PDA

View Full Version : Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

mordohy
19-03-2014, 20:30
По добре да се гледа какво може да се купи с тези пари на конкретното място и какви са таксите по основни нужди за бита.
Точно от това се оплакват най-много Европейците, че им налагат непосилни такси и данъци в последно време и, че всичко е поскъпнало ужасно!
Имам някакво натрапчиво усещане че те в момента са пред срива който претърпя Социализма в началото на 80 те.
Гледам ги и как работят на някой места там... също като при социализма в последните му години. Размятат се едни безсмислени мейли със съседната стая, всеки се усуква и гледа как да прехвърли на някой друг работата... ей такива неща.
Ама може пък аз да съм попаднал на такива, места...не знам.:tooth:Това е така и е повсевместно.
Европа е затънала в данъци и такаси.
За какво мислите, че строят магистрали у нас.
Само да ги завършат и ще сложат тоол таксите веднага.
Пак някой ще плюска на нашия гръб.
И не сравнявайте заплатите в Русия с нашите по валутна стойност, а по това, което можеш да купиш.
Нашият народ студува и гладува, което не може да се каже за руснаците. Гледайте е ю туб клипове от Русия и в мизансцена ще видите, че стандарта им е съизмерим с нашия, но.....
Не видях някой да си е откачил радиаторите или някой да рови по кофите за боклук.
Само гледайте внимателно!!!

dimitar_vd62
19-03-2014, 20:32
Това е пак частен случай. Аз познавам българи, които изкарват милиони и ходят редовно за по месец на Карибите. Това означава ли, че всички българи са милионери?!
Колегата BLUE1 е дал по-напред информация от руски източник, където много ясно ги пише средните заплати в сферата на медицинското обслужване в Русия.
http://medportal.ru/mednovosti/news/2013/08/22/125pay/

Всеки сам може да ги пресметне в лева и да прецени колко високи са доходите там.
Ето калкулатор, който смята в реално време за по-лесно.
http://www.reuters.com/finance/currencies
(http://www.reuters.com/finance/currencies/quote?srcAmt=22500&srcCurr=RUB&destAmt=&destCurr=BGN)

средняя зарплата врача в России теперь составляет 40,36 тысячи рублей
1 578 лева
Это составляет 140,2 процента от средней заработной платы по стране за первое полугодие 2013 года.
Според моите бегли познания по руски средната заплата в Русия е 28 829 рубли или 1 126 лева. Ако бъркам е неволно.
Среднемесячная заработная плата фармацевтов составила 22,6 тысячи рублей.
883,26 лева.
Медсестры теперь получают в среднем 22,5 тысячи рублей.
879,77 лева.
Среднемесячная заработная плата младшего медицинского персонала увеличилась на 18,7 процента и составляет теперь 12,5 тысячи рублей.
488,53 лева.

На нефтена платформа принципно заплатите са много по-високи от средните за страната. Мисля, че е ясно защо. Пък и не казваш за каква работа на тази платформа става дума. Има работа общ работник, има и работа главен инженер, технолог или мениджър.

За това, че обвързвам средните доходи толкова директно с БВП, явно не съм прав. Връзката не е чак толкова директна, защото те имат грубо 2 пъти по-висок БВП на глава от населението от нас, а очевидно заплатите им не са 2 пъти по-високи от нашите. Ако прочетеш и коментарите под статията ще разбереш, че цифрите вероятно са и надути. Излиза, че заплатите им са сравними с нашите. Въпреки петрола и газа :smoke:

Инженер е по професия, тогава работеше с италианска фирма и руснаците предложиха тази работа, нещо като инспектор по качество на заварките, сертификатите са много скъпи.Не и правя реклама, просто давам пример че и там се вземат хубави пари.Не знам каква е тази статистика но моите познати работят за същите цифри в долари обаче.Разни професии.А и с тези с които съм го ворил коаго бях в туризма, цифрите още тогава не се връзват.Е не съм пряк свидетел да допуснем че ме лъжат - всички.

Maximus
19-03-2014, 20:35
Демокрацията в Украйна се развива добре.
Ако продължават така и голяма част от украинците ще искат при Путин.

http://www.youtube.com/watch?v=F5GeBpZ5VHY

mordohy
19-03-2014, 20:45
То за това говореше Путин в оная пресконференция, дето я даде Адаша, ама кой да я гледа?!
А трябва!:lupe:

fade
19-03-2014, 20:51
Демокрацията в Украйна се развива добре.
Ако продължават така и голяма част от украинците ще искат при Путин.

http://www.youtube.com/watch?v=F5GeBpZ5VHY

Ха... ами този фарс който направиха така наречените Западни Демокрации... сами му я сложиха в ръцете на Путин! Сега ще има избори и една голяма част от хората ще гласуват за някое марионетно парламентче на Москва.
Със сигурност ще стане така! Този парламент ще направи страната федерална, пък вече по места то е ясно кой ще командва! Ей такива ми ти работи... точно както си го беше пожелал "Товарищ" Путин!
Който каже че тоя не е голям политик... трябва веднага да се подложи на преглед за нормално работещи невронни връзки!:hehe:

old alfist
19-03-2014, 20:58
Простоти има по цял свят, но при нас преобладават, което е лошо за самите нас.
Пишещите тук през деня са предимно безработни или такива, на които работодателя едвам се крепи на пазара, както и такива на държавна работа.
Работих в голяма европейска компания и виждах уродливостите, които ги има и в българските, но умножени няколко пъти - резултата от тези уродливости са 14 милиарда евро загуба и над 8 000 съкратени служители.

Orm
19-03-2014, 21:19
Простоти има по цял свят, но при нас преобладават, което е лошо за самите нас.
Пишещите тук през деня са предимно безработни или такива, на които работодателя едвам се крепи на пазара, както и такива на държавна работа.
Работих в голяма европейска компания и виждах уродливостите, които ги има и в българските, но умножени няколко пъти - резултата от тези уродливости са 14 милиарда евро загуба и над 8 000 съкратени служители.

Значи съм исключение от правилата , работя във фирма , която следи всяка моя стъпка и всяко действие се исчислява в минути продуктивност, като си стигна дневният таргет и мога да си пиша ;)
Системата наистина е измислена ...

old alfist
19-03-2014, 21:23
Значи съм исключение от правилата , работя във фирма , която следи всяка моя стъпка и всяко действие се исчислява в минути продуктивност, като си стигна дневният таргет и мога да си пиша ;)
Щом имаш време да пишеш, значи, че не всичко е изчислено, което е добре за теб, но трябва да помислиш и за втора работа, докато имаш възможности и контакти.

dimitar_vd62
19-03-2014, 21:24

Ти си вече в Матрицата.

Orm
19-03-2014, 21:34
Ти си вече в Матрицата.

:)

Няма начин.....

---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Щом имаш време да пишеш, значи, че не всичко е изчислено, което е добре за теб, но трябва да помислиш и за втора работа, докато имаш възможности и контакти.

Аз съм машина :) , просто фирмата е исчислила че е рационално един работник да върши определено количество работа за да си получава заплатата, а аз съм постоянно над таргет, :) А и ако днеска си свършил по малко работа , можеш утре да наваксаш и.т.н

fade
19-03-2014, 21:36

Ясна работата... програмистче :hehe:

само там имат таквизи таргети и им броят редовете код и символите за деня.

myato
19-03-2014, 21:36
Аз пък съм в болнични и ако искам мога да си дращя по цял ден, но не желая. Пороят от думи не значи нищо. Аргументите вече бяха сложени на масата, така че да ги разбира кой както иска. Кой е прав, само времