеш ли от къде идва кой го подкрепя и т.н.
Павлине, какви демократи, след 50 години диктатура бе момче?Демократите бяха избити и прогонени до към 1950 г., сега се учим да имаме демокрация, то тия неща са бавни.Иначе и Северна Корея щеше да е като Южна Кореия примерно.
Демократи има там, където е имало или има демокрация.У нас таково явление все още няма.Да, има наченки, ама трябва бая хляб, сол и вино да изручаме, да да дочакаме демократи, като явление в обществото, а не като отделни личности.
Да оставим демократите и да видим кой печели от Белен, ами например Манчев:
Костов: Фирмата на Манчев прибра 173 млн. лв. от ”Белене”http://dnes.dir.bg/news/ivan-kostov-kredit-nek-bogomil-manchev-golemi-energijni-proekti-pari-ba-11019301?nt=10
Те такива манчевки, Р.Овч. и прочее боклуци, включително и руските печелят на гърба ни.
Susscrofa
25-04-2012, 20:25
Виж сега, познавам някои хора от тази партия. От тия дето стоят по в сянка, но ходят по предизборни агитации и дават кинти за разни мероприятия.
ПО-ОРГАНИЗИРАНА БАНДА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА СТРАНАТА ОТ БСП НЯМА!!! Тва Софиянски, Доган това са едни крадци на кокошки, в сравнение с мафията БСП. По-голяма част от прехода мина по техни сценарии. Първо с мораториума 1990г. направиха УМИШЛЕНО така, че страната да удари дъното и да заоре надолу. Хората намразиха "демокрацията", т.е. пазарната икономика заради това, че с нея дойде и купонната система.
После след разсрочването на дълга при Ст. Александров можеше да се мисли за някакви реформи. Вместо това, БСП създаде мутрите, които задушиха инициативата на дребния бизнес. Голям изобщо нямаше, защото заводите си бяха държавни и вместо бързо да се приватизират, те бяха източвани с доставчици и клиенти от една и съща групировка. Нормално държавата фалира отново през 1996 г. По това време БСП БЕШЕ ПРОТИВ ЕС и НАТО. Що? Защото ЕС означаваше ЗАКОННОСТ. Стригането на овцете не беше толкова лесно там. Съгласиха се едва когато разбраха, че процесът е необратим.
При Костов България имаше шанс да тръгне по правилен път. Стикерите на мутрите изчезнаха за нула време от магазините и стъклата на колите. Рекетирането намаля в пъти. Изведнъж се оказа, че държавата може да се справи с това. Започнахме преговори за членство в ЕС и НАТО, паднаха визите, външните инвестиции скочиха до небето, в сравнение с при Виденов.
В крайна сметка ком партията успя да омаскари и това правителство. Вярно, имаше корупция, но в една държавна администрация няма как всички да са чисти. Особено пък на Балканите. Абсурд е да се очаква, че в една новоизлюпена държавица всичко ще функционира перфектно. Във всеки случай приватизацията на Костов беше 10 пъти по-честна от тази на Виденов. При БСП се редихме като гламави за едни бонови книжки. После пак се редихме на опашки да вземем няколко лева, а всъщност се приватизираха огромни активи и то без една стотинка да влезе в бюджета.
Не се ласкай, не са толкова умни. Просто говорят по специфичен начин, който ги кара да изглеждат интелигентни. Те са като циганите - професионални крадци. Разликата е, че крадат по-организирано и в много по-големи размери.
Николайчо, нищо не знаеш. Да не би да си бил шофьор на Татяна Дончева? хахахаха
Така ми звучиш. Слаб си и си наивен.
Виденов нищо не е приватизирал, сега е обикновен преподавател:)
Точно, защото не искаше да разпродава държавни активи на бандити му изядоха главата. По негово време имаше немска компания, която даваше за БТК 1.5 милиарда!!!!!!! После за колко продадоха бтк бе Николайчо?
Ти за Славчо банкерчето, за сивия кардинал Бисеров, за Данчо ментата и за Самоковеца чувал ли си? Е тва са на Костов аверчетата:) Тогава имаше крадокрация.
Този, който свали стикерите от колите после се вози по разни яхти и Костов го натири, и това ли не го помниш.
Правителствата на Попов и на Беров, чии са? На БСП ли?
Кой измисли РМД-тата бе, с които окрадоха всичко?
Кой разсипа комасираните земеделски земи?
Кой прие кретенския закон за реституция на всяка цена и в реални граници, от която и до сега страдаме.
Я ходи скачай с Костов, докато ББ те бие с бухалка:)
nikolaaaay
25-04-2012, 20:27
А къде бяха демократите и реформаторите по време на прехода и колко глупости направиха и колко гуши напълниха. За планът Ран Ът чувал ли си, знаеш ли от къде идва кой го подкрепя и т.н.
Планът Ран-Ът ти не си го чел. Знам също, че подобни конспирации се насаждат от апарата на бившата ДС, за да могат да манипулират обществото, понеже е незряло.
Никакви конспирации за унищожението на Бг няма. Всичко това е :dyrvo_v_kenefa:
Не си губи времето с подобни глупости. Гледай цифрите и фактите ;-)
Виденов не е приватизирал, ама неговите аркадаши доокрадоха, каквото беше останало от другаря Луканов.
Принципно комунистите не обичат приватизацията.Много по лесно се краде от ничието, демек държавното.Всичко държавно е тяхно-сиреч, държавата (народа) им плаща сметките, загубите са пак за държавата (народа), а печалбите за тях.Точене безкрай.Затова мразят Костов-приватизира остатъците от недодяланата ни икономика и им намали значително краденето.
А батети Славчо не може да стъпи на малкия пръст на всеки полусреден ДС товарищч.Да не говорим за по-едрите
Планът Ран-Ът ти не си го чел. Знам също, че подобни конспирации се насаждат от апарата на бившата ДС, за да могат да манипулират обществото, понеже е незряло.
Планът Ран-Ът си е съвсем истински.
Susscrofa
25-04-2012, 20:35
Планът го има.
Искам да прочетеш и това и да споделиш как ти звучи:)
В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява:
“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".
Звучи ми познато, но не твърдя, че е истинско, случайно го намерих:)
Има го и в един сайт за плана Ран.
vaklinator
25-04-2012, 20:37
Гласувах с ДА!
Против съм ядрената енергетика!
Жалкото е , че България загуби милярди ... тоест откраднаха ги някой хора. СТИГА ВЕЧЕ КРАЖБИ С ТОВА БЕЛЕНЕ!!!
Susscrofa
25-04-2012, 20:38
Линк към планЪТ Ран, така наречения.
http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html
nikolaaaay
25-04-2012, 20:43
Точно, защото не искаше да разпродава държавни активи на бандити му изядоха главата. По негово време имаше немска компания, която даваше за БТК 1.5 милиарда!!!!!!! После за колко продадоха бтк бе Николайчо?
Ти за Славчо банкерчето, за сивия кардинал Бисеров, за Данчо ментата и за Самоковеца чувал ли си? Е тва са на Костов аверчетата:) Тогава имаше крадокрация.
Този, който свали стикерите от колите после се вози по разни яхти и Костов го натири, и това ли не го помниш.
Кой прие кретенския закон за реституция на всяка цена и в реални граници, от която и до сега страдаме.
И защо го натири като ходи по яхти? Вашата партия кой натири? Р. Овч и то с половин уста и след натиск отвън. Накой друг? Или не е имало за какво :-)
Susscrofa
25-04-2012, 20:45
И защо го натири като ходи по яхти? Вашата партия кой натири? Р. Овч и то с половин уста и след натиск отвън.
А Овчаров какво точно е направил, освен, че винаги е кандидат за лидер на БСП, нали не забравяш, че БСП е единствената партия независеща от един единствен човек:)
nikolaaaay
25-04-2012, 20:50
Планът го има.
Искам да прочетеш и това и да споделиш как ти звучи:)
В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява:
“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ
Звучи ми познато, но не твърдя, че е истинско, случайно го намерих:)
Има го и в един сайт за плана Ран.
Ти като интелигентен човек вярваш ли в това?! Това може да върви за пред малоумни сектанти на по 16 години.
Тва го махни моля, те. Чувствам се като идиот, че участвам в такава дискусия и си губя времето.
Susscrofa
25-04-2012, 20:56
Ти като интелигентен човек вярваш ли в това?! Това може да върви за пред малоумни сектанти на по 16 години.
Тва го махни моля, те. Чувствам се като идиот, че участвам в такава дискусия и си губя времето.
