PDA

View Full Version : Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24

dimitar_vd62
05-09-2015, 14:58
Вече и сами се финансират. И в това е големият проблем.

Демокрацията не е за всеки.

---------- Post added at 11:56 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

Накъде точно бягат? Към държави в които живеят едни хора, които сами са достигнали до демокрацията.

Да де и аз това питам, какво точно им занесоха, що не си стоят в привнесената демокарация, нали имаха диктаторски режими.И понеже като им носеха свобода и демокрация не ги питаха искат ли, сега съмсем справедливо и арабите не ги питат искат ли ги.

myato
05-09-2015, 15:57
Политкоректните „български” медии в духа на „европейската солидарност” ни заляха с трагедията на „бежанците” и развяха като знаме на възмущението си срещу нашата „несъпричастност”, а дори негативизъм снимки и клипчета с удавеното дете и интервюта с „покрусения” баща.
Интересно защо същите тия ни спестиха фактите, че в лодката децата и жената са били без спасителни средства, а бащата и двамата му братя, здрави и прави мъже са имали „правото” да се възползват от такива.
Кой от вас би облякъл спасителна жилетка, а децата си оставил на волята на случайността?
И трябва да заплача над това?
А кой заплака над труповете на децата от Сирия, избити в домовете им от ИД и другите „демократизиращи” главорези?
Кой заплака за децата в Донбас и Луганск, загиващи под „демократичните” бомби на киевската фашистка хунта?
Кой заплака за децата на Либия, Афганистан, Ирак, Сърбия и още знайни и незнайни „недемократични” страни.
Това, което се извършва е меко казано отвратително. Палачът да ни вменява вина, че не желаем да се погрижим за жертвите му и то да ни вменява вината с поредната скалъпена история.
Господи какъв цинизъм!

http://memoriabg.com/2015/08/31/evropa-e-v-stupor-usa-izbraha-da-ostanat-sami-sreshtu-sveta/

dimitar_vd62
05-09-2015, 19:22
Някак си изведнъж тези бежанци станаха твърде организирани имотимирани с ясна цел, вече не са отчаяно спасяващи се хораЦелта име са двете страни Германия и Великобритания в които все още има някакъв ред и възможност за противодействие, докато останалата част от европа строи граници и се говори за излизане от Шенген.Когато и Германия и Велишкобритания рухнат рухва и Европа.И тогава идва САЩ, които предвидливо строят командни центрове и бази за да могат със сила да разрешат бежанския въпрос, демек Европа става колония, или улични размирици когато бежанците поискат джамии и други придобивки което ще доведе до ислямизация на Европа, или да се прогонят като на власт дойдат фашистки режими.Европа е последната възможност САЩ да се спасят от финансов колапс а какъв курс ще избере Европа зависи от нея.Защото не им си получи с Русия, не им се получи със Китай, който пък умишлено девалвира собствената си валута като така изгони спекулантите и чуждите фирми и държавата взе технвия дял, не им се получи и със Саудитска Арабия...просто каквото има да се случва ще се случи.Не знам защо още има хора с розови очила.Преразказано накратко от тук - http://www.imperiyanews.ru/details/0f33fc50-54c7-4e43-a6c5-96fa8d85e8a4

А за да не и е скучно на Русия - http://www.imperiyanews.ru/details/0b4b194a-d779-443a-855d-c9f813634a11 Шапка им свалям на янките, големи топки трябват да санкционираш целия свят.

ecotronic
05-09-2015, 20:09
Това, че обясняваш изгрева на слънцето, подредбата на звездите, бежанския поток и всичко останало на този свят със тънките интереси и дългата ръка на САЩ е интересно, но с нищо не помага.

Що като всичко това е вярно и се разбира от много хора, ЕС не се вземе в ръце и да иска от ООН да се организира масирана офанзива срещу ИД (ИГ) с участието на всички заинтересовани?
Не просто да метне още някоя и друга ракета а да се прочистят тия територии от гнидите.

Не можеш да си представиш дори колко доброволци ще се включат в подобно нещо.

Аз самият бих отишъл да утрепя наколко фанатизирани чалми, които гонят жени и деца от домовете им.

Ей за такива работи трябват топки. И то сега. Утре може и да е късно.

pavlin
05-09-2015, 21:04
Има информация че бежанците са подпомагани и организирани от определени неправителствени организации.
Много правилен е въпроса , защо не се посочват жертвите на деца в Донбас и никоя правозащитна организация не се застъпва за тях.

ecotronic
05-09-2015, 21:26
Павлинчо, за теб НПО мръсна дума ли е?

dimitar_vd62
05-09-2015, 21:45
Това, че обясняваш изгрева на слънцето, подредбата на звездите, бежанския поток и всичко останало на този свят със тънките интереси и дългата ръка на САЩ е интересно, но с нищо не помага.

Що като всичко това е вярно и се разбира от много хора, ЕС не се вземе в ръце и да иска от ООН да се организира масирана офанзива срещу ИД (ИГ) с участието на всички заинтересовани?
Не просто да метне още някоя и друга ракета а да се прочистят тия територии от гнидите.

Не можеш да си представиш дори колко доброволци ще се включат в подобно нещо.

Аз самият бих отишъл да утрепя наколко фанатизирани чалми, които гонят жени и деца от домовете им.

Ей за такива работи трябват топки. И то сега. Утре може и да е късно.

Бе то топки има ма нали знаш интереса клати феса.Както и да го обесняваме слънцето ще продължи да изгрява и залязва и без нас, ама не мога да разбера Европа толкова ли не може се усети как се ислямизира, дотолков са им промили мозъците че не виждат нищо друго освен прословутата демокрация.Не мога да си го обесня по друг начин.Всяко чувство за самосъхрание е заебано.

ecotronic
05-09-2015, 21:58
Под ислямизаця на Европа могат да се разбират много процеси в исторически план. Достатъчно е да се споменат алжирското "нашествие" във Франция и турските гастарбайтери в Германия. Но сега е по-така. Бежанската вълна можем да я лепнем на Обама и да кажем, че последният му ход е да ислямизира Европа.

Вие сте се превърнали в едни пасивни познавачи на великата теория на конспирацията и не виждате, че чергата ви се е подпалила. А в случай, че виждате, не знаете, какво да правите.

pavlin
05-09-2015, 22:34
Павлинчо, за теб НПО мръсна дума ли е?

Да, тези които споменавам, защото като ги гледам само мръсотии творят.

---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

Под ислямизаця на Европа могат да се разбират много процеси в исторически план. Достатъчно е да се споменат алжирското "нашествие" във Франция и турските гастарбайтери в Германия. Но сега е по-така. Бежанската вълна можем да я лепнем на Обама и да кажем, че последният му ход е да ислямизира Европа.

Вие сте се превърнали в едни пасивни познавачи на великата теория на конспирацията и не виждате, че чергата ви се е подпалила. А в случай, че виждате, не знаете, какво да правите.

Кой започна Арабската Пролет и какви цели преследваше. Кой разруши Ирак и т.н.

dimitar_vd62
05-09-2015, 23:14
А Обама що не си прибере плодовете на това което сътвори.Като палиш огън трябва да помислиш можеш ли да угасиш пожара после.

Orm
06-09-2015, 01:22
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/11959990_634413706700344_1227403187097957784_n.jpg ?oh=a53dfaaf12475f9ff96d7d9d75e738ac&oe=5668D5C3

Orm
06-09-2015, 02:40
“Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “

М. КАДАФИ

http://bg.checkonline4you.com/proklyatieto-na-kadafi-se-sbadva/

ecotronic
06-09-2015, 13:43
Щом сме започнали да се позоваваме на цитати на хора като Кадафи, Хитлер, Пиночет.......работата не е на добре.

dimitar_vd62
06-09-2015, 13:47
Сега разбрах от новините/изказване на командващия учуниеята в Черно море/ че морското учение в Черно море било част от ангажимента на САЩ да гарантират безопасно корабоплаване в Черно море....сомалийски пирати ли имаме...., досега не съм чул някой да е имал проблеми.Вероятно визират Русия естествено ....гледам едни руски кораби насочили ракети и оръдия към пасажерските кораби направо са насереш от страх.... като американски моряк от руски самолет.

---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:46 ----------

Щом сме започнали да се позоваваме на цитати на хора като Кадафи, Хитлер, Пиночет.......работата не е на добре.

Да цитираме Обама - американската начция е изключителна - някаква аналогия с арийската раса на Хитлер не виждаш ли.

ecotronic
06-09-2015, 13:52
Кой започна Арабската Пролет и какви цели преследваше. Кой разруши Ирак и т.н.

"Арабкса пролет" е модерно понятие. В същността си това явление датира много отпреди историята с Ирак от 90-те (за която междувпрочем първопричината не е в САЩ).

Арабите са особена категория хора, които се характеризират с един прост български израз - "фурнаджийска лопата".

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:49 ----------

Да цитираме Обама - американската начция е изключителна - някаква аналогия с арийската раса на Хитлер не виждаш ли.

Това го има само и единствено в русофилското съзнание.

pavlin
06-09-2015, 15:40
"Арабкса пролет" е модерно понятие. В същността си това явление датира много отпреди историята с Ирак от 90-те (за която междувпрочем първопричината не е в САЩ).

Да бе да и коя е първопричината?

ecotronic
06-09-2015, 16:11
Да бе да и коя е първопричината?

Фикс идеята на един луд да стане господар на света. Или поне на арабският. И не без благословията на СССР.

pavlin
06-09-2015, 16:13
Фикс идеята е май само в твоята глава.

ecotronic
06-09-2015, 16:16
Фикс идеята е май само в твоята глава.

Ти вероятно си бил първолак по това време. Затова няма как да ги знаеш тия неща.

myato
06-09-2015, 16:53
Сега разбрах от новините/изказване на командващия учуниеята в Черно море/ че морското учение в Черно море било част от ангажимента на САЩ да гарантират безопасно корабоплаване в Черно море....сомалийски пирати ли имаме...., досега не съм чул някой да е имал проблеми.Вероятно визират Русия естествено ....гледам едни руски кораби насочили ракети и оръдия към пасажерските кораби направо са насереш от страх.... като американски моряк от руски самолет.

---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:46 ----------

Е щом требе и пирати ще ни вкарат:innocent:
Пък за "нация", дето се формира около един :usaflag: неща да коментирам.

Арабите са особена категория хора, които се характеризират с един прост български израз - "фурнаджийска лопата".

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:49 ----------

Това го има само и единствено в русофилското съзнание.

Да, съвременно понятие е, въведено за сефте от агенция "Козя мисъл".
И не, започна след демократизирането на Ирак.
А изказването ти за арабите ме кара да се питам, колко такива познаваш.

Ма то за всичко е виновен Путин.
Те и сега иска да доставя хуманитарна помощ за Сирия, та другара О`ба маа му "помолил" Гърция да не разрешава тия полети.
Ма нъл е демокрация......

ecotronic
06-09-2015, 17:14
Е щом требе и пирати ще ни вкарат:innocent:
Пък за "нация", дето се формира около един :usaflag: неща да коментирам.

Да, съвременно понятие е, въведено за сефте от агенция "Козя мисъл".
И не, започна след демократизирането на Ирак.
А изказването ти за арабите ме кара да се питам, колко такива познаваш.

Ма то за всичко е виновен Путин.
Те и сега иска да доставя хуманитарна помощ за Сирия, та другара О`ба маа му "помолил" Гърция да не разрешава тия полети.
Ма нъл е демокрация......

По едно стечение на обсоятелствата съм живял 5 години в Алжир. Така съм имал възможността да опозная манталитета на тия хора лично, вместо от СМИ.
По това време официално Хуари Бумедиен водеше курс на про-социалистическо развитие на страната. Целият соц. лагер помагаше активно за отърсването на страната от последиците от френското иго. Строяха се модерни села, извършваше се аграрна реформа......
Същевременно обикновенният алжирец ненавиждаше соц помагачите и боготвореше запада.
Що ли така?
Виж сега, някакви си 30-40 години по-късно, каква е хавата.
Подобно нещо беше и в Египет. Ануар Садат от пръв приятел на СССР направи рязък завой на запад, стана пръв приятел с Израел и с това разочарова много хора. Арабите го обявиха за предател. По-късно някой го застреля.

Не че съм ксенофоб, но гледам, мисля и си правя изводи.

dimitar_vd62
06-09-2015, 17:19
Да те резултатите са ясни ся си къткайте бежанците а утре в други ден като станат и евтина работна ръка българските гастарбайтери като почнат да си идват ще стане готино.Тя работата накрая ще стане - бай Иване ти баща ти майка.

myato
06-09-2015, 17:40
По едно стечение на обсоятелствата съм живял 5 години в Алжир. Така съм имал възможността да опозная манталитета на тия хора лично, вместо от СМИ.
По това време официално Хуари Бумедиен водеше курс на про-социалистическо развитие на страната. Целият соц. лагер помагаше активно за отърсването на страната от последиците от френското иго. Строяха се модерни села, извършваше се аграрна реформа......
Същевременно обикновенният алжирец ненавиждаше соц помагачите и боготвореше запада.
Що ли така?
Виж сега, някакви си 30-40 години по-късно, каква е хавата.
Подобно нещо беше и в Египет. Ануар Садат от пръв приятел на СССР направи рязък завой на запад, стана пръв приятел с Израел и с това разочарова много хора. Арабите го обявиха за предател. По-късно някой го застреля.

Не че съм ксенофоб, но гледам, мисля и си правя изводи.

Айде сега прочети отново какво си написал и си направи правилните изводи, а те са, че управляващите са фурнаджийски лопати, не хората.
Хората в никоя страна не са длъжни да обичат или да мразят другите страни. Те трябва да ги приемат такива, каквито са и това да уважават. Да уважават правото им да живеят на тяхната си територия така, както те желаят. Да отстояват правото си да живеят в собствената си страна по собствената им воля и да не толерастничат спрямо никой. Ако се спазваха тия прости правила, живота щеше да е да кажем хубав.

Orm
06-09-2015, 18:17
По едно стечение на обсоятелствата съм живял 5 години в Алжир.

Мале..... ужас , ходил си при фурнаджийските лопати да изкарваш пари ?!?!?!?! И това преди да им се докара демокрацията !?!?!? Що не ходиш сега????

ecotronic
06-09-2015, 20:56
Айде сега прочети отново какво си написал и си направи правилните изводи, а те са, че управляващите са фурнаджийски лопати, не хората.
Хората в никоя страна не са длъжни да обичат или да мразят другите страни. Те трябва да ги приемат такива, каквито са и това да уважават. Да уважават правото им да живеят на тяхната си територия така, както те желаят. Да отстояват правото си да живеят в собствената си страна по собствената им воля и да не толерастничат спрямо никой. Ако се спазваха тия прости правила, живота щеше да е да кажем хубав.

За да напиша това, което съм написал, съм си направил съответните изводи в течение на достатъчно дълго време мислене по въпроса.
Едва ли още един прочит на написаното, ще ми промени мнението, но все пак, благодаря за мъдрия съвет.

За политиците не знам, но различните народи имат различен манталитет.

Много наивно e да ги поставяш всички под (над) един знаменател.

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

Мале..... ужас , ходил си при фурнаджийските лопати да изкарваш пари ?!?!?!?! И това преди да им се докара демокрацията !?!?!? Що не ходиш сега????

Как успя само в 2 реда да изразиш толкова обърканост?

Прочети пак това, което съм написал, мисли и пак задавай въпроси.

AsenStoev50
07-09-2015, 20:35
Много вестници станаха платени също, пишат за определени партии.

dimitar_vd62
07-09-2015, 21:28
Много вестници станаха платени също, пишат за определени партии.

То тва е ясно, последното което прочетох е че подготвяната руска операция в Сирия била причина за бежанската вълна, шапка им свалям за находчивоста на да свързват всичко с Русия.Оланд пък се изказа че наземна операция би била погрешно разбрана от съседите страни като заплаха за сигурноста им - те затова не се предприемали сухоземни операции.Чудно как тогава са възприели войните в залива.По притеснитерлното е че според някои служби сред имигрантите имало около 4000 джихадисти, не случайно целта им е централна европа, защото ако дестабилизират центъра периферията е лесна ще се окаже между два фронта.Освен това 70 процента от имигрантите са мъже, нормално би било първо жените и децата да пратят а мъжете да останат да се бият а тука е обратното.

dimitar_vd62
07-09-2015, 22:18
http://www.kp.ru/daily/26426/3299114/
http://www.imperiyanews.ru/details/6dc0f4a6-d73f-462c-91c7-f7a491d4e19b
Ще дойде време и то скоро когато въпросните бежанци ще поискат и наложат своето.

