Log in

View Full Version : Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24

pavlin
26-02-2015, 17:21
До къде я докараха сегашните подлезурковци:

БГНЕС припомня, че късно снощи американският държавен секретар Джон Кери очерта "огнева линия" около България на Балканите.

Пред Комисията по външна политика на Сената Кери заяви, че редица европейски страни, сред които Македония, Косово, Сърбия и Черна гора се намират на "огневата линия", когато става въпрос за отношенията между Вашингтон и Москва. По време не дебатите в Комисия сенаторът Кристофър Мърфи заяви, че Русия буквално марширува в Сърбия, както никога досега. "Когато става въпрос за Македония, Косово, Сърбия и Черна гора, както и за страни като Грузия, Молдова, Приднестровието – те се намират на огневата линия", каза Кери, отговаряйки на сенаторски въпрос за руското влияние в Европа. Той се съгласи с твърдението на Кристофър Мърфи, че "Русия води успешна пропагандна война в контекста на украинската криза".

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:16 ----------

Като спрат кинтите от ФАЩ и КатЪр, проблема ИД ще се реши сам.

И като спрат да изкупуват контрабандния петрол от тях.

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:17 ----------

Вие сега му мислете как ще връщаме кинтите, дето наще убавци ги взимат да купуват на ФАЩ ръждивите железа.

Така е след плонжовете които направиха определени партии след сърцераздерателното откровение на министърчето че няма да пипа част от заделените вече пари. Аз се обзалагам че няма да удържи на обещанието си.

ecotronic
26-02-2015, 17:43
А аз откакто се помня, все някой ме плаши с война и врага, който е близо до мен.

Разликата е само в това, че през първата половина от живота ми този "някой" беше СССР а през втората - САЩ.

По отношение за заема, след като за строежа на Белене се проведе референдум, защо за заема също не се проведе такъв ами решението се остави на една шепа мошеници?

Orm
26-02-2015, 18:07
1 US$ = 1.7374987 Bulgarian levs

Orm
27-02-2015, 00:01
Еко, ето ти отговор на въпроса за Русия и ИД - http://www.vz.ru/news/2015/2/19/730435.html

ecotronic
27-02-2015, 12:21
Еко, ето ти отговор на въпроса за Русия и ИД - http://www.vz.ru/news/2015/2/19/730435.html

Това не е отговор. Това е просто едно становище на Чуркин, което лично аз намирам за доста по-добре аргументирано от това на Лавров.

Orm
27-02-2015, 13:22
Това не е отговор. Това е просто едно становище на Чуркин, което лично аз намирам за доста по-добре аргументирано от това на Лавров.

Ами омске неговото мгение, има и обяснение защо Русия в момента не е в коалицията. Защото няма решение на ООН и нямат съгласието на Сирия....

dimitar_vd62
27-02-2015, 20:55
Мда, нямало да има натовски център във Варна, нямало да има натовски войски - http://www.moreto.net/novini.php?n=281506 .Що трябва да лъжат ми не си кажат от първия път.26800-В -известно като 05 в него служих 3 години.Приемен център на флота, секретно, вътре в него има още едно още по секретно на 70 м. под земята където трябваше да се изнесем в случай на война с НАТО.Служеха само старшини и офицери, веднъж реших да надникна и ме струваше една кофа мастило и 10 години забрана да напускам страната.А даже не видях и входа, само прескочих оградата, то тя беше символична де, ама номера с търсенето на загубена футболна топка не мина.26800-Б -известно като 06 аналогично на 05 само че е предавателен център.Третото не се сещам по номера, но мисля че е "кашишкото" поделение по пътя за Виница.Кашишко за кумуфлаж, под него беше командния център на флота в случай на война, от там се командваше учението ЩИТ 82.Глава не ми остана да си я блъскам в железните каси на вратите.Бяха като люкове.Ма пък ми дадоха 10 дена отпуск за награда.Но пък ми ги праспаднаха от едни 15 дена арест задето си говорих на прав текст с Альошата от Севастопол.Както и да е, честита ни червена точка на челото.http://www.pan.bg/view_article-58-28019-PENTAGONYT-OFICIALNO-BYLGARIQ-VEChE-E-ChAST-OT-DEJSTVIQTA-SREShtU-RUSIQ.html

Orm
28-02-2015, 10:02
Един от най върлите опозиционери на Путин е убит - http://www.vesti.bg/sviat/evropa/ubiha-boris-nemcov-v-centyra-na-moskva-6032410

ecotronic
28-02-2015, 11:20
Мир на праха му.

Orm
28-02-2015, 11:58
Незнайно защо , дори руската опозиция смята че това е провокация ....

nikolaaaay
28-02-2015, 12:20
Ами омске неговото мгение, има и обяснение защо Русия в момента не е в коалицията. Защото няма решение на ООН и нямат съгласието на Сирия....
Абе, то и съгласието на Украйна го няма, но всички виждат, че руските военни са дълбоко в нейната територия. Иначе всеки може да си намира всякакви оправдания и да се прави на по-светец от папата. Въпросът е колко сиво вещество имаш в главата, за да прецениш дали и как лъже и защо.

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:13 ----------

Незнайно защо , дори руската опозиция смята че това е провокация ....
Кое му е незнайното. Убиха го защото говори за корупцията на режима в Кремъл. Опозицията изобщо не смята това за провокация, щото случаят е ясен. Досега всички, които говорят срещу Путин са или убити или в затвора, така че философстването е безсмислено.

Orm
28-02-2015, 12:21
Абе, то и съгласието на Украйна го няма, но всички виждат, че руските военни са дълбоко в нейната територия. Иначе всеки може да си намира всякакви оправдания и да се прави на по-светец от папата. Въпросът е колко сиво вещество имаш в главата, за да прецениш дали и как лъже и защо.

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:13 ----------

Кое му е незнайното. Убиха го защото говори за корупцията на режима в Кремъл. Опозицията изобщо не смята това за провокация, щото случаят е ясен. Досега всички, които говорят срещу Путин са или убити или в затвора, така че философстването е безсмислено.

Колко елементарни били нещата ..... :)

ecotronic
28-02-2015, 12:34
Аз също смятам, че е по-вероятно, това да е провокация, защото не мога да допусна, че Путин би извършил това точно по този начин.

Версии сега ще има много.
Важното в крайна сметка е това, че този човек плати с живота си за една кауза в едни размирни времена.

Orm
28-02-2015, 12:41
Аз също смятам, че е по-вероятно, това да е провокация, защото не мога да допусна, че Путин би извършил това точно по този начин.

Версии сега ще има много.
Важното в крайна сметка е това, че този човек плати с живота си за една кауза в едни размирни времена.

Абсолютно никакъв смисъл няма Путин да го убива, на последните избори този немцов бе събрал 1-2% до колкото си спомням. Не е популярен политик в Русия, а и имайки предвид ситуацията в света съвсем се губи смисъла да е дело на Кремъл....

nikolaaaay
28-02-2015, 12:47
Провокациите в Раша станаха десетки в последните години. ЦРУ вкарват в затвора всеки, който говори срещу Путин, за да го дискредитират.
Рейтингът на Немцов няма никакво значение. Важното е, че всеки ден говореше как се краде и къде отиват парите. Това не е изгодно. На ЦРУ, разбира се, също и на масоните и евреите-ционисти.

Orm
28-02-2015, 13:05
Провокациите в Раша станаха десетки в последните години. ЦРУ вкарват в затвора всеки, който говори срещу Путин, за да го дискредитират.
Рейтингът на Немцов няма никакво значение. Важното е, че всеки ден говореше как се краде и къде отиват парите. Това не е изгодно. На ЦРУ, разбира се, също и на масоните и евреите-ционисти.

ЦРУ викаш а ?!?!? :)
И аз мисля че е дело на ЦРУ....

Тоя Немцов говори срещу Путин от 15 годин, и Путин избра най "подходящия" момент да го елиминира ......

dimitar_vd62
28-02-2015, 13:32
Като в оня виц - руснаците изказали съболезвания за трагедията с Челанджър една минута след старта и 13 секунди преди взрива.Американците пак първи реагираха.Странно.

ecotronic
28-02-2015, 15:22
Като в оня виц - руснаците изказали съболезвания за трагедията с Челанджър една минута след старта и 13 секунди преди взрива.Американците пак първи реагираха.Странно.

1 - Това е виц а в случая хич не е смешно.
2 - Само голям простак може да измисли виц за Чалънджър.

---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

Тоя Немцов говори срещу Путин от 15 годин, и Путин избра най "подходящия" момент да го елиминира ......

А може би и самият Путин е изходил от същото това съображение - а именно, че най-очевидното ще се възприеме като най-невероятно.

pavlin
28-02-2015, 15:33
Заглъхна историята с малайзийския самолет, сега започват да дъвчат историята с Немцов.

Orm
28-02-2015, 15:33
А може би и самият Путин е изходил от същото това съображение - а именно, че най-очевидното ще се възприеме като най-невероятно.

А смисъла какъв е ???

ecotronic
28-02-2015, 15:37
А смисъла какъв е ???

Смисъл не е, като да няма.

dimitar_vd62
28-02-2015, 20:23
Че той не беше опасен за Путин.По скоро някой се е надявал опозиционния митинг да прерастне във всеобщо недоволство.Всъщност Немцов с нищо не е интересен, просто е жертва на напъните да се очерни Путин и Русия.Факта че е бил приятел с Елцин говори достатъчно.Като му чета програмата "300 стъпки към свободата" ми напомня за зората на демокрацията у нас когато ни убеждаваха как ние ще решаваме съдбата на България.Е решихме я.И в НАТО ни приеха без да ни питат и разни други важни решения дет не сме съгласни като например дълга от сегашно време.С две думи ако имаше шанс да е на власт Русия щеше да е това което е България днес.
Интересен е факта че с него е била приятелката му украински модел.Тя защо е жива, обикновенно убийците не оставят свидетели.Какаъв е шанса да причакат Немцов на моста.Обикновенно ги причакват на обичайни за жертвата места.И то колата се е движела, значи те са цнаели че ще е там.Украинката дали не е съпричастна към убийството, примерно по телефона да е казала къде са, доколкото разбрах тя е предбожила да се разходят по моста.А за нея е все едно Немцов ли е чичко паричко или друг.

Колкото до вица за совалката - да не е смешно, но факт е че още на следващия ден се шегували на тая тема - http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=329676 не от Русия, не е от България.

ecotronic
28-02-2015, 21:28
ОК - Немцов не е бил опасен за Путин. Вероятно аз пък съм още по-малко опасен.

Значи мога спокойно да си чакам някой и мен да ме гръмне.

dimitar_vd62
28-02-2015, 21:48
Дрън дрън, ако не беше сегашната ситуация в Русия, Немцов пак щеше да е опозиция но никой нямаше да вдига толкова шум, щеше просто да е новина а не сензация.Ни са пръй на улаф.Причината най-вероятно не е политическа но се използва удобно в момента.Версий много, не е бил света вода ненапита.http://www.tvc.ru/news/show/id/62541

ecotronic
28-02-2015, 21:59
Дрън дрън, ако не беше сегашната ситуация в Русия, Немцов пак щеше да е опозиция но никой нямаше да вдига толкова шум, щеше просто да е новина а не сензация.Ни са пръй на улаф.Причината най-вероятно не е политическа но се използва удобно в момента.Версий много, не е бил света вода ненапита.http://www.tvc.ru/news/show/id/62541

Както много правилно се изрази - ако не беше сегашната ситуация в Русия, Немцов щеше да е........

Но най-вероятно щеше и да е жив.

Orm
28-02-2015, 22:25
Каквото и да е , според мен е прекалено елементарно и за руските и за американските служби.... Все пак едва ли има такива наивници и от едната и от другаата страна. По съм склонен да вярвам че има някаква украинска връзка. Като се има предвид че е бил чест гостенин/съветник в Киев, разхождал се с украинка която му предложила фаталния маршрут (в Русия им предостатъчно модели), също така се очакват едни пари от МВФ..... според мене става дума за делене на някакви пари а и единствените които могат да баламосат населението си с това са украинските Яйценюхи и тем подобни и на запад също може ама в по малка степен според мен... само си представете снимките по вестниците - Руски опозиционер убит на фона на кремъл.... какво по хубаво от това...
Между другото чест им прави на руските политици , днеска цял ден ги гледам никой нищо лошо не каза по негов адрес въпреки че беше мразен от болшинството (смяташе се за един от главните виновници за бедственото положение в Русия през 90-те заедно с Елцин, че дори и за предател). Даже Жириновски дето му изля сока в лицето в едно предаване не каза нито една лоша дума....

dimitar_vd62
28-02-2015, 22:31
Ами самия факт че парадира с 30 години по-млада жена, не ми изглежда на стабилен политик.За обикновен човек е допустимо но за политик не е.Би трябвало да се замисли за мотивите и.Не си представям Путин или Лавров с манекенка.Нито Първанов или баба Меркел с някой 25 годишен.

ecotronic
28-02-2015, 22:34
Тази връзка, както и да я коментираме, все пак е била на 2 - 3 години.
Защо не я коментирахте преди седмица?
Защо едва днес решихте, че тя е неморална, лоша, говори зле за Немцов и т.н. ?

Orm
28-02-2015, 22:40

Не самата връзка , сега той си е в правото да прави каквото си ще (не знам от колко време са се познавали), ама много странно защо нея не са я застреляли и тя не помни практически нищо ... А и кой има интерес от цялото нещо на фона на провала в Украйна и извънземния рейтинг на Путин

dimitar_vd62
28-02-2015, 22:59

За тая връзка днес научих, Немцов не ми е бил интересен че да се занимавам с похожденията му.Като му прочетеш биографията става ясно в колко неща е бил замесен и няма начин да не е настъпил някои интереси.А пък и ако украинката е била подставено лице такива операции се планират не за ден два.Не виждам смисъл Путин да се замесва с такова убийство.

ecotronic
28-02-2015, 23:13
Перат ви мозъците, бре момци.
Схващате ли?

Ето гледната точка на още един "предател":

http://nv.ua/opinion/bershidsky/god-putinskoy-diktatury-27679.html

Orm
01-03-2015, 10:07
Перат ви мозъците, бре момци.
Схващате ли?

Ето гледната точка на още един "предател":

http://nv.ua/opinion/bershidsky/god-putinskoy-diktatury-27679.html

"Там, где в документе 2010 года было сказано о незаконности «попыток насильственным путем изменить конституционный строй РФ», в новом тексте появились строки о «дестабилизации внутренней политической и социальной ситуации в стране» и даже «информационная деятельность, связанная с влиянием на население, особенно молодежь, и нацеленная на то, чтобы преуменьшить историческую, духовную и патриотическую важность защиты Родины»."

Опозицията се бори срещу подобни закони . Както при нас отдавна вече няма понятие родина , духовност , патриотизъм така и там , ако ги няма тези неща ако народа не е единен в защитата на националните си интереси много по лесно ще се сменя власта на "удобни" хора . Имай предвид че всичките тези дето незнайно откъде ги намираш да ги цитираш :) са свързани и се финансират от американски "неправителствени" организации както Яйценюх в Украйна.
Ако ти се вижда толкова тиранична властта в Русия , то може ли да ми кажеш дали може да си представиш повече от 2 партии в САЩ и защо няма наблюдатели на американските избори, как се разгонва протест в САЩ , а и защо хората не избират там директно а избират тези които ще избират вместо тях ????

ecotronic
01-03-2015, 12:06
Ако за теб всички избягали на запад руснаци, като се започне със Солженицин и се свърши с Бершидски са сторили това за да обслужват чужди интереси за пари, то много жалко за теб.

Orm
01-03-2015, 12:10
Ако за теб всички избягали на запад руснаци, като се започне със Солженицин и се свърши с Бершидски са сторили това за да обслужват чужди интереси за пари, то много жалко за теб.

Ти па съвсем ги омеша всичките :) Не ти ли прави впечатление че всичките имат няква американска връзка ??? Тоя Бершидски за първи път го чувам , ама първат статия която отворих започва така - "Искам да призная, че направих нещо глупаво, когато бях млад. През 1993 г. изоставих своето следване в Калифорния и се върнах в Москва."

http://www.webcafe.bg/id_1348401553

ecotronic
01-03-2015, 12:37
Ти па съвсем ги омеша всичките :) Не ти ли прави впечатление че всичките имат няква американска връзка ??? Тоя Бершидски за първи път го чувам , ама първат статия която отворих започва така - "Искам да призная, че направих нещо глупаво, когато бях млад. През 1993 г. изоставих своето следване в Калифорния и се върнах в Москва."

http://www.webcafe.bg/id_1348401553

Истината е, че в Русия много често, различните политически убеждения се заплащат, като по правило със живот.

Изключения от правилото винаги има, но то (правилото) е написано с кръвта на много милиони жертви.

Orm
01-03-2015, 13:59
Чиста пропаганда , ама кажи кое от казаното не е истина - https://www.youtube.com/watch?v=T65SwzHAbes

ecotronic
01-03-2015, 15:31
Чиста пропаганда , ама кажи кое от казаното не е истина - https://www.youtube.com/watch?v=T65SwzHAbes

Не само пропаганда, но и от най-евтината.
Принципно всяка пропаганда съдържа и по малко истина.
Невярното се състои в това, че биват спестявани други едни доста по-значими истински обстоятелства.

Накратко - едностранчивият поглед върху всяко едно нещо е силно заблуждаващ.

Orm
01-03-2015, 15:59
Не само пропаганда, но и от най-евтината.
Принципно всяка пропаганда съдържа и по малко истина.
Невярното се състои в това, че биват спестявани други едни доста по-значими истински обстоятелства.

Накратко - едностранчивият поглед върху всяко едно нещо е силно заблуждаващ.

Всичкото казано е истина (ако не поправи ме), въпроса е че има много премълчано .... но премълчаното както виждаме не е само при руснаците а както се оказва е добра стара западна традиция....

А това че е "евтина" пропаганда ами.... според мене си много качествено клипчето ....всмисъл аз не бих могъл да го направя :)

ecotronic
01-03-2015, 16:12
Е - точно за премълчаването на истината говорим.
Пропаганда има навсякъде, къде по-нескопосана, къде по-изтънчена. Всичко опира до умствения багаж на хората, обект на пропагандата.

Затова съществува и изразът "Прост народ - слаба държава".

Orm
01-03-2015, 16:34
Ето я май истинската причина на цялата работа ... https://www.youtube.com/watch?v=kA5i6cjrbWw

ecotronic
01-03-2015, 16:52
https://openrussia.org/post/view/3043/

Orm
01-03-2015, 17:34
https://openrussia.org/post/view/3043/

Човек ето това е пример за евтина пропаганда... не мога си изнасилвам мозъка толкова..... въпреки че още не съм го изключил .....

ecotronic
01-03-2015, 18:17
Ето я май истинската причина на цялата работа ... https://www.youtube.com/watch?v=kA5i6cjrbWw

На руснаците им липсва ноу-хау в доста сфери от цивилния живот.
Включително и такова, причиняващо вреди на околната среда.
Подобна липса на познание се превръща в техен плюс.:)

Казвайки това, силно се надявам, някой ден, когато природните ресурси от газ им се поизчерпат, да си спомнят за този филм :)

Orm
01-03-2015, 18:19

Казвайки това, силно се надявам, някой ден, когато природните ресурси от газ им се поизчерпат, да си спомнят за този филм :)

Малко остана да чакаме .... има няма 300 години .... след това ще коментираме :)

ecotronic
01-03-2015, 18:23
Малко остана да чакаме .... има няма 300 години .... след това ще коментираме :)

300 години, отнесени към милионите години човешка еволюция са един миг.
Много пъти съм се питал дали е справедливо това 20 - 30 поколения хора да изядат ресурсите на хиляди.

Orm
01-03-2015, 18:42
300 години, отнесени към милионите години човешка еволюция са един миг.
Много пъти съм се питал дали е справедливо това 20 - 30 поколения хора да изядат ресурсите на хиляди.

Според мен докато тези 20-30 поколения изяждат ресурсите , ще се измислят алтернативи ... ама ти нещо в много големи мащаби поцхна да разсъждаваш :)

ecotronic
01-03-2015, 20:11
Според мен докато тези 20-30 поколения изяждат ресурсите , ще се измислят алтернативи ... ама ти нещо в много големи мащаби поцхна да разсъждаваш :)

Аз така си разсъждавам - мащабно. Не си ли забелязал? :)

dimitar_vd62
01-03-2015, 20:34

Ми не, те там издават книгите си без пари.А Немцов 30 години е бил на хранилка на Вашингтон.Колко хора недоволни от живота си при комунизма избягаха назапад и си живеят тихо и кротко.На други които не са случайни им предлагат пари да разкажат в мемоарите си това което всички знаят с цел да подкопаят режима в една страна.Сноудън какъв е, предател или недоволен от политиката на САЩ.

Истината е, че в Русия много често, различните политически убеждения се заплащат, като по правило със живот.

Изключения от правилото винаги има, но то (правилото) е написано с кръвта на много милиони жертви.

Някъде убиват опонентите си , другаде направо президентите си.Национални особености.Благодарение на десидентите сме най-богатата държава в Европа.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

Май не руснаците най-много замърсяват.http://www.rosbalt.ru/infographics/gallery/374/

ecotronic
01-03-2015, 20:39
Ми не, те там издават книгите си без пари.А Немцов 30 години е бил на хранилка на Вашингтон.Колко хора недоволни от живота си при комунизма избягаха назапад и си живеят тихо и кротко.На други които не са случайни им предлагат пари да разкажат в мемоарите си това което всички знаят с цел да подкопаят режима в една страна.Сноудън какъв е, предател или недоволен от политиката на САЩ.

Някъде убиват опонентите си , другаде направо президентите си.Национални особености.Благодарение на десидентите сме най-богатата държава в Европа.

Сноудън, според мен, се бори срещу една неправда.
Но какъвто и да е той, в момента се бори за кожата си.
Ти колко още като него знаеш?
Ха сега се опитай да сметнеш броя на тези които са спасили кожата си бягайки на запад.

Навсякъде убиват, но никъде не убиват десетки милиони.

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

Май не руснаците най-много замърсяват.http://www.rosbalt.ru/infographics/gallery/374/

А кой е казал, че руснаците най-много вредят на околната среда?

dimitar_vd62
01-03-2015, 20:41
Ем те вече руснаци не останали, милиони при тоз милиони при оня, или много се ебът и множат или някой прибавя нулички.Да не забравяме Светата инквизиция и че САЩ са изтребили индианците.

Ми нали каза че им липсва ноу хау причиняващо вреда на околното среда.

Orm
01-03-2015, 20:44
Сноудън, според мен, се бори срещу една неправда.
Но какъвто и да е той, в момента се бори за кожата си.
Ти колко още като него знаеш?
Ха сега се опитай да сметнеш броя на тези които са спасили кожата си бягайки на запад.

Навсякъде убиват, но никъде не убиват десетки милиони.

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

А кой е казал, че руснаците най-много вредят на околната среда?

Чакай са.... ако си се върнал към комунистите върни се и към западните колонии колко народ са избити там ??? Не се води статистика нали , тия не са хора там. Все пак говорим за съвременното положение на нещата.. В Америка не знам да има опозиция , имат 2 партии които обслужват банкерите ... последният който се опита да им се опълчи беше Кенеди (мисля че ти е известно какво стана с него)... А Сноудън незнайно защо се е скрил при тираните ....

ecotronic
01-03-2015, 20:53
Ем те вече руснаци не останали, милиони при тоз милиони при оня, или много се ебът и множат или някой прибавя нулички.Да не забравяме Светата инквизиция и че САЩ са изтребили индианците.

