View Full Version : Iphone дилема
tokata_pz_flex
20-08-2012, 11:49
Колеги , моля за съвет по-запознатите . От известно време ме е затиснала една дилема - iphone 4S или iphone 5 . Имам 2 договора за преподписване - Септември и Февруари . Дилемата е - дали да взема 4S през Септември , или да изчакам кротко до Февруари за iphone 5 . Дилемата е породена от това , че не знам дали ще е излязъл на бял свят iphone 5 през Февруари , въпреки всичките обещания на apple .
Не чакай нищо - купи си SGSIII още сега :D
tokata_pz_flex
20-08-2012, 11:57
Кики тоя Самсунг както и всички останали Самсунги , ЛГ-та , Сонита и т.н. ще ги дават в зрънчо точно след 1 година . А скапания Iphone държи егати цената . Не ми се дават 1200 лв за нещо , което след 6 месеца ще струва 800 :) Само за това съм се насочил към iphone . А и ако има холограми ще утрепе коня с ластик :stretcher:
Всичко се обезценява еднакво бързо, след излизането на нов модел ;)
След излизането на 5-цата, 4-ката също влиза в зрънчото :)
Но в крайна сметка ти си знаеш.
Аз ти го препоръчах, защото в момента SIII (че то даже и SII в някои аспекти сигурно) е по-добър от 4S и просто няма да чакаш още половин година.
По същата логика, ако винаги чакаш да излезне по-добрия модел, то никога няма да си купиш телефон :)
tokata_pz_flex
20-08-2012, 12:08
Да , то е ясно това ( с чакането ) . Просто iphone 5 ако е това , което всички казват ще е нещо уникално на пазара .
Това сякаш би бил единствения довод, заради който си струва чакането.... но ако се окаже друго след 5 месеца?! :)
tokata_pz_flex
20-08-2012, 12:14
Ако се окаже друго , най-логичното нещо е да взема SGS 3 с оглед възможностите и цената му .
Тогава ще е поевтинял и ще следва появата на SGS4 - пак ще чакаш, да видиш, дали пък той няма да е оооооооооще по-готин ;)
tokata_pz_flex
20-08-2012, 12:17
Не вярвам толкова скоро да пуснат S4 . Пък в краен случай може да се възползвам от супер поевтинелия S2 , койте не отстъпва много на S3 и да взема него :)
Ето, виждаш ли, дойдохме си на думата - искаш ли да ти продам моя S2? :D :D :D
Майтапа на страна - купи си телефон, не чакай да падне небето....
Mind_Control
20-08-2012, 12:23
След като телефоните, вече не са това, което бяха едно време, аз си реших дилемата- бюджетен модел с издръжлива батерия. :)
Ако ще взимаш Ифон 5 то явно ти трябва само заради гъзарията. Ако ще вършиш някаква работа Самсунга е класи напред, най вече заради затворената платформа на ифона.
tokata_pz_flex
20-08-2012, 12:25
В момента съм с железен ( в буквалния смисъл ) телефон и съм много доволен . Смартфон ми трябва , само за да не разнасям лаптопа всеки ден до фитнеса и обратно :)
Колеги , моля за съвет по-запознатите . От известно време ме е затиснала една дилема - iphone 4S или iphone 5 . Имам 2 договора за преподписване - Септември и Февруари . Дилемата е - дали да взема 4S през Септември , или да изчакам кротко до Февруари за iphone 5 . Дилемата е породена от това , че не знам дали ще е излязъл на бял свят iphone 5 през Февруари , въпреки всичките обещания на apple .
Изчакай за iPhone 5, правилно разсъждаваш, другите са за "Зрънчо" още от мгазина, но ти евентуално при малко търпение сам ще се убедиш. ;-):-):th_up::calc:
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 15:27
доко не го слушай за телефони, той е фанатик
вземи си самсунга, дисплея и всичко ми е перфектно, не е толкова качествено изработен като iphone но е в пъти по-добър за всекидневна употреба, браузване, свободна платформа и т.н.
а тея врели некипели "инвестиция в телефон"... щяло да се обезцеи..... е това да не е имот, купуваш го, съдираш му задника за година и нещо две - и отива в шкафа със старата електроника
а тея врели некипели "инвестиция в телефон"... щяло да се обезцеи..... е това да не е имот, купуваш го, съдираш му задника за година и нещо две - и отива в шкафа със старата електроника
Стоянчо, бате, само с това мога да се съглася........;-) :Tease:
There is always a bigger fish...
Ако те кефи иФон ията, чакай го... ако не, телефони читави всякакви.
Не е само СГ3, Сони, НТС и Нокия също имат смислени модели.
Уточни си само какво точно искаш от него, ако ще заместваш лаптопа - Самсунг Ноут може да е по-удобен, но пък носиш тухла 5"
Едно само не мога си обясня ... как може да давате по 4 цифрена сума за един глупав телефон? Каквото и да има в него ... този телефон, не може да ме убедите, че си заслужава цената.
Аз вече от година съм с HTC Mozart Windows Phone 7, базов модел с точните необходими за мен нужди, при това го взех на добра цена - 350 лева. /не че нямам финансова възможност за нещо повече, но смятам, че човек трябва да взима такова от което НАИСТИНА има нужда./
Телефон е с Windows Phone 7.5, доста свежа операционна система за телефони и смятам, че с 8-цата ще е доста добър конкурент на Андроид и иОС.
ето и клип правен с телефона: http://www.youtube.com/watch?v=N4K6026vuqA (http://www.youtube.com/watch?v=N4K6026vuqA) (гледа се на HD).
Не искам да влизам в подробности, но на пазара има не един модел смарт телефон, който прави Въйфона просто доста изостанал. (било то 4S). Дори като гледам сравненията на различните модели телефони (новите които ще излизат), Въйфон 5 пак изостава, дори пред модели които ще са с Windows Phone 8 !!! Модели които излизат догодина с 4-ядрени процесори, от ново поколение. /За модели с Андроид да не коментирам, че нещата там са още по-напреднали/
Лично не бих дал никога 500+ лева за логото на едно нещо. Имам чувството че ако от Апел слагат логото си на конски ла*на, хората пак ще ги купуват и то с по 3-4 цифрени суми ...
А на хората, които ВСЕ още си мислят, че Въйфона е последното чудо на света, ще им кажа едно: "Честито ... Вие сте един от многото заблудени хора на този свят" :)
Едно само не мога си обясня ... как може да давате по 4 цифрена сума за един глупав телефон? Каквото и да има в него ... този телефон, не може да ме убедите, че си заслужава цената.
А на хората, които ВСЕ още си мислят, че Въйфона е последното чудо на света, ще им кажа едно: "Честито ... Вие сте един от многото заблудени хора на този свят" :)
Аз познавам един дето слънчевите очила му струват колкото четири iPhon-а, а най-ефтиния му часовник е шестцифрена сума в евро, какво да му кажа? ;-) Играчки за всеки има батенце... ;-)
С гризаните ябълки е малко като с Алфа... водят до вманиачаване.
Гледал съм им изпълненията от преди иФон, разбират от дизайн, ергономия и маркетинг.
МакОС/иОС си е БСД производно.
Уиндоус 7/7.5 е недорасляче, надявам се 8 та да изчисти глупостите, защото убиването на 6.5 за да пробутат 7 още на ранна бета ме отказа временно от телефони с Уиндоус.
Андроида трябва малко да го обзаведат със смарт функционалност, за мултимедия е супер, но календара на НТС Даймънд 2 (Уин 6.5) е по-добър от този на СГ2 ... за офиси и мейл/таск синхронизация да не отпочвам.
И опираш до платени програми, които в 99% не работят точно както трябва.
Изобщо Андроид за смарт задачи - само НТС, заради добавения софтуер.
За медия - Самсунг / Сони.
Още ли има хора дето си търсят IPhone :waving::waving::waving:
tokata_pz_flex
20-08-2012, 17:10
Те и Мерцедесите са грозни , трошат се , не са функционални , бавни са ... ама са Мерцедеси и са по 100 к. пари :pokey:
Телефона няма да го ползвам за нищо съществено , освен за човъркане по приложения , ровене в интернет , сваляне на фитнес програма , синхронизиране с принтер и копиране директно от телефона , говорене и писане на смс-си :)
Телефона няма да го ползвам за нищо съществено , освен за човъркане по приложения , ровене в интернет , сваляне на фитнес програма , синхронизиране с принтер и копиране директно от телефона , говорене и писане на смс-си :)
Просто тези продукти които поюват с I са машини за дърпане на пари..... един андроид ти върши прекрасна работа , на морето имаше една мацка с 4S, та ти казвам и два slepeni Iphone - a да ми дават няма да си да Desire HD - то ;)
Те и Мерцедесите са грозни , трошат се , не са функционални , бавни са ... ама са Мерцедеси и са по 100 к. пари :pokey:
Това с принтера може да ти изяде главата, останалото е все тая.
Екран - по-голям е по-добре, до момента до който тухлата стане неудобна за работа/носене.
Ей за това не ги разбирам тия мераци за 4.6" то и 4.3" иде в повече за работа с 1 ръка.
Камера - на светло всичко снима, на тъмно мъка... който иска снимки - Нокия 808 и наследници (като се появят).
- СМС/Чат и т.н. - повечето имат вградени клавиатури на кирилица, но все пак гледайте... че читавите в маркета са платени.
Говорене = батерия - слабото място на тия играчки.
tokata_pz_flex
20-08-2012, 17:44
Именно . Аз не искам Galaxy S3 / Note защото са огромни . Това за мен не е телефон , а таблет . Батерията на всички кара по около 1 ден именно заради големия дисплей и процесорите . При 4S има двуядрен процесор на 1 Ghz , ще видим при 5 как ще е . След хакване има много безплатни приложения ... на кой за каквото му трябва . Няма да го използвам за работа , далече съм от мисълта . Чудя се само , дали мога да вържа с TV кабела телефона към монитор и да се възползвам от големия стационарен екран ... ?
П.П.
Iphone 4S е със 8 mpx камера , но в сравнение с фотоапарата ми , който е 10 мпх - и той и Самсунг правят ужасни снимки на тъмно :) Но аз и не снимам :)
Дилемата е - дали да взема 4S през Септември , или да изчакам кротко до Февруари за iphone 5 .
Iphone 5 (или там както си го означат ) ще се появи със сигурност преди коледа на големите "пазари" - щатите и някои европейски страни. Предполагам ще го представят септември или октомври, още тогава ще може да се купи в щатите и месец-месец и половина след това и в Европа.
Просто iphone 5 ако е това , което всички казват ще е нещо уникално на пазара .
По-голям дисплей и нищо повече.
И мерцедеса и Iphone-a стават да свалиш някоя кифла.
Това с принтера може да ти изяде главата, останалото е все тая.
Екран - по-голям е по-добре, до момента до който тухлата стане неудобна за работа/носене.
Ей за това не ги разбирам тия мераци за 4.6" то и 4.3" иде в повече за работа с 1 ръка.
Камера - на светло всичко снима, на тъмно мъка... който иска снимки - Нокия 808 и наследници (като се появят).
Това за големите екрани го измислиха гнилите ябълки за да си продават вафлите. Интересно сега как ще се оправдават като извадят новия си модел с по-голям екран. :)
Камера с BSI сензор снима добре на тъмно но на светло цветовете и куцат ;) Другите пък на тъмно са трагедия.
Чудя се само , дали мога да вържа с TV кабела телефона към монитор и да се възползвам от големия стационарен екран ... ?
Не ти трябва кабел за да извадиш картина на TV - вместо това dlna съвместим телевизор и телефон ... на пазара е пълно с такива.
За мен Galaxy Nexus няма алтернатива в момента и то само заради Android 4.1.
Susscrofa
20-08-2012, 22:08
То има ли някаква разлика при тези земеделски машинки?
http://www.investor.bg/novini/261/a/apple-nai-skypata-kompaniia-tyrguvana-niakoga-na-borsata,139073/
;-)
tokata_pz_flex
20-08-2012, 23:16
Това е защото за нищо не стават :)
Иначе iphone 5 ме блазни с холограмите и дали ще ги има , не искам да свалям никого , не живея за другите , а за себе си :) Ще поживеем , пък ще го видим - 12 септември щял да бъде представен официално , а в Европа след 5-ти октомври . Живи и здрави само да сме :)
Суси , iphone е ЮМЗ-то сре машинките :)
Susscrofa
20-08-2012, 23:21
Иначе iphone 5 ме блазни с холограмите и дали ще ги има , не искам да свалям никого , не живея за другите , а за себе си :) Ще поживеем , пък ще го видим - 12 септември щял да бъде представен официално , а в Европа след 5-ти октомври . Живи и здрави само да сме :)
Не отричам качествата на ябълката, просто са ми скучни.
Интересно защо сега ще пускат айпад с малки размери, защото още хапват коравия от доброто попадение на самсунг при размера на таблетите.:afro:
tokata_pz_flex
20-08-2012, 23:23
Ами може би започват да установяват , че при тия размери по-функционално е да носиш лаптоп или смартфон , а не мелез между двете :stretcher:
bling-bling http://goldstriker.co.uk/shop/luxury-mobile-phones-c-49.html?osCsid=j7vo9257gph2c54kn83asdvpu6
tokata_pz_flex
20-08-2012, 23:26
Ако се казвах Сефчет , Ахмед или Мюмюн сигурно щях да се впечатля :pokey:
Хлорограмите са партенка, залагай на други качества. ;-)
Susscrofa
20-08-2012, 23:40
Ако се казвах Сефчет , Ахмед или Мюмюн сигурно щях да се впечатля :pokey:
Мислиш, че няма Румен, Иван и Кирил, които не се впечатляват от тези неща ли?
tokata_pz_flex
20-08-2012, 23:55
Аз не се нуждая реално от нищо повече , от обикновен телефон . За това залагам на очевидното - хубав дизайн , някаква що годе добра функционалност и .... холограми :pokey: Пък реално погледното съм сигурен , че това е може би най-доброто на пазара и ще ми служи вярно доста време .
Суси , има ... но все пак всеки има вкус - казал заека и си облизал задника ;-)
Аз не се нуждая реално от нищо повече , от обикновен телефон . За това залагам на очевидното - хубав дизайн , някаква що годе добра функционалност и .... холограми :pokey: Пък реално погледното съм сигурен , че това е може би най-доброто на пазара и ще ми служи вярно доста време .
Суси , има ... но все пак всеки има вкус - казал заека и си облизал задника ;-)
Само холограмите ги отпиши... Ако все пак държиш на тях, пусни си Star Wars Episode IV: A New Hope
:pokey:
Какво имаш предвид с холограми? В смисъла на фантастичните филми това няма да го видиш скоро и то в телефон.
Най-близкото е прожектор в телефон. Даже и се продава такъв с 2ро поколение прожектор :
http://www.zatznotfunny.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/03/samsung-galaxy-beam-420x280.jpg
Какво имаш предвид с холограми? В смисъла на фантастичните филми това няма да го видиш скоро и то в телефон.