Orm
07-09-2015, 22:48
http://www.kp.ru/daily/26426/3299114/
http://www.imperiyanews.ru/details/6dc0f4a6-d73f-462c-91c7-f7a491d4e19b
Ще дойде време и то скоро когато въпросните бежанци ще поискат и наложат своето.

Добре че толкова сме зле че ни заобикалят :) не ставаме дори по критериите на бежанците....

myato
08-09-2015, 09:45
Добре че толкова сме зле че ни заобикалят :) не ставаме дори по критериите на бежанците....

Не бе, скъпо вземаме:roll2:

ecotronic
08-09-2015, 10:42
Една сухопътна операция на Русия срещу ИД би доказала много на света и би била добър шамар по САЩ и малодушието на EC.
Само да не стане като в Афганистан.

dimitar_vd62
08-09-2015, 14:35
Щамар не шамар, тва нещо трябва да се спре и изкорени и повече да не се случват такива работи.С въздушни удари не става само, трябва си мащабна наземна офанзива и да ги погребат увити в свински кожи за назидание, както според един слух са погребали терористите от оня театър НОРД.

Orm
08-09-2015, 17:54
http://m.vesti.bg/bulgaria/politika/otkazahme-vyzdushen-koridor-na-ruski-samoleti-za-siriia-6042288

Докато ние си говорим глупости, Бг политиците спасяват света..... Съвсем самостоятелно решение..

ecotronic
08-09-2015, 18:22
И оръжие да превозва, какво от това, ако то е предназначено за бойците срещу ИД, макар Русия да отрича това официално.

Или някой си мисли, че оръжието е за ИД?

Гъзолизщина е това.

Orm
08-09-2015, 19:29
И оръжие да превозва, какво от това, ако то е предназначено за бойците срещу ИД, макар Русия да отрича това официално.

Гъзолизщина е това.

Чекай че се задавих с фъстък......

dimitar_vd62
08-09-2015, 19:55
Ем недей яж фъстъци, яж лешници.А и не на сухо.

Orm
08-09-2015, 20:45
А в Украйна абсурда е пълен http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4969283

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

Ем недей яж фъстъци, яж лешници.А и не на сухо.

Абе то каквото и да е ще заседне като видя такъв пост от Еко...

ecotronic
08-09-2015, 20:55
Ми тогава чети на гладно и жадно, че после аз ще съм виновен :)

nikolaaaay
08-09-2015, 21:23

Гъзолизщина е това.
Много си е добро решението. Браво на външния ни министър. Хаха, те рашките не могат 2 самолета на 1000 км. да пратят, сухопътна операция ще правят. Откъде толко пара. Супер-дупер резервните фондове са на привършване. Май ще излиза някой в Масква в заслужена пенсия.

Orm
08-09-2015, 21:40
Ми тогава чети на гладно и жадно, че после аз ще съм виновен :)

:) разбрано шефе :)

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:40 ----------

Много си е добро решението. Браво на външния ни министър. Хаха, те рашките не могат 2 самолета на 1000 км. да пратят, сухопътна операция ще правят. Откъде толко пара. Супер-дупер резервните фондове са на привършване. Май ще излиза някой в Масква в заслужена пенсия.

Пак ли си сънувал нещо?

myato
08-09-2015, 22:07

То това със самолетите си беше тест за глупаци и се указа сполучлив.
А ти не се заплесвай ми бутай коритото и навивай ластиците на хвърчилата, че ще оттървеш сюблимния момент:yes:

pavlin
09-09-2015, 03:08
http://m.vesti.bg/bulgaria/politika/otkazahme-vyzdushen-koridor-na-ruski-samoleti-za-siriia-6042288

Докато ние си говорим глупости, Бг политиците спасяват света..... Съвсем самостоятелно решение..

Самостоятелно , на една шепа подлезурковци.

Orm
09-09-2015, 11:22
https://pp.vk.me/c543104/v543104317/bcc4/QXkUSgSRIVM.jpg

nikolaaaay
09-09-2015, 19:11
То това със самолетите си беше тест за глупаци и се указа сполучлив.
А ти не се заплесвай ми бутай коритото и навивай ластиците на хвърчилата, че ще оттървеш сюблимния момент:yes:
Има ли нещо, направено от руснака да не е сполучливо. То това русофил май си оказва диагноза при повечето от вас, дрогаре.

myato
09-09-2015, 20:05
Има ли нещо, направено от руснака да не е сполучливо. То това русофил май си оказва диагноза при повечето от вас, дрогаре.

Има, ма нема да ти обадя кое, че а тъ държа в напрежение. То и без туй глеам си напрегнат,чи ни съ ти честитили днес празника, ма ай честито поне от мен, щот съм хуманист и искам да нанкаш спокойно и да сънуФащ другарката Меркел от една популярна FKK фотография.
И земи смени или аватара или подписа, че изпадаш в биполярно разстройство.

pa4ito
10-09-2015, 15:44
Абе толкова ли много излишен керосин има в Русия, че се чудят какво да го правят?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=839662946149646&set=a.144293872353227.29987.100003178455564&type=1

ecotronic
10-09-2015, 16:00
Това е заради химтрейлърите на Митака.
Ма Плевнелиев не пасе трева :)

dimitar_vd62
10-09-2015, 20:52
Химтрейлите не са мои, ООН официално го призна,интересното е че този видиоклип http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1422400&postcount=59 вече не е наличен, но пък има други налични, според тебе това какво е конденз или нещо другоhttps://www.youtube.com/watch?v=PQGvVEUQjzo ,я виж тука откъде излизат следите от двигателите или от място дето няма такива https://www.youtube.com/watch?v=cnWO5KT8IhI , прекленям се пред упорството ти да умреш ама де не си признаеш.

А между другото Европа нали искаше да се отърве от руския газ, пък сега Северен поток 2 и яйцеглавия недоволен че ще губи 2 млрд от транзит.http://ria.ru/economy/20150910/1241719308.html А тоя на вид нежен пиклю лично е екзекутирал руски военопленници Чечня.

ecotronic
10-09-2015, 21:20
Е че аз какво казвам? Що руснаците се напинят да летят за Сирия през България? Щото е по-кратко трасето ли?

А и като гледам у нас, вече има резултати от руските химтрейлъри :)

Явно са разбрали, че само с бла-бла.RU няма да стане работата. :)

dimitar_vd62
10-09-2015, 21:27
Бе няма,ма еи не ги мисли руснаците че бгподологите се издокарват, нама си провалят плана заради нас, колкото да се изложим ставаме, ма виж нещо интересно за иновативните технологии отвъд океана http://www.gazeta.ru/tech/2015/09/10/7748963/apple_needs_change.shtml Май Стив Джобс като умря ще трябва си търсят нов мозък, а и айфона бил с корейски и китайски чаркове.

ecotronic
10-09-2015, 21:36
Че се изложихме яко с тази история с въздушните коридори, спор няма.

Щом България нямало да позволи на Русия да се бърка в работите в Сирия, то аз сериозно се замислям, дали котката ми ще ми разреши да си спя в леглото. :)

Иначе за технологиите не бери грижа. Където и да се пръкне мозък, той бяга да работи там, където му плащат по-добре.

Онова - за Сталину, за родину, за плана и за петилетката остана в миналото.

dimitar_vd62
10-09-2015, 22:00
Както и да е http://rusnext.ru/recent_opinions/1441618734 после ще тръбим че САЩ са спрели войната, ма и те си казват че не очакват благодарност.

dimitar_vd62
10-09-2015, 22:27
Ето за Любо и становище на НАСА, толкова уважавана от него/и от мен в интерес на истината/ за химтрейлите. https://www.youtube.com/watch?v=8X1j58Y6B0s#t=16С лава богу че има хора които не им е все едно https://secure.avaaz.org/en/petition/To_the_Bulgarian_Parliament_We_call_on_you_to_ban_ geoengineering_experiments_in_Bulgaria_immediately/?nfcbwjb

Иоще едн видео https://www.youtube.com/watch?v=0z0VN0ZbR48#t=268

myato
11-09-2015, 08:31
Е че аз какво казвам? Що руснаците се напинят да летят за Сирия през България? Щото е по-кратко трасето ли?

Не бре. Щот могат.:Lkingsmiley:

Че се изложихме яко с тази история с въздушните коридори, спор няма.

Щом България нямало да позволи на Русия да се бърка в работите в Сирия, то аз сериозно се замислям, дали котката ми ще ми разреши да си спя в леглото. :)

Иначе за технологиите не бери грижа. Където и да се пръкне мозък, той бяга да работи там, където му плащат по-добре.

Онова - за Сталину, за родину, за плана и за петилетката остана в миналото.

Сефте се излагаме.
А котката може да е серт, глади я по косъма.:neko:

Да, време е вече всички да проумеят, че и в Русия е капитализъм и то либерален.:yes:

Orm
11-09-2015, 09:53
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2252531 тия не мирясаха.... Нали имаше нещо наречено международно право. Законно избраното правителство на една държава е ЗАКОННО. Защо на никой не му прави впечатление това че САЩ навсякъде подкрепят не тези които са ЗАКОННИ, но в същото време руските инструктори и военни които работят от години със сключени ЗАКОННИ договори са виновни и са пречка за демократизирането ?!?! Че дори и плевню бил се гордял с проявения характер....
Нали руските конвои за Украйна превозваха оръжие.... Ако това е вярно то имайки впредвид че вече са около 40, ДНР и ЛНР до сега трябваше да са с най силна армия в Европа след Русия.

myato
11-09-2015, 11:19
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2252531 тия не мирясаха.... Нали имаше нещо наречено международно право. Законно избраното правителство на една държава е ЗАКОННО. Защо на никой не му прави впечатление това че САЩ навсякъде подкрепят не тези които са ЗАКОННИ, но в същото време руските инструктори и военни които работят от години със сключени ЗАКОННИ договори са виновни и са пречка за демократизирането ?!?! Че дори и плевню бил се гордял с проявения характер....
Нали руските конвои за Украйна превозваха оръжие.... Ако това е вярно то имайки впредвид че вече са около 40, ДНР и ЛНР до сега трябваше да са с най силна армия в Европа след Русия.

То за ФАЩ е законно само това, което им оттърва. А пРецедента е самото достойнство. Нали помниш как достойно виреше тимберица, докато съйбията му го полагаше..... в длъжност?

pavlin
11-09-2015, 15:44
Сега нещо за разтоварване от сериозните теми, новите модели Лада.

http://youtu.be/2LN7jF6KRrA

ecotronic
11-09-2015, 16:01
Велико!
Базирана е на наскоро разсекретени военни технологии :)

Сега по-сериозно:

Както и преди сме го споменавали, руснакът обича да говори за бъдещето:

От компанията обявиха, че в конструкцията на автомобила са използвани 320 напълно нови детайла. Vesta Cross демонстрира типичните за тези модели защитни елементи, увеличен просвет и големи джанти.

Към момента не е ясно дали моделът ще се качи на конвейера. Ако такова решение бъде взето, Vesta Cross ще бъде готова след най-малко 12 месеца, съобщи шефът на компанията Бу Андерсон.

Президентът на руския производител представи автомобила пред публика заедно с главния дизайнер на АвтоВАЗ Стив Матин. Двамата бяха категорични, че вземането на решение за пускането на модела в серия ще зависи най-вече от оценката на публиката в Москва.

Самата Lada Vesta Concept Cross е изградена на напълно нова платформа, за която са използвани компоненти на алианса Renault-Nissan. На нея е построен и седан, който трябва да се появи в серийно производство през септември тази година. Той ще бъде оборудван с 1,6-литрови бензинови мотори, развиващи 87, 106 и 114 к.с. Трансмисиите също са три – механична, роботизирана и вариаторна.

След около 2 години на пазара трябва да излезе и комбито Vesta, което ще получи същите агрегати като седана.

pavlin
11-09-2015, 16:09
Да не отваряме въпрос за военните технологии, че там нещата са по-различни и по-опашати. Но сега покрай Сирия това е болна тема.
Ти изгледа ли видеото или пак говориш на фантазия. Крос се пуска веднага след Веста седан или след няколко месеца. Да говорят за в бъдеще но това бъдеще е съвсем близко.

ecotronic
11-09-2015, 16:13
Аз не знам на света да има друга държава, като Русия, която да е създавала толкова голямо изобилие от модели, модификации, модификацийки и разновидности на всякаква военна техника, от които относително малка част са били пускани в серийно производство.

Само централизирано-плановата икономика може да си позволи подобно разточителство.

pavlin
11-09-2015, 16:33
Аз не знам на света да има друга държава, като Русия, която да е създавала толкова голямо изобилие от модели, модификации, модификацийки и разновидности на всякаква военна техника, от които относително малка част са били пускани в серийно производство.

Само централизирано-плановата икономика може да си позволи подобно разточителство.

Явно нищо не знаеш.

ecotronic
11-09-2015, 16:37
Явно нищо не знаеш.

Така е. Всички "знания" са в твоята тиква.

pavlin
11-09-2015, 17:53
Не всички, само тези които ме интересуват.

Orm
11-09-2015, 17:59

Само F-35 струва коллкото цялото Съветско и Руско разточителство взети заедно....

ecotronic
11-09-2015, 18:06
Само F-35 струва коллкото цялото Съветско и Руско разточителство взети заедно....

Не е разточителство, когато създадеш нещо, което служи, макар и че в случая е по-добре да го няма.

Разточителство е когато хвърлиш маса пари за нещо, което никога не вижда бял свят, освен прототипни изпитания.

Такива примери в руското военно производство, колкото щеш. Като се започне със самолета им за вертикално излитане и се свърши с Буран.

Иначе са "водеща технологична сила" ма когато трябваше да извадят Курск, си цакаха като попове на "изостаналия" запад.

Orm
11-09-2015, 18:25
Не е разточителство, когато създадеш нещо, което служи, макар и че в случая е по-добре да го няма.

Разточителство е когато хвърлиш маса пари за нещо, което никога не вижда бял свят, освен прототипни изпитания.

Такива примери в руското военно производство, колкото щеш. Като се започне със самолета им за вертикално излитане и се свърши с Буран.

Иначе са "водеща технологична сила" ма когато трябваше да извадят Курск, си цакаха като попове на "изостаналия" запад.

Викаш ако правиш грешка с някой проект и спираш е разточителство, ако не спираш и караш данъкоплатеца и най близките ти съюзници да плащат за твоята грешка, тогава всичко е 6..... А за Курск много добре знаеш че не ставаше дума само за вадене на лодката.

ecotronic
11-09-2015, 18:31
Викаш ако правиш грешка с някой проект и спираш е разточителство, ако не спираш и караш данъкоплатеца и най близките ти съюзници да плащат за твоята грешка, тогава всичко е 6..... А за Курск много добре знаеш че не ставаше дума само за вадене на лодката.

За съжаление потърсиха помощ чак когато вече ставаше въпрос само за вадене на лодката и връщането на телата на близките. Пак от глупост самонадеяност и мания за величие.

А разточителството за което говорим се дължи на лошо проектиране и некадърно управление на ресурси. Всякакви ресурси.

Западът не произвежда нищо докато не си е дал 101 % доказателства, че то няма да остане само на хартия.

Orm
11-09-2015, 18:40
За съжаление потърсиха помощ чак когато вече ставаше въпрос само за вадене на лодката и връщането на телата на близките. Пак от глупост самонадеяност и мания за величие.

А разточителството за което говорим се дължи на лошо проектиране и некадърно управление на ресурси. Всякакви ресурси.

Западът не произвежда нищо докато не си е дал 101 % доказателства, че то няма да остане само на хартия.