Ми нали каза че им липсва ноу хау причиняващо вреда на околното среда.

Повечето историци доказват, че жертвите само на сталинизма се измерват със 7 - цифрени числа.

Но очевидно ти си от по-малкото историци.

На въпроса за околната среда, пий още една ракия и пак прочети това, което съм написал :)

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Чакай са.... ако си се върнал към комунистите върни се и към западните колонии колко народ са избити там ??? Не се води статистика нали , тия не са хора там. Все пак говорим за съвременното положение на нещата.. В Америка не знам да има опозиция , имат 2 партии които обслужват банкерите ... последният който се опита да им се опълчи беше Кенеди (мисля че ти е известно какво стана с него)... А Сноудън незнайно защо се е скрил при тираните ....

Иде реч за това, че в Русия открай време убиването на опонентите си е съвсем обичаен похват.
В реда на нещата, тъй да се каже.
Както виждаме това продължава и в 21 - ви век.

Orm
01-03-2015, 20:55
Повечето историци доказват, че жертвите само на сталинизма се измерват със 7 - цифрени числа.

На въпроса за околната среда, пий още една ракия и пак прочети това, което съм написал :)

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Иде реч за това, че в Русия открай време убиването на опонентите си е съвсем обичаен похват.

Големи професори сме се събрали тука ей...... А ти Еко я помисли къде се държат толкова хора , къв е тоя лагер бе ??? :)

---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Чакай не почвай и ти като CNN, чакай да видим кой го е гръмнал....

ecotronic
01-03-2015, 20:58
Големи професори сме се събрали тука ей...... А ти Еко я помисли къде се държат толкова хора , къв е тоя лагер бе ??? :)

Не са нужни само лагери. И места, като Катинската гора вършат работа.

Orm
01-03-2015, 21:17
Не са нужни само лагери. И места, като Катинската гора вършат работа.

Говорим за десетки милиони..... Това е повече от населението на Бг.

ecotronic
01-03-2015, 21:20
Говорим за десетки милиони..... Това е повече от населението на Бг.

Русия е необятна страна.:)
Това с мястото ли ти е аргумента "против" за милионите избити?

Orm
01-03-2015, 21:28
Русия е необятна страна.:)
Това с мястото ли ти е аргумента "против" за милионите избити?

Не съм правил задълбочен анализ по въпроса :).... Ама бройката ми се вижда няква мега-надута

dimitar_vd62
01-03-2015, 21:56

На въпроса за околната среда, пий още една ракия и пак прочети това, което съм написал :)[COLOR="Silver"]

Ми ракия не пия, и не мога да разбера защо трябва да се връщаме назад.Времето не можем го върнем и да променим историята.По тая логика двуглавия орел в герба на русия е заимстван от втората римска империя - Византия, която пък е свързана с първата римска империя -Рим, начи всичкото зло в Русия идва от Нерон и Калигула.Чоплим,чоплим ама нищо не казваме за ЦРУ, все КГБ и Сталин.Колко режима са свалили и колки хора са загинали.Що търсят американци до границата с Русия - http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/02/24/u-s-military-vehicles-paraded-300-yards-from-the-russian-border/ само на 300 метра от границата.Дразнят ги после аууу какви са лоши руснаците.Абе що никой не се занимава със северна Корея.Не че няма нарушаване на човешките права не че няма повод, ами просто ни им пука за тях щото нямат ресурса на Русия.Колкото САЩ имат право да си защитават интересите си толкова и Русия и всяка друга държава има.Как, това си е тяхна работа.Обама призна пред снн че са положило усилия да дастабилизират украйна, ама от едното ухо влязло от другото излязло.Още ли трабва да коментираме че Украйна извън Русия не може да очаква друга съдба.Няма как да остане независима или поне демилитаризирана.Или НАТО или руски бази.Варианта да няма бази на НАТО не сработи, както и варианта в бившите страни от Варшавския договор.На Европа не и пречи пречи,тя има интерес от руския пазар, пречи им на ония отвъд океана, че им трябват конфликтни точки за да съществуват.То затова и Украйна спря да плаща газа,/не по собствено желание/, да се ескалира напрежение между нея и Русия.Няма пари, няма газ, Европа замръзва - ау Русия е лоша и т.н.Боли ги оная работа за руския и украинския народ.Ако Русия се предаде какво следва, света ще миряса или слуедващия лош ще е Китай, после Индия и някъде между шамарите Европа.Между другото най-добре е Русия да падне във война защото така ще се приключи и с Европа, ако предположим че конфликта ще е пак и само в Европа.Що мислиш нарекоха прибалтийските републики,България и Румъния Огнената линия.Сори ама аз не искам да мръ за да живеят янките добре.Искам да ди ходят в териториалните води,Европа и Русия да седнат да се разберат да се махне това нелепо правителство от Украйна и това е.Друг вариант с участието на САЩ няма.Всичко друго води до мерене на мускули.

ecotronic
01-03-2015, 22:22
Ами връщаме се назад във времето за да търсим там причините.
Защото те - причините за убийствата на Сталин не са в Сталин а в народ, който търпи такива като Сталин.

Може ли френския народ да търпи такива управници? Категорично не! И това пак го виждаме не другаде а в историята.

Можеше ли Русия да избегне кризата с Украйна?
Ако и беше предложила влияние, което да и осигурява висок жизнен стандарт вместо мизерия - да, със сигурност.
И тогава нямаше да има никакви суросинкеви революции.
Но не може, защото самата тя тъне в мизерия. А тъне в мизерия, защото и нейния народ и управници мислят примитивно, че всичко на този свят се свежда до военна сила.

Лошо ли е, че украинецът иска по-нормален живот - по-близък до този на европееца вместо до този на азиатеца? И като иска това, трябва ли обстоятелството, че граничи с Русия да му е пречка?
САЩ естествено се възползват от ситуацията. А Русия с какво право налага на суверенна държана правила за да защити собствената си сигурност?

Ти в кой век живееш?

Orm
01-03-2015, 23:13
Богатството на запада е пряко свързано с мизерията на изтока....като казваш А кзвай и Б . А можеше ли запада да не разширява НАТО и да не създава потенциална заплаха за Русия? Можеше ли вместо да заплашва руската икономика с отварянето на украинския пазар да беше седнал и да беше се разбрал с руснаците вместо да се държи като властелина на света и да казва че това не е работа на руснаците, а само между Украйна и ЕС ? Може ли САЩ да се примири с едно приятелство на ЕС и Русия?
Докато на запад не разберат че не могат да превърнат Русия в послушна колония (целта на Немцов), а трябва да се отнасят като към равен партньор нищо няма да стане.

ecotronic
01-03-2015, 23:26
Богатството на запада е пряко свързано с мизерията на изтока....като казваш А кзвай и Б . А можеше ли запада да не разширява НАТО и да не създава потенциална заплаха за Русия? Можеше ли вместо да заплашва руската икономика с отварянето на украинския пазар да беше седнал и да беше се разбрал с руснаците вместо да се държи като властелина на света и да казва че това не е работа на руснаците, а само между Украйна и ЕС ? Може ли САЩ да се примири с едно приятелство на ЕС и Русия?
Докато на запад не разберат че не могат да превърнат Русия в послушна колония (целта на Немцов), а трябва да се отнасят като към равен партньор нищо няма да стане.

Ако още не си разбрал, времената на колониите отдавна отминаха. А това означава, че отмина и времето в което течаха едни ресурси от колонизирания към колонизатора.

В днешно време богатството на една нация зависи от собстветите и ресурси, като най-важния от тях е умственият и потенциал.

Накратко там където има добри условия затова хората да работят и създават иновации и блага, стандартът е висок, хората са доволни и това няма нищо общо с беднотията на мързеливия.

На въпроса защо умовете отиват от едно на друго място си отговори сам.

Orm
01-03-2015, 23:41
Ако още не си разбрал, времената на колониите отдавна отминаха. А това означава, че отмина и времето в което течаха едни ресурси от колонизирания към колонизатора.

В днешно време богатството на една нация зависи от собстветите и ресурси, като най-важния от тях е умственият и потенциал.

Накратко там където има добри условия затова хората да работят и създават иновации и блага, стандартът е висок, хората са доволни и това няма нищо общо с беднотията на мързеливия.

На въпроса защо умовете отиват от едно на друго място си отговори сам.

Я кажи например кога Индия се отърва от англичаните ?!?!?
Когато векове наред грабиш (и ресурси и мозъци) не може да очакваш че ограбените ще се оправят на момента ... А и както виждаш ако случайно някой реши че иска да се развива запада веднага намира я химическо я атомно оръжие бомбардира ги , избива върхушката и слага марионетки които да работят за техените интереси.... Само че с Путин не минават тея номера..... Прекалено голям залък , прекалено силен съперник (за сега)

dimitar_vd62
01-03-2015, 23:49
Със същите правила с които сащ защитават интересите си на майната си.Кое е по различното.Те диктуват на цял свят правилата.В случая руснаците имат силно изразено желани да не им налагат условия.Какво лошо има че си отстояват националните интереси.Сталин е имал силна репресивна машина, сега не е така.Прочети из техните форум и блогове и виж настроението на болшинството руснаци.Ако говориш за френската революция тя е минало.Сега да не би да не играят по свирката на Вашингтон.Икато говорим какъв е Путин дай да видим каква е Меркел - http://www.kp.ru/daily/26339/3222632/?from=vesti от кой отбор е тая жена, или при нея е минало забравено а в Русия не.Дали националистите в Украйна са случайно на власт.Що не бяха някои други.Е хубаво Путин такъв-онакъв, ний като го съдим що сме на тоя хал.Нали следваме евроатлантическите и задокеански ценности.Ако изолираме Русия от Украйна какво, ще цъфне и ще върже ли.Ако за тоя четвърт век дето следвахме съветите на запада бяхме постигнали поне половиния стандарт от техния да се съглася че Русия е причината.184 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В БГ!http://www.economynews.bg/мрз-в-българия-&-ес-news62029.html Ето и минималната заплата по години -http://www.kik-info.com/useful_info/mrz.php - не можем да стигнем заплатата от 1992,3,4 година - .След 2000 година откакто сме членове на ЕС пълна трагедияМолбата за членство е от 95 година когато почваме да изпълняваме реформите.Та викаш Русия ни пречи.

ecotronic
02-03-2015, 00:01
Я кажи например кога Индия се отърва от англичаните ?!?!?
Когато векове наред грабиш (и ресурси и мозъци) не може да очакваш че ограбените ще се оправят на момента ... А и както виждаш ако случайно някой реши че иска да се развива запада веднага намира я химическо я атомно оръжие бомбардира ги , избива върхушката и слага марионетки които да работят за техените интереси.... Само че с Путин не минават тея номера..... Прекалено голям залък , прекалено силен съперник (за сега)

Русия чия колония беше?
Напълно разрушена през 1945 та Германия от кои колонии цицаше та стана това, което е сега?
Португалия като е била виден колонизатор някога, сега на какъв хал е?

---------- Post added 02-03-2015 at 00:01 ---------- Previous post was 01-03-2015 at 23:51 ----------

Със същите правила с които сащ защитават интересите си на майната си.Кое е по различното.Те диктуват на цял свят правилата.В случая руснаците имат силно изразено желани да не им налагат условия.Какво лошо има че си отстояват националните интереси.Сталин е имал силна репресивна машина, сега не е така.Прочети из техните форум и блогове и виж настроението на болшинството руснаци.Ако говориш за френската революция тя е минало.Сега да не би да не играят по свирката на Вашингтон.Икато говорим какъв е Путин дай да видим каква е Меркел - http://www.kp.ru/daily/26339/3222632/?from=vesti от кой отбор е тая жена, или при нея е минало забравено а в Русия не.Дали националистите в Украйна са случайно на власт.Що не бяха някои други.Е хубаво Путин такъв-онакъв, ний като го съдим що сме на тоя хал.Нали следваме евроатлантическите и задокеански ценности.Ако изолираме Русия от Украйна какво, ще цъфне и ще върже ли.Ако за тоя четвърт век дето следвахме съветите на запада бяхме постигнали поне половиния стандарт от техния да се съглася че Русия е причината.184 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В БГ!http://www.economynews.bg/мрз-в-българия-&-ес-news62029.html Ето и минималната заплата по години -http://www.kik-info.com/useful_info/mrz.php - не можем да стигнем заплатата от 1992,3,4 година - .След 2000 година откакто сме членове на ЕС пълна трагедияМолбата за членство е от 95 година когато почваме да изпълняваме реформите.Та викаш Русия ни пречи.

Ако след края на ВСВ не бяхме станали част от СИВ и ВД и изобщо част от соц. лагера, къде според теб щяхме да сме сега и колко щеше да е заплатата по години?

Колкото и да се пънеш, че САЩ и членството ни в ЕС са ни виновни, това просто не е вярно!

Причината за да сме на този хал са онези 45 години, които проспахме.

И след като ГДР след 25 години все още не са се оправили от това зло, на нас сигурно ще ни трябват 100.

dimitar_vd62
02-03-2015, 01:16
На чехите , поляците що не им са проблем тия 45 години.Проспахме последните 25 години, щото можехме да сме член на ес и ако си бяхме отстоявали националните интереси.Ма ний отстоявахме чуждите.А що сме били член на ВВ и СИВ ми щот бяхме от страната на булката, както винаги.След като си победен нямаш голям избор освен да приемеш условията на победителита.И сега пак са бутаме между шамарите.Ония горе им е все тая, или ще празнуват или си обират крушите зад окена а ние се оправяме кой как може.Като разправяха навремето за плана Ран-Ът викаха конспирация било.Еми ето що им трябва слаба държава да не им създаваме проблеми.Щото ако си бяхме запазили армията нямаше да са сигурни на чия страна ще застане.Ако имахме икономика трудно ще ни лъжат.Сега на ничия страна няма какво да застане.Бедна опоскана държава най-лесно се командва с обещания.Затъпял народ чакащ някой да му донесе блаженство.Сега какво зависим от Русия.Един газ имаме с който работят тецовете.И един Лукойл.Търговия никаква. Туристи йок.Айде давай да изнасяме за Европа, ама какво.Зеленчуци ли, стомана ли, коли ли, газ ли ще транзитираме, туристи ли ще привлечем.Айде да дойдат големи компании коли да правим ,смартфони телевизори.Къде обаче, в съборените и разграбени предприятия ли.Колкото и да ти е мъчно тука нищо няма да се случи - така е планирано!

ecotronic
02-03-2015, 01:44
Напротив - и чехи и поляци и всички бивши соц страни имат същите проблеми, като нас. Те също щяха да са съвсем друго нещо, ако не бяха попаднали под съветския ботуш след ВСВ. Е да - по-добре са от нас, но и това си има своето обяснение. Поляците създадоха "солидарност" и започнаха да завиват на запад няколко години преди края на соц-а. Чехите пък от много отдавна имат добре развито машиностроене и традиции в него, което успяха да съхранят и по времето на соц-а и след това.

Ти ми посочи една европейска държава, която да не е попаднала под соц-а и сега да има сходни с проблемите на бившите соц. страни.

Всичко това идва да каже, че измислени съюзи, основани на политическа диктатура често пъти биват пагубни а последиците от тях се заличават много мъчително и затова е необходимо много време.

Поради това следва да си направим равносметката и да си извлечем поука. Мястото ни е в Европа. Имаме уникалния шанс да бъдем част от една прогресивна общност. Както навсякъде и тук не е цветя и рози, но е най-доброто, като алтернатива.
Никой не казва, че като ще сме европейци, трябва да се зъбим на Русия.
Нека си подържаме с нея едни нормални икономически отношения, но нищо повече от това.
А това, че Русия върви по погрешен път и вижда като причина за всичките си несгоди врагове навсякъде, това си е неин проблем, който не е от днес.

dimitar_vd62
02-03-2015, 10:41
А ний щото нямахме рмашиностроене но не знайно защо не успяхме да го съхраним.А може би не искаха да го съхраним.Някаква аналогия правя с това че най бедните държави съвпадат с тези в които ще се откриват нови командни центрове на НАТО.Кой ще инвестира в страна на която и е съдено да е първа линия във възможен конфликт.Това обяснява и внезапното интерес към магистрала Хемус.На тези бази им трябва инфраструктура.Все пак американците са помислили и за вариант в който Крим им се изплъзва. https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/01/983091252/ съвсем логично от гледна точка на военните.А сега да видим кой създаде Ислямска държава, с видео от интервюто на Уесли Кларк - https://alterinformation.wordpress.com/2015/02/26/5939915132/ . И пак от западните "приятели" за Борис Немцов.Интересно че тази сутрин гледах сума ти "анализи" на български телевизии подплатени с коментари от видни журналисти и политолози с цел да демонизират Путин.Интересно че в пряко включване на депутат от Украинската рада нямаше нападки и твърденията за прословутите документи уличаващи Русия ги нарече журналистически измислици.Явно коритаров е по-голяма работа от Пол Крейгс, в смисъл, прави впечатление че позицията на българските медии е само тази която плюе Русия и Путин.Ама разбирам ги.А уж в България има свобода на словото.Чудно защо няма пряк ефир да си искаже човек мнението по те зи и други въпроси от национално значение.Но пък може се искажем в някакви светски предавания.Най-често връзката с бтв и тв7 и канал 3 е "лоша" и набързо водещия обявява че "остава малко време и да минем на други въпроси".

Твоя мисъл - "Всичко това идва да каже, че измислени съюзи, основани на политическа диктатура често пъти биват пагубни а последиците от тях се заличават много мъчително и затова е необходимо много време." - ми прав си, този измислен съюз със Вашингтон ще ни струва скъпо и прескъпо.Измислен е защоно ние не за първи път се заиграваме със силните на деня, днес едните утре с другите без да отчитаме националните интереси.И затова винаги сме били под нечия диктатура.Защото се интересуваме само от обещаната финасовата изгода.Не случайно още миналия век са ни нарекли политическата курва на Европа.Като кифла от мола сме, радваме се на банални обещания и се продаваме за жълти стинки.И това е изгодно на запада защото така може да си прокара интересите.Като баба и телефонен изманник.Нямаме това което прави Русия силна - национално достойнство, за западната култура е непонятно как руснака може да се лиши от всичко друго само не и от суверинитете си като държава.Затова е не им се получава на западняците защото са свикнали да купуват всичко с пари.Викаш мястото ни е в Европа.Ама не си задаваш въпроса дали Европа ни иска.

dimitar_vd62
02-03-2015, 19:15
Интересно, в българските медии които са независими и свободни, се тиражират само политици и журналисти про американски настроени.Така и не можах да чуя и другата страна, да не говорим пък да изкажеш мнение в ефир или да зададеш въпрос на госпожа Неински например.Исках да я попитам защо Русия е длъжна да се съобразява с условията на евросъюза който си е един локален съюз на държави.Доколкото разбарх от нея всяка версия различна от тази че Путин е поръчителят е неприемлива и ако не се допусне международно разследване всяка версия различна от спомената ще е невярна.Тъй като режима на Путин е чудовищен исках да попитам колко руски журналисти са убити по времето когато Немцов е бил вице примиер.Тогава обаче не бяха надъхани щото Елцин беше послушен и не искаха оставки. - http://newsland.com/news/detail/id/584327/.Интересно че всички политически убийства са на хора които са били свързани някога с власта, с подземния свят, с олигарсите, като по правило или търсят спасение на запад или западните служби някак ги вербуват точ
но тях защото са опозиция на правителство което не е удобно на запада.Иначе са си просто едни корумпирани личности пишещи статии за който плати повече или неудачни политици искащи да се върнат във власта.

RPWWD
03-03-2015, 17:04
Честит 03.03.1918 :tooth:

dimitar_vd62
03-03-2015, 17:14
Кой му пука за датата, важно е че е повод за празник, т.е. пиене с последвало повръщане.

Orm
06-03-2015, 11:46
http://m.ria.ru/world/20150305/1051162926.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

Що ли не си бомбардират полицейските участъци.....

dimitar_vd62
06-03-2015, 13:12
Операция "Памперс" започна, надявам се този път генералите на янките са си взели поука и са им наредили "серете и мълчете" - http://www.politnavigator.net/sem-rossijjskikh-samoljotov-imitirovali-ataku-na-korabli-nato-v-chernom-more.html на 9-10 март ще са във Варна чудя, се как да организирам едно едно простиране на долни гащи на пристанището.

ecotronic
06-03-2015, 13:18
Такива игрички са опасни, че ако на някой не му издържат нервите, пилотите може да нямат време и да се насерат.

Призовавам да не прибързваме с детинските възхищения.

dimitar_vd62
06-03-2015, 13:47
Честно казано това учение има за цел да провери могат ли да противодействат на оная ситема Хибини.От черноморските държави няма такава която може да води ефективни действия срещу руския подводен и надводен флот.Така че нашите и румънските сапунерки са за прикритие на целта на посещението.След присъединяването на Крим Черно море е капан за кораби на НАТО и САЩ.В смисъл от Крим руснаците покриват цялото Черноморие до Босфора.То затова беше и присъединяването му.Никой умен адмирал няма да вкара тежки кораби и подводници в затворен басейн, при положение че лесно може да се изолират ако гръмнат моста на Босфора.Съмнявам се че този пат ще има сензации независимо то резултатите.Най вероятно ще чуем банално обяснение за успешно проведено учение с нотки на провокации от Русия.

Orm
06-03-2015, 16:20
То това си е по скоро задължително "посрещане". За НАТО-вците щеше да е по притеснително ако не се бяха проявили Су-тата...

ecotronic
06-03-2015, 17:45
Това да показваш с какви възможности разполагаш в мирно време, само ей тъй за да се поперчиш, едва ли е най-умното нещо на света.

Orm
06-03-2015, 20:10
Това да показваш с какви възможности разполагаш в мирно време, само ей тъй за да се поперчиш, едва ли е най-умното нещо на света.

Ами да , какви са тия военни кораби в черно море ?!?!?
За съжаление вместо да се сближават Русия и ЕС се връщат обратно към едни отминали времена ....
Ето че Нуланд вече и на арменците им е обещала демокрация - http://www.rosbalt.ru/exussr/2015/02/18/1369604.html
А и през Грузия и Азербаджан е минала ... може за интерес да жидиш как ще изглеждат границите на НАТО при евнтуална "демокрация" в тия 3 републики

ecotronic
06-03-2015, 20:18
Ами да , какви са тия военни кораби в черно море ?!?!?
За съжаление вместо да се сближават Русия и ЕС се връщат обратно към едни отминали времена ....
Ето че Нуланд вече и на арменците им е обещала демокрация - http://www.rosbalt.ru/exussr/2015/02/18/1369604.html
А и през Грузия и Азербаджан е минала ... може за интерес да жидиш как ще изглеждат границите на НАТО при евнтуална "демокрация" в тия 3 републики

Нищо не никне там, където няма подходящи условия за това.
Ако соц. лагерът и СССР бяха по-доброто място за живеене, нямаше той да се разпадне.
Западът прекрасно знае това и се възползва всячески.

В крайна сметка в основата на всичко е стремежът на хората за по-добър живот. На този стремеж не влияят нито катализаторите на запада, нито Путин, нито Орм....никой.
Рано или късно човек стига дотам закъдето е тръгнал.

