View Full Version : Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Още от времето на Луи 14-ти на Русия се гледа като на нещо гнусно, което трябва да се унищожи. Тя е предизвиквала векове люта завист. Европа два пъти е покорявана от Русия. САЩ също ѝ дължат държавността си и винаго по тоя въпрос има една гузност!
Теорията на Хитлер за непълноценната раса не е изсмукана от пръстите, а е тъжна реалност. Нас също ни пречисляват към тая категория, но това не могат да го разберат някои хора и си мислят, че нас много ни обичат на запад. Нищо подобно! За тях сме тор. Православието за тях също е нещо страшно, защото не се вписва в хищническата им същност. Вижте само как хищнически е експлоатирана всяка територич, до която се е докоснал атлантизма!
ecotronic
20-05-2015, 17:22
Що всеки се е опитвал да завладее Русия?
Що всеки не се е опитвал да завладее САЩ, Канада, UK или Германия?
И ако Русия имаше икономика и жизнен стандарт, като в гореизброените държави, пак ли всеки щеше да опитва това?
dimitar_vd62
20-05-2015, 18:55
Ми те тези от втория ред дето си изброил се опитват да завладеята Русия,изтърва Франция, което ти отговаря на третия ред.След каато Русия не напада горе изброените държави то те имат възможност до развиват стандарт и икономика и да мислят за глупости.
nikolaaaay
20-05-2015, 20:40
Зъбенето и въоръжаването на Русия е ответна реакция, защо не искате да го разберете.Досега Русия винаги е нападана.Не мога да разбера какво искате от Русия, да си унищожи оръжията и да ви се поднесе на тепсия ли
Димитър не читатель, Димитър писатель.
---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:38 ----------
Още от времето на Луи 14-ти на Русия се гледа като на нещо гнусно, което трябва да се унищожи. Тя е предизвиквала векове люта завист. Европа два пъти е покорявана от Русия. САЩ също ѝ дължат държавността си и винаго по тоя въпрос има една гузност!
Теорията на Хитлер за непълноценната раса не е изсмукана от пръстите, а е тъжна реалност. Нас също ни пречисляват към тая категория, но това не могат да го разберат някои хора и си мислят, че нас много ни обичат на запад. Нищо подобно! За тях сме тор. Православието за тях също е нещо страшно, защото не се вписва в хищническата им същност. Вижте само как хищнически е експлоатирана всяка територич, до която се е докоснал атлантизма!
Май не си ходил по на запад от Белград.
alfa racer GTA
21-05-2015, 04:14
САЩ стават свръхсила по време и след 2СВ.
Уранът за атомните бомби е взет от Третият райх.
Третият райх и Хитлер разбирайки, че поражението е сигурно, за да не попаднат разработките за атомна бомба и основният материал- обогатен уран у американци или руснаци го дават на Япония : http://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-234
В подводницата пътуват и двама японци -офицери, които когато разбират че немците се предават си правят сепуку.
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?6531-%C7%E0%F9%EE-%D5%E8%F2%EB%E5%F0-%ED%E5-%E5-%F1%FA%E7%E4%E0%EB-%E0%F2%EE%EC%ED%EE-%EE%F0%FA%E6%E8%E5
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?12938-%DF%E4%F0%E5%ED%E0%F2%E0-%EF%F0%EE%E3%F0%E0%EC%E0-%ED%E0-%DF%EF%EE%ED%E8%FF
Първи СССР напада САЩ. Те призовават за премахване на световния империлизъм и капитализъм, финансират разни революционни марксистко-ленинистки движения в Никарагуа, Салвадор, Мексико и цяла Латинска Америка. Например ФАРК http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%90%D0%A0%D0%9A , Тупак Амару http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D 0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE_%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0 %B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%A2%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0% BA_%D0%90%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%83
Подпомагат с народни пари революционни движения в Африка, Азия ... по цял свят ...
Просто сега САЩ довършват "играта" започната от СССР с призива "Пролетарии всех стран, соединяйтесь!" .
Бият ги на собствената им игра.Едва ли ще пропуснат наградата, само защото на Русия й се иска да не е губеща...
Искаш ли да победиш, просто не започвай игра която не си сигурен че ще спечелиш ...
Ще им вземат всичко докрай и то не с военни средства ...
Внимавай да не си се подмокрил като се събудиш.
---------- Post added at 02:21 ---------- Previous post was at 02:10 ----------
Супер демократично. Да вземеш на някой всичко до край и да му обясняваш че е за негово добро за да живее щастливо и свободно. Ама не бой се няма да стане.
Димитър не читатель, Димитър писатель.
---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:38 ----------
Май не си ходил по на запад от Белград.
А ты каким являешься?
Ако не си запознат, не само е ходил ми е и поработил в много страни, в които вероятно и на екскурзия не си ходил.
Бутай си самолетоносача и не се занимавай с невнятни тебе неща.
САЩ стават свръхсила по време и след 2СВ.
Уранът за атомните бомби е взет от Третият райх.
Третият райх и Хитлер разбирайки, че поражението е сигурно, за да не попаднат разработките за атомна бомба и основният материал- обогатен уран у американци или руснаци го дават на Япония : http://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-234
В подводницата пътуват и двама японци -офицери, които когато разбират че немците се предават си правят сепуку.
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?6531-%C7%E0%F9%EE-%D5%E8%F2%EB%E5%F0-%ED%E5-%E5-%F1%FA%E7%E4%E0%EB-%E0%F2%EE%EC%ED%EE-%EE%F0%FA%E6%E8%E5
http://forum.boinaslava.net/showthread.php?12938-%DF%E4%F0%E5%ED%E0%F2%E0-%EF%F0%EE%E3%F0%E0%EC%E0-%ED%E0-%DF%EF%EE%ED%E8%FF
Първи СССР напада САЩ. Те призовават за премахване на световния империлизъм и капитализъм, финансират разни революционни марксистко-ленинистки движения в Никарагуа, Салвадор, Мексико и цяла Латинска Америка. Например ФАРК http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%90%D0%A0%D0%9A , Тупак Амару http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D 0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE_%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0 %B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%A2%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0% BA_%D0%90%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%83
Подпомагат с народни пари революционни движения в Африка, Азия ... по цял свят ...
Просто сега САЩ довършват "играта" започната от СССР с призива "Пролетарии всех стран, соединяйтесь!" .
Бият ги на собствената им игра.Едва ли ще пропуснат наградата, само защото на Русия й се иска да не е губеща...
Искаш ли да победиш, просто не започвай игра която не си сигурен че ще спечелиш ...
В тази "игра" победител няма. Тя е като люлка. Днес едните са горе, утре другите. Не се заблуждавай, че някой се интересува от САЩ, Русия, Китай и т.н. Интересите на малката шайка, управляваща света, диктува днес едни да са горе, а утре долу. Те нямат "родина", а само родове.
В настоящият етап е наближил реда на Щатите да гризнат дръвцето, но виновниците за това пак няма да са там. "Бедните ще го духат".
Колкото до износа на революции, другите пък изнасяха контрареволюции. Танто за кукуриго.
http://tass.ru/politika/1985940
Щом и създадените от САЩ режими вече поглеждат към Русия.......
---------- Post added at 15:29 ---------- Previous post was at 15:21 ----------
Много хора са си го мислили... даже колкото и да не ти се вярва и по гениални от теб.... мисля че знаеш как завършват опитите...
ecotronic
21-05-2015, 20:07
http://tass.ru/politika/1985940
Щом и създадените от САЩ режими вече поглеждат към Русия.......[COLOR="Silver"]
Да ти посоча ли, колко "режима" някога създадени от СССР погледнаха към САЩ?
Но щом говорим за "режим" не следва да служи за пример.
Да ти посоча ли, колко "режима" някога създадени от СССР погледнаха към САЩ?
Но щом говорим за "режим" не следва да служи за пример.
Ти ако мислиш че при нас не е режим .....
dimitar_vd62
21-05-2015, 22:41
Една малко позабравена тема обвинението на германската разузнавателна служба - http://www.spiegel.de/international/europe/german-intelligence-blames-pro-russian-separatists-for-mh17-downing-a-997972.html интересни са коментарите отдолу...на германци са все пак.
Отговорът....на Украйна - http://www.mil.gov.ua/news/2014/10/20/informacziya-pro-zahoplennya-teroristami-zenitnogo-raketnogo-kompleksu-buk-m1/
За всяка друга самолетна катастрафа има подробни доклади за причините тука някаква секретност, ни снимки, ни спътници, нищо.
Честито на братушките.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=145369&d=1432261038
http://www.vesti.ru/doc.html?id=2596829
nikolaaaay
23-05-2015, 00:05
А ты каким являешься?
Ако не си запознат, не само е ходил ми е и поработил в много страни, в които вероятно и на екскурзия не си ходил.
Бутай си самолетоносача и не се занимавай с невнятни тебе неща.
.
Вие в Плевен пускайте още червената бюлетина и си останете все така бедни и плачущи против САЩ, ционизма и Иван Костов.
dimitar_vd62
23-05-2015, 00:14
Тя бюлетината може и да не е червена ма това не означава че ще е за Костов, САЩ и не е необходимо да си беден че да си против тях.Аз подозирам че поради финансова изгода си смени аватара.Кожи нещо за руската икономика ,рублата...за долара ще го бъде ли няма ли.
Вие в Плевен пускайте още червената бюлетина и си останете все така бедни и плачущи против САЩ, ционизма и Иван Костов.
Пореден изблик на вопиюща неграмотност. Поне да беше проверил кой партии управляват града в "близките" 25 години, ма то тряа "боумбрек" за таз раута:haha::gruebel::yes:
nikolaaaay
23-05-2015, 13:22
Тя бюлетината може и да не е червена ма това не означава че ще е за Костов, САЩ и не е необходимо да си беден че да си против тях.Аз подозирам че поради финансова изгода си смени аватара.Кожи нещо за руската икономика ,рублата...за долара ще го бъде ли няма ли.
Какво да ти кажа като цифрите са от ясни по-ясни. Икономиката на 143 милионна Русия е по-малка от тази на 55 милионна Италия, която е в "криза" и единствена в ЕС няма растеж от доста години. За гиганти като САЩ няма смисъл да се говори. Не знам защо сравнявате САЩ и Русия изобщо.
За Костов не можеш да гласуваш дори и да искаш. Той отдавна е извън политиката.
Финансова изгода и аватара ми са едни глупости. В България има безброй законни възможности да се изкарват пари. Ако не ти стига пипето, тогава ставаш евентуално интернет трол. Те затова последните са яко неграмотни.
---------- Post added at 13:22 ---------- Previous post was at 13:04 ----------
Пореден изблик на вопиюща неграмотност. Поне да беше проверил кой партии управляват града в "близките" 25 години, ма то тряа "боумбрек" за таз раута:haha::gruebel::yes:
Ти понеже си известен с твоята вопиюща грамотност, чети тука. После ми кажи защо като сложиха Делянчо за шеф на ДАНС, в пет български региона спаха непробудно, а в шестия излязоха стотици хиляди на улицата. Дали има връзка между тези факти, според теб?!
http://www.vesti.bg/pari/stoki-i-ceni/pet-bylgarski-regiona-v-top-10-na-naj-bednite-v-es-6036528
Какво да ти кажа като цифрите са от ясни по-ясни. Икономиката на 143 милионна Русия е по-малка от тази на 55 милионна Италия, която е в "криза" и единствена в ЕС няма растеж от доста години. За гиганти като САЩ няма смисъл да се говори. Не знам защо сравнявате САЩ и Русия изобщо.
Финансова изгода и аватара ми са едни глупости. В България има безброй законни възможности да се изкарват пари. Ако не ти стига пипето, тогава ставаш евентуално интернет трол. Те затова последните са яко неграмотни.
А, извинявам се за пропуска относно предния ти пост, че бедността е порок.
Като "икономист" би следвало да си на ясно, че за да има неколцина "богати", трабва да има много бедни. Ако не си на ясно с факта, иди си върни дипломата.
Относно втората ти изцепка, ще те светна, че има различни "начини" за "отчитане" на "икономически растеж" и с тях мога да ти "докажа" каквото ми оттърва.
От "умните" ни работодатели над 75% са със средно и по-ниско образование.
Истинските интернет "тролове" са доста грамотни хора, за разлика от обикновените мразещи(хейтъри).
И накрая, но не на последно място, знаеш ли пък колко незаконни "възможности" за изкарване на пари има и се ползват "законно".
---------- Post added at 13:42 ---------- Previous post was at 13:38 ----------
---------- Post added at 13:22 ---------- Previous post was at 13:04 ----------
Ти понеже си известен с твоята вопиюща грамотност, чети тука. После ми кажи защо като сложиха Делянчо за шеф на ДАНС, в пет български региона спаха непробудно, а в шестия излязоха стотици хиляди на улицата. Дали има връзка между тези факти, според теб?!
http://www.vesti.bg/pari/stoki-i-ceni/pet-bylgarski-regiona-v-top-10-na-naj-bednite-v-es-6036528
Ми защото платиха за "будна съвест" само на едно място. Той Баце си го каза в прав ред, но сигурно си си стъпил на ушите за това.
nikolaaaay
23-05-2015, 14:01
Като "икономист" би следвало да си на ясно, че за да има неколцина "богати", трабва да има много бедни. Ако не си на ясно с факта, иди си върни дипломата.
Относно втората ти изцепка, ще те светна, че има различни "начини" за "отчитане" на "икономически растеж" и с тях мога да ти "докажа" каквото ми оттърва.
От "умните" ни работодатели над 75% са със средно и по-ниско образование.
Истинските интернет "тролове" са доста грамотни хора, за разлика от обикновените мразещи(хейтъри).
И накрая, но не на последно място, знаеш ли пък колко незаконни "възможности" за изкарване на пари има и се ползват "законно".
---------- Post added at 13:42 ---------- Previous post was at 13:38 ----------
Ми защото платиха за "будна съвест" само на едно място. Той Баце си го каза в прав ред, но сигурно си си стъпил на ушите за това.
Не ти трябват кой знае какви анализи. Само като посетиш Враца, Видин или Плевен, ти става ясно, че това са замиращи градове. В последната 1 година навъртях доста километри из България и разликата между отделните региони става все по-голяма. Червените крепости по традиция са най-зле, което е нормално.
Даже сега по Конкурентоспособност са орязали Югозападния регион, заради София и ще получава 25% по-малко пари от останалите. Тъпото е, че регионът е голям, а разликата е само заради един град. Кюстендил, Перник, Благоевград, Гоце Делчев и т.н. горят заради София.
Баце платил. ОК, продължавай да си верваш. Той и бюджета на София от 1,5 млрд. сигурно идва от Сорос.
Не ти трябват кой знае какви анализи. Само като посетиш Враца, Видин или Плевен, ти става ясно, че това са замиращи градове. В последната 1 година навъртях доста километри из България и разликата между отделните региони става все по-голяма. Червените крепости по традиция са най-зле, което е нормално.
Даже сега по Конкурентоспособност са орязали Югозападния регион, заради София и ще получава 25% по-малко пари от останалите. Тъпото е, че регионът е голям, а разликата е само заради един град. Кюстендил, Перник, Благоевград, Гоце Делчев и т.н. горят заради София.
Баце платил. ОК, продължавай да си верваш. Той и бюджета на София от 1,5 млрд. сигурно идва от Сорос.
Както сам си забелязал е налице изразена диспропорция в развитието на регионите, което не е на икономическа, а на политическа основа. Е на това му се вика "пазарна икономика".