Най-близкото е прожектор в телефон. Даже и се продава такъв с 2ро поколение прожектор :
http://www.zatznotfunny.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/03/samsung-galaxy-beam-420x280.jpg
Има клипче в ютубе, но е фейк (менте), вероятно това е гледал Токата. http://www.youtube.com/watch?v=lzsBwnv_dAg&feature=youtube_gdata_player
tokata_pz_flex
21-08-2012, 00:27
Еха , ще съм като джедай :starwars:
Ще видим какво ще измъдрят хората . Ако имат само един по-голям дисплей , ще си взема нещо по-малко ( 4S ) . Ако подобренията са повече , ще взема 5-цата .
Jivko7777
21-08-2012, 00:32
В момента съм с железен ( в буквалния смисъл ) телефон и съм много доволен . Смартфон ми трябва , само за да не разнасям лаптопа всеки ден до фитнеса и обратно :)
самсунга наистина са класи не само и при телефоните... а и като издражливост е по добре от и фона ;)
http://www.vbox7.com/play:e1d50f1f4a
Това е вероятния дизайн:
http://www.mobilebulgaria.com/news/23936/японци-сглобиха-корпуса-на-iphone-5-от-наличните-части
tokata_pz_flex
21-08-2012, 00:38
Добре де , сега ще бъда честен , ама и вие бъдете . Защо всеки който няма Iphone плюе против него ? Покрай мен всички са с galaxy s2 и постоянно имат проблеми - размазан екран , разреждаща се батерия , гаснене на телефон , губене на обхват - обаче плюят против iphone . За мен Самсунга на книга може да е егати и злата машина , ама на живо е пълен кенеф . Още повече че е като пластмасова сапунерка . Е как да дам 800-900 лв. за това ?
От друга страна - имам много клиенти с iphone . Как един не се оплака ? И как един не отиде да плюе против Самсунг и андроид . Започва да ми намирисва на '' гроздето е кисело '' за тия , които нямат iphone .
П.П.
Ако това е дизайна , не впечатлява с кой знае какво - малко поразтеглен iphone 4 :)
Apple дразнят с това, че представят всяка една функция като все едно са открили топлата вода.
А всъщност или крадат идеи от малко известни компании или се опитват да ти представят mms и мултитаскинг като неща , които не сме използвали и години преди това в конкурентни марки.
Големия провал с антената на 4ката не мисля да го коментирам. И вместо да си признаят проблема те се опитаха да замажат :"абе няма проблем но ако искате безплатни калъфи - ето ви ! " ;-)
Дизайна не ми допада , нито интерфейса. Както не ми допада дизайна на 99% от моделите на самсунг , LG, Nokia и т.н.
Имам много колеги с галакси s2, няколко с други модели на самсунг с андроид , някои със сони-ериксон (андроид ) и т.н. : Никой не се е оплакал от проблеми с екран, гаснене и губене на обхват. Батерията на всеки смартфон аз мога да я изхабя за няколко часа. Също така обаче Нексуса ми ако не го ръчкам изкарва по 4 дни.
Това е дизайна за мен :
http://1.androidauthority.com/wp-content/uploads/2012/06/Galaxy_Nexus_horizontal.jpg
Без грозен/и бутон/и, без надписи, емблеми и т.н.
За протокола галакси s3 e с много по-лош дизайн от s2. :comphits:
tokata_pz_flex
21-08-2012, 01:20
Да речем , че само на моите близки им се случва да имат проблеми с галакси :)
Аз не разбирам от такива техники ... ще е добре да споделиш точния модел на апарата който ползваш , за да го погледна ;-) А , и да благодаря за мненията , наистина са ми полезни ;-)
DiStefano
21-08-2012, 07:15
Добре де , сега ще бъда честен , ама и вие бъдете . Защо всеки който няма Iphone плюе против него ? Покрай мен всички са с galaxy s2 и постоянно имат проблеми - размазан екран , разреждаща се батерия , гаснене на телефон , губене на обхват - обаче плюят против iphone . За мен Самсунга на книга може да е егати и злата машина , ама на живо е пълен кенеф . Още повече че е като пластмасова сапунерка . Е как да дам 800-900 лв. за това ?
От друга страна - имам много клиенти с iphone . Как един не се оплака ? И как един не отиде да плюе против Самсунг и андроид . Започва да ми намирисва на '' гроздето е кисело '' за тия , които нямат iphone .
П.П.
Ако това е дизайна , не впечатлява с кой знае какво - малко поразтеглен iphone 4 :)
Аз имах 3GS .. старият модел. Дойде време да го сменям. Честно казано не бях впечатлен от него. Когато се огледах видях всеки втори познат и непознат на улицата с 4/4S и се отказах. Започнах да търся алтернатива или по-добро и си взех това :
http://www.mobilebulgaria.com/uploads/mobile_pics/2012/01/pic_2759.jpg
По-нов, по-модерен, по-функционален и най-важното по-различен и рядко срещан .. засега ...
tokata_pz_flex
21-08-2012, 08:23
Това и то изглежда добре Стефчо . Моя приятел с разтеклия се галакси с2 го махна и си взе моторола маилстоун 2 :naughty: и каза , че и тя била много добра :duel:
И сензорите със задно осветяване вкарват шум на едро като не им достига светлина, имах един телефон само К800 дето ставаше за снимки.
Ейпъл си просят плюнките с тъпите опити да разкарат конкуренцията, дизайн на таблет например има още във филм от 70 те.
Новия иФон ще е 4", не 4.6"... инак досегашните гонеха унисекс.
Експерия С не е лош телефон, но на Арк а ми са омазали звуковите контроли с 4 ъпдейта... дано не са и там.
Холографски технологии в масово производство още няма, експериментират с излъчватели големи колкото кухненска маса.
Всяка ОС може да се пробие за качване на хакнати приложения, но после може да стане мазало.
tokata_pz_flex
21-08-2012, 08:36
Между другото , доста iphone след хакване работели 2-3 месеца и умирали . Дали тия от apple не са вкарали някой умишлен бъг , за да не се хакват телефоните и да си продават приложенията ? Информацията ми я даде пич , който се е занимавал с докарване на iphone , htc и т.н. от Англия .
За първи път чувам...
Освен ако под умиране няма предвид обозване на ОС, това се случва с всяка хакната.
Имал съм го с руутнат Андроид, с хакнат Уиндоус 7 и иОС.
Все пак хакването сваля всички защити, не само тия за софтуер.
Аз също имах проблеми с моя S2, ама те си произлизаха изцяло по моя вина - за 10 дни го бях преинсталирал към 40 пъти :D
От както спрях да се заигравам не съм имал проблеми. Държа да подчертая обаче, че никога не съм бил със заводски софтуер и това също води до рискове :)
tokata_pz_flex
21-08-2012, 09:03
За първи път чувам...
Освен ако под умиране няма предвид обозване на ОС, това се случва с всяка хакната.
Имал съм го с руутнат Андроид, с хакнат Уиндоус 7 и иОС.
Все пак хакването сваля всички защити, не само тия за софтуер.
Нямам идея какво има предвид под умиране :) Едва ли са спирали да работят , сигурно просто са ставали мудни и неприятни .
Кики , на този моя приятел с разтеклия се екран му се получи след преинсталация/ъпдейт или какво е там на андроида , и естествено му отпадна гаранцията и отиде на 270 кинта за дисплей :)
Екран с ъпдейт не може да се убие... телефона е изпускан/удрян.
Имах познати в ГСМ магазин, и по-оригинални оправдания съм чувал. :)
А хакването на ОС / бърникането по готвени ромове си крие своите рискове.
И в 90% е безсмислено, просто народа обича да се фука.
Ама то с тия играчки 90% си е точно фукня...
tokata_pz_flex
21-08-2012, 14:28
Съгласен съм за фукнята :) Аз едва ли ще свърша някаква работа ... просто така и така имам възможност да сменя апарата :)
Между другото , доста iphone след хакване работели 2-3 месеца и умирали . Дали тия от apple не са вкарали някой умишлен бъг , за да не се хакват телефоните и да си продават приложенията ? Информацията ми я даде пич , който се е занимавал с докарване на iphone , htc и т.н. от Англия .
Пълни глупости то хора поради някаква причина НЕ-понасящи епълските продукти...
Аз имам същата дилема като тебе - да си взема 4с или да чакам 5цата...
Най малкото защото вече 4,5 години нося в джоба си Айфон 2Г - най първото поколение!
Като излезе 3ката - мислех да го сменя, но тя не ме впечатли с нищо - освен с добавения GPS модул, после 3ГС също го прескочих. Като дойде 4ката - нямах възможност да го сменя, а 4S не е нищо повече от 4... Та чакам да видя 5цата и ще реша.
Но иначе дедо 2G се представя повече от задоволително - продължава да ме кара батерията по 3-4 дни, всичко си му работи, само малко външни1 му вид се позахаби - задния панел има драскотини. Лично аз съм си го донесъл от САЩ и само аз съм го ползвал - сам съм си го джейнал и ънлокнал, сам съм му качвал приложения. За тези 4 години съм обучил над 20 човека как да се справят с Айфоните си...
Ако 5тицата не ме изкефи, нищо чудно да си поръчам за 25$ един нов гръб + за 5$ черното пластмасово капаче на антената и да си го рециклирам в очакване на 6тицата :)
Единственото неприятно нещо е че не мога да му кача по нов фръмуеър и вече почти не мога да си качвам нови приложения - всички искат поне 4,0...
tokata_pz_flex
21-08-2012, 15:47
Вуйчо ми има 2G ... вече доста време :) Аз кротко чакам 5-цата , пък да видим какво ще предложи apple :gruebel:
Да не слагам нов пост :) Какво ще кажете за това ?
http://www.359gsm.com/video-Apple-Siri-kolko-dobar-e-13102011.html
марката няма голямо значение в общата борба между смартфоните и имаме познал победителя - това е андроида и всички негови конкуренти колабират /Нокия да речем/.
След избора на ОС , може да се чудим каква марка да вземем, като помним че Сони правят добри телевизори,но за мен не значи , че правят и добри телефони и така по метода на изключването аз лично си взех HTC, за което не съжалявам.Проблема е , че хубавите модели са около 1к, а преди да му свърши гаранцията вече има по-хубави, а той е без пари на пазара 2-ра употреба.Не забравям и факта , че 1 смартфон скъп е равен по цена на 2 до 3 таблета, като добавим че трябва зарядно в колата и още едно на работа - сещате се колко е досадно.Отделно ако не си носите очилата - ще си прочетете съобщенията , ама друг път.Има и плюсове - спестявате 200 лева за навигация.Не препоръчвам смартфон за хора с много говорене или с идея за интернет онлайн постоянно, за първото гсм с яка батерия и ПС за второто.Смартфона е добър за бизнес - хора, които имат много и-майли, обяви он-лайн и подобни.Айфона е назад много от андроида по отношение на безплатни приложения, програми и тн, който си купува телефон по външен вид или щото е модерен скоро ще се почувства много разочарован и най- разочаровани са собствениците на айфона, но трудно човек , който е наринал една торба пари за нещо почти безполезно ще си признае.Ако айфона нямаше митична слава на нещо специално и беше на цената на ЛГ никой нямаше да го купува, но някак си е друго да седнеш в кръчмата и да сложиш гъзарията на масата и всички да ти завиждат, смешното е по-после - след 3-4 позвънявания започваш да скъсяваш разговорите с репликата - аре после ще говорим, че ми свършва батерията :wallbash:
tokata_pz_flex
22-08-2012, 13:49
Същото написано по-горе , се отнася за всички останали смартфони , не само за iphone :hehehm:
А бе любопитно ми е защо притежателите на "Андроиди", или НЕ-притежателите на iPhone яростно го "храните"?
Аз имам подобаващо обяснение на симптома, който никак не е чужд за притежателите на Алфа Ромео, и вечното сравнение с по-скъпи марки автомобили. Както при колите, така и при телефоните вторичния пазар е показателен за качеството на една стока. :calc:
п.с. Между другото дъщеря ми спечели телефон Самсунг от игра на производител на кисело мляко, сега чакаме някое HTC от зрънчо, за баба и. :hehehm:
А бе любопитно ми е защо притежателите на "Андроиди", или НЕ-притежателите на iPhone яростно го "храните"?
Аз имам подобаващо обяснение на симптома, който никак не е чужд за притежателите на Алфа Ромео, и вечното сравнение с по-скъпи марки автомобили. Както при колите, така и при телефоните вторичния пазар е показателен за качеството на една стока. :calc:
п.с. Между другото дъщеря ми спечели телефон Самсунг от игра на производител на кисело мляко, сега чакаме някое HTC от зрънчо за баба и. :hehehm:
Не ги храня... и те си имат плюсове и минуси, а масово го отнасят заради опитите да се правят на нещо повече от всички останали :hehehm:
Ще спечели я, като имат модели от 50 до 750Е... колко им е на тия организатори да купят 20 тел. по 50Е :)
Бизнес сметки, предпочитат да продадат И няколко милиона по 50Е, добавък към скъпите модели.
Все пак не всички могат да живеят само на сектантство, някои разчитат и на разнообразие 8)
Или само който има 750Е за ябълка само той да ползва телефон?
Вторичния пазар е показател предимно за клишетата в главите на хората, "гоуфо" беше як до 3 та версия ... народа масово си купува 5 ци и реве, че се трошат алуминиевите чаркове и струват торба пари.
Който си купи айфон на старо, да си чупи главата... за същите пари може да се купи свестен нов смартфон, който ако не си сектант, ще ти свърши същата работа.
За новите, който може да си ги позволи, да си купува каквото ще.
Iphone на старо - това е интересно като се има предвид колко се амортизират батериите на всеки смартфон.
Ми просто ще сменим батерията :calc: или не е толкова лесно ? :)
Ако мерцедес ... :
- изваждаше само по един модел автомобил годишно
- в рекламите си твърдяха , че само техния автомобил има лети джанти
- съдят другите компании за формите на гумите, не може с кръгли щот' те са ги патентовали
- не можете да сипвате гориво от нормални бензиностанции , а само от техните и горивото там е по-скъпо
- акумулатора се сменя само в сервиз разбира се
- автомобила се следи незаконно от интегрирания му gps и данните за това къде ходи се употребяват по всевъзможни начини
- има малки седалки щот видиш ли те знаят колко е средно-статистическия размер на гъЗа, по-големите седалки няма да са по-удобни
- няма волан но пък има едно копче ! Натискаш копчето веднъж - завива на ляво, два пъти - на дясно.
- Газта и спирачката е много модерна - управлява се с пръстите на краката - тъчСкрИнБратО
- лоста за скоростите може да бъде местен където си искате , свързва се по wifi с компютъра на колата. Само внимавайте как го хващате за де загуби обхват ...:shock:
Iphone на старо - това е интересно като се има предвид колко се амортизират батериите на всеки смартфон.
Ми просто ще сменим батерията :calc: или не е толкова лесно ? :)
Ако мерцедес ... :
- изваждаше само по един модел автомобил годишно
- в рекламите си твърдяха , че само техния автомобил има лети джанти
- съдят другите компании за формите на гумите, не може с кръгли щот' те са ги патентовали
- не можете да сипвате гориво от нормални бензиностанции , а само от техните и горивото там е по-скъпо
- акумулатора се сменя само в сервиз разбира се
- автомобила се следи незаконно от интегрирания му gps и данните за това къде ходи се употребяват по всевъзможни начини
- има малки седалки щот видиш ли те знаят колко е средно-статистическия размер на гъЗа, по-големите седалки няма да са по-удобни
- няма волан но пък има едно копче ! Натискаш копчето веднъж - завива на ляво, два пъти - на дясно.