Написах, че не твърдя, че е вярно:)
Просто ми звучи познато:)
Не държа да участваш в дискусията.:)
Планът Ран е продукт на комунистическите служби и е предназвачен умственото равнище на милиционерски мозък:drinking:
Ако някой беше попрочел трудовете на Ленин (както аз, като бях на 20 години) щеше да разребе, че социализмът е недоносче и е обречен на бърза гибел, както го определи бай Тошо по време на советската перестройка.И с Ран и с Буркан това недосче умря мигновено - в исторически план.
Та да си продължим по темата-ето още далавери, сигурно Ран и тях ги е планирал, мамка му и прасе :)
Бивши шефове на НЕК нанесли щети за 200 млн. евро по АЕЦ ”Белене”
http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-dosadebno-proizvodstvo-aetz-belene-golemi-energijni-proekti-11023527?nt=4
Ти си "животно":) Ти нямаш нищо хуманно в себе си, нали сме го обсъдили вече това:)
Тези хора кибичейки и работейки са ни гледали, изучили и пазили от стресове и проблеми. Аз не мога да обвинявам за нищо своите баби и дядовци, все достойни хора.
Позицията ти е жалка.:drinking:
Пречупи я през призмата на емигранството, отношението към родината корелиращо с отношението към родителите.:)
Само не разбрах защо си написал животно в кавички????
Аз обвинявам всички,баби,дядовци,родители,нас и себе си,за положението в България сме виновни няколко поколения пък нека да ми е жалка позицията.:drinking:
Вярвам и още как, пропагандата в САЩ срещу Русия и всички страни от времето на соц. ерата е потресаваща. Тук например ако някой политик иска да си напомпа рейтинга започва да говори срещу Русия, манипулират се новини. Наскоро по Фокс Тв показаха репортаж от масови протести по улиците на Атина и го представиха като протест срещу Путин с горящи клади с бомбички и т.н.
Прасчо, хайде да си припомниш с чии мандати и с чия подкрепа бяха Попов и Беров ... защото с такива глупости мнението ти олеква доволно.
(ако някой не помни, мандат на ДПС и подкрепа от БСП и ДПС)
Кретенските според теб закони нямат нищо общо, насилствена комасация в демократична държава е точно такова безумие каквото със здравни вноски да се строят магистрали.
Susscrofa
26-04-2012, 08:42
Прасчо, хайде да си припомниш с чии мандати и с чия подкрепа бяха Попов и Беров ... защото с такива глупости мнението ти олеква доволно.
(ако някой не помни, мандат на ДПС и подкрепа от БСП и ДПС)
Кретенските според теб закони нямат нищо общо, насилствена комасация в демократична държава е точно такова безумие каквото със здравни вноски да се строят магистрали.
В павителството на Попов участват експерти от СДС, БЗНС и БСП. Това е правителство на националното съгласие. Помниш добре събитията преди него:)
Беров е съветник на Желю Желев. Тук мандатът наистина е на ДПС, но това се случва след напълно неадекватното решение на Филип Димитров да иска вот на доверие. Политиката е хитра игра и няма място за рицарски постъпки.
Само да вметна, че по времето на Беров, България става асоцииран член на НАТО, което е ужасно далеч от тогавашната позиция на БСП за НАТО.
В павителството на Попов участват експерти от СДС, БЗНС и БСП. Това е правителство на националното съгласие. Помниш добре събитията преди него:)
Беров е съветник на Желю Желев. Тук мандатът наистина е на ДПС, но това се случва след напълно неадекватното решение на Филип Димитров да иска вот на доверие. Политиката е хитра игра и няма място за рицарски постъпки.
Само да вметна, че по времето на Беров, България става асоцииран член на НАТО, което е ужасно далеч от тогавашната позиция на БСП за НАТО.
Е и, фактите са си факти.
Не ги подменяй...
Беров може да е бил всякакъв, но по негово време израснаха групировките, по негово време подменените вече тричленки попиляха земеделието, по негово време се създадоха пирамидите, по негово време създадоха кредитните банки и по негово време схемата - наша фирма на вход и изход доведе и малкото работеща промишленост до там, че издържахме от бюджета предприятия които се предполагаше да го пълнят.
Някои нещица съм ги гледал на живо и от близо!
Susscrofa
26-04-2012, 11:21
Е и, фактите са си факти.
Не ги подменяй...
Беров може да е бил всякакъв, но по негово време израснаха групировките, по негово време подменените вече тричленки попиляха земеделието, по негово време се създадоха пирамидите, по негово време създадоха кредитните банки и по негово време схемата - наша фирма на вход и изход доведе и малкото работеща промишленост до там, че издържахме от бюджета предприятия които се предполагаше да го пълнят.
Някои нещица съм ги гледал на живо и от близо!
И какво доказваш с това?
Това правителство едва ли умишлено е водило тази политика.
Просто държава без работещ сектор за сигурност няма как да не стане арена за престъпна дейност.
Това е като дърво с отслабени защитни сили, веднага го нападат короядите.
Земеделието беше съсипано с безумния реституционен закон. Г-н Лучников, заложи тази бомба със закъснител.
Твърде малък период от време управляваше Беров, та чак схеми за източване да му приписваш, не мислиш ли?
Но не отричам, че за част от нещата си прав, но е абсурдна теорията ти за диригенти на прехода, събитията бяха далеч по сложни, доста хаотични и твърде непредсказуеми.
Събитията бяха дирижирани (и все още са - ББ го създадоха и крепят медиите, огледай се чий са империите там)!
Подготовката за това започва още преди 10.11
Това правителство за пример (Беров) съвсем умишлено не водеше никаква политика, само обясняваше на ляво и на дясно как изпълнява дословно програмата на СДС (интересно как си на власт крепен от опонентите им ама изпълняваш тяхната програма).
Не бъркай връщане на собственост и комасация, смешно е.
Не бъркай шефа на ткзс то и зам кмета от татово време с СДС ... смешно е.
Susscrofa
26-04-2012, 11:58
Събитията бяха дирижирани (и все още са - ББ го създадоха и крепят медиите, огледай се чий са империите там)!
Подготовката за това започва още преди 10.11
Това правителство за пример (Беров) съвсем умишлено не водеше никаква политика, само обясняваше на ляво и на дясно как изпълнява дословно програмата на СДС (интересно как си на власт крепен от опонентите им ама изпълняваш тяхната програма).
Не бъркай връщане на собственост и комасация, смешно е.
Не бъркай шефа на ткзс то и зам кмета от татово време с СДС ... смешно е.
Връщането на земя в реални граници е противодействие на комасацията. Загубихме доста години, за да направим пак някаква комасация.
ББ е явление, защото за разлика от предишните, той беше проектиран от силни икономически играчи, силно икономическо лоби стои зад него. Докато преди това наблюдавахме идване на власт, която в последствие създаваше силните играчи в икономиката.
Тези неща не са толкова лесно контролирани и предвиждани, колкото се опитваш да ги изкараш ти.
Това е динамична "игра", не е толкова лесно да се дирижира.
Че задържаха приватизацията умишлено, докато се появи "наш човек" с пари съм съгласен, но не винаги, не за всичко.
Имаше опит за дирижиране, но няма как всичко да бъде предвидено и държано по контрол.
Лично за мен най-голямата грешка на прехода бе, че започнахме с разбиването на системите за сигурност, след това вече беше лесно на "бившите" предприемчиви да овладеят някои процеси.
nikolaaaay
26-04-2012, 18:17
Наскоро по Фокс Тв показаха репортаж от масови протести по улиците на Атина и го представиха като протест срещу Путин с горящи клади с бомбички и т.н.
Пак не си разбрал нещо. Имаше протести в Атина срещу съкратените р-ди, имаше протести и в Москва срещу Путин. Ти просто си пропуснал да разбереш кой протест срещу какво е. На гърците им дреме на шмайзера за Путин.
Връщането на земя в реални граници е противодействие на комасацията. Загубихме доста години, за да направим пак някаква комасация.
ББ е явление, защото за разлика от предишните, той беше проектиран от силни икономически играчи, силно икономическо лоби стои зад него. Докато преди това наблюдавахме идване на власт, която в последствие създаваше силните играчи в икономиката.
Тези неща не са толкова лесно контролирани и предвиждани, колкото се опитваш да ги изкараш ти.
Това е динамична "игра", не е толкова лесно да се дирижира.
Че задържаха приватизацията умишлено, докато се появи "наш човек" с пари съм съгласен, но не винаги, не за всичко.
Имаше опит за дирижиране, но няма как всичко да бъде предвидено и държано по контрол.
Лично за мен най-голямата грешка на прехода бе, че започнахме с разбиването на системите за сигурност, след това вече беше лесно на "бившите" предприемчиви да овладеят някои процеси.
Пак нищо не ти е ясно...