Пак почна да се правиш на ударен... А последното ти твърдение е направо гениално...

nikolaaaay
11-09-2015, 19:27

Точно така е и ето ги резултатите. Изостаналият Запад е точно 5 пъти по-напред от втория по богатство регион в света - Латинска Америка. Във всички региони има по-богати и по-бедни държави, но сравнено по региони излиза, че освен Америка и Западна Европа, всички останали са бедни и ужасно изостанали. Америка според мен сама финансира пропагандата срещу себе си, за да могат хората да не виждат ето това:

https://www.google.bg/publicdata/explore? (https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR:HRV&hl=bg&dl=bg#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=region:MEA:ECS:EAS:LCN:NAC:SAS:SSF&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false)

Анти-американските СМИ и най-вече руските наливат вода в мелницата на САЩ защото бедните страни по света, които са огромно мнозинство, плямпат само за дълга на Америка, външната им политика, богатия, но загниващ Запад, ислямизиращата се Европа, Русия срещу САЩ, православието срещу не знам си кво и т.н. глупости, а не виждат как Америка развива технологиите си и си остава все така богата и могъща.

dimitar_vd62
11-09-2015, 20:04
Ми я кажи ся що пътуват с руски кораби до МКС, могъщите ти аверчета.Кое по точно е развила бе Николай, та един самолет им блокира кораба та са насраха.Ам май са оказа че айфона бил с китайски и корейски части.Че чак сами признаха за провала наречен Ф-35 с натъпкан със супер дупер турбо технологии.Все едно и също плямпаш, само САЩ са на тая земя и нещо друго не трябва да вирее ми бегай там бе.Могъщата ти държава оповести екслузивно че догодина ще приеме 10 000 бежанци от Сирия, що, няма ресурс сега да ги приеме или дотогава филма ще свърши.

ecotronic
11-09-2015, 20:18
Не бе Митак, говорим си и правим равносметки. Както виждаш и аз не съм фен на САЩ, но твърдя, че технологиите се развиват по-скоро на запад отколкото в Русия.

Ти четеш вестници, които често пъти служат на пропагандата и от това вадиш умозаключения. Аз от десетилетия работя в бранш в който виждам, че руснаците са кръгла нула а западът е на светлинни години пред тях. А не би трябвало да е така. Ама е така, защото са народ, който допуска да бъде управляван от идиоти.

За какви товарни катъри, които возят до МКС ми говориш?
Ако за теб това е критерий за технически прогрес, за много хора, в т.ч и за мен не е.
Да кацнеш на Марс, да пратиш сонди, които напускат слънчевата система, това е технически прогрес.

Все едно да ти разказвам за последните технически постижения във F1 а ти да ми говориш за ЗИЛ 131.

dimitar_vd62
11-09-2015, 20:45
Ма някой да ти е казал че космическите им програми са различни и нещата не опират до възможности.Изведоха ли първия спътник, изведоха ли първия човек, кацнаха на Венера, а тя си е ебати предизвикателството.Кво толкова да протиш сонда извън слънчевата система, нищо технологично няма, същата ракета използваш само че гравитацията на планетите да я ускориш до необходимата скорост щото НЯМАМЕ,човечеството изобщо, двигател който да те изведе директно от слънчевата система.Дори нямаме такъв двигател който да те изведе от гравитационото поле на земята - отиваш до зад Луната и пак обратно или ставаш геостационарен спътник.Все още всички полети извън Земното притегляне използват гравитацията за ускорител.3 степени по 3-4 км/сек всяка грубо 12км/сек скорост, до по нататък повече степени,еобходима е скорост над 40км/сек за да напуснеш гравитацията на слънцето, иначе обикаляш като комета.Ако до луната ходеха със Сатурн 5 то до Марс имаш ли идея каква ракета ти трябва....а марсоходите ги закараха там с доста по малки ракети.А между другото на марсоходите има и руска апаратура.МКС е възможна благодарение на американските пари и руските технологии/примерно за рециклиране на водата/това е казано недвусмислено от НАСА.Ако някой запали нещо с размерите на совалката и дръпне директно не до Марс а до Луната ще е ебати технологичния скок.Технологиите се развиват на запад но не се измислят само там.

myato
11-09-2015, 20:51
Не бе Митак, говорим си и правим равносметки. Както виждаш и аз не съм фен на САЩ, но твърдя, че технологиите се развиват по-скоро на запад отколкото в Русия.

Ти четеш вестници, които често пъти служат на пропагандата и от това вадиш умозаключения. Аз от десетилетия работя в бранш в който виждам, че руснаците са кръгла нула а западът е на светлинни години пред тях. А не би трябвало да е така. Ама е така, защото са народ, който допуска да бъде управляван от идиоти.

За какви товарни катъри, които возят до МКС ми говориш?
Ако за теб това е критерий за технически прогрес, за много хора, в т.ч и за мен не е.
Да кацнеш на Марс, да пратиш сонди, които напускат слънчевата система, това е технически прогрес.

Все едно да ти разказвам за последните технически постижения във F1 а ти да ми говориш за ЗИЛ 131.

Ще го кажа така, като махнеш лъскавата обвивка на "болида", отдолу ЗИЛ.
И ко праим ся?

ecotronic
11-09-2015, 20:56
Е да де, когато в 2015 г. говорим за някаква си космическа сонда, нещата не изглеждат, като да са особено техническо постижение.

Дребната подробност е в това, че за да напуска пределите на СС през 2015, сондата е изстреляна през 70 - те. Значи с това оценяваме статусът на техническо развитие не днес а това преди 40 години. И после пък си мислим, какво се е случило през тези 40 години.

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

Ще го кажа така, като махнеш лъскавата обвивка на "болида", отдолу ЗИЛ.
И ко праим ся?

Мдааа - и в едното бутала, и в другото пак бутала. Даже тези на зилягата са по-големи :)

nikolaaaay
11-09-2015, 21:01
Ми я кажи ся що пътуват с руски кораби до МКС, могъщите ти аверчета.Кое по точно е развила бе Николай, та един самолет им блокира кораба та са насраха.Ам май са оказа че айфона бил с китайски и корейски части.Че чак сами признаха за провала наречен Ф-35 с натъпкан със супер дупер турбо технологии.Все едно и също плямпаш, само САЩ са на тая земя и нещо друго не трябва да вирее ми бегай там бе.Могъщата ти държава оповести екслузивно че догодина ще приеме 10 000 бежанци от Сирия, що, няма ресурс сега да ги приеме или дотогава филма ще свърши.
Теб какво те интересува, че частите в айфон са китайски. Нали хората живеят много по-добре. И какво айфон се прави в Китай като печалбите отиват при този, който прави софтуера. А те са Епъл, САЩ, Андроид, САЩ, Майкрософт, САЩ. Пък нека всичко да е мейд ин Чайна. Китайците са точно толкова богати колкото българите - най-бедната държава в ЕС.

ecotronic
11-09-2015, 21:08
Аз наскоро търсих под дърво и камък едни чипове, създадени и предлагани на пазара от една американска компания (Freescale Semiconductor). Оказа се че не се намират, защото са спряни от производство.
У нас тук там някоя и друга бройка, на астрономическа цена.

Оказа се обаче, че братята китайци бълват от тях и доставени до тук струват на половин цена от най-евтиното, което може да се намери някъде по света.

Та на какво ли се дължи това?

myato
11-09-2015, 21:13
Е да де, когато в 2015 г. говорим за някаква си космическа сонда, нещата не изглеждат, като да са особено техническо постижение.

Дребната подробност е в това, за за да напуска пределите на СС през 2015, сондата е изстреляна през 70 - те. Значи с това оценяваме статусът на техническо развитие не днес а това преди 40 години. И после пък си мислим, какво се е случило през тези 40 години.

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

Мдааа - и в едното бутала, и в другото пак бутала. Даже тези на зилягата са по-големи :)

Ммм не, все същите. Биля с надписите. Пробваха се с такива от Незалежная, ма им излезна къс "фитила".
А по отношение на "великата" електроника, онова летящо корито извади на яве грозната истина.

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:08 ----------

Теб какво те интересува, че частите в айфон са китайски. Нали хората живеят много по-добре. И какво айфон се прави в Китай като печалбите отиват при този, който прави софтуера. А те са Епъл, САЩ, Андроид, САЩ, Майкрософт, САЩ. Пък нека всичко да е мейд ин Чайна. Китайците са точно толкова богати колкото българите - най-бедната държава в ЕС.

Мечтай си да си богат колкото среден китаец.
Нас пък кой ни брои за живи?

dimitar_vd62
11-09-2015, 21:17
Поради липсата на триене ако ще и по времето на Големия взрив да си го пратил няма са спре.От тук на татък апарата и неконтролируем, просто ще си лети докато нещо не го унищожи или някой не го прихване.Да не просто така да изчислиш треакторията че да мине край всички планети и то така че да не падне на някоя от тях, че и на всичкото отгоре да нацели и следващата, но не е по сложно от това да изстреляш балистична ракета в ония времена и да нацелиш факела на статуята на свободата или петолъчката на кремъл - въпрос на сметки.Те и двете страни са проходоло в Космоса с балистични ракети, само дето вместо бомба са турили нещо писукащо, нещо космато и накрая един смелчага мечтател.За тез 40 години общо взето нищо не е станало кой знае какво.Ако вземеш авиацията от братя Райт до реактивния самолет, има огромен технологичен скок, или първата кола до днешните.Да не говорим че и преди 40 години самолетите летяха с над 2500км час и сега пак толкова.При ракетите същото, принципа един и същ играят си с горивата за по -малко тегло и повече мощност.За това което не знаем не говорим.

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:13 ----------

Не е баш така, интересува ме толкова колкото и вас че частите в руските танкове били американски на интел примерно/ вече не така ма тва е друга бира/.И освен това България е на 49 място по добър живот на пенсионерите http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974985, за тез дет работят може сме на едно от челните но не и преди САЩ разбира се.

Orm
11-09-2015, 21:18

Не се подвеждай по филмите , повече от половината от американците живеят така :

http://www.bitrebels.com/wp-content/uploads/2010/06/redneck1.jpg

https://bossip.files.wordpress.com/2013/05/new-york-city-report-shows-more-were-near-poverty-in-2011-620x3481.jpg

ecotronic
11-09-2015, 21:19
Митак, работата е в това, че колкото и да са точни сметките, сондите никога не могат да минат без коригираща тяга. Най-малкото, защото противно на твоето твърдение, че няма триене, триене има и то е непредсказуемо в момента на изстрелването.

Накратко - не е като да метнеш гюле. И точно в това е уникалното на технологията отпреди 40 г.

dimitar_vd62
11-09-2015, 21:31
Митак, работата е в това, че колкото и да са точни сметките, сондите никога не могат да минат без коригираща тяга. Най-малкото, защото противно на твоето твърдение, че няма триене, триене има и то е непредсказуемо в момента на изстрелването.

Накратко - не е като да метнеш гюле. И точно в това е уникалното на технологията отпреди 40 г.

Корекцията се извърва състака наречените студени двигатели, нещо като бутилка въздух под налягане, изпускаш струя в подходящия момент за точно определено време в определена посока и това е, молиш се да си научил нещо в часовете по математика и геометрия.Ясно е че тези изчисления не се правят на ръка с молив а от компютри.В някои случаи могат да имат изненадващо дълъг живот, на Хъбъл ако не се лъжа е 15 години.Естествено не е въздух, газ е някакъв ма не помня какъв точно.Няма огън просто втечнен газ който се изпарява разшираява и оттам реактивната струя.Слаба тяга но достатъчна да го отклони в желаната посока.Като свърши си дотам.В космоса любо няма триене, вакуум, средно 1 водороден атом на куб см.Триене има в земната атмосфера или някоя друга но не и в космоса.Тъй че а си пръднал а си отлетял от МКС.Не отричам че това е голямо събитие, да напуснеш слънчевата система ма по същността си не е чак толкова технологично,но пък е впечятляващо че все още работи.Всъщност Космоса ми е голяма тръпка и се радвам на всяко човешко постижение независимо кой го е постигнал.

nikolaaaay
11-09-2015, 21:48

Това ли казват руските СМИ. Да си русофил наистина е диагноза.

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Не е баш така, интересува ме толкова колкото и вас че частите в руските танкове били американски на интел примерно/ вече не така ма тва е друга бира/.И освен това България е на 49 място по добър живот на пенсионерите http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974985, за тез дет работят може сме на едно от челните но не и преди САЩ разбира се.
Няма значение колко части произвеждаш. Важно е колко печелиш от това, което правиш.

Orm
11-09-2015, 21:53
Това ли казват руските СМИ. Да си русофил наистина е диагноза

Не това казва американскят GOOOGLE.....
Да си американофил в Бг е най малкото тъпо

pavlin
11-09-2015, 22:32
Не това казва американскят GOOOGLE.....
Да си американофил в Бг е най малкото тъпо

Толкова тъпо , че направо вдлъбнато. Путин каза че най-успешното производство на САЩ е производството на долари от Федералния Резерв. Май ще се окаже прав. Между другото един от създателите на американския Гугъл е руснак.

mordohy
11-09-2015, 22:34
Истинското зло е в самите нас. Ние допускаме да живеем така. Никой не ние виновен.
Колкото до технологиите, то да се сравняват директно е най-малкото некоректно.
Твърде различни са критериите.
Някой каза, че руснаците са правили много модели, но малко оттях тръгват в серия.
Това е така и ма дълбок смисъл. Нека конструкторите да работят ин вървят напред. Може изделието да е прекрасно, но да не е нужно в този момент. Така в момента е със СУ-47 Беркут, една прекрасна машина. Никой няма нищо подобно, но до колкото знам е само в един екземпляр. Направили са го, пробвал са го и толкова. Винаги можеш да започнеш да го произвеждаш, ако се наложи. Така е и с автомата КОРД. Уникален, но за сега и АК-12 върши работа. Плазменият реактор е в общи линии готов от четвърт век, но те искат не да правят пак парен котел, а директно да произвежда ток.
Примерите са много.
САЩ хвърлят 150 милиарда за лазерното оръдие, а то се оказва пълен провал, Ф-35, Б-117, Б-2 също. Някой да е чувал да се говори за стелт?
Оказа се, че дори старите радари на МиГГ-29 ги виждат прекрасно, а дори старата П-18 Венера, на която съм имал честта да съм старши оператор, си ги вижда преспокойно.
Програмата СТЕЛТ е глътнала около един трилион долара.
И то за нищо.
87% от американците нямат паспорти. Това е по официални данни на Департамента на САЩ.
80 милиона са на социални помощи. Данните пак са от там.
И друго, което ме дразни: Страната на "Свободата" е на първо място, както по процент от населението, така в абсолютна стойност, по брой затворени в затвори и каторги от типа на ГУЛАГ.

pavlin
11-09-2015, 22:47

Ами Апъл, Майкрософт и Гугъл не си споделят печалбите с хората на САЩ. Това че голяма част от високотехнологичното производство се пренесе в Китай е само от полза за тяхната икономика за доходите на населението и т.н. Средната заплата в Китай е по-висока от тази в България при значително по-ниски цени. Преди 25г. положението беше обратно, в България стандарта беше много по-висок от колкото в Китай.
Освен това и руснаците и китайците създават успешен софтуер който замества успешно Гугъл, Фейсбук и тям подобни.

nikolaaaay
11-09-2015, 23:33
Между другото един от създателите на американския Гугъл е руснак.
Руснак е, ама е успял в САЩ и от успеха му на плюс е пак САЩ. Никой не казва, че руснаците са глупави. Глупава е държавата им.
Америка е тази, която привлича най-способните и кадърни хора от целия свят, но ти разбира се, си едно изключение, Паца.

pa4ito
11-09-2015, 23:37
Сега нещо за разтоварване от сериозните теми, новите модели Лада.

http://youtu.be/2LN7jF6KRrA
Мдаа, откакто Рено купиха Лада, тя е в подем... Сега ако пооправят и качеството, ще направят голям удар.

...
Това въобще не е вярно и ще ти го потвърди всеки живеещ там. Дори и Павлин.

.... Може изделието да е прекрасно, но да не е нужно в този момент. Така в момента е със СУ-47 Беркут, една прекрасна машина. Никой няма нищо подобно, но до колкото знам е само в един екземпляр. Направили са го, пробвал са го и толкова. Винаги можеш да започнеш да го произвеждаш, ако се наложи......
Не знам за останалите неща, но точно с Беркута имат огромен проблем със стабилността, заради "обратните" крила. От доста години го борят и все още нямат 100%-ов успех. Навремето и Туполв се беше "заиграл" с този тип крила заради уникалната маневреност, но бързо спряха проекта...