Orm
06-03-2015, 21:14
Нищо не никне там, където няма подходящи условия за това.
Ако соц. лагерът и СССР бяха по-доброто място за живеене, нямаше той да се разпадне.
Западът прекрасно знае това и се възползва всячески.

В крайна сметка в основата на всичко е стремежът на хората за по-добър живот. На този стремеж не влияят нито катализаторите на запада, нито Путин, нито Орм....никой.
Рано или късно човек стига дотам закъдето е тръгнал.

Само от Еко зависи :)

Въпроса е че СССР го няма от 25 години , Русия за тези 25 години правеше всичко за сближаване с ЕС и САЩ а те правеха всичко за да не изчезне главния враг на НАТО (причините си ги знаем). Ако ние и редица други държави сме съгласни на ролята на послушни кученца то те просто исторически ,географски, културно просто не могат да си го позволят и няма да го направят . Точно за това обвинявам запада за сегашната ситуация на нова студена война . Вместо да се строят приятелски отношения с този богат гигант ние се опитваме да й диктуваме ...което е абсурд . Тука трябва да отбележим главната роля на САЩ , те също не могат да си позволят добри отношения между Русия и ЕС защото веднага минават на 2-ри план.
Пак повтарям , дори и да приемем че социализма е само зло и не е имало нищо добро то и Русия е държава която е пострадала от него. А и няма нито един руснак от главните тирани (Ленин е евреин, Сталин е грузинец и Хрушов е украинец). Така че проблема не е в Русия и руснаците ами в запада , който не иска да се откаже от идеята че Русия е страшно и опасно зло.

Ето че и в Армения наистина се мъти водата - https://www.youtube.com/watch?v=Xu9Y3rvvAFA&list=PLUbi4X3Ej4STaVy9cY9S9R7tqof-37xs6

ecotronic
06-03-2015, 21:22
Само от Еко зависи :)

Въпроса е че СССР го няма от 25 години , Русия за тези 25 години правеше всичко за сближаване с ЕС и САЩ а те правеха всичко за да не изчезне главния враг на НАТО (причините си ги знаем). Ако ние и редица други държави сме съгласни на ролята на послушни кученца то те просто исторически ,географски, културно просто не могат да си го позволят и няма да го направят . Точно за това обвинявам запада за сегашната ситуация на нова студена война . Вместо да се строят приятелски отношения с този богат гигант ние се опитваме да й диктуваме ...което е абсурд . Тука трябва да отбележим главната роля на САЩ , те също не могат да си позволят добри отношения между Русия и ЕС защото веднага минават на 2-ри план.
Пак повтарям , дори и да приемем че социализма е само зло и не е имало нищо добро то и Русия е държава която е пострадала от него. А и няма нито един руснак от главните тирани (Ленин е евреин, Сталин е грузинец и Хрушов е украинец). Така че проблема не е в Русия и руснаците ами в запада , който не иска да се откаже от идеята че Русия е страшно и опасно зло.

Ето че и в Армения наистина се мъти водата - https://www.youtube.com/watch?v=Xu9Y3rvvAFA&list=PLUbi4X3Ej4STaVy9cY9S9R7tqof-37xs6

Имаше години през които Русия и западът се сближаваха, но нима не беше именно алчността на шепа руснаци причината за да се разпродаде държавата за жълти стотинки, пък хората да тънат в мизерия?
Ще кажеш, че наред с алчността на руската олигархия го имаше и интересът на запада. ОК но при всяка сделка са нужни продавач и купувач. Нима беше невъзможно западът и Русия да се сближават без непременно националният ресурс на Русия да отива в шепа хора? Винаги има начин, но нещата опират все до това, кой държи и хляба и ножа.

Orm
06-03-2015, 21:29
Имаше години през които Русия и западът се сближаваха, но нима не беше именно алчността на шепа руснаци причината за да се разпродаде държавата за жълти стотинки, пък хората да тънат в мизерия?
Ще кажеш, че наред с алчността на руската олигархия го имаше и интересът на запада. ОК но при всяка сделка са нужни продавач и купувач. Нима беше невъзможно западът и Русия да се сближават без непременно националният ресурс на Русия да отива в шепа хора? Винаги има начин, но нещата опират все до това, кой държи и хляба и ножа.

Ми точно тези хора ги премахна Путин и се превърна в Хитлер , Путлер и.т.д
Немцов беше един от разпродаващите държавата , за това и не го обичаха , но при нас този човек се представя като няква реална заплаха за Путин който е отстранен , по същия начин се представят и Навални, Каспаров , Ходорковски и тем подобни . Никой не ни казва че електората им е мизерен и че нямат никакъв шанс на изборите. И защо ли тези всичките имат мноооооого тесни отношения с "неправителствените" американски организации и непосредственно със САЩ.

dimitar_vd62
06-03-2015, 21:38
Мда, както каза един руснак, накъде повече да отстъпваме, зад нас е Москва.Ма тва е непознато чувство в свят в който всичко се купува с пари.
Дали Путин няма пръст в това http://ria.ru/world/20150305/1051127983.html http://www.globalresearch.ca/head-of-nobel-peace-prize-committee-is-fired-requests-obama-to-return-2009-peace-prize/5434882

Orm
06-03-2015, 22:19
http://m.youtube.com/?#/watch?v=JDyswxA3dE0 - Ето че арменците се учат от нашия опит :)

ecotronic
06-03-2015, 22:57
Мда, както каза един руснак, накъде повече да отстъпваме, зад нас е Москва.Ма тва е непознато чувство в свят в който всичко се купува с пари.
Дали Путин няма пръст в това http://ria.ru/world/20150305/1051127983.html http://www.globalresearch.ca/head-of-nobel-peace-prize-committee-is-fired-requests-obama-to-return-2009-peace-prize/5434882

Изобщо не е трябвало да му я дават. Станаха вече двама хамериканците с незаслужени награди за мир.

mordohy
07-03-2015, 00:13
Американците разбират само от сила. Те нямат ценносттна система. За това те уважават само силния. Те си повярваха, че са подчинили Русия и се осраха! Сега се опитват по всякакъв начин да ни вкарат във война и пак ще се осерат, защото просто никой европеец с мозък няма да воюва с Русия. Знаят добре, как свършват тия войни. Оценката за едно оръжие е много различна в САЩ и в Русия. Вземете Макаров и Колт 1911, М16 и Калашников...
Руските са груби, недодялани и с по-ниски характеристики. Проблемът е, че те не губят своите характеристики и в най-жестоките условия. А американските отказват след първия пълнител. Отдавна руснаците не участвуват в надпревара за въовъжаването. Те вървят по свой собствен път. Факти за това има и в изказване на Путин и в беседа с акад. Шипунов. Американците правят Абрамс за 1.1 милиарда долара, а "Приборостроение" Тула РПГ за 100$, което пробива изцяло Абрамса от километър. Стига да можеш да го уцелиш.:bangin::drunk:

Bobo Markov
07-03-2015, 01:35
Американците разбират само от сила. Те нямат ценносттна система. За това те уважават само силния. Те си повярваха, че са подчинили Русия и се осраха! Сега се опитват по всякакъв начин да ни вкарат във война и пак ще се осерат, защото просто никой европеец с мозък няма да воюва с Русия. Знаят добре, как свършват тия войни. Оценката за едно оръжие е много различна в САЩ и в Русия. Вземете Макаров и Колт 1911, М16 и Калашников...
Руските са груби, недодялани и с по-ниски характеристики. Проблемът е, че те не губят своите характеристики и в най-жестоките условия. А американските отказват след първия пълнител. Отдавна руснаците не участвуват в надпревара за въовъжаването. Те вървят по свой собствен път. Факти за това има и в изказване на Путин и в беседа с акад. Шипунов. Американците правят Абрамс за 1.1 милиарда долара, а "Приборостроение" Тула РПГ за 100$, което пробива изцяло Абрамса от километър. Стига да можеш да го уцелиш.:bangin::drunk:

майкоооо къде била мойта тема ... аз чак са я виждам загубеняк съм аз :( Иво, ще зачета, че много интересни геополитики засягате тука, дето в повечето случаи, ама ич не са верни

---------- Post added at 01:35 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

мхм вие сте хора с различни идеологии и затова не ви се фокусират постовете защото няма как да имате обща тема ... имам предвид, че политиката на Русия винаги е била малко като на дивак, политиката на Обама зависи от кредиторите му а те са ционисти и в историята им е да са политически тролове. По отношение на България припомнете си поредната Руско-Турска война, дето някой я кръстил Освободителна война за България :):)

Сега, кое оръжие е по-добро е спорно - оръжията са най-добри когато могат да стрелят и в двете посоки ми е казвал един откаченяк който па се пада учител и на Иво в някакъв период иначе по отношение на технологии - НАТО са доста по-добри по отношение на освоените военни бюджети ;)

ecotronic
07-03-2015, 02:46
Знае ли някой, какво означава 3 в 1?

Това, което предстои:

Министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР и шефът на ДАНС ще се казват.........

Бойко Борисов.

Orm
07-03-2015, 11:20
Звучи съвсем логично - https://www.youtube.com/watch?v=Zws7GmRzpzo

---------- Post added at 09:20 ---------- Previous post was at 09:13 ----------

Знае ли някой, какво означава 3 в 1?

Това, което предстои:

Министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР и шефът на ДАНС ще се казват.........

Бойко Борисов.

Това пък откъде? :)

mordohy
07-03-2015, 14:12
майкоооо къде била мойта тема ... аз чак са я виждам загубеняк съм аз :( Иво, ще зачета, че много интересни геополитики засягате тука, дето в повечето случаи, ама ич не са верни

мхм вие сте хора с различни идеологии и затова не ви се фокусират постовете защото няма как да имате обща тема ... имам предвид, че политиката на Русия винаги е била малко като на дивак, политиката на Обама зависи от кредиторите му а те са ционисти и в историята им е да са политически тролове. По отношение на България припомнете си поредната Руско-Турска война, дето някой я кръстил Освободителна война за България :):)

Сега, кое оръжие е по-добро е спорно - оръжията са най-добри когато могат да стрелят и в двете посоки ми е казвал един откаченяк който па се пада учител и на Иво в някакъв период иначе по отношение на технологии - НАТО са доста по-добри по отношение на освоените военни бюджети ;)

Я да видим за бюджетите!
Когато руснаците дават един милион за военни цели, то това като материален израз е един милион. Интелектуалният труд е винаги бил по други статии. Много малка част се заплаща директно от военния бюджет. Освен това, това винаги са суми отпуснати от бюджета.
В американския вариант е малко по-сложно. Под наслов :прозрачност, не на корупцията и прочие бълвочи, всеки цент цент минава през банките от първи ред, като отпуснат кредит. Тоест ФР кредитира държавният бюджет. Това автоматично намалява реалните стойности на тия бюджети с 20%. Но това не е всичко. Част от тия пари се дават като кредити от втори ред на ведомствата , които също са на кредит.От сложното облагане, от пет долара, само един отива за реално харчене. Останалото са виртуални пари, но със съвсем невиртуални лихви по тях. Имаше фрапиращ анализ на бюджетите на здравните министерства на САЩ и СССР за осемдесетте години. За СССР 11 милиарда, а за САЩ 111, тоест точно десет пъти повече. Това на пръв поглед. Обаче при анализа се оказва, че 100 милиарда са само за заплати и лихви по кредити, а реално за здравеопазване на хората са под 4 милиарда. Да ти припомням ли и за едни 155 милиарда, хвърлени за лазерното оръдие, дето накрая не можа и да пръдне. Та за бюджетите толкоз!
При оръжието нещата са много по-зле. САЩ правят оръжие, което може да се бори само с неорганизиран противник. Тоест за полицейски нужди. Гигантизмът им е очевиден, както и факта, че не са си взели никаква поука от ВСВ и войните водени след това.
Да разгледаме два танка! Абрамс и Т-90.
Абрамса има броня от нискообагатен уран, съвременна електроника, която позволява пълна комуникация и пълно доминиране над Т-72 и по-старите версии на руските танкове. Тегло около 62 тона.
Т-90! Активна броня, пъргав и лек. Със съвременна електроника и активна защита. Като бойна мощ двата танка са доста различни. Абрамса изостава.
Т-90 е около 44 тона, както по традиция са основните руски танкове. Абрамса не може да мине по всеки мост!!!!
Но хайде да го сравним с Т-72.
То е като да сравняваш Т-6 Тигър на Вермахта с Т-34.
Ето тука по-ясно се вижда цялата красота на руската военна мисъл.
В насрещен бой, Т-34 има много малки шансове 88 мм оръдие на Тигъра е поразявало Т-34 на километър и половина. Т-34 и то с 85 мм оръдие е могъл да го порази едва на дистанция от 600-800 метра.
Ето как някои неуки хора отсичат: Тигъра е много по-добрият танк.
Статистиката обаче казва друго!
Само 12% от танковете са унищожени в танкови дуели. Като тука не се отчита простичкият факт, че там е действувала и авиация и артилерия. Следователно са важни другите качества на тия танкове.
Тигърът е тежал и той, колкото Абрамса и само ЖП мостове са го поемали. Горял е високооктанов бензин, който е бил нужен на авиацията. Бил е сложен за изработка и за това е отклонявал висококвалифицирани специалисти. Т-34 са го изработвали жени и деца. Зад един Т-34 са се движили средно два камиона и половина, а зад Тигъра само два са били необходими да му возят тесните вериги, без които не е могъл да се товари на жп вагон.
Тигърът е струвал 800 000 райхсмарки и го е пишело на табела в самият танк. Т-34 е струвал под 4 000 райсмарки.
Кое е по-добре един Тигър или 200 Т-34.
Тигърът, както и Абрамса са много лоши танкове. Това са танкове за паради и борба с мирни жители, а не за война с организиран противник, където тактиката, скоростта и умението на командирите е по-важно от всичко друго.

RPWWD
07-03-2015, 14:35
Мордохай, ВСВ е едно, евентуалната Трета - съвсем друго. Още през Втората световна се вижда колко голяма е ролята на авиацията за наземните операции. Без спечеленото въздушно господство на 22.06.41 немците нямаше да успеят да унищожат близо двадесетте хиляди танка на "братушките" в първият им ешелон в рамките на 2 месеца, да не говорим за меко казано съмнителното качество на Панцервафе в периода 1941 - 1943, придружено от съотношение 1:7 в полза на руснаците. Същото се вижда и на западният фронт в периода 1944 - 1945, където безусловното въздушно господство на англо-американците компенсира техническото и организационно предимство на немците в бронираната техника и начина на използването и.
Същото важи в момента в още по-голяма степен, и именно тук НАТО е много силен - в авиацията, както като бройка, така и като качество. Така че, нито Т-90, нито М1А1 или Леопард 2 ще имат някаква водеща роля в такъв конфликт, освен като "полицейска" сила за контрол на завладени територии. Войната вече отдавна се води "зад хоризонта" с ракети и управляеми бомби от всякакъв тип и бронирата техника е безкрайно уязвима за тях.

Orm
07-03-2015, 14:53
Мордохай, ВСВ е едно, евентуалната Трета - съвсем друго. Още през Втората световна се вижда колко голяма е ролята на авиацията за наземните операции. Без спечеленото въздушно господство на 22.06.41 немците нямаше да успеят да унищожат близо двадесетте хиляди танка на "братушките" в първият им ешелон в рамките на 2 месеца, да не говорим за меко казано съмнителното качество на Панцервафе в периода 1941 - 1943, придружено от съотношение 1:7 в полза на руснаците. Същото се вижда и на западният фронт в периода 1944 - 1945, където безусловното въздушно господство на англо-американците компенсира техническото и организационно предимство на немците в бронираната техника и начина на използването и.
Същото важи в момента в още по-голяма степен, и именно тук НАТО е много силен - в авиацията, както като бройка, така и като качество. Така че, нито Т-90, нито М1А1 или Леопард 2 ще имат някаква водеща роля в такъв конфликт, освен като "полицейска" сила за контрол на завладени територии. Войната вече отдавна се води "зад хоризонта" с ракети и управляеми бомби от всякакъв тип и бронирата техника е безкрайно уязвима за тях.

Единственото вярно нещо от казаното е че като брйка са повече ... което не значи нищо :picnic:

dimitar_vd62
07-03-2015, 17:01

Е са вече додох фсимитли.Освободителна е щото ги няма рязаните, то и сега ако сме са освободили от руското влияние па се натресохме на американското.Клин клин избива единия остава обаче....и така докат фанем майсъл.Няма как иначе докато сме от страната на булката.Понеже сме на по-по-най-хубавото място на балканския п-ов ни трябва не крайна политика а сбалансирана такава.Щото в един моменти Русия и запада могат ни покажат среден пръст, трябва да се мисли напред във времето,ма както са изцепи един -майната и на България аз да забогатея.

Orm
07-03-2015, 19:17
http://m.ria.ru/world/20150307/1051432361.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

http://m.ria.ru/world/20150307/1051416459.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

Съвземаме ли се , какво ли ?!?!?

dimitar_vd62
07-03-2015, 19:24
http://bolgari.net/pochna_se:_bylgarski_voenni_v_ucheniia_na_nato_v_u kraina-n2-9913.html тва са учения да не си послите нещо освен това са планирани...вчера.

Orm
07-03-2015, 19:35
http://bolgari.net/pochna_se:_bylgarski_voenni_v_ucheniia_na_nato_v_u kraina-n2-9913.html тва са учения да не си послите нещо освен това са планирани...вчера.

Е стига де, хората са написали че ученията са планирани отдавна...

dimitar_vd62
07-03-2015, 19:43
Хихихи - http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201503071024-tvq5.htm "Перехватчик шел в эшелоне значительно выше наших самолетов, которые летели ниже уровня гор и оказались невидимыми для иностранного летчика! Тем более, что пилоту истребителя в голову не могло прийти, что тяжелые самолеты, с ракетами на борту, на перехват которых он вылетел, могли находиться между горами."

ecotronic
07-03-2015, 19:55

Какво се е почнало? Нали вече имаше едно такова през септември миналата година, в което ние пак участвахме.

Въпреки всичко идеята за такива учения точно сега и точно в Украйна, никак не е добра.

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:46 ----------

Хихихи - http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201503071024-tvq5.htm "Перехватчик шел в эшелоне значительно выше наших самолетов, которые летели ниже уровня гор и оказались невидимыми для иностранного летчика! Тем более, что пилоту истребителя в голову не могло прийти, что тяжелые самолеты, с ракетами на борту, на перехват которых он вылетел, могли находиться между горами."

Това дет си го посочил е от времето, когато ние служехме (преди повече от 30 г.) . Те руснаците що ли си го припомнят точно сега?

dimitar_vd62
07-03-2015, 19:59
Само гледам и се кефя колко пари се трошат от такива старчоци http://www.razkritia.com/439260/ротшилд-със-зловеща-прогноза-светът-е/ не са ли наситиха и какво перверзно удоволствие могат да изпитват от това да управляват света.Всички беди идват от такива като тях.

ecotronic
07-03-2015, 20:08
Хората работят и произвеждат блага. Но парите преобладаващо не се намират у тях. И все пак щото след като ги има, трябва и да са някъде. За жалост на много хора, те са в ръцете на шепа хора.

Банковата система в настоящия си вид е най-големия паразит в обществото.

dimitar_vd62
07-03-2015, 21:13
Като сякаш има надежда за наченки на здрав разум.http://ria.ru/economy/20150307/1051434667.html

Orm
08-03-2015, 11:24
Май верно се очертават сериозни разногласия между нас и САЩ - http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1814494
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1814502
Чак ще създаваме собствена армия - http://ria.ru/world/20150308/1051471092.html

А дано се осъзнаем и почнем да живеем в мир поне на нашия континент.

Orm
08-03-2015, 12:21
Интересно филмче - https://www.youtube.com/watch?v=RS2YEm3xD-0

RPWWD
08-03-2015, 13:05
Единственото вярно нещо от казаното е че като брйка са повече ... което не значи нищо :picnic:

А кое е вярно според вас, поручик Галицин ;-)

dimitar_vd62
08-03-2015, 23:21

Боб ли трябва да хвърляме или ще споделиш нещо.

Orm
08-03-2015, 23:46

Истината е че руското оръжие се създава за отбрана американското за водене на войни със слаби държави на чужда територия (срещу руснаците на руска територия самолетите на НАТО нямат никакъв шанс ). Самолетите на руснаците и НАТО-вците са почти идентични защото и едните и другите имат шпиони .

Истината е че НАТО и Русия никога няма да влязат в открит конфликт. Но за да оправдаеш финансирането на нови разработки за милиарди ти трябва по сериозен противник от ИД и Осама . За това трябват 2 (минимум) супер сили които да се противопоставят. И САЩ и Русия днеска могат да оправдаят каквито си искат разходи за армията. А военните разработки , както знаем тласкат напред цялото развитие на човечеството. Най добрите мозъци работят именно в тази сфера (лошото е че умират и страдат обикновените хора). Не знам защо но по ефективно използване на тези мозъци няма .

А икономическата и информационната война са нещо съвсем различно.

dimitar_vd62
09-03-2015, 00:09
Хм, изненадан съм, обикновенно плюят Путин и Русия.http://www.moreto.net/novini.php?n=282293
http://www.moreto.net/novini.php?n=282334

RPWWD
09-03-2015, 09:09
Истината е че руското оръжие се създава за отбрана

Е, в това няма грам истина ;-) Основната доктрина на руските/съветските въоръжени сили винаги е била "дълбоката операция", включваща внезапен удар по противника, БЕЗ обявяване на война, и всичките им оръжия са съобразени с тази тактика. Като почнеш от по-слабата бронировка на танковете и БМП-тата, за сметка на увеличаването на скоростта и маневреността, минеш през характеристиките на стратегическа, щурмова, изтребителна и вертолетна авиация, и стигнеш до типовете задвижване на артилерииските и реактивно-минометни установки, ще се убедиш, че е така.
Като стана дума за войни на чужда територия с по-слаби противници, нали знаеш кой измисли термо-баричното оръжие и срещу кого го използва в пещерите на Афганистан ;-)

ecotronic
09-03-2015, 10:33
Истината е че руското оръжие се създава за отбрана американското за водене на войни със слаби държави на чужда територия (срещу руснаците на руска територия самолетите на НАТО нямат никакъв шанс ). Самолетите на руснаците и НАТО-вците са почти идентични защото и едните и другите имат шпиони .

Истината е че НАТО и Русия никога няма да влязат в открит конфликт. Но за да оправдаеш финансирането на нови разработки за милиарди ти трябва по сериозен противник от ИД и Осама . За това трябват 2 (минимум) супер сили които да се противопоставят. И САЩ и Русия днеска могат да оправдаят каквито си искат разходи за армията. А военните разработки , както знаем тласкат напред цялото развитие на човечеството. Най добрите мозъци работят именно в тази сфера (лошото е че умират и страдат обикновените хора). Не знам защо но по ефективно използване на тези мозъци няма .

А икономическата и информационната война са нещо съвсем различно.

И едните и другите аргументират разходите за въоръжаване с нуждата от отбранителни системи.

Странното е обаче това, че много повече се говори за руска отбрана и щатско нападение, отколкото обратното.