Приватизацията се задържаше докато се източат напълно предприятията, че и няколко годишни бюджета, тия хора с пари не са ги намерили в градината.
Наличните пари на бкп/дс приближени не са само от ония "куфарчета" когато имаше изказвания - другари, назначавам ви за милионери.
То назначените милионери профукаха голяма част от парите...
Връщането на земя в реални граници след като е иззета с автомати и танкове е просто справедливост... комасацията е икономически процес, прави се с пипе (данъци и дотации например).
Инак трябваше още тогава да заявим на целия свят, че у нас частната собственост нищо не значи и че социалистическите привички остават в действие.
Не, че ББ не е на път да го стори със недомислен закон за конфискация... ама той си е бкп отроче, ученик на ТЖ.
Пак не си разбрал нещо. Имаше протести в Атина срещу съкратените р-ди, имаше протести и в Москва срещу Путин. Ти просто си пропуснал да разбереш кой протест срещу какво е. На гърците им дреме на шмайзера за Путин.
Ти не ми казвай какво съм разбрал и какво не, тези кадри бяха показани като протест в Москва за да драматизират положението в Русия преди изборите, само че руснаците ги разобличиха защото на заден фон се четеше надпис Национална банка на Гърция и протестиращите бяха облечени с някакви блузки когато темр. В Москва беше -20.
Друг пример, наскоро един водещ на икономическо предаване по MSNBC съвсем открито каза че Путин манипулирал цените на петрола да бъдат високи и от това да се възполвала руската икономика.
nikolaaaay
26-04-2012, 19:34
Друг пример, наскоро един водещ на икономическо предаване по MSNBC съвсем открито каза че Путин манипулирал цените на петрола да бъдат високи и от това да се възполвала руската икономика.Е, кое не е вярно от това твърдение?
---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
Ти не ми казвай какво съм разбрал и какво не, тези кадри бяха показани като протест в Москва за да драматизират положението в Русия преди изборите, само че руснаците ги разобличиха защото на заден фон се четеше надпис Национална банка на Гърция и протестиращите бяха облечени с някакви блузки когато темр. В Москва беше -20.
Пуснали са видео от единия протест с коментар за другия. Ах, колко са гнусни тия империалистически прасета. Ма, ти що ходиш да им работиш на тях. Ходи в Куба да градиш комунизма.
И кое е вярното бе, многознайко.
nikolaaaay
26-04-2012, 19:40
... че Путин манипулирал цените на петрола да бъдат високи и от това да се възползвала руската икономика.
Хайде да обясниш как става това нещо.
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:53 ----------
---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
[/COLOR] Пуснали са видео от единия протест с коментар за другия. Ах, колко са гнусни тия империалистически прасета. Ма, ти що ходиш да им работиш на тях. Ходи в Куба да градиш комунизма.
Да бе да, когато събитията се случват по различно време. Да не мислиш че Fox работи като кабеларката в Каспичан. Поне да бяха се извинили.
nikolaaaay
26-04-2012, 19:58
Съвсем ясно е, че Русия има силен интерес петролът да е скъп. Инструменти, за да манипулира цените дал бог.
Ето чети (http://www.mediapool.bg/%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D 0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D 1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B0-news191132.html)
Икономиката и рейтингът на Русия са все по-зависими от цените на петрола
20:33 | 26.03.2012 | 1029 прочитания
Размер на текста
Русия ще загуби инвестиционния си рейтинг, ако цената на нефта падне до 60 долара за барел, предупреди агенция "Стандард енд Пуърс" (S&P). През 2008 г. петролните цени се понижиха дори повече, но рейтингът на Русия не бе променен. Което означава, че зависимостта на Русия от петрола расте все повече....
... че Путин манипулирал цените на петрола да бъдат високи и от това да се възползвала руската икономика.
Хайде да обясниш как става това нещо.
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 16:59 ----------
Съвсем ясно е, че Русия има силен интерес петролът да е скъп. Инструменти, за да манипулира цените дал бог.
Ето чети (http://www.mediapool.bg/%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D 0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D 1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B0-news191132.html)
Икономиката и рейтингът на Русия са все по-зависими от цените на петрола
20:33 | 26.03.2012 | 1029 прочитания
Размер на текста
Русия ще загуби инвестиционния си рейтинг, ако цената на нефта падне до 60 долара за барел, предупреди агенция "Стандард енд Пуърс" (S&P). През 2008 г. петролните цени се понижиха дори повече, но рейтингът на Русия не бе променен. Което означава, че зависимостта на Русия от петрола расте все повече....
Без празни приказки, обясни по какъв начин извършват манипулацията. Щом твърдиш нещо трябва да можеш и да го докажеш.
nikolaaaay
26-04-2012, 20:04
На мен ми е много чудно защо комунистите се интересувате повече от благоденствието на Русия, отколкото от това на България?! Да не би още да се надявате, че големият брат ще върне лентата назад и някак си ше построи комунизма? Ние като не можахме - поне те.
Давам ти пример с Русия, защото тук в САщ за България никой не приказва. А ти защо така започна да се усукваш като върбова клонка а не вземеш да ни обясниш манипулацията на цените на петрола.
Susscrofa
26-04-2012, 20:34
Мали, мали, николайчо как се е омотал тук и матричарчето няма да може да му помогне този път.:)
Вие помагате ли си във възкресяването на соцпропагандата? :devil:
Националните ни ТВ колко пъти са омазвали видеото от новините, извинение не съм чувал... виж по Господари на ефира сеира съм им гледал.
Медия да се извини... трябва да е стигнало до съд, Мърдок в ЮК например. Имидж имат да пазят бре.
Русия в момента изнася 90% суровини, естествено е да има изгода от високи цени... дали ОПЕК0 имат изгода от ниски?
Без натиск от САЩ/Европа както беше през студената война, ОПЕК като нищо си спрятат тандем с Русия да си правят парите.
Само едно не ми е ясно, ако САЩ/ЗЕ са такива идиоти каквито ги изкарвате, не ви ли е срам комундетата, че изгубихте студената война от тях ;-)
Susscrofa
26-04-2012, 20:54
Националните ни ТВ колко пъти са омазвали видеото от новините, извинение не съм чувал... виж по Господари на ефира сеира съм им гледал.
Медия да се извини... трябва да е стигнало до съд, Мърдок в ЮК например. Имидж имат да пазят бре.
Русия в момента изнася 90% суровини, естествено е да има изгода от високи цени... дали ОПЕК0 имат изгода от ниски?
Без натиск от САЩ/Европа както беше през студената война, ОПЕК като нищо си спрятат тандем с Русия да си правят парите.
Само едно не ми е ясно, ако САЩ/ЗЕ са такива идиоти каквито ги изкарвате, не ви ли е срам комундетата, че изгубихте студената война от тях ;-)
A защо САЩ не разработват своите нефтени залежи?
Няма смисъл имат си свои инструменти да ровят в нефтения пазар.
Не работим в тандем:)
Имаме идеологически различия с Павлин:), но ти когато седиш на западното крайбрежие не можеш да видиш подводния риф, който разделя източното крайбрежие.:)
А на тая дата - 26 април, гръмна Чернобил през 1986 г.Докато ние лапахме марулите (в буквалния и преносния смисъл) другарите от ЦК, Политбюро и прочее там раздели и отдели на БКП си пазахе здравето, както и на деца, внуци, тъщи и свекърви.
Наследниците им искат Белене, а марулите зеленеят все още....
COLOR]
A защо САЩ не разработват своите нефтени залежи?
Няма смисъл имат си свои инструменти да ровят в нефтения пазар.
Не работим в тандем:)
Имаме идеологически различия с Павлин:), но ти когато седиш на западното крайбрежие не можеш да видиш подводния риф, който разделя източното крайбрежие.:)
Бе всичко вижда, ама е закърмен със соц пропагнадата, а и понеже му е криво, че шефът му е негър или някакъв там наследник на преселник от незнам къде си, го излива във форума :)
Около 25% от БВП на Русия е от търговията със суровини, тенденцията е да стигне 15% то края на десетилетието.
nikolaaaay
26-04-2012, 23:53
Около 25% от БВП на Русия е от търговията със суровини, тенденцията е да стигне 15% то края на десетилетието.
Какво искаш да кажеш?! Че за тия "мизерни" 25% от около 1,45 трилиона долара руският цар, опс премиер, уф пък и аз - президент, та тоя няма смисъл да манипулира цените на петролния пазар. Ми според мен има доста мотиви, пък и възможности да го направи, например за да спечели изборите през 2012г. Говори се и за някакви активи, дето имал в няколко петролни компании за скромните 70 млрд долара...