Ами Апъл, Майкрософт и Гугъл не си споделят печалбите с хората на САЩ. Това че голяма част от високотехнологичното производство се пренесе в Китай е само от полза за тяхната икономика за доходите на населението и т.н. Средната заплата в Китай е по-висока от тази в България при значително по-ниски цени. Преди 25г. положението беше обратно, в България стандарта беше много по-висок от колкото в Китай.
Освен това и руснаците и китайците създават успешен софтуер който замества успешно Гугъл, Фейсбук и тям подобни.
Абсолютно си прав за Епъл, М$, Гугъл и сравнението м/у Китай и България, но това със софтуера накрая са пълни глупости.

nikolaaaay
11-09-2015, 23:40
Ти си абсолютен кретен, Паца. "Печалбите" отиват директно в американската икономика, от която си изкарват парите всичките хора на САЩ. Ти какво очакваш. Да раздават долари на улицата ли.
Средната заплата в Китай е приблизително колкото в България, понеже до преди 30 години Китай държеше твърдия социалистически курс, както сега Северна Корея и имаше планова икономика. След като се отвориха за света, техният БВП се повиши 100 пъти и пак на човек от населението са колкото България и 8 пъти по-зле от САЩ.
Руските софтуери са страхотни, обаче пазарният им дял е някъде около 0%, понеже са прекалено добри.

П.С. Ако в Русия има много добър софтуерист, той със сигурност щеше да е заминал да работи в щатите.

pavlin
12-09-2015, 00:06
Кретена си ти щом говориш такива глупости. Печалбите отиват по сметките на собствениците и една малка част се връщат през икономиката към обикновените хора. Затова в САЩ 5% от населението държат 90% от активите в икономиката.
Средната заплата в Китай е значително по-голяма от тази в България някъде около 50% повече при цени на продукти много по-ниски. Успеха на кутайската икономика е в това че не разрушиха икономиката с някакви безобразни промени които се случиха в България.

---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

Абсолютно си прав за Епъл, М$, Гугъл и сравнението м/у Китай и България, но това със софтуера накрая са пълни глупости.

Яндекс и Вконтакте, напълно неутрализират Гугъл и Фейсбук в Русия. В Китай също имат подобни. Отделно се разработва промишлен софтуер и т.н.

http://www.theguardian.com/technology/2014/aug/26/china-microsoft-apple-android-state-software

pa4ito
12-09-2015, 00:19
...
Яндекс и Вконтакте, напълно неутрализират Гугъл и Фейсбук в Русия. В Китай също имат подобни. Отделно се разработва промишлен софтуер и т.н.
Яндекс е много назад. Единствените, които що-годе доближават Гугъл в търсенето са М$ с тяхната търсачка. Относно останалия софт, който правят Гугъл, а те правят софт в страшно много насоки, няма фирма в света, независимо руска, американска или каквато се сетиш националност, която да ги доближи. Включително и IBM.
"Вконтакте" не го познавам и не мога да кажа нищо за него. Факт е, че Фейса се конкурира в момента само с Туитър.
Промишления софтуер е друга бира и него не го намесвай, защото там се работи на поръчки.

pavlin
12-09-2015, 05:13
Това е пазарният дял в Русия.

pa4ito
12-09-2015, 10:27
Това е пазарният дял в Русия.

хайде сега намери подобна графика и в световен мащаб... ;)

ecotronic
12-09-2015, 10:30
Корекцията се извърва състака наречените студени двигатели, нещо като бутилка въздух под налягане, изпускаш струя в подходящия момент за точно определено време в определена посока и това е, молиш се да си научил нещо в часовете по математика и геометрия.Ясно е че тези изчисления не се правят на ръка с молив а от компютри.В някои случаи могат да имат изненадващо дълъг живот, на Хъбъл ако не се лъжа е 15 години.Естествено не е въздух, газ е някакъв ма не помня какъв точно.Няма огън просто втечнен газ който се изпарява разшираява и оттам реактивната струя.Слаба тяга но достатъчна да го отклони в желаната посока.Като свърши си дотам.В космоса любо няма триене, вакуум, средно 1 водороден атом на куб см.Триене има в земната атмосфера или някоя друга но не и в космоса.Тъй че а си пръднал а си отлетял от МКС.Не отричам че това е голямо събитие, да напуснеш слънчевата система ма по същността си не е чак толкова технологично,но пък е впечятляващо че все още работи.Всъщност Космоса ми е голяма тръпка и се радвам на всяко човешко постижение независимо кой го е постигнал.

Митак, сега ни се е паднало да спамим по технически въпроси в темата за политическо тролене :)

Та - 100% вакуум съществува само на теория и никъде в пространството. Дори и в лабораторни условия не може да се постигне. По същия начин, както и няма и не може да се достигне температурата на абсолютната нула.

Та поради таз причина триене има навсякъде. Някъде то е минимално, но го има и поради това винаги се налагат корекции. Това е валидно и за околоземните спътници и за далечните сонди.

pa4ito
12-09-2015, 10:39
Митак, сега ни се е паднало да спамим по технически въпроси в темата за политическо тролене :)

Та - 100% вакуум съществува само на теория и никъде в пространството. Дори и в лабораторни условия не може да се постигне. По същия начин, както и няма и не може да се достигне температурата на абсолютната нула.

Та поради таз причина триене има навсякъде. Някъде то е минимално, но го има и поради това винаги се налагат корекции. Това е валидно и за околоземните спътници и за далечните сонди.

Митака сигурно има пред вид, че няма "постоянно" триене. Защото в космоса има много газове, прах и т.н., които оказват съпротивление...

ecotronic
12-09-2015, 10:49
Истинското зло е в самите нас. Ние допускаме да живеем така. Никой не ние виновен.
Колкото до технологиите, то да се сравняват директно е най-малкото некоректно.
Твърде различни са критериите.
Някой каза, че руснаците са правили много модели, но малко оттях тръгват в серия.
Това е така и ма дълбок смисъл. Нека конструкторите да работят ин вървят напред. Може изделието да е прекрасно, но да не е нужно в този момент. Така в момента е със СУ-47 Беркут, една прекрасна машина. Никой няма нищо подобно, но до колкото знам е само в един екземпляр. Направили са го, пробвал са го и толкова. Винаги можеш да започнеш да го произвеждаш, ако се наложи. Така е и с автомата КОРД. Уникален, но за сега и АК-12 върши работа. Плазменият реактор е в общи линии готов от четвърт век, но те искат не да правят пак парен котел, а директно да произвежда ток.
Примерите са много.
САЩ хвърлят 150 милиарда за лазерното оръдие, а то се оказва пълен провал, Ф-35, Б-117, Б-2 също. Някой да е чувал да се говори за стелт?
Оказа се, че дори старите радари на МиГГ-29 ги виждат прекрасно, а дори старата П-18 Венера, на която съм имал честта да съм старши оператор, си ги вижда преспокойно.
Програмата СТЕЛТ е глътнала около един трилион долара.
И то за нищо.
87% от американците нямат паспорти. Това е по официални данни на Департамента на САЩ.
80 милиона са на социални помощи. Данните пак са от там.
И друго, което ме дразни: Страната на "Свободата" е на първо място, както по процент от населението, така в абсолютна стойност, по брой затворени в затвори и каторги от типа на ГУЛАГ.

За да не размиваме въпроса с произволни примери от безброй многото, ти предлагам да направиш една съвсем проста сметка. Колко струва 1 кг полезен товар, изведен в орбита от Буран?
Това, че проектирали но не произвеждали за да го има в случай на нужда са пропагандни приказки за наивници.

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:40 ----------

Митака сигурно има пред вид, че няма "постоянно" триене. Защото в космоса има много газове, прах и т.н., които оказват съпротивление...

Няма такова понятие, като постоянно и непостоянно триене. В най-разредените пространства, където, както казва Митака има 1 H атом на куб. см. когато този атом се сблъска с обект, движещ се със скорост 30 км./сек., H атомът се задвижва със същата скорост благодарение на енергиен импулс, който получава от движещият се обект. А това означава, че кинетичната енергия на сондата е намаляла с толкова, колкото е получил H атомът.
Това може да се пресметне точно но и без да се смята е ясно, че енергията на сондата намалява непредсказуемо, което налага корекции.

Накратко - Перпетум мобиле не съществува никъде.

pa4ito
12-09-2015, 10:52
За да не размиваме въпроса с произволни примери от безброй многото, ти предлагам да направиш една съвсем проста сметка. Колко струва 1 кг полезен товар, изведен в орбита от Буран?
Това, че проектирали но не произвеждали за да го има в случай на нужда са пропагандни приказки за наивници.

Няма такова понятие, като постоянно и непостоянно триене. В най-разредените пространства, където, както казва Митака има 1 H атом на куб. см. когато този атом се сблъска с обект, движещ се със скорост 30 км./сек., H атомът се задвижва със същата скорост благодарение на енергиен импулс, който получава от движещият се обект. А това означава, че кинетичната енергия на сондата е намаляла с толкова, колкото е получил H атомът.
Това може да се пресметне точно но и без да се смята е ясно, че енергията на сондата намалява непредсказуемо, което налага корекции.
Имах пред вид, че в космоса не е абсолютен вакум, а тук-таме има газове, прах, каманяк и т.н. Та в тоя ред на мисли, понякога има съпротивление. :)

myato
12-09-2015, 11:08

Накратко - Перпетум мобиле не съществува никъде.

Няма как да изчисли полезният товар на Буран, тъй като е направен само един полет, целта на който е била автоматичното управление в режим на кацене, нещо което совалките не можеха да правят. Като видяха новите собственници на света към онзи момент, че "превъзходството" им е въздух под налягане, изкоманкваха палашите си, управляващи тогава Русия, проекта да бъде прекратен и се постараха камък върху камък да не остане от него. Но тя съдбата им го върна тъпкано. Жалко само за загиналите астронавти.
Колкото до вакуума, той не е абсолютен никъде, освен в теоретичните постановки. Въпреки това в открития космос, защото изкуствените спътници на Земята не летят в него, основна сила на взаимодействие е гравитацията. Другите действащи сили са така наречените "слаби сили", които в действителност въобще не са слаби, а са наречени така понеже не можем обективно да ги измерваме. Чак след това идва ред на космически газ или други материални обекти.

ecotronic
12-09-2015, 11:14
Имах пред вид, че в космоса не е абсолютен вакум, а тук-таме има газове, прах, каманяк и т.н. Та в тоя ред на мисли, понякога има съпротивление. :)

Точно така. Съпротивление (триене) винаги има. Някъде повече, някъде по-малко.
Само по себе си то не е проблем от енергийна гледна точка, защото при изчисляването на траекторията това може да се заложи в сметките.
Проблемът е в това, че този параметър е непредсказуем и неизвестен и става известен много късно. Тогава се налага корекция на траекторията и единственият начин за това е допълнително тяга от сондата. Това в днешно време успешно се прави с фотонни двигатели, които получават енергия от слънцето или от микро-ядрен генератор, но преди 40 години освен химически двигатели или бутилките с газ, не се е разполагало.

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

Няма как да изчисли полезният товар на Буран, тъй като е направен само един полет, целта на който е била автоматичното управление в режим на кацене, нещо което совалките не можеха да правят. Като видяха новите собственници на света към онзи момент, че "превъзходството" им е въздух под налягане, изкоманкваха палашите си, управляващи тогава Русия, проекта да бъде прекратен и се постараха камък върху камък да не остане от него. Но тя съдбата им го върна тъпкано. Жалко само за загиналите астронавти.
Колкото до вакуума, той не е абсолютен никъде, освен в теоретичните постановки. Въпреки това в открития космос, защото изкуствените спътници на Земята не летят в него, основна сила на взаимодействие е гравитацията. Другите действащи сили са така наречените "слаби сили", които в действителност въобще не са слаби, а са наречени така понеже не можем обективно да ги измерваме. Чак след това идва ред на космически газ или други материални обекти.

Е що да не може да се изчисли? Отнасяш разходите по проектиране, тестване, изработване на Буран към количеството полезен товар изведен в орбита и получаваш резултата.

Същото можеш на направиш и за американските совалки.

Тогава ще разбереш, че колкото и неефективни да са те, Буран държи класацията по неефективност.

myato
12-09-2015, 11:21
Точно така. Съпротивление (триене) винаги има. Някъде повече, някъде по-малко.
Само по себе си то не е проблем от енергийна гледна точка, защото при изчисляването на траекторията това може да се заложи в сметките.
Проблемът е в това, че този параметър е непредсказуем и неизвестен и става известен много късно. Тогава се налага корекция на траекторията и единственият начин за това е допълнително тяга от сондата. Това в днешно време успешно се прави с фотонни двигатели, които получават енергия от слънцето или от микро-ядрен генератор, но преди 40 години освен химически двигатели или бутилките с газ, не се е разполагало.

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

Е що да не може да се изчисли? Отнасяш разходите по проектиране, тестване, изработване на Буран към количеството полезен товар изведен в орбита и получаваш резултата.

Същото можеш на направиш и за американските совалки.

Тогава ще разбереш, че колкото и неефективни да са те, Буран държи класацията по неефективност.

Именно, няма начин да сметнеш ефективността на един проект загробен по политически причини. Иначе дори като чиста маса на полезен товар Буранът е бил приблизително двойно по-ефективен. Проектът може да е убит, но все още има живи хора работили по него и поскътали по нещо от унищожението, и някои от тях вече започват да говорят и да показват спасеното.

ecotronic
12-09-2015, 11:36
Именно, няма начин да сметнеш ефективността на един проект загробен по политически причини. Иначе дори като чиста маса на полезен товар Буранът е бил приблизително двойно по-ефективен. Проектът може да е убит, но все още има живи хора работили по него и поскътали по нещо от унищожението, и някои от тях вече започват да говорят и да показват спасеното.

Ето, какво говорят цифричките:

Цена на програмата Буран : $24 млрд.
брой полети : 1

Цена на програмата космическа совалка: $200 млрд.
брой полети : 135.

Извод:

1 полет на Буран струва $24 млрд.

1 полет на щатска космическа совалка струва $1,5 млрд.

или Полетът на Буран е 16 пъти по-скъп.

Ти за каква мега-хипер ефективност на руската совалка ми говориш?

myato
12-09-2015, 11:49

Извод:

Ми не, не ти говоря за никаква икономическа ефективнос, която се измерва с тези "цифрички", защото никой не даде шанс да се осъществи програмата, а я убиха по политически причини.
Резултатът и за двете страни е, че сега разчитат на достъп до космоса на "кораби" от 80-те години на миналия век. Халал да им е на "умниците" и тогавашната им политическа "победа" и сегашната им "икономическа" ефективност. Явно е истина, че колелото на историята прескочи връхната си точка и почва да се "преобръща".

ecotronic
12-09-2015, 12:06
Ми не, не ти говоря за никаква икономическа ефективнос, която се измерва с тези "цифрички", защото никой не даде шанс да се осъществи програмата, а я убиха по политически причини.
Резултатът и за двете страни е, че сега разчитат на достъп до космоса на "кораби" от 80-те години на миналия век. Халал да им е на "умниците" и тогавашната им политическа "победа" и сегашната им "икономическа" ефективност. Явно е истина, че колелото на историята прескочи връхната си точка и почва да се "преобръща".

Това е ясно. Всичко, което става или не става в Русия, се дължи на враговете и. :)

myato
12-09-2015, 12:16
Това е ясно. Всичко, което става или не става в Русия, се дължи на враговете и. :)

А за всички свинщини в света е виновен Путин:popesmiley:

pavlin
12-09-2015, 15:11
хайде сега намери подобна графика и в световен мащаб... ;)

Ставаше на въпрос за това че на местно ниво и в Русия и в Китай имат разработен софтуер който измества Гугъл, Фейсбук и т.н. До колкото знам се разработват и операционни системи.

Orm
12-09-2015, 16:31

Извод:

Трябва да вметнеш и броят загинали в Буран и в Шатълите

ecotronic
12-09-2015, 17:21
Трябва да вметнеш и броят загинали в Буран и в Шатълите

Та той Буран е летял един единствен път и то без екипаж.

Иначе за 135 полета на совалките е нормално да има жертви. Това не е като да играеш билярд с чаша уиски в ръка.

И понеже виждам че правиш пак някакви тъпи намеци, първо погледни статистиката на загиналите астронавти (http://www.spacefacts.de/english/e_death.htm)

84 американски

96 руски (съветски)

после ги отнеси към броя на полетите извършени от едните и другите и пак опитай да говориш.

Orm
12-09-2015, 17:31
Та той Буран е летял един единствен път и то без екипаж.

Иначе за 135 полета на совалките е нормално да има жертви. Това не е като да играеш билярд с чаша уиски в ръка.