- Газта и спирачката е много модерна - управлява се с пръстите на краката - тъчСкрИнБратО
- лоста за скоростите може да бъде местен където си искате , свързва се по wifi с компютъра на колата. Само внимавайте как го хващате за де загуби обхват ...:shock:
Ала-бала пич! :blah::blah::blah::blah::blah:
Интересното е, че наистина само с един модел на година ябълката си остава най-добра. Сега само чакат петата версия и разни китайци и корейци почват да я копират, което е само в полза на производителите на "Зрънчо" и промоциите на "Бор Чвор". :-)
http://www.nixanbal.com/iphone-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-android-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D 0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D1%89
В USA освен ябълки харесват много и junk food. Хапват си с кеф и дебелеят. Сумисти от Япония със завист оглеждат размерите на жените им.
IQ-то им е високо , в повечето случаи над 50.
Такива хора предпочитат iphone според статистиките.
В USA освен ябълки харесват много и junk food. Хапват си с кеф и дебелеят. Сумисти от Япония със завист оглеждат размерите на жените им.
IQ-то им е високо , в повечето случаи над 50.
Такива хора предпочитат iphone според статистиките.
Това твойте статистики ли са? Къде са фактите? Аз ти подавам информация която е факт, а също така мога веднага да ти покажа кои са следващите модели "два и педесет" в пакетите на "Зрънчо" - ето: :calc::biggringift:
http://www.youtube.com/watch?v=B9vRtdC1aTE
http://www.youtube.com/watch?v=o1m-u8rXfE8
http://www.youtube.com/watch?v=lMvMTX3w7q8
Пускаш линк а не си чел какво пише на страницата към която води: "Два от всеки три продадени смартфона в мрежите на трите водещи оператора в САЩ са iPhone."
Ето това е едната част от статистиката, а за другата напиши "затлъстяване американци" в google. За IQ също може да провериш ... не че ще го направиш.
Да ми сравняваш най-евтините модели с Андроид с единствения и неповторим , велик (поклонете се пред него ) модел 4s е също толкова абсурдно, колкото да ми отговаряш на коментара със смисления довод "алабала".
Пускаш линк а не си чел какво пише на страницата към която води: "Два от всеки три продадени смартфона в мрежите на трите водещи оператора в САЩ са iPhone."
Ето това е едната част от статистиката, а за другата напиши "затлъстяване американци" в google. За IQ също може да провериш ... не че ще го направиш.
Да ми сравняваш най-евтините модели с Андроид с единствения и неповторим , велик (поклонете се пред него ) модел 4s е също толкова абсурдно, колкото да ми отговаряш на коментара със смисления довод "алабала".
Юркам те бре момко, изобщо не ме вълнува какъв ти е телефона. ;-)
Андроида е малко "Жан Клод Ван Дам" работата, но щом ти харесва... :-)
А
Интересното е, че наистина само с един модел на година ябълката си остава най-добра. Сега само чакат петата версия и разни китайци и корейци почват да я копират
Е как да не лети храна после... :metal:
Нито е най-доброто като цяло, нито е толкова копирано (разнте китайски нонеймки дето копират всичко що има от времето на Кютек и Палм до последните иФон, ХТС и т.н. няма да ги коментираме), не са измислили нито дизайна (да те пращам да гледаш Една одисея в космоса на Кубрик да се увериш?), нито мултитъч а, нито мултимедията, нито ОС.
Добра основа (ФрииБСД) за ОС, ергономия и полиран дизайн не ги правят нещо повече от останалите (колкото и маркетинговия и юридическия им отдел да се опитват да докажат обратното).
Не е само до Андроид (макар Гугъл добре да си подлагат там), още Уиндоус мобайл 6 размазваше иОС по функционалност преди иФон 4 (Ако М$ са оправили в 8 глупостите от 7 ще си поговорим пак), Палм (жалко, че ги убиха) и ББ за корпоративни цели правеха иФон смешен, като желязо отдолу в скъпите модели на Сони/НТС/Самсунг нещата също не са по-лоши.
Реално иФон е смартфон от 4 та версия преди беше лъснат иПод с телефонен модул.
Ако 5 е по-добра, ще е отлично, конкуренцията е полезно нещо.
Ама хайде стига сектантство а... :pp:
Stefan Caromov
23-08-2012, 00:59
Около мен колегите са сто процента с айфони. Аз лично не ги харесвам, но и аз съм малко чешит на тая тема.. както се казва - заблуден турист. Всеизвестно е, че айфона е най лесен за подслушване и следене. Затова съм го отписал като евентуална опция. Всъщност, единствеиня телефон, който е адски труден за следене и подслушваве е канадското блекбъри. Ама.. грозен дизайн - поне в моите очи. Андроида придоби страшна популярност напоследък ,бях резервиран към него, но играейки си няколко дни ,взе че ми хареса .Но на този етап не бих си взел и андроид. (казах ли, че съм чешит на тая тема) . Все пак разглеждайки Ios и android, андроида е светлинни години напред.
От както има смартфони, ползвам такива. За мен остарелия симбиан си е номер едно, защото съм му свикнал до болка, смея да твърдя, че няма тайни за мен. За жалост, 2016 спира поддръжката му, поне така мислят от нокиа в момента.Търкалям две беллета ( нокиа 500 и 701),наистина имат си минуси, на първо четене, браузват доста по-бавно от андроида, но пък по приложения, не отстъпват ама грам . Няма как да си убиеш телефона от хакване. Дори не можеш да го убиеш с къстъм ромове, аз такива жмелове съм правил, че не ми се приказва. Никога не си държа телефона с оригиналния фирмуер, дори сега , 701-цата ми е с къстъм от 808 ,естествено преправен, а 500-ката ми е с къстъм от 701. Успавах да си убия - имах едни 5530 тях ги убивах, но тя не умира, а припада . Следващия флаш я събужда обратно. Много хора ми се смеят, че симбиана бил умряла работа, но за мен си е доста приятен ,лек, напрво лети на 1гига процесор, еле пък ,като го хвана с нокиа куукър и му поорежа ромовете, става супер. Но за жалост трябва да призная, че андроида го бие по бързина, говоря нокиа 701 срещу някакво сони ериксон екпериа арк 2 , или нещо подобно. С онова браузването си е по-приятно. А и не виждам голям смисъл да руутваш андроид, приположение, че 80 процента от приложенията са безплатни.
Джейлбрейкването на айфона, обаче от друга страна може да ти умъртви телефона (до колкото ми е известно).
Ама аз специално, докато има симбиан, ще ползвам него
В повечето случаи под убиване се има предвид софтуерно омазване, а не хардуерно.
Има комбинация от бутони която презарежда от РОМ паметта всичко наново (губиш сетингите и данните които не са във външна памет) или позволява да заредиш наново РОМ с ОС от компа, било стандартен или готвен (пак ги губиш).
Хардуерно убиване е много, ама много рядък случай... още не съм попадал на такъв аз лично.
Има вариант да се омаже РОМ паметта в частта за стартиране де, тогава със специален порт в сервиза.
Но това е постижение... доста рядко.
Мен симбиана не ми понесе, но както казах по-горе, кой каквото му харесва, избор има.
Няма да го спират до колкото разбрах, просто ще остане за бюджетните решения.
Stefan Caromov
23-08-2012, 02:08
В повечето случаи под убиване се има предвид софтуерно омазване, а не хардуерно.
Има комбинация от бутони която презарежда от РОМ паметта всичко наново (губиш сетингите и данните които не са във външна памет) или позволява да заредиш наново РОМ с ОС от компа, било стандартен или готвен (пак ги губиш).
Хардуерно убиване е много, ама много рядък случай... още не съм попадал на такъв аз лично.
Има вариант да се омаже РОМ паметта в частта за стартиране де, тогава със специален порт в сервиза.
Но това е постижение... доста рядко.
Мен симбиана не ми понесе, но както казах по-горе, кой каквото му харесва, избор има.
Няма да го спират до колкото разбрах, просто ще остане за бюджетните решения.
*# 7370# е хард ресета.
Всички кодове на нокиа са добре известни сред притежателите им. Мисълта ми беше, че дори да сгрешиш, един флаш оправя всичко. А и е сравнително лесно да опознаеш тази ОС.
Аз някъде четох, че поддръжката и ъпдейтите за симбиана спират 2016 година и нокиа минава изцяло към уиндоус. Силно се надявам да преразгледат това си решение, все пак бая фенове има симбиана , а и това е нещо като бащата на смартфоните. Уиндоуса - мангото специално, с тия блутут ограничения, зададени по дифолт ми мирише на много консервативна ОС. Не съм си играл още, не ми е попадала никоя луммиа, въпреки че за 2012 година печели бая симпатизанти. За миналата година потребителите са били 11 процента, а сметка на андроид 36 ,докато тази година , са станали 14 процента, а потребителите на андроид 32 . Да се надяваме, че след 4-5 ъпдейта, тоя мобилен уиндоус ще достигне някакво приятно ниво.
Бащата на смартфоните е покет ПЦ, Уиндоус СЕ или Палм (с телефонен модул в компакт флаш слота).
Не иде реч за тия кодове, а за комбинация бутони която презарежда при стартиране, тия кодове искат стартирана ОС.
Манго е малко като иФон първа серия, окастрен и недовършен, дано се усвестят с 8.
tokata_pz_flex
23-08-2012, 13:48
Едно време ги гледах като голям камък тия телефони . Даже като си взех Nokia N-gage си вярвах че имам мини компютър :hitbycupid:
Това последното е N-Gage QD , добра играчка в буквалния смисъл. Имах такава и по нейно време си беше голяма екзотика.
Симбиан загуби битката когато се намесиха големите "железа".
Нокия загуби битката когато избра умрелия windows за операционна система на смартфоните им от висок клас.
Ставали за бизнес нужди - да кажем че това е спорно , но безспорно продажбите им показват , че хората не ги харесват.
BB се подведе да гони другите ... можеше да си държи пазара с класическите им и не лоши за бизнес нужди модели.
Не че ми харесва много Андроид, но няма по-добра алтернатива. В версия 1.х беше зле , 2.2 и 2.3 пак беше зле но поне се виждаше че отива в правилната посока. 3 я прескачаме (само за таблети ) . 4та версия вече беше достатъчно добра , а 4.1 почти няма нищо ново , освен че работи адски бързо.
Лошото е че веднъж работиш ли с 4.1 после няма да искаш да видиш по-стара версия.
Има хубави платени приложения, не ми казвайте че не можете да дадете няколко лева за програмки като сте дали почти хиляда за смартфон.
Хич не е мит че можеш да си убиеш ... т.нар. brick на телефона. Получава се главно по 2 начина: сменяш firmware докато ти е слаба батерията, спира ти тока на компютъра (не е лаптоп) , или по една или друга причина се откача кабела в неподходящ момент. Телефона след това може да се оправи само в сервиз.
Ако се спазват елементарни правила няма проблеми.
Другия мит че root-нат телефон бил незащитен. Това може да го твърдят хора , които никога не са виждали принципа по който се дава този root access. Просто казано програма те пита всеки път когато някоя друга програма иска root достъп. Та така вие ръчно може да пуснете някой вреден софтуер или НЕ, но това същото може да се случи ако "се съгласите " с някое предложение докато си браузвате през лаптопа .
Ето и видео с новият Iphone 5 !!! :cheers:
http://www.break.com/index/leaked-iphone-5s-new-promo-video-2361393
tokata_pz_flex
23-08-2012, 20:18
Хехе това видео и аз го гледах :)
В нета изтече информация за спецификация на телефона . Колко е достоверна само можем да гадаем . Ето линк :
http://clandestine.hubpages.com/hub/The-NEW-iPhone-4G-Coming-2010
Хехе това видео и аз го гледах :)
В нета изтече информация за спецификация на телефона . Колко е достоверна само можем да гадаем . Ето линк :
http://clandestine.hubpages.com/hub/The-NEW-iPhone-4G-Coming-2010
Баси, петнадесет минути минаха и още никой не ти е обяснил, че за нищо не става... :unsure::moon::hehe:
Stefan Caromov
23-08-2012, 20:56
Това последното е N-Gage QD , добра играчка в буквалния смисъл. Имах такава и по нейно време си беше голяма екзотика.
Симбиан загуби битката когато се намесиха големите "железа".
Нокия загуби битката когато избра умрелия windows за операционна система на смартфоните им от висок клас.
Ставали за бизнес нужди - да кажем че това е спорно , но безспорно продажбите им показват , че хората не ги харесват.
BB се подведе да гони другите ... можеше да си държи пазара с класическите им и не лоши за бизнес нужди модели.
Не че ми харесва много Андроид, но няма по-добра алтернатива. В версия 1.х беше зле , 2.2 и 2.3 пак беше зле но поне се виждаше че отива в правилната посока. 3 я прескачаме (само за таблети ) . 4та версия вече беше достатъчно добра , а 4.1 почти няма нищо ново , освен че работи адски бързо.
Лошото е че веднъж работиш ли с 4.1 после няма да искаш да видиш по-стара версия.
Има хубави платени приложения, не ми казвайте че не можете да дадете няколко лева за програмки като сте дали почти хиляда за смартфон.
Хич не е мит че можеш да си убиеш ... т.нар. brick на телефона. Получава се главно по 2 начина: сменяш firmware докато ти е слаба батерията, спира ти тока на компютъра (не е лаптоп) , или по една или друга причина се откача кабела в неподходящ момент. Телефона след това може да се оправи само в сервиз.
Ако се спазват елементарни правила няма проблеми.
Другия мит че root-нат телефон бил незащитен. Това може да го твърдят хора , които никога не са виждали принципа по който се дава този root access. Просто казано програма те пита всеки път когато някоя друга програма иска root достъп. Та така вие ръчно може да пуснете някой вреден софтуер или НЕ, но това същото може да се случи ако "се съгласите " с някое предложение докато си браузвате през лаптопа .
Ето и видео с новият Iphone 5 !!! :cheers:
http://www.break.com/index/leaked-iphone-5s-new-promo-video-2361393
За съжаление, трябва да се съглася за андроида с теб. Просто е светлинни години пред другите ОС . Не знам манго-то какво ще измъдри, ама....
За убиването при симбиан нокиата, случвало ми се е всичко изброено от теб, просто вадя кабела, слагам, пускам си отново феникса, или, ако даде грешка самия феникс (защото и това ми се е случвало) рестартирам компютъра, телефоне, естествено не папли, няма инстариан фирмуер на него... бутам нов флаш и нещата се оправят. Незапалил телефон, аз лично не съм виждал и не ми се е получавало. Говори се, чее възможно да брикнеш нокиа, само ако пипаш из модулите с бокс. (под батерията пъпките за ънлокване ), но аз не съм имал проблем.
За да не съм изцяло оффтопик, препоръчвам на човека един хубав галакси 2-3
Не е чак толкова голямо предимството му пред другите мобилни операционни системи, но както вече писах от масовия андроид 2.3 до 4.1 разликата е огромна. ;)
И говоря за чист 4.1 без боклуците и шарениите на самсунг "отгоре".
Iphone-a не е лоша машинка, но да се опитват да ми го представят като най-доброто е смешно.
Преди работата ми беше свързана със софтуер за телефони та съм виждал и работил с много , че и с няколко прототипа. ;) Също така съм виждал брикнати нокии, рядко но и това се случва.