Факт е, че САЩ правят най-големи разходи за въоръжаване, ако се разглеждат сумите, като абсолютна стойност. Ако те се разглеждат обаче, като % от БВП, то настоящите разходи на Русия са по-големи и тази тенденция се запазва.

myato
09-03-2015, 12:13
Е, в това няма грам истина ;-) Основната доктрина на руските/съветските въоръжени сили винаги е била "дълбоката операция", включваща внезапен удар по противника, БЕЗ обявяване на война, и всичките им оръжия са съобразени с тази тактика. Като почнеш от по-слабата бронировка на танковете и БМП-тата, за сметка на увеличаването на скоростта и маневреността, минеш през характеристиките на стратегическа, щурмова, изтребителна и вертолетна авиация, и стигнеш до типовете задвижване на артилерииските и реактивно-минометни установки, ще се убедиш, че е така.
Като стана дума за войни на чужда територия с по-слаби противници, нали знаеш кой измисли термо-баричното оръжие и срещу кого го използва в пещерите на Афганистан ;-)

Поинтересувай се, кой е разработвал план за "превантивен" ядрен удар и защо се е отказал от него.

И едните и другите аргументират разходите за въоръжаване с нуждата от отбранителни системи.

Странното е обаче това, че много повече се говори за руска отбрана и щатско нападение, отколкото обратното.

Факт е, че САЩ правят най-големи разходи за въоръжаване, ако се разглеждат сумите, като абсолютна стойност. Ако те се разглеждат обаче, като % от БВП, то настоящите разходи на Русия са по-големи и тази тенденция се запазва.

Така, като гледам, руснаците не са цъфнали на границата на щатите. Чудно обаче янките къф го дърват около Русия, вероятно за приятели...:gruebel::innocent:

ecotronic
09-03-2015, 12:57
Така, като гледам, руснаците не са цъфнали на границата на щатите. Чудно обаче янките къф го дърват около Русия, вероятно за приятели...:gruebel::innocent:

Имаш ли някаква идея, защо не е обратното? Или защо САЩ а не Зимбабве са цъфнали на границата на Русия?

Orm
09-03-2015, 16:17
Американците имат програма за бърз глобален удар, руснаците имат програма за гарантиран отговор.... Американците газят всичко от изток на запад руснаците се отбраняват и предприемат действия само в отговор на агресия срещу тях .... Та не знам за какво нападение на руснаците говорите .... изобшо , кога Русия е нападала някой в Европа ??? (само моля ви без украинската история с окупационните войски на СССР дето превзели Украйна а след това Германия)
А и пак май се почна да се бърка СССР с Русия....

---------- Post added at 14:17 ---------- Previous post was at 14:16 ----------

Имаш ли някаква идея, защо не е обратното? Или защо САЩ а не Зимбабве са цъфнали на границата на Русия?

Може би защото наистина руснаците нямат за цел да управляват света ?!?!?

myato
09-03-2015, 16:30

Автор: Джон Пилджър* counterpunch.org

Неотдавнашната седемдесетгодишнина от освобождаването на Аушвиц ни напомни за ужасните престъпления на фашизма, чиято нацистка иконография е запечатана в съзнанието ни. Фашизмът е запазен като история, като трепкащи кадри на маршируващи мъже в кафяви ризи, престъпленията му са ужасни и неоспорими. И все пак в същите либерални общества, чиито войнолюбиви елити ни призовават никога да не го забравяме, нарастващата опасност от нов фашизъм се премълчава. Защото това е техният фашизъм.

„Да започнеш такава агресивна война – заявяват съдиите на Нюрнбергския процес през 1946 година – е не само международно престъпление, а най-висшата форма на международно престъпление, различаващо се от всички останали по това, че представлява злото само по себе си.“

Ако нацистите не бяха нападнали Европа, нямаше да има Аушвиц и Холокоста. Ако САЩ и техните сателити не бяха нападнали Ирак през 2003 година, почти един милион човека все още щяха да са живи и „Ислямска държава” днес нямаше да ни сразява с диващината си. Нейните привърженици са деца на съвременния фашизъм, откърмени с бомби, с кървави бани и с лъжите на сюрреалистичния театър, наречен новини.

През 2011 година НАТО изстреля 9700 ракети срещу Либия, над една трета бяха насочени към цивилни обекти. Използвани бяха бойни глави с уранов заряд, градовете Мисрата и Сирт потънаха в руини. Червеният кръст откри масови гробове, а УНИЦЕФ докладва, че „повечето от убитите деца са били на възраст под десет години.“

Публичното содомизиране на президента Кадафи с „бунтовнически” байонет бе приветствано от тогавашния американски държавен секретар Хилъри Клинтън с думите: „Дойдохме, видяхме и той умря“. Неговото убийство и унищожението на страната му бяха оправдани с познатата дебела лъжа – планирал бил „геноцид“ срещу собствения си народ. „Знаехме, че ако изчакаме дори ден повече – каза президентът Обама, – в Бенгази, който е с големината на град Шарлът, може да настане такова клане, което да отекне из целия регион и да опетни съвестта на целия свят.“

Това беше изфабрикувано от ислямистките бунтовници, които бяха на път да загубят битката срещу правителството. Те обявиха пред „Ройтерс”, че ще има „истинско клане, такова, каквото видяхме в Руанда“. Тиражирана на 14 март 2011 година, тази лъжа даде искрата за огнения ад, разпален от НАТО и наречен от Дейвид Камерън „хуманитарна интервенция“.

Тайно снабдявани с оръжие и тренирани от британската Специална въздушна служба (SAS), много от „бунтовниците“ станаха част от „Ислямска държава”, чието последно видео показа обезглавяването на двадесет и един работници – християни копти, пленени в Сирт, града, който бе унищожен от бомбардировачи на НАТО в тяхно име.

За Обама, Камерън и Оланд истинското престъпление на Либия беше това, че тя обяви своята икономическа независимост и заяви намерението си повече да не продава петрола си за щатски долари. „Петродоларът“ е стълбът на американска имперска сила. Дръзкият план на Кадафи целеше да създаде обща африканска валута, обезпечена със злато, Централна африканска банка и икономически съюз между по-бедните, но разполагащи с ценни ресурси държави в Африка. Дали наистина щеше да се реализира, не е от значение. Самото обявяване на този план бе немислимо за Щатите и те се подготвиха да се „намесят“ в Африка и да подкупят африканските правителства с военно „партньорство“.

„След атаката на НАТО срещу Либия под прикритието на резолюция на Съвета за сигурност – написа Гарикай Ченгу – Обама конфискува 30 милиарда долара от Централната банка на Либия, които Кадафи е пазел за създаването на Африканската централна банка и на новата валута.“

Моделът на „хуманитарната война“, която се поведе срещу Либия, вече бе спечелил либералните сърца на Запада и особено на медиите. През 1999 година Бил Клинтън и Тони Блеър изпратиха НАТО да бомбардира Сърбия, лъжейки, че сърбите са подложили на геноцид етническите албанци в разколната провинция Косово. Дейвид Шефър, специален посланик на САЩ по въпросите за военните престъпления, тръбеше, че „повече от 225 000 албански мъже на възраст между четиринадесет и петдесет и девет години“ може би са убити. Клинтън и Блеър напомниха за Холокоста и „духа на Втората световна война“. Героичен съюзник на Запада стана Армията за освобождение на Косово, чието криминално досие бе избутано настрана. Британският външен министър Робин Кук увери функционери от АОК, че може да го търсят на мобилния му телефон по всяко време.

Бомбардировките на НАТО срещу Сърбия унищожиха нейната инфраструктура, включително училища, болници, манастири и сградата на националната телевизия. Международни разследващи екипи пристигнаха в Косово, за да изровят доказателства за „холокоста“. ФБР не успя да намери нито един масов гроб и се прибра у дома. Испанският разследващ екип също не откри нищо, а ръководителят му гневно осъди „семантичния пирует на военната пропагандна машина“. Една година по-късно Международният наказателен трибунал на ООН (Хагският трибунал) обяви, че жертвите в Косово са 2788. Те включват бойци и от двете страни, както и сърби и цигани, избити от Армията за освобождение на Косово. Не е имало никакъв геноцид. Този „холокост“ е една нагла лъжа. Причината за атаката на НАТО е била изфабрикувана.

Зад лъжата обаче стояха сериозни интереси. Югославия беше независима мултиетническа федерация, която стоеше като политически и икономически мост между Изтока и Запада по време на Студената война. Повечето й производствени предприятия и комунални услуги бяха държавна собственост. Това не се е приемало добре от разрастващата се Европейска общност и особено от наскоро обединената Германия, обръщаща поглед на изток, за да превземе „естествения си пазар“ в съюзните републики Хърватия и Словения. До времето на срещата на високо равнище в Маастрихт през 1991 година, на която европейците планираха създаването на катастрофалната еврозона, вече е била сключена тайна сделка – Германия да признае Хърватия като държава. Югославия бе обречена.

Във Вашингтон видяха, че югославската икономика изпитва сериозни затруднения, и Световната банка й отказа желаните заеми. НАТО, която по това време беше почти реликва от времето на Студената война, влезе в ролята си на имперска маша. На косовската „мирна“ конференция в Рамбуйе, Франция, през 1999 година сърбите станаха жертва на двулична тактика. В Договора от Рамбуйе беше включен и тайният Анекс В, добавен от американската делегация в последния ден, изискващ на практика военна окупация на цяла Югославия – държава с горчиви спомени за нацистката окупация – и въвеждането на „свободна пазарна икономика“, както и приватизация на всички държавни активи. Нито една суверенна държава не би подписала подобен договор. Наказанието дойде съвсем скоро. Бомбите на НАТО заваляха над една беззащитна страна. Това бе предшественикът на катастрофите в Афганистан и Ирак, Сирия, Либия и Украйна.

От 1945 година насам повече от една трета от държавите, членки на ООН – 69 на брой – са ставали жертва на един или на всички актове на американския съвременен фашизъм, както следва: инвазия, сваляне на правителства, задушаване на народни движения, опорочаване на избори, бомбардиране на хора, сриване на икономики и накрая ужасната атака, позната под името „санкции“, чиято жертва става цялото общество. Според британския историк Марк Къртис загиналите в резултат на всичко това наброяват милиони.

И разбира се, разгърна се и една голяма лъжа.

„Днес за първи път след Единадесети септември нашата военна мисия в Афганистан е приключена.“ Това бяха първите думи в годишното обръщение към нацията на Обама през 2015 г. Впрочем 10 000 американски войници и 20 000 наемници остават в Афганистан за неопределен период от време. „Най-дългата война в историята на Америка е към своя сигурен край“ – каза Обама. В интерес на истината, по данни на ООН през 2014 г. в Афганистан са загинали най-много цивилни в сравнение с всяка друга година. По-голямата част от жертвите са убити през неговия мандат.

Трагедията в Афганистан прилича на тази в Индокитай. В известната си книга „Голямата шахматна дъска: американското превъзходство и неговите геостратегически императиви“ Збигнев Бжежински, кръстникът на американската политика от Афганистан до днешни дни, пише, че ако Америка желае да контролира Евразия и да доминира над света, не може да поддържа популистка демокрация, защото „преследването на власт не е цел, която събужда страстите на народа. … Демокрацията не търпи имперската мобилизация“*. Той е напълно прав. Както Уикилийкс и Едуард Сноудън разкриха, една полицейска държава, една държава подслушвач е узурпирала демокрацията. През 1976 година Бжежински, който тогава е съветник на президента Джими Картър, защити своята теза, като нанесе съкрушителен удар на първата и единствена демокрация в Афганистан. Кой знае за тази жизненоважна част от историята?

През 1960 година в Афганистан, най-бедната държава в света по онова време, започва революция, която през 1978 г. в крайна сметка сваля аристократичния режим. Народната демократична партия на Афганистан (НДПА) създава правителство и обявява своята реформаторска програма, която включва ликвидирането на феодализма, свободното изповядване на всички религии, равни права за жените и социална справедливост за етническите малцинства. Повече от 13 000 политически затворници са освободени и полицейските им досиета са публично изгорени.

Новото правителство предоставя безплатна медицинска помощ на най-бедните, крепостничеството е изкоренено, влиза в действие масова програма за ограмотяване на населението. Към края на 80-те години на ХХ век половината студенти в държавата са жени, почти половината от афганистанските лекари са жени, жени са и една трета от държавните служители и повечето учители. „Всяко момиче – спомня си Саира Норани, която е хирург – можеше да отиде в гимназия и в университет. Можехме да ходим където пожелаем и да носим каквито дрехи ни харесват. Посещавахме кафенета и кина, за да гледаме последния индийски филм и да слушаме модерна музика. Всичко се обърка, когато муджахидините започнаха да настъпват. Те убиваха учители, палеха училища. Бяхме ужасени. Беше смешно и едновременно с това тъжно, че Западът подкрепяше точно тези хора.“

Правителството на НДПА е подкрепяно от СССР, въпреки че според признанието на бившия държавен секретар на САЩ Сайръс Ванс няма доказателства за съветска намеса в революцията. Притеснен от нарастващото самочувствие на освободителните движения по целия свят, Бжежински заключава, че независимостта и прогресът в Афганистан под управлението на НДПА ще се превърнат в заразителен пример за други страни и съответно в заплаха.

На 3 юли 1979 година Белият дом тайно решава да подкрепи племенните „фундаменталистки“ групировки, известни под общото име муджахидини. САЩ им предоставя повече от 500 милиона долара на година в оръжие и друга помощ. Целта е да се свали реформаторското правителство на Афганистан. През август 1979 година американското посолство в Кабул докладва, че „висшите интереси на САЩ налагат правителството на НДПА да падне, без значение какви щети ще бъдат нанесени на социалните и икономически реформи в Афганистан“. Курсивът е мой.

Муджахидините са предвестниците на „Ал Кайда” и „Ислямска държава”. Сред тях е Гулбудин Хекматиар, който получава от ЦРУ десетки милиони долари в брой. Негови специалитети са трафикът на опиум и заливането с киселина на лица на жени, които отказват да носят бурка. Но когато го канят да посети Лондон, министър-председателката Тачър го нарича „борец за свобода“.

Фанатиците като Хекматиар още щяха да се подвизават единствено в своя племенен свят, ако Бжежински не беше дал старт на кампанията за въздигане на ислямския фундаментализъм в Централна Азия, за да подкопае световната борба за политическа независимост и да „дестабилизира“ СССР, „стимулирайки”, както той самият пише в автобиографията си, „неколцина мюсюлмани“. Големият му план е добре дошъл за амбициите на пакистанския диктатор генерал Зия Ул Хак да доминира над региона. През 1986 година ЦРУ и пакистанските тайни служби ISI започват да събират хора от цял свят, които да се присъединят към джихада в Афганистан. Мултимилионерът от Саудитска Арабия Осама бин Ладен е един от тях. Мъже, които по-късно ще се присъединят към талибаните и „Ал Кайда”, се обучават в ислямски колеж в Бруклин, Ню Йорк, а после в паравоенен лагер на ЦРУ във Вирджиния. Името на тази операция е „Циклон“. Нейният успех е отпразнуван през 1996 година, когато последният президент на демократичен Афганистан, Мохамед Наджибула – потърсил закрила в представителството на ООН в Кабул – е обесен от талибаните на улична лампа.

Непредвиденият резултат от операцията и нейните „стимулирани мюсюлмани“ е 11 септември 2001 година. Операция „Циклон” прераства във „войната срещу тероризма”, в която ще изгубят живота си безброй мъже, жени и деца в целия мюсюлмански свят, от Афганистан до Ирак, Йемен, Сомалия и Сирия. Посланието на машата на Запада беше и си остава: „Или си с нас, или си срещу нас“.

Общото при фашизма от миналото и от настоящето са масовите убийства. Американската инвазия във Виетнам имаше своите „свободни стрелкови зони“, „броячи на трупове“ и „косвени щети“. В провинцията Куанг Нгай, от която съм изпращал репортажи, САЩ убиха хиляди цивилни. Но се помни само клането в Ми Лай. В Лаос и Камбоджа най-голямата въздушна бомбардировка в историята отприщи цяла епоха на терор, увековечена от бомбени кратери, които от въздуха приличат на чудовищни огърлици. Бомбардировките дадоха на Камбоджа нейна собствена „ислямска държава”, предвождана от Пол Пот.

Днес най-голямата терористична кампания в света води до екзекуции на цели семейства, гости на сватби в миг се превръщат в оплаквачи на погребения. Те са жертви на Обама. Според „Ню Йорк Таймс” Обама си избира от „списъка за убиване“ на ЦРУ, който му предоставят всеки вторник в Белия дом. Той решава кой ще живее и кой ще умре. Неговото оръдие за екзекуции е ракетата „Хелфайър”, носена от безпилотен самолет, познат като дрон. „Хелфайър” изпържва своите жертви и разпръсква останките им като гирлянди. Специално компютърно приложение регистрира с кръгче всеки „удар“.

Историкът Норман Полок пише: „Заменете маршировката с привидно безвредната милитаризация на тоталната култура. А бомбастичния вожд – с проваления реформатор, безгрижно планиращ и извършващ убийства с неизменната си усмивка на лице.”

Общото при фашизма от миналото и от настоящето е култът към превъзходството. „Аз вярвам в американската изключителност с всяка фибра на моето тяло” – казва Обама, навявайки спомени за националния фетишизъм от 30-те години на ХХ век. Според историка Алфред Макавой един от доверените хора на Хитлер, Карл Шмит, заявил: „Суверенът е този, който определя изключението”. Това обобщава с две думи американизма, днешната световна господстваща идеология. А че тя още не е припозната като хищническа идеология, е резултат на умело и прикрито промиване на мозъци. Коварна, необявена, остроумно представена като просветителство, нейното високомерие олицетворява културата на Запада. И аз израснах, подложен на кинодиетата за американската слава, без да подозирам, че почти всичко в нея е изопачено. Нямах никаква представа например, че Червената армия е унищожила по-голямата част от нацистката военна машина, като е загубила повече от 13 000 000 войници. Щатите, за разлика от Русия, са загубили 400 000, включително в Тихия океан. Холивуд преобръща тази статистика.

Различното днес е, че подканват публиката в киносалоните да кърши ръце, докато наблюдава „трагедията” на американски психопати, които трябва да убиват хора от други държави – точно както ги погубва самият им президент. Въплъщението на холивудското насилие, актьорът и режисьор Клинт Истууд, беше номиниран за „Оскар” тази година за филма си „Американски снайперист”, който разказва за откачен, но лицензиран убиец. „Ню Йорк Таймс” описва лентата като „патриотична семейна драма, която чупи рекордите за посещаемост още в първите няколко дни”.

За американското обвързване с фашизма няма героични филми. По време на Втората световна война гърците смело се бориха срещу нацизма и се опитваха да попречат на гръцкия фашизъм да надигне глава. През 1976 година ЦРУ помогна на фашистка военна хунта да дойде на власт в Атина – както направи в Бразилия и в по-голямата част от Южна Америка. След войната САЩ дадоха убежище на германци и източноевропейци, заговорничили с нацисткия агресор и извършвали престъпления против човечеството, и ги възнаградиха щедро за талантите им. Пример за това е Вернер фон Браун, бащата на нацистката бомба V-2 и на американската космическа програма.

През 90-те години на ХХ век бившите съветски съюзници в Източна Европа и на Балканите станаха военен аванпост на НАТО, а на наследниците на нацисткото движение в Украйна се предостави същата възможност. Отговорен за смъртта на хиляди евреи, поляци и руснаци по време на нацисткото нахлуване в СССР, украинският фашизъм беше реабилитиран и представителите на неговата „нова вълна“ са приветствани като „националисти”.

Това достигна своя апогей през 2014 година, когато администрацията на Обама похарчи 5 милиарда долара за преврат срещу демократично избраното украинско правителство. Щурмоваците бяха неонацисти от групировките „Десен сектор” и „Свобода”. Сред лидерите им беше Олег Тягнибок, който апелира за унищожението на „московско-еврейската мафия“ и „друга измет“, включваща хомосексуалисти, феминисти и хора с леви политически убеждения.

Тези фашисти в момента са част от превратаджийското управление в Киев. Първият заместник-председател на украинския парламент Андрий Парубий бе сред основателите на „Свобода”. На 14 февруари той обяви, че ще лети до Вашингтон с цел „Щатите да ни дадат модерно въоръжение“. Ако той успее да постигне това, Русия ще тълкува този акт като военен.

Нито един западен лидер не обелва и дума за възраждането на фашизма в сърцето на Европа. Единственият, който го направи, е Владимир Путин, чийто народ даде 22 милиона жертви по време на нацисткото нахлуване, тръгнало от украинската граница. На неотдавнашна конференция по въпросите на сигурността в Мюнхен помощник държавният секретар на САЩ, отговарящ за Евразия, Виктория Нюланд се оплака от европейските лидери, които се противопоставят срещу въоръжаването на режима в Киев от Щатите. Тя нарече немския военен министър „министър на пораженчеството“. Точно Нюланд е в дъното на преврата в Киев. Съпруга на Робърт Кейгън, светило на неоконсерваторите и един от създателите на крайно десния „Проект за нов американски век“, тя беше съветник по външната политика на Дик Чейни.

Превратът на Нюланд не се реализира съвсем по план. НАТО не успя да си присвои изконно руската военноморска база в Крим. Преимуществено руското население на Крим – незаконно анексиран към Украйна от Хрушчов през 1954 година – гласува с мнозинство полуостровът да се върне към Русия, както впрочем направи и през 90-те години на миналия век. Референдумът беше доброволен, всенароден и наблюдаван от целия свят. Не бе установена никаква външна намеса.

По същото време Киев се обърна срещу етническо руското население на изток с огромна ярост. Изпрати неонацистка милиция, създадена по модела на немските СС, която бомбардира и напада градове и села. Използва масовия глад като оръжие, прекъсва електричеството, замразява банкови сметки, спира социални осигуровки и пенсии. Над един милион бежанци са избягали през руската граница. В западните медии ги представиха като бегълци от „насилието“, причинено от „руската инвазия“. Главнокомандващият обединените военни сили на НАТО в Европа генерал Брийдлав, чието име и действия може би са вдъхновени от филма на Стенли Кубрик „Доктор Стрейнджлав, или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба“, обяви, че 40 000 руски войници „маршируват“ към Украйна. В ерата на сателитното наблюдение и разузнаване той обаче не успя да докаже абсолютно нищо.

Рускоговорещите и билингвистични хора в Украйна – една трета от населението – отдавна искат федерация, която да отразява етническото разнообразие и същевременно да е автономна и независима от Москва. Повечето не са „сепаратисти“, а граждани, които искат да живеят в сигурност в родината си и се противопоставят на алчния за власт политически режим в Киев. Техният бунт и създаването на автономни „държави“ са нормална реакция на атаките на Киев срещу тях. Малко от това е обяснено на западната публика.

На втори май 2014 година в Одеса 41 етнически руснаци бяха изгорени живи в сградата на профсъюзите, докато полицията наблюдаваше отстрани. Лидерът на „Десен сектор” Дмитро Ярош приветства убийството като „още един светъл ден в нашата национална история“. В американските и британските медии това бе наречено „мътна трагедия“, резултат на сблъсъци между „националисти“ (неонацисти) и „сепаратисти“ (хора, които събират подписи за референдум за федерална Украйна).

„Ню Йорк Таймс” погреба историята, отхвърли я като руска пропаганда срещу фашистката и антисемитска политика, водена от новите клиенти на Вашингтон. „Уолстрийт Джърнал” осъди жертвите – „Смъртоносният огън в Украйна най-вероятно е запален от бунтовниците, казва украинското правителство“. Обама поздрави хунтата за нейната „сдържаност“.