П.С. Само една вметка, БВП и обем на износа са едни доста различни неща :-)
---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:22 ----------
А на тая дата - 26 април, гръмна Чернобил през 1986 г.Докато ние лапахме марулите (в буквалния и преносния смисъл) другарите от ЦК, Политбюро и прочее там раздели и отдели на БКП си пазахе здравето, както и на деца, внуци, тъщи и свекърви.
COLOR]
Според някои данни, които съм чел за радиацията и по специално за Хирошима, около 25 години след повишено облъчване се наблюдава пик на раковите заболявания. Следващия пик бил към 40 години след радиацията. Да си пожелаем да сме тук и за 40-тата годишнина, щото много хора не успяха да доживеят.
---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:37 ----------
Мали, мали, николайчо как се е омотал тук и матричарчето няма да може да му помогне този път.:)
Баба ти се е омотала. В България веригите супермаркети правят картели, та Русия няма да се договори с останалите износители на петрол. Още повече, че рейтингът на Путин се крепи само и единствено на растежа на икономиката им в последните години, който е пряко свързан с износа на петрол. Ако цените паднат рязко, нищо чудно да гледаш не само бомбички, ами и танкове на червения площад :tank:
Позволихме да не бъдат осъдени за това... нищо чудно, че искат.
Николайчо, стига с тези празни приказки. Норвегия също изнася главно суровини като петрол и др. такива. Да вземем и нея да я включим в манипулацията. Така е с икономиките, кой каквото има това изнася, по-важно е търговския баланс да е положителен.
Susscrofa
27-04-2012, 08:49
Какво искаш да кажеш?! Че за тия "мизерни" 25% от около 1,45 трилиона долара руският цар, опс премиер, уф пък и аз - президент, та тоя няма смисъл да манипулира цените на петролния пазар. Ми според мен има доста мотиви, пък и възможности да го направи, например за да спечели изборите през 2012г. Говори се и за някакви активи, дето имал в няколко петролни компании за скромните 70 млрд долара...
П.С. Само една вметка, БВП и обем на износа са едни доста различни неща :-)
---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:22 ----------
Според някои данни, които съм чел за радиацията и по специално за Хирошима, около 25 години след повишено облъчване се наблюдава пик на раковите заболявания. Следващия пик бил към 40 години след радиацията. Да си пожелаем да сме тук и за 40-тата годишнина, щото много хора не успяха да доживеят.
---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:37 ----------
Баба ти се е омотала. В България веригите супермаркети правят картели, та Русия няма да се договори с останалите износители на петрол. Още повече, че рейтингът на Путин се крепи само и единствено на растежа на икономиката им в последните години, който е пряко свързан с износа на петрол. Ако цените паднат рязко, нищо чудно да гледаш не само бомбички, ами и танкове на червения площад :tank:
Много си бос:)
Какво по-логично от това една държава да разчита на това, което има?
Аз за това попитах: защо САЩ не си разработва залежите, тогава никой няма да може да се опитва да картелира пазара.
Два супер маркета се договарят лесно, но да се договарят толкова страни добиващи петрол.:)
Стига чете манипулирани доклади от западни експерти в нета. Нали знаеш, че озоновата дупка в главата ти няма как да се запълни с флаконче озон.:picnic:
Нека оставим империите да си мерят пишките, а ние да погледнем в нашата градина.
Не знам дали имаш някакви познания за царска Русия, но аз лично ще се радвам Русия да стане монархия.
---------- Post added at 05:49 ---------- Previous post was at 05:36 ----------
Позволихме да не бъдат осъдени за това... нищо чудно, че искат.
Да, за съжаление никой не пое отговорност за тази гавра с хората. Но това е част от инструментариума в тотатлитарните режими.
Аз обаче питам, защо европейските развити държави допуснаха реабилитация на водещи фигури в тези режими? Те ги легитимираха в рамките на 15-20 години.
Нямаше необходими отпор и налагане на изолация на определени личности? Защо?:smoke:
Причината е същата, която опъна червеното килимче пред Кадафи в Париж. Когато замирише на пари дори "демократите" си затварят очите.
Може би пък това трябваше да си го направим ние.
:picnic:
nikolaaaay
27-04-2012, 10:17
Николайчо, стига с тези празни приказки. Норвегия също изнася главно суровини като петрол и др. такива. Да вземем и нея да я включим в манипулацията. Така е с икономиките, кой каквото има това изнася, по-важно е търговския баланс да е положителен.
Другарю Станишев, нали отчитате факта, че Норвегия въпреки високия си стандарт е една малка държава, която НЕ изнася танкове, самолети, автомати или пък оборудване за ядрени обекти. Все неща, които са от особен интерес за някои от играчите на петролния пазар.
В същото време руският президент е един от най-влиятелните хора в света и неговата цел съвсем естествено е да се стреми да продава петрола колкото може по-скъпо. В това не го упреквам. Който и да беше - щеше да го направи. Още повече, че както ти каза цели 25% от БВП на Русия се дължат на износа на петролни продукти.
Въпросът ти беше за "пропагандата" на вероломните САЩ и аз съвсем искрено ти отговорих, че в думите на онзи анализатор има много логика. Това не е заяждане и отричане на всичко, което ти постваш. Напротив.
Вярно, доказателства за тия неща няма как да ти дам черно на бяло, но е съвсем нормално всеки непредубеден човек да предположи, че това за надуването на цените е факт. Има огромен интерес да го направи, вкл. и личен. Има и влиянието да го направи. Е, ти си убеден, че е много добър по душа и не го прави, а аз допускам с много голяма вероятност, че го прави.
Susscrofa
27-04-2012, 10:20
Другарю Станишев, нали отчитате факта, че Норвегия въпреки високия си стандарт е една малка държава, която НЕ изнася танкове, самолети, автомати или пък оборудване за ядрени обекти. Все неща, които са от особен интерес за някои от играчите на петролния пазар.
В същото време руският президент е един от най-влиятелните хора в света и неговата цел съвсем естествено е да се стреми да продава петрола колкото може по-скъпо. В това не го упреквам. Който и да беше - щеше да го направи. Още повече, че както ти каза цели 25% от БВП на Русия се дължат на износа на петролни продукти.
Въпросът ти беше за "пропагандата" на вероломните САЩ и аз съвсем искрено ти отговорих, че в думите на онзи анализатор има много логика. Това не е заяждане и отричане на всичко, което ти постваш. Напротив.
Вярно, доказателства за тия неща няма как да ти дам черно на бяло, но е съвсем нормално всеки непредубеден човек да предположи, че това за надуването на цените е факт. Има огромен интерес да го направи, вкл. и личен. Има и влиянието да го направи. Е, ти си убеден, че е много добър по душа и не го прави, а аз допускам с много голяма вероятност, че го прави.
Ники, как предпочиташ да те наричам, Едвин Сугарев или Яне Янев:):picnic:
nikolaaaay
27-04-2012, 10:21
Много си бос:)
Това го казва човек, който твърди, че БСП се управлява от демократично мнозинство :spell:
Казах ти, хвани се с кокошките. Яйцата са скъпи и може да имаш по-голям успех отколкото с икономиката.
Susscrofa
27-04-2012, 10:23
Това го казва човек, който твърди, че БСП се управлява от демократично мнозинство :spell:
Казах ти, хвани се с кокошките. Яйцата са скъпи и може да имаш по-голям успех отколкото с икономиката.
г-н Сугарев, никога не съм използвал определението демократично мнозинство, просто това е единствената партия, която и без лидера си, пак си остава същата.:)
Понеже спомена нещо, че Путин е цар, извинявай, а ББ какъв е?:smoke:
Обичам много яйца, пържени:)
Не харесвам обаче мъже, които се държат така, сякаш нямат яйца.:)
А на тая дата - 26 април, гръмна Чернобил през 1986 г.
и първата реакция на началството е да попита могат ли другите 3 блока да продължат работа че централата да се избие.
няколко месеца по-късно работата им се възстановява и след доста други проблеми активния живот на централата приключва 2000 година.
ето ви атом за народа :fuckoff:
nikolaaaay
27-04-2012, 10:43
Не харесвам обаче мъже, които се държат така, сякаш нямат яйца.:)
А аз не харесвам никакви мъже, нито с яйца нито без.
Харесвам само жени, но иначе гледам да съм толерантен към хората с обратна ориентация, де :gay[1]:
Susscrofa
27-04-2012, 10:54
А аз не харесвам никакви мъже, нито с яйца нито без.
Харесвам само жени, но иначе гледам да съм толерантен към хората с обратна ориентация, де :gay[1]:
Да не би да си лесбийка?:smoke:
---------- Post added at 07:54 ---------- Previous post was at 07:45 ----------
Като спомена харесване на мъже се сетих, че има едно проучване, което доказва, че най-много се страхуват да показват по някакъв начин чувства към мъжкия пол, било то приятелски, харесване, и т.н, латентните и неосъзнати педерасти.
Демек, тези, които ги е страх да ги прегърне приятелски мъж или някой да ги избъзика например с "ей сладур дай да те цунЕМ".:)
От хомосексуални ебавки и бъзици не се притесняват заклетите хетеросексуални мъже, които са вътрешно убедени в своята ориентация.:smoke:
По принци и с други неща е така:)
Например, ако ти вътрешно си убеден и не се съмняваш, че си умен, няма как да се обидиш, притесниш или засегнеш, когато някой те нарече тъпак:)
Добе де, ама ти виждал ли си обиден глупак?
Susscrofa
27-04-2012, 11:47
Добе де, ама ти виждал ли си обиден глупак?
Определено да.
Забелязвал ли си колко лесно раними са тези, които не са кой знае колко умни, но мама и тате цял живот са ги лъгали, че са гении. Малко като го засечеш и той толкова се смачква, че не е истина, на това му се казва "да си свери часовника".
Рано или късно животът му сверява часовника.:picnic:
Просто ти не узнаваш за това събитие.
Един подобен индивид, бидейки залъгван цял живот, че е най-най, как би сверил часовника си, след като няма реална представа за случващото се около него?
Един тъпак, как би разбрал, че е тъп, като е толкова тъп, че дори не осъзнава своята тъпота? :?
Susscrofa
27-04-2012, 11:57
Един подобен индивид, бидейки залъгван цял живот, че е най-най, как би сверил часовника си, след като няма реална представа за случващото се около него?
Един тъпак, как би разбрал, че е тъп, като е толкова тъп, че дори не осъзнава своята тъпота? :?
Като си поговори малко с мен ще разбере, че е ужасно тъп, а ако си поговори с теб ще разбере, че не е чак толкова тъп:)
Шегата настрана, за съжаление донякъде си прав.:smoke:
Но аз все се надявам, че няма чак толкова тъпи и ограничени хора сред нас.
Проблема може да се породи от обкръжението, в смисъл - общувайки с глупци, у теб подсъзнателно се поражда идеята, че си много умен, а всъщност.... :?
След което мнението на истински умните хора вече не е от значение, защото са извън тесния кръг!
А мърдайки шегата настрана, положението става безкрайно отчайващо - представа си нямаш колко глупави, тъпи, та чак вдлъбнати хора има навсякъде около нас ;)
и първата реакция на началството е да попита могат ли другите 3 блока да продължат работа че централата да се избие.
няколко месеца по-късно работата им се възстановява и след доста други проблеми активния живот на централата приключва 2000 година.
Колев, знаеш ли причината за аварията в Чернобил.
Тъпо замислени и още по-тъпо изпълнени тестове...
В същото време руският президент е един от най-влиятелните хора в света и неговата цел съвсем естествено е да се стреми да продава петрола колкото може по-скъпо. В това не го упреквам.
Едно е да имаш съмнения за нещо и друго е да го твърдиш. Едни от последните основания за повишаване на цената на петрола бяха войните в Либия и Сирия и проблема с Иран. Нито една от тези интриги бе започната от Русия.
---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:48 ----------
Тъпо замислени и още по-тъпо изпълнени тестове...
И как разбра че са тъпо замислени.
Имаше си го написано, но не ми е само това да помня подробностите.
оооо другарю, ти да не си и против аварията в чернобил :D
сам ми кажи коя е причината
-че другарите са преизпълнили петилетката и в централата не са били инсталирани важни системи и покрива е бил дървенийка
-че конструкторите много добре са знаели за проблема с прътите ,поради авария в друга аец със същия реактор която се разминала на косъм, но въпреки това нищо не са направили
-че въпросните тестове които са били всъщност 2 са се провеждали едновременно /което е пълна тъпотия/ е трябвало да се проведат преди влизането на аец в експлоатация
-че операторите са отказали да проведат тия тестове, но са били заменени по нареждане на каскет
да говорим ли за това че на населението не е казано нищо. знаеш ли къде се намира най-замърсеното място с радиоактивни отпадъци?!?!?
nikolaaaay
27-04-2012, 17:51
Едно е да имаш съмнения за нещо и друго е да го твърдиш. Едни от последните основания за повишаване на цената на петрола бяха войните в Либия и Сирия и проблема с Иран. Нито една от тези интриги бе започната от Русия.
Добре де, ти говориш за Ран-Ът и го приемаш за самата истина без дори да си го чел. Цялата история около тоя план е безкрайно НЕлогична, както и онова изказване на пича от ЦРУ от 1949г. Няма никакви мотиви и логика това да са реални факти.
В същото време това Путин да манипулира цените на петрола е съвсем логично. БВП на Русия скочи 2 пъти последните 10 години и това се дължи до голяма степен на износа на петрол. Нормално е като им скача стандарта сериозно, всички вкупом да гласуват за него. Той има сериозен интерес от това и в същото време има и влиянието да го направи. Иначе черно на бяло доказателства няма как да се намерят.
Имаше си го написано, но не ми е само това да помня подробностите.
Продължаваме с празните приказки.
---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 14:52 ----------
оооо другарю, ти да не си и против аварията в чернобил :D
сам ми кажи коя е причината
-че другарите са преизпълнили петилетката и в централата не са били инсталирани важни системи и покрива е бил дървенийка
-че конструкторите много добре са знаели за проблема с прътите ,поради авария в друга аец със същия реактор която се разминала на косъм, но въпреки това нищо не са направили
-че въпросните тестове които са били всъщност 2 са се провеждали едновременно /което е пълна тъпотия/ е трябвало да се проведат преди влизането на аец в експлоатация
-че операторите са отказали да проведат тия тестове, но са били заменени по нареждане на каскет
да говорим ли за това че на населението не е казано нищо. знаеш ли къде се намира най-замърсеното място с радиоактивни отпадъци?!?!?
Колев ставаш смешен с ентусиазма си.
nikolaaaay
27-04-2012, 17:56
Ние чакаме от теб да дойде една умна приказка.
Иначе причината за аварията е сериозен дефект в дизайна на реакторите и неадекватна намеса на персонала.
В същото време това Путин да манипулира цените на петрола е съвсем логично. БВП на Русия скочи 2 пъти последните 10 години и това се дължи до голяма степен на износа на петрол. Нормално е като им скача стандарта сериозно, всички вкупом да гласуват за него. Той има сериозен интерес от това и в същото време има и влиянието да го направи. Иначе черно на бяло доказателства няма как да се намерят.
Е, с това обяснение със сигурност ще впечатлиш лелките от Женския пазар.
nikolaaaay
27-04-2012, 18:03
Що ти какъв довод даде, че от Белене има смисъл. Дай поне една цифра или някаква логична разумна причина. Единственото е, че трябва да се строи, за да се прави нещо.
И другия довод е, че трябва да се строи от руснаците :-)
Празните комуноидни приказки са твои патент.
Някои просто не се имаме за безгрешни, помнещи всяка подробност комундета.
не бе, това е основния довот :D и после ранът ин флорида юсей... схващаш ли иронията :D :D :D
Проблема може да се породи от обкръжението, в смисъл - общувайки с глупци, у теб подсъзнателно се поражда идеята, че си много умен, а всъщност.... :?
След което мнението на истински умните хора вече не е от значение, защото са извън тесния кръг!
А мърдайки шегата настрана, положението става безкрайно отчайващо - представа си нямаш колко глупави, тъпи, та чак вдлъбнати хора има навсякъде около нас ;)
Много правилна приказка.
Всъщност хората навсякъде са такива, но в общества, като нашето след 50-60 години тотално опросточаване (комунизЪмЪ), рушене на традиции, норми и т.н. -достигнахме до настоящето ни състояние- лапаме добре узрелите плодове на близкото ни минало.
Няма идеални общества, но комунизмът и фашизмът, които се родиха през 20 век са едни от най големите и уродливи човешки дела.
Да, грижата за човека, основна грижа на партията, то и човека си го знаехме-беше от народа :)
Да ти кажа сериозно, когато бях на около 26-27 г. и слушах глупостите на Григор СТоичков (един от преките безотговорници в тая ситуация) по БНТ беше и изтърчах до Сан СТефано, живеех на 200 метра от там.Събрах ме се случайно 10 тина човека, около 23 ч.Наругахме си го и прочее.Какво ми направи впечатление-журанилста Валентин Стоянов, едно от лицата уж на промяната тогава, а по късно и говорител на Желев излезе ухилен и се бъзикаше с нас-много безлична душица, за която сега никой и не си спомня разбира се.
))
Хайде, хайде на пресния зарзават, чушки червени, патлажани сини и камби зелени.