Това, че партийните функционери на БСП, ГЕРБ, РБ и други са от Плевен говори, че прекрасното ти местообитание няма дори такъв потенциал...
На Баце не му ли верваш?
На Сорос бюджета е доста по-голям от този на София, ма ти от къде да знаеш?
ecotronic
23-05-2015, 14:35
Ха ха! :)
Докторе, това са остарели комунистически проповеди.
Изобщо не е нужно да си икономист, за да знаеш, че това е една спекулативна лъжа.
Иначе, ако разсъждаваш от принципа "Я не сакам на мен да ми е добре......" - да, определено е по-добре, всички да са бедни отколкото малко количество богати, голямо количество добре живеещи и малко количество бедни.
Да Италия, понеже икономиката им е много голяма, затова не могат да си плащат дълговете и безработицата им е толкова висока. Отделно че БВП на Русия по ППП е много по-голям от този на Италия.
dimitar_vd62
23-05-2015, 15:13
http://novini.cc/analizi/88088-forbes-ruskata-ikonomika-se-opravi-sanktziite-ne-mozhaha-da-ya-ubiyat
Абе не ти знам цифрите ма гледам Италия не строи космодруми, мостове между Сицилия и Италия примерно и т.н.
Ти си мислиш че Костов е извън политиката, той и Доган е уж извън нея.Това не го оневинява.
Какъв гигант е САЩ, живот на кредит.Още малко.Я кажи когато някой иска да прави нещо а друг ходи подире му да подлива вода как се вика.Дето тръгне руска тръба стават размирици и САЩ ходят да притискат.С курвенска държава и курвенска политика не искам да се отъждествявам.Засега виждам само голи обвинени и нападки и насаждане на фобия към Русия.Кого е тръгнала да напада Русия.Само едни приказки Русия ще ви нападне ние ще ви помогнем и филма се почва.Що си мислиш че това което казва запада е истината и само истина, досега видях само лъжи и голи обещания.Също като санирането се хващаме на голри уверения и какво се оказа, че всъщност укрепванито на сградите нямало да е безплатно а ще се заплаша от собствениците.Някъде видя ли думата безвъзмездно - не според Лиляна Павлова се подразбирало.Цялата ви работа е такава гнила.
ecotronic
23-05-2015, 15:38
Като си говорим за курвенски външни политики, що изключваме тази на Русия?
Да припомняме ли например как CCCP подкрепя и се явява основен играч при създаването на Израел след края на ВСВ?
После години по-късно - през 67 ма как същия този СССР Подстрекава Израел да нападне Сирия, Египет и Йордания?
А още няколко години по-късно - през 73 - та същия този СССР пък насъсква Египет и Сирия срещу Израел?
На това ако не му се вика курвалък, аз не знам на какво.
Е да ще речете, че сега вече няма СССР и с това курвалъкът е приключил. Да ама не. Просто е в застой поради обективни обстоятелства.
Да бе да, за всичко е виновна Русия и навсякъде намесата и някаква въображаема.
ecotronic
23-05-2015, 16:39
Да бе да, за всичко е виновна Русия и навсякъде намесата и някаква въображаема.
Който има възможност да се меси, се меси. Сега такава има САЩ.
Така стоят нещата.
Ха ха! :)
Докторе, това са остарели комунистически проповеди.
Изобщо не е нужно да си икономист, за да знаеш, че това е една спекулативна лъжа.
Иначе, ако разсъждаваш от принципа "Я не сакам на мен да ми е добре......" - да, определено е по-добре, всички да са бедни отколкото малко количество богати, голямо количество добре живеещи и малко количество бедни.
Като си говорим за курвенски външни политики, що изключваме тази на Русия?
Да припомняме ли например как CCCP подкрепя и се явява основен играч при създаването на Израел след края на ВСВ?
После години по-късно - през 67 ма как същия този СССР Подстрекава Израел да нападне Сирия, Египет и Йордания?
А още няколко години по-късно - през 73 - та същия този СССР пък насъсква Египет и Сирия срещу Израел?
На това ако не му се вика курвалък, аз не знам на какво.
Е да ще речете, че сега вече няма СССР и с това курвалъкът е приключил. Да ама не. Просто е в застой поради обективни обстоятелства.
Ама моля ти се. Стига с този комунизъм. Такова животно никога не е имало в живота.
Колкото до теорията, всеки уважаващ себеси "капиталист" трябва да я познава.
Това, за многото добре живеещи си е точно "кумунистическа" мечта. Реалистичното е освен много богатите да има голяма средна класа, която да може да поеме "социалният патронаж" на известна група с ниски или никакви доходи.
Можеш да си убеден, че Щатите също не си бъркаха в носа за всички тези събития. Разрушаването на старата колониална система осигури доминацията на САЩ след ВСВ. Това не става с благи приказки.
И за пореден път ще кажа, Русия не е СССР. Който си го мисли, горчиво ще съжалява.
ecotronic
23-05-2015, 16:51
Ама моля ти се. Стига с този комунизъм. Такова животно никога не е имало в живота.
Колкото до теорията, всеки уважаващ себеси "капиталист" трябва да я познава.
Това, за многото добре живеещи си е точно "кумунистическа" мечта. Реалистичното е освен много богатите да има голяма средна класа, която да може да поеме "социалният патронаж" на известна група с ниски или никакви доходи.
Можеш да си убеден, че Щатите също не си бъркаха в носа за всички тези събития. Разрушаването на старата колониална система осигури доминацията на САЩ след ВСВ. Това не става с благи приказки.
И за пореден път ще кажа, Русия не е СССР. Който си го мисли, горчиво ще съжалява.
Това болднатото не е никаква мечта. Примери за това, което си написал в следващото си изречение има бол. Аз ли да ти ги идреждам, или сам ще се сетиш?
Нормално е да има малко и много богати хора. Нормално е да има малко и много бедни хора. Причините затова що се касае най-вече до бедните, до голяма степен са в самите тях.
По важното е, какъв е размерът на средната класа. Това е нещото, което определя жизнения стандарт в една държава.
Който има възможност да се меси, се меси. Сега такава има САЩ.
Така стоят нещата.
Да, обаче някои казват, "не будет".
ecotronic
23-05-2015, 16:57
Да, обаче някои казват, "не будет".
поживём-увидим.
Павлине, абе пак да ти задам онзи стария въпрос на който ти така и никога не отговаряш:
Нали съзнаваш, че с постоянното си пребиваване в САЩ ти даваш своя малък принос за тази измекярска машина с тази курвенска външна политика.
Що не идеш да даваш своя принос за икономиката на Русия, или поне да се махнеш от САЩ?
А и не забравяй, че така можеш да дадеш личен пример и на милиони други като теб и тогава нещата няма как да не се усетят.
ecotronic
23-05-2015, 17:15
Ето - даже и руски знаеш. Направо не те разбирам :)
Това болднатото не е никаква мечта. Примери за това, което си написал в следващото си изречение има бол. Аз ли да ти ги идреждам, или сам ще се сетиш?
Нормално е да има малко и много богати хора. Нормално е да има малко и много бедни хора. Причините затова що се касае най-вече до бедните, до голяма степен са в самите тях.
По важното е, какъв е размерът на средната класа. Това е нещото, което определя жизнения стандарт в една държава.
Болтнатото и следващото изречение са различни алтернативи.
За жалост държавите, пример за реалистичната алернатива, намаляват стремглаво за сметка на неолибералните. Неолиберализът унищожава средната класа и увеличава бедните работещи и безработните. В тоя смисъл, по твоята логика, една до вчера просперираща средна класа е внезапно изглупяла и за това е виновна, че обеднява. Бедността не е порок, а социално положение и никой не е застрахован от нея.
ecotronic
23-05-2015, 17:45
Болтнатото и следващото изречение са различни алтернативи.
За жалост държавите, пример за реалистичната алернатива, намаляват стремглаво за сметка на неолибералните. Неолиберализът унищожава средната класа и увеличава бедните работещи и безработните. В тоя смисъл, по твоята логика, една до вчера просперираща средна класа е внезапно изглупяла и за това е виновна, че обеднява. Бедността не е порок, а социално положение и никой не е застрахован от нея.
Средната класа не е инертна материя. Тя си има своите прагове на търпимост и много по-верни критерии за правдивост от която и друга обществена прослойка.
Може наистина да ставаме свидетели на нейното свиване, но аз съм голям оптимист относно това, че именно средната класа ще поправи сбъркания модел.
Оптимист съм, защото друга алтернатива няма.
Ето - даже и руски знаеш. Направо не те разбирам :)
Има други по-важни неща, които не разбираш.
ecotronic
23-05-2015, 19:34
Има други по-важни неща, които не разбираш.
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_2215824.jpg
Не знам за атака ,ама знам че ни се подиграват вече......и с право........http://contrpost.com/2015/05/21/bolgariya-vse-stalo-eshhe-huzhe/
dimitar_vd62
23-05-2015, 21:06
Под зоркото око на САЩ и ЕС - http://www.blitz.bg/news/article/338323
http://vz.ru/news/2015/5/21/746636.html накои го могат, заобиколени сма от глупаци един цитат от коментарите - И болгары дружно взрыднули... А не выбирайте себе скотов в начальство, "братушки".
Готовьтесь к соломе и кизяку и газу втридорога.
Под суровым турецким глазом привыкайте жить. Как встарь.
И помните - второй Шипки не будет... Алеша больше не придет. Не че искам нова Шипка, ма накрая американците ще си подвият опашките и ще ни благодарят с едно потупване, а руснака с право ще дойде като завоевател и няма да се трогне от цветя и погачи.Ма щото не мислим за нас амо за господарите си.
Каквото сам си направиш, цяло село немой ти го направи.
ecotronic
23-05-2015, 22:15
Когато децата ни започнат да ходят да учат и работят на изток вместо на запад, ще приема, че основателно се сополивите. Според статистиката около 2 млн. българи работят на запад а не на изток.
45 години го ядохме източния.
Само вие тука 3 - 4 човека сте обхванати от прозрението.
Много българи бачкат на изток. Азия е голяма. А да етикетираш нечия оценка за света е твърде претенциозно, но щом желаеш да живееш с етикети, моля.
ecotronic
23-05-2015, 22:27
Много българи бачкат на изток. Азия е голяма. А да етикетираш нечия оценка за света е твърде претенциозно, но щом желаеш да живееш с етикети, моля.
Много? Колко точно много?
Айде ти ми кажи, какво да етикетирам тогава и какво не:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B8_%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1 %82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%BD%D0% BE%D1%81%D1%82%D0%B8
Много? Колко точно много?
Айде ти ми кажи, какво да етикетирам тогава и какво не:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B8_%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1 %82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%BD%D0% BE%D1%81%D1%82%D0%B8
Статистика не водя, но приятели и познати живеещи и бачкащи на изток имам колкото са тези на запад и продължават да ме врънкат и едните и другите да се махам от тук, ма и аз съм едно магаре...
ecotronic
23-05-2015, 22:40
Статистика не водя, но приятели и познати живеещи и бачкащи на изток имам колкото са тези на запад и продължават да ме врънкат и едните и другите да се махам от тук, ма и аз съм едно магаре...
И аз не водя статистика, защото има кой ама това не ми пречи да я поглеждам отвреме навреме.
Под 2% от живеещите в чужбина българи живеят в Русия.
Това са 1/3 от Плевен. Само тези в Чикаго са повече.
Това за една страна с размерите, ресурсите и претенциите на Русия не е ли прекалено малко?
dimitar_vd62
23-05-2015, 22:51
Според Държавната агенция за българите в чужбина през 2004 година в САЩ живеят 250 000 българи (включва всички: хора с български произход, българско гражданство и т.н.).[2]
Българите в Русия според преброяването на населението от 2002 година са 31 965 души, смята се че с български произход са около 7 310 000 души - предимно волжки българи[1] и кавказки българи.
С български произход!
ecotronic
23-05-2015, 22:55
Ха! Митак, то ако се гледа и произхода, ще се окаже, че по света са най-много македонците :)
Както и да е. Статистиката хич не е приятна и за да не стане България след 50 г. държавата на ромите, трябва да се вземем в ръце и веднъж завинаги да поемем един курс и да го вървим, въпреки трудностите. С непрестанно анатемосване на всичко, няма да се получат нещата.
Изтокът не е само Русия, както и Щатите не са запада, а големите миграции тепърва започват. Кой ли ще отмие вълната? Гаранция няма да са големите. Той народът отдавна го е казал: "Когато атовете се ритат, магаретата теглят".
ecotronic
23-05-2015, 23:18
Е и аз под на запад нямам и не искам да имам впредвид САЩ. А и там не са повече от 15% от тези 2 млн.
Накратко - над 50 - 60% от емигрантите ни живеят в Европа. Това е и нашето място. Не трябва да се обвързваме политически нито със САЩ, нито с Русия. А те нека си се ритат.
Е и аз под на запад нямам и не искам да имам впредвид САЩ. А и там не са повече от 15% от тези 2 млн.
Накратко - над 50 - 60% от емигрантите ни живеят в Европа. Това е и нашето място. Не трябва да се обвързваме политически нито със САЩ, нито с Русия. А те нека си се ритат.
Елементарно е, за ЕС не ти трябва работна виза и трябват армии от слуги , за Русия ти трябва виза и професия !!
ecotronic
23-05-2015, 23:27
Елементарно е, за ЕС не ти трябва работна виза и трябват армии от слуги , за Русия ти трябва виза и професия !!
Освен визата и професията, пропусна и детектора на лъжата (вече) :)
Това са некви нови правила :) Явно си се пробвал .... :)
ecotronic
23-05-2015, 23:38
Това са некви нови правила :) Явно си се пробвал .... :)
Разкри ме! Провалих се на въпроса "коя е най иновативната икономика" И аз казах, както съм чувал от теб и от Павлин.
Сега търся връзки :)
Разкри ме! Провалих се на въпроса "коя е най иновативната икономика" И аз казах, както съм чувал от теб и от Павлин.
Сега търся връзки :)
Ние сме агенти на кремъл.... нарочно сме те подвели :)
ecotronic
23-05-2015, 23:41
Ние сме агенти на кремъл.... нарочно сме те подвели :)
Ти кога ще ми дадеш за ден, два оня Йота-домофон, да се поизфукам насам-натам? :)
Ти кога ще ми дадеш за ден, два оня Йота-домофон, да се поизфукам насам-натам? :)
Никога , това са тайни разработки
Ма истината е че жената реши че е много по добре аз да ползвам стария и HTC и да купим за нея Samsung незнамкакво си с неква джиджавка..... Това е явно заради прекалено високия стандарт на живот в БГ
nikolaaaay
24-05-2015, 00:34
Ето какво се случва със загниващия Запад. Интересна работа. Дали няма да е добре и ние да загнием малко, та барем да не сме най-бедни в ЕС.
Согласно прогнозам муниципалитета Нью-Йорка, ВВП этого крупнейшего города США с учетом пригородов в 2015 году превысит 1 триллион долларов США. Это больше чем прогнозируемый номнальный ВВП России в 2015 году, который в связи с масштабной девальвацией рубля составит не более 965 млрд. долларов США.
В предидущем 2014 году номинальный ВВП России составил с учетом девальвации 1014 млдр. долларов США, а в 2013 – 2097 млрд. Справка: население города Нью-Йорк составляет 8’405’837 человек, а всей агломерации — 23,9 млн (по данным на 2013 год). Нью-Йорк расположен на берегу Атлантического океана в юго-восточной части штата Нью-Йорк. Город был основан в начале XVII века голландскими колонистами. До 1664 года он назывался Новый Амстердам.
Ето какво се случва със загниващия Запад. Интересна работа. Дали няма да е добре и ние да загнием малко, та барем да не сме най-бедни в ЕС.
Согласно прогнозам муниципалитета Нью-Йорка, ВВП этого крупнейшего города США с учетом пригородов в 2015 году превысит 1 триллион долларов США. Это больше чем прогнозируемый номнальный ВВП России в 2015 году, который в связи с масштабной девальвацией рубля составит не более 965 млрд. долларов США.
В предидущем 2014 году номинальный ВВП России составил с учетом девальвации 1014 млдр. долларов США, а в 2013 – 2097 млрд. Справка: население города Нью-Йорк составляет 8’405’837 человек, а всей агломерации — 23,9 млн (по данным на 2013 год). Нью-Йорк расположен на берегу Атлантического океана в юго-восточной части штата Нью-Йорк. Город был основан в начале XVII века голландскими колонистами. До 1664 года он назывался Новый Амстердам.
Като плячкосваш по целия свят така ще е....
ecotronic
24-05-2015, 00:54
Никога , това са тайни разработки
Ма истината е че жената реши че е много по добре аз да ползвам стария и HTC и да купим за нея Samsung незнамкакво си с неква джиджавка..... Това е явно заради прекалено високия стандарт на живот в БГ
То така е открай време. Трудно е да се уредиш с руска стока. Спомни си как някога сънувахме по 10 години Ладите.
Нищо де. Не се отчайвай. Все някой хубав ден може и да се сдобиеш с блянувания домофон.
Аз въпреки всичко ще ти подаря онова hands-free, което ти обещах:
http://www.museumperm.ru/img/gallery/5268faba40126.jpg
Ти само провери на HTC - то, дали ще му пасне USB - то.
Това от снимката е с USB 1.9.43 :)
Това де не ти е шапката от руско-турската война ?
ecotronic
24-05-2015, 01:00
Това де не ти е шапката от руско-турската война ?
Не е. Шапката от рускотурската война ми я гепиха от АТАКА.
Хайде пак манипулации с числата и курса на валутите. Интересно кой е източника на тези данни. Да не някоя фондацийка финансирана от правилните хора. Не оказа че източника е някакъв си украински домейн rusjev.net регистриран преди около година и най вероятно пак финансиран от правилните хора.
Да, тези които послъгват по форумите в интернет ги прекарват през детектора.
Руснаците пак са последни на евровизия....... Явно много ги мразят в Европа....
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:50 ----------
Не е. Шапката от рускотурската война ми я гепиха от АТАКА.
Ааааа.... щото помислих че си имаш безжична връзка от тогава.....да си говориш със звездите....
ecotronic
24-05-2015, 02:16
Руснаците пак са последни на евровизия....... Явно много ги мразят в Европа....
Догодина на Евразиявизия ще станат първи.
dimitar_vd62
24-05-2015, 19:27
Направо от кухнята - https://www.youtube.com/watch?v=gLAEaz_aqtw ....."цинично, аморално, но работи."
ecotronic
24-05-2015, 20:16
Много реалистично и откровено изказване.
Питам се, дали в Русия днес би могло да се състои подобно?
dimitar_vd62
24-05-2015, 20:24
Ми не, щото няма причина за това.Ако се загледаш в Первий канал ще видиш чи регулярно има тв форум в който се задават наживо всякакви въпроси без ограничения.Както винаги неудобната истина води до извъртане на въпроса.
ecotronic
24-05-2015, 20:41
За какво неудобство и извъртане иде реч?
Да не би случайно това да са някакви факти, които да доказват нещо скривано и нипознато до момента?
dimitar_vd62
24-05-2015, 21:17
Ми как искаш тогава да подкрепям такава политика.
Много реалистично и откровено изказване.
Питам се, дали в Русия днес би могло да се състои подобно?
Само това ли ти дойде на ум? Чу в пряк текст че си пешка и че ще правят с теб каквото и когато си пожелаят . И ти реши че изказването е откровенно ?!?!?! Това е позиция на роден роб.... и да, в Русия също открито казват че САЩ са зло!!!!
ecotronic
25-05-2015, 11:12
Ми как искаш тогава да подкрепям такава политика.
А кога съм казал, че трябва да я подкрепяш?
И аз не я подкрепям. Не се сещам и за някой нормален човек, който да я подкрепя.
Това, което винаги съм казвал и сега пак ще кажа е:
1 - EC не е САЩ.
2 - Интересите на САЩ се разминават с интересите на EC.
3 - Русия следва да защити собствените си интереси не като хвърля огромни ресурси в ненужно въоръжаване а като ги насочи за въздигането на икономиката си.
dimitar_vd62
25-05-2015, 19:56
Русия се въоръжава за да защити суверинитета си, иначе ще стане лесна плячка.Едно куче се чеше когато има бълхи, като няма бълхи не се чеше.
ecotronic
25-05-2015, 20:02
Русия от десетилетия разполага с предостатъчно военна мощ за да се защити. По-нататъшното въоръжаване със сигурност ще я накара да колабира като икономика.
Всъщност САЩ много добре разбират това и именно затова се мъчат всячески да я стресират.
Това е и единственият начин "битката" срещу Русия да бъде спечелена.
Критично важно е за Русия да го разбере навреме.
dimitar_vd62
25-05-2015, 20:09
Путин го знае, да не мислиш че не се е сетил.И американците знаят че Путин знае.По важно е ние да не сме за трети път от страната на булката.
Русия не е толкова близо, колкото Гърмен.
Ето до къде я докараха нашите умници.
http://www.segabg.com/article.php?id=752618
nikolaaaay
26-05-2015, 00:01
Ето до къде я докараха нашите умници.
http://www.segabg.com/article.php?id=752618
Ама как си личи школовката на ДС. Още като му четох умозаключенията, ми замириса на старата школа и верно, агент Генчев, сега бизнесмен.
Само дето това, което той твърди за деиндустриализацията изобщо не се връзва с цифрите за износа.
Иначе това за неподходящите специалности в университетите е вярно до известна степен.
dimitar_vd62
26-05-2015, 00:34
"Наистина, по-голямата част от ръста се дължи на
нараснали цени. " - http://www.bia-bg.com/uploads/files/analysis/BIA_analiz_BG-exim_in_the_World_2013.pdf
"България е номер едно в света по износ на слънчогледови семена и на зърна, сплескани на люспи. Държим и второто място при износа на нерафинирана анодна мед, патешко и пуешко месо, временно консервирани череши и семена от кориандър. Трети сме в света при износа на калцинирана сода, тютюни на листа, рапица, седалки и капаци за тоалетни чинии" - http://www.mediapool.bg/bulgaria-e-nomer-edno-v-sveta-po-eksport-na-slanchogledovi-semena-news222470.html
Нещо тежко средно машиностроене.?Ремонта на кораби?
Още малко руски технологии.
http://m.lenta.ru/news/2015/05/25/baikal/
---------- Post added at 23:18 ---------- Previous post was at 23:17 ----------
Ама как си личи школовката на ДС. Още като му четох умозаключенията, ми замириса на старата школа и верно, агент Генчев, сега бизнесмен.
Само дето това, което той твърди за деиндустриализацията изобщо не се връзва с цифрите за износа.
Иначе това за неподходящите специалности в университетите е вярно до известна степен.
Да бе да, статистиката сигурно сам си я е измислил.
ecotronic
26-05-2015, 10:52
Още малко руски технологии.
http://m.lenta.ru/news/2015/05/25/baikal/
Това е похвално, но 22 nm процесор с архитектура
Ivy Bridge бе анонсиран преди около 4 години.
В момента нещата при водещите CPU производители се въртят около 10 nm.
Важното е че се развиват и разработват собствени образци. Интел ще пусне 10nm след две години най-вероятно. Ето как руснаците разработват и 10нм.
http://sdelanounas.ru/blogs/13076/
Са остава някой да обясни за какво си говрите :)
Горорим за съвремени чипове където се монтират в устройства като телефони до промишлени роботи.
Важното е че се развиват и разработват собствени образци. Интел ще пусне 10nm след две години най-вероятно. Ето как руснаците разработват и 10нм.
http://sdelanounas.ru/blogs/13076/
Ма що си вреш гагата където не ти е работа, м? Забеляза ли , че "новината" ти е от 2012-а? И къде е супер-гига-мега-невероятният руски процесор? Или викаш пропаганда да тече и да промиваме масово мозъците... В началото си мислех, че имаш повечко акъл...
А по повод технологиите - запитай се кой провежда икономически шпионаж... Че ако не бяха немците руснаците не само коли, ами и калашник нямаше да имат.
Но иначе темата е невероятна. Тая вечер изчетох доста страница и ей богу, отдавна не бях се хилил така на глас. Благодаря ви, момчета... :firstprize:
Са остава някой да обясни за какво си говрите :)
Павлин се опитва по супер дърварски и неграмотен начин да прави пропаганда. Обяснява неща, които хем не са му ясни, хем не ги разбира. Опитва се да лансира новина за процесор, който според руския печат(януари, 2012) се разработва и ще бъде пуснат до края на годината. Само детo икономическия шпионаж не е бил успешен и процесор фира... За сведение статията е и неточна. Цитирам: "...В настоящий момент ведущие мировые электронные корпорации, в частности Intel или AMD, производят чипы размерами в 32 — 45 нм...."
А сега реалността - "...In 2011, Intel announced the Ivy Bridge processor family at the Intel Developer Forum...." и още по темата "Ivy Bridge is the codename for a line of processors based on the 22 nm manufacturing process developed by Intel.... Volume production of Ivy Bridge chips began in the third quarter of 2011.[4] Quad-core and dual-core-mobile models launched on 29 April 2012 and 31 May 2012 respectively.[5] Core i3 desktop processors, as well as the first 22 nm Pentium, were announced and available the first week of September, 2012..."
Но, нейсе. Дет' се вика - "А вие що биете негрите, а?" :D
П.П. Пропуснах да кажа, че английския цитат е от уикито:
http://en.wikipedia.org/wiki/Intel
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)
Горорим за съвремени чипове където се монтират в устройства като телефони до промишлени роботи.
маму маааа... Пази боже, сляпо да прогледа....
От всичко това което си написал личи че ти си неграмотника. Факт е че руснаците разработват 10нм процесор, в момента имат 28нм и си го ползват.Има разлика между това кога обявяваш нещо и кога го пускаш в масово производство. Последната статия е пояснение към предходната, но ти явно четеш по диагонала. Важното както казах и преди е че руснаците развиват собствени модерни технологии и догонват водещите производители, разработват и операционни системи работещи с новите процесори. Всичко това заслужава уважение, пък такива умници като теб може да си приказват каквото си искат, да си джафкат колко са разбиращи и т.н. Ето още малко инфо.
http://m.rbth.com/science_and_tech/2014/07/10/russian_microprocessor_firms_to_challenge_intel_an d_amd_on_d_38095.html
Още нещо скандално. Сега изведнъж тръбата Бургас-Александрополис стана изгодна защото щял да се включи Шеврон. Интересно сега реформаторчетата как ще се извъртят.
http://www.duma.bg/node/101401
ecotronic
27-05-2015, 10:22
Похвално е това, че руснаците разработват нови технологии. Проблемът е в това, че догонването в тоя бизнес е много трудна работа а често пъти и невъзможна.
От всичко това което си написал личи че ти си неграмотника. Факт е че руснаците разработват 10нм процесор, в момента имат 28нм и си го ползват.Има разлика между това кога обявяваш нещо и кога го пускаш в масово производство. Последната статия е пояснение към предходната, но ти явно четеш по диагонала. Важното както казах и преди е че руснаците развиват собствени модерни технологии и догонват водещите производители, разработват и операционни системи работещи с новите процесори. Всичко това заслужава уважение, пък такива умници като теб може да си приказват каквото си искат, да си джафкат колко са разбиращи и т.н. Ето още малко инфо.
http://m.rbth.com/science_and_tech/2014/07/10/russian_microprocessor_firms_to_challenge_intel_an d_amd_on_d_38095.html
...
Човече, когато започнах да се занимавам с компютри, не само че не си бил роден, но не си бил и сексуален блясък в очите на баща си. Така че, хайде по-полека с изхвърлянето кой, колко е грамотен. Ако си беше направил труда да прочетеш уикито, щеше да знаеш, че през 2014-а Интел пуска процесори, изработени по 14 нанометрова технология. Та как викаш руснаците ще ги конкурират с тяхната 28 нанометровка, че нещо не ми стана ясно? Нали ако извадят някакво чудо небесно, веднага ще се разбере в ИТ средите. Най-малкото ще спечелят няколко десетки милиарда за няма и година-две и от производство, и от лицензи. Така че, много те моля, спри да правиш пропаганда с глупости. В интернет има страшно много плява, която трябва да се отсява и да не се приема всичко за чиста монета...
Абе многознайко, не може да знаеш и кога съм бил роден. Още веднъж ти казвам че това което давам е пример за това че се развиват съвремени руски технологии. Може и да не са най-доброто на пазара но все пак е по-добре от колкото да стоиш и да си зависим от някой друг. След като се развива една индустрия, рано или късно това дава резултати. Сериозните инвестиции в развитието на Нано технологиите в Русия започнаха преди около 10на години. Не може нещата да станат толкова бързо, но важното е че вървят напред.
---------- Post added at 08:49 ---------- Previous post was at 08:44 ----------
Похвално е това, че руснаците разработват нови технологии. Проблемът е в това, че догонването в тоя бизнес е много трудна работа а често пъти и невъзможна.
Да и да чакат някой да им налага санкции и да контролира това дали могат да произвеждат съвременни продукти или не.
ecotronic
27-05-2015, 11:59
Сега руското догонване може да се обясни с много неща.
Но ако погледнем в миналото, когато уж съветската електроника беше в разцвета си, има доста по-красноречиви факти.
В годините в които руснаците правеха лампови ЕИМ, IBM вече правеше TTL базирани.
В годините в които руснаците започнаха да правят TTL схеми, западът заля пазара с микроконтролери.
Дори Унгария и ГДР в ония години правеха доста по-добра от руската електроника.
Имаше и едни ембаргови градивни елементи, като например СВЧ транзистори, които руснаците пазаруваха "на черно" за да задоволят нуждите си за военната промишленост.
Ей такива размисли. В момента Русия трябваше да е водеща сила в електрониката. Трябваше да е наложила редица стандарти в този бранш. Но не е. Така че не и остава друго освен да догонва бързия влак.
---------- Post added at 11:59 ---------- Previous post was at 11:54 ----------
Да и да чакат някой да им налага санкции и да контролира това дали могат да произвеждат съвременни продукти или не.
Не са им санкциите и геополитиката виновни за изоставането в технологиите.
Прогонването и политическото преследване собствената си интелигенция, съчетано с неблагоприятния климат за иновативен труд са в основата на всичко.
Точно геополитиката, санкциите ембарготата и др. подобни са виновни. Като им спряха разплащанията с Виза и Мастер кард кой беше виновен.
Абе многознайко, не може да знаеш и кога съм бил роден. Още веднъж ти казвам че това което давам е пример за това че се развиват съвремени руски технологии. Може и да не са най-доброто на пазара но все пак е по-добре от колкото да стоиш и да си зависим от някой друг. След като се развива една индустрия, рано или късно това дава резултати. Сериозните инвестиции в развитието на Нано технологиите в Русия започнаха преди около 10на години. Не може нещата да станат толкова бързо, но важното е че вървят напред....