Ако Путин бъде провокиран да се притече на помощ на бунтовниците, предварително изфабрикуваната му от Запада роля на парий ще оправдае лъжата, че Русия напада Украйна. На 29 януари началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал Виктор Муженко неволно отрече основната причина за санкциите, които САЩ и ЕС налагат на Русия, като заяви на пресконференция, че „украинските въоръжени сили не се сражават с редовни части на руската армия“. Имало „отделни граждани”, членове на „незаконни въоръжени групировки“, но не и руска инвазия. Това не е новина. Но Вадим Пристайко, заместник външният министър на Киев, призова за „тотална война“ с ядрено въоръжената Русия.

На 21 февруари американският сенатор Джеймс Инхоф, републиканец от Оклахома, внесе законопроект, който ще разреши доставката на американски оръжия за Киев. При речта си в Сената той показа фотографии, на които според него се виждат руски войници, прекосяващи украинската граница. Отдавна е доказано, че тези снимки са фалшиви. Те напомнят за фалшивите фотоси на съветски ракетни инсталации в Никарагуа, които показваше Роналд Рейгън, както и на изфабрикуваните от Колин Пауъл доказателства за наличие на оръжия за масово унищожение в Ирак, които той представи пред ООН.

Интензитетът на клеветническата кампания срещу Русия и демонизирането на нейния президент не приличат на нищо, което съм виждал през цялата си кариера на репортер. Робърт Пери, един от най-изявените разследващи журналисти, който разкри аферата „Иран контри”, наскоро написа: „Нито едно европейско правителство след поражението на Хитлерова Германия не е сметнало за необходимо да изпраща нацистки щурмоваци на война срещу собственото си население, но режимът в Киев прави точно това, и го прави съзнателно. А целият медиен и политически спектър на Запад полага преднамерени усилия да прикрива това, пренебрегвайки дори твърдо установени факти. Ако се чудите как светът може да стигне до трета световна война – както стигна до Първата световна преди век – всичко, което трябва да направите, е да се вгледате в глухата за всякакви факти и здрав разум лудост по отношение на Украйна.

През 1946 година един от прокурорите в Нюрнберг казва по повод германските медии: „На всички ни е пределно ясно как нацистките конспиратори използваха психологическата война. Преди всяка голяма агресия, с някои малки изключения, основани на целесъобразност, те започваха медийна кампания, за да отслабят жертвите си и да подготвят психологически германския народ за атаката. ... В пропагандната система на Хитлерова Германия най-важните оръжия бяха ежедневната преса и радиото“.

На 2 февруари в „Гардиън” Тимъти Гартън-Аш призова фактически за световна война. „Путин трябва да бъде спрян“ – гласи заглавието на статията му. „Понякога само оръжие може да спре оръжието.“ Той призна, че заплахата от война може би „подхранва параноята на Русия от това да не се окаже в обкръжение“, но това е добре. И изброи какво въоръжение е необходимо, за да се свърши работата, след което увери читателите си, че „Америка разполага с най-доброто “.

През 2003 година Гартън-Аш, който е професор в Оксфорд, пак пригласяше на пропагандата, която доведе до касапницата в Ирак. „Саддам Хюсеин – писа той – има, както Колин Пауъл доказа, големи количества ужасяващи химически и биологически оръжия и крие това, което е останало от тях. Той все още се опитва да създаде ядрено оръжие.“ И провъзгласи Блеър за християнлиберален интервенционист от типа на Гладстон. А през 2006 година написа: „Сега сме изправени пред следващото голямо изпитание за Запада след Ирак, а именно Иран“.

Подобни изблици, или както Гартън-Аш ги нарича, „изтерзана либерална амбивалентност“, не са нетипични за членовете на трансатлантическия либерален елит, които са сключили сделка от фаустовски тип. Военнопрестъпникът Блеър е техният отдаден лидер. А „Гардиън”, който отпечата статията на Гартън-Аш, публикува реклама на новия американски бомбардировач „Стелт“. Текстът под заплашителното изображение на чудовището на „Локхийд Мартин” гласи: „F-35. ВЕЛИКО-за-БРИТАНИЯ“. Това „снаряжение” ще струва на британските данъкоплатци 1,3 милиарда паунда, предшествениците му от F модела посяха разруха по целия свят. Пригласяйки на своя рекламодател, „Гардиън” призова за увеличаване на военните разходи.

За това отново има сериозна причина. Господарите на света искат Украйна не само за ракетна база, те искат нейната икономика. Новият финансов министър на Киев е бивш високопоставен служител на Държавния департамент, работил по отвъдокеанските „инвестиции“. Госпожата светкавично получи украинско гражданство.

Те искат Украйна заради богатите й залежи на природен газ. Синът на вицепрезидента Джо Байдън е в борда на директорите на най-голямата украинска петролна, газова и фракинг компания. Производители на генномодифицирани семена като небезизвестния „Мосанто” искат плодородната земя на Украйна.

Но най-много от всичко искат великия съсед на Украйна, Русия. Искат да балканизират, да разпокъсат Русия и да експлоатират най-големия източник на природен газ на планетата. Искат контрол над Северния ледовит океан и неговите енергийни богатства и над дългата руска арктическа граница. Техният човек в Москва беше Борис Елцин, един пияница, който предаде икономиката на държавата си на Запада. Неговият приемник Путин възроди Русия като суверенна държава – това е неговото престъпление.

Нашата, на останалите, обща отговорност е пределно ясна. Да изобличим безразсъдните лъжи на подстрекателите към война и никога да не заговорничим с тях. Да събудим отново мащабните народни движения, които доведоха до макар и крехкото, но все пак цивилизоване на съвременните имперски държави. И най-важното – да предотвратим посегателството срещу самите нас – срещу нашите умове, срещу нашата човечност, срещу нашето себеуважение. Ако останем безмълвни, със сигурност ще ни победят и ще настъпи нов холокост.

* Джон Пилджър е австралийски журналист, живеещ в Лондон, репортер и автор на документални филми, работил като военен кореспондент във Виетнам, Камбоджа, Египет, Индия, Бангладеш. Отразява зверствата и кръвопролитията в Афганистан, Палестина и Източен Тимор.

** Цитатът е по Бжежински, З. Голямата шахматна дъска. С.: Обсидиан, 2001, 45.

Превод: Филип Каменов

Това дава ли отговор на въпроса ти?

Между другото уволниха щефа на военното разузнаване. Досетливите знаят защо.

Orm
09-03-2015, 17:36
Ами ако го прочетат може и да им се изяснят някои неща .. ама едва ли ще го направят :)

ecotronic
09-03-2015, 18:02
Това дава ли отговор на въпроса ти?

.

Не, не дава отговор на въпроса ми.

Очевидно, ще трябва да ти го задам по друг начин:

Защо Европа е открила Америка а не обратното?
Защо Европа е колонизирала много държави по света а не обратното?

Все неща, случили се далеч преди някой да е споменавал думата "фашизъм"

Интересува ме, ти какво мислиш по въпроса.
Тъй че не търси аргументи в чужди писания.

---------- Post added at 18:02 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Между другото уволниха щефа на военното разузнаване. Досетливите знаят защо.

Преди няколко поста написах, че вътрешният министър, главният секретар на МВР и шефът на ДАНС отсега нататък макар и отделни индивиди, ще се казват "Бойко Борисов". А сега и този е четвъртият.

Орм сигурно пак не е разбрал.

Orm
09-03-2015, 20:43
Orm отдавна е дигнал ръце от цялата работа.

ecotronic
09-03-2015, 20:45
Orm отдавна е дигнал ръце от цялата работа.

Нема се плашкаш. Първите 100 години е трудно. :)

mordohy
09-03-2015, 21:42
Ako махнат и шефа на военното разузнаване, това означава пряка окупация на България!
По-ясно и кратко от това няма.

RPWWD
09-03-2015, 21:47
Та не знам за какво нападение на руснаците говорите .... изобшо , кога Русия е нападала някой в Европа ??? (само моля ви без украинската история с окупационните войски на СССР дето превзели Украйна а след това Германия)
А и пак май се почна да се бърка СССР с Русия...

Ми, добре, като оставим настрана войните на Петър Велики, Екатерина Велика, Наполеоновите войни, атаката срещу Източна Прусия и Перемишъл през 1914, и пропуснем "съветският" опит за експорт на "революция" в Полша спрян през 1920 г. пред Варшава, Халхин Гол/1939 г., отново Полша/17.09.1939 г., Унгария/1956, Чехословакия/1968, Афганистан/1979 г., и стигнем отново до "руските" нахлувания в Грузия и "случайното" наличие на хиляди руски военни в "отпуск" с прилежащата бойна техника в Крим и Донбас... Русия никога и никой не е нападала, наистина ;-)
Що да се бърка Русия със СССР, като винаги е било едно и също, само идеологическата опаковка е различна. Преди беше интернационалсоциализъм, сега е православен националсоциализъм...

п.п. Нали знаеш, че чичко Хитлер изпреварва чичко Сталин с някакви си 2 седмици, затова е и големият бой, който ядат "братушките" първата половин година на "Отечествената" - завалиите са нямали грам план за отбрана, също като немците ;-)

ecotronic
09-03-2015, 21:52
Кво става тука бе? Тоя нещо да не е спал на течение?

http://novanews.bg/news/view/2015/03/09/104050/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D 0%BE-%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D 0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC/?utm_source=news&utm_medium=link&utm_campaign=hot

mordohy
09-03-2015, 22:17
Ми, добре, като оставим настрана войните на Петър Велики, Екатерина Велика, Наполеоновите войни, атаката срещу Източна Прусия и Перемишъл през 1914, и пропуснем "съветският" опит за експорт на "революция" в Полша спрян през 1920 г. пред Варшава, Халхин Гол/1939 г., отново Полша/17.09.1939 г., Унгария/1956, Чехословакия/1968, Афганистан/1979 г., и стигнем отново до "руските" нахлувания в Грузия и "случайното" наличие на хиляди руски военни в "отпуск" с прилежащата бойна техника в Крим и Донбас... Русия никога и никой не е нападала, наистина ;-)
Що да се бърка Русия със СССР, като винаги е било едно и също, само идеологическата опаковка е различна. Преди беше интернационалсоциализъм, сега е православен националсоциализъм...

п.п. Нали знаеш, че чичко Хитлер изпреварва чичко Сталин с някакви си 2 седмици, затова е и големият бой, който ядат "братушките" първата половин година на "Отечествената" - завалиите са нямали грам план за отбрана, също като немците ;-)

Хайде малко да уточним нещата:
Петър Велики води войните, защото европейците не са съгласни Русия да стане това, ,което става.
По времето на Екатерина Велика е царял най-дългия мир в Европа. Дори един батальон не са смеели да мръднат, без страшната лелка да разреши.
Хайде да не забравяме, че Наполеон напада Русия и ограбва всичко, до което е могъл да се докопа. После руснаците стигат до Париж и се връщат обратно, но виж не са ограбили града и не се е наложило французите да го запалят.
Атаката срещу Премишъл и Прусия си е част от световната война.
Виж за 1920 съм съгласен. Идиотът Тухачевски добре, че не е никакъв стратег, та пан Пилсудски го нашляпва добре, но.... За тоя износ на революция говори Ленин още в 1918. А той както знаем е агент на ГЩ на Вермахта и идва с пари на същия генерален щаб, който пък се финансира от Уолтстрийт. Причините-ами пак същите. Никой не иска силна и свободна Русия.
Това обяснява и изключва агресията срещу Унгария и Чехословакия, а виж за Афганистан не съм съгласен. Там действително "помагат", но само да се отхвърли робовладелството и Афганистан тръгва по един по-добър път, до като не се намесват муджехидините и знаем кой,какво и защо прави.
Халкин Гол е защита на Източната граница и не виждам нищо лошо в това. Сталин обявява, че ще защитава Монголия като собствена територия и това е разбрано правилно от всички. Монголската държава оцелява, а Сталин се сдобива с един мощен съюзник.
Крим и Донбас са си руски територии с населени с руснаци.
Мислиш ли, че Русия ще стои и гледа, как американците превземат Крим и пристанищата му.
САЩ прекрачиха границата и започнаха войната още с разширяването на НАТО на изток, което е в нарушение на обещанията, които даваха. Точно както Сталин и Хитлер разрушават спасителната бариера- Полша, защото и двамата са агресори, точно така и САЩ сега се примъкват до Русия. Безспорна глупост, но кой е казал, че САЩ не са идиоти?!

---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

http://novanews.bg/news/view/2015/03/09/104050/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D 0%BE-%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D 0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC/?utm_source=news&utm_medium=link&utm_campaign=hot

А това е в стил:"някой нещо казал"

Orm
09-03-2015, 22:26

:picnic: - Ти верно четеш я украински я полски учебници по история

---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Забелязвате ли как санкциите са наложени заради Крим а не заради сваления боинг?!?!?! Ако си спомняте санкциите за Крим бяха смехотворни, истинските дойдоха след свалянето на самолета. А какво стана с разследването ???? Украйна контролира разследването ... ето какво стана - http://www.wsws.org/en/articles/2014/11/22/mh17-n22.html

Вече направо е смешно ... не знам как още някои хора вярват че запада е бял и пухкав.....

RPWWD
09-03-2015, 22:32
Мордохай,

ако Наполеон напада Русия през 1812, какво тогава правят руските войски при Аустерлиц през 1805 г. ;-)

Ако Крим и Донбас са руски, то Кавказ и Сибир не са ли на местното НЕруско население?

Американците били нарушили обещания пред бившият СССР?!? Да, ама бившите съветски колонии в Източна Европа САМИ поискаха да влязат в НАТО и ЕС, сигурно щото знаят от опит поговорката "парен каша духа" ;-)

Орм,

аз не чета учебници, пък били те и полски, украински или руски, предпочитам сериозните исторически трудове, препоръчвам ти ги най-искрено.

Orm
09-03-2015, 22:40
Мордохай,

ако Наполеон напада Русия през 1812, какво тогава правят руските войски при Аустерлиц през 1805 г. ;-)

Ако Крим и Донбас са руски, то Кавказ и Сибир не са ли на местното НЕруско население?

Американците били нарушили обещания пред бившият СССР?!? Да, ама бившите съветски колонии в Източна Европа САМИ поискаха да влязат в НАТО и ЕС, сигурно щото знаят от опит поговорката "парен каша духа" ;-)

Орм,

аз не чета учебници, пък били те и полски, украински или руски, предпочитам сериозните исторически трудове, препоръчвам ти ги най-искрено.

И в кои сериозни исторически трудове пише че Русия е нападнала Грузия ??? Или че Кутузов е тръгнал да превзема Европа ????

P.S - Руските войски са били в коалиция срещу Наполеон но не са успяли да се обединят с австрийските ... щото австрийците са си изяли боя .... Та не знам какви сериозни трудове четеш ти ...

dimitar_vd62
09-03-2015, 22:42
Тебе някой пита ли те за НАТО и ЕС.Щото аз не си спомням да е имало референдум, тъй че позицията на политиците не отразява желанието на народа.Докато не се проведе референдум това членство ще е измислено и натрапено.

RPWWD
09-03-2015, 22:48
И в кои сериозни исторически трудове пише че Русия е нападнала Грузия ??? Та не знам какви сериозни трудове четеш ти ...

Събития отпреди няколко години са още "преснички" за украинските и полските учебници ;-)

Тебе някой пита ли те за НАТО и ЕС.Щото аз не си спомням да е имало референдум, тъй че позицията на политиците не отразява желанието на народа.Докато не се проведе референдум това членство ще е измислено и натрапено.

Не, разбира се, няма и нужда. Иначе, може да питат и лудите в Карлуково, искат ли или не....

dimitar_vd62
09-03-2015, 22:52
Ми то и за Варшавския договор не са ни питали в този ред на мисли.Това желанието на народа не беше в основата на демокрацията.

Orm
09-03-2015, 23:00
Айде още един враг - http://www.vesti.bg/sviat/amerika/obama-obiavi-venecuela-za-zaplaha-za-sigurnostta-6032764

Барак Хусейнович когато казва политически опоненти , трябва да мислите за американските пионки в дадена държава...

RPWWD
09-03-2015, 23:03
Ми то и за Варшавския договор не са ни питали в този ред на мисли.Това желанието на народа не беше в основата на демокрацията.

Не са, разбира се, но разликата е в свободата да коментираш и недоволстваш - знаеш какво можеше и какво не по времената на Договора и СИВ.

Orm
09-03-2015, 23:07
Не са, разбира се, но разликата е в свободата да коментираш и недоволстваш - знаеш какво можеше и какво не по времената на Договора и СИВ.

Голяма свобода няма що ... може да си недоволстваш :) Махаш бат Бойко след 2 месеца той пак се връща ..... а ти си недоволствай колко щеш....

Orm
09-03-2015, 23:27

Дай сега да обвиним Путин че е отървал Янукович от участта на Кадафи....
Колкото до Крим ... всички знаем че нямаха друг избор Руснаците ... или го взимат или стават държава от втори или трети ешалон...

dimitar_vd62
09-03-2015, 23:42
Точно това ги дразни че им се опъват.Мммм нали се борят за свобода и демокрация, за това защо не се говори http://vz.ru/world/2015/3/9/733407.html.

mordohy
10-03-2015, 00:25
Мордохай,

Орм,

Спасява те само късният час от обругаване!:spiteful:
Зареши Аустерлиц, че се срамим сами с това.
Колкото до Сибир, Якутия и Кавказ имаш явна нужда да си опресниш знанията. А става следното:
Това са огромни територии, които и тогава и сега са слабо населени. Дори Сахара е с по-голяма плътност на населението. За Кавказ-после. Усвояването на тия територии започва още през 12-13 век, като отделни групи стигат до Беринговия проток, където стоят, общо взето до 14 век. После се прехвърлят на Американския континент и изграждат поселища по западното крайбрежие, като достигат до Калифорния. Част от тия, рускоезични поселища съществуват и днес, но в северната част.
Цялата тая огромна територия не е завладяна с меч, а със слово, ред и култура. От всички тия малки народи са изисквали всякакви завоеватели и нашественици. Руснаците нищо не са искали и само са чакали. Това умно поведение е довело до това, местните сами да са търсели закрилата от руския батюшка. Ето така, с дипломация, а не с войни са превзели цялата тая територия , барабар с Аляска.
Кавказ е с подобна съдба. От едната страна е Османската Империя, а от другата Руската. И тука избират по-малката злина и Кавказ минава в руско влияние. Единствено хазарите приемат юдаизма, като си мислят, че ще бъдат оставени на мира.
Грешка!
Под ударите на Русия от една страна и на Османлиите, Хазарският Хаганат се разпада и тия юдеи се пръсват по света. Това са съвременните евреи ешкенази, които нямат нищо общо с библейските евреи сафардити, които дори в Израел са в подчинено и унизително положение.

Пак ще припомня една мисъл на акд. А.Шипунов.
"Войни има не защото има оръжие, а защото хората не признават правата на другите'

Кажи ми какви права имат американците в Русия!

dimitar_vd62
10-03-2015, 02:51
Тъй тъй, я да видим сега каква история са ни приготвили господата глобалисти - https://alterinformation.wordpress.com/2014/08/29/887421941/
Защо българските медии не отразиха опита за преврат във Венецуела.Откакто Мадуро изгони американските нефтени компании и върна контрола над петролните находища Венецуела се радва на санкции. - https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/05/094921915/

Относно достоверноста на въпросният сайт проверих една информация относно участието на американски и израелски съветници в ИД. - https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/07/9593259/ през sputniknews - до иранската tasnimnews -http://www.tasnimnews.com/english/Home/Single/677207 - от там до иракската Sama News Agency където обаче не можах да се оправя с арабския http://samanews.com/ar/index.php?act=category&id=9&page=3

От тук нататък не ме баламосвайте с демокрация и евроценности и някакви платени русофилски сайтове и прочие измишльотини щом се скрива информация и по този безочлив начин чрез историята ни се провежда американизация.

ecotronic
10-03-2015, 10:37
Дай сега да обвиним Путин че е отървал Янукович от участта на Кадафи....
Колкото до Крим ... всички знаем че нямаха друг избор Руснаците ... или го взимат или стават държава от втори или трети ешалон...

Де бре! Къде видя, че обвинявам някого в нещо? Просто съм изненадан, че твоят приятел го избива на откровения.
Ма да го видим филма, пък после ще коментираме.

ecotronic
10-03-2015, 11:03
Тъй тъй, я да видим сега каква история са ни приготвили господата глобалисти - https://alterinformation.wordpress.com/2014/08/29/887421941/
Защо българските медии не отразиха опита за преврат във Венецуела.Откакто Мадуро изгони американските нефтени компании и върна контрола над петролните находища Венецуела се радва на санкции. - https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/05/094921915/

Относно достоверноста на въпросният сайт проверих една информация относно участието на американски и израелски съветници в ИД. - https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/07/9593259/ през sputniknews - до иранската tasnimnews -http://www.tasnimnews.com/english/Home/Single/677207 - от там до иракската Sama News Agency където обаче не можах да се оправя с арабския http://samanews.com/ar/index.php?act=category&id=9&page=3

От тук нататък не ме баламосвайте с демокрация и евроценности и някакви платени русофилски сайтове и прочие измишльотини щом се скрива информация и по този безочлив начин чрез историята ни се провежда американизация.

Митак, виждаш света в черно и бяло. А истината много рядко е в двете крайности.

И аз съм възмутен от изопачаването на историята заради подлизурковщина, без значение дали става въпрос за щастливите роби или за Митко Палаузов.

Но има и едни факти, които умният човек не пренебрегва току така.

Ти имаш ли някаква идея, защо у нас се почитат хора като Гарибалди, Уайлд, Юго, Макгахан, Гладстон....... ?

Живеем във ветровити времена и бъдещето ни силно зависи от вярната отправна точка.

Дай да я градим вместо да я рушим.

Orm
10-03-2015, 13:07
http://ria.ru/world/20150310/1051749728.html Е щом и тоя почва да се съвзема значи има надежда....

---------- Post added at 11:07 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Де бре! Къде видя, че обвинявам някого в нещо? Просто съм изненадан, че твоят приятел го избива на откровения.
Ма да го видим филма, пък после ще коментираме.

Еххх ако имах такъв приятел..... едно чучурче с нефт ми трябва ... нищо повече :)

myato
10-03-2015, 17:50
Не, не дава отговор на въпроса ми.

Очевидно, ще трябва да ти го задам по друг начин:

Защо Европа е открила Америка а не обратното?
Защо Европа е колонизирала много държави по света а не обратното?

Все неща, случили се далеч преди някой да е споменавал думата "фашизъм"

Интересува ме, ти какво мислиш по въпроса.
Тъй че не търси аргументи в чужди писания.

---------- Post added at 18:02 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Преди няколко поста написах, че вътрешният министър, главният секретар на МВР и шефът на ДАНС отсега нататък макар и отделни индивиди, ще се казват "Бойко Борисов". А сега и този е четвъртият.

Орм сигурно пак не е разбрал.

Напоследък съм доста ангажиран и нямам време, а и желание за дълги лирични обяснения.
И тъй, накратко.
Не е сигурно кой, кого е открил, защото има сведения от древността за привнос на култура от през Атлантика, но не като сегашната. Кой знае колко "талибански" изпълнения е имало и в древността. Все пак живеем в залеза на петата епоха. Та не се знае ...
Европа е колонизирала, защото хищнически си е изчерпала ресурсите. Иначе е трябвало да умре.