И понеже виждам че правиш пак някакви тъпи намеци, първо погледни статистиката на загиналите астронавти (http://www.spacefacts.de/english/e_death.htm)

84 американски

96 руски (съветски)

после ги отнеси към броя на полетите извършени от едните и другите и пак опитай да говориш.

Това са загиналите заедно с тези които са скачали с бънджи ли ??? Откъде ги изкара толкова?

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Истинската бройка е 4 СССР и 13 USA ....

http://bulochnikov.livejournal.com/781799.html

ecotronic
12-09-2015, 17:47
Това са загиналите заедно с тези които са скачали с бънджи ли ??? Откъде ги изкара толкова?

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Истинската бройка е 4 СССР и 13 USA ....

http://bulochnikov.livejournal.com/781799.html

Ти си гений!

:rotfl:

dimitar_vd62
12-09-2015, 17:48
Любо, в грешка си, това е списък на починалите космонавти и астронавти по различни поводи включително от болести и старост, загиналите при пилотираните полети са 21 души - 17 американски астронавти и 4 съветски космонавти.От списъка който си дал ще ти дам два примера
1 - "6 август, 1988, след кратко боледуване, почина неочаквано Анатолий S. Левченко"
2 - Нийл Армстронг знаеш кой е - http://novinite.bg/articles/18363/Pochina-Nijl-Armstrong-parviyat-chovek-stapil-na-Lunata

27 януари 1967 г. При наземни изпитания на стартовата площадка изгаря корабът "Аполо 1" с екипаж трима души: Вирджил Грисъм, Эдуард Уайт и Роджър Чафи.

24 април 1967 г. - При опит за приземяване се разбива съветският космически кораб "Союз 1". Загива космонавтът Владимир Комаров.

29 юни 1971 г. - След 24-дневен полет на орбиталната станция "Салют" меко кацане прави корабът "Союз 11" с трима космонавти - Георгий Доброволски, Владислав Волков и Виктор Пацаев. Когато спасителите отварят люка, намират космонавтите мъртви. Изяснява се, че при спускането, на голяма височина корабът се е разхерметизирал, а космонавтите били без скафандри.

28 януари 1986 г . - Космическата совалка "Чалънджър" се взривява 72 секунди след старта. Загива 7-членният екипаж: Джудит Резник, Шарън Криста Маколиф, Франсис Скоуби, Майкъл Смит, Елисън Онизуки, Роналд Макнеър и Грег Джаварис.

1 февруари 2003 г. - След 16-дневен полет, при приземяване катастрофира совалката "Колумбия". Загиват седемте астронавти: Рик Хазбънд, Уилиам Маккул, Майкъл Андерсън, Дейвид Браун, Калпана Чаула, Лоръл Кларк и първият израелски астронавт Илан Рамон.

ecotronic
12-09-2015, 17:53
Любо, в грешка си, това е списък на починалите космонавти и астронавти по различни поводи включително от болести и старост, загиналите при пилотираните полети са 21 души - 17 американски астронавти и 4 съветски космонавти.От списъка който си дал ще ти дам два примера
1 - "6 август, 1988, след кратко боледуване, почина неочаквано Анатолий S. Левченко"
2 - Нийл Армстронг знаеш кой е - http://novinite.bg/articles/18363/Pochina-Nijl-Armstrong-parviyat-chovek-stapil-na-Lunata

27 януари 1967 г. При наземни изпитания на стартовата площадка изгаря корабът "Аполо 1" с екипаж трима души: Вирджил Грисъм, Эдуард Уайт и Роджър Чафи.

24 април 1967 г. - При опит за приземяване се разбива съветският космически кораб "Союз 1". Загива космонавтът Владимир Комаров.

29 юни 1971 г. - След 24-дневен полет на орбиталната станция "Салют" меко кацане прави корабът "Союз 11" с трима космонавти - Георгий Доброволски, Владислав Волков и Виктор Пацаев. Когато спасителите отварят люка, намират космонавтите мъртви. Изяснява се, че при спускането, на голяма височина корабът се е разхерметизирал, а космонавтите били без скафандри.

28 януари 1986 г . - Космическата совалка "Чалънджър" се взривява 72 секунди след старта. Загива 7-членният екипаж: Джудит Резник, Шарън Криста Маколиф, Франсис Скоуби, Майкъл Смит, Елисън Онизуки, Роналд Макнеър и Грег Джаварис.

1 февруари 2003 г. - След 16-дневен полет, при приземяване катастрофира совалката "Колумбия". Загиват седемте астронавти: Рик Хазбънд, Уилиам Маккул, Майкъл Андерсън, Дейвид Браун, Калпана Чаула, Лоръл Кларк и първият израелски астронавт Илан Рамон.

Съгласен съм с теб.

Орм-чо обаче си е гений :)

Orm
12-09-2015, 17:57

Така де , в таблицата , която съм дал ги няма тези които са загинали при наземни изпитания...... Не знам на какво се радва толкова товариш Еко :)

---------- Post added at 14:57 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Ти си гений!

:rotfl:

Мерси :), най накрая да ми признаят гениалноста ....

dimitar_vd62
12-09-2015, 18:33
И Буран не е летял един път, за един път ние знаем, за другите не, но през годините бях попаднал на снимки направени от Австралия за които се твърдеше че са на руския шатъл при навлизане в атмосферата понеже по него време не е имало полети на американския, ама тогава не сме се чоплили че да ги пазя, ся дали е фишек или истина не знам, но съм попрочитал тук там че имало даже и версии с въоръжение.И двата шатъла са били с военно предназначение.Само че руснаците са се отказали от търговско използване поради същата причина поради която и американците прекратиха програмата.Ако беше толкова успешна щяха да я продължат, сега търсят варианти за пилотиран кораб на основата на преработени Аполо.Защото не е целесъобразно да пращаш хора и товар в една совалка когато просто можеш да изведеш товара с обикновена ракета и да не рискуваш човешки живот.Другото за Буран, ракетата носител може да изведе товар от 90-120 тона.Само че няма такъв товар за извеждане в орбита.Най тежките модули на МКС са изведени с руските Протон , американските Титан или Делта и европейската Ариана и техния полет е доста по евтин от на совалките.Грешката им беше че решиха да използват само совалката и заебаха пилотираните апарати.Ся затова ходят до МКС с руските Союз, щото такав кораб не се разработва за ден два.Колкото до кацането на Луната, да голямо постижение но дотам.Естествено приноса за науката и наученото за пилотирането и приземяването на друго небесно тяло е огромен но си беше едно показно демонстриране за да бъдат поне там първи.Затова ,защо и руснаците да го правят, освен това тяхната програма е друга, защо трябва едните като пръднат и другите да се напънат.Освен това американците защо спряха да летят до Луната, като изключим конспирацията с извънземните.Ми щото това е лимита на тогавашните а вероятно и все още лимит на космическите технологии, същото може да се свърши с Луноходи и орбитални апарати и то по евтино.А лимита идва оттова че в открития космос, който започва извън магнитосферата на Земята за космонавтите няма надеждна защита от радиацията на Слънцето.МКС е под чадъра на магнитното ни поле, предполагам знаеш че ако го няма, първото слънчево изригване ще сложи край на живота на Земята.Извън него скафандрите не могат да предложат защита от радиацията.Ни руски, ни американски.Престоят на Луната беше лимита на поетата доза радиация и съответно лимита на технологиите ни.Това и жизненото обезпечаване на екипажа е основната причина още да не са пратили хора на Марс, като изключим проблема с горивото че да не се превърне в еднопосочен билет.Вярно че НАСА планира, ама също така си казват че полет до Марс или отвъд Луната е непосилен за една държава, също както МКС.Е тука може да попрочетеш за космическите програми на руснаците.
http://www.roscosmos.ru/112/
http://www.energia.ru
http://www.buran.ru/htm/homepage.htm

ecotronic
12-09-2015, 20:20
Митак, на този етап човечеството се е изчерпало откъм подходяща двигателна сила. С конвенционалните химически двигатели това са възможностите.
Двупосочен билет до Марс ще е границата на възможностите и то с няколко презареждания по път.

dimitar_vd62
12-09-2015, 21:20
Изчерпало се щото харчи пари за глупости.

Orm
12-09-2015, 22:02
:picnic: Бе , таз тема дали стана рекордьор вече ???

mordohy
13-09-2015, 23:12
Ама пак сравнявате дълго и зелено. То аз мога, ама на мене ми е простено.
Та да си дойдем на думата:
Руснаците с ум не можеш да ги разбереш.
Тютчев, ако някой го интересува.
След като Буран полетя и доказа, че работи, просто го заебаха, защото е икономически по-изгодно да си бачкат с ракети.
Това е и не търсете под вола теле.
Това правят в САЩ

ecotronic
13-09-2015, 23:24
Ама пак сравнявате дълго и зелено. То аз мога, ама на мене ми е простено.
Та да си дойдем на думата:
Руснаците с ум не можеш да ги разбереш.
Тютчев, ако някой го интересува.
След като Буран полетя и доказа, че работи, просто го заебаха, защото е икономически по-изгодно да си бачкат с ракети.
Това е и не търсете под вола теле.
Това правят в САЩ

Е сигурно е могло да разберат, че със совалката е по-неефективно и без да дават едни $24 млрд.

Ма щом парите са им в повече. Що да не ги дават. Те така и стигнаха дотук.

Orm
13-09-2015, 23:30
Е сигурно е могло да разберат, че със совалката е по-неефективно и без да дават едни $24 млрд.

Идеята на студената война е била да показват мускули и възможности един на друг. Така че Буран по скоро е бил проект "И ние го можем"

mordohy
13-09-2015, 23:40

С ГРУ и КГБ едва ли са дали чак толкова много пари. Просто са копирали, каквото им е било нужно, а останалото са го нагласили.

dimitar_vd62
13-09-2015, 23:42
Ми общо взето така е, единия направи нещо другия да не остане назад че и малко отгоре, общо взето ако не беше тази надпревара вероятно космонавтиката нямаше да е толкова напред, от друга страна много пари са похарчени за проекти които са за показност а е можело да финасират по реални и належащи неща.Имали са пари харчи ли са, накрая разбраха че не е удачен вариант но пък все нещо е било полезно.На всички им е ясно че имат нужда от нещо което излита като самолет излизая в орбита и каца като самолет.И дотук с официалните технологии.Нямаме двигател който хем да работи в атмосферата хем в космоса хем да харчи малко и да има голяма тяга за да не носи собственото си гориво и 2-3 туристи в космоса.

ecotronic
13-09-2015, 23:53
Идеята на студената война е била да показват мускули и възможности един на друг. Така че Буран по скоро е бил проект "И ние го можем"

Да се показват мускули е идеята на глупака.
Идеята на студената война е да се съсипе противника икономически, като се държи под стрес за да прави разходи за въоръжаване, които всъщност не може да си позволи.

Ако някой още не е разбрал, берлинската стена падна, но студената война продължава след преминаването на едни играчи от един отбор в друг.

Orm
14-09-2015, 00:07
Да се показват мускули е идеята на глупака.
Идеята на студената война е да се съсипе противника икономически, като се държи под стрес за да прави разходи за въоръжаване, които всъщност не може да си позволи.

Ако някой още не е разбрал, берлинската стена падна, но студената война продължава след преминаването на едни играчи от един отбор в друг.

Не, идеята от начало е била точно показване на мускули и технологии, за да не реши единия че е достатъчно силен да нападне другия. Копирането на технологии от друга страна е показвала че и службите работят как си трябва. Благодарение на тази "идея на глупака" сме избегнали 3-та световна. В един идеален свят бих се съгласил с теб че с тези ресурси можеха да се направят много по полезни неща, но за съжаление не сме в идеален свят.

ecotronic
14-09-2015, 00:09
Ми общо взето така е, единия направи нещо другия да не остане назад че и малко отгоре, общо взето ако не беше тази надпревара вероятно космонавтиката нямаше да е толкова напред, от друга страна много пари са похарчени за проекти които са за показност а е можело да финасират по реални и належащи неща.Имали са пари харчи ли са, накрая разбраха че не е удачен вариант но пък все нещо е било полезно.На всички им е ясно че имат нужда от нещо което излита като самолет излизая в орбита и каца като самолет.И дотук с официалните технологии.Нямаме двигател който хем да работи в атмосферата хем в космоса хем да харчи малко и да има голяма тяга за да не носи собственото си гориво и 2-3 туристи в космоса.

Ако някой си мисли, че надпреварата за първия спътник, първия човек в космоса........е била ей така от спортен хъс и перчене в стил по-по-най, много яко се лъже.
Истината е че и едните и другите прикриваха зад това работата си по създаването на надежден носитетел за доставка на ядрени заряди.
Е така и така си се напинял толкова, що да не форснеш нещата с някой и друг месец за да си първи в нещо. Ей така да пообереш покрай масрафа и някоя и друга световна овация.

Дойде обаче момента в който нещата се попренаситиха и едните и другите разбраха, че само с трупане на бройки ядрени глави, няма да стане работата.
Тогава в началото на 80-те САЩ започнаха да работят по въпроса за "междузвездните войни" а руснаците си дадоха сметка, че това не е за всяка уста лъжица и дадоха заден ход с инициативи за разоръжаване, перестройки и др. подобни.

ecotronic
14-09-2015, 00:43
Не, идеята от начало е била точно показване на мускули и технологии, за да не реши единия че е достатъчно силен да нападне другия. Копирането на технологии от друга страна е показвала че и службите работят как си трябва. Благодарение на тази "идея на глупака" сме избегнали 3-та световна. В един идеален свят бих се съгласил с теб че с тези ресурси можеха да се направят много по полезни неща, но за съжаление не сме в идеален свят.

Да допуснем, че си прав. Как ще обясниш цялата секретност в която се държеше всичко, касаещо стратегическото въоръжаване и астрономическите разходи, правени и от едните и от другите за шпионска дейност?

myato
14-09-2015, 08:30
Ако някой си мисли, че надпреварата за първия спътник, първия човек в космоса........е била ей така от спортен хъс и перчене в стил по-по-най, много яко се лъже.
Истината е че и едните и другите прикриваха зад това работата си по създаването на надежден носитетел за доставка на ядрени заряди.
Е така и така си се напинял толкова, що да не форснеш нещата с някой и друг месец за да си първи в нещо. Ей така да пообереш покрай масрафа и някоя и друга световна овация.

Дойде обаче момента в който нещата се попренаситиха и едните и другите разбраха, че само с трупане на бройки ядрени глави, няма да стане работата.
Тогава в началото на 80-те САЩ започнаха да работят по въпроса за "междузвездните войни" а руснаците си дадоха сметка, че това не е за всяка уста лъжица и дадоха заден ход с инициативи за разоръжаване, перестройки и др. подобни.

Тук не си прав, когато янките почнаха "Междузвездните войни", руснаците имаха на геостационарна орбита спътници, които могат да изстрелват ракети, а от друга страна ПВО-то им може да сваля спътници.
От друга страна разоражаването късаеше определен тип оръжия и постигна целите си.

Orm
14-09-2015, 20:44
В 22.00 Московско време (май си е като нашето) е изстрелването .... Господата космонавти, може да го наблюдавате на живо :)

http://www.federalspace.ru/317/

Orm
14-09-2015, 23:20
http://ria.ru/world/20150913/1248233017.html - Нямало да се случи а ?!?!?!? А сега да видим как ще ни обясняват прецакването на ЮП. Макар че надали някой ще си направи труда да ни обяснява каквото и да е....

dimitar_vd62
14-09-2015, 23:35
Що ли, щото баба ти Меркел е кучка, а наште са баламурници да и са натискат.Всички трябва да минава през Германия, тя диктува правилата и живота в ЕС - какъв по-добър начин да контролираш цяла Европа и да и пиеш кръвчицата, а тя да ти подхвърля трохи.О тдруга страна юесей контролира Германия.

Като видя зоръ дъртата забрави за санкциий - http://www.moreto.net/novini.php?n=301289&c=03

Абе тия от Локхийд не бяха ли сътворили онуй чудо Ф35, май нещо не им върви с технологиите.http://news.rambler.ru/head/31275832/

pa4ito
15-09-2015, 11:13
Ставаше на въпрос за това че на местно ниво и в Русия и в Китай имат разработен софтуер който измества Гугъл, Фейсбук и т.н. До колкото знам се разработват и операционни системи.