Галакси S3 ми е твърде грозен/яйцевиден... и 8-ядрен процесор да имаше пак не бих си го купил в този му вид.
Най-много съжалявам за нокиа - не трябваше да се ограничават само до windows-a.
Ще събирам от закуски за Айфоня но не знам дали 5цата с този 4 инчов дисплей няма да ми е неудобна. :???:
Съвета ми към автора на темата е да разцъка повече телефони и да вземе което му допада на базата на собсвената си преценка, дори да е на apple. :cheers:
Аз до толкова съм свикнал с моя телефон, че като хвана устройство работещо с различно от Андроид и гледам като индианец първата една минута.... :?
Предполагам всичко опира до навик и от там вече симпатията към определена работна система.
Аз също бих посъветвал Токича да отиде и да разцъка различни телефони, и просто да си избере един - телефон е в крайна сметка, не купуваш сувалка. След няколко месеца като ти омръзне ще го шитнеш и ще вземеш друг ;)
Susscrofa
23-08-2012, 22:46
Аз до толкова съм свикнал с моя телефон, че като хвана устройство работещо с различно от Андроид и гледам като индианец първата една минута.... :?
Предполагам всичко опира до навик и от там вече симпатията към определена работна система.
Аз също бих посъветвал Токича да отиде и да разцъка различни телефони, и просто да си избере един - телефон е в крайна сметка, не купуваш сувалка. След няколко месеца като ти омръзне ще го шитнеш и ще вземеш друг ;)
Само андроида ли го гледаш като талибан?:sleepy:
А всичко останало като индианец.:sleepy:
Всичко е въпрос на вкус, а ябълката е въпрос на поза:)
tokata_pz_flex
23-08-2012, 22:48
Ама аз си разцъквам постоянно :cheers:
И iphone 4S , Samsung galaxy 2 , HTS Sensation , Soni Xperia Arc . Всичките ми харесват . И тъй като не разбирам много , след като ми харесват на усещане и разцъкване , гледам дизайна - Айфона ми харесва най-много :)
Аз за това съм писал дали да взема 4С или да чакам 5-цата , просто защото имам допир до останалите в класа :)
По едно време имах дилема , дали да не взема някакъв бюджетен смартфон и да не набутвам 1000+ лв. за Айфон . Истината е , че няма да се чувствам удовлетворен от към дизайн , усещане и функции , а след като имам допир с върховите модели просто ще намразя моята ежедневка и по-добре да не давам дори и '' малкото '' 400-500 лв.
Дилемата ми се изчисти бързо и се отказах от евтино решение , просто защото няма да е решение :cheers:
Само андроида ли го гледаш като талибан?:sleepy:
А всичко останало като индианец.:sleepy:
Всичко е въпрос на вкус, а ябълката е въпрос на поза:)Ооооооооооооо, Боже, колко си остроумен :!:
Свирка ли получи след вечеря :magic:
Т.нар отухляне на телефон е вече ултра рядко, буут лоудъра е в отделен сектор на РОМ а, случвало ми се е да се счупи флаш, с клавишите се влиза в буут менюто, закача се на компа и след няколко минути имаш нова ОС на РОМ а.
Единствено помазване на буут лоудъра те праща в сервиз, но производителите поумняха и той се пипа отделно.
Общо взето, четете преди да слагате готвени ромове, в описанието им пише дали мажат там.
Гол Андрод е смях в залата, вижте сенса и софтуера на НТС например, той прави от играчката смартфон.
Правеше го отлично и на Уиндоус 6.5
иФон 5 новости - къстъм СМС тон, тия ебават ли се?
4" не е толкова много, за мъжка ръка е удобен размер... но за дамска не съм сигурен, да не си изиграят лоша шега.
"Умрелия" Уиндоус още в ЦЕ версия можеше повече и от иОС и от Андроид до 4 та, за 6.5 имаше толкова софтуер, колкото няма да има за иОС и Андрод заедно до 7 ма... М$ се преебаха яко пускайки УинФон7 в ранна бета, че и окастрена... стана като с вистите, с бонус минус, че 7 не поддържа софтуера за 6.
Надявам се да са поумнели, че само на параноиди и сектанти не е гот.
А Нокия ако успеят да направят ПюрВю смартфон с Уиндоус, веселбата ще настане голяма... в момента смарт дето да може да направи снимка на сумрак няма.
Както казах, конкуренцията е полезна за всички.
Щом те кефи иФон дизайна, а нямаш познания да мажеш по това отдолу, няма какво да го мислиш...
Дали да вземаш 4С или да чакаш 5, ще разбереш сам след 5 септември, като изкарат реалните данни на 5 та, в момента всичко е гадаене.
Или като видиш някъде първите бройки 5 ци на живо... понякога е хубаво да хванеш нещото в ръка.
tokata_pz_flex
24-08-2012, 00:39
Именно :) Аз дилемата я реших още в първите страници - чакам 5-цата да го видя , ако не ми хареса - 4 S . От там нататък просто дискутираме :) На мен лично ми е интересно , и съм благодарен за информацията , която получавам :handshake:
А щом само дискутираме, да те питам, на тия S2 около теб правено ли им е нещо или са заводски?
tokata_pz_flex
24-08-2012, 09:09
Тия двете дето губят обхват и забиват не им е правено нищо , заводски са . Тая другата дето и се разтече дисплея ( стана на цвят като разлято моторно масло във вода ) и беше преинсталирана версията на софтуера . Искали му 270 кинта за дисплей и той го махна и взе Моторола Майлстоун 2 и каза , че е много доволен .
А намирахте ли разлика в работата на телефона, между заводски и преинсталиран?
tokata_pz_flex
24-08-2012, 09:40
Кире той му беше сложил по-нова версия на Androida и след ден - два се прецака диспелея и не съм имал допир до телефона . Предполагам ще е било по-добре с по-новата версия .
Кире той му беше сложил по-нова версия на Androida и след ден - два се прецака диспелея и не съм имал допир до телефона . Предполагам ще е било по-добре с по-новата версия .
Версията на ОС и разтичането на дисплея нямат нищо общо, телефона е пострадал механично.
О, аз реших, че са му качвани РОМове, кернели, ала-бала....
Щото там е истината, брат - за около 3мин. телефона става различен :)
tokata_pz_flex
24-08-2012, 09:53
Версията на ОС и разтичането на дисплея нямат нищо общо, телефона е пострадал механично.
Телефона беше на 1 месец . С гумиран калъф и нямаше точица по него . Не е воден и дълъг разговор , за да се прегрее и т.н.
Кuku какви са тия неща за които говориш ? :)
И все пак е притиснат или ударен, разтичането по екрана е класически случай за механична повреда.
Не се сещам за механизъм по който софтуерно може да се повреди структурата на екрана.
Все едно "Program files" ама за "Android" ;)
Според мен е бил дефектна бройка и имайки способността да се нагрява доста в областта на процесора, може пък нещо от това да е станало - чисто съвпадение с преинсталирането :?
tokata_pz_flex
24-08-2012, 10:02
Може да е така . И при iphone се срещат оплаквания с жълти петна по дисплея - лепило . Получава се след прегряване на телефона - дълъг разговор на слънце най-често . При някои случаи се оправяли сами с времето , при други - не . Предполагам и там е производствен дефект .
Оригиналът е един, всички останали са бледи имитации. :butt::butt::butt:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5083171
Не съм и очаквал нещо по-различно защото:
1. Процеса е в щатите , едната компания е Корейска , това няма никакво значение :)
2. Това е решено от съдебни заседатели. Тях не ги избират на произволен принцип никога. :) Това са хора , които никога не пазаруват от телешопинг :).
3. Защо ли резултатите от съдебни дела в неутрални страни (като Германия ) завършват по различен начин. Абе те нищо не разбират ! http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/02/05/1759801_motorola_pak_specheli_delo_sreshtu_apple/
И да им пожелая успех защото това е само първа инстанция. :drunk:
Скорошен случай: Оракъл съди Google за 6 милиарда във връзка с Андроид ... процеса вървеше добре за Оракъл в началото но накрая "се хванаха за от трите най-дългия".
И сега малко инфо за Яйфоня:
Дисплеите ще са 2 вида - едните произведени от LG, другите от Sharp и както историята е показала - качеството няма да е еднакво. По-лошите дисплеи (LG) ще ги пробутат в Европа . :)
Тока, братче, като ясновидец съм станал... ;-)
Реално иФон е смартфон от 4 та версия преди беше лъснат иПод с телефонен модул.
Обърщам внимание на това , като допълвам че за "телефонния модул" Apple не плащаха дълго време лицензи за основни за индустрията патенти на NOKIA.
Така, че ако действаха законно нямаше да продават телефон до средата на 2011 , когато си уредиха споровете с NOKIA.
Да, платиха огромна сума и продължават да плащат на NOKIA за който не е разбрал.
Само , че тяхната популярност от 2007 (първия им продукт с телефонен модул) до 2011 се дължи на незаконно използвани патенти на NOKIA.
От Nokia това, от Samsung онова.... бахти сбирщайна :crazy:
Това не е оснавателна причина някой да не си купи iPhone. :-?
Твзи факти са всеизвестни.
Човека иска да си купи нещо стойностно, особенно като знае, че може да му се падне от зрънчо някое "андроидче".
:mrgreen::pp::crazy::roll2:
п.с. Любопитно ми е колко от вас в момента пишат от телефон?
Еееееееее, аре са, така се падат 1200лв. от Зрънчо :mrgreen:
:crazy:
От Nokia това, от Samsung онова.... бахти сбирщайна :crazy:
От Моторола също:
"Motorola пак спечели дело срещу Apple
Apple ще обжалва, но изтегля устройства от германския си онлайн магазин".
Еееееееее, аре са, така се падат 1200лв. от Зрънчо :mrgreen:
:crazy:
Ари не от зрънчо, а от "бор-чвор", и не за 1200 а за 540. ;-)
Факт е че, само един телефон бори конкуренцията, и направо я смазва. ;-)
Stoyan Georgiev
25-08-2012, 21:46
стига с тея ай-фони - същата работа като бмв тройка - ибасигазариататреадаАимамстопроцента
просто страхотна изработка имат, не бъду ай-фанатик :)
Не бе Тянко, потдържам спора да ви юркам, и ако се зачетеш в първия пост ще разбереш, че всяко странично от "ай-писание" е жива загуба на време. Човека пита кратко и ясно кой айфон да си вземе, а вие му се обяснявате като гейши-шантонерки колко бил зле. :mrgreen:
Stoyan Georgiev
25-08-2012, 22:13
а аз прости му казвам да не си взима четворка, защото не си струва на тези пари ВЕЧЕ :)
ако изчака за петица - там вече е смислено
Оригиналът е един, всички останали са бледи имитации. :butt::butt::butt:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5083171
Ало сектата, смартове има години преди гризаните ябълки да се сетят за това :)
Таблетския дизайн са го крали от класики във фантастиката.
Големия оригинал, ергономия и полиране 8)
И американско патентно право... което позволява съществуване на патентни тролове.
И сектантите се радват :D
---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
а аз прости му казвам да не си взима четворка, защото не си струва на тези пари ВЕЧЕ :)
4s - 650 с договор, 5 поне 1000, ако няма драстична разлика дали си струва?
tokata_pz_flex
26-08-2012, 10:49
Ето де :) Стоянчо ми е чел мислите :)
Политиката на Епъл е новия модел да идва на цената на предния върхов - демек :
5 на цената на 4С
4С на цената на 4
4 на цената на 3ГС
А тройките се спират от продажба :)
tokata_pz_flex
29-08-2012, 09:43
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5-4910.php
Само не разбрах от къде измъкнаха спецификация , та и снимка . Уж са ... реномиран сайт за такива работи :smoke:
П.С.
Пише уж unoficial
Снимки се търкалят из нета отдавна, все пак чарковете ги правят подизпълнители и изтича инфо.
Характеристиките също се дъвчат от известно време, но докато не излезе на пазара нищо не е 100% сигурно.
Много зависи как е оптимизирана иОС 6, характеристиките може да са повече от достатъчни за години напред, може да клекне и след 6 месеца.
Като се има предвид за какво ще се ползва, че ще е първата подобна играчка, особена разлика кой ще вземеш не виждам.
Като ги има и двата пред теб, гледаш и смяташ (кеф и цена).
tokata_pz_flex
29-08-2012, 11:13
При разлика от около 130-150 лв. мисля , че няма смисъл от по-стария модел ( ако 5-цата остане с тази характеристика и дизайн ) .
При разлика от около 130-150 лв. мисля , че няма смисъл от по-стария модел ( ако 5-цата остане с тази характеристика и дизайн ) .
Разликата ще е поне 400 лв... в началото може да достигне и 600.
tokata_pz_flex
29-08-2012, 11:33
Ами според Епъл цената ще е като на 4С , но все пак сме България , ще поживеем - ще видим :) Пък и аз го изпускам с единия договор ( Септември ) и ще мога да го взема към края на Януари чак ... та ще се е поукротил тук вече .
4С ще е на цената на 3Г, ама едва ли ще го има по операторите вече, но пък ако има, може да е промоция да се разкарат бройките, това имах предвид.
tokata_pz_flex
29-08-2012, 11:43
4 ще е на цената на 3G
4S на цената на 4
5 на цената на 4S
А обикновената тройка се спира от продажба .
Никога не съм тачил Iphone, но тъкмо си купих 4с и съм адски доволен...адски стилен телефон с много удобни приложения. С две ръце "ЗА". 5-ца няма да има скоро в Бг.
Другата седмица се очаква да покажат NOKIA 920. Windows 8 Mobile Phone и интересна камера ... около 20 mpix.
Аз съм леко предубеден към windows 8цата но да видим какво ще излезе. :wc:
Другата седмица се очаква да покажат NOKIA 920. Windows 8 Mobile Phone и интересна камера ... около 20 mpix.
Аз съм леко предубеден към windows 8цата но да видим какво ще излезе. :wc:
И какво и е интересното на камерата?! Всъщност реално е около 2.5 МП, евтини търговски номера.
И какво и е интересното на камерата?! Всъщност реално е около 2.5 МП, евтини търговски номера.
Цък, чети малко... това не са ти китайчетата от диъл екстрим дето слагат 0.8 и пишат 8 :biggrin1:.
Има и снимки на 41 Мпкс от 808 (на 38 реално, част от сензора се губи заради 2 та формата).
Групирането на пиксели е стар номер, цифровия ми апарат дето не е нов го прави.
Така имаш зуум без движещи се части и квадратчета по снимката.
Всъщност атрактивното ще е правилното използване на тая технология за снимане в сумрак, там телефоните загиват.
Ако не се справят с това, ще е язък за парите дето са похарчили за тая технология.
Всъщност ето и ревю от известен сайт за фотография, със примерни снимки и сравнения.
http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview
tokata_pz_flex
03-09-2012, 17:29
Така и така стана въпрос за камери , какво ви е мнението за обективите за Айфон ?
Ако смяташ, че ще го носиш с теб повече от 2 - 3 пъти тоя обектив, забавлявай се.
Но повечето подобни джунджурии обикновено свършват в първото чекмедже.