Държави с циганско поведение не харесвам и не уважавам.

Не търся мотиви в чужди изказвания, а илюстрирам реалността през очите на зрящия човек на запад. Все пак той по-добре от нас познава обществото си.

Бокоявление го оставяме на страна. Следва "подаряване" на агентурата ни на "партньорските" служби.

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:43 ----------

Току що прочетох един готин "сепаратиски" виц.
"По какво се различават руски от украински танк?
Украинските са с дупки и нямат вериги."

dimitar_vd62
10-03-2015, 18:03
Митак, виждаш света в черно и бяло. А истината много рядко е в двете крайности.

И аз съм възмутен от изопачаването на историята заради подлизурковщина, без значение дали става въпрос за щастливите роби или за Митко Палаузов.

Но има и едни факти, които умният човек не пренебрегва току така.

Ти имаш ли някаква идея, защо у нас се почитат хора като Гарибалди, Уайлд, Юго, Макгахан, Гладстон....... ?

Живеем във ветровити времена и бъдещето ни силно зависи от вярната отправна точка.

Дай да я градим вместо да я рушим.

Ми или си със САЩ или с Русия.Ети го черно и бяло.Истината е там по средата, ма сега не е актуална.Относно кого почитаме, чуждо поклоничеството ни се е доказало неведнъж.На запад някой наш поет, писател революционер да го почитат или изучават.А ако не хванеш вярната посока на вятъра може да се разбием в скалите....и да си останем крушенци.

ecotronic
10-03-2015, 18:18
Ми или си със САЩ или с Русия.Ети го черно и бяло.Истината е там по средата, ма сега не е актуална.Относно кого почитаме, чуждо поклоничеството ни се е доказало неведнъж.На запад някой наш поет, писател революционер да го почитат или изучават.А ако не хванеш вярната посока на вятъра може да се разбием в скалите....и да си останем крушенци.

Ако има българи, които да са работили най добронамерено за благото на държавата "X" вероятно сега там ги почитат.

Ти правиш ли някаква разлика между признателност и чуждопоклонничество?

dimitar_vd62
10-03-2015, 19:05
Признателноста е за помощ, чуждопоклоничеството е когато се правиш на такъв какъвто не си.В тоя смисъл съм признателен на Русия че днес не нося фес, докато други се опитват да наложет нещо което ми е чуждо, като например паметника на Гарибалди открит от Бойко и Силвио Берлускони.По същата логика могат да вдигнат и паметник на Винету.Паметници на Левски има по света но те са или на територията на българските посолства или в двора на църкви.Не знам какъв е приноса на Гарибалди за България, признавам си.

ecotronic
10-03-2015, 20:26
Площад на името на Гарибалди съществува в София отпреди повече от век. Когато са го именували, Берлускони и ББ са били в ергенските гащи на дедите си.

Но както и да е. Световният заговор срещу нас не си знае годините.

---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:21 ----------

Признателноста е за помощ, чуждопоклоничеството е когато се правиш на такъв какъвто не си.В тоя смисъл съм признателен на Русия че днес не нося фес, докато други се опитват да наложет нещо което ми е чуждо, като например паметника на Гарибалди открит от Бойко и Силвио Берлускони.По същата логика могат да вдигнат и паметник на Винету.Паметници на Левски има по света но те са или на територията на българските посолства или в двора на църкви.Не знам какъв е приноса на Гарибалди за България, признавам си.

Всичките личности, които изброих по-горе, с публикациите си и с действията си са провокирали общественото недоволство по света срещу издевателствата на османската империя срещу българското население особено по времето на баташкото клане и априлското въстание. Това е записано дори в някогашните (соц.) учебници по история.

dimitar_vd62
11-03-2015, 20:32
Миналото не ми е интересно от тази гледнаточка.Каквото било било не можем да го променим.По интересно какво се случва в настоящето защото то оределя бъдещето.А то няма да е мирно.Просто няма вариант за повирение между РРусия и САЩ.http://www.utro.ru/articles/2015/02/25/1235266.shtml?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=utro.ru&utm_term=135875&utm_content=3374336
Въвеждат се и нови санкции http://politrussia.com/news/ssha-rasshirili-sanktsii-335/
Явно че не става въпрос за фобия а за добре обмислени цели http://politrussia.com/news/zapadnym-politikam-vnov-214/
Може да приеме съвета на Аксенов - http://ria.ru/politics/20150311/1052006332.html - вместо да сипе необосновани обвинения.
Интересно как все държави със солидни петролни ресурси са недемократични Русия, Ирак, Либия,Венецуела,Иран http://politrussia.com/news/iran-gotov-ostavit-906/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=politrussia.com&utm_term=136374&utm_content=3364045, изведнъж тези държави взеха да се усещат че ги крадат и тогава станаха непослушни.Май целия свят е недемократичен с изключение на САЩ и ЕС.И тогава се появяват едни псевдодемократи като Немцов останали извън играта и готови на всичко за да се върнат.А ко стана бе нали бат Бойко беше нарочен от ЦРУ.http://www.dw.de/какво-знае-цру-за-борисов/a-15988054 Ся нали верваме безпрекословно на САЩ, пък излиза че ЦРУ сипе компромати и лъжи щот ся не можем да делим САЩ от ЦРУ и изведнъж Бойко както щеше да строи Белене https://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk замрази всички руски проекти.Да видим кога ще ги размрази.

Orm
14-03-2015, 12:00
Чудя се защо ли за Немцов се надигна такъв вой , а че в Украйна веч 5-и или 6-и човек от бившата власт се е "самоубил" няма ник'ви призиви към Яйценюх и Поршчо ?!?!?

dimitar_vd62
14-03-2015, 15:42
Той по принцип Немцов никой не го слуша от 2-3 години, пропилял си е състоянието по жени а и състояне със държавна заплата като губернатор или депутат не се прави.Не схванах точно с какъв бизнес се е занимавал.Просто е удобен за Запада да се въздейства на Русия и Путин най-вече.Нали се сещаш че Путин няма го убие точно под Кремъл ако е искал.Въобще мястото и времето пред вид предстоящия тогава митинг биха били твърде очевадни ако Путин го беше заповядал.Един вид сам си създава проблеми, ма на това никой не обръща внимание.Можеше да изглежда като катастрофа, нещастен случай със ски или каквото се сетиш и то на друго място и в друго време.Така обаче, ето на Путин ги отстрелва от прозорците на Кремъл направо.
Потревожното е че Кери натиска да се разширят правомощията на Обама за да можел да изпраща войски във всяка точка на света, ако дипломацията и убежденвията с мирни средства не давали резултат.Тоз едва ли не обяви война нацелия свят.От това по-добра демокрация здраве да е.

RPWWD
14-03-2015, 17:18
Кажи ми какви права имат американците в Русия!

Доколкото Украйна и народът и не са Русия, същите, каквито имаха блядовете в Афганистан, Полша, Чехословакия, Унгария, Румъния и България.

ecotronic
14-03-2015, 17:44
Той по принцип Немцов никой не го слуша от 2-3 години, пропилял си е състоянието по жени а и състояне със държавна заплата като губернатор или депутат не се прави.Не схванах точно с какъв бизнес се е занимавал.Просто е удобен за Запада да се въздейства на Русия и Путин най-вече.Нали се сещаш че Путин няма го убие точно под Кремъл ако е искал.Въобще мястото и времето пред вид предстоящия тогава митинг биха били твърде очевадни ако Путин го беше заповядал.Един вид сам си създава проблеми, ма на това никой не обръща внимание.Можеше да изглежда като катастрофа, нещастен случай със ски или каквото се сетиш и то на друго място и в друго време.Така обаче, ето на Путин ги отстрелва от прозорците на Кремъл направо.
Потревожното е че Кери натиска да се разширят правомощията на Обама за да можел да изпраща войски във всяка точка на света, ако дипломацията и убежденвията с мирни средства не давали резултат.Тоз едва ли не обяви война нацелия свят.От това по-добра демокрация здраве да е.

А може пък Путин да е знаел прекрасно, че убивайки го точно сега, точно на това място и точно по този начин, ще породи мислите, които, както виждам вече са се появили у много хора и в теб самият.

dimitar_vd62
14-03-2015, 18:41
На негово място не бих разчитал на това.По-скоро външни сили са замесени или самата опозоция виждайки че тъпче на едно място го е принесла в жертва, мислейки че така ще разбуни народа.Обаче като чета руските сайтове веждам че един два поста има в негова защита, сиреч не е бил много популярен.Все едно бойко да вземе да гръбне лидера на някой партийка с 1-2 % подръжници.Очакваше се руснаците да реагират както си е намислил запада ма не е точно така, никой не взема пред вид начина им на мислене.И няма как другояче да мисли такава нация която има реалния шанс тя да командва парада вместо нея да командват.Това да не е някакава малка държавица като нас дет се хваща на всякакви обещания и лъжи.Като говорим за свобода на словото обясни ми защо някои въпроси и мнениея не ми се появиха в бтв и нова.Повече и не опитвам да пиша там.

ecotronic
14-03-2015, 18:49
.....Като говорим за свобода на словото обясни ми защо някои въпроси и мнениея не ми се появиха в бтв и нова.Повече и не опитвам да пиша там.

Защото всяка медия обслужва нечии интереси.
Това няма нищо общо с липса на свобода на словото.
За липса на свобода на словото говорим, когато 30 минути след публикуването на мнението, се звъни на вратата.......
Залагам каса бира, че същите тия постове, дето не са ти ги публикували в BTV ще ти ги публикуват в сайтовете на Атака.

dimitar_vd62
14-03-2015, 18:55
Мне, там не чета и не пиша..., оня е клоун и не ма кефи.

Orm
16-03-2015, 08:44
https://www.youtube.com/watch?v=t42-71RpRgI - Филмът !

dimitar_vd62
16-03-2015, 13:34
Баси наглеца - http://ria.ru/defense_safety/20150315/1052650339.html вадете светкавиците и снимайте на воля.

ecotronic
16-03-2015, 22:44
https://www.youtube.com/watch?v=t42-71RpRgI - Филмът !

Е - красив филм! Няма спор. Все едно в Государственная киностудия е правен :)

http://snimki.be/store/1/781426539645.jpg

От утре започвам да ставам русофил :)

nikolaaaay
16-03-2015, 22:48

Ставаме двама. След такъв Филм, то не се издържа вече.

ecotronic
16-03-2015, 22:52
Ся и Митака ако може да ме уреди с една от ония ракети, да я бодна в двора, че некъв щаб на НАТО правят сега на 300 м от мен. :)

Orm
17-03-2015, 00:09
Ся и Митака ако може да ме уреди с една от ония ракети, да я бодна в двора, че некъв щаб на НАТО правят сега на 300 м от мен. :)

Нема се плашиш , НАТО са с добрите ракети .... те носят демокрация ...

Ето как един въпрос за демократичните ракети му расказа играта на Кери - https://www.youtube.com/watch?v=WhDM4AvvB1g

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

http://snimki.be/store/1/781426539645.jpg

Еми че къде да го правят ??? В къщата на Биг брадър ли ??
Виж колко сме заблудени , мислехме че "Доналд кук" се е насрал от самолета а то какво се оказа .... имало е и "Бастион"-чета специално за случая... А още колко неща не са казали ехееееей....

Са остава и холивуд да пусне филм как са организирали преврата в Украйна ....

dimitar_vd62
17-03-2015, 00:34
Аз не мога, ма ще си я получиш и без поискване.

"И, кроме всего прочего, мы сознательно развернули эти комплексы так, чтобы их видели из космоса", — добавил Путин.
Има някакво послание в това да си изложиш отбраната на показ.
Да не забрявяме и системата Периметър, минирания тектоничен разлом в Атлантика който не може да бъде изключен и пред него Фукошима в Япония ще е като детска игра ...и други такива чиято цел е да превърнат Русия в пустиня в краен случай, напрмер свръхдълбоките сондажи на ключови места.Между другото Путин не е случайно на власт и Горбачов и Елцин са били изкъсо следени да не би да прекрачат прекалено далеко.Общо взето Кремъл е само официалната част.Доста зайчета могат да изкочат от ръкава.Забравете за Крим а и за Украйна.ЕС не може се справи с 8 милионна Гърция, камо ли с 40 милиона гладни украинци.Украйна е инструмента на САЩ за да избегнат нова Голяма депресия, за ЕС е бездънна яма в която да налива пари докато осъзнае че не може да я изхрани.И ще стане ябълкаята на раздора както в ЕС така и между ЕС и САЩ.А Русия седи и гледа сеир.Барабар с Крим Путин можеше да вземе и Украйна и никой нищо нямаше да може да направи.Само че така силите зад Кремъл вкараха силите зад Вашингтон в кур капан.Нали са сещате че нито Путин нито Обама могат самостоятелно да измислят такива ходове с икономически, политически, военни, информационни и всякакви други средства.Няма такъв човек който да е икономически военен и финасов гений едновремменно.Мисля си че ни чакат много интересни рокади и събития, надявам се по острието на бръснача.Турция купува китайски ракети несъвместими с НАТО, а и няма намерение да ги съвместява.Не е съгласна с политиката на САЩ в района и по специално в Сирия.Ердоган иска президентска република./ако Путин поиска...майко мила/.ЕС напира за единна армия, ами какво стана с НАТО, нали уж това му беше идеята за взаимопомощ.Само че на САЩ не му трябва нова единна сила а съюзници пионки.Щото сега НАТО се комавдва де факто от САЩ.На първо четене Франция не беше съгласна и изненадващо фирмата с Мистралите получи тлъста поръчка от САЩ, сякаш че те не могат да строят кораби.Както Полша и Англия.То това е стара идея още от времето на разногласията мужду ЕС и САЩ по повод нахлуването в Ирак през 2003.И тогава САЩ се противопоставиха.Всъщност тази идея е още по-стара и никога не е видяля бял свят.И сега най вероятно няма да го допуснат, ако пък се осъществи, НАТО се обезмисля щото не може хем да си натовец командван от САЩ хем да си самостоятелна армия, щото де факто тя ще се командва пак от САЩ което пък обезмисля едропейската армия.Пък и освен България едва ли ще има страни дето биха се съгласили да се откажат от собствената си армия.А междувременно Русия и Китай започнаха пилотна търговия на фючърси в рубли и юани.

myato
17-03-2015, 11:54

Ааа, нема да се косиш. Ти удари едно рамо в помощ на построяването на командния център, пък то при нужда руснаците ще ти я боднат ракетата в двора, ма наопаки :lol:

ecotronic
17-03-2015, 13:03
Ааа, нема да се косиш. Ти удари едно рамо в помощ на построяването на командния център, пък то при нужда руснаците ще ти я боднат ракетата в двора, ма наопаки :lol:

Де такъв късмет. Ще я предам на вторични суровини и ще си купя Порше :)

pavlin
17-03-2015, 13:20
Де такъв късмет. Ще я предам на вторични суровини и ще си купя Порше :)

Само ако си извадил късмет да не се взриви.

ecotronic
17-03-2015, 13:28
Само ако си извадил късмет да не се взриви.

Е - ако се взриви, вероятно няма да разбера. Ако пък имам злата участ да разбера, ще му ставам клиент на Myato :)

Orm
17-03-2015, 14:00
Вие разиграхте вица за гобровеца на живо .... Дето като раззбрал че една атомна бомба струвала 10 милиона и си рекъл - ехххх що не ми падне една такава в двора ....:rotfl:

ecotronic
17-03-2015, 14:11
Вие разиграхте вица за гобровеца на живо .... Дето като раззбрал че една атомна бомба струвала 10 милиона и си рекъл - ехххх що не ми падне една такава в двора ....:rotfl:

Е - да не се лакомим толкова! Говорим за малко парченце - колкото да си купя едно Порше :)

Orm
17-03-2015, 16:34
Е - да не се лакомим толкова! Говорим за малко парченце - колкото да си купя едно Порше :)

Пусковия мехзнизъм ?!?1? :)

ecotronic
17-03-2015, 16:51
Да си припомним (м. март - 2014):

"Русия не е изпращала войски в Крим и засега не възнамерява да го прави, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в Москва. Според държавния глава, хората с униформи без отличителни знаци в Крим са местни милиции, а не руски войници. "Всеки може да си купи каквато униформа иска, а и такива униформи има в много бивши съветски републики", отговори Путин на въпрос защо униформите им приличат много на руски."

Сега очакваме филма за Донбас и новата изповед на Путин.

Orm
17-03-2015, 17:57

"Русия не е изпращала войски в Крим и засега не възнамерява да го прави, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в Москва. Според държавния глава, хората с униформи без отличителни знаци в Крим са местни милиции, а не руски войници. "Всеки може да си купи каквато униформа иска, а и такива униформи има в много бивши съветски републики", отговори Путин на въпрос защо униформите им приличат много на руски."

Ами при такава операция е напълно естествено да не се дава информация ... аз си мислех че тя ще е засекретена още десетки години . Едва ли някой е очаквал Путин да раскаже за плановете си на BBC и CNN и след това да действа.
Ето как са им се объркали на САЩ плановете за Русия - http://ria.ru/world/20150317/1053014467.html (това би трябвало да ви покаже че студената война в САЩ никога не е спирала)
И искам да питам , дали имаме някое хакерче да потърси тези планове за Бг ?!?!? Че ми е адски интересно ...

---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:54 ----------

Даже ето ви го документа - http://www.dni.gov/files/documents/Global%20Trends_2015%20Report.pdf

Ама съм на работа и не мога сега да се отплесвам много :)

dimitar_vd62
17-03-2015, 19:02

Бе той и Обама твърдеше че нямат нищо общо със преврата в Украйна.
Не знам колко ниско могат да паднат.http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4527882
Между другото защо се сърдим на руснаците за 9 септеври, доколкото си спомням маршал Толбухин влиза в България начело на 3 и 4-и Украински фронт.Нали не съветските войски са освободили Освиенцим а украинските, ако не се лъжа 1 украински фронт.Та и тук така.

myato
17-03-2015, 20:22
Е - ако се взриви, вероятно няма да разбера. Ако пък имам злата участ да разбера, ще му ставам клиент на Myato :)

Ааа, сакън. Аз клиенти от таквиз случки нещем. Предпочитам като пожарната да си "седим у гаража".

Както казах още тогава, те руснаците си бяха вече там.
Като гледам изпълненията на хунтата, просят си голям бой.

Не знам колко ниско могат да паднат.http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4527882
Между другото защо се сърдим на руснаците за 9 септеври, доколкото си спомням маршал Толбухин влиза в България начело на 3 и 4-и Украински фронт.Нали не съветските войски са освободили Освиенцим а украинските, ако не се лъжа 1 украински фронт.Та и тук така.

Човешката гнус е безгранична.
И сега кво? Цапаме паметника на героичния украински войн. Реставраторска му работа.:innocent:

ecotronic
17-03-2015, 20:44
Ами при такава операция е напълно естествено да не се дава информация ... аз си мислех че тя ще е засекретена още десетки години . Едва ли някой е очаквал Путин да раскаже за плановете си на BBC и CNN и след това да действа.
Ето как са им се объркали на САЩ плановете за Русия - http://ria.ru/world/20150317/1053014467.html (това би трябвало да ви покаже че студената война в САЩ никога не е спирала)
И искам да питам , дали имаме някое хакерче да потърси тези планове за Бг ?!?!? Че ми е адски интересно ...

---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:54 ----------

Даже ето ви го документа - http://www.dni.gov/files/documents/Global%20Trends_2015%20Report.pdf

Ама съм на работа и не мога сега да се отплесвам много :)

Ти май не си го чел тоя документ. Що си мислиш, че е нещо секретно, което сега вижда бял свят? В самото начало на документа достатъчно ясно е казано, как е създаден, от кого и с каква цел.
Това, че тук и там се говори за упадък на Русия, що си мислиш, че не е вярно?
Когато започне да се повишава жизненият стандарт на обикновения руснак, тогава ще ми говориш за просперитет. Щото, както много пъти съм казвал - докато Русия прави оръжия вместо да развива икономиката си, далеч няма да стигне. Тя вече загуби една такава надпревара, но май не си е извадила поука. А пък САЩ именно поради това я стресират.

Силно се надявам, тя да започне да си сътрудничи с Китай, EC, Индия и пр.
Тогава вече ще можем да кажем, че плановете на САЩ за световно господство, отиват в небитието.

RPWWD
17-03-2015, 20:46

Митак, наименованията на фронтовете в РККА идват от географските райони, в които са дислоцирани и действат, а не от етническият състав на войниците.

Orm
17-03-2015, 21:07
Ти май не си го чел тоя документ. Що си мислиш, че е нещо секретно, което сега вижда бял свят? В самото начало на документа достатъчно ясно е казано, как е създаден, от кого и с каква цел.
Това, че тук и там се говори за упадък на Русия, що си мислиш, че не е вярно?
Когато започне да се повишава жизненият стандарт на обикновения руснак, тогава ще ми говориш за просперитет. Щото, както много пъти съм казвал - докато Русия прави оръжия вместо да развива икономиката си, далеч няма да стигне. Тя вече загуби една такава надпревара, но май не си е извадила поука. А пък САЩ именно поради това я стресират.

Силно се надявам, тя да започне да си сътрудничи с Китай, EC, Индия и пр.
Тогава вече ще можем да кажем, че плановете на САЩ за световно господство, отиват в небитието.

Знам какво пише в самото начало на този документ , беше ми интересно дали има нещо за Бг.
А ти като стигнеш редовния руснак ми се обади...

---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:53 ----------

Украйна пак не изпълнява нищо - http://ria.ru/world/20150317/1053082467.html
А санкции няма ... странно
А и на румънците ще помагат http://www.unian.net/politics/1056435-ukraina-reshila-pomoch-rumyinii-razmorozit-pridnestrovskiy-konflikt.html

---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

Митак, наименованията на фронтовете в РККА идват от географските райони, в които са дислоцирани и действат, а не от етническият състав на войниците.

А питай поляците да ти обяснят новата "истина" :)

dimitar_vd62
18-03-2015, 00:02

Явно си пропуснал някои работи, та върви пренаписване на историята - Съветския съюз е нападнал Германия,Освиенцим е освободен от 1 укр фронт, т.е. от украинци, няма значение че са влизали в състава на Червената армия http://ria.ru/world/20150121/1043600343.html , също газта се транзитира от Западна Европа презУкрайна за Русия/Дж. Псаки/ и други такива сега не ми се сеща.

Orm
18-03-2015, 16:04
Абе какво става?!?!? Нали в Москва по план трябваше да има демонстрации и протести - http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1837133

---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

А сори и в Москва има http://ria.ru/society/20150318/1053234768.html

ecotronic
18-03-2015, 16:14
Абе какво става?!?!? Нали в Москва по план трябваше да има демонстрации и протести - http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1837133

---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

А сори и в Москва има http://ria.ru/society/20150318/1053234768.html

Пак ще ти го кажа:

Руската пропаганда ти пие мозъка.

Да кажеш, че няма и други източници на информация, да те разбере човек. Но ти имаш на разположение море от източници.....

Не че нямат основание протестите срещу финансовата политика в ЕС, но знаеш ли защо сега те са точно във Франкфурт?

Orm
18-03-2015, 16:37
Пак ще ти го кажа:

Да кажеш, че няма и други източници на информация, да те разбере човек. Но ти имаш на разположение море от източници.....

Не че нямат основание протестите срещу финансовата политика в ЕС, но знаеш ли защо сега те са точно във Франкфурт?