Както казах в интернет има много инфо, та затова може и да знам кога си роден... ;)
Не ме бърка това, че величаеш руснаците. Просто не давай лъжлива информация, защото аз хванах глупостите, но голяма част от форума няма да ги хване и ще се подлъже, че видиш ли руснаците вече са минали Интел и АМД с поне 2-3 обиколки... А недай си боже да почне да те цитира някъде "навън" - голям срам ще бере.
Тъ, прави си колкото искаш пропагандата, ама я прави читаво.
Нищо не знаеш и това което си написал никога не съм го твърдил и не съм давал никаква лъжлива информация. Кое е лъжа? Повтарям ти още веднъж дано този път вече разбереш. Давам примери които показват развитието на високи технологии в Русия. Преди време някой в този форум твърдеше че в Русия нищо не се произвеждало и нищо не се развивало. Според твоята логика ако една кола не е Мерцедес или БМВ не е кола. Да ама не.
я каква изненада открих.....
http://img.hashtag-bg.com/2014/9/11/fef208f6bb37317a105ab86d280ee147.jpeg
http://hashtag-bg.com/articles/13092/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D 0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D 0%BB%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D 1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
dimitar_vd62
27-05-2015, 20:57
Я, още една изненада....как ще ги стигнем....румънците - http://www.moreto.net/novini.php?n=290290&c=03
ecotronic
27-05-2015, 21:00
Ми като вкараха в затвора крадците, сега е ред и да заживеят по-добре......
Аз знам , туризма и енергетиката сме си ги прецакали , селското стопанство и машиностроенето също .... ами трябва да прецакаме още нещо и готово.....
ecotronic
27-05-2015, 21:11
По онази афера със смесено участие немци и българи, немците ги осъдиха и лежат на топло. Нашите са чисти.
Румънците разкриха сума ти и политици, като престъпници и също ги пратиха в затвора. Нашите пак са от чисти по-чисти.
Аз лично не се сещам нещо да съм прецаквал.
Хайде и Груевски обърна палачинката. Сега протестите ще спрат и той отново ще стане добър управляващ.
http://www.dnes.bg/balkani/2015/05/27/es-i-rusiia-da-se-razberat-za-turski-potok-togava-makedoniia-bi-se-vkliuchila.264851
По онази афера със смесено участие немци и българи, немците ги осъдиха и лежат на топло. Нашите са чисти.
Румънците разкриха сума ти и политици, като престъпници и също ги пратиха в затвора. Нашите пак са от чисти по-чисти.
Аз лично не се сещам нещо да съм прецаквал.
Е как аз като видя снимка на Пеевски се сещам само за светци , цветя и гумени патици .... такива едни светли мисли ме спохождат ....
А ти мисли ... все нещо си прецакал няма начин....
---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:50 ----------
Хайде и Груевски обърна палачинката. Сега протестите ще спрат и той отново ще стане добър управляващ.
http://www.dnes.bg/balkani/2015/05/27/es-i-rusiia-da-se-razberat-za-turski-potok-togava-makedoniia-bi-se-vkliuchila.264851
Те тия приказки още 1000 пъти ще се променят .... нищо не се знае още.... Явно борбата е синът на Байдън да не остане с пръст в устата след 2019 година
Нищо не знаеш и това което си написал никога не съм го твърдил и не съм давал никаква лъжлива информация. Кое е лъжа? Повтарям ти още веднъж дано този път вече разбереш. Давам примери които показват развитието на високи технологии в Русия. Преди време някой в този форум твърдеше че в Русия нищо не се произвеждало и нищо не се развивало. Според твоята логика ако една кола не е Мерцедес или БМВ не е кола. Да ама не.
Явно трудно схващаш... Лъжливата информация идва от сайта, който постна. Там пише, че процесорите, които се произвеждат по време на писането на статията, са предното поколение, а не това което Интел произвежда наистиа тогава. Това е целенасочена заблуда. Това се опитвам да ти кажа през цялото време. Не всичко в инета е истина...
Другата глупост, която написа беше: "Горорим за съвремени чипове където се монтират в устройства като телефони до промишлени роботи." Това пък е абсолютно невярно, защото точно чиповете за които говориш не се използват в тези отрасли.
Високите технологии на руснаците са единствено във военната промишленост, защото те правят нещата максимално опростени, за да работят в тяхната среда, а тя е сурова. Мога да ти говоря цял ден и за военните радиоприемници и предватели, защото като войник бях радиоразузнавач и спечелих отпуска на изпита за тях...
Както и да е. Идеята, която искам да внуша е проста - проверявайте си инфото, което намирате в инета.
Явно трудно схващаш... Лъжливата информация идва от сайта, който постна. Там пише, че процесорите, които се произвеждат по време на писането на статията, са предното поколение, а не това което Интел произвежда наистиа тогава. Това е целенасочена заблуда. Това се опитвам да ти кажа през цялото време. Не всичко в инета е истина...
Другата глупост, която написа беше: "Горорим за съвремени чипове където се монтират в устройства като телефони до промишлени роботи." Това пък е абсолютно невярно, защото точно чиповете за които говориш не се използват в тези отрасли.
Високите технологии на руснаците са единствено във военната промишленост, защото те правят нещата максимално опростени, за да работят в тяхната среда, а тя е сурова. Мога да ти говоря цял ден и за военните радиоприемници и предватели, защото като войник бях радиоразузнавач и спечелих отпуска на изпита за тях...
Както и да е. Идеята, която искам да внуша е проста - проверявайте си инфото, което намирате в инета.
как така не всичко е истина ????????? Значи тия имейли за оголемяване на ......... са лъжа ?!?!?!?!:big_whoops: (уголемяване ли.... удължаване ли ....)
Има и разширители!:gruebel::gayfight:
Има и разширители!:gruebel::gayfight:
Дето разпъва настрани ли ???
Дето разпъва настрани ли ???
Дето разширяват дупки!:stumm:
Дето разширяват дупки!:stumm:
http://www.meditrade.info/images/ProductImages/101/image-20100517171553_resized.jpg
:rotfl::rotfl::rotfl:
Големи щасливци сме че сме се родили мъже.....
как така не всичко е истина ????????? Значи тия имейли за оголемяване на ......... са лъжа ?!?!?!?!:big_whoops: (уголемяване ли.... удължаване ли ....)
Най-точният отговор на твоя въпрос е "ба ли го..." :)
...
:rotfl::rotfl::rotfl:
Големи щасливци сме че сме се родили мъже.....
Всъщност, щастливци сме, че имаме правилните нива тестостерон и естроген за пола ни... ;)
Айди бе,
"Байкал-Т1" планируется устанавливать в телеком-устройства и промышленную автоматику. В "Байкал электроникс" рассчитывают продавать сотни тысяч чипов в год. До конца 2015-го компания намерена поставить первые 100 тысяч экземпляров процессора.
Depo Computers собирается использовать процессоры Baikal-T1 в производстве мобильных телефонов и сетевых маршрутизаторов, рассказал РБК вице-президент компании Виктор Урусов. К осени компания планирует выпустить первые продукты на базе отечественной разработки, отметил Урусов.
ecotronic
28-05-2015, 10:28
Айди бе,
"Байкал-Т1" планируется устанавливать в телеком-устройства и промышленную автоматику. В "Байкал электроникс" рассчитывают продавать сотни тысяч чипов в год. До конца 2015-го компания намерена поставить первые 100 тысяч экземпляров процессора.
Depo Computers собирается использовать процессоры Baikal-T1 в производстве мобильных телефонов и сетевых маршрутизаторов, рассказал РБК вице-президент компании Виктор Урусов. К осени компания планирует выпустить первые продукты на базе отечественной разработки, отметил Урусов.
Добре е, когато четеш и преписваш нещо, поне малко от малко да разбираш и за какво става въпрос.
Виж сега, какво пише тук (http://siliconrus.com/2015/05/baikal-t1/):
Процессор обладает двумя суперскалярными ядрами P5600 MIPS 32 r5, рабочей частотой 1,2 ГГц, кэшем L2 1 МБ, контроллером памяти DDR3-1600. Разработчики также заявляют о поддержке 1 порта 10Gb Ethernet, 2 портов 1Gb Ethernet, контроллера PCIe Gen.3 х4, 2 портов SATA 3.0, USB 2.0, сообщает Cnews. Заявленное энергопотребление процессора составляет менее 5 Вт, размеры корпуса составляют 25 на 25 мм.
5 W консумация на процесор в мобилен телефон е ужасно голяма консумация.
За сравнение процесорът Qualcomm Snapdragon, който се използва в много модели съвременни смартфони, в т.ч. и в руския Yotaphone (мечтата на Ормчо), консумира около 0,6 вата.
Добре е, когато четеш и преписваш нещо, поне малко от малко да разбираш и за какво става въпрос.
Виж сега, какво пише тук (http://siliconrus.com/2015/05/baikal-t1/):
Процессор обладает двумя суперскалярными ядрами P5600 MIPS 32 r5, рабочей частотой 1,2 ГГц, кэшем L2 1 МБ, контроллером памяти DDR3-1600. Разработчики также заявляют о поддержке 1 порта 10Gb Ethernet, 2 портов 1Gb Ethernet, контроллера PCIe Gen.3 х4, 2 портов SATA 3.0, USB 2.0, сообщает Cnews. Заявленное энергопотребление процессора составляет менее 5 Вт, размеры корпуса составляют 25 на 25 мм.
5 W консумация на процесор в мобилен телефон е ужасно голяма консумация.
За сравнение процесорът Qualcomm Snapdragon, който се използва в много модели съвременни смартфони, в т.ч. и в руския Yotaphone (мечтата на Ормчо), консумира около 0,6 вата.
Не преписвам а цитирам тези които ще го ползват. Ако четеш по-внимателно ще забележиш че пише. Процесорът ще ползва по-малко от 5вт а не 5вт. Щом тези които ще го ползват казват че ще го ползват за телефони и промишлени роботи, аз съм склонен да им вярвам. Освен това в предишния ми коментар имах в предвид нанотехнологията която дава възможност да се правят малки и мощни чипове които да се използват в най-различни сфери. Руският производител има различни разработки с различни архитектури, важното беше че усвояват работа в рамките около 10нм което е много интересна новина поне за мен.
ecotronic
28-05-2015, 13:36
Не преписвам а цитирам тези които ще го ползват. Ако четеш по-внимателно ще забележиш че пише. Процесорът ще ползва по-малко от 5вт а не 5вт. Щом тези които ще го ползват казват че ще го ползват за телефони и промишлени роботи, аз съм склонен да им вярвам. Освен това в предишния ми коментар имах в предвид нанотехнологията която дава възможност да се правят малки и мощни чипове които да се използват в най-различни сфери. Руският производител има различни разработки с различни архитектури, важното беше че усвояват работа в рамките около 10нм което е много интересна новина поне за мен.
Под 5 вата, означава между 4 и 5. Иначе щяха да пишат "под 4" И 4 да е, пак е ужасно много за мобилно устройство.
Добре, ти знаеш повече от производителя най-вероятно.
ecotronic
28-05-2015, 15:34
Не съм казал, че процесорът не струва. Казвам само, че не е вярно това, че ще има приложение в мобилни устройства, както си го прочел някъде.
Енергоемкостта на един процесор е много важен параметър и автоматично голямата такава стеснява областите на приложение.
От друга страна подръжката на 10 G Ethernet се вписва в евентуалното му приложение в мрежови маршрутизатори, но пак не се вписва в употребата му в мобилни устройства.
Накратко - всеки процесор е добър за това за което е проектиран и е лош за това за което не е.
Я някой да каже от чий ...... американците арестуват служители на FIFA ?!?!?!?
Това е вече пълна простотия.... арестуват чужди граждани на чужда територия ,които и да са извършили нещо не са го извършили в САЩ !!!!
ecotronic
28-05-2015, 16:11
Това е вече пълна простотия.... арестуват чужди граждани на чужда територия ,които и да са извършили нещо не са го извършили в САЩ !!!!
Кого американци са арестували на чужда територия?
Тия арестуваните да ги пратят у нас и съдът ще ги оневини по всички обвинения.
Съвсем скоро ще има избор на нов президент на ФИФА. Целта е да смени сегашния и да се сложи наш човек който евентуално да отмени световното 2018г. Има даже писмо от някакви си американски сенатори , които настояваха за това но сегашният им каза да си гледат работата.
Кого американци са арестували на чужда територия?
Тия арестуваните да ги пратят у нас и съдът ще ги оневини по всички обвинения.
Ами ето http://gong.bg/football-sviat/drugi/arestite-v-ciurih-porednata-vojna-mezhdu-sasht-i-rusiia-330464
Че дори и телевизора са му изнесли :)
---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:39 ----------
Съвсем скоро ще има избор на нов президент на ФИФА. Целта е да смени сегашния и да се сложи наш човек който евентуално да отмени световното 2018г. Има даже писмо от някакви си американски сенатори , които настояваха за това но сегашният им каза да си гледат работата.
Това е ясно ... въпроса е защо американците ??? Какво общо имат те с цялата работа ??? Кое им дава правото да го правят??? Защо примерно монголците не са извършили арести във фифа?
ecotronic
28-05-2015, 16:49
Ами ето http://gong.bg/football-sviat/drugi/arestite-v-ciurih-porednata-vojna-mezhdu-sasht-i-rusiia-330464
Че дори и телевизора са му изнесли :)
---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:39 ----------
Това е ясно ... въпроса е защо американците ??? Какво общо имат те с цялата работа ??? Кое им дава правото да го правят???
Американците провеждат разследване на престъпна схема в която вероятно участват и редица американски банки и граждани. В това няма нищо странно. Напротив - похвално е!
А арестите са извършени от швейцарската полиция а не от ФБР.
Сега ФБР ще иска от швейцарския съд екстрадиция на заподозрените.
Ти какво ненормално виждаш в това? Има си международни конвенции по този въпрос.
По същия начин България иска от сърбите екстрадицията на Ц. Василев а искането се разглежда от съда в Белград.
И да има задни мисли в цялата работа, нищо незаконно не се е случило.
Американците провеждат разследване на престъпна схема в която вероятно участват и редица американски банки и граждани. В това няма нищо странно. Напротив - похвално е!
А арестите са извършени от швейцарската полиция а не от ФБР.
Сега ФБР ще иска от швейцарския съд екстрадиция на заподозрените.
Ти какво ненормално виждаш в това? Има си международни конвенции по този въпрос.
По същия начин България иска от сърбите екстрадицията на Ц. Василев а искането се разглежда от съда в Белград.
И за има задни мисли в цялата работа, нищо незаконно не се е случило.
Те задните мисли са ясни какви са, въпроса е това : "Според американските съдебни власти става въпрос за нарушения, извършени през последните 20 години. Те се отнасят за няколко турнира за световната купа, като включват договори за маркетинг и реклама и най-вече за телевизонните права." В САЩ не е имало няколко турнира , доколкото си спомням.... За последните 20 години.... това са всичките световни първенства освен това в САЩ, направо комедия няква....
ecotronic
28-05-2015, 17:00
Те задните мисли са ясни какви са, въпроса е това : "Според американските съдебни власти става въпрос за нарушения, извършени през последните 20 години. Те се отнасят за няколко турнира за световната купа, като включват договори за маркетинг и реклама и най-вече за телевизонните права." В САЩ не е имало няколко турнира , доколкото си спомням....
Щом има улики затова, че дейността на една международна организация има престъпна връзка със структури и институции в дадена държава, то тази държава е в правото си да предизвика разследване, да иска екстрадиции и пр. Това са основни положения в международното право.
Аз от футбол нищо не разбирам, не се и интересувам.
Накратко - тая дума "футбол" и да я има и да я няма, все ми е тая.