А за парите на някои такива ще си купиш доста прилична сапунерка, дето поне ще може да снима в сумрак и тъмнина.
tokata_pz_flex
03-09-2012, 17:57
Аз не бих го носил това , даже и без пари да ми го дават :)
Питам с каква цел е направено ? Оптичен зуум , или просто рекламен трик ? :) Много съм далече от мисълта че телефон ще снима по-добре от нормално апаратче :)
Точно оптичен зуум, то и микроскоп бяха направили :)
Аз не бих го носил това , даже и без пари да ми го дават :)
Питам с каква цел е направено ? Оптичен зуум , или просто рекламен трик ? :) Много съм далече от мисълта че телефон ще снима по-добре от нормално апаратче :)
Оптичен зуум без механична стабилизация е нищо. С други думи колкото и стабилно да го държиш с ръка ще имаш размазани снимки.
Ето сравнително достоверно видео на следващия Iphone: http://www.youtube.com/watch?v=5NxwD_NhIZ8&feature=player_detailpage
Последният слух за Nokia lumia 920 е за мизерна 8mpix камера.
tokata_pz_flex
03-09-2012, 22:41
Ами ако е това , изглежда добре де :) гледам са махнали стъкления заден панел , та не би трябвало да се троши толкова . Казваха , че ще е по-тънък , но аз лично не намирам разлика . Ще видим на 12-ти дали ще представят по-различен дизайн от това , макар че силно се съмнявам .
Това на клипчето е Fake. ;-)
tokata_pz_flex
03-09-2012, 22:58
Докич аз какви ли не концепции видях и вече спрях да им се радвам и надявам :smoke: На мен ми се искаше нещо с пълноразмерен на телефона дисплей , около 6-7 мм. дебело ... ама едва ли ще е така .
Каквото изкарат това ще е , на 12-ти ще си покаже :) До тогава само гадаене :)
След Iphone 3GS,нищо хубаво не видяхме от Apple.Да 4 изглежда добре,но само толкова,създава ти впечатление за солидност,но само докато не го изпуснеш и тогава разбираш,че комбинацията от стъкло и мек алуминий не е най-удачната.Да Samsung правят телефоните си от пластмаса,но според мен това си има и предимствата.Моят S2 за една година е падал на всички възможни страни и единствено има леки ожулвания по страничният кант.Всъщност от многото S2 около мен само на един успяха да му счупят дисплея.Относно удобството при ползване,ще попитам Доко дали си спомня колко пъти опита да ми прати снимки на ГТВ-то от своя Iphone и накрая дали успя?Iphone не е лош телефон,но далеч не е това за което го изкарват и мисля,че Apple много добре го осъзнават.Ако ти знаеше,че правиш нещо много по-добро от конкуренцията,щеше ли да сe превърнеш в патентен трол?
tokata_pz_flex
04-09-2012, 15:45
Аз до колкото знам Iphone може да се свързва само с други Iphone през блутута . Сигурно за това не е успял да ти изпрати снимките ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZwvtD59t1uM
Нещо не ме впечатли тоя 3D телефон . Сигурно на живо ще изглежда по-ясна картинката :balloon:
Аз до колкото знам Iphone може да се свързва само с други Iphone през блутута . Сигурно за това не е успял да ти изпрати снимките ... :balloon:
За гениалния блутут знаем,на пощата се опита да ми ги прати...
tokata_pz_flex
04-09-2012, 16:40
Е не знам :) При 4-ката не може да се ъплоудват снимки на някои сайтове до колкото знам , и трябвало да се изпратят на някакъв мейл от където се качвали ... пълна глупост :)
А при 4С няма такъв проблем вече .
След Iphone 3GS,нищо хубаво не видяхме от Apple.Да 4 изглежда добре,но само толкова,създава ти впечатление за солидност,но само докато не го изпуснеш и тогава разбираш,че комбинацията от стъкло и мек алуминий не е най-удачната.Да Samsung правят телефоните си от пластмаса,но според мен това си има и предимствата.Моят S2 за една година е падал на всички възможни страни и единствено има леки ожулвания по страничният кант.Всъщност от многото S2 около мен само на един успяха да му счупят дисплея.Относно удобството при ползване,ще попитам Доко дали си спомня колко пъти опита да ми прати снимки на ГТВ-то от своя Iphone и накрая дали успя?Iphone не е лош телефон,но далеч не е това за което го изкарват и мисля,че Apple много добре го осъзнават.Ако ти знаеше,че правиш нещо много по-добро от конкуренцията,щеше ли да сe превърнеш в патентен трол?
Братче не бъркай липсата на интернет. Тогава бях на друг план към оператора и имах лимит на интернета, а от улицата нямаше WiFi. Това беше проблема, че трябваше да се закача за нет. iPhone няма аналог, всичко друго е компромис, точка. ;-) :waving:
iPhone няма аналог, всичко друго е компромис, точка. ;-) :waving:
Буахахахах... то бива сектантство ама ча па толкоз :roll2:
iPhone няма аналог, всичко друго е компромис, точка. ;-) :waving:
Как може нещо което е по-добро да е компромис?Но карай да върви продажбите говорят сами за себеси.:waving:
Повечето продукти на apple използват компоненти на самсунг.
В един момент като им писне на корейците от патентните глупости на хамериканците и ще видим от къде ще взимат дисплеи и памети. :waving:
"
1. Новият iPad
Новият iPad е едно от устройствата на Apple, което има части на Samsung в архитектурата си. Според снимки на вътрешността на устройството, публикувани от iFixIt.com, на гърба на 9,7-инчовия LCD дисплей на iPad има сериен номер, който ни кара да си мислим, че това е именно LCD на Samsung .
2. iPad 2 с Wi-Fi
iFixIt.com също така отбелязва, че iPad 2 с Wi-Fi съдържа двуядрен Apple 1GHz A5 процесор с 200MHz bus и 512 MB RAM, производство на Samsung.
3. iPhone 4S
iPhone 4S работи със Samsung DDR2 RAM.
4. iPhone 3G
Според iFixIt.com, чипът в iPhone 3G който носи логото на Apple, всъщност е Samsung ARM базиран процесор.
5. iPod Touch, 3-тото поколение
ARM процесорът в това устройство също принадлежи на Samsung.
6. MacBook Air
Samsung е една от компаниите, която доставя SSD на Apple за нейния MacBook Air.
7. MacBook Pro с Retina Display
Samsung снабдяват Apple със SSD дискове за MacBook Pro."
Драго, именно, виж как сам си стигнал до извода, а той е, че apple ползват най-доброто (или ефтино) което се предлага на пазара, и съответно го влагат в една съвършенна сглобка.
:roll2:
п.с. А бе вие как мислите се комплектова един продукт като телефон, кола или нещо което е сглобка от части? Вероятно Самсунг са предложили най-добра цена на търга за компоненти, как мислите BOSCH присъства в Алфа Ромео? И дали това не е "ахилесова пета"?
tokata_pz_flex
05-09-2012, 08:33
Съвсем нормално е един продукт да е съставен от компоненти произведени в други фирми . При всички продукти е така , а при електрониката и автомобилостроенето е много силно изразено . Дори и собствени разработки и технологии на повечето фирми се сглобяват от други - фирми подизпълнители . Би било смешно да твърдим например , че ако на болтчетата и нитовете по моделите на Самсунг не пише '' Самсунг " - продукта е боклук или менте :respect:
Stoyan Georgiev
05-09-2012, 12:23
за мен пък ай-фонът е компромис... смешно малък дисплей и е на 1 падане живот - многократно доказано от многобройните ми приятели и познати с айфони изпоначупени от смешни падания :) ела да видиш галаксито как го изтървам по 3 пъти на ден от бюрото и как пада през ден на асфалта и му няма нищо
имам тотален контрол и достъп върху всички файлове на телефона, качвам и правя каквото си искам, няма ай-тюнс лайна, ограничения, джейл-брейкове и т.н. и т.н. хиляди тъпотии
Аpple са просто едни майстори на рекламата и цирка.Колкото и смешно да е все още има хора които вярват,че 5-цата ще възпроизвежда холограми и ще е милиметър дебел.:roll: Не отричам,че първите им телефони бяха добри,но отдавна ги изпревариха и то не само Samsung.
tokata_pz_flex
05-09-2012, 14:45
И с какво ги изпревариха ? Със огромни пластмасови сапунерки ...
Като искаш таблет - си купуваш таблет . За това има Ipad . Аз искам телефон - да си го нося в джоба , а не в раница .
Проблема с падането са го решили при 5-цата , като са махнали цялата стъклария , заедно с дограмата .
Така и не разбрах защо тези които нямат Iphone плюят против него :) Май няма и да разбера :bowdown:
Как що, да се пенят сектантите :thumbup::bounce8::dance::dance::dance:
Сериозно, всичко е въпрос на вкус... пластмаса, ама правят от нея и ударо/прахо/водоустойчиви апарати.
Нокия използват поликарбонат, Моторола карбонови имитации.
Тоталния контрол над апарата умре с Уиндоус 6.Х, искам да видя как ще проконтролираш например тъпотата на Сони да си обединят в последния РОМ силата на звука при звъненето и нотификациите.
Всъщност може де, чупиш буутлоудъра и почваш мазане със самоделни ромове.
Пак там...
И иОС и Андроид и Уин фоун 7/8 вече ползват нещото което уж много плюеха в Симбиан - сертификацията.
Още от буут лоудъра, през кърнела и апликейшън леъра.
Кел файда например от програма за скриптиране и управление на телефона, като липсва функционалността?
Та всичко е въпрос на вкус... и лек намек какво ще се случва и с компютрите в бъдеще.
Stoyan Georgiev
05-09-2012, 15:42
И с какво ги изпревариха ? Със огромни пластмасови сапунерки ...
Като искаш таблет - си купуваш таблет . За това има Ipad . Аз искам телефон - да си го нося в джоба , а не в раница .
Проблема с падането са го решили при 5-цата , като са махнали цялата стъклария , заедно с дограмата .
Така и не разбрах защо тези които нямат Iphone плюят против него :) Май няма и да разбера :bowdown:
с 3-ката с количка ли мислиш, че я транспортирам :)
седи си в джоба без кейсове без протектори
tokata_pz_flex
05-09-2012, 16:03
с 3-ката с количка ли мислиш, че я транспортирам :)
седи си в джоба без кейсове без протектори
Аз сериозно не мога да боравя с тези телефони с една ръка ... Ама на теб щом ти е удобен , действай :) S3 е хубав телефон !
Преди малко гледам един пич държи некъв телевизор до ухото и викам: "Пич да ти помогна да го качим по стълбите", а той: "Не бе, говоря с брат ми". :sad::bounce8::evilsmiley::dance::mrgreen: :bad_evil: :pokey:
DiStefano
05-09-2012, 16:29
Тоталния контрол над апарата умре с Уиндоус 6.Х, искам да видя как ще проконтролираш например тъпотата на Сони да си обединят в последния РОМ силата на звука при звъненето и нотификациите.
Всеки си има гледна точка по много такива въпроси. А това Сони дето са го направили .. преди да го направят имай предвид, че поне 100 японски гения са го мислили и умували. И като цяло производителите на телефони въобще не ги интересува, че ние тука ше ползваме хакове, гличове, ънбрикове и не знам си още кво .. щото немаме 2 евро за някое приложение от маркета, обаче имаме 1000 лв за телефон.
.........И като цяло производителите на телефони въобще не ги интересува, че ние тука ше ползваме хакове, гличове, ънбрикове и не знам си още кво .. щото немаме 2 евро за някое приложение от маркета, обаче имаме 1000 лв за телефон.
К'во уБуу гу речи...;-) :thumbup:
Всеки си има гледна точка по много такива въпроси. А това Сони дето са го направили .. преди да го направят имай предвид, че поне 100 японски гения са го мислили и умували. И като цяло производителите на телефони въобще не ги интересува, че ние тука ше ползваме хакове, гличове, ънбрикове и не знам си още кво .. щото немаме 2 евро за някое приложение от маркета, обаче имаме 1000 лв за телефон.
Напротив, приложението което ползвам за автоматично управление на телефона е съвсем официално и платено.
Но за разлика от Самсунг, НТС, Моторола и т.н. в Андроид 4 Сони решиха, че ще обединят принудително част от настройките (в 2.Х беше опционално и всичко беше ОК).
Хайде сектантите да слезнете на земята...
Телефона струва доста по-малко от 1000 лв., което приложение смятам за смислено си го купувам, контрола не е само хакване.
Има и нещо наречено късъмизация, на екрана да има каквото аз искам, а не някой "дизайнер", да ми дава тази информация която аз искам, да звъни така както аз искам и т.н.
Така както можех да се изгавря с 6.Х без да го направя неизползваем, нищо друго не може.
А ве стига сте се пенили с тея андроиди, мандроиди тука, темата е "iPhone дилема"! Махахаа-а-а-а! Човека ако искаше Самсунг, нямаше да пуска специална тема, а щеше да си купува зрънчо. Хаа...:blah: :sad: :ph34r: :bounce8:
DiStefano
05-09-2012, 20:30
Възможно е да .. Аз си взех XPERIA на Sony, щото е от тази година модел, хареса ми на вид и е функционален. Бях се насочил преди това към MOTO RAZR XT910, но като го видях на живо колко е голям и се отказах. Телефона го ползвам за разговор, снимки чат-пат, някоя игричка докато чакам примерно някъде и мейла. Сигурен съм, че и совалка може да приземиш с него, ако имаш софтуер, но това мен лично не ме интересува. За целта, за която съм го взел ми върши идеална работа. Забележката ти към РОМ-а вероятно е уместна, но мен лично не ме касае .. а и предполагам голям % от потребителите които го ползват. Аз съм се доверил на японските майстори (като в оная реклама на МАЗДА). Пари за IPhone дадох веднъж и повече не мисля да инвестирам в тях .. просто това не е моят телефон. А да .. на мнение съм също, че цената е НЕРЕАЛНО висока, за една такава анджаклама. Тя е продиктувана както повечето Хамерикански продукти.
"Китайска компания се кани да съди Apple заради iPhone 5"
"От GooPhone твърдят, че вече са патентовали дизайна на iPhone 5 за територията на Китай, макар и това да е станало, след като са се запознали с подробностите за дизайна на iPhone 5. Подобна ситуация би могла да възпрепятства всички продажби на Apple в Китай, а не е ясно дали не може да засегне и износа на произведените в Китай телефони. "
Това се казва : с техните камъни по тяхната глава. :D
Nokia се изложиха за пореден път като пуснаха 8 mpix камера в топ-модела си 920. Обещават да снима добре на тъмно и да има много добра стабилизация. Това сме го чували много пъти и преди.... Колкото и добра да е стабилизацията - софтуерната не е като оптичната/механичната.
firedragon
05-09-2012, 23:40
"Китайска компания се кани да съди Apple заради iPhone 5"
"От GooPhone твърдят, че вече са патентовали дизайна на iPhone 5 за територията на Китай, макар и това да е станало, след като са се запознали с подробностите за дизайна на iPhone 5. Подобна ситуация би могла да възпрепятства всички продажби на Apple в Китай, а не е ясно дали не може да засегне и износа на произведените в Китай телефони. "
Това се казва : с техните камъни по тяхната глава. :D
Nokia се изложиха за пореден път като пуснаха 8 mpix камера в топ-модела си 920. Обещават да снима добре на тъмно и да има много добра стабилизация. Това сме го чували много пъти и преди.... Колкото и добра да е стабилизацията - софтуерната не е като оптичната/механичната.