:roll2: весел човек си ти ей...... Не не знам , руската пропаганда ми е и зпила мозъка ..... Всъшност протестите са в Москва а празнуванията пред ЕЦБ....

ecotronic
18-03-2015, 16:52
:roll2: весел човек си ти ей...... Не не знам , руската пропаганда ми е и зпила мозъка ..... Всъшност протестите са в Москва а празнуванията пред ЕЦБ....

Потестите във Франкфурт са по повод днешното официално откриване на новата сграда на ЕЦБ. Старата сграда (eurotower), която беше наета от институцията занапред ще се ползва за банков надзор, което ще раздуе щата на институцията с около 1000 нови служители.

Накратко - хората протестират срещу разрастването на банковите институции в ЕС.

А като си говорим за раздути паразитиращи щатове, хвърли едно око на това (http://www.economist.com/node/15048548), макар, че не е с източник бла-бла.RU

dimitar_vd62
18-03-2015, 18:16
Пак ще ти го кажа:

Ми е ти американска пропаганда.http://www.moreto.net/novini.php?n=283303&c=03 Опитват се да ни насядят някаква параноя, че да оправдаят интересите си и намеренията спрямо Русия.Може би, щяло и т.н.

ecotronic
18-03-2015, 18:24
Ми е ти американска пропаганда.http://www.moreto.net/novini.php?n=283303&c=03 Опитват се да ни насядят някаква параноя, че да оправдаят интересите си и намеренията спрямо Русия.Може би, щяло и т.н.

Нема страшно! Каквото и да ни говорят, ни добре си знаем, че от страна на Русия нищо лошо не може да се очаква. А от нас още по-добре го знаят и поляците и чехите и унгарците......

dimitar_vd62
18-03-2015, 20:09
Ми аз гледам какво стана с Ирак, Либия, Сирия,Югославия, сега и Венецуела.Някой да им е искал помощ на янките.Преди това беше Украйна - "Президент США Барак Обама заявил, что Вашингтон «добился передачи власти» на Украине." http://www.infox.ru/authority/mans/2015/02/02/Obama__SSHA_dobilis_.phtml?utm_source=inosmi.ru&utm_medium=partner&utm_campaign=right_240.
А относно Крим е какво пишат чуждите журналисти http://ria.ru/world/20150318/1053260794.html След като народа е доволен какво има да се нищи още този въпрос, или истината е друга - http://ria.ru/politics/20150317/1052949803.html Еми сори ама Крим ще го гледате от далеко.И за ресурсите на Русия ще си мечтаете, а след време ще си спомняме и за България.
И цитирам руски сайтове защото ми е по-лесно, същите неща ги пише и в англоезичните.Идокато само предполагате за Русия, щатите ни превзеха.Като останем на американските централи само ще те питам за диферсификация на енергетиката.Амежду впрочем я кажи какво лошо сме видяли от Русия.За ПОлша и Чехия не знам, тяхна си работа и не ме интересува.

ecotronic
18-03-2015, 20:23
......Амежду впрочем я кажи какво лошо сме видяли от Русия.За ПОлша и Чехия не знам, тяхна си работа и не ме интересува.

В продължение на 45 години Русия ни забраняваше да вървим по нормалния път на икономическо развитие. Поправянето на тази идиотщина сега ни коства страшно много и е причината за да бъдем на този хал. Чехия и Унгария направиха опит да се откопчат, ма ги вкараха отново насила в казана с лайната.

Да ми задава подобен въпрос някой келеш, който не знае що е СИВ, ВД и опашка за хляб, иди - дойди.
Ма от твоята уста, той ми звучи странно.

Orm
18-03-2015, 20:48
В продължение на 45 години Русия ни забраняваше да вървим по нормалния път на икономическо развитие. Поправянето на тази идиотщина сега ни коства страшно много и е причината за да бъдем на този хал. Чехия и Унгария направиха опит да се откопчат, ма ги вкараха отново насила в казана с лайната.

Да ми задава подобен въпрос някой келеш, който не знае що е СИВ, ВД и опашка за хляб, иди - дойди.
Ма от твоята уста, той ми звучи странно.

Ти и 200 години да живееш пак ще пееш за онези 45 години дето са спрели българското икономическо чудо....
А всъщност са ни виновни не толкова тези 45 а онези 10-15 след тях....

ecotronic
18-03-2015, 20:51
Ти и 200 години да живееш пак ще пееш за онези 45 години дето са спрели българското икономическо чудо....
А всъщност са ни виновни не толкова тези 45 а онези 10-15 след тях....

В условия на нормална икономика, където конкуренцията е основният закон, и 1 година да не се съобразяваш с него си невъзвратимо вън от играта!

Това ясно ли е?

А ние бяхме така насила в продължение на не 1 а 45 години.

Това знаеш ли го?

И всъщност си много прав. Не са ни виновни ония 45 години. И само 5 от тях щяха да са достатъчни. Не само на нас. На когото и да било.

dimitar_vd62
18-03-2015, 20:55
И викаш на тоя хал сме заради Русия.Чехия и Полша що са по-добре от нас въпреки че там ги поучаваха.За това че си продадохме заводите за 1 лев на съмнителни субекти че да забогатеят бързо Русия ли е виновна.Що не ги дадохме на Сименс, Индезит,Волво,Ауди и т.н.Сегашното статукво у нас е благоприятно за корупция, укриване на данъци, сива икономика, злоупотреби от всякакъв характер.Путин точно това направи - върна това коте беше заграбено по горе описания начин и ги накара да плащат данъци.Киностудио Ялта 1 кетар земя е струвал 1млн долара, там кои братя режисьори бяха, са купили няколко десетки хектара за 20 пъти под пазарната цена.Сега негодуват, еми разбираемо че ще мразят Путин, ако искат да работят ще си платят като всички и прав им път.И у нас така ставаха нещата и продължават.Те затова не искате Русия.От всичките ми познати които се сдобиха с някакъв бинзес само двама го изстрадаха, в смисъл теглиха заеми, ипотекираха работиха ден и нощ, другите се оправиха с връзки, познати да ги внедрят, не плащаха осигуровки и данъци, даваха рушвети и продължават и сега.Точно тия са най-големите фенове на "демокрацията".Единия от тях се опита да продава жилища на руснаци, на принципа дай парите и чакай писмо от арменския поп ама набързо върно всичко че и заветния мерцедес подари.А единия от ония двамата си върти търговийка с руснаци на принципа плащаш-получаваш, получаваш-плащаш и не се чувства застрашен и зависим.Търгува си и със западни стоки освен с руски.И всичко му е изрядно, ама иди го питай как устоява на данъчни проверяващи и тем подобни лешпери.Еми това е положението, който е захапал кокала или службичка към кокала на някой, се асоциира с ЕС и САЩ, другите се чудим на псевдофобиите им.Русофобите в България се появиха когато ония на запад почнаха да плащат по-добре.

dimitar_vd62
18-03-2015, 21:47
http://russian.rt.com/article/80384 9 май трябвало да се чевства в Киев не в Москва.САЩ искат да лишат Русия от деня на победата.Значи Русия си приписва заслуги на СССР, чудно къде се дянаха гражданите на СССР.Та в този ред на мисли ако обвинявате СССР за ония 45 години, то Русия не е виновна за това.На това му се вика да се мяташ като риба в тиган.Викам че е крайно време Русия да лиши Америка от Деня на независимоста.Така де, като ще е гарга да е рошава.

Ето как се сее паника http://topwar.ru/69394-britanskie-smi-prizyvayut-otobrat-taygu-u-russkogo-medvedya.html.Бе тя Русия има апетити къде ли не на Балканите, в Прибалтика, а Запада няма бе, само дето иска тайгата на мечо.

ecotronic
19-03-2015, 13:06
И викаш на тоя хал сме заради Русия.Чехия и Полша що са по-добре от нас въпреки че там ги поучаваха.За това че си продадохме заводите за 1 лев на съмнителни субекти че да забогатеят бързо Русия ли е виновна

Да, Русия е виновна!

Защото ако не беше извършена насилствената експроприация на средствата за производство у нас след края на ВСВ, под давлението на СССР, сега никой нямаше да говори за приватизация. Поради това никой нямаше да продава заводи за 1 лев.

myato
19-03-2015, 15:17
Да, Русия е виновна!

Защото ако не беше извършена насилствената експроприация на средствата за производство у нас след края на ВСВ, под давлението на СССР, сега никой нямаше да говори за приватизация. Поради това никой нямаше да продава заводи за 1 лев.

Ми в дълбока заблуда си. Всичко, което изреди, си е проява на местна "талибанщина". Нали любимите ни "управници" и преди и сега все тичат пред влака.
А национализацията и приватизацията за една валутна единица не е местно умотворение. Всичко е "челен опит" от по-големи "братя" и то не от изток.

ecotronic
19-03-2015, 16:02
Ми в дълбока заблуда си. Всичко, което изреди, си е проява на местна "талибанщина". Нали любимите ни "управници" и преди и сега все тичат пред влака.
А национализацията и приватизацията за една валутна единица не е местно умотворение. Всичко е "челен опит" от по-големи "братя" и то не от изток.

Опита се да изразиш нещо, но аз нищо не разбрах от него.

Което за пореден път доказва, че на вас русофилите ви е каша в главите.

Ще ти задам по-прост въпрос.

В коя европейска държава в която не е правена насилствена национализация има в момента по-нисък жизнен стандарт от която и да било бивша членка на СИВ?

Orm
19-03-2015, 16:21
Ако баба ми имаше Яйца , щеше да е дядо.....

Ти кажи коя от тези държави векове наред не е разграбвала света или не е намерила нефт или газ и ще ти обясним.....

myato
19-03-2015, 16:31
Опита се да изразиш нещо, но аз нищо не разбрах от него.

Което за пореден път доказва, че на вас русофилите ви е каша в главите.

Ще ти задам по-прост въпрос.

В коя европейска държава в която не е правена насилствена национализация има в момента по-нисък жизнен стандарт от която и да било бивша членка на СИВ?

Това, че не си ме разбрал е притеснително за теб, не за мен.
Към Русия изпитвам уважение, както и към Турция да речем, а и към всяка друга държава.
Не уважавам двуличието и двойните стандарти.
Насилствена национализация е имало и в европейски държави извън соц. блока, но в друг период, а и в соц. блока имаше държави с частна собственост и в тях имаше съветски войски, за разлика от тук, така че остави руснаците сега и тогавашния СССР на мира. Това са глупави оправдания за местната простотия.
Със статистика не се занимавам, но вероятно в момента има поне една страна от бившия СИВ, която е със стандарт по-висок от на "старите европейци".

ecotronic
19-03-2015, 16:52
Това, че не си ме разбрал е притеснително за теб, не за мен.
Към Русия изпитвам уважение, както и към Турция да речем, а и към всяка друга държава.
Не уважавам двуличието и двойните стандарти.
Насилствена национализация е имало и в европейски държави извън соц. блока, но в друг период, а и в соц. блока имаше държави с частна собственост и в тях имаше съветски войски, за разлика от тук, така че остави руснаците сега и тогавашния СССР на мира. Това са глупави оправдания за местната простотия.
Със статистика не се занимавам, но вероятно в момента има поне една страна от бившия СИВ, която е със стандарт по-висок от на "старите европейци".

Като я измислиш, коя е тази държава, ми се обади.
А дотогава си обяснявайте нещата, както ви е учил СССР.

---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:47 ----------

Ако баба ми имаше Яйца , щеше да е дядо.....

Ти кажи коя от тези държави векове наред не е разграбвала света или не е намерила нефт или газ и ще ти обясним.....

Е ти не си съгласен с мен, когато изтъквам като причина за даден статус, събитие, което се е състояло преди 30 г., но иначе с охота си обясняваш други статуси със събития отпреди 100 г.

Странно нещо сте вие русофилите.

Orm
19-03-2015, 18:55
Какви 100 години бе човек .... Господаря на ЕС и до днес плячкосва без капка притеснение..... НАТО с какво се занимаваше последните 20 години ???
Не ме разбирай погрешно, знам и разбирам минусите на соца но за разлика от тебе също така знам и признавам и плюсовете..... Въпроса е че докато единият лагер вече не съществува то другият не е спрял да плячкосва дори и след голямото пляскосване след разпада на СССР и все му е малко..... Същите колонизатори само че под друга форма

dimitar_vd62
19-03-2015, 20:32
http://www.moreto.net/novini.php?n=283508 и затова сигурно Русия е виновна, че е дин енергиен проект не можахме да договорим.Междувременно Турция преговаря за Турски поток и започна строежа на ТАНАП.Много прости тез турчуля .Аре нямам намерение да обсъждам повече преди 45 или 100 години каво е било.И аз преди имах уй за две кожи ама сега имам кожа за два уя.

ecotronic
19-03-2015, 20:53
Какви 100 години бе човек .... Господаря на ЕС и до днес плячкосва без капка притеснение..... НАТО с какво се занимаваше последните 20 години ???
Не ме разбирай погрешно, знам и разбирам минусите на соца но за разлика от тебе също така знам и признавам и плюсовете..... Въпроса е че докато единият лагер вече не съществува то другият не е спрял да плячкосва дори и след голямото пляскосване след разпада на СССР и все му е малко..... Същите колонизатори само че под друга форма

И кои бяха плюсовете на соца? Това че плащахме парно по 15 лв но отваряхме вратите за да намалим темрературата вместо да затворим вентила? Че в университетите биваха приемани с предимство некадърни но връзкари? Че зад граница пътуваха само хора с партиен билет? Че доматите бяха по 20 ст. но чакахме по час на опашка за да си ги купим? Че банани ядяхме само на нова година? Че чакахме за една жигула по 10 години? Че за да си прекараш телефон трябваше да имаш връзки с Господ?.........

Всичко това беше непознато малко по на запад и беше от ясно по-ясно, че то не е признак за просперитет и рано или късно ще ни повлече към дъното.

Проблемът не е в плюсовете или минусите на даден строй. Проблемът е в това, че те не могат да бъдат разглеждани като самостоятелни събития в някакво време а влекат след себе си дълготрайни трудности и редица предпоставки за негативи.

Социолози казват, че дефицитът ражда престъпност. Така първата организирана престъпност възникнала в САЩ, по време на дефицит на една единствена стока - алкохолът.

Колко стоки бяха дефицитни по времето на соц - а? По лесно кажи кои не бяха.....

Orm
19-03-2015, 23:07
И кои бяха плюсовете на соца? Това че плащахме парно по 15 лв но отваряхме вратите за да намалим темрературата вместо да затворим вентила? Че в университетите биваха приемани с предимство некадърни но връзкари? Че зад граница пътуваха само хора с партиен билет? Че доматите бяха по 20 ст. но чакахме по час на опашка за да си ги купим? Че банани ядяхме само на нова година? Че чакахме за една жигула по 10 години? Че за да си прекараш телефон трябваше да имаш връзки с Господ?.........

Всичко това беше непознато малко по на запад и беше от ясно по-ясно, че то не е признак за просперитет и рано или късно ще ни повлече към дъното.

Проблемът не е в плюсовете или минусите на даден строй. Проблемът е в това, че те не могат да бъдат разглеждани като самостоятелни събития в някакво време а влекат след себе си дълготрайни трудности и редица предпоставки за негативи.

Социолози казват, че дефицитът ражда престъпност. Така първата организирана престъпност възникнала в САЩ, по време на дефицит на една единствена стока - алкохолът.

Колко стоки бяха дефицитни по времето на соц - а? По лесно кажи кои не бяха.....

Нали се разбрахме че не се разбираме :) Как не те мързи да пишеш толкова :)

Само ще вметна че от 16 години не мога да си купя една алфичка от магазина ... не от 10. Нямам представа как но винаги сме имали кола и домати...... виж за бананите си прав, ама аз така и така не ги обичам ;)

ecotronic
20-03-2015, 10:39

Само ще вметна че от 16 години не мога да си купя една алфичка от магазина ... не от 10. Нямам представа как но винаги сме имали кола и домати...... виж за бананите си прав, ама аз така и така не ги обичам ;)

Сметни, в средни заплати, колко е струвала някога една ладичка в магазина и ще видиш, че със същия брой сегашни средни заплати пак можеш да си я купиш от магазина, но без да чакаш 10 г.
Домати по магазините в периода декември - май някога - йок.
Не знам дали си чувал тази случка - По време на визитата на Митеран у нас, бай Тошо решил да се изфука пред него с дейността на АПК - тата и го попитал, по кое време във Франция се появяват на пазара ранните зеленчуци.....
Митеран отговорил - към 5:30.:)

Тая плоча можем да си я въртим до безкрай. Същественото се състоеше в това, че по онова време частната инициятива, която е мотора на развитие на всяка икономика, беше престъпление.

alfa racer GTA
20-03-2015, 11:28
Нема се плашиш , НАТО са с добрите ракети .... те носят демокрация ...

Ами няма само съветските другари да са "добрите" и да носят "социализъм" на танковете си:

През 1948 (http://bg.wikipedia.org/wiki/1948) г. става ясно, че заради идеологичните различия между Северна и Южна Корея незабавното обединение е невъзможно. Така СССР (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0) назначава за премиер на Севера Ким и започва да снабдява с тежки танкове, камиони, огнестрелни оръжия и самолети Корейската народна армия.
С подкрепата на Сталин (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD) Северна Корея напада Южна Корея през 1950 (http://bg.wikipedia.org/wiki/1950) г. ООН (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%9E%D0%9D) и САЩ се включват на страната на Юга. След няколко сражения севернокорейсите войски започват да отстъпват заради неголемия си брой (ок. 250 000) в сравнение с тези на Южна Корея (ок. 500 000 души) и нейните съюзници (ок. 600 000 души). След това на страната на КНДР се включват 8 китайски дивизии и армиите на ООН, САЩ и Южна Корея са отблъснати.

Все някой трябва да "уравновесява"- едните с ракети, другите с танкове, трети със самолети ...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ама руснаците няма да си видят "Мистрал"-ите, освен през крив макарон или насън ...

Orm
20-03-2015, 11:39
Ами няма само съветските другари да са "добрите" и да носят "социализъм" на танковете си:

Все някой трябва да "уравновесява"- едните с ракети, другите с танкове, трети със самолети ...

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ама руснаците няма да си видят "Мистрал"-ите, освен през крив макарон или насън ...

А преди това знаеш ли какво е ставало в Корея ? Или разказваме историята от там където ни е по удобно ?

А за мистралите нема се притесняваш ще си приберат кинтите с лихва и ще си построят 5 такива за тея пари , ако не и по добри ....

alfa racer GTA
20-03-2015, 12:00
То като гледам и ти не я знаеш...

Ама така ти е "очен хорошо". "Чукча писател, чукча не читател...". Хайде от мен да мине, запознай се тепърва с "историята" : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0_% D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0

ООН + САЩ действат въз основа на Решение на СС на ООН и спасяват с войски Южна Корея от Ким Ир Сен + Китай + СССР ...

"Историята " не я разказвам аз, а я пишат историците.

Нямам "притеснения" за Мистралите.Има предвидена в договора им клауза за международен търговски арбитраж който ще разглежда спорът им ;-) .

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Пак ще ти го кажа:

Не се мъчи, няма какво да му "изпият" ...

dimitar_vd62
20-03-2015, 16:09
По въпроса с мистралите, отчитат ги като грешка, дълбоко газене , голяма площ следователно лесно уязвими.Кърмата на мистралите е правена в Русия.Заради поръчката с мистралите Франция загуби поръчка за Мираж в Индия.Междувременно се оказа че богатото НАТО не може да си позволи да ги закупи вместо Русия, освен това са гола черупка и ще трябва да се охарчат за въоръжаването им.А в настоящия момент въобще не са от жизнено важно значение за руския флот.Та един вид Русия предпочита парите си.От цялата дандия руската отбранителна промишленост стана независима от външни фирми.И въобще политиката е Русия да стане независима от външни доставки.А сега драги ми алфа рацер обясни ми кво става ако Русия спре да изнася титан/Русия държи 30 % от световния пазар на титан, титанът се е смятал за стратегическа суровина в САЩ и се пазел в държавния резерв на САЩ, 2005 година е бил изчерпан/, или реши че тая година няма да плаща на европейските банки щото няма пари и ще плати догодина.

dimitar_vd62
20-03-2015, 19:57
Айде малко четиво преди словесната схватка - http://bolgari.net/nemcov_shteshe_da_e_putin__ako_imashe_tyrpenie-gl-1572.html

А за това защо никой не говори - http://www.mediapool.bg/ukraina-si-zadava-vaprosi-sled-smartta-na-bivshi-proruski-rakovoditeli-news231706.html в Русия ги убиват , а в Украйна се самоубиват, масово.

nikolaaaay
21-03-2015, 00:19

Защо Алфичка. Купи си нова Ладичка, те са в един клас с едновремешните Жигулета. Ама руското е хубаво само да не е за теб, нали. И в Россия е рай, само ти да не живееш там.

nikolaaaay
21-03-2015, 01:30
А в настоящия момент въобще не са от жизнено важно значение за руския флот.Та един вид Русия предпочита парите си.От цялата дандия руската отбранителна промишленост стана независима от външни фирми.
В руския флот направо е бъкано с мистрали и самолетоносачи. Десетки ли са такива, стотици ли са.

pavlin
21-03-2015, 04:01
Защо Алфичка. Купи си нова Ладичка, те са в един клас с едновремешните Жигулета. Ама руското е хубаво само да не е за теб, нали. И в Россия е рай, само ти да не живееш там.

Ти въобще бил ли си в Русия и виждал ли си руска Лада на живо. Освен това знаеш ли още колко видове автомобили се произвеждат в Русия.

---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 01:59 ----------

Основното предимство на соца беше че хората имаха пари и не гладуваха. Такава мизерия и беднотия каквато е сега в България е имало след войните само. Днес се връщам от БГ.

Orm
21-03-2015, 08:06
В руския флот направо е бъкано с мистрали и самолетоносачи. Десетки ли са такива, стотици ли са.

Руския флот няма самолетоносачи защото нямат за цел да плячкосват по света. Те имат толкова колкото да спрат агресора....

P.S. - няма да отказа една Vesta.....

ecotronic
21-03-2015, 09:50
Руския флот няма самолетоносачи защото нямат за цел да плячкосват по света. Те имат толкова колкото да спрат агресора....

P.S. - няма да отказа една Vesta.....

Ква Vesta бе? Имаш още 3 години да събираш парички за Yotaphone - забрави ли?

Orm
21-03-2015, 14:12
Ква Vesta бе? Имаш още 3 години да събираш парички за Yotaphone - забрави ли?

А така де :) Нали ти казвам че чакам от 16 години а и както излиза има още да почакам.... че днеска се разбра че ще ставам папа пак......

ecotronic
21-03-2015, 16:43
А така де :) Нали ти казвам че чакам от 16 години а и както излиза има още да почакам.... че днеска се разбра че ще ставам папа пак......

Ей това да се чува! Поздравления! :)

Всичко останало е бошлаф работа :)

Orm
21-03-2015, 18:06
Ей това да се чува! Поздравления! :)

Всичко останало е бошлаф работа :)

А мерси много :)

Ето виждаш ли докато вие тука пишете глупости само аз се опитвам да вдигна раждаемоста в БГ :)

dimitar_vd62
21-03-2015, 18:12

То па вий като имате 12 само за фукня стават.Нападайте бе като сте сигурни, ама май не е все едно дали си в Персийския залив или пред Семастопол да рече.То и тука един дето голем го вади ама гледа манекенките само на снимка и ходи по курви.