Да не си отворил сергия във Флорида бре Павлине?:wow:
BillyBoy`
28-04-2012, 13:17
Според мен се възхищава на огромния потенциал от умове тука във форума а и извън него.
Що ти какъв довод даде, че от Белене има смисъл. Дай поне една цифра или някаква логична разумна причина. Единственото е, че трябва да се строи, за да се прави нещо.
Е как, бе!
То най-малко, ако не знаеш да плуваш, не мож да избягаш от него.
А и с любезното съдействие на другарите от Русия...
Оп-па!
Ама май говорите за АЕЦ, а пък аз...
Ама така де!
Все си е същото!:gruebel:
Причината е девиза на комунистите който гласи:
На двама умни им трябва един ТЪП за да ги управлява!
Susscrofa
29-04-2012, 09:22
Причината е девиза на комунистите който гласи:
На двама умни им трябва един ТЪП за да ги управлява!
Ти колко от управляващите "комунисти" познаваш?
Аз като гледам сега ни управляват няколко пъти по- неподготвени и нискоинтелигентни хора.:):on_da_beach:
nikolaaaay
29-04-2012, 11:26
Слабо подготвени - супер подготвени, какво значение има?! В тази игра се брои резултата, а след управление то на БСП той беше еднозначен - много за тях, малко за народа.
За какво ми е много подготвен вице-премиер и министър на икономиката като Р. Овч., който допуска корумпирани идиоти да управляват държавните фирми?! Защо след проверката на Овчаров всичко беше кристално чисто при Вальо Топлото, а след проверката на ББ се оказа, че има фиктивни доставки за милиони, солариум в офиса, фактури за дъвки за десетки хиляди левове, платени от нас, милиони евро без произход в сметките на баш-шефа и майка му и други подобни леки нарушения, пропуснати от хората на Овчаров. За мен няма никакво значение дали Овчаров е ТЪП и НЕКОМПЕТЕНТЕН или дали е КОРУМПИРАН. И в двата случая такива хора трябва да са АУТ от УПРАВЛЕНИЕТО на страната. В противен случай тази държава по-добри дни няма да види!
Защо скриха газовия договор с Газпром? Защо не искаха референдум за Цанков Камък и скриха колко пари са похарчили? Защо допуснаха брат шеф на агенция да подписва договори за милиони с брат си шеф на строителна фирма? Защо Европа ни спря фондовете? За нищо ли?! Или защото ни бяха много компетентни и подготвени управляващите?! Или щото бяха много честни?!
И колко интелигентен беше министър Гагаузов, който на първата среща с подчинените си им казал, че всичките ще ги направи гагаузи и нарушаваше безцеремонно собствените си заповеди. Ами Миков, според теб интелигентен ли е?
Каква е подготовката на бившия премиер Станишев и какъв управленски или изобщо професионален опит имаше той, когато пое премиерския пост?! Работил ли е нещо друго, освен депутат и премиер?!
Айде престани с рекламата за БСП. Личи си, че имаш лична изгода от това. Познавам лично хора, свързани с БСП, които поддържат стандарт 100 пъти по-висок от този на средния българин. Тия хора се издържат само и единствено от корупция и когато крадат не се шегуват. Източват се огромни пари.
Познавам лично хора, свързани с БСП, които поддържат стандарт 100 пъти по-висок от този на средния българин. Тия хора се издържат само и единствено от корупция и когато крадат не се шегуват. Източват се огромни пари.
То май тия са си най-добре,примери бол....там де е текло пак ще тече а останалите да се спасяват.........
Susscrofa
29-04-2012, 21:28
Слабо подготвени - супер подготвени, какво значение има?! В тази игра се брои резултата, а след управление то на БСП той беше еднозначен - много за тях, малко за народа.
За какво ми е много подготвен вице-премиер и министър на икономиката като Р. Овч., който допуска корумпирани идиоти да управляват държавните фирми?! Защо след проверката на Овчаров всичко беше кристално чисто при Вальо Топлото, а след проверката на ББ се оказа, че има фиктивни доставки за милиони, солариум в офиса, фактури за дъвки за десетки хиляди левове, платени от нас, милиони евро без произход в сметките на баш-шефа и майка му и други подобни леки нарушения, пропуснати от хората на Овчаров. За мен няма никакво значение дали Овчаров е ТЪП и НЕКОМПЕТЕНТЕН или дали е КОРУМПИРАН. И в двата случая такива хора трябва да са АУТ от УПРАВЛЕНИЕТО на страната. В противен случай тази държава по-добри дни няма да види!
Защо скриха газовия договор с Газпром? Защо не искаха референдум за Цанков Камък и скриха колко пари са похарчили? Защо допуснаха брат шеф на агенция да подписва договори за милиони с брат си шеф на строителна фирма? Защо Европа ни спря фондовете? За нищо ли?! Или защото ни бяха много компетентни и подготвени управляващите?! Или щото бяха много честни?!
И колко интелигентен беше министър Гагаузов, който на първата среща с подчинените си им казал, че всичките ще ги направи гагаузи и нарушаваше безцеремонно собствените си заповеди. Ами Миков, според теб интелигентен ли е?
Каква е подготовката на бившия премиер Станишев и какъв управленски или изобщо професионален опит имаше той, когато пое премиерския пост?! Работил ли е нещо друго, освен депутат и премиер?!
Айде престани с рекламата за БСП. Личи си, че имаш лична изгода от това. Познавам лично хора, свързани с БСП, които поддържат стандарт 100 пъти по-висок от този на средния българин. Тия хора се издържат само и единствено от корупция и когато крадат не се шегуват. Източват се огромни пари.
Говорех за преди 89.
И все пак пред тъп и корумпиран, предпочитам умен и корумпиран.
... такива хора трябва да са АУТ от УПРАВЛЕНИЕТО на страната...
Николайчо, поискай оставката на ББ и приятели на следващият пленум на ГЕРБ! Ако наистина го мислиш т'ва, а не си правиш вятър на езика.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/301886_10150675307493564_247461943563_9565462_5791 07583_n.jpg
Свободен превод от английски за хората дето им тряа:
"Пелените(памперсите) и политиците трябва да се сменят често и двете по една и съща причина"
"Гоуяма раута" сте в тоя раздел!!!
Ама един "презрян и прост" народ е казал:
"То лозето не иска молитва, иска МОТИКА"
Всъшност, ми приличате на кучетата покрай кервана... ама лайте си, не ни пречите! :tooth:
Само дето остава въпросът, кои са кучетата, кой е кервана и т.н., както и накъде се е запътил тоя керван.
А народа е казал и:
"Прост народ - слаба държава"
"Юнак вино пие, ахмак лозе копа" и прочее премудрости :)
А наздраве :pizza:
И кучетата и кервана отиват в една посока - на където ги водят керванджиите, само дето кучетата хабят в пъти повече енергия за да лаят...
Пък нито кервана нито кучетата си избират керванджиите тъй че...
Това означава, че единственното което ти остава е да направиш избор, да се наслаждаваш на пътуването или просто да си лаеш ей така от спортна злоба.
Аз лично съм избрал за себе си, нямам вече енергия която да разхищавам в клатене на въздуха напред назад...
Някой го наричат старост, други мъдрост... все ми е едно, млади кучета колкото искаш, да продължават с лаенето или воят, каквото си изберат!
Аз лично мисля да си налея едно вино, пък утре да отида да "копая" на лозето!
Пък разните юнаци дето не знаят как се копа лозе, те обикновенно не знаят и какъв е вкуса на истинското вино!
Наздраве! :cheers:
И кучетата и кервана отиват в една посока - на където ги водят керванджиите, само дето кучетата хабят в пъти повече енергия за да лаят...
Пък нито кервана нито кучетата си избират керванджиите тъй че...
Това означава, че единственното което ти остава е да направиш избор, да се наслаждаваш на пътуването или просто да си лаеш ей така от спортна злоба.
Аз лично съм избрал за себе си, нямам вече енергия която да разхищавам в клатене на въздуха напред назад...
Някой го наричат старост, други мъдрост... все ми е едно, млади кучета колкото искаш, да продължават с лаенето или воят, каквото си изберат!
Аз лично мисля да си налея едно вино, пък утре да отида да "копая" на лозето!
Пък разните юнаци дето не знаят как се копа лозе, те обикновенно не знаят и какъв е вкуса на истинското вино!
Наздраве! :cheers:
Малиййй, адаш!
До като те четох и на мен ми се допи!
Наздраве!
Копането е незбежно, поне докато нямаме собствени лозя, на които друг да копа.Аз лично по това имам друго мнение, но няма да спорим за това.И аз копам, ама полза почти няма, както са копали и баща ми и дядо ми и т.н.Като цяло идеята за копане в буквалния смисъл иде винаги от хора, които не го правят и живеят, като проповядват копането.Не говоря за теб, а по принцип.