Прав си, признавам. Руснаците и китайците са леко шовинисти и на местно ниво предпочитат своето. Затова в Русия се използва много РОСА - линукс дистрибуция, разработена за офиса, изцяло на руски. И китайците пробваха да направят 1 такава, но след това правителството сключи договор с Каноникъл(компанията, която прави Убунту) и те пуснаха Кайлин - Убунту на китайски... :)

Orm
15-09-2015, 18:07
Чудя се дали тези хора зорлем ли си търсят белята ... - http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/Charlie-Hebdo-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%83%D 1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%90%D0%B9%D0%BB%D1%8F%D0%BD_558671.html

ecotronic
15-09-2015, 18:26
Чудя се дали тези хора зорлем ли си търсят белята ... - http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/Charlie-Hebdo-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%83%D 1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%90%D0%B9%D0%BB%D1%8F%D0%BD_558671.html

Не става въпрос дали си търсят белята.
Откъдето и да го погледнеш, това е идиотизъм. Явно това да си вдигаш тиража, като скандализираш обществото е познат похват.

Вече започвам да си мисля, че това издателство е подопечно на някое от павлиновите НПО-та.

Сега вече твърдо мога да заявя:

Je ne suis pas Charlie.

Orm
15-09-2015, 18:31
Не става въпрос дали си търсят белята.
Откъдето и да го погледнеш, това е идиотизъм. Явно това да си вдигаш тиража, като скандализираш обществото е познат похват.

Вече започвам да си мисля, че това издателство е подопечно на някое от павлиновите НПО-та.

То верно при тия става практика, направят някоя идиотщина и чакат реакция , колко по брутална , толкова повече инвестиции ще доидат.
Значи все пак трябва да има някакъв контрол върху "свободата на словото" .... абе сложна работа...

myato
15-09-2015, 18:37
Това не е дори черен хумор...
А иначе, запознайте се с изявите на другара ШевчоВИЦ и "реакциите" на месните евроГейци за да се почувствате "горди".

pavlin
15-09-2015, 19:12
Прав си, признавам. Руснаците и китайците са леко шовинисти и на местно ниво предпочитат своето. Затова в Русия се използва много РОСА - линукс дистрибуция, разработена за офиса, изцяло на руски. И китайците пробваха да направят 1 такава, но след това правителството сключи договор с Каноникъл(компанията, която прави Убунту) и те пуснаха Кайлин - Убунту на китайски... :)

По-скоро освобождаване от чужда зависимост. Ето и новото приложение на руските процесори.
http://m.ria.ru/technology/20150915/1252248450.html

pa4ito
16-09-2015, 00:12
По-скоро освобождаване от чужда зависимост. Ето и новото приложение на руските процесори.

За телекомуникационни устройства стават - там не се иска голяма мощ. ;)

dimitar_vd62
16-09-2015, 01:13
Един от инструментите на Кюриосити.Изглежда НАСА не може без Роскосмос, дори и в мисията през 2018 - http://l503.iki.rssi.ru/hend-en.html#z3

dimitar_vd62
16-09-2015, 21:20
Мита за неподимия Абрамс - http://ruscur.ru/news/0/10/03/100354.shtml Затуй си и играха със съветски ерпегета на оня полигон дет са изпотрепаха.

dimitar_vd62
16-09-2015, 21:43
Каквото повикало токова се обадило - http://abc-news.ru/44/news/3694934.html

Orm
16-09-2015, 22:27
Още едно предаване - https://www.youtube.com/watch?v=NzT8p7owQJY

pa4ito
16-09-2015, 22:54
Каквото повикало токова се обадило - http://abc-news.ru/44/news/3694934.html

Ха-ха-ха, тия и в парламента си ли вече ходят напити??? Явно за тях водката е безплатна в барчето им. От къде-накъде чужда държава, член на НАТО трябва да се съобразява с нечий прищевки, само и само за да бъде "дружелюбна" :rotfl:
При положение, че този маршрут е на майната си от дестинацията им, това си е живо заяждане от страна на руснаците. Ми да минат по-най-прекия маршрут. Гражданските полети Киев - Бейрут как минават?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=839662946149646&set=a.144293872353227.29987.100003178455564&type=1

dimitar_vd62
16-09-2015, 23:03
А защо трябва да се съобразява с прищивките на Вашингтон, тя и Гърция е член на НАТО и то от най-старите ама си има свое мнение, за разлика от нас.Схващаш ли разликата.Едното е натегачество другото е суверенност.Да ти припомня това беше поискано от държавния департамент на САЩ, дори Обама се разсърди че е през главата му.Освен това си има международни спогодби ако имат съмнения може да поискат самолета да кацне за проверка.

pa4ito
16-09-2015, 23:10
А защо трябва да се съобразява с прищивките на Вашингтон, тя и Гърция е член на НАТО и то от най-старите ама си има свое мнение, за разлика от нас.Схващаш ли разликата.Едното е натегачество другото е суверенност.Да ти припомня това беше поискано от държавния департамент на САЩ, дори Обама се разсърди че е през главата му.Освен това си има международни спогодби ако имат съмнения може да поискат самолета да кацне за проверка.

Митак, всичкото е много хубаво, ама в момента сме в НАТО и понеже сме малки, трябва да се съобразяваме с тях. Преди, като бяхме във Варшавския договор се съобразявахме с Москва. Ама времената вече са други.
А руснаците, като имат керосин в излишък, що не минат за по-напряко през икономическия си съюзник Китай? ;)

Orm
16-09-2015, 23:15
Митак, всичкото е много хубаво, ама в момента сме в НАТО и понеже сме малки, трябва да се съобразяваме с тях. Преди, като бяхме във Варшавския договор се съобразявахме с Москва. Ама времената вече са други.
А руснаците, като имат керосин в излишък, що не минат за по-напряко през икономическия си съюзник Китай? ;)

Както се оказа, ако ще да си в НАТО или МАТО, руснаците минават там къдсето си искат :)

pa4ito
16-09-2015, 23:23
Както се оказа, ако ще да си в НАТО или МАТО, руснаците минават там къдсето си искат :)

... ако им се даде разрешение. Иначе ще се броят за "агресор", а те бягат от това като дявол от тамян, за да се водят, че са "добрите". ;)

dimitar_vd62
16-09-2015, 23:30

Да де, нали ти намекнах че и Гърция е в НАТО.Ама отказа да изпълни волата на Вашингтон.Не на НАТО.Утре ако поискат да дадеме половин България на Местан и това ли трябва да изпълним.Чак толкова сляпо да се доверяваме.Явно не разбираш че позицията наБългария се определя от личните интереси на управлаващите а не от здравия разум.Здравия разум иска войната в Сирия да спре а оттам и бежанците, останалитне искат своето на всяка цена, боли ги кура и за сирийците и дза България и за Европа.Имам пред вид нашите еврогейове.

pa4ito
16-09-2015, 23:37
Да де, нали ти намекнах че и Гърция е в НАТО.Ама отказа да изпълни волата на Вашингтон.Не на НАТО.Утре ако поискат да дадеме половин България на Местан и това ли трябва да изпълним.Чак толкова сляпо да се доверяваме.Явно не разбираш че позицията наБългария се определя от личните интереси на управлаващите а не от здравия разум.Здравия разум иска войната в Сирия да спре а оттам и бежанците, останалитне искат своето на всяка цена, боли ги кура и за сирийците и дза България и за Европа.Имам пред вид нашите еврогейове.

Ами не си прав, щото гърците го играха курвенската, като всеки път - в началото и те казаха "йок", ама като видяха, че ние също не даваме и рекоха "ааа, ние сме ларж, минавайте". Ама за да минат през тях, нали трябва пак през нашето пространство да прелетят. Византийска им работа...
Иначе съм съгласен, че има много простотии в политиката ни и никой не го интересува, че има война и много хора страдат от това.

nikolaaaay
16-09-2015, 23:40

может выпустить, как и светлое будещее может прийти...

dimitar_vd62
16-09-2015, 23:49
Ами не си прав, щото гърците го играха курвенската, като всеки път - в началото и те казаха "йок", ама като видяха, че ние също не даваме и рекоха "ааа, ние сме ларж, минавайте". Ама за да минат през тях, нали трябва пак през нашето пространство да прелетят. Византийска им работа...
Иначе съм съгласен, че има много простотии в политиката ни и никой не го интересува, че има война и много хора страдат от това.

Да де ма не НАТО го поиска, а друга държава не по линия на НАТО.Типично българска черта да търсим вина в другите, само дето първата световна не Гърция а България нарекоха "политическата курва на Европа"

Orm
16-09-2015, 23:49
может выпустить, как и светлое будещее может прийти...

К'ъв чист руски изкара :)

dimitar_vd62
17-09-2015, 00:06
Баси тази история с НАТО и САЩ ми напомня за истерията по Югоагент на времето и разните там пирамиди.Мои приятили си изгубиха апартаментите и ми се смяха колко съм тъп и как живеели под наем и не излизали от заведения от лихви, то не бяха членства в някакви затворени клубове дет трябва да дадеш едни 10 000 и ядеш и пиеш на корем.... и един ден клубовете бяха празни.

pa4ito
17-09-2015, 00:09
Да де ма не НАТО го поиска, а друга държава не по линия на НАТО.Типично българска черта да търсим вина в другите, само дето първата световна не Гърция а България нарекоха "политическата курва на Европа"

НАТО няма право да иска такова нещо, но е нормално страните членуващи в един съюз да си оказват подкрепа. А ние като най-малки, гледаме накъде духа вятъра...
Не знам кой и по какъв повод ни е наричал "политическата курва на Европа" и то точно по първата световна, ама ще разпитам познати историци.

Orm
17-09-2015, 00:19
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/150117_475225935841431_2099724800_n.jpg?oh=9f66f78 9be4a8da58b26b671c1fd4ea9&oe=5668985A

dimitar_vd62
17-09-2015, 00:26
В някаква тема за войните и точно запада ни е определил така -ту при едните ту другите ма не ми се търси.Проблема не еРусия ми че нямаме собствено мнение.Като видим дебелия почваме да се оправдаваме чи сми малка държавица и т.н.Да припомня и за бомбардировките на Югославия.Ми ако бяха бомбардирали нас и съседите бяха подкрепили бомбардировките?Пачо, ние нямаме приятели на балканския полуостров, всички ще ни скочат заради това че гледаме да извлечем келепир за момента от трагедията на други.А Вашингтон ще ни изостави когато им свършат интересите както изоставиха Украйна, че и Русия ще ни припомни излишните жестове които направихме към нея.

dimitar_vd62
17-09-2015, 01:22
Какво по-точно иска Запада - http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/16/2611154_gardiun_zapadut_e_othvurlil_predlojenie_na _rusiia_za/ Русия сама е предложила оттеглянето на Асад, ма не сигурни били.Хората казали един път стомна за вода, втори път стомна на третия се чупи.После Русия виновна.....или планът на Запада е бил е друг, щото сега нямаше да има бежанци, загинали и прочие.Вашингтон знае най добре.Те и други неща ще излязат наяве.

pavlin
17-09-2015, 01:55
К'ъв чист руски изкара :)

Иска му се, ама не може да си го позволи. Ще му скъсат ушите.

dimitar_vd62
17-09-2015, 02:13
Ето пак само България от цяла източна европаhttp://obshtestvo.net/само-и-единствено-българия-от-цяла-изт/ - пак само и единствено ние от източна европа подкрепяме,ако не се лъжа само ние подкрепихме нато в Югославия, ние подкрепихме войните в Афганистан,Ирак и Либия

Войната в Югославия - http://news.ibox.bg/news/id_692787640 пак гърците не изпълняват волата на нато въпреки че са в нато.

Войната в Ирак - "В чуждата преса излизат писания за нас като престараващи се пред САЩ - с намек за поредното сателитно поведение."
http://nslatinski.org/?q=bg/node/383
Стига сме се оправдали с Гърция, не тя ние се опитваме да изкараме девиденти от гръцката позиция, да припомня и възмущението на Бойко че гърция подкрепила Турски поток - "ама нали сме заедно в НАТО и ЕС ", да не говорим че всички по трасето скокнаха срещу нас като изпълнихме волата на Брюксил и САЩ за Южен поток.А сега за Северен поток2, ще се пукнем от яд че нямаме думата, и как така Брюксел сега няма възражения.Бог ли не знам кой да ни е на помощ ако стане някоя патаклама ще ни изядат с парцалите всички щото само на туземците от амазония не сме бръкнали в гъзъ.
Продажници сме и това е.От алчност , от завист, от егоизъм, от страх.

dimitar_vd62
17-09-2015, 12:40
След като обвиниха Русия във всики смъртни грехове се оказа че повредата не е във вашия телевизор - http://ria.ru/world/20150917/1257244354.html

mordohy
17-09-2015, 13:36
До колкото си спомням, "политическа курва" ни нарича Чърчил. Тоя касапин не се е проявил като Хитлер и Сталин, само защото никой не му вади кирливите ризи. А има какво.
Относно преминаването на чужди самолети, то аз не виждам причина да се пропускат граждански самолети. По принцип, щом летят по международните трасета, то те само заявяват полета.
Друга бира е, когато това са военни самолети. За тях се иска разрешение, а то не се дава от страната, а от общото командване. Тоест от общият команден център и тука няма никаква вина България или Гърция.
Решението не е и не може да бъде взето от нашите политици.
Те има достатъчно за какво да бъдат избесени.
Гърците си имат други съображения. От тях също не зависи, но те помнят преди десетина години, когато гореше цял Пелопонес. Тогава цели села изгаряха, заедно с жителите си, обикновено в църквата. Европа не откликна на зова им за помощ, а започна да се пазари за заплащане. Накрая отпуснаха някакви хилави самолетчета, като да си пръскаш лозето и се вида, че просто са безсилни. Хората продължаваха да горят.Тогава се появи един огромен Антонов", който събира около 70 тона вода и се зарежда сам в полет. Само за няколко часа удави във вода пожарите.
Помня как хората на колене се молеха за здравето на руснаците, а поповете изнасяха литургии по площадите. Защото горяха маслините.
Ние обаче сами си режем клона. Сами се репчим, без да има нужда.
В интересни времена живеем.
Време е да свикат от запаса граничарите и да покажат на келешите как се пази граница.

Orm
17-09-2015, 15:48
До колкото си спомням, "политическа курва" ни нарича Чърчил. Тоя касапин не се е проявил като Хитлер и Сталин, само защото никой не му вади кирливите ризи. А има какво.
Относно преминаването на чужди самолети, то аз не виждам причина да се пропускат граждански самолети. По принцип, щом летят по международните трасета, то те само заявяват полета.
Друга бира е, когато това са военни самолети. За тях се иска разрешение, а то не се дава от страната, а от общото командване. Тоест от общият команден център и тука няма никаква вина България или Гърция.
Гърците си имат други съображения. От тях също не зависи, но те помнят преди десетина години, когато гореше цял Пелопонес. Тогава цели села изгаряха, заедно с жителите си, обикновено в църквата. Европа не откликна на зова им за помощ, а започна да се пазари за заплащане. Накрая отпуснаха някакви хилави самолетчета, като да си пръскаш лозето и се вида, че просто са безсилни. Хората продължаваха да горят.Тогава се появи един огромен Антонов", който събира около 70 тона вода и се зарежда сам в полет. Само за няколко часа удави във вода пожарите.
Помня как хората на колене се молеха за здравето на руснаците, а поповете изнасяха литургии по площадите. Защото горяха маслините.
Време е да свикат от запаса граничарите и да покажат на келешите как се пази граница.

Са се замислих за това че където по света стане нещастие , веднага кацат Русланите с хуманитарна помощ, самолетите на МЧС с хора техника мобилни болници и.т.н . Не мога да се сетя обаче колко конвоя прати ЕС или САЩ в " освободените" територии на Донбас, не мога да се сетя колко самолета за Сирия са пратили нито за Либия или Афганистан... Единствено се сещам за постоянна военна "помощ"....

Orm
17-09-2015, 16:12
Не ми се търси линк ама.... половин милиард са отделили щатите с цел да тренират по 5000 души от сирийската опозиция , до момента са обучени 54 души от които са живи и воюват 4.... :usaflag:

ecotronic
17-09-2015, 17:44
Са се замислих за това че където по света стане нещастие , веднага кацат Русланите с хуманитарна помощ, самолетите на МЧС с хора техника мобилни болници и.т.н . Не мога да се сетя обаче колко конвоя прати ЕС или САЩ в " освободените" територии на Донбас, не мога да се сетя колко самолета за Сирия са пратили нито за Либия или Афганистан... Единствено се сещам за постоянна военна "помощ"....