Хубав цитат,ама да беше сложил цялата статия,че има важни уточнение в нея. Китайска компания се кани да съди Apple заради iPhone 5 (http://www.mobilebulgaria.com/news/24328/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8-apple-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-iphone-5)
Всеки има право не мнение. Моето е,че Самсунг не правят нищо особенно и определено не заслужават целия този шум около "хипер ултра мега гига турбо мурбо гъзарския" S3. От както Стийв Джобс го няма Apple просто не е същата компания.
А някой знае ли някоя програмка от гугъл стора за HTC Desire HD, видеорегистратор който да върши работа ??? Ако кажете и навигацийка някоя с безплатни карти ще е супер ... до колкото знам версията на андроида е 2.3.5
rossenvn
07-09-2012, 08:23
http://www.demotivation.us/media/demotivators/demotivation.us_THE-NEW-iPHONE-5-Also-known-as-Samsung-Galaxy-S-III_134678275190.jpg (http://www.demotivation.us/newest/all/the-new-iphone-5-1271321.html)
Роска, Роскаа... ;-)
http://www.mobilebulgaria.com/news/24337/всеки-пети-потребител-на-android-иска-да-смени-телефона-си-с-iphone
А някой знае ли някоя програмка от гугъл стора за HTC Desire HD, видеорегистратор който да върши работа ??? Ако кажете и навигацийка някоя с безплатни карти ще е супер ... до колкото знам версията на андроида е 2.3.5
Потърси car black box в play store . После пробваш една по една коя ще ти свърши работа.
Mapdroyd е безплатно , има offline карти, последния път като го ползвах нямаше навигация.
Google maps има навигация, вече има възможност да си дръпнеш предварително карти. Пробвал съм го това и не работи в София все още.
...
Хаха, много добро !
...
Хаха понеже обичаш факти:
250 милиона продадени iPhone
480 милиона продадени и активни към момента телефони с Андроид + 1.3 милиона нови всеки ден
Има евтини андроид телефони ... скапан хардуер и със стари версии на андроид ! ;)
Ситуация в която човека си разцъква последния iPhone в магазина а в другата ръка за сравнение държи андроид нисък клас за 100$ и какво ще си помисли ! хахаха
Освен това като прочетем внимателно новината за "всеки пети иска да смени" . Едно е да искаш, друго е да можеш а трето да го направиш. ;)
И аз искам нисан R35, може да съм попълнил анкета в някакъв сайт че ще си го купя , но дали ще е вярно това ? :kicking:
И ако се върна към цифрите. Ако "всеки пети" си купи iPhone (не че ще го направят !) и спре напълно да използва андроид телефона си :
480 -20% = 384 мил.
250 + 96 = 346 мил.
Пак са повече андроидите. И разликата става все по-голяма със всеки изминал ден.
В сметката не са включени хората , които ще сменят iphone с андроид - писнало им е да го чупят , от софтуера с хиляди ограничения и т.н. :wc:
tokata_pz_flex
07-09-2012, 10:19
Всяка корейска марка на ден бълва по 1 милион нискобюджетни Андроид сапунерки . А на месец сигурно излизат по 10 нови модела ... и всичката тая армада от мега гъзарски Андроид пишки се конкурират с 1 телефон на година ? Пък то си е за срам мен ако питаш ...
Всяка корейска марка на ден бълва по 1 милион нискобюджетни Андроид сапунерки . А на месец сигурно излизат по 10 нови модела ... и всичката тая армада от мега гъзарски Андроид пишки се конкурират с 1 телефон на година ? Пък то си е за срам мен ако питаш ...
А ти къде мислиш се сглобява iphone ?!
Като пишеш за сапунерки , коя сапунерка според теб е по-качествена : китайската или корейската ?
Какъв 1 телефон ! Ти сам писа преди няколко мнения ,че си продават старите лай*а заедно с новите.
Това , че не пускат още повече модели си е техен проблем.
tokata_pz_flex
07-09-2012, 10:48
Нека се продават . Ти ще си купиш ли стария модел , при наличието на нов ? И нека си е техен проблем :) Съотношението : предлагани модели - брой продажби е в пъти , много пъти по-добро за iphone .
А че се сглобява всичко в Китай , това е така от много време . Само където има и фабрики , и фабрики :holiday2:
rossenvn
07-09-2012, 13:17
Роска, Роскаа... ;-)
http://www.mobilebulgaria.com/news/24337/всеки-пети-потребител-на-android-иска-да-смени-телефона-си-с-iphone
Аз само гледам сеир и наливам масло в огъня:devil2:. Харесвам и андроид и Айфон, Ай сиктир или там както е:tooth:. Това е малко като жените - блондинки ли харесвате или брюнетки - все са жени, ама един го радва едната, друг другата:big_wink:.
И аз искам нисан R35, може да съм попълнил анкета в някакъв сайт че ще си го купя , но дали ще е вярно това ? :kicking:
Драго, от както пишеш това ти е най-доброто попадение, как точно сравни iPhone не е истина. И кво викаш: " Искам, ама няма":-)
...
Роска, а бе те съчките в огъня май ние ги хвърляме. :-)
Токата не се чуди Андроид или iPhone да си вземе, ако перефразирам Драго, Токата си чака "Нисан R35", не му се кара "Голф" :-) :-) :-)
От както пиша в тази тема всеки път ми изваждат "думите" от контекст , но щом ви влече да се заблуждавате ок.
Нисан R35 е това което е Vertu . Не се опитвайте да ми перефразирате, цитирате или обмисляте последното изречение - няма да ви се получи.
rossenvn
07-09-2012, 21:13
Роска, а бе те съчките в огъня май ние ги хвърляме. :-)
Токата не се чуди Андроид или iPhone да си вземе, ако перефразирам Драго, Токата си чака "Нисан R35", не му се кара "Голф" :-) :-) :-)
Не разбирам какво толкова му се чудите? Ако искаш да се фукаш - Ифон, за всичко друго - Корееца. За мен Ифон-а е страхоттен телефон, който никога няма да си купя и проблемът не е цената. Проблемът е, че преди няколко години опитах да кача музика на Ипод - голяма мъка. За нищо не света няма да си причинявам подобно нещо - нито заради дизайн, нито заради имидж. Апаратно самсунга е много напред. Ще видим Новия Ифон какво е. Ще прави ли холограми, клавиатури, свирки или каквото там му се приписва. Ако искаш нещо да работи страхотно и да не го пипаш си вземаш Ифон. Ако искаш нещо, което може да го направиш така, както на теб ти харесва - избор голям.
Не разбирам какво толкова му се чудите? Ако искаш да се фукаш - Ифон, за всичко друго - Корееца. За мен Ифон-а е страхоттен телефон, който никога няма да си купя и проблемът не е цената. Проблемът е, че преди няколко години опитах да кача музика на Ипод - голяма мъка. За нищо не света няма да си причинявам подобно нещо - нито заради дизайн, нито заради имидж. Апаратно самсунга е много напред. Ще видим Новия Ифон какво е. Ще прави ли холограми, клавиатури, свирки или каквото там му се приписва. Ако искаш нещо да работи страхотно и да не го пипаш си вземаш Ифон. Ако искаш нещо, което може да го направиш така, както на теб ти харесва - избор голям.
Доста ограничено гледаш на нещата...
Наистина малко е особено качването на музика и разни други неща на Айфона, викат му синхронизация... Не е просто товарене като на флашка...
Не знам Самсунга какво е апаратно по-напред освен в диагонала, за което се разбрахме че е спорно дали е добре - щом трябва да го ползваш с две ръце - всичко е по даволите - вече е таблет, не телефон. Таблет си имам, и то 10 инчов, искам нещо в златната среда.
И интересно отново плюфни от човек който НЯМА айфон, и твърди че не иска да има...
Между другото, взех на жената едно самсунгче, от най малките Галаксита ( тя категорично отказваше смартфон, ама ко да се направи) и честно казано съм очарован от Андроида - много е приятен и наистина има много приложения, но както и очаквах - има си своите странности. Всичко е въпрос на навик!
rossenvn
07-09-2012, 22:34
Доста ограничено гледаш на нещата...
Наистина малко е особено качването на музика и разни други неща на Айфона, викат му синхронизация... Не е просто товарене като на флашка...
Не знам Самсунга какво е апаратно по-напред освен в диагонала, за което се разбрахме че е спорно дали е добре - щом трябва да го ползваш с две ръце - всичко е по даволите - вече е таблет, не телефон. Таблет си имам, и то 10 инчов, искам нещо в златната среда.
И интересно отново плюфни от човек който НЯМА айфон, и твърди че не иска да има...
Между другото, взех на жената едно самсунгче, от най малките Галаксита ( тя категорично отказваше смартфон, ама ко да се направи) и честно казано съм очарован от Андроида - много е приятен и наистина има много приложения, но както и очаквах - има си своите странности. Всичко е въпрос на навик!
Как да го плюя като казвам, че ми харесва - не си разбрал нещо:cheers:. Апаратно - ами дисплея не е всичко, има процесор, рам памет, това онова. Макар, че ако операционната система е грамотно написана, а в Ифона определено е добра, тези предимства може да се изгубят.
А за спорта да попитам: необходимо ли е да имам Айфон за да го плюя? Или е по-добре да разбера предварително какво ще ми свърши работа, съобразено с моите предпочитания и навици и тогава да купувам. Стига с това късогледство. Да се абсолютизира някаква техника е абсурдно, особено като показателите са меко казано съпоставими.
Хлапетата бяха с два ейпъла и доста се позабавлявах с тях.
Разочарованието ми дойде, когато децата поискаха да си качат някаква модна песен. Трябваше два часа да се ровят в нета за определен сайт, чрез който да я качат, а накрая се оказа, че трябвало и нещо друго...
По-лесно стана с теглене от платен сайт. Три долара!
Както каза балдъзата, във всеки от телефоните има свалени неща за поне три пъти по-висока цена, отколкото струват самите телефони.
Не познавам четворката и сигурно никога няма да си я взема, защото няма да я използувам пълноценно, но и самият факт, че нещо ме ограничава и откровено ме ебават ми оставя един гаден привкус.
По-добре Самсунга със свободата му или някой Привалег, на една четвърт от цената им. Поне няма да те е яд, ако го изпуснеш в кенефа.
Роска, Роскаа... ;-)
http://www.mobilebulgaria.com/news/24337/всеки-пети-потребител-на-android-иска-да-смени-телефона-си-с-iphone (http://www.mobilebulgaria.com/news/24337/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D 0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-android-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%81-iphone)
Докич,батка стига си връзвал и ял хората с тоя твой ΙPhone,смени първо тая Nokia-3210 имаш със смартфон и тогава говори за смартфони.:rotfl:
Момци не знам за какво му се връзвате на акъла на тоя идиот......:smoke:
Тук се е заформило купонче на привърженици на смартфончета, явно :) . В началото на годината отказах един S II че ми се стори неудобен с този огромен дисплей. Дадох го на жена ми да си го мъкне в дамската чанта, че на мен не ми се събира по джобовете :). Като изключим това нямам забележки към самсуняка. Бърз процесор, много памет, много прилична камера, добър дисплей(тук минуса за размера е вече плюс). S III ще да е същото нещо :) .
И понеже така или иначе темата понякога "се мести" около главната, да ви използвам за съвет за избор на смарт телефонче с водоустойчив и противоударен корпус :) . Харесва ми идеята да не пазиш чак толкова телефона си. Май съм се спрял на SE Xperia Active, но някое и друго мнение няма да ми е излишно.
п.п. За Айфон нямам мнение - просто не съм имал такъв!
п.п.п.
Пък и е кофти да не си достатъчно "Smart" и да имаш "smartphone" :) .
И понеже така или иначе темата понякога "се мести" около главната, да ви използвам за съвет за избор на смарт телефонче с водоустойчив и противоударен корпус :) . Харесва ми идеята да не пазиш чак толкова телефона си. Май съм се спрял на SE Xperia Active, но някое и друго мнение няма да ми е излишно.
.
Пробвай с това: http://get.bg/product_info.php?cPath=74&products_id=77138&osCsid=5op39gkok9pcn5h6snqjk15i23 Мой приятел си го взе и е доста доволен.Снима дори и под вода което си беше голяма атракция на морето:smile:
rossenvn
08-09-2012, 13:18
Ето две ревюта на бъдещите зверове:
iphone7 (http://www.doburvecher.com/iphone7)
iphone-5 (http://www.nixanbal.com/премиера-на-iphone-5-по-смешния-начин-част-поредна)
И понеже така или иначе темата понякога "се мести" около главната, да ви използвам за съвет за избор на смарт телефонче с водоустойчив и противоударен корпус :) . Харесва ми идеята да не пазиш чак толкова телефона си. Май съм се спрял на SE Xperia Active
Нисък клас смартфони:
SE Xperia Active /IP67/
Motorola Defy mini
Samsung Galaxy Xcover /IP67/
Среден клас смартфони:
Motorola Defy /IP67/
Motorola Defy+ /IP67/
Между ниския и средния клас:
Sony Xperia Go (той е само прахо и водоустойчив) /IP67/
Информация какво означава IP67 ->
http://www.ruggedtech.com/ip_codes.html
DiStefano
09-09-2012, 08:39
Ето един клип с моето Sony от тракдея в петък. На плеъра, за които не знаят - дават на цял екран и зъбното колело на 1080p.
http://www.youtube.com/watch?v=NDQXfqJRJ7M
Бих казал доста прилично качество за такава камера.
Като стана дума за смартфончета ... запознайте се с новата Nokia Lumia 920.
Ето малко превюта:
http://www.youtube.com/watch?v=cA4vvHrUw3w
http://www.youtube.com/watch?v=rUKMQobl7Bk
http://www.youtube.com/watch?v=pc7JUtUISFE
има и доста други клипчета ...
Оптимизацията на камерата, перфектния HD+ екран, готиния дизайн, безжичното зареждане на телефона са само част от готините вложени параметри в този телефон. При това ще работи с напълно обновената ОС Windows Phone 8.
Сериозно се замислям, в/у купуването на този телефон. Очаква се да излезе на пазара през следващите два месеца.
П.С: Според мен, Nokia най после излезе с хубав телефон на пазара, след дълго време застой и тъпчене на място ;)
EDIT:
Малко и интересно сравнение м/у Nokia Lumia 920 vs Samsung Galaxy S3 -> http://www.youtube.com/watch?v=_Vsekq0IHSc
Lumia не изглежда никак зле, но нека да видим до къде са стигнали с Уиндоус 8, че 7 та реално беше ранна бета :)
Ако са оправили ОС а, става смислено.
digitalundgrd
09-09-2012, 16:08
Ами, а дано ;) Аз съм Нокиа фен още от времето на 3310 хахах :) Минал съм през всички марки телефони (та даже и таблет/телефон Галакси таб) и тъкмо се бях засилил този или другия месец да взема Sony Хperia S и сега като видях тази нова Нокиа май ще взема да я зачакам ;)
иФон-а не е лош, но аз спазвам едно правило, че за телефон повече от 700-800лв не давам...Таа това е главната причина ябълката да не е в моето полезрение с нейната цена от 1000+лв...