Но кучетата, образно казано, може и да обърнат кервана-стига да са единни и да знаят какво искат.
Ще цитирам само с едно писание на Васил Левски, което е взаимствано от Библията, често го цитирам, защото е вярно:
"..То времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме"
Народ, който вярва обръща времето, който не-времето го обръща. Който има сили и разум-действа, а който няма седи и чака да дойде Годо или който и да е.В тоя ред на мисли, копането, може да се отнесе към делата на хората, които работят и за другите, а не само за себе си.
Та всичко е относително...
Па за виното не си прав-масово виното на копачите за нищо не става, освен за оцет :) Наздраве за виното поне, щото там било истината.
От АЕЦ го обърнахме на вино.....,,in vino veritas".
---------- Post added at 01:16 ---------- Previous post was at 01:11 ----------
"То лозето не иска молитва, иска МОТИКА"
To и ,,Свободата не иска Екзарх,иска Караджата!".
Susscrofa
02-05-2012, 08:35
Аз пък съм готов да е обзаложа, че сега с "присаждането" на седми реактор в Козлодуй ще се занимват само американски компании, които в един момент, в средносрочна перспектива, ще придобият собственот върху цялата централа.:beer:
Цялата не, но придибиване на половината собственост е по-вероятно.
Susscrofa
02-05-2012, 13:26
Цялата не, но придибиване на половината собственост е по-вероятно.
Имах предвид всичко, което е възможно по закон да вземат като собственост.
nikolaaaay
02-05-2012, 19:32
Говорех за преди 89.
И все пак пред тъп и корумпиран, предпочитам умен и корумпиран.
Е защо?! Умен и корумпиран ще открадне повече и ще го преизбират 5 пъти, като герой. Например Софиянски.
Най-добре е корумпирания да е тъп, даже по-добре вдлъбнат. Тогава може евентуално да го осъдят.
Имах предвид всичко, което е възможно по закон да вземат като собственост.
Нямам нищо против централата да е на който и да е, стига да ДАДЕ парите за строжа и подръжката.Ако ще да е занзибарска, китайска, руска, американска и так дале.
Руснаците, забележи, даваха пари, но под формата на заем.Но нито лев инвестиция от страна на Русия.
Та ако американците е финансират, да са живи и здрави и на 100% да си я имат.
Аз пък съм готов да е обзаложа, че сега с "присаждането" на седми реактор в Козлодуй ще се занимват само американски компании, които в един момент, в средносрочна перспектива, ще придобият собственот върху цялата централа.:beer:
Ами че хората си мислят че Бойко е взел решение, че ние сме демократична държава , избираме на изборите и решаваме съдбата си ... смехотворна и наивна работа , решението е взето отдавна и бъдете сигурни не от ББ
Нямам нищо против централата да е на който и да е, стига да ДАДЕ парите за строжа и подръжката.Ако ще да е занзибарска, китайска, руска, американска и так дале.
Руснаците, забележи, даваха пари, но под формата на заем.Но нито лев инвестиция от страна на Русия.
Та ако американците е финансират, да са живи и здрави и на 100% да си я имат.
Руснаците бяха готови да участват с 49% а заема който щяха да дадат беше за да се финансира българското участие.
Ако някой си я има тази централа на 100% тогава наистина ще има зависимост и извиване на пръсти.
Руснаците бяха готови да участват с 49% а заема който щяха да дадат беше за да се финансира българското участие.
Ако някой си я има тази централа на 100% тогава наистина ще има зависимост и извиване на пръсти.
абе другарю, дай да ти продам една руска кола. няма да я плащаш на момента естествено а ще вземеш едно заемче от мене с много изгодна лихвичка. горивото и частите само от мен ще ги купуваш. старото масло и гуми ще ги дадеш на съхранение при мен за което ще си платиш естествено, а по някое време ще ти ги върна да си ги правиш каквото си искаш.а като и вземеш живота ще си платиш за да ти я рециклирам.
супер яка далавера. "евтино" щи излезе /през гъза/
Колев, пак се излагаш. Заем можем да си вземем от всякъде, това беше само една от възможностите. Все при заема най-важно са условията.
Колев, пак се излагаш. Заем можем да си вземем от всякъде, това беше само една от възможностите. Все при заема най-важно са условията.
абе драги ми смехурко, кой друг ще даде заем на изпаднала източноевропейска държава да си построи руски реактор, при силно съмнителни обстоятелства.
забележи че предложението за заем не дойде дори от руска банка, а точно от атомстройекпорт.
между другото, руснаците смятат и винаги са смятали РБМК /от типа в чернобил/ за по-добри реактори от ВВЕР. техните реактори са точно като колите им -с 20 години закъснение откриват сервото на спирачките и това е хай-тек за тях, а целия свят говори за активна безопасност през това време примерно.
след експлозията в чернобил, нашите другари искали да боднат още 2 блока РБМК там на площадката, ама в крайна сметка се отказали представи си щото замърсяването било повечко и пречило на работата. дори в момента строят РБМК и от 17 произведени, 11 работят в момента. ама докато те могат да си позволят риска, ние сополите неможем /е, ти можеш щото си на другия край на света/ щото от 6 милиона 1 милион е мангал и 2 милиона - пенсионери.
и като тия руските реактори са ебати авантата що аджеба румъния се набутва да строи CANDU. ама по тоя въпрос всички комуняги мълчите като партизани.
тоя рев за белене е щото е руска, не за друго, ма не се притеснявай. като изместят ВВЕР-ите в козлодуй и парите и реакторите и всичко пак ще е руско щото няма толкова тъпи европейци или американци че да се набутат в "мега якия проект" :D
Колев, пак ставаш смешен, Росатом не е банка че да раздава заеми. Освен това как френската банка даде целеви заем на НЕК да започне проекта. Този същия заем заради некъдърноста на сегашните управляващи трябва да бъде преструктуриран.
nikolaaaay
03-05-2012, 18:20
И как ще се извиват пръсти по-точно? Ако някой построи 2 реактора по 1000 мгвт. и предлага тока от тях на НЕК по какъв начин ще ни извива пръстите?! И кой на кого ще извива пръстите, щото ние от АЕЦ можем да купуваме ток, но можем и от други централи да го произвеждаме. Тогава кой е по-зависим, ние или собственикът на централата?! Проблемът е само един. Няма никой, който да иска да притежава АЕЦ в България.
Е, ясно е за 100%, аз говоря образно.Но въпросът е, че парите, реално никой не искаше да даде.Да, Русия беше казала, че може да участва /аз съм чувал за заявки 30-40%/, но едно е заявено, друго е осъществено, а най вече има куп други въпроси.Но цената, на практика щеше да бъде платена най вече от нас, а другото са разни недомлъвки и т.н.
Ето малко по темата, нищо ново де:
малко видео:
http://www.youtube.com/watch?v=ntVW9Afj_jI
а и текст:
http://dnes.dir.bg/temite/tag/golemi-energijni-proekti-70196
И пак казвам-ако нещо е печелившо, тичат всичка, а като не е - остава само стрителят (Русия)
Реално Трайков и Дянков спъваха проекта още от както дойдоха на власт. Наскоро в едно интервю Трайков каза че основната му задача като министър през миналите три години била да се бори срещу Белене. Така прогониха и инвеститорите, харчеха пари на вятъра, подписваха анекси към 10 на брой и лобираха за ВЕИ които ще излезнат през носа на българския данъкоплатец.
Клипа които си посочил е пример за говорене на празни приказки от разни съмнителни специалисти.
Ето и някои от фактите:
http://m.dnevnik.bg/biznes/2010/11/30/1002902_nek_rosatom_altran_i_fortum_se_razbraha_za _belene/
Росатом не е банка че да раздава заеми.
е , значи не си бил толкова глупав и най-накрая успя да стигнеш до нещо. и как аджеба искаха да дадат 2 милиарда заем като не са банка. и на серджо и на биби точно тия им бяха "стратегическите инвеститори". други желаещи нямаше :spiteful:
а за евтиния ток от белене нали се разбрахме. 75евро ли беше в най-добрия случай :D по-скоро биха били 130 минимум :D :D :D
ПП
а Трайков беше единствения министър на гербаджиите който ставаше за нещо.
абе другарю, дай да ти продам една руска кола. няма да я плащаш на момента естествено а ще вземеш едно заемче от мене с много изгодна лихвичка. горивото и частите само от мен ще ги купуваш. старото масло и гуми ще ги дадеш на съхранение при мен за което ще си платиш естествено, а по някое време ще ти ги върна да си ги правиш каквото си искаш.а като и вземеш живота ще си платиш за да ти я рециклирам.