Като начало можеш да се поинтересуваш относно това кой и каква помощ е изпратил например след трагедията в Непал.

На твое място не бих бил толкова ентусиазиран да изтъквам "приноса" на едни и да омаловажавам този на други, когато се касае за чиста човешка съпричастност.

myato
17-09-2015, 17:51

На кого какво да покажеш? Та тя армията е пълна скръб, а хората, дето знаят как се пази граница повечето са бесни на тая "държава".
Ако ми дадат оръжие, сещаш ли се какво ще направя?
Ще защитя Държавата:sniper:....

Orm
17-09-2015, 18:32
Като начало можеш да се поинтересуваш относно това кой и каква помощ е изпратил например след трагедията в Непал.

На твое място не бих бил толкова ентусиазиран да изтъквам "приноса" на едни и да омаловажавам този на други, когато се касае за чиста човешка съпричастност.

Намерил си прецедент ?!?

mordohy
17-09-2015, 18:46
То е ясно,че тия под 40 годишни общо взето не стават за нищо, с някои малки изключения.
Ето как Хитлер е дошъл на власт!
Времето го е повикало.
В нормална държава той няма никакъв шанс.

Orm
17-09-2015, 19:46
Ето че Асад е съгласен да има избори http://ria.ru/world/20150915/1253813411.html

А познайте дали на САЩ ще им хареса идеята...

---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:32 ----------

Незнам , но май това си е повод за радост - https://eadaily.com/news/2015/09/14/v-sirii-podvergnut-obstrelu-aeroport-gde-dislocirovany-rossiyskie-voennye

dimitar_vd62
17-09-2015, 20:02
Ето че Асад е съгласен да има избори http://ria.ru/world/20150915/1253813411.html

А познайте дали на САЩ ще им хареса идеята...

---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:32 ----------

Незнам , но май това си е повод за радост - https://eadaily.com/news/2015/09/14/v-sirii-podvergnut-obstrelu-aeroport-gde-dislocirovany-rossiyskie-voennye

Това го четох вчера и ми породи въпроса - откъде имат ракети от типа на Град.

Orm
17-09-2015, 20:10
Това го четох вчера и ми породи въпроса - откъде имат ракети от типа на Град.

Абе май не е много читава тази статия....

dimitar_vd62
17-09-2015, 20:24
Абе и мен така ми се струва щото не намирам в руските нещо по въпроса ма виж тука, "Вашингтон забрянява руската отбрана "-http://www.gazeta.ru/social/2015/09/02/7735691.shtml?utm_source=infox.sg - в буквален превод.Чак щях да падна от стола, после се зачетох .Отчитане на дейност, те и без това благодарение на санкциите станаха независими та боли ги шпека, ма интередното е че Полша дето най-мрази руснаците не смятала да се отказва от миговете, как притях се сработват с натовските системи а нашите били непригодни та трябвало западни да тераме - поредното натегачество.Ма то май замря нещо щот и аз се бях за силил да купувам новата Джулия ма кат бръкнах в джоба викам я да стягам старата.

dimitar_vd62
18-09-2015, 01:24
Уж не искат руски газ пък купуват на поразия а ся де - http://rusvesna.su/economy/1441985500 нали щяха да носат сгъстен от САЩ и от п"тка си майна, да не говорим за втората тръба до Германия за която се натискат толкоз много немски фирми.

myato
18-09-2015, 08:42
Уж не искат руски газ пък купуват на поразия а ся де - http://rusvesna.su/economy/1441985500 нали щяха да носат сгъстен от САЩ и от п"тка си майна, да не говорим за втората тръба до Германия за която се натискат толкоз много немски фирми.

Той руския газ е недемократичен и непазарен, само когато минава през "неправилните". Като мине от "дето трябва", по индукция се демократизира и пазарифицира.
Де гиди идиоти...

mordohy
21-09-2015, 11:12
ИДИЛ млатят с руско оръжие, защото натовското си е негодно за тая цел. Оръжието се произвежда в САЩ и сателитите му. У нас например.

myato
21-09-2015, 12:11
ИДИЛ млатят с руско оръжие, защото натовското си е негодно за тая цел. Оръжието се произвежда в САЩ и сателитите му. У нас например.

Схемата е: Наще педали купуват оръжие от Беларус и после ФАЩ го доставя на ИДИЛ.

dimitar_vd62
21-09-2015, 21:34
Откъде ИД има спътникови снимки - http://www.novini.bg/news/306293-руски-пехотинци-влязоха-в-битка-с-ислямска-държава.html

ecotronic
21-09-2015, 21:39
Откъде ИД има спътникови снимки - http://www.novini.bg/news/306293-руски-пехотинци-влязоха-в-битка-с-ислямска-държава.html

От google-maps :tooth:

dimitar_vd62
21-09-2015, 21:45
Верно бе:grin:

pavlin
21-09-2015, 23:15
Да им спрат интернета тогава.

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

От google-maps :tooth:

Танковете и картечниците и тях от Google ги вземат.

ecotronic
22-09-2015, 12:13
За танковете и картечниците, не знам, но голяма част от живия състав си го осигуряват именно от мрежата. Същите онези пикльовци, които сега сдават въоръжението, защото виждат, че се задава онзи дебелия.

fade
22-09-2015, 14:33
Дебелия вече е дошъл, ся само ще им го вкарат!

http://aeropress-bg.com/novini/36-news/3475-rusia-uvelichava-aviacionnata-si-grupirovka-v-siria.html

stu
22-09-2015, 14:57
https://www.youtube.com/watch?v=6JYEmXJ60Yc
Нещо много развалнувано ми звучи този:)

alfa racer GTA
22-09-2015, 15:31
Не е много сигурно дали "дебелият е дошъл". В Сирия воюват на страната на ИД и много руснаци: https://www.youtube.com/watch?v=T9bqvo-_oEg (https://www.youtube.com/watch?v=T9bqvo-_oEg) и https://www.youtube.com/watch?v=WuewIVd1j_8 (https://www.youtube.com/watch?v=WuewIVd1j_8) .

Отделно не вярвам нито САЩ, нито Русия да се ангажират със сухопътни сили и операции по земя.Най-вероятно ще си оставят арабелите да се "млатят" , а те само ще изпитват най-новото въоръжение върху тях ...

Изобщо според мен не очаквайте скорошна развръзка в Сирия.Има голяма борба за влияние между САЩ и Русия, но нито един не иска да отсъпи и не сика да си загуби влиянието и протежетата там...

ecotronic
22-09-2015, 15:38
На всички нас ни се иска и се надяваме конфликтът да бъде решен бързо.

За съжаление историята сочи друго.

Както и да е. Бързо или бавно, тази чума трябва да бъде премахната.

myato
22-09-2015, 17:30
Не е много сигурно дали "дебелият е дошъл". В Сирия воюват на страната на ИД и много руснаци: https://www.youtube.com/watch?v=T9bqvo-_oEg (https://www.youtube.com/watch?v=T9bqvo-_oEg) и https://www.youtube.com/watch?v=WuewIVd1j_8 (https://www.youtube.com/watch?v=WuewIVd1j_8) .

Отделно не вярвам нито САЩ, нито Русия да се ангажират със сухопътни сили и операции по земя.Най-вероятно ще си оставят арабелите да се "млатят" , а те само ще изпитват най-новото въоръжение върху тях ...

Изобщо според мен не очаквайте скорошна развръзка в Сирия.Има голяма борба за влияние между САЩ и Русия, но нито един не иска да отсъпи и не сика да си загуби влиянието и протежетата там...

Прав си, по земя няма да действат нито едните, нито другите, а руснаците "отидоха" там, за да "свалят" въздушното прикритие на ИД от ФАЩ и &, за да може сирийската армия да действа пълноценно.

На всички нас ни се иска и се надяваме конфликтът да бъде решен бързо.

За съжаление историята сочи друго.

Както и да е. Бързо или бавно, тази чума трябва да бъде премахната.

Как да стане? И вчера безпилотник,долетял от север е взривил силад за боеприпаси на сирийската армия в близост до жилищни сгради и "прецизно" е изтрепал сума цивилни.
Не знаех, че ИД има безпилотници....

ecotronic
22-09-2015, 17:38
Прав си, по земя няма да действат нито едните, нито другите, а руснаците "отидоха" там, за да "свалят" въздушното прикритие на ИД от ФАЩ и &, за да може сирийската армия да действа пълноценно.

Как да стане? И вчера безпилотник,долетял от север е взривил силад за боеприпаси на сирийската армия в близост до жилищни сгради и "прецизно" е изтрепал сума цивилни.
Не знаех, че ИД има безпилотници....

Това не ти е Виетнам. Не може безконечно едните да лъжат, че се борят срещу ИД, пък да я подържат.

Проблемът не е в това. Рано или късно САЩ ще трябва да кандисат и да мислят, как да излязат от ситуацията в която крадецът е хванат с ръка в чужд джоб.

Проблемът е в това, че битката между редовна армия и партизанска армия винаги е тягостна и отнема страшно много време.

myato
22-09-2015, 17:46
Това не ти е Виетнам. Не може безконечно едните да лъжат, че се борят срещу ИД, пък да я подържат.

Проблемът не е в това. Рано или късно САЩ ще трябва да кандисат и да мислят, как да излязат от ситуацията в която крадецът е хванат с ръка в чужд джоб.

Проблемът е в това, че битката между редовна армия и партизанска армия винаги е тягостна и отнема страшно много време.

Бе и аз се моля да им дойде акъла, ма нали знаеш какво казва народната мъдрост по въпроса. Като гледам и последните изяви на местната "козя мисъл", коня ша си седи у ряката.

ecotronic
22-09-2015, 17:51
Както казах и преди, руснаците няма да пропуснат този шанс да си върнат влиянието в региона и същевременно да спечелят симпатиите на разумния свят. То и вече се вижда, че работят по въпроса.
Да му мислят САЩ, как ще се отърват от неприятната ситуация и ЕС, как ще се включи в офанзивата срещу ИД.

Строене на бежански лагери и раздаване на помощи, лично аз не го считам за решаване на проблема.

myato
22-09-2015, 17:59
Както казах и преди, руснаците няма да пропуснат този шанс да си върнат влиянието в региона и същевременно да спечелят симпатиите на разумния свят. То и вече се вижда, че работят по въпроса.
Да му мислят САЩ, как ще се отърват от неприятната ситуация и ЕС, как ще се включи в офанзивата срещу ИД.

Строене на бежански лагери и раздаване на помощи, лично аз не го считам за решаване на проблема.

На руснаците им дадоха зорлем този коз в ръцете, а те не са глупаци.
Сега "великите" да му мислят.
Да, нови "концлагери" не решават проблема.

ecotronic
22-09-2015, 18:13
На руснаците им дадоха зорлем този коз в ръцете, а те не са глупаци.
Сега "великите" да му мислят.
Да, нови "концлагери" не решават проблема.

Това с коза е така. Това доказва само, че дори и световната конспирация допуска грешки :)

dimitar_vd62
22-09-2015, 18:17
Това за конспирацията...снощи гледах нещо дето ми обърка представите за човешката история и по точно за земната история обаче първо ще потърся матрял из нета тогаз ще го разясняваме в темата за конспирации.

myato
22-09-2015, 18:19
Това с коза е така. Това доказва само, че дори и световната конспирация допуска грешки :)

Е, той само Господ е безгрешен. Друг е въпроса, че някои се взеха за Господ...

---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

Това за конспирацията...снощи гледах нещо дето ми обърка представите за човешката история и по точно за земната история обаче първо ще потърся матрял из нета тогаз ще го разясняваме в темата за конспирации.

Чакам с нетърпение.:grin:

dimitar_vd62
22-09-2015, 18:20
Не вярно, първата грешка на Господ е че е създал Ева.Сега щяхме да си живеем спокойно в Райските градини.

ecotronic
22-09-2015, 18:21
Митак, ся да не извадиш някой филм затова, че химтрейлъри са били причина за затриването на Атлантида? :)

myato
22-09-2015, 18:31
Не вярно, първата грешка на Господ е че е създал Ева.Сега щяхме да си живеем спокойно в Райските градини.

Стига бе. Еба ти Рая, като гей парти:gayfight:

Orm
22-09-2015, 18:58
Бе гледам че съюзниците нещо не слушат...
http://ria.ru/world/20150922/1273935746.html
http://ria.ru/economy/20150922/1273039302.html
http://ria.ru/world/20150920/1267918032.html

dimitar_vd62
22-09-2015, 20:50
Бе тия що са ръзбързаха - http://ria.ru/world/20150922/1274515104.html

ecotronic
22-09-2015, 21:00
Щото след всичките си "въздушни удари" срещу ИД след намесата на Русия, рискуват да останат с пръст в Г*З.

dimitar_vd62
22-09-2015, 21:02
Че кво толкоз, мен даже ми хареса кат ма преглежда една докторка.ДОКТОРКА!

Orm
22-09-2015, 21:30
Бе тия що са ръзбързаха - http://ria.ru/world/20150922/1274515104.html

Щото идва речта на Путин в ООН .... сигурно...

myato
22-09-2015, 21:39
Че кво толкоз, мен даже ми хареса кат ма преглежда една докторка.ДОКТОРКА!

То така се почва. И после евроатлантик:gayfight:

Orm
23-09-2015, 18:42
Колко новини днеска ... Мистралите заминават за Египет ако Русия се съгласи а пък приятелите ни от САЩ ще ни помогнат с нови 20 атомни бомби.... Перфектно !!!

dimitar_vd62
24-09-2015, 21:57
Ми те хамериканците искат обратно в Сибир - http://news.ibox.bg/news/id_961556204

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

Колко новини днеска ... Мистралите заминават за Египет ако Русия се съгласи а пък приятелите ни от САЩ ще ни помогнат с нови 20 атомни бомби.... Перфектно !!!

Ми те са предназначени за самолети, пък самолетите най-много до границата с Русия да стигнат..ба ни се мамата на периферията на ЕС.

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

Бе кви са тия санкции бе, дего чукаш де се пука - http://news.ibox.bg/news/id_741055778 - ще има един фолксваген отвърна на огъня и отлетя.

Orm
26-09-2015, 18:57
Малко да ви стреснем - https://www.youtube.com/watch?v=OjzKvNdYPhs

dimitar_vd62
26-09-2015, 19:53
То това не е ново, "Периметър" май се казваше системата.Даже и командния център да унищожат пак се задейства....просто отговора е гарантиран.Изпраща съобщение до командния пункт и ако не получи отговор в определеното време се задейства...дано вахтения да не спи.

п.п.Всъщност това е системата за гарантиран отговор.Независима от разните топол, булава и т.н.,макар че може и тях да управлява, всъщност разполага със собствени ресурси.Не е подвластна дори на Путин, всъщност не е в ръцете на един човек.Защитена е от провокации или саботаж.Можело да се спре при запитване със специален набор от действия от различни пунктове за определено време.Веднъж влязла в автоматичен режим не може да бъде спряна - това е гарантирания отговор.Носят се слухове че няма един човек който да знае всичко за нея.Така един човек не може да я саботира.Носят се и слухове че тези дето са я задействали не са между живите - кой инфаркт,кой катастрофа, нещастен случай...Щяла да се деактивира 500 години след създаването си ако не бъде употребена.Ся туй отива малко към конспирация, но сигурно е че дело на СССР и че отговора е гарантиран.Съществуването и не е тайна, но всичко друго е мистерия.

Ами сега - http://www.moreto.net/novini.php?n=302253&c=03 сега ще се развържат ръцете на корупционните сделки и ще купим някои бракми.

Orm
26-09-2015, 20:34
То това не е ново, "Периметър" май се казваше системата.Даже и командния център да унищожат пак се задейства....просто отговора е гарантиран.Изпраща съобщение до командния пункт и ако не получи отговор в определеното време се задейства...дано вахтения да не спи.

п.п.Всъщност това е системата за гарантиран отговор.Независима от разните топол, булава и т.н.,макар че може и тях да управлява, всъщност разполага със собствени ресурси.Не е подвластна дори на Путин, всъщност не е в ръцете на един човек.Защитена е от провокации или саботаж.Можело да се спре при запитване със специален набор от действия от различни пунктове за определено време.Веднъж влязла в автоматичен режим не може да бъде спряна - това е гарантирания отговор.Носят се слухове че няма един човек който да знае всичко за нея.Така един човек не може да я саботира.Носят се и слухове че тези дето са я задействали не са между живите - кой инфаркт,кой катастрофа, нещастен случай...Щяла да се деактивира 500 години след създаването си ако не бъде употребена.Ся туй отива малко към конспирация, но сигурно е че дело на СССР и че отговора е гарантиран.Съществуването и не е тайна, но всичко друго е мистерия.