Дали има реално основание за цялата дандания, само бъдещето ще покаже.
На този етап е факт, че САЩ по много хитър и съвсем законен начин се възползват от ситуацията.
Щом има улики затова, че дейността на една международна организация има престъпна връзка със структури и институции в дадена държава, то тази държава е в правото си да предизвика разследване, да иска екстрадиции и пр. Това са основни положения в международното право.
Аз от футбол нищо не разбирам, не се и интересувам.
Накратко - тая дума "футбол" и да я има и да я няма, все ми е тая.
Дали има реално основание за цялата дандания, само бъдещето ще покаже.
На този етап е факт, че САЩ по много хитър и съвсем законен начин се възползват от ситуацията.
Демек и ние можем да направим същото ?
Еи... ама и ти си готов да оправдаеш всяка мръсотия на САЩ... всичко ще извъртиш нагоре с краката ....
ecotronic
28-05-2015, 17:06
Всеки може. Що не посъветваш твоя приятел от Кремъл да поиска екстрадицията на Обама? Той все ще измисли за какво :)
Всеки може. Що не посъветваш твоя приятел от Кремъл да поиска екстрадицията на Обама? Той все ще измисли за какво :)
Не може, дядото на Обама е освобождавал Аушвиц....
ecotronic
28-05-2015, 17:08
Еи... ама и ти си готов да оправдаеш всяка мръсотия на САЩ... всичко ще извъртиш нагоре с краката ....
Хем мърморим, че има корупция и престъпност. Хем мърморим, че у нас нищо не се прави по въпроса и се възхищаваме на румънците, хем пък когато САЩ го правят, това вече не е добре.
Дай да уточним най-после, какво искаме.
Хем мърморим, че има корупция и престъпност. Хем мърморим, че у нас нищо не се прави по въпроса и се възхищаваме на румънците, хем пък когато САЩ го правят, това вече не е добре.
Дай да уточним най-после, какво искаме.
Виж са... ако САЩ разследваха корупцията у тях си , или поне да бяха включили и техното световно в списъка ... тогава ОК, ама така излиза че FIFA са били светци до 95 - та и след това като започнала една корупция .... А и на всички им е ясно че работата не е в корупцията а става дума за поредните мръсни номерца ...
ecotronic
28-05-2015, 17:27
Виж са... ако САЩ разследваха корупцията у тях си , или поне да бяха включили и техното световно в списъка ... тогава ОК, ама така излиза че FIFA са били светци до 95 - та и след това като започнала една корупция .... А и на всички им е ясно че работата не е в корупцията а става дума за поредните мръсни номерца ...
Ми те я разследват у тях си. Уличават няколко свои банки в участие в схемата и далавери за $1 000 000 000.
Това не е ли достатъчно основание? А защо точно сега, ами те си знаят.
А това дали това са само мръсни номерца, в момента ти и аз няма, как да знаем.
Ми те я разследват у тях си. Уличават няколко свои банки в участие в схемата и далавери за $1 000 000 000.
Това не е ли достатъчно основание? А защо точно сега, ами те си знаят.
А това дали това са само мръсни номерца, в момента ти и аз няма, как да знаем.
Аз пък не видях в статията никъде да се говори за американски банки...
ecotronic
28-05-2015, 17:39
Аз пък не видях в статията никъде да се говори за американски банки...
Ми чети бре!
http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/27/2541524_rukovoditeli_vuv_fifa_sa_arestuvani_za_kor upciia_za/
Долу САЩ!
Долу ФБР!
Намерили ми, кога да ми се борят с корупцията. Така и така толкова са чакали, поне да бяха изчакали да мине и мондиал 2018.
:)
Ми чети бре!
http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/27/2541524_rukovoditeli_vuv_fifa_sa_arestuvani_za_kor upciia_za/
Долу САЩ!
Долу ФБР!
Намерили ми, кога да ми се борят с корупцията. Така и така толкова са чакали, поне да бяха изчакали да мине и мондиал 2018.
:)
"Ню Йорк таймс" твърди, че изборът за домакинство на световните първенства през 2018 и 2022 г. не е част от настоящото разследване.
А в оня статия се твърди че става дума за РУсия и Катар ... ходи ги разбери какво правят....
ecotronic
28-05-2015, 17:54
... ходи ги разбери какво правят....
Едни огромни пропагандни машини се бият. Това правят.
Що не си го разследват ето тоя - http://ria.ru/world/20150527/1066845308.html
---------- Post added at 14:58 ---------- Previous post was at 14:56 ----------
Едни огромни пропагандни машини се бият. Това правят.
Ми да земат да ударят по два шамара и на нашите корупционери .... поне някъв кяр да имаме от цялата работа...
ecotronic
28-05-2015, 18:06
Ми да земат да ударят по два шамара и на нашите корупционери .... поне някъв кяр да имаме от цялата работа...
Те удрят по някой и друг, ама нашата "съдебна система" е непробиваема!
САЩ кандидатстваха за 2022 но не ги огря. Нищо чудно сега да са решили да променят нещата.
dimitar_vd62
28-05-2015, 19:54
http://www.moreto.net/novini.php?n=290284&c=04 а уж ни чакаше светло бъдеще с ес.
Те удрят по някой и друг, ама нашата "съдебна система" е непробиваема!
Га плащаш на свои копелета е спонсорство. Га другите гепат кинтите е корупция.:hehe:
Има една приказка тук. САЩ са се справили на цяло с корупцията като я легализирали.
Баси, пак не им мина номера - http://gong.bg/football-sviat/drugi/sep-blater-beshe-preizbran-princ-ali-se-ottegli-330660
alfa racer GTA
29-05-2015, 21:20
Га плащаш на свои копелета е спонсорство. Га другите гепат кинтите е корупция.:hehe:
Фармацевтичната компания Pfizer трябва да плати 60,2 млн. долара глоба заради това, че е подкупвала лекари от различни държави. Сред облажилите от корупция има и българи, съобщава “Уол стрийт Джърнъл”. http://www.blitz.bg/news/article/149991
Ето какво направи Китай с Глаксо клайн-смит: http://www.webcafe.bg/id_1901848451
А какво стана в Бъгария? Да сте чули Цацаратурата или комунистическото чадо Велчев да направят нещо по въпроса? За пореден път корупция в България има, но корумпирани няма... КОЙ е виновен!?!
ecotronic
29-05-2015, 21:28
Баси, пак не им мина номера - http://gong.bg/football-sviat/drugi/sep-blater-beshe-preizbran-princ-ali-se-ottegli-330660
Баси, какъв номер ти скроиха. Ся няма за какво да страдаш :)
dimitar_vd62
29-05-2015, 22:27
Фармацевтичната компания Pfizer трябва да плати 60,2 млн. долара глоба заради това, че е подкупвала лекари от различни държави. Сред облажилите от корупция има и българи, съобщава “Уол стрийт Джърнъл”. http://www.blitz.bg/news/article/149991
Ето какво направи Китай с Глаксо клайн-смит: http://www.webcafe.bg/id_1901848451
А какво стана в Бъгария? Да сте чули Цацаратурата или комунистическото чадо Велчев да направят нещо по въпроса? За пореден път корупция в България има, но корумпирани няма... КОЙ е виновен!?!
Ми ний сме си виновни щото сме само констататори, само четем и се възмущаваме.В България мафията не контролира властта, в България мафията е на власт.Няма как да назначат прокурори и съдии и да им кажат - разследвайте ни.Отдавана писах че положението е изтървано и без кръв няма оправия.
ecotronic
29-05-2015, 23:01
Румънците, как се справят без оръжие? Трябва си някой(и) с малко чест и доблест и на когото да му стиска.
dimitar_vd62
29-05-2015, 23:06
И да има такъв, на кого ще възложи раследването, и т.н.И по важното кой ще го назначи на тоя пост.
ecotronic
29-05-2015, 23:13
Мен много ме е яд, когато институциите непрекъснато се оправдават с това, че законите не позволявали да си вършат работата, както трябва и че първо те трябвало да се променят. Така си стоим в един идиотски омагьосан кръг.
А тя румънката много ясно си го каза - че не ни трябват нови закони за да си вкараме бандюгите на топло.
Мен много ме е яд, когато институциите непрекъснато се оправдават с това, че законите не позволявали да си вършат работата, както трябва и че първо те трябвало да се променят. Така си стоим в един идиотски омагьосан кръг.
А тя румънката много ясно си го каза - че не ни трябват нови закони за да си вкараме бандюгите на топло.
Законите са си екстра!
Ама никой не ги спазва.
Как може с тия закони да имаше ред, а сега видиш ли- не може.
Ама има и друго!
В началото на прехода, някой подшушна на полицията, че има нужда от промяна на закона за МВР и вкупом всички завиха за промяна.
Е няма по-голяма глупост от колективната. Мнозинството може да твори само глупости!
Вследствие на това, правата на полицаите бяха орязани, за да се защити корпоративния интерес.
Ще ми се да видя тоя, който щеше да ме спре като милиционер да вляза където и да било и да ми иска обяснение?!
Мътна му и кървава. А сега стоят като циганета на Коледа пред вратите и се молят да ги пуснат.
Все пак има и вратички, защото в края на краищата, ако има престъпление, нищо не може да ги спре.
Това на теория.
На практика така са се осрали, че няма никаква надежда за почистване, освен ако не се хване оная, голямата лопата.
nikolaaaay
31-05-2015, 20:57
Айди бе,
"Байкал-Т1" планируется устанавливать в телеком-устройства и промышленную автоматику. В "Байкал электроникс" рассчитывают продавать сотни тысяч чипов в год. До конца 2015-го ...
Пак планируется. Абе, има ли нещо, което е вече построено, измислено, направено от рашъните и вече да е закончено. Първо щяха да строят светлото бъдеще, ма нещо не се случи. После планируется Белене, начали разни големи неща като Бургас-Александропулис, Южен Поток, сега планируется Турски Поток, мост между РФ и Крим, Украйна. Все супер дупер проекти. Всичките започнати, ма нито един завършен.
dimitar_vd62
31-05-2015, 21:00
Пак планируется. Абе, има ли нещо, което е вече построено, измислено, направено от рашъните и вече да е закончено. Първо щяха да строят светлото бъдеще, ма нещо не се случи. После планируется Белене, начали разни големи неща като Бургас-Александропулис, Южен Поток, сега планируется Турски Поток, мост между РФ и Крим, Украйна. Все супер дупер проекти. Всичките започнати, ма нито един завършен.
Армата.:metal:
nikolaaaay
31-05-2015, 21:05
Армата.:metal:
Армата така е завършен, че като спря на майдана и танк не можа да го мръдне.
dimitar_vd62
31-05-2015, 21:14
Обаче дефилираха на парада нали.Ами случвало ли ти се да отидеш на плаж и да видиш как някое дете си строи замък от пясък и някой лош батко мине и нарочно стъпи в него, е ми те това правят и САЩ.За твоя информация Крим е независим от украинското ВиК вече.
Е ти отговора - http://ria.ru/world/20150531/1067460674.html
Армата така е завършен, че като спря на майдана и танк не можа да го мръдне.
Пак не е разбрало горкото и приема мечтаното за случило се.:rotfl:
Ами този процесор вече се пуска в серийно производство бе ,разбирател. Планира се такъв на 16нм технология. Александропулис, сега казаха че бил много изгоден защото Шеврон искали да се включат. Белене, Бойко го спря защото и той е голям разбирател и послушко. Хилъри като скръцна със зъби и той каза, не няма да го строим.
dimitar_vd62
31-05-2015, 22:54
За свободното време - http://planet-today.ru/geopolitika/item/8029-pochemu-putin-prav
ecotronic
31-05-2015, 22:58
Ами този процесор вече се пуска в серийно производство бе ,разбирател. Планира се такъв на 16нм технология. Александропулис, сега казаха че бил много изгоден защото Шеврон искали да се включат. Белене, Бойко го спря защото и той е голям разбирател и послушко. Хилъри като скръцна със зъби и той каза, не няма да го строим.
Скърца ти мозъкът на теб. Нали имаше референдум за Белене. Или това си го проспал?
Скърца ти мозъкът на теб. Нали имаше референдум за Белене. Или това си го проспал?
Отказът за Белене беше направен преди да има какъвто и да е референдум и след едно посещение в което Хилъри издърпа ушите на Бойко докато транзитно си преминаваше през София. Референдумът се проведе след това като опит да се възстанови проекта. Резултатът беше 60% за и 40% против което наложи въпроса да се разгледа отново в НС. Там обаче Бойковата компания и ДПС го загробиха отново, ей така от далновидност и угодничество.
ecotronic
01-06-2015, 10:32
Отказът за Белене беше направен преди да има какъвто и да е референдум и след едно посещение в което Хилъри издърпа ушите на Бойко докато транзитно си преминаваше през София. Референдумът се проведе след това като опит да се възстанови проекта. Резултатът беше 60% за и 40% против което наложи въпроса да се разгледа отново в НС. Там обаче Бойковата компания и ДПС го загробиха отново, ей така от далновидност и угодничество.
Приказки много. Важното е това, че бе дадена възможност на народа да реши, какво да се прави. Народът обаче се отказа от това си право.
Сега може да си бърбори, каквото си иска.
Приказки много. Важното е това, че бе дадена възможност на народа да реши, какво да се прави. Народът обаче се отказа от това си право.
Сега може да си бърбори, каквото си иска.
Такива въпроси не се решават с референдум още повече когато се подменят въпросите и т.н.
Остава да уточним въпроса, че на народът му бе поднесена напълно невярна информация. Защото АЕЦ-я не е само котел под налягане, а е свързан и с националната ни безопастност.
ecotronic
01-06-2015, 15:09
Изобщо не коментираме, дали е трябвало да има референдум по този въпрос. Аз също смятам, че не трябваше да има.
Въпросът е в това, че референдум имаше и че на него народът отказа да каже "да" или "не".
И след като е така, сега няма основание и да говори, кой на кого бил скръцнал и пр.
Що се правите и вие, че живеете в Швейцария и че на някой му пука за мнението ни?
"Нашите" управляващите са мега, хипер "умни" и само те са в състояние да вземат решения за битието на "тоа проз народ". Той законът за "допитването" неслучайно така е сгласен.
ecotronic
01-06-2015, 20:02
Аз от по-често допитване до народа виждам само ползи.
А управляващите силно се надяват на това самите хора да започнат да гледат с пренебрежение на това.
Плевнелиев можем да си го плюем за ред неща, но какво лошо има в предложението му покрай идните избори за местна власт, да се проведе и референдум по въпроса за мажоритарния вот, електронното гласуване и задължителния вот?
Няма нищо лошо, освен това, че и трите неща са широко рекламирани начини за връзване на тенекия.
ecotronic
01-06-2015, 20:35
Някаква по-добра идея от мажоритарен вот и електронно гласуване?
Някаква по-добра идея от мажоритарен вот и електронно гласуване?
Да. Сегашният, при спазване на реда.
ecotronic
01-06-2015, 20:45
Да. Сегашният, при спазване на реда.
От сегашния, за 25 години разбрах следното:
1 - "Партия" = "Банда престъпници"
2 - Хората не знаят за кого да гласуват и поради това не гласуват.
3 - Когато хората не гласуват, ония дето гласуват заради 1 бира и 2 кебапчета, обръщат везната.
Мажоритарно - "лобист" на престъпната банда, дето си мислиш, че си го избрал, а той си е купил местото на кредит и има да се изплаща.
Колкото до задължителността... Нали знаеш какво става когато едно право се превърне в задължение?
ecotronic
01-06-2015, 21:00
Да съм казал нещо, че подържам задължително гласуване?