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:09 ----------

Ето виждаш ли докато вие тука пишете глупости само аз се опитвам да вдигна раждаемоста в БГ :)

Ми честито ти русофилче.

ecotronic
21-03-2015, 18:21

Абе не е редно баш сега да ти казвам, кой ги пише глупостите :)
Иначе това за увеличаването на българската общност е похвално.
Аз спокойно си пиша тук, щото 2 съм отгледал. Че голямата ти е и горе-долу набор.
А ти след някой и друг месец, ще трябва да пишеш по-смислени неща, щото ще разполагаш и с по-малко време :)

---------- Post added at 18:21 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

Ми честито ти русофилче.

Де бре! Не всички деца приемат най-лошото от родителите си. :)

dimitar_vd62
21-03-2015, 18:25
http://narpolit.ru/po_suti_dela/prishiol_fridman_i_vsio_rasskazal_20-09-43.htm

ecotronic
21-03-2015, 20:09
http://narpolit.ru/po_suti_dela/prishiol_fridman_i_vsio_rasskazal_20-09-43.htm

Тоя явно чете нашия форум, та да ги пише тия неща.
Пропуснал е само това за щангистите ни, щото и то е част от плана на САЩ.

dimitar_vd62
21-03-2015, 20:17
То нашия форум ако го чете някой шса попикае от смях.

ecotronic
21-03-2015, 20:23
То нашия форум ако го чете някой шса попикае от смях.

Що бе? Котката взела, че чела тук политическите дебати и после ме пита дали Путин можел да отваря консерви с котешка храна :)

dimitar_vd62
21-03-2015, 23:08
Ми питай тука - http://letters.kremlin.ru

pavlin
22-03-2015, 12:37
Новият министър на спорта. Сега къде са реформаторчетата и защо не питат кой и как назначи тази крадлива мутра.

http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/11/05/2413434_koi_e_potencialniiat_ministur_na_sporta/

RPWWD
22-03-2015, 13:05
Явно си пропуснал някои работи, та върви пренаписване на историята - Съветския съюз е нападнал Германия

Мите, немците изпреварват само с някакви си две седмици старателно планираното и подготвено до последен детайл на нахлуване на Червената армия в Европа :priest:
А, да, 51 въздушно-десантен корпус на ген. Батов в Крим тренира усилено, и по план трябва да дебаркира в Констанца и родната ти Варна;-)

dimitar_vd62
22-03-2015, 17:45
E щяли, ама Германия започна войната, знаеш приказката за каската и Ботев...

Та американската помощ за Балканите от това което идвало от Русия - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1408339 някак странно се връзва ето с това - http://ria.ru/world/20150315/1052652577.html след като стана ясно Ердоган е своеволен.;

Най -техническата нация в света не може да се отърве от руски двигатели, за същото време Русия стана независима във военно-отбранителната промишленост.Да не говорим че янките трябва да се возят на Союзи до МКС.За тази една година Русия построи цял космодрум - Восточной, със сринатата си икономика.Ма то да правиш ракетни двигатели не е като да бълваш айфони.А и черешката на тортата - http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201503181645-3jkk.htm наведнъж строят четири а както пише тия дни са почнали петата.Армата му съкратиха дебюта с две години и ще го видим на 9 май...и други такива работи....затова пък ние си имаме 6 бази на нато и велик е нашия войник остана за приказки на децата преди сън.Ми така, нация със самочувствие и развито национално съзнание не като нас продажни кифли.И точно там е тайната на Путин, той следва народа си, а не като нас политиците ва ди яхат и да се даваме за голи обещания и кебапчета, напоследък и часовници чувам давали.За туй не им се получи на западняците щото така и не разбарах че там формулата е друга.Тъй че какво правила Русия преди 50 или 100 години еми може прави, щото е силна и единна а такива въртиопашки като нас дето гледат далаверата знаете какво става като седиш на два стола.България по-добре няма да стане каквото и да се случи на световната сцена, в единия случай на САЩ не им трябват силни държави а послушни, в другия случай няма да има братска прегръдка щото един път стомна за вода втори път стомна за вода натретие път се чупи, с две думи дойдохме им до гуша.Така че споко трето руско нашествие у нас няма да има просто ще си останем една забравена провинция на която ще и обещават и ще я потупват по гърба - мечтай и се надявай.

По тоз въпрос нещо - http://ria.ru/world/20150322/1053894773.html

ecotronic
22-03-2015, 20:21
Като си се хванал за тия двигатели......

Митак, ти поне си човек техничар и прекрасно знаеш, че като започнеш да правиш нещо, не започваш с това да си произведеш отвертките и гаечните ключове, ами си ги купуваш от магазина. Така оползотворяваш времето си за работа на малко по-високото ниво.

Ти наистина ли си мислиш, че ако не бяха руските двигатели, американците нямаше да могат да предприемат нищо в космоса?

myato
22-03-2015, 21:15
Пособие за евроатлантици. Гледайте и се учете на демократизиране и европеизъм. Филмчето в рубриката "Стопкадър".http://afera.bg/

ecotronic
22-03-2015, 21:29
Учете се, че както вече не веднъж ви казах - бла-бла.RU ви пие мозъците......или каквото ви е останало там

http://www.ukrainadnes.com/top-fakti-za-lazhite-za-ukrajna-chast-1/

http://www.ukrainadnes.com/top-fakti-za-lazhite-za-ukrajna-chast-2/

myato
22-03-2015, 21:39
Учете се, че както вече не веднъж ви казах - бла-бла.RU ви пие мозъците......или каквото ви е останало там

http://www.ukrainadnes.com/top-fakti-za-lazhite-za-ukrajna-chast-1/

http://www.ukrainadnes.com/top-fakti-za-lazhite-za-ukrajna-chast-2/

Try again.
Ще ми обясниш ли как се обработва видео с фотошоп?
Не че видео не се манипулира, но прочети обясненията на любимците си и тогава пиши.
В същност не се мори...

ecotronic
22-03-2015, 21:41
Try again.
Ще ми обясниш ли как се обработва видео с фотошоп?
Не че видео не се манипулира, но прочети обясненията на любимците си и тогава пиши.
В същност не се мори...

Да се моря ли? И тук за пореден път си в грешка.

Та аз исрено се забавлявам с наивността на някои хора тук :)

myato
22-03-2015, 21:55
Да се моря ли? И тук за пореден път си в грешка.

Та аз исрено се забавлявам с наивността на някои хора тук :)

Е да, то за моренето народа си е казал думата отдавна.
Щом така мислиш, предпочитам да съм "наивник" на средна възраст пред въдможността да съм убеден ... "демакрат".

dimitar_vd62
22-03-2015, 22:55
Като си се хванал за тия двигатели......

Митак, ти поне си човек техничар и прекрасно знаеш, че като започнеш да правиш нещо, не започваш с това да си произведеш отвертките и гаечните ключове, ами си ги купуваш от магазина. Така оползотворяваш времето си за работа на малко по-високото ниво.

Ти наистина ли си мислиш, че ако не бяха руските двигатели, американците нямаше да могат да предприемат нищо в космоса?

Американците предприеха нещо в космоса с помощта на хер Браун.А относно отверките и ключовете, еми те и руснаците затова не правеха свои процесори и айфони/всъщност вече правят, защото си взеха поука/ ама когато става въпрос за тях са тъпи, когато е за американците,то те не си губят времето да измислят нещо дето вече го има.Да припомним че купуват руски двигатели защото опита им да ги копират излезе неуспешен.А се опитаха да ги копират заради собствените си санкции.Разбира се че е по-добре да ползват руските и да осъществяват по-смислени неща с тях ама сами са си виновни.Ще си ги измислят ама това не става за година.Тоест става ако имат стимул.Тук е удобно да вметнем че миньори и трактористи в Донецк разказаха играта на украинската армия, заради същия този стимул който е различен от финикийски знаци, по същата причина не знам руски моряци да са подавали оставка, но пък щатските го правят/Доналд Кук/, стимула просто е различен.Поставен натясно руснака издига на първо място суверинитета си.Поради това на запада не му се получи в Русия, за разлика от бившите соц страни, където алчността надделя, напротив без да искат дадоха тласък на руската икономика в посока независимост от външни суровини и технологии.http://www.infox.sg/others/frame/agora-vox-putin-razozlil-zapad-tem-chto-ne-dal-rasprodat-resursy/.Междувременно САЩ недоволстват от търговията с рубли и юани.http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201503191753-wodp.htm?utm_source=infox.sg

Orm
23-03-2015, 05:50
Мите, немците изпреварват само с някакви си две седмици старателно планираното и подготвено до последен детайл на нахлуване на Червената армия в Европа :priest:
А, да, 51 въздушно-десантен корпус на ген. Батов в Крим тренира усилено, и по план трябва да дебаркира в Констанца и родната ти Варна;-)

Ама ти верно ли бе ?!?!?!?
:prescription:

ecotronic
23-03-2015, 10:32
Митак, да ти припомням ли, че г-н Браун доброволно, целенасочено и съзнателно се е предал на американците, вместо на руснаците? Ти ми кажи, защо.

Колкото и да се напъваш да доказваш разни неща за руския технически гений, фактите до момента сочат, че люлката на развитието се намира на запад а не на изток от нас.

Парната машина е допринесла много повече за развитието на човечеството от някакви руски ракетни двигатели.

Orm
23-03-2015, 13:11
Митак, да ти припомням ли, че г-н Браун доброволно, целенасочено и съзнателно се е предал на американците, вместо на руснаците? Ти ми кажи, защо.

Колкото и да се напъваш да доказваш разни неща за руския технически гений, фактите до момента сочат, че люлката на развитието се намира на запад а не на изток от нас.

Парната машина е допринесла много повече за развитието на човечеството от някакви руски ракетни двигатели.

Я пак ?!?!?!?
Абе вие нещо пушите ли кво ли !?!?!?
Всяко 3-то научно откритие се е правело в СССР....
да не говорим за Менделеев и компания .... Еко спирай я тая трева..... не е от готините

ecotronic
23-03-2015, 13:24
Я пак ?!?!?!?
да не говорим за Менделеев и компания .... Еко спирай я тая трева..... не е от готините

Когато един човек разбере, колко много не знае, вече много е разбрал.

Не се гурай в шамарите с такива изявления, защото там закъдето си тръгнал или още не си, други вече се връщат.

dimitar_vd62
23-03-2015, 18:27

Аз пък ще ти кажа че НАСА е създадена в отговор на руската космическа програма.Знам защо Браун се е предал на американците, ама без него нямаше да литнат така скоро.Добре че беше войната та посъбраха мозъци.Като кажеш руски учен разбираш руски учен като кажеш американски учен се оказва че или е руснак или българин или някакво друго семе.Май не е само до пари - http://www.vz.ru/news/2015/3/19/735317.html Кат са толкова умни да го измислят бе.Ти пак не разбра каква е разликата между долар и Родина като стимул.За въпросните двигатели има даже филм по хистори ченъл - https://www.youtube.com/watch?v=GANLystCua8 от 27 минута нататък е интересно.Американците се прекланят пред гения на Корольов вий обаче по гръб не падате, еми приказките ви не струват пред фактите.

---------- Post added at 18:27 ---------- Previous post was at 18:22 ----------

Сталин що беше изненадан тогава от германското нахлуване в Русия та чак пред Москва успяха да ги спрат.Айде пак пренаписване на историята, даже американските научно популарни канали нямва такава версия.Е ти па документи относно Полша от Рузвелт и Сталин.И тръгнали да ги вадят от концларите, бе остъй ги там да изгният.http://www.rg.ru/2015/02/26/dokumenti-site.html#

ecotronic
23-03-2015, 18:33
Аз пък ще ти кажа че НАСА е създадена в отговор на руската космическа програма.Знам защо Браун се е предал на американците, ама без него нямаше да литнат така скоро.Добре че беше войната та посъбраха мозъци.Като кажеш руски учен разбираш руски учен като кажеш американски учен се оказва че или е руснак или българин или някакво друго семе.Май не е само до пари - http://www.vz.ru/news/2015/3/19/735317.html Кат са толкова умни да го измислят бе.Ти пак не разбра каква е разликата между долар и Родина като стимул.За въпросните двигатели има даже филм по хистори ченъл - https://www.youtube.com/watch?v=GANLystCua8 от 27 минута нататък е интересно.Американците се прекланят пред гения на Корольов вий обаче по гръб не падате, еми приказките ви не струват пред фактите.

Като по правило хората работят за пари. Има и изключения, като Корольов, но това са само изключения от правилото и съответно са малко.
Поради тази причина и познанието няма народност. Но има едни по-пресметливи хора, които създават условия за развитието на интелекта и други едни, които очакват, че хората ще работят само ей така в ползу роду.
Да не забравяме, че и този който сведе на американците стелт технологията, също е руснак (не му помня името).

Накратко - това къде се е родил даден човек e без значение. Единствено важното е къде и как се е развивал и какво е създал.

Поради същата причина аз твърдя, че Джон Атанасов е българин, колкото аз съм китаец.

dimitar_vd62
23-03-2015, 18:44
Еми не всичко е пари, радвам се че не го разбирате.

Orm
23-03-2015, 20:34
Когато хората почват да говорят лъжи е малко дразнещо. Сталин щял да напада европа с една карабина за 3ма войници , а СССР не е създал нищо , всичките заслуги за откритията през 20-и век са на запада..... щото видите ли в САЩ се плаща ...
Я кажии Еко, как мислиш ако не дай си боже стане наяква война между Руснаците и САЩ , колко долари ще трябват на САЩ да събудят любовта на американците към държавата си ??? Щото съм сигурен че всеки един руснак от 16 до 65 годишен ще тръгне да си защитава родината безплатно .... А емигрантите едва ли ще са толкова отчаяни за американски паспорти за да тръгнат на война срещу сериозен противник.....

ecotronic
23-03-2015, 20:41
Когато хората почват да говорят лъжи е малко дразнещо. Сталин щял да напада европа с една карабина за 3ма войници , а СССР не е създал нищо , всичките заслуги за откритията през 20-и век са на запада..... щото видите ли в САЩ се плаща ...
Я кажии Еко, как мислиш ако не дай си боже стане наяква война между Руснаците и САЩ , колко долари ще трябват на САЩ да събудят любовта на американците към държавата си ??? Щото съм сигурен че всеки един руснак от 16 до 65 годишен ще тръгне да си защитава родината безплатно .... А емигрантите едва ли ще са толкова отчаяни за американски паспорти за да тръгнат на война срещу сериозен противник.....

Ако не дай си Боже започне войната за която говориш, то това за което питаш ще струва $ 0 (нула) на американците. Поради простата причина, че войната ще продължи 30 минути и след това тези, които оцелеят, ще заживеят в каменната ера.

Това за Сталин и за тримата войници пък ти беше поредното неподготвено изпускане :)

Orm
23-03-2015, 20:58
Ако не дай си Боже започне войната за която говориш, то това за което питаш ще струва $ 0 (нула) на американците. Поради простата причина, че войната ще продължи 30 минути и след това тези, които оцелеят, ще заживеят в каменната ера.

Това за Сталин и за тримата войници пък ти беше поредното неподготвено изпускане :)

Питах те ако трябва , не те питах какво ще стане ако взривим земното кълбо ....
Знаеш много добре отговора и за това предпочиташ да пишеш глупости нали :)

А за Сталин и въоръжението на червената армия в началото на войната можеш при желание да се запознаеш сам...

ecotronic
23-03-2015, 21:10
Питах те ако трябва , не те питах какво ще стане ако взривим земното кълбо ....
Знаеш много добре отговора и за това предпочиташ да пишеш глупости нали :)

А за Сталин и въоръжението на червената армия в началото на войната можеш при желание да се запознаеш сам...

Чети Виктор Суворов и подобни и пак ела да ми обясняваш.

За разлика от теб аз (и не само аз) разсъждавам на базата на актуалните обстоятелства вместо на тези отпреди 75 години, както очевидно правиш ти.
И недей да бъдеш толкова сигурен по отношение на руския патриотизъм и липсата на такъв у други народи.
А да не забравяме и това, че руският патриотизъм е бил подклаждан и от някой и друг куршум в главата......

Прояви на патриотизъм има не само във военновременни ситуации. Едно природно бедствие, каквито не липсват в САЩ или Япония е пример за такова.

Orm
23-03-2015, 21:21
Чети Виктор Суворов и подобни и пак ела да ми обясняваш.

За разлика от теб аз (и не само аз) разсъждавам на базата на актуалните обстоятелства вместо на тези отпреди 75 години, както очевидно правиш ти.
И недей да бъдеш толкова сигурен по отношение на руския патриотизъм и липсата на такъв у други народи.
А да не забравяме и това, че руският патриотизъм е бил подклаждан и от някой и друг куршум в главата......

Прояви на патриотизъм има не само във военновременни ситуации. Едно природно бедствие, каквито не липсват в САЩ или Япония е пример за такова.

Майсторът на измъкванията .....

RPWWD
23-03-2015, 23:17
Ама ти верно ли бе ?!?!?!?
:prescription:

А, нье, бье....

RPWWD
23-03-2015, 23:39
Сталин що беше изненадан тогава от германското нахлуване в Русия та чак пред Москва успяха да ги спрат.Айде пак пренаписване на историята

Биде изненадан, понеже не вярваше, че ботушите ще го нападнат с десетократно по-малко сили. Пак по тази причина няма НИКАКВИ планове за отбрана, за разлика от подробните такива офанзивни, няма военни топографски карти на собствената територия, но за сметка на това има подробни такива на Берлин, Лайпциг, Кьонигсберг и ... Букурещ и околностите им ;-)
Мите, прекрасно знаеш какви са били проблемите на ботушите през 2-те световни войни - недостиг на суровини, съответно недостиг на военно оборудване и боеприпаси. А, знаеш ли, че Вермахта води три годишна война в СССР изцяло с трофейни боеприпаси, пленени в първият месец на войната в приграничните райони ;-)

Orm
23-03-2015, 23:48
Ето ви за мистралите ... да не се вълнувате много - http://tass.ru/armiya-i-opk/1849414

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

Биде изненадан, понеже не вярваше, че ботушите ще го нападнат с десетократно по-малко сили. Пак по тази причина няма НИКАКВИ планове за отбрана, за разлика от подробните такива офанзивни, няма военни топографски карти на собствената територия, но за сметка на това има подробни такива на Берлин, Лайпциг, Кьонигсберг и ... Букурещ и околностите им ;-)
Мите, прекрасно знаеш какви са били проблемите на ботушите през 2-те световни войни - недостиг на суровини, съответно недостиг на военно оборудване и боеприпаси. А, знаеш ли, че Вермахта води три годишна война в СССР изцяло с трофейни боеприпаси, пленени в първият месец на войната в приграничните райони ;-)

С каквито и тайни документи да располагаш , крайния резултат го знаем ;)

RPWWD
23-03-2015, 23:57

За щастие, само половин Европа болшевизирана ;-) В резултат, сега вече 3/4 не е. И, да, не съм привърженик нито на ГЕРБ, нито на РБ, нито ПФ, нито на Атака, по-скоро съм "комунист", но не тоталитарист ;-)

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

Ето ви за мистралите ... да не се вълнувате многоhttps://www.youtube.com/watch?v=-g-srcXmt5A

nikolaaaay
24-03-2015, 00:06
Я пак ?!?!?!?
Не бе, на всеки три открития, четири са били от СССР и едно на СИВ.
Всички луди – на борба за мир и световен комунизъм.

Orm
24-03-2015, 00:09
За щастие, само половин Европа болшевизирана ;-) В резултат, сега вече 3/4 не е. И, да, не съм привърженик нито на ГЕРБ, нито на РБ, нито ПФ, нито на Атака, по-скоро съм "комунист", но не тоталитарист ;-)

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=-g-srcXmt5A

Па лекувай се като те боли ....

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

Не бе, на всеки три открития, четири са били от СССР и едно на СИВ.
Всички луди – на борба за мир и световен комунизъм.

Я извади някоя схема на БВП

RPWWD
24-03-2015, 00:17
Па лекувай се като те боли ..

Лекувам се с... весели блядки ;-)

Orm
24-03-2015, 00:24
Лекувам се с... весели блядки ;-)

Ето видя ли , дори и блядките им са най добри :)

ecotronic
24-03-2015, 10:32

Ние крайния резултат го знаем, но има една малка подробност. Това, че ако Сталин се беше готвил за отбрана вместо за нападение, СССР щеше да даде с няколко милиона по-малко жертви в тази война.

Ма кво са някакви си милиони в страна в която човешкият живот не струва нищо...

myato
24-03-2015, 11:33
Така, както сте го подкарали, ще изкарате че ракетостроенето започва с Вернер Фон Браун. Да, ама не. В същност започва в Китай и то някъде при първата династия. Огнестрелното оръжие също идва от Китай. Съвременното ракетостроене започва с Цилковски.
Фак е, че Нацистка Германия и СССР, докато се се потупвали дружески по рамото, дефакто са си точели балтийките едина на друга. В момента на нападението съветската армия е била масово в отпуски, а военно-промишленния комплекс е въвеждал в производство нови образци на въоръжение. Дефакто СССР още не е бил готов за война. От друга страна немците разчитат на относително "старо", но изпитано вече въоръжение, което в последствие ще им изяде главите.
Между другото "блицкрига" е творение на съветската военна мисъл, а немските офицери са обучавани на това в СССР, мисля че в танковата школа в Киев.
Относно хуманизма на Щатите и грижата за бедстващите, поинтересувайте се всащност какво се случва след "Катрина" и оставете рекламните филмчета на страни.
Мазалото във Фокушима нямаше да го има, ако бяха изпълнили предписанията на инженерите, но нали все гледаме да се нагушим с пусти кинти.

ecotronic
24-03-2015, 11:46
Никой не казва, че Фон Браун е бащата на ракетостроенето. Но от китайските фойерверки до извеждането на спътник в орбита са нужни много усилия и време. Руснаците също са "понамазали" от ноу-хауто на Фон Браун, като старателно са прибрали всичко което са намерили останало в Германия.

Накратко - нищо само за себе си не е определящо. Но то просто е част от цялото.

myato
24-03-2015, 12:23
Не става въпрос за фойерверки, но както и да е. Да не задълбаваме още в древността, че нещата ще станат хептен "шантави".
В същост руснаците са "намазали" съвсем други неща, но това не е същественото. Технологии са се крадяли и преди това, кадат се и ще продължават да се крадат.

И преди да псувате руснаците, да ви светна че от 1981г. до "демокрацията" са ни хрантутили, щото "добрите ни партньори" са ни обявили за "терористична държава" и сме били с наложени "санкции". Някой от вас тогава да го е усетил?

ecotronic
24-03-2015, 12:41
Да, аз съм го усетил. В края на 80 - те имаше режим на тока и по бензиностанциите играехме по 4-5 седмици на табла докато ни дойдеше реда да заредим гориво.

myato
24-03-2015, 12:47
Да, аз съм го усетил. В края на 80 - те имаше режим на тока и по бензиностанциите играехме по 4-5 седмици на табла докато ни дойдеше реда да заредим гориво.

Сега вече знаеш на кого да благодариш;)
Ааа, и друго щях да забравя. Поинтересувайте се за корените на ДНР и ЛНР и следете за появата на Днепропетровска/Коломойска/НР. И за това ще е винавен Путин, да знаете от сега:tooth:.