Като стана дума за смартфончета ... запознайте се с новата Nokia Lumia 920
И на мен ми е интересна тази нокия но имай предвид , че това е прототип. Т.е. финалната версия може да се различава.
Първият клип, с който я рекламираха новата 920ка се оказа ... fake - не е сниман с телефона.
За OIS-a първоначално не вярвах , че могат да го съберат в корпус с такава дебелина. Ще видим колко добре работи като го тестват хора , които не са на заплата в nokia или ms.
Да припомня , че имаше и други нокии, които докато бяха прототип снимаха по-добре, или поне така ни ги показваха/рекламираха. Пример : N900, N8.
За windows 7 phone така и не намерих работещ софтуер за блокиране на нежелани обаждания. Ползвал съм такива още от Symbian s60 3th edition и UIQ на SE.
Трябва да се поизчака малко да се види windows 8цата какво има и какво няма. Ако трябва ще разгледам и SDK за да видя какво е разрешено и какво не...
Няма стигане, ей...
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=950120
:whistle: :tooth: :hehehm: :Tease: :roll2: :lol:
Няма стигане, ей...
Това сектите не напразно ги забраняват :twisted::twisted::twisted:
tokata_pz_flex
10-09-2012, 09:00
Няма стигане, ей...
За жените - по-силна вибрация ,
за мъжете - по-тесен конектор , да е тясно все едно си с девственица :jumping:
Еее пак дискриминация за Samsung и "компания", няма пълно щастие. :-( http://news.data.bg/2/bulgaria/379191/айфон-и-кльомба-влизат-в-новия-правописен-речник
tokata_pz_flex
11-09-2012, 08:50
http://www.digital.bg/novini/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-iphone-5-%D1%89%D0%B5-%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-4s-news35889.html
Снощи говорих с кака ми , тя си живее във Вегас и я бях помолил да отскочи до магазин на Епъл .
Цената на отключен Айфон 5 без договор ще е 650 долара , което си е приблизително 1000 лв. Обаче ... на митницата като го обмитят и като му платя доставка ще излезе , че е по-добре да се купи от тук .
Тока, ся да не стане така, че кака ти и брат ми си правят заедно барбекюто? ;-):-)
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 10:03
ценовата им политика не е лоша поне, това може да се признае :)
едно не-лошо нещо да има в тоз таЛфон :gayfight::gayfight:
tokata_pz_flex
11-09-2012, 10:15
Запознати кажете може ли да се качва музика , която не е платена ? Аз хубаво се базиках с кака ми миналия месец като си беше тук ... обясняваше ми за Itunes , Icloud и ме пита аз как си качвам музика .
Казах и - с АЙдук :clown:
П.С.
Стоянчо сега е момента да смениш сапунерката :)
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 10:29
сапунерки не ползвам, доста е нехигиенично :D
айтюнс аймюнс
който и да било файл трябва да може човек да си го копира както иска където иска и да го ползва както си иска!
какви са тея синхронизации, тъпотии
и аз имам синхронизация, но тя синхронизира нещата, които имат нужда от това - контакти, пощи, файлове в облака и и всичко друго, което съм посочил т.н.
не музика (макар, че и нея мога да синхронизирам, ако е купена)
тези глупости със синхронизацията на музиката са сложени само за да си взимат те парите от нискокачествените .мп3 файлове, които американците и някои западно-европейци купуват, защото не са достатъчно грамотни
на цените, на които се продават мп3ките бих си купувал оригинални wav-ове, но мп3 за 4 лв... пхаха айде някой друг път :)
иначе има схема как да си качваш безплатно музика на айСапунерката, но тъй като не притежавам пред себе си не мога да ти изброя стъките достатъчно коректно - доко ще знае
Запознати кажете може ли да се качва музика , която не е платена ? Аз хубаво се базиках с кака ми миналия месец като си беше тук ... обясняваше ми за Itunes , Icloud и ме пита аз как си качвам музика .
Казах и - с АЙдук :clown:
П.С.
Стоянчо сега е момента да смениш сапунерката :)
Е па може, как да не може, аз отдавна не ползвам дискове в колата, ползвам си активно ipod-а, вземи си и tomtom car kit :gruebel:
сапунерки не ползвам, доста е нехигиенично :D
айтюнс аймюнс
който и да било файл трябва да може човек да си го копира както иска където иска и да го ползва както си иска!
какви са тея синхронизации, тъпотии
и аз имам синхронизация, но тя синхронизира нещата, които имат нужда от това - контакти, пощи, файлове в облака и и всичко друго, което съм посочил т.н.
не музика (макар, че и нея мога да синхронизирам, ако е купена)
тези глупости със синхронизацията на музиката са сложени само за да си взимат те парите от нискокачествените .мп3 файлове, които американците и някои западно-европейци купуват, защото не са достатъчно грамотни
на цените, на които се продават мп3ките бих си купувал оригинални wav-ове, но мп3 за 4 лв... пхаха айде някой друг път :)
иначе има схема как да си качваш безплатно музика на айСапунерката, но тъй като не притежавам пред себе си не мога да ти изброя стъките достатъчно коректно - доко ще знае
Тянко не думай, аз си мислех, че ги схващаш нещата. :naughty::unsure: Това което си писал няма връзка с действителността, умните хора даже вкараха "Айфон" в новия правописен речник. :spoko:
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 10:36
Е па може, как да не може, аз отдавна не ползвам дискове в колата, ползвам си активно ipod-а, вземи си и tomtom car kit :gruebel:
Тянко не думай, аз си мислех, че ги схващаш нещата. :naughty::unsure: Това което си писал няма връзка с действителността. :spoko:
е кое по-точно няма връзка с действителността :) ако ми кажеш че iTunes е измислена с различна от печалба цел, направо ще изпадна в истеричен смях
въобще идеята на това да имам отделна програма на компютъра само за да си качвам музика на телефона е абсурдна
с какво музикалния файл трябва да е по-различен, от който и да било друг документ?!
ся разбирам та, че тролваш, но просто е вече безсмислено, качествата на айфона не са в софтуерно отношение, а в сглобката, която както вече няколко пъти пояснихме е в пъти по-добра от конкурентите им
всичко друго е плод на маркетинг - откъдето идват и 30% от цената на айфона ти(айде да я ползваме официално вече думата)
е кое по-точно няма връзка с действителността :) ако ми кажеш че iTunes е измислена с различна от печалба цел, направо ще изпадна в истеричен смях
Ами как мислиш, че съм набухал близо 10GB музика в Айфоня бе Тяна?
Абсолютно елементарно става, айтюнс се ползва за връзка с телефона, посочваш папка от компютъра и синхронизацията се ползва да ти копира файлове от айтюнс на айфон. То е направено за американци, не за индиянци бре. :sex::biggrin::roll2::lol:
Абсолютно елементарно става, айтюнс се ползва за връзка с телефона, посочваш папка от компютъра и синхронизацията се ползва да ти копира файлове от айтюнс на айфон. То е направено за американци, не за индиянци бре. :sex::biggrin::roll2::lol:
И какво пречи да може да се ползва и нормален копи-пейст?
Като част от клиентите са тъпи сектанти да правим и другите на маймуни.
Много сте ми забавни как оправдавате очевадни глупости.
И най-лошото е, че другите виждат как се прецаква най-лесно потребител и почват и те (Зюн, амазон трие книги от киндъли и т.н.)
Радвайте се на воля...
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 10:50
виж ми редактирания пост и разбери комичното в ситуацията
за едните файлове ми трябва някакъв софтуер, за другите - не.... защо?!
ти като си копираш файлове на компа ползваш ли различни програми за всеки един един тип ? не ... е, защо на този компютър с джобни размери по дяволите да трябва да го правя ? имаш 2 причини - едната е вече посочената - да си правят парички и да събират яко статистика(да те следят казано по народно), другата е явна недомислица от софуерния отдел :)
но виж хората обичаме да разсъждаваме по начина - щом те са го направили така - така е най-добре... само дето "те" са същата сбирщина тумбаци като нас, седнали са на една маса и просто са избрали един от всичките варианти, по който да го направят... в случая далеч не са избрали най-удачното за мен :)
и сега си задай въпроса аз как съм изсипал 16 гб музика на самсунга... точно така - ctrl + c, ctrl + v ;)
Ок, съгласих се с вас. :notworthy:
От утре почвам да купувам "Зрънчо". :Tease::wow::screwy:
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 10:55
виж са, тоя подход ужасно много прилича, на някой който кара гоуф двойка или бе ем ве тройка 320и е36, а на теб не ти отива
нека да бъдем обективни - айфона е много качествено изработена вещ - далеч не е най-качествения юзър-experience
а пък аз не се заблуждавам, че освен дисплея и операционната система мойто самсунгче не струва и 40 лева в пластмаса и електроника
виж са, тоя подход ужасно много прилича, на някой който кара гоуф двойка или бе ем ве тройка 320и е36, а на теб не ти отива
нека да бъдем обективни - айфона е много качествено изработена вещ - далеч не е най-качествения юзър-experience
А кой е най-качествения според теб? :lupe:
И някой да ми обясни колко от ресурса на телефона си използва, за какво ?
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 11:01
А кой е най-качествения според теб? :lupe:
да сме обективни ! :)
"а пък аз не се заблуждавам, че освен дисплея и операционната система мойто самсунгче не струва и 40 лева в пластмаса и електроника"
---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 10:57 ----------
И някой да ми обясни колко от ресурса на телефона си използва, за какво ?
какво имаш предвид под ресурс ? оперативни възможности ли ?
според зависи какво ми трябва на момента, но до момента съм му ползвал почти всяка една опцийка - и то не за забавление, ами по работа :) от това да пусна интернет на 4 лаптопа в кола, до елементарно прожектиране на пауърпоинт през блутута, редактиране на снимки в движение и т.н..... ресурс като цяло кое наричаш ? процесорни способности ли или ?
Иди си купи план в ЮК да ти подарят и айфонче...
То скоро имаше подобна игра с награда автомобили, логиката просто кърти.
Всеки апарат на цената на твоя ще има горе долу същото качество, не се заблуждавай... имат си проектирана експлоатационна издържливост.
Колкото до юзър експириънс, за неграмотните юзъри по-добро от айфоня няма.
Факт е, че и МакОС се приема по-лесно от хора които за 1 път виждат компютър.
Това което дразни малко по-напредналите е, че принудително ги равняват на неграмотните.
За функционалност като по-напреднал още не съм видял нещо да стъпи на малкия пръст на Уиндоус мобайл 6.Х но там имаше обратна съвместимост със СЕ и 5.Х та екосистемата беше станала брутална.
За начинаещи обаче писалката и някои особености бяха направо отблъскващи.
Надявам се М$ да са се усетили и да направят в 8 та система в която да има по нещо и за 2 та типа.
(Не е трудно да се добавят адвансед настройки все пак).
Stoyan Georgiev
11-09-2012, 11:12
за линдос мобайл от моторола мх220 насам не знам как стоят нещата, съвсем за кратко използвах една нокия с новия линдос, но за мен това няма нищо общо с това, което беше едно време - може би по-запознати с тези операционни, като морфиъс могат да се изкажат по-компетентно като се доберат до такъв
...
Морфи, видно е, че разбираш от телефони, ОС и техните особености, но не се опитвай да пробуташ на човека пуснал темата Форд, когато той си е поръчал и пита за Мерцедес. :spoko:
Аз нищо не му пробутвам... мнението по питането си го казах отдавна, да изчака да излезе 5 та, да сравни цени и това което го интересува и да си преценява :)
От тогава просто се забавлявам със сектантските опити да превърнете една лъскава играчка в икона 8)
После що Ейпъл откачат... то с такива сектанти наоколо :)
Apple предприе ново преследване, този път срещу полска компания, която оперира интернет магазин. Юристите на ИТ гиганта от Купертино съзряха в името "A.pl" нарушаване на правата върху търговската марка Apple.
Ръководената от Тим Кук корпорация иска анулиране на правата на Internet SA върху търговската марка "A.pl", съобщи местното издание Telepolis.pl. Излиза, че съчетанието от една буква и национален домейн е престъпление.
"A.pl" се занимава с доставка на деликатеси до дома и няма бизнес с електроника. Apple обаче настоява, че името на полския интернет магазин може да заблуди купувачите.
Комисия на Патентното ведомство в Полша е трябвало да гледа претенциите на Apple към "A.pl" на 29 август, но заседанието е било отложено за по-късна дата.
Apple е известна със страстта си да защитава своята собственост върху търговски марки и патенти. В миналото компанията води подобно дело срещу немско кафене, което използва ябълка в своето лого, припомня TechNews.
А Мерцедес просто няма в случая... за такъв ще му трябва секретарка :)
(Мерцедес (Е и нагоре) е кола да те возят в нея ... телефон с подобна идея трябва да си върви със телефонистката :D )
tokata_pz_flex
11-09-2012, 11:50
Копирането специално през itunes е глупост за мен . Както и блутуут синхронизацията с различни от Айфон телефони ... Но , явно е политика на фирмата това . Ще видим утре какво ще са измъдрили Епъл :) Наздраве !
Айде бре, нема ли да пазаруваш :D
tokata_pz_flex
13-09-2012, 08:51
Как да пазарувам , като единия ми договор го предподписах вчера :) А другия е в началото на 2013-та ... белкем до тогава се появи по нашите географски ширини :bg:
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3380/apple-iphone-5
Само не разбирам с какъв процесор ще е това ? Обясняват само че процесора и графиките ще са 2 пъти по-бързи , и до там .
Е, как бре, ще бъде "ремаркъбли" по-бърз - какво повече му трябва да знае на американеца :D
Да си беше взел S3.... ;)
Процесора е А6,на мен ми харесва телефона,но в началото в БГ сигурно ще е майка си и баща си,но като поевтинее малко ще го взема.:wow:
tokata_pz_flex
13-09-2012, 09:03
Е, как бре, ще бъде "ремаркъбли" по-бърз - какво повече му трябва да знае на американеца :D
Да си беше взел S3.... ;)
Кире 5-цата ме кефи повече от Самсунга , с ръка на сърце ти го казвам . Даже S2 ме радва повече от С3 :)
А6 на колко ghz се труди ? Ако е 2.5 ТДИ нема да го купя ! :tequilla:
Мисълта ми бе, че хем ще чакаш още няколко месеца, хем после ще набиеш цифра пари, хем няма да получиш нищо повече :)
Аз поне не виждам някакви, кой знае какви предимства пред други модели, струващи наполовина ;)
tokata_pz_flex
13-09-2012, 09:10
Цената му без договор ще е 1300 лв. С договорче около 25 кинта на месец такса и около 35 лизинг на телефона . На мен не ми се струва голяма разликата с другите телефони , камоли на половина да са по-евтини .
За парите си получаваш уникален дисплей , процесор , операционна система и 2 кила ябълки ... нагризани :)
П.П.
С тия нано сим карти в България няма да дойде преди края на Ноември според мен ... така че няма да закъснея много с покупката :)
П.П2.
3D картите му са уникални
http://www.youtube.com/watch?v=TLCvajE7sgM
Apple fans gonna hate 8)
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5349031_700b.jpg
http://9gag.com/gag/5349031
tokata_pz_flex
13-09-2012, 12:48
Абе има си доста интересни неща :
4 inch екран с доооста добра разделителна способност и яркост , който е някакъв нов вид ... там :)
Обещават доста бързина , пък ще видим
По-стабилна батерия и по-малък като размер процесор , щадящ батерията
3D навигация
Алуминиев тънък корпус
И все си мисля , че с подходящата операционна система , този хардуер ще си върши хубаво работата .