супер яка далавера. "евтино" щи излезе /през гъза/
абе колев,дай да ми продадеш една нова руска кола/лада да речем/, няма да ти я плащам естествено/защото си градски-братушка/,а за изгодното заемче,колко изгодно?/ми да речем 5%лихва...ок/.Горивото съм съгласен-долар за литър,колкото е в Русия!Частите са ви супер евтини-ок!Маслото и гумите ти ги подарявам,аз и без това ги хвърлям.Аз ще я карам като такси да речем 10 години-толкова дават!Абе няма да ми е "голяма" далаверата,щото ще си сложа в джоба по груби сметки, около 15хилки/чисто,без другите физиологични екстри/,ама за една година,така че до десетата си направи сметка дали не мога да си докарам един мерджан/с нов атомен двигател/, че даже ще ти подаря ладата да си я рециклираш и да си я караш още 20 години!Те руските машини са супер издръжливи! Съгласен съм да ми излезе такава далавера и през ануса...И щом даваш този пример и ако си държиш на думите-давай да подписваме Господин колев...Ако не, то тогава сравнявай сравними величини!!!
Колев, 75 евро за Мвт доколкото се разбира от мижавото докладче което беше публикувано е средна цена за срока на проекта.
nikolaaaay
04-05-2012, 21:06
Реално Трайков и Дянков спъваха проекта още от както дойдоха на власт. Така прогониха и инвеститорите, харчеха пари на вятъра, подписваха анекси към 10 на брой и лобираха за ВЕИ които ще излезнат през носа на българския данъкоплатец.
Другарю Станишев, немският инвеститор се отказа през септември 2009 г., а правителството на ББ беше сформирано края на юли 2009г. Искаш да ни убедиш, че за за по-малко от 2 месеца Трайков е накарал потенциалния инвеститор да се откаже?! Мноооого малко вероятно.
Всъщност причините за отказа са мн. прости:
Германската компания РВЕ обмисля да се откаже от участието си в проекта за строежа на АЕЦ „Белене”, съобщи вчера в. „Ханделсбалт”, цитиран от агенция „Блумбърг”. Причина са нарастващите разходи по изграждането на централата, заяви главният изпълнителен директор на енергийния концерн Юрген Гросман.
---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
23.04.
За Белене, покажи анализа на HSBC и тогава ще правим изводи на кого глупостта е безгранична.
04.05.
Колев, 75 евро за Мвт доколкото се разбира от мижавото докладче което беше публикувано е средна цена за срока на проекта.
Да Никалайчо, след като онези умници им казаха че нямат ясна представа за развитието на проекта.
nikolaaaay
04-05-2012, 21:15
А кой е имал ясна представа (освен теб и Суската), при положение, че финансирането никога не е било ясно. Цената на самата централа - също.
Никалайчо, не си тормози мозъка бе, с празни приказки такива неща не се изясняват. Най-малкото трябват желание и умения, останалото са точни разчети.
Ти нали беше специалист по анализите, я вземи сега да ни разясниш онова мижи да те лажем докладче на HSBC.
nikolaaaay
04-05-2012, 22:31
Кои неща не се изясняват, бе?! Цената на централата не трябва да се изяснява ли?!
Какво да ти разясня като с тия капаци само едно и също си баеш. Типичен комунист.
Ти ми кажи как преди 10 дни чакаше "анализа на HSBC, за да видиш на кого глупостта е безгранична", а сега като не ти изнася, стана "мижи да те лажем докладче". То не, че не беше ясно и преди кой говори глупостите, де.
Абе Никалай, гола вода си отвсякъде, хайде бягай при лелките на Женския пазар.
магистрали и централи,
завод до завод,
всички дружно вървиме
към научен възход.
Искам да бъда директор, на водопад!
Ти нали беше специалист по анализите, я вземи сега да ни разясниш онова мижи да те лажем докладче на HSBC.
това което виждаш е презентация на доклада. тоест един вид резюме. целия доклад едва ли ще го изнесат че всякакви "специалисти" като теб ще има да се упражняват.
те са дали изводите пък който не му изнася - самолета и у москва :D
Какви са изводите бе Колев и къде ги прочете.
Susscrofa
05-05-2012, 21:28
Мисля, че вече уточнихме, че това е само една презентация, а не самия доклад.:)
Николай, дори 75 евро е добра цена.
Виж на бъдещата турска АЕЦ каква ще бъде цената:)
Не съм проверил само с Черна вода как стоят нещата.
По никакъв начин не сравнявайте цената на ел. енергията от Козлодуй с тази от Белене.
Козлодуй е недостижим и за това е огромен трън в очите на ЕК.:tequilla:
Мдааа, Прасчо и Павлин да дадат пари, да построят АЕЦ и да забогатеят, като е толкова изгодно.Понеже в БГ слава богу не стана, може да убедят останалите около 200 държави по света с подобни оферти :handshake::bg::ban::toilet:
---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 02:00 ----------
магистрали и централи,
завод до завод,
всички дружно вървиме
към научен възход.
Искам да бъда директор, на водопад!
Или както казваше един приятел-директор на подземния завод за гайди.
Демек нещо супер секретно и важно, което прави на практика гайди....
Газовете на динозаврите затоплили Земята! (http://fakti.bg/technozone/38322-gazovete-na-dinozavrite-zatoplili-zemata)
:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Истината колеги, е че Белене не е изгодна за САЩ и за това се вадят от 9 бари вода, за да се манипулира обществото. В единия момент не била безопасна техноогията, в следващия тока щял да бъде скъп, след това пък немогъл да се намери инвеститор... Истината е че както не била безопасна руската технология, така турция(между другото един от най-верните съюзници на щатите) строи не една а ТРИ АЕЦ-а с руски реактори. Целта е ние да имаме колкото се може по-малка връзка с Русия - вечният враг на САЩ, защото една такава централа дава влияние в региона, освен това трябва да купуваме ток от турските АЕЦ, защото те все пак трябва да си ги изплащат и не на псоледно място газовата централа в Белене, трябва да бъде пазар за шистовият газ от добруджа... Е за най-голямо съжаление това е истината. Една АЕЦ дава енергийна сигурност, стабилност за бизнеса в страната. Дава база на чуждестранни инвеститори да влагат в производство тук. А когато разчитаме за електроснабдяване на съседни държави, които в голям процент от случаите се конкурират с нас за спечелване на доверието на стратегически инвеститори, които да вложат в сериозни заводи, за автомобили, техника и т.н., какво става? Тогава съседните държави от които копуваме ток могат да използват и енергийната ни зависимост от тях, като лост за спечелване на такива инвеститори.... Примерите са много, но са ясни основните неща - на САЩ/Турция не им е изгодно/удобно да имаме АЕЦ и за това ще се извадят от 9 бари вода, за да убедят хората, че не ни трябва...
П.П. И пропуснах още нещо, блоковете на Козлодуй, не бяха изведени от експлоатация поради тяхната ненадеждност, защото световната агенция по атомна енергетика многократно е давала становище, че те са напълно безопасни и имат още ресур, а бяха изведени, защото в Румъния се строеше(вече е готова) АЕЦ построена с парите на френски инвеститори и по тяхната ядрена програма и трябва и тя да се изплаща, именно и заради това и от ЕС подкрепят спирането на проекта АЕЦ Белене, защото същите интереси все още диктуват политическите становища по тези въпроси...
nikolaaaay
07-05-2012, 19:27
Истината е, че марсианците са виновни за това българския народ да е беден, а не собствената му глупост.
:whistle:А САЩ, ЦРУ и целия прогнил капитализъм от половин век се чудят как да ни загробят и сакън - да не попаднем под благодатните и майчински (и безплатни разбира се) грижи на матушка Рус, оф, чак се просълзих
Добре е че има и хора които споделят различно мнение от шаблоните налагани ни през последните 22 години. Пък и възраженията им са доста основателни.
nikolaaaay
07-05-2012, 23:02
И най-големия тъпанар може да споделя различно мнение.
Susscrofa
07-05-2012, 23:15
Истината е, че марсианците са виновни за това българския народ да е беден, а не собствената му глупост.
А кой според теб е бил виновен великият и дисциплиниран германски народ да бъде на дъното след първата световна война за доста дълъг период от време?:tequilla:
nikolaaaay
07-05-2012, 23:27
А кой според теб е бил виновен великият и дисциплиниран германски народ да бъде на дъното след първата световна война за доста дълъг период от време?:tequilla:
Това Първанов ли го казва? Първо - не е вярно, второ - на тях не им пречат марсианците. Само нас ни ебават тия гадини.