Залагам бира на това, че ако има референдум по въпроса, то няма да бъде прието.
Мажоритарен вот - Лобизъм? Може да се проврат и такива. Но няма как да има една партия, като ГЕРБ, която да се състои от 120 кукли в НС и един кукловод.
Да съм казал нещо, че подържам задължително гласуване?
Залагам бира на това, че ако има референдум по въпроса, то няма да бъде прието.
Мажоритарен вот - Лобизъм? Може да се проврат и такива. Но няма как да има една партия, като ГЕРБ, която да се състои от 120 кукли в НС и един кукловод.
Тогава ще имаме 240 мажоритарни имбецила, които ще са една партия.
ecotronic
01-06-2015, 21:17
Тогава ще имаме 240 мажоритарни имбецила, които ще са една партия.
Това и сам знаеш, че не е вярно.
А вярното е, че ако днес искаш да си купиш лоби, не е нужно да купуваш 120 човека. Достатъчно е да си гупиш главатаря им.
Това и сам знаеш, че не е вярно.
А вярното е, че ако днес искаш да си купиш лоби, не е нужно да купуваш 120 човека. Достатъчно е да си гупиш главатаря им.
Е те сега съобщиха в новините, че ще се гласува на изборите и за тия глупости. Щом не ми вярваш, може да пробваш.
ecotronic
02-06-2015, 10:28
Е аз това имах впредвид, като говорех за предложението на Плевнелиев.
Няма да се учудя, ако то изобщо не се приеме от НС.
В момент в който всички сме свидетели на негативите в управлението, да наричаш "глупост" мажоритарен вот и електронно гласуване, сякаш не е най-удачното нещо.
Е аз това имах впредвид, като говорех за предложението на Плевнелиев.
Няма да се учудя, ако то изобщо не се приеме от НС.
В момент в който всички сме свидетели на негативите в управлението, да наричаш "глупост" мажоритарен вот и електронно гласуване, сякаш не е най-удачното нещо.
Мажоритарен мандат се взема с един файтон гласове.
Дай ми да отчитам гласовете и глей кво става. Пълна победа на "здравите сили".
ecotronic
02-06-2015, 17:29
Мажоритарен мандат се взема с един файтон гласове.
Дай ми да отчитам гласовете и глей кво става. Пълна победа на "здравите сили".
Не става с един файтон гласове. Делиш броя на гласувалите на 240 и получаваш средно с колко гласа влиза един депутат.
Не става с един файтон гласове. Делиш броя на гласувалите на 240 и получаваш средно с колко гласа влиза един депутат.
Ццц. Това е при многомандатни райони и пропорционална система.
При едномандатен район и мажоритарен избор ти трябват два от три гласа и си ти.
Интересен документален филм.
http://www.youtube.com/watch?v=4ke7lCbg-1s
https://www.youtube.com/watch?v=D6je5k_GDHg
Още по интересен филм :)
Още малко доказателства, които най вероятно няма да се разглеждат..... http://www.1tv.ru/
ecotronic
02-06-2015, 20:56
Да ви измъкна замалко от лапите на пропагандата с малко известни исторически факти:
https://www.youtube.com/watch?v=T16PmWpJAmI
Да ви измъкна замалко от лапите на пропагандата с малко известни исторически факти:
https://www.youtube.com/watch?v=T16PmWpJAmI
"Ал-Джазира" - О да , това е източникът на чистата истина...
"Ал-Джазира" - О да , това е източникът на чистата истина...
Арабското CNN.
dimitar_vd62
02-06-2015, 22:50
Я ми кажете как така по време на чистките на Сталин, нали е избил милиони, раждаемоста е била най-голяма , а в демократичните 90 -те години отрицателна.
http://politrussia.com/istoriya/menya-sprosili-nuzhen-456/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=politrussia.com&utm_term=136374&utm_content=3502548
В «годы репрессий» в СССР сидело за решеткой не больше людей, чем в современной Америке. Число жертв репрессий завышено
Невероятно, но факт. Согласно данным Международного центра тюремных исследований (ICPS), сегодня в образцово-демократических и свободных США на сто тысяч человек населения сидит в среднем 738 человек, а в абсолютном выражении - 2 217 000 человек. Для сравнения, в России сейчас эта цифра составляет 460 человек на сто тысяч, или 673 818 человек.
Посмотреть полностью: http://politrussia.com/istoriya/menya-sprosili-nuzhen-456/
За 5 месеца в САЩ са убити 385 човека от полицията, повече от двама на ден.
http://www.vesti.bg/sviat/amerika/policiiata-v-sasht-zastreliala-385-dushi-za-pet-meseca-6036997
http://www.segabg.com/article.php?id=748563
Дам... аз го гледдам , израелците нападнали американци ... ама какво трябва да ми докаже това? Че американците са врагове на израелците ли какво ли ?!?!?! Ма , чекай да го догледам до край може да ми се изяснят нещата...
Още малко доказателства, които най вероятно няма да се разглеждат..... http://www.1tv.ru/
Демократични процедури с диктаторски привкус.
/Поглед.инфо/ Така наречената „демокрация" нито се създава по учебник, нито е резултат от точно спазване на нечии политически рецепти.
Вместо увод
В прочутия си доклад, предназначен за Трилатералната комисия "Кризата на демокрацията" - авторите М.Крозие, С.Хънтингтън и Й. Ватануки посочват като най-голяма опасност за съвременната демокрация ... възходът на средната класа и експанзиращите претенции, които тя има за пряко и реално участие във властта и в процесите на вземане на управленски решения. Разбира се, няма нищо по-парадоксално от това. Едно от клишетата на съвременната политология гласи, че средната класа е гръбнакът на демокрацията. Това е социалният слой, който осигурява реално партийнополитическо представителство, уравновесява ексцесите отляво и отдясно, а със своя солиден икономически гръб и политическа уравновесеност, гарантира икономическата обезпеченост и политическата стабилност на съвременната демократична държава. И точно тази социална група бива посочена от изтъкнатите автори като най-голяма заплаха за демокрацията.
Разбира се, първо трябва да се има предвид, кога е писан докладът: първата половина на 70-те години на 20 век. Това е времето на пика и началото на края на "щастливото тридесетилетие" на западния свят, свързано с възстановяването от ужасите на Втората световна война, поредица от "икономически чудеса" - германско, японско, италианско, бразилско. Средната класа, тази своеобразна "социалистическа буржоазия", състояща се от служители, работническа аристокрация, добре платени менажери на средни нива и пр. е съставна част и продукт от това чудо. Появата на този социален слой и превръщането му в основа на политическата пирамида, гарантира чрез механизмите на държавата на всеобщото благоденствие възпроизводството на демократичния процес.
И точно тази група е нарочена за опасност за демокрацията. Защо?
Защото тя има претенции за реална власт. Основен проблем при анализите на различни аспекти на демократическите модели е, че те се разглеждат изолирано, взети в тяхната институцинална статика и динамика. Проблемът е в това, че демокрацията е режим, в който определени социални групи с определени исторически възникнали особености и характеристики създават и управляват демократичните механизми и процедури, за да реализират своите интереси. Това обикновено става на полето на политиката, чрез основните политически институции - политическите партии.
Въпреки широко разпространеното клише т.нар. "демокрация" нито се създава по учебник, нито е резултат от точно спазване на нечии политически рецепти. Преди двадесет и пет години България започна мъчително да променя икономическия и социалния си модел, прие нова конституция, въведе разделение на властите, многопартийна система, частна собственост и прочие атрибути, които съгласно широко разпространеното клише би следвало да бъдат базови предпоставки за успешно функциониращ демократичен политически модел. Колкото повече България "напредваше" по пътя на демокрацията, толкова по-видим ставаше следният парадокс: колкото повече се възприемат едни или други формални елементи на "демокрацията", толкова повече тя започва да изчезва, разбирана като реална социална практика. Накрая този процес завърши с това, че на седмата година от членството в ЕС и на двадесет и петата година от началото на "прехода" имаме политически модел, отличаващ се с такива "прелести" като политическа непредставителност, "кухи" политически партии, диво беззаконие, корупция, непотизъм, дирижирани избори, пълзящ авторитаризъм, декоративни институции, формално разделение на властите, тотална гражданска апатия, политически непукизъм. Така се стигна до вярната констатация, че България е страна с фасадна демокрация, зад която се прикрива олигархическо кланово общество, имитиращо демократични рефлекси.
Оттук и мъчителните въпроси как се стигна дотук и какви са пътищата за излизане от ситуацията?
В общественото мнение се оформят (или му ги оформят чрез средствата за масово развращаване и манипулация, съкратено СМРАД - по А.Фурсов) няколко устойчиви модела - клишета, опитващи се да дадат обяснение и решение. Общото при всички тях е, че те не разбират и не виждат проблема точно като такъв - системен и обществено всеобхватен, а го редуцират до редица технически "дефекти", чакащи също такива технически решения.
Така според най-популярното от тях, драмата на нестаналата българска демокрация е резултат от функциониращата дефектна избирателна система. Т.е. тежките дефицити на цялостния политически модел могат да бъдат решени ако се смени действащата избирателна система: от пропорционална на мажоритарна, съчетана със задължително гласуване. Скритият подтекст на това обяснение се свежда до семплото разбиране, че системният проблем на българската не/демокрация е всъщност проблем, произтичащ от "лоши" персони и техните действия. Оттам изглеждащите подвеждащо лесни решения - трябва да се "измисли" такава процедура, която да "произвежда" "правилни" хора и те ще произведат "правилни" действия. Т.е. системният проблем се редуцира до качества на отделни хора, а техният подбор до вида на процедурата, като се изхожда от допускането, че порочните изборни процедури продуцират порочни персони. Същевременно капсулирането и практическата необвързаност на тези персони от избирателите се привижда като основно зло, а лекът срещу него се нарича императивен мандат - т.е. право на отзоваване на депутати. Така под страх от отзоваване - "слугите на народа" ще се трудят за благото на народа...
Че това е илюзия не подлежи даже на доказване. Имеративният мандат е нещо, което не случайно е преодоляно още с първата френска конституция след революцията от 1789 г. От друга страна обаче на български терен устойчивостта на това популярно клише не е случайна - тя разкрива макар и в уродлив и неадекватен вид нещо много важно - непредставителността на политическата система като цяло, нейната капсулация, което я прави не институционална трансмисия на съществени обществени интереси, а свят, съществуващ сам за себе си. Следователно това е индикация за болест, но не е болестта. Което далеч не е случайно.
Според други мнения следва да се действа още по-радикално - чрез въвеждане на нова конституция. Това е типичен пример за обсесия, при която се опитваме с думи да създаваме реалност. Няма нито един сериозен анализ, който да доказва, че сегашното жалко състояние на българския демократичен живот е продукт на действащата конституция или има някакво отношение към нея. Инфантилната представа е, че новата конституция щяла да "преустрои" държавата наново и изцяло и като с магическа пръчка ще създаде нова демократична реалност. Но както е известно законът не действа, човекът действа (Хегел). Прочее този подход доказа пълната си несъстоятелност в контекста на целия процес на реципиране на европейско законодателство в хода на присъединяване на страната към ЕС. Очакванията бяха, че имплементирането на европейските регламенти и директиви ще доведе до европейски политически, икономически и пр. реалности у нас. Всъщност формалното адаптиране на писани правила и процедури не произвежда автоматично социално действие, а често служи само като имитация и параван за практики, нямащи нищо общо с приеманите правила.
Друга популярна "фундаментална" причина за катастрофата на българската демокрация е набеденият особен български "характер", "манталитет", които по естеството си били "недемократични". Оттам и подвеждащо лесното решение - възпитание трябва. Смяната на манталитета ще произведе щвейцарска демокрация на балканска почва. Само дето балканците ни пречат, така че ще ги отменим. По този начин, когато не си в състояние да видиш и обясниш системния обществен проблем, тогава набеждаваш за всички видими външни дефекти "манталитета".
Веднага бързам да кажа, че обществените ментални нагласи са нещо много важно, но тези нагласи не са фактор, взет сам за себе си.Те са част от цялостния социален контекст, чийто продукт са и в чието създаване участват. Упражняването върху удобните теми за "психиката", "манталитета" и прочие, освен че разкрива социална неграмотнодст, всъщност прикрива нещо много важно - липса на реален интерес от социална промяна и прехвърляне на обществения дебат върху удобната беззъба почва на манталитетните нагласи, квалифицирани като причина за всички наши обществени неудачи.
И не на последно място следва да се посочи най-влиятелното клише: че т.нар. "демокрация" е власт на "народа". Идеологическото клише - властта, функция на "народа" задължава да направим известно по-пространно обяснение. Теорията и практиката за "народа-суверен" има над двестагодишна традиция. По същество фигурата на "народа" замества тази на монарха - суверен, който до този момент е упражнявал властови и легислационни прерогативи. Сега тези прерогативи принадлежат на "народа", който притежава чудното свойство на народния "суверенитет".
Както отдавна вече е станало традиция - задава се въпросът: а кое и кой собствено е "народът"?
Източник: inews.bg Автор:Иво Христов
Само да добавя от мен, че вече си имаме "суверен", изрекъл сакралното: "L'etat, c'est moi."
ecotronic
03-06-2015, 10:27
Дам... аз го гледдам , израелците нападнали американци ... ама какво трябва да ми докаже това? Че американците са врагове на израелците ли какво ли ?!?!?! Ма , чекай да го догледам до край може да ми се изяснят нещата...
Ал Джазира за мен е много по-достоверен източник на информация от бла-бла.RU.
Филмчето няма за цел нищо да ти доказва. Просто премълчавани исторически факти.
А относно онова, което Павлин е дал за варшавския договор. Нямам думи.
Да смажеш с танкове един граждански протест и после да твърдиш, че не си тиранин и че си оставил на хората възможността да избират, това е върха на демагогията.
Освен всичко останало оръжието "намерено" от руската войска в Прага е подхвърлено от самата нея. Потърсете малко достоверни факти по въпроса.
Виж и как реагират чехите на тази помия:
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/01/2545135_chehiia_i_slovakiia_protestirat_sreshtu_ru ski_film_za/
Накратко - цървулска пропаганда.
Да смажеш с танкове един граждански протест и после да твърдиш, че не си тиранин и че си оставил на хората възможността да избират, това е върха на демагогията.
Освен всичко останало оръжието "намерено" от руската войска в Прага е подхвърлено от самата нея. Потърсете малко достоверни факти по въпроса.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/01/2545135_chehiia_i_slovakiia_protestirat_sreshtu_ru ski_film_za/
Дори да си прав, това е стало през миналия век и държавата , която обвиняваш вече не съществува (от четвърт век). За това пък съществува друга държава , която прави абсолютно същото (например в Украйна за други предполагам сам ще се сетиш) единствената разлика е че го прави с чужди ръце (понякога и със собствени де).
P.S - медийките Ал-хатаб ибн мухаммад бла бла.com пък на мен не ми вдъхват доверие
ecotronic
03-06-2015, 16:29
Дори да си прав, това е стало през миналия век и държавата , която обвиняваш вече не съществува (от четвърт век). За това пък съществува друга държава , която прави абсолютно същото (например в Украйна за други предполагам сам ще се сетиш) единствената разлика е че го прави с чужди ръце (понякога и със собствени де).
P.S - медийките Ал-хатаб ибн мухаммад бла бла.com пък на мен не ми вдъхват доверие
Една държава, която анатемосва миналото си и която има собствената си история за дело марсианско, не ми я хвали.