Morfius ти какво ще кажеш по въпроса :)
Е докато не кажат точно какво има вътре (нито процесор, нито графичен, нито оперативна памет се знаят) единствените разлики дето се набиват на очи са ония двете от кодоша по-горе :)
Инак те си ги смятат характеристиките и ОС а, та каквито и да са, ще работи... просто не знам за единия по-голям екран (другото едва ли ще го видиш в ежедневни задачки) дали ще си струва разликата в цената с 4С.
Това вече ти трябва да си прецениш.
tokata_pz_flex
13-09-2012, 13:25
Разликата според мен ще си заслужава - такава е както между 4 и 4С . Паметта я дават 1 ГБ . За процесора се спекулира , ама четох 4 ядрена на 1,2 някъде . А екрана е заедно с тъча , а не като при другите модели . От 4 С бягам като цяло и заради стъкления заден панел , който се троши при изпускане .
Бе то и 5 май има стъклария по корпуса...
Явно си мераклия за новия, та няма какво да го дъвчем, чакаш да излезе :)
digitalundgrd
13-09-2012, 13:57
А какво ви е мнението за НТС Оne X ?
tokata_pz_flex
13-09-2012, 13:59
Аз разцъквах един HTC XL преди няколко дни и ми направи добро впечатление ... ама аз не съм критерии :)
digitalundgrd
13-09-2012, 14:02
Питам, защото мисля, че той е горе долу в категорията (хардуерно) на Самсунг Галакси SIII, но пък като изработка и материали лично на мен много по-ми допадна от така прехваленото галакси...
Stoyan Georgiev
13-09-2012, 14:06
по-качествено изработен е определено, но дисплея на самсунга все пак е по-добър :)
преди 1-2 седмици разцъквах one-x за няколко дена
няма да сбъркаш и него ако вземеш
За всички "сектанти" на ябълката, няма да е лошо да гледате този клип: http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0 . ;)
freekyou
13-09-2012, 15:25
http://div.bg/%D0%98%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8/5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5-iPhone-5_l.a_c.98426_i.219427.html Ето на каква статия попаднах
tokata_pz_flex
13-09-2012, 15:30
И въпреки 5 , 10 , 15-те причини това ще бъде най-продавания смартфон :) Пък и като го ъпдейтнеш с по-нов софтуер , не му отпада гаранцията като при Андроидите :) Цъкаш му ъпдейт и се оправя сам :)
Пък вие го плюйте :)
И въпреки 5 , 10 , 15-те причини това ще бъде най-продавания смартфон :) Пък и като го ъпдейтнеш с по-нов софтуер , не му отпада гаранцията като при Андроидите :) Цъкаш му ъпдейт и се оправя сам :)
Ъпдейта на новия софтуер не сваля гаранцията на никой телефон, ако се прави през телефона или компютърния тул на производителя.
Бъркаш се с готвените ромове и мазането по буутлоудъри.
За най-продавания, във времена в които 50% от стоката е реклама и измама, не е критерий.
Stoyan Georgiev
13-09-2012, 16:23
каква гаранция му пада на андроида бе :D
аз си имам също ъпдейт ... и ?
НТС са по-добри като софтуер/интерфейс в/у ОС а ... Сенсе, календар, смс, майл и т.н.
Самсунг са по-силни в шаренията и медията (екрани, звуци и т.н.).
От 1Х и С3 - НТС то...
Но аз лично бих поизчакал малко, чакат се купчина нови устройства следващите месеци.
tokata_pz_flex
13-09-2012, 16:34
каква гаранция му пада на андроида бе :D
аз си имам също ъпдейт ... и ?
На тоя моя приятел му отказаха да сменят разтечения дисплей , защото бил с друга версия на Андроид и му отпадала гаранцията . Аз казвам каквото съм чул , не съм хакер да ги разбирам толкова :smoke:
Stoyan Georgiev
13-09-2012, 16:48
Ъпдейта на новия софтуер не сваля гаранцията на никой телефон, ако се прави през телефона или компютърния тул на производителя.
Бъркаш се с готвените ромове и мазането по буутлоудъри.
За най-продавания, във времена в които 50% от стоката е реклама и измама, не е критерий.
На тоя моя приятел му отказаха да сменят разтечения дисплей , защото бил с друга версия на Андроид и му отпадала гаранцията . Аз казвам каквото съм чул , не съм хакер да ги разбирам толкова :smoke:
кой знае каква тъпня е направил...
имаш си стандартен ъпдейт от телефона, който си го пускаш когато искаш ;)
tokata_pz_flex
13-09-2012, 17:16
Това е добре , защото иначе би било доста глупаво :)
DiStefano
13-09-2012, 17:16
Не е най-продавания смартфон първо. И второ за Андроидите нема такова нещо с гаранцията .. Аз днес ъпдейтнах до 4.0.4 моя Андроид и всичко си направи сам .. цъкнах ъпдейт и изчаках.
Не го плюем .. ти си решаваш сам.
Успех с покупката
Аз пък не мога да разбера хората,които работят за 5-6-7стотин лева и дават 1000 и кусур лева за телефон па ако ска не с гризана ябълка а с цяла диня да е отзад на капака.
Не визирам никой от темата просто това си е масово явление в България.:tequilla::bg:
tokata_pz_flex
13-09-2012, 18:28
Аз пък не мога да разбера хората,които работят за 5-6-7стотин лева и дават 1000 и кусур лева за телефон па ако ска не с гризана ябълка а с цяла диня да е отзад на капака.
Не визирам никой от темата просто това си е масово явление в България.:tequilla::bg:
Това съм го виждал и при много хора , работещи за 300-400 лв. ( в Пазарджик заплатите не са много големи ) . За мен лично е някакъв вид избиване на комплекс ... вижте че и аз мога да си купя . Глупаво е ... манталитет :bg:
При масата все още доказваме социален статус по погрешен начин ... БМВ/Мерцедес 5 ръка с газ и гуми 4 употреба или телефон за 1000 и кусур и предплатена с 5 лв. вътре и еврейски смс и.
Сефте :)
И аз не визирам никого тук, а социална тенденция не от вчера.
Инак всеки има право да прави с парите си каквото поиска.
Да пишете, и да не пишете, iPhone си остава НАЙ-ДОБРИЯ смартфон.
В по-горните постове всички говорите, сучете и все до един извод стигате - Много Бил Скъп!
Ама нали ви казах, като искате ефтин си купувате "Зрънчо" или "Бор Чвор" и какъвто ви е късмета...
АРе стига сте писали глупости повече, Токата е задал конкретен въпрос, и вече си има ясен отговор, 'бахти Мандроидите, Зрънчовци и 40 инчови телевизори тука... махааа...:wow::wow::wow::smoke::pain::sex:
DiStefano
13-09-2012, 19:24
В по-горните постове всички говорите, сучете и все до един извод стигате - Много Бил Скъп!
Ама нали ви казах, като искате ефтин си купувате "Зрънчо" или "Бор Чвор" и какъвто ви е късмета...
АРе стига сте писали глупости повече, Токата е задал конкретен въпрос, и вече си има ясен отговор, 'бахти Мандроидите, Зрънчовци и 40 инчови телевизори тука... махааа...:wow::wow::wow::smoke::pain::sex:
Моля да обясниш с какво iPhone 4S (актуалния към момента) е по-добър от Galaxy S3, Moto RAZR XT910, Xperia P/S и други да не изброявам ?
Кевларено покритие има ли отзад ?
Корпуса да му е магнезиев ?
А по въпроса за радиото нещо да споделиш ?
А за USB ?
Моля да обясниш с какво iPhone 4S (актуалния към момента) е по-добър от Galaxy S3, Moto RAZR XT910, Xperia P/S и други да не изброявам ?
А за USB ?
А ве пич, кво да ти споделям, купи си "Зрънчо" и на късмет...:tequilla::smoke::pain::wow:
DiStefano
13-09-2012, 19:28
А ве пич, кво да ти споделям, купи си зрънчо и на късмет...:tequilla::smoke::pain::wow:
Взех си вече едно Зрънчо на цената на iPhone.
Поздрави и :falos2:
Взех си вече едно Зрънчо на цената на iPhone.
Поздрави и :falos2:
Е това ви е проблема, а можеше да си вземеш и един Самсунг на цената на едно "Зрънчо". :sex: :waving::roll2::crazy:
:falos2: фалоса може да си го задържиш.
DiStefano
13-09-2012, 19:34
Е това ви е проблема, а можеше да си вземеш и един Самсунг на цената на едно "Зрънчо". :sex: :waving::roll2::crazy:
Ти за нашите проблеми не се притеснявай .. гледай си своите. Самсунг си взех хладилник. Apple ако пуснат някога миксер може и да го пробвам.
Apple ако пуснат някога миксер може и да го пробвам.
Баровец....:gay[1]:
tokata_pz_flex
13-09-2012, 20:23
А за USB ?
Не е по добър от никой от горните . Но за мен лично е по-качествен . Това ще работи и след 5 години , съдейки по iphone 3G дето е на вуйчо ми , и още му държи батерията по 1 седмица .
И не се бъркай , 4S е модел на 1 година , а ти го сравняваш с последните модели на другите марки . Защо не върнеш лентата 1 година назад при другите телефони , пък тогава ще говорим пак .
rossenvn
13-09-2012, 20:42
От толкова мерене дано сте успели да решите на кого му е по-дълъг.....телефона, де:gay[1]: Баси пишкомера стана и тая тема. Никой не пише с каво точно Дъ Ню АйФон е по-добър/лош от другите?
И въпреки 5 , 10 , 15-те причини това ще бъде най-продавания смартфон :)
A million flies can't be wrong - Eat shit !
tokata_pz_flex
13-09-2012, 20:54
От толкова мерене дано сте успели да решите на кого му е по-дълъг.....телефона, де:gay[1]: Баси пишкомера стана и тая тема. Никой не пише с каво точно Дъ Ню АйФон е по-добър/лош от другите?
Не , не трябва да е пишкомер :) Все пак темата е за мнение , а не за плюене . Ама май плюенето е повече от мненията , защото мнение може да даде някой с Айфон , или някой безпристрастен , а не конкуренцията :)
---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:52 ----------
A million flies can't be wrong - Eat shit !
Горното ми мнение май , май важи и за Вас , колега .
pininfarina
13-09-2012, 20:54
Ето, да върнем лентата малко назад ;-)
tokata_pz_flex
13-09-2012, 20:57
При тия телефони разликата също е 1 година :) Но нищо :) Поне имаш чувство за хумор :tequilla: и картинката е яка
Баси да не вземаш % от вноса у нас?
Или слагат някаква дрога в тия телефони?
Освен неговия въпрос който получи ясен отговор, има поне още 6 в темата, а и 10 заблуди които не е лошо да се разсеят.
Та последната инстанция секта или радиоточка го играе? :smoke:
А бе момчурляци, човека ясно в първия пост е задал въпроса си.
Той се чуди какъв смартфон от двата последни модела да си вземе, а вие му предлагате някакви калкулатори тука.
Б'а спрете се малко бре. :smoke: :wow:
rossenvn
13-09-2012, 21:36
А бе момчурляци, човека ясно в първия пост е задал въпроса си.
Той се чуди какъв смартфон от двата последни модела да си вземе, а вие му предлагате някакви калкулатори тука.
Б'а спрете се малко бре. :smoke: :wow:
:BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:
Поздравявам те за постоянството - няма ги вече бобчетата, а щях да ти дам повече отколкото има Бога на съня!
:BIGsmile::BIGsmile::BIGsmile:
Поздравявам те за постоянството - няма ги вече бобчетата, а щях да ти дам повече отколкото има Бога на съня!
Забавлявам се как някои се хващат, нали знаеш, апетита идва с яденето...
В крайна сметка изобщо не ме интересува кой за какво си харчи парите, но този симптом на раздразнителност на притежателите на различен от iPhone смартфон, е силно изразен не само тук. ;-)
pininfarina
13-09-2012, 21:51
Имал съм I phone 3 преди няколко години за около 1-2 месеца. Като цяло ми хареса, но нямах време да му робувам и да се занимавам с него - много добро телефонче но си имаше и доста недъзи.
Наблюденията ми са че общо взето кой с какъвто телефон подкара отначало, такъв си харесва. Аз съм фен на Сони Ериксон ( е вече няма такава търговска марка), преди бях на Ериксон. това са телефоните от които съм сменил най много, като от 2000 г досега съм сменил над 50 апарата - и скъпи и евтини. Няма лоши апарати, стига да си подбереш подходящия за теб апарат а не само да го държиш в кафенето на масата за да те видят :-)
Сега съм със Сони Ериксон ARC S, става телефончето, върши ми добра работа, доста дуракоустойчив е щом издтржа вече 9-ти месец при мен ( това е един от личните ми рекорди :-) ).
Лично аз смятам че по скъп телефон от 500-600 лева вече е малко изхвърляне, но всеки сам си знае :-)
tokata_pz_flex
13-09-2012, 21:57
Даването на много пари е оправдано , ако изкарваш много пари с тоя телефон . В моя случай няма да дам пари на куп , защото е грехота за мен повече от 200 кинта наведнъж за телефон да дам .
...
Дано разбираш Английски:
" Do you seriously think that Apple has nothing to offer when they've sold over 400 million iOS units?"
So let's eat shit, a million flies can't be wrong.
И малко картинки за дразнене на теб и другия сектант:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/337538_4702454758118_1359404803_o.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/250322_10151409465294008_1474528642_n.jpg
http://images.sodahead.com/polls/000784013/polls_pig_5932_734305_answer_1_xlarge.jpeg
Роска за този симптом над мен ти говорех. ;-):wow:
tokata_pz_flex
13-09-2012, 22:11
Няма как да ме дразниш , просто защото не съм сектант :)
Трябва да направят на S2 & S3 , ама направо с валяк :)
Роска за този симптом над мен ти говорех. ;-):wow:
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-ash4/276461_204280876297392_8078445_n.jpg
Пиши си за зрънчо и други подобни неща от компетентноста ти.
Хранилката е интересна ... но не винаги имам време.
tokata_pz_flex
13-09-2012, 22:29
Аз не разбирам защо се храните за нещо , до което никой не е имал допир още :) Та даже не му се знае процесора и графиката ... Според мен , всичко ще е добре синхронизирано с ios6 и машинката ще работи наистина добре . Казвам го / пиша без никакви сектантски предразсъдъци ! Наздраве !
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-ash4/276461_204280876297392_8078445_n.jpg
Пиши си за зрънчо и други подобни неща от компетентноста ти.
Хранилката е интересна ... но не винаги имам време.
Ти ся пъ да не вземеш да се храниш?
На кой му пука...? ;-)
Аз не разбирам защо се храните за нещо , до което никой не е имал допир още :) Та даже не му се знае процесора и графиката ... Според мен , всичко ще е добре синхронизирано с ios6 и машинката ще работи наистина добре . Казвам го / пиша без никакви сектантски предразсъдъци ! Наздраве !
А бе имам едно вътрешно чувство, че съвсем скоро ще имам "допир"...;-)