Ти ня знам дали го гледа , показаха си как действа. Излита една ракета, която активира всичко що где има останали ...

Сигурно ако си пуснем американско подобно клипче ще кажат че нашият минЕт-мен е най - най - най... нормално е . Въпросът е че има всъщност само 2 ядрени държави и война между тях ще има когато решат че не им се живее повече.. демек никога. Всичко останало със санкции -манкции глупости са си за будалкане на съюзниците с цел - КИНТИ !!!
На мен лично ми е интересен самият процес на надиграване/надцакване в което за сега Путин си прави кво си иска ...

dimitar_vd62
26-09-2015, 21:00
Ми те американците заради нея почнаха да работят по проекта за противоядрен чадър и"междузведни войни".Совалката е част от този проект а тя е разработена през 70-те.За първи път чух за гарантирания отговор през мисля 82 от руски лектор, военнен, бях 3-та година в казармата, тогава изобщо не сме мислели за перестройка и тем подобни.Не мога се сетя по какъв повод заради какви събития беше ама имаше вероятност да ни оставят още една година в казармата.Ама се размина и се уволнихме по живо по здраво 6 месеца след това.

ecotronic
26-09-2015, 21:07
.......Не мога се сетя по какъв повод заради какви събития беше ама имаше вероятност да ни оставят още една година в казармата.Ама се размина и се уволнихме по живо по здраво 6 месеца след това.

Ако говориш за есента на 1981 - ва, бай Добри искаше да става маршал, но за целта трябвше армията да има над нормалната за 2 - годишна повинна служба численост.

Добре си спомням тази идиотщина. Добре че тя не стана факт.

Orm
26-09-2015, 21:09
Ми те американците заради нея почнаха да работят по проекта за противоядрен чадър и"междузведни войни".Совалката е част от този проект а тя е разработена през 70-те.За първи път чух за гарантирания отговор през мисля 82 от руски лектор, военнен, бях 3-та година в казармата, тогава изобщо не сме мислели за перестройка и тем подобни.Не мога се сетя по какъв повод заради какви събития беше ама имаше вероятност да ни оставят още една година в казармата.Ама се размина и се уволнихме по живо по здраво 6 месеца след това.

А колко неща не знаем ... кой ги знае , сигурно вече се телепортират и се пуцат с ...... знам ли с к'во :)

dimitar_vd62
30-09-2015, 00:23
Все ми едно какво не знаем - http://vbox7.com/play:e18426661e&pos=vr

Orm
30-09-2015, 00:26
Все ми едно какво не знаем - http://vbox7.com/play:e18426661e&pos=vr

:shocked:

Orm
30-09-2015, 08:08
http://m.ria.ru/arab_riot/20150930/1292354089.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

Упс...... Въпроса е какво ще каже са Плевню, че вчера някъде четох че казал че позицията на България била Асад да си ходи....

dimitar_vd62
30-09-2015, 11:19
Не са научи тоз човек да чака да му кажат.

Междувременно - http://ria.ru/defense_safety/20150930/1292970356.html - и долара спрял да пада - http://ria.ru/economy/20150930/1292999233.html:grin:

dimitar_vd62
30-09-2015, 22:40
Украйна нали забрани на руски авиокомпаний да летят над нейна територия...http://www.politnavigator.net/beloe-pyatno-v-centre-evropy-ukraina-ischezla-s-radarov-samoletov.html и на живо - http://www.esky.bg/radar

nikolaaaay
04-10-2015, 20:54
Сузи пусна темичката за мада Раша и си би камшика от нея. Защо да се ъпва непрекъснато за троловете и БСП. Е т`ва е любов към идеята за социализъма. Поучете се от истинския трол, дрогаре.

dimitar_vd62
07-10-2015, 12:29
Айде пак, сега пък искаме да участваме в Турски поток....с какви очи не знам. http://www.moreto.net/novini.php?n=303176&c=03

pa4ito
07-10-2015, 22:59
Айде пак, сега пък искаме да участваме в Турски поток....с какви очи не знам. http://www.moreto.net/novini.php?n=303176&c=03

В политиката и бизнеса ако искаш да постигнеш нещо, не трябва да те е срам... :)
Нищо не пречи на нашите да си направят устата. Ако не стане, ще сме в същото положение, все едно не са казали нищо. Ако стане - берекет версин.

mordohy
08-10-2015, 03:43
Има една малка подробност.
Турската политика е такава, че всичко , което влезе в Турция става турско.

Orm
21-10-2015, 11:16
Ирак искат руски бомби....

http://ria.ru/world/20151021/1305594290.html

А САЩ не искат повече срам...мма нема как....
http://ria.ru/syria_chronicle/20151019/1304875427.html

А Асад е отишъл да докладва за нещата :) http://ria.ru/syria_chronicle/20151021/1305561497.html

А коалицията май буксува.... Канада си обира крушите
http://edition.cnn.com/2015/10/21/middleeast/syria-iraq-isis-fight/index.html

546
21-10-2015, 11:31
И какво мислиш по въпроса?

Orm
21-10-2015, 11:35
И какво мислиш по въпроса?

Кефя се :)

546
21-10-2015, 11:40
Аба на чужд гръб и сто тояги са малко,ама некакси по друг начин трябва да стават тия работи.Вчера здраво съм захапал джама в другата тема май,хехее.

Orm
21-10-2015, 15:16
Нещо интересно: http://ria.ru/analytics/20151020/1305299174.html

546
21-10-2015, 15:38
Културно,демократично и без никой да пострада. Кой е по-по-най.
Най много някой да изяде един два шамара,колкото и полицията да отчете присъствие.
Така се прави.Ако са умни ще е към по-добро,ако не към по-лошо. Ако сбъркат са загубили само малко време .Това си е тяхна работа и ние само гледаме.

Orm
21-10-2015, 16:41
Малко от руските технологии (да се гледа от 13:00 ) :)
http://www.comedyportal.net/comedyclub/novyi_kamedi_klab_16_oktyabrya_2015_vypusk_191

P.S - На Eко трябва да му хареса...

dimitar_vd62
21-10-2015, 21:33
Май стана Евроконфуз - http://ria.ru/world/20151021/1305571399.html

Orm
21-10-2015, 21:35
Я вижте какви интересни неща стават http://ria.ru/syria_chronicle/20151021/1305881082.html

---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Май стана Евроконфуз - http://ria.ru/world/20151021/1305571399.html

Горокото....

dimitar_vd62
21-10-2015, 21:36
Ъхъ, и по интересни стават - http://www.moreto.net/novini.php?n=304470

Orm
21-10-2015, 21:44
Мани тия руснаци наистина ще вземат да разклатят хегемонията на САЩ. Виж че всичкото арабин непрекъснато са или в Москва или на опашка на телефона да говорят с Путин. За САЩ не се и сещат вече....

dimitar_vd62
21-10-2015, 21:56
Историята не веднъж е доказвала че световен хегемон не може да има, ма нема кой да чуе.Дано след всички тия събития им дойде акъла в главите.

Orm
21-10-2015, 22:26
Нищо не казва Еко за новите технологии в Русия :)

ecotronic
22-10-2015, 10:58
Нищо не казва Еко за новите технологии в Русия :)

Способността да се самоиронизираш е положително качество.

Когато нямаш технологии с които да се хвалиш и това е нещо :)

Orm
22-10-2015, 15:28
Способността да се самоиронизираш е положително качество.

Когато нямаш технологии с които да се хвалиш и това е нещо :)

Знаех си че ще ти хареса :)

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:21 ----------

Я са вижте какви кметове ще имаме (не само вижте а и прочетете какви простотии пишат на плакатите) http://brato.bg/35164-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%B2/

Особено таз ме кефи

http://brato.bg/wp-content/uploads/2015/10/12036778_10207466046667090_6069224280563702616_n.j pg

Orm
22-10-2015, 18:37
Мислех че това http://ria.ru/syria_chronicle/20151021/1305755816.html е шега...
Но се оказа че не е http://ria.ru/syria/20151022/1306374245.html

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

И нещо интересно за американското ПРО http://ria.ru/analytics/20151021/1305871253.html

Orm
22-10-2015, 20:34
Я вижте, Путин се вози в оная кола дето нямало да я има :)

https://www.youtube.com/watch?v=-Xtg-_ziK6w

P.S - вие май се изпокарахте в другата тема и са не си говорите :)

ecotronic
22-10-2015, 20:42

Щом папата се вози във Фиат 500, ти Путин в каво очакваш да се вози?

Сега ме е яд, че си продадох самарата. Щях да му я пратя да се кефи :)

Orm
22-10-2015, 20:44
Щом папата се вози във Фиат 500, ти Путин в каво очакваш да се вози?

Сега ме е яд, че си продадох самарата. Щях да му я пратя да се кефи :)

Край, че си купим йота-сифон и лада веста

ecotronic
22-10-2015, 20:48
Като гледам предизборните клипове и се чудя, що си дават хората парите за такива реклами? Трябва да си дебил за да гласуваш за някой заради рекламния му клип.
Колко пара се троши навятъра.......

Някой знае ли дали на предстоящите избори може да гласуваш само за референдума?

Orm
22-10-2015, 20:54
Като гледам предизборните клипове и се чудя, що си дават хората парите за такива реклами? Трябва да си дебил за да гласуваш за някой заради рекламния му клип.
Колко пара се троши навятъра.......

Някой знае ли дали на предстоящите избори може да гласуваш само за референдума?

Как бе , снимаш клипче за 200лв пишеш 2 милиона .... не ти ли е ясно що :)
А за другото не знам :)

pa4ito
22-10-2015, 20:54

Ето какво казват самите руснаци при тестовете на новата Лада: "Впечатленията: от ужасна и счупена до шикозна и отлична" ... ;)
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/26137-test-na-novata-lada-vesta/

Не сме се изпокарали, просто на някои хора трябва явно да им се налива с фуния в главата, за да им дойде акъла... :)

Orm
22-10-2015, 21:10
Ето какво казват самите руснаци при тестовете на новата Лада: "Впечатленията: от ужасна и счупена до шикозна и отлична" ... ;)
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/26137-test-na-novata-lada-vesta/

Не сме се изпокарали, просто на някои хора трябва явно да им се налива с фуния в главата, за да им дойде акъла... :)
Те са се изгубили в превода , ето един коментар от човек който явно е гледал теста в оригинал :
"Не казва "Типично за ВАЗ" относно подлакътника,а "Колата е тестова за журналисти и колегите са го счупили."
Аз пък не съм чул някой да хвали автоматична скоростно кутия по тия предавания (освен на ферари или някой мерцедес за 300к) А и винаги има опция за ръчка

Как и да е , за 13К лева според мен колата си е супер и с малко корекции се казва Млада НЕвеста :)

P.S - капака на резервоара ме сдуха малко ...

---------- Post added at 18:10 ---------- Previous post was at 18:07 ----------

Аз за толкова години не съм видял в тоя форум някой да промени мнението на друг , така че бързичко се отказах да участвам :) .

pa4ito
22-10-2015, 21:35
Те са се изгубили в превода , ето един коментар от човек който явно е гледал теста в оригинал :
"Не казва "Типично за ВАЗ" относно подлакътника,а "Колата е тестова за журналисти и колегите са го счупили."
Аз пък не съм чул някой да хвали автоматична скоростно кутия по тия предавания (освен на ферари или някой мерцедес за 300к) А и винаги има опция за ръчка

Как и да е , за 13К лева според мен колата си е супер и с малко корекции се казва Млада НЕвеста :)

P.S - капака на резервоара ме сдуха малко ...

---------- Post added at 18:10 ---------- Previous post was at 18:07 ----------

Аз за толкова години не съм видял в тоя форум някой да промени мнението на друг , така че бързичко се отказах да участвам :) .

Бе, докато не дойде тъдява да я видим и местните не я тестват в реални условия няколко дестки хиляди км не може да се каже. Иначе отвънка вади приличен вид ;)
Не съм ходил на изложението, ама едва ли ще я има там...

Orm
22-10-2015, 21:48
Бе, докато не дойде тъдява да я видим и местните не я тестват в реални условия няколко дестки хиляди км не може да се каже. Иначе отвънка вади приличен вид ;)
Не съм ходил на изложението, ама едва ли ще я има там...

Да , с изключение на капака на резервоара и надписа на задния капак изглежда добре (доколкото знам дизайнера е човекът създал Volvo Xc90) . А ако наистина е правена за руските пътища , то за Бг ще е супер колицата.

Но мен по ме кефи Lada Vesta Cross май ще я пускат догодина нея . Ако в Бг цените са същите като в Русия според мен ще замени Logan-ите

Тая е концепт , ама почти същата ще е https://www.youtube.com/watch?v=vM8gFry0G1U

pa4ito
22-10-2015, 21:54
Да , с изключение на капака на резервоара и надписа на задния капак изглежда добре (доколкото знам дизайнера е човекът създал Volvo Xc90) . А ако наистина е правена за руските пътища , то за Бг ще е супер колицата.

Но мен по ме кефи Lada Vesta Cross май ще я пускат догодина нея . Ако в Бг цените са същите като в Русия според мен ще замени Logan-ите

Тая е концепт , ама почти същата ще е https://www.youtube.com/watch?v=vM8gFry0G1U
Това и на мен ми хвана окото, като го показаха. Остава и да го видим на живо как ще е ;)

Orm
22-10-2015, 21:56
Това и на мен ми хвана окото, като го показаха. Остава и да го видим на живо как ще е ;)

За 15 К си заминава като топъл хляб.... личи си че не са допускали руските "дизайнери" (то в Русия май няма дизайнери ... само конструктори :) ) на по 65-75 години да припарят близо до тая кола :)

Е тука ги има на живо и трите коли (Vesta , Vesta Cross , X-ray) само трябва да врътнеш напред-назад https://www.youtube.com/watch?v=6gldqShkj4M

pa4ito
22-10-2015, 21:59
За 15 К си заминава като топъл хляб.... личи си че не са допускали руските "дизайнери" (то в Русия май няма дизайнери ... само конструктори :) ) на по 65-75 години да припарят близо до тая кола :)
15 ще е начална, аз очаквам към 20-23 да е с екстрите. А дизайнера е британеца Стив Матин. :)

Orm
22-10-2015, 22:01
15 ще е начална, аз очаквам към 20-23 да е с екстрите. А дизайнера е британеца Стив Матин. :)

Ами за Веста в русия цената ще е от 13 до 18К (май в твоята статия така пишеше)

pa4ito
22-10-2015, 22:08
Ами за Веста в русия цената ще е от 13 до 18К (май в твоята статия така пишеше)

тъй де, затуй джипката мисля ще е тъдява....

Orm
22-10-2015, 22:23
тъй де, затуй джипката мисля ще е тъдява....

Чей са, джипката е XRay а онуй оранжевото е просто комби май .... всъщност не знам дали ще е 4x4 де

pa4ito
22-10-2015, 22:39
Чей са, джипката е XRay а онуй оранжевото е просто комби май .... всъщност не знам дали ще е 4x4 де

Аз говорех за туй от късото видео дет го прати. А в дългото видео аз ги определям така - първото беше комбито(бакърения металик), второто(сивото) нормалната веста, а третото(оранжевото) е е джипката. Та за нея мисля, че ще са тези цени :)

Orm
22-10-2015, 22:44
Vesta

http://3.bp.blogspot.com/-iY71qb6WU9o/U_yH9cDKcNI/AAAAAAAADXM/85WJocWKtQs/s1600/Lada-Vesta-Xray-1.jpg

Vesta Cross

http://1.bp.blogspot.com/-ClrR_P7FXZA/Vd3NT66MSYI/AAAAAAAA6KY/YomQcG6QXBk/s1600/Lada-Vesta-Cross-Concept-2.jpg

XRay (джипката)

http://www.vevesti.com/wp-content/uploads/2015/01/LADA-X-5.jpeg

pa4ito
22-10-2015, 22:54
Ахааа, значи моя грешка. Аз мислех комбито за джипката. Ама да бе - в дългия филм на джипката си пише XRay Концепт 2... Ама кой да гледа номерата ... :)
П.П. Пича си каза, че са взели от Sandero Stepway платформата....