Една държава, която анатемосва миналото си и която има собствената си история за дело марсианско, не ми я хвали.
За САЩ ли говориш?
ecotronic
03-06-2015, 16:41
За САЩ ли говориш?
Ти изобщо разбираш ли, какво пиша?
Ти изобщо разбираш ли, какво пиша?
То самият ти не разбираш какво пишеш искаш другите да разберат....
ecotronic
03-06-2015, 16:50
То самият ти не разбираш какво пишеш искаш другите да разберат....
Прав си. Самият аз не разбирам, защо си губя времето да "разговарям" с теб.
Прав си. Самият аз не разбирам, защо си губя времето да "разговарям" с теб.
Двама сме с такива мисли ....
Големи граждански протести никога не стават така случайно. Трябва някой да ги организира и истината е Варшавският договор е давал определена сигурност и гаранции да няма големи военни конфликти като Ирак , Либия, Югославия и т.н.
ecotronic
04-06-2015, 00:28
А кой е казал, че стават случайно? Чехите, унгарците и поляците ще останат в историята със смелостта си да се опълчат на онзи идиотски режим.
Ще споделя едно мое тъпо наблюдение.
Чехи, поляци и унгарци след ВСВ метат тротоарите си с четки!
Ние все ощ метем с метли, ако изобщо метем!
А кой е казал, че стават случайно? Чехите, унгарците и поляците ще останат в историята със смелостта си да се опълчат на онзи идиотски режим.
Е кой ги организира тогава, не са ли тези които са искали да се разпадне Варшавския Договор.
ecotronic
04-06-2015, 00:50
Е кой ги организира тогава, не са ли тези които са искали да се разпадне Варшавския Договор.
Павлине, държа да ти напомня това, че на този свят има и хора вън от стадото. Хора с доблест и правдиви ценностни системи. Хора, които не търпят похлупаци.
Дай да не се подиграваме с душевността на тези хора, като приемем, че всичко е един режисиран театър!
Да също като в Либия, където CNN ни убеждаваше в началото че учители и инженери останали без работа и възмутени от политиката на Кадафи хванали оръжието и въстанали срещу него. Само че тези учители и инженери се появяваха с едни големи картечници монтирани на едни пикапи и месеци наред не им свършваха нито патроните нито горивото, пък уж безработни и без пари. Сега се вижда до къде я докараха там тези будни интелектуалци.
ecotronic
04-06-2015, 11:06
Да се прави аналогия между събитията в Чехия и тези в Либия не е най-уместното нещо.
Един човек като Кадафи, идвайки на власт по начина по който го е направил, бръква надълбоко в джобовете на едни влиятелни хора и си създава ужасно много врагове.
Това рано или късно си казва думата.
По-правилната аналогия в случая е тази между Кадафи и Путин.
Да се прави аналогия между събитията в Чехия и тези в Либия не е най-уместното нещо.
Един човек като Кадафи, идвайки на власт по начина по който го е направил, бръква надълбоко в джобовете на едни влиятелни хора и си създава ужасно много врагове.
Това рано или късно си казва думата.
По-правилната аналогия в случая е тази между Кадафи и Путин.
С последното твърдение направо уби ламята.
ecotronic
04-06-2015, 11:37
http://komitata.blogspot.com/2014/03/blog-post.html
:coolio:
Статиятас е писана от неграмотник на моден, булеварден жаргон. Аз винаги съм подозрителен, когато нисш духом примат се опитва да пише, държейки неправилно перото. Едни лайна, колкото и да са добре сготвени, те все пак са си лайна и не стават за ядене.
Общото между Путин и Кадафи е твърде очевидно. И двамата управляват огромни по територия, многонационални държави. И двамата не дават на външни компании да експлоатират националните им богатства.
Рерзултатът е тройно увеличение на населението на Либия, по времето на Кадафи. Негрите от южните части за първи път са свободни хора, а не роби.
В Русия е подобно положението. Путин изгони външните компании, които изсмукваха ресурсите на страната и започна нещо, което беше спряно при Хрушчов. Усвояването на Сибир и Далечният изток. Това никак не се хареса на запада и всички, които са на хранилка там завиха като вълци, позовавайки се на измислената си ценностна система, забравяйки, че това е тяхната си система, а не на руснаците, либийците и иракчаните.
По времето на неолиберализма на Горбачов и Елцин, Русия губи около 5% от населението си. Сега имат раждаемост, съпоставима със следвоенният сталински период.
Многонационална, голяма държава не може да се управлява с демократични средства.
Странно е, когато държави с монархистично управление говорят за демокрация.
Ето ви и Франция след революцията!
Тя тръгва да донесе "всеобщ мир и щастие" на Европа, а после и на целият свят, но кой знае защо, начело си имат Бонапарт, който е император, а генералите му стават крале на завзетите държави.
Ето как се прави износ на демокрация.
Нищо ново под слънцето.
Никога не бива да мерим с нашия аршин чужди пишки!
.
Сравни ги с Украйна тогава, технологията не е много по-различна.
ecotronic
04-06-2015, 13:52
Сравни ги с Украйна тогава, технологията не е много по-различна.
Конспиративно - мнителните теории са на път да влязат в учебниците по психиатрия.
Конспиративно - мнителните теории са на път да влязат в учебниците по психиатрия.
Абе Еко бе , каквио теории те гонят тебе. Те САЩ вече открито си признават всичко без да овъртат нещата. В прав текст ти го казват ти пак нещеш да повярваш....
dimitar_vd62
04-06-2015, 20:57
http://www.oilexp.ru/news/mir_rinok/chto-stanet-s-ssha-kogda-rossiya-nachnet-prodavat-neft-za-rubli/94812/ и нефта вече се продава за рубли - http://rusvesna.su/news/1433268775 Китайците и те така - http://ktovkurse.com/recommend/udar-po-dollaru-kitaj-planiruet-pokupat-neft-za-yuani
alfa racer GTA
05-06-2015, 14:47
При много производители важни са пазарите, а не производителите.Отделно САЩ имат в Аляска почти непокътнати петролни находища, единствено са разработени и готови за добив, но се добива малко, за да се пазят собствените ресурси.Така е доктрината им за национална сигурност.
САЩ казват купуваме в $, ако искате ни продавайте ако искате недейте ...
Същото и с ЕС.
И САЩ и ЕС могат без руски нефт, но Русия може ли без двата най-големи пазара в света на петрол- САЩ и ЕС?
Дотук виждаме само руски сайтове = само руско мнение.Дайте поне какви мислят китайците...??? Силно се съмняват че ще помагат на руският си съперник с който имат обща граница от 4300 км ...
А дали китайците са готови да се лишат от двата най-големи пазара в света- САЩ и ЕС, а от техните компании които донесоха високите технологии в Китай ...
Дали са готови да бъдат напуснати от западните компании както вече се случи с Русия ...?
-------------------------------------------------------------
Китайчугите ще си купуват по-евтино руският нефт в рублета и ще продължат да търгуват със Запада свирукайки си и гледайки си преди всички техният интерес, а не руският...
Също както направи Беларус ...
ecotronic
05-06-2015, 15:21
Голямо надуване пада с руското противодействие на санкциите.
А те нещата са разбираеми дори за децата:
"Вносът прави живота на гражданите изобилен. Ние всички инстинктивно разбираме това във всекидневния ни живот. Ние внасяме стоки от супермаркета у дома, защото така животът ни се подобрява. Ние получаваме по-разнообразни стоки и това е по-евтино, ако се опитваме да произведем всичко това сами. Това важи за всяко семейство, а се отнася и за цялата държава. Вносът привнася в живота ни изобилие, износът е просто тежка работа, която извършваме, за да си купим стоки.
По този начин въведените санкции за вноса в Русия на стоки от САЩ и ЕС в действителност поставя руснаците в затруднено положение. Може би това е добра идея, а може би не е. Но отговорът на Русия е просто абсурден. „Вие ни правите по-бедни, като ни лишавате от вашите прекрасни вносни стоки. Затова ние ще направим самите нас още по-бедни, като се лишим от още по-голямо количество от вашите прекрасни вносни стоки. Ще ви научим ние вас!"
Източник:
http://clubz.bg/7015-rusiq_nqma_ponqtie_ot_tyrgoviq_i_zatova_zabrani_vn osa_na_hrani
Как са се развълнували колегите :mobile:
dimitar_vd62
05-06-2015, 20:48
При много производители важни са пазарите, а не производителите.Отделно САЩ имат в Аляска почти непокътнати петролни находища, единствено са разработени и готови за добив, но се добива малко, за да се пазят собствените ресурси.Така е доктрината им за национална сигурност.
САЩ казват купуваме в $, ако искате ни продавайте ако искате недейте ...
Същото и с ЕС.
И САЩ и ЕС могат без руски нефт, но Русия може ли без двата най-големи пазара в света на петрол- САЩ и ЕС?
Дотук виждаме само руски сайтове = само руско мнение.Дайте поне какви мислят китайците...??? Силно се съмняват че ще помагат на руският си съперник с който имат обща граница от 4300 км ...
А дали китайците са готови да се лишат от двата най-големи пазара в света- САЩ и ЕС, а от техните компании които донесоха високите технологии в Китай ...
Дали са готови да бъдат напуснати от западните компании както вече се случи с Русия ...?
-------------------------------------------------------------
Китайчугите ще си купуват по-евтино руският нефт в рублета и ще продължат да търгуват със Запада свирукайки си и гледайки си преди всички техният интерес, а не руският...
Също както направи Беларус ...
Ти китайски можеш да четеш, щото аз не.Преди време тръгнах да проверявам една информация от руски сайт стигнах до първоизточника - ирански и до там.
САЩ се отказаха от златно покритие на долара още 76 мисля или там някъде и обезпечават долара с нефт.
Китайците си имат своя политика, общо взето са непредвидими но засега са на нож със щатите.Китай има интресе да детронира САЩ но пък после не ясно дали няма се извърти срещу Русия и да си имаме нов хегемон.Общо взето курва го играят ма засега с предпочитания.Русия пък изобщо не е напусната от западните компании, даже щатите инвестират в Крим колкото да е парадоксално, т.е.ЕС прави санкциите под натиска на САЩ пък ония си търгуват, що мислиш сключиха догтовор за 1,2 млрд за ракетни двигатели от Роскосмос.Цялата работа е да се развалят отношенията между ЕС и РФ, а ония пак да излязат сухи.
При много производители важни са пазарите, а не производителите.
Е това е страхотно умозаключение. Сигурно при останалите производители са важни производителите.
nikolaaaay
06-06-2015, 11:34
Аман от разбирачи, на които всичко им е ясно, нищо не им се получава и все другите са им виновни.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=145746&d=1433579549
Аман от разбирачи, на които всичко им е ясно, нищо не им се получава и все другите са им виновни.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=145746&d=1433579549
Вероятно говориш за себе си? Ако толкова си си омръзнал, може да си свалиш огледалата в къщи.
Още малко от изолираната Русия с разпарчетосаната икономика - http://tass.ru/ekonomika/2024622
---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
Нагледен пример за Евро-гей обществото , защо в някои страни не е добра идея да се прожеждат педла-паради... - http://ria.ru/world/20150606/1068522427.html
http://ria.ru/world/20150606/1068556113.html
И това става в европейска Украина...... да не повярва човек....
Мъдрата политика на запада - изключваме Русия от G8 и се събираме във формат G7 да обсъдим как да включим Русия обратно.... http://ria.ru/world/20150606/1068484367.html
[QUOTE=Orm;1424674]Още малко от изолираната Русия с разпарчетосаната икономика - http://tass.ru/ekonomika/2024622
---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
Нагледен пример за Евро-гей обществото , защо в някои страни не е добра идея да се прожеждат педла-паради... - http://ria.ru/world/20150606/1068522427.html
http://ria.ru/world/20150606/1068556113.html
И това става в европейска Украина...... да не повярва човек....
Харесва ми подписа ти!
http://ria.ru/radio_brief/20150605/1068330891.html
Изолацията продължава ..... :)
http://glasove.com/kultura/52189-misteriqta-na-vlastta
dimitar_vd62
07-06-2015, 22:00
Успешните 25 години капитализъм - http://avtorski.pogled.info/article/64472/Razgromat-na-balgarskata-ikonomika, няма лошо ма криво го разбрахме, ако изобщо нещо разбрахме.
ecotronic
07-06-2015, 22:24
Какво толкова сложно има за разбиране?
Авторът на статията, като говори за просперитета на българската икономика преди 10 9 89, наред с красноречивите цифри и факти някак забрави да спомене и една дребна подробност.
Какво представляваше пазара за нашите стоки?
Да, нашата индустрия цъфтеше, произвеждаше и продаваше стоки в една херметична система, наречена СИВ. В тази система ние бяхме лидер в много области.
Когато обаче системата се разхерметизира и нащата продукция трябваше да се конкурира с продуктите на редица производители, развивали се в условията на конкуренция, от лидери ние се превърнахме в никой.
Това съчетано с лошо провежданата приватизационна политика, доведе до краха на българската индустрия.
Всичко това беше ясно, че така ще се получи още през годините на соц-а.
Това, което не беше ясно е това, че ще затрием единствения си сигурен ресурс - селското стопанство.
Пазарите съвсем умишлено бяха затрити от едни продажни политици и ликвидатори.
dimitar_vd62
08-06-2015, 22:00
И какво, не можем да произвеждаме ябълки и говеда ли, азотноторовея завод в Девня беше най-големия производител в света, за какъв СИВ, какви пет лева говорим.На пазара круши от Мароко ,боб от Египет дръндрън.В Израел 1 куб м вода да ти докарат в пустинятадържавна фирма/ е шекел и нещо си, в български пари към 80 стотинки, тука в богатата на вода България колко плащаме на Веолия - Франция.Аре стига с таз конкурентоспособност, ако са искали предприятията можеше да произвеждат и перални и хладилници и телевизори.В Полша как правят сума ти бяла и черна техника, в Чехословакия Шкода що не я събориха ами проидвежда нови модели, немски, ама работи.Както имахме корабостроене с поръчки така разграбиха всичко - мноу железо много нещо, там поне не можете ма заблуждавате с измишльотини за кофти качество.Щото съм работил малко там и знам как се приема кораб и то не от СИВ.
ecotronic
09-06-2015, 11:08
Ако на 9 9 1944 у нас не беше стъпил червения ботуш, ако не бяха национализирани фабриките, ако не бяха натикани земеделците и животновъдите насила в ТКЗС тата, ако не бяха реализирани безумни проекти, като Кремиковци, ако умни хора вместо пъдари управляваха държавата..........
Сега нямаше да има какво да се приватизира, какво да се краде. Сега нямаше да внасяме ябълки и домати. Сега нямаше да сме нечии евтини работници............
Чехия, Полша, които сега произвеждат нещо под чужди шапки сега също щяха да са значително по-напред.
Накратко - то хубаво само да мрънкате и да констатирате проблемите. Ама още по-хубаво е и да разбирате, къде се коренят причините.
Набийте си добре това в тиквите и си извадеде поуките от това, когато отново гледате с носталгия към Русия.
Ако го нямаше онова време и малкото което остана от тогава и него нямаше да го има. Също като последните 25г. когато всичко трябваше да се оправи и да потече мед и масло. Сега положението става същотото като преди 1944г. Малко богати, много бедни, продажни политици, глад, престъпност и т.н.
ecotronic
09-06-2015, 13:28
Комунизмът нанесе невероятно много щети на човечеството - съизмерими само с тези от хитлеризма.
Кога ще проумеете това?
Самата Русия още ще дълго време няма да може да се оправи от това.
Някои от вас, уважаеми колеги, сте прекарвали прекалено много време пред телевизорите си по времето на комунизма, та чак са ви се загладили мозъците.
И сега сравнявате всичко с цветята и розите, които бяха тогава (http://desebg.com/2011-01-13-09-25-08/2127-2015-01-05-11-58-47).
Да бе да, сега съм в Атланта и гледам на центъра една лъскава офис сграда с разни натъкмосани чичковци и лелки вътре, пък отвън пълно с просяци. Като гледам и страните от Южна Америка където нямаше социализъм и там цъфнали и вързали.
ecotronic
09-06-2015, 13:53
Да бе да, сега съм в Атланта и гледам на центъра една лъскава офис сграда с разни натъкмосани чичковци и лелки вътре, пък отвън пълно с просяци. Като гледам и страните от Южна Америка където нямаше социализъм и там цъфнали и вързали.
Ма ти не гледай просяците. Изпаднали и нехаещи за себе си хора има по цял свят. Ти гледай неща като БВП и жизнен стандарт на работното население.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_person_empl oyed
Гледам аз, растящи дългове, обедняваща средна класа, скрита инфлация, безработица и т.н.
За България, ето ги настоящите инвеститори. Превърнаха страната в средище на престъпници.
http://www.segabg.com/article.php?id=755129
dimitar_vd62
09-06-2015, 19:58
С този комунизъм ще се оправдавате до второ пришествие.А това дето го причини "демокрацията" го обясни на сирийците иракчаните и т.н.
А виж сега какво ни се готви и ми кажи комунизма ли е виновен. http://ria.ru/world/20150609/1069093840.html
http://ria.ru/radio_brief/20150202/1045453839.html - Вече взеха да си признават.Та каква е разликата с комунизма.
ecotronic
09-06-2015, 20:05
С този комунизъм ще се оправдавате до второ пришествие.А това дето го причини "демокрацията" го обясни на сирийците иракчаните и т.н.
С нищо не се оправдаваме а гледаме фактите и анализираме причините.
Жителите на ГДР бяха витрината на социализма и за 25 години още не са успели да излекуват раните. А са един народ.
На нас може и 200 да не ни стигнат.
А за сирийци и иракчани - до голяма степен също съветският ботуш им е виновен, както и на по-голямата част от арабския свят.
Изобщо откъдето е минала червената чума е оставила тежки последици.
PS:
УРЛ-та завършващи на .RU не чета!
dimitar_vd62
09-06-2015, 20:17
https://www.stratfor.com/sample/analysis/examining-central-and-eastern-european-protest-groups Ми ето.
ecotronic
09-06-2015, 20:28
Истината е, че през годините на студената война СССР не можа да издържи на напъна и рухна. Щото не разбраха, че не оръжието а парите печели войните днес.
Свиха се в хралупата си и сега ръмжат и страдат, колко близо било НАТО и колко лош бил светът около тях.
И изведнъж започнаха да реват, че САЩ се бъркали къде ли не.
А те като се бъркаха? Добре им беше.
То не бе Алжир, Либия, Египет, Сирия, Ирак, Афганистан.....
Големото приятелство с СССР. Армиите им въоръжиха, канали и язовири им правиха, тласкаха ги да се бият.....
В крайна сметка хората макар и изостанали, трева не пасат. Рано или късно разбират откъде изгрява слънцето.
С нищо не се оправдаваме а гледаме фактите и анализираме причините.
Жителите на ГДР бяха витрината на социализма и за 25 години още не са успели да излекуват раните. А са един народ.
На нас може и 200 да не ни стигнат.
А за сирийци и иракчани - до голяма степен също съветският ботуш им е виновен, както и на по-голямата част от арабския свят.
Изобщо откъдето е минала червената чума е оставила тежки последици.
PS:
УРЛ-та завършващи на .RU не чета!
Ами анализирай ситуацията в България преди 25г. и сега. Много повече бедни, гладни и безработни. Недостъпно и ниско качество образование, здравеопазване, ширеща се престъпност и т.н. Икономиката никаква я няма и още и още.
ecotronic
09-06-2015, 22:09
Ами анализирай ситуацията в България преди 25г. и сега. Много повече бедни, гладни и безработни. Недостъпно и ниско качество образование, здравеопазване, ширеща се престъпност и т.н. Икономиката никаква я няма и още и още.
Виж сега. Представи си следното:
1 - Теглим 100 млрд заем.
2 - Построяваме с парите 100 училища и 100 болници.
3 - Вдигаме пенсиите с 1000 %
4 - Така живеем охолно и безгрижно в продължение на 3 години.
Тези 3 години нещо добро или нещо лошо са за нашето развитие в дългосрочен план?
Ще можем ли да се обръщаме с носталгия към това време и да сравняваме дадена ситуация с него?
Момци , още ли си губите времето с човека който не признава различно от неговото мнение (за справка "УРЛ-та завършващи на .RU не чета!")....:rotfl:
dimitar_vd62
10-06-2015, 00:33
Един американец на страната на Донбас - ако искаш го слушай на английски/американски/ https://www.youtube.com/watch?v=PfNNQfR9NB0&index=49&list=PLk6amFTBlncH1t_T4OdewspgfZtKC8eRB ако искаш чети руски субтитри -https://www.youtube.com/watch?v=YgB2bhFfEtM&feature=youtu.be .
Екотроник ми е същото нещо, като Fade някога! Тоест човек, с който имаме близка ценностна системо, тоест от къде да почнем.
Идвайки руснаците тука, те са ни въвлекли във война против Хитлер и по тоя начин са ни подпъхнали в списъка с държавите победители. Не губим Македония и Добруджа, както и Тракия. Какво повече искаме. Да, правят комасация на земята, но и правят така, че раждаемостта се повишава, държавата се въздига и настъпва едно относително благоденствие.
Екотроник ни призовава да сме будни!
Аз прозовавам да ни е сух барута!
dimitar_vd62
10-06-2015, 00:38
Е 25 години сме будни де, все го чакаме тоя по-добър живот.Още ли има хора дето не им е ясно че сме в НАТО и ЕС само за предмостие към Русия.Хубава въдица лапнахме ама верно трябва сме будни и да се откачим овреме.
Митак, и аз си имам моите сантименти и винаги съм готов да помогна на всеки руснак, нашего брата. Обаче Русия ни просра, както е техния изказ и не трябва да ни се сърдят за нищо!
Митак, и аз си имам моите сантименти и винаги съм готов да помогна на всеки руснак, нашего брата. Обаче Русия ни просра, както е техния изказ и не трябва да ни се сърдят за нищо!
Те не ни се сърдят.... просто ни игнорират. "Просраха" ни в момент в който за малко да "просерат" (Горбачов и Елцин) самата Русия ... понякога и големият брат има нужда от едно приятелско рамо ... ама ние не пропускаме веднага да обърнем гръб и да рипнем там дето ни е по лесно. Затова България не се възприема на сериозно ни на запад ни на изток....
Тези 3 години нещо добро или нещо лошо са за нашето развитие в дългосрочен план?
Ще можем ли да се обръщаме с носталгия към това време и да сравняваме дадена ситуация с него?
Пари за "консумация" не се вземат на заем, както правят в момента. Отгоре на всичко ги плюска само една шайка.
Пари може да вземеш на заем, само когато ще инвестираш в производство, което да ти генерира "добавена стойност".
Едно въпросче. След като вземем тези пари и с тях си накупуваме имоти и активи в Германия и Европата", после пак ли ще сме на този хал....
ecotronic
10-06-2015, 10:35
Дадох примера със заема за да илюстрирам ситуацията отпреди 25 г. защото явно много хора не я разбират добре, но същевременно непрекъснато я ползват за отправна точка и на базата на това правят всевъзможни умозаключения за пътя на развитие днес.
Щом виждате в членството ни в НАТО и ЕС само черни краски, то отговорете на следните въпроси:
1 - Защо Германия, Франция и която и да е развита страна от ЕС не считат икономическия си модел за пагубен за тях?
2 - Защо Япония няма никакви притеснения от "амбициите" на САЩ и от разрастването на НАТО?
---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 10:26 ----------
Е 25 години сме будни де, все го чакаме тоя по-добър живот.Още ли има хора дето не им е ясно че сме в НАТО и ЕС само за предмостие към Русия.Хубава въдица лапнахме ама верно трябва сме будни и да се откачим овреме.
Всяко нещо може да бъде разглеждано от различни гледни точки. Така за едни то изглежда лошо, за други добро.
Ти поне си човек, който е материализирал в практиката не една и две идеи.
Кажи ми, дали си успял да постигнеш нещо добро, ако си имал изцяло негативна нагласа към него?
Коя нормална икономика може да си позволи ето това: ?
http://snimki.be/store/1/391433922459.jpg
45 години и ние бяхме част от този абсурден модел, наречен "на гол тумбак - чифте пищови"
Сега ние, нашите деца, нашите внуци и правнуци ще плащаме за това.
Примерът ти е много елементарен, съвсем неудачен и нямащ нищо общо с миналото когато България имаше индустрия , лека промишленост , селско стопанство, социална и здравна политика и т.н.
И тази история се развоня. Ето как си сътрудничим с нашите партньори.
http://www.segabg.com/article.php?id=755264
ecotronic
10-06-2015, 15:00
Примерът си е много добър, но очевидно на теб не ти стига умствен ресурс за да го разбереш.
Индустрия и одържавено селско стопанство, ориентирани към затворен пазар, обикновено се разпадат, когато пазарът се отвори и се налага да се конкурират с други производители, които не са спали в продължение на 45 години.
Да, сега се виждат резултатите от действията на разни умници където се ръководеха от такива примери. Разруха и престъпност.
ecotronic
10-06-2015, 16:11
Да резултатите за които говориш са налице, но не защото България е тръгнала по грешния път на развитие а защото тези, които първи се захванаха с бизнес, бяха едни хора от ДС или едни други с дебели вратове.
В нормалния свят индустрия, освен с пари се прави и с традиции - когато баща ти и дядо ти са били индустриалци а пък ти си учил за това.
У нас тези които имаха парите ги бяха придобили с престъпна дейност.
Тези, които имаха контактите зад граница, бяха хората от ДС, защото само те можеха да пътуват по света.
Накратко - всички тези лоши предпоставки ги народи онази идиотска система.
Хайде пак оправдания, 25 г. само това слушаме че някой друг е виновен и че хората са глупави и не разбират. Разни бивши комсомолци сега се изживяват като разбирачи по всичко.
ecotronic
10-06-2015, 17:48
Хайде пак оправдания, 25 г. само това слушаме че някой друг е виновен и че хората са глупави и не разбират. Разни бивши комсомолци сега се изживяват като разбирачи по всичко.
Кой си лепеше по стъклата стикерите на ВИС, СИК и сие?
Хората или някой от Марс?
Кой гласува за мутрите в управлението?
Кой продава гласа си за 5 лв.?
В основата стои глупостта на народа. А има едни измекяри, които умело я използват.
Прост народ - слаба държава!
Като се имаш за много знаещ и разбиращ не-комсомолец що не си стоя тук за да си оправяш държавата ами сега само мърморясваш презокеански?
Не съм в България защото разни разбирачи комсомолци до там я докараха че е трудно да се преживява. Няма работа, няма законност , простотията и чалгата властват навсякъде и т.н. В Стара Загора наскоро четох че операта я използвали за провеждане на състезания по културизъм. Преди това я бяха превърнали в Бинго. Ей заради такива ми ти западни ценности си хванах шапката.
---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:00 ----------
Кой си лепеше по стъклата стикерите на ВИС, СИК и сие?
Кой гласува за мутрите в управлението?
Кой продава гласа си за 5 лв.?
В основата стои глупостта на народа. А има едни измекяри, които умело я използват.
Прост народ - слаба държава!
Като се имаш за много знаещ и разбиращ не-комсомолец що не си стоя тук за да си оправяш държавата ами сега само мърморясваш презокеански?
Да, свободията и беззаконието докараха мутрите на власт, все достижения на новата ни демократична история.
ecotronic
10-06-2015, 18:11
Това дали една опера са превърнали в чалгаджийница пак си зависи основно от хората. А колкото повече са тези, като теб, които се спасяват поединично, толкова и чалгаджийницата ще е по-сигурна.
---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:07 ----------
Да, свободията и беззаконието докараха мутрите на власт, все достижения на новата ни демократична история.
Демокрацията е нещо свято! Макар и да ти е трудно да го разбереш, защото ти липсват отправните точки.
Цитат от една статия:
"Какво се оказа, по дяволите? Че тия, които едно време скачаха по площадите, взимаха горно "до", крещяха "червени боклуци" и описваха какъв капиталистически и пазарен рай ни чака, до един се уредиха с държавни службици. Тези вдъхновените, истерясалите, демократите се оказаха неспособни да се задържат на свободния пазар и могат да съществуват единствено и само с големи заплати на държавни служби. И това е жестоката ирония на историята. Те заприличаха напълно на тези, срещу които твърдяха, че се борят. Но за рода на гъвкавите хора това отдавна е без значение. "
dimitar_vd62
11-06-2015, 21:32
На Порошенко му е през оная работа Украйна - http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201506111534-tdec.htm някъде четох че състоянието му се е увеличило 7 пъти от началато на конфликта.
https://www.youtube.com/watch?v=gVwklQl9oIo (има го и в замунда с превод).Да живее ''демокрацията''.Чета я тая темичка често и съм останал с впечатлението, че основно спорът е за или против САЩ и Русия, и къде сме ние в цялата работа.Истината е че сме в на кучето з****ка.Американците са буквално налазили целия свят и точат ли ,точат ресурси и само отлагат края.Руснаците не могат да противодеистват икономиччески и просто правят каквото правят винаги-въоръжават се до зъби,но пък не носят ''демокрация'' навсякъде.Тоя огромен паразитен военен апарат в един момент просто няма да може да бъде захранван(700 официални бази с над 350 хил.войници, разпръснати навсякъде),1/4 от всичкия петрол го изяжда една страна.Тия глупости за западни ценности и демокрация още ли им вярва въобще някои?!Тяхната американска мечта отдавна е история, трябва им работи икономиката и просто изкорубват дуржавата цел: Либия- петрол, Ирак-петрол,Афганистан-дрога,България,Македония-строене на тръбопровод до Албания-пак петрол.Оправданието е нац.сигурност,био оръжия, ''носене на демокрация'' и разбира се ТЕРОРИЗЪМ. Как беше ''Бог да благослови америка и никое друго място по света'' .Никой не може да ме убеди, че са нещо повече от който и да е редови диктатор(те не останаха де, щото ги научиха на ценности).Та мисълта ми беше, че в един момент САЩ просто прекрачват границата и противопоставянето ще е целия свят vs. USA...
ecotronic
12-06-2015, 19:57
Оставам с впечатлението, че много хора само констатират това за което се говори във филма, като една неприятна даденост.
Много хора се чувстват, като безгласни пионки в един световен заговор.
Такава нагласа е вредна!
Уверявам ви, че милитаризирането на света е еднакво неприятно за мен, за вас, за обикновения американец, за обикновения руснак или за който и да било жител на планетата.
А това прави доста хора.
Доста хора, които прекрасно разбират, че вече им е писнало да плащат за лудостите на малък брой измекяри. Доста хора, които прекрасно разбират, че биха живяли много по-добре, ако всичките тия колосални суми не бяха хвърляни навятъра.
Това дали редица правителства ще продължават да вървят в посока, която свършва с унищожаването на планетата, зависи от самите нас!
Нищо, че непрестанно ни бива внушавано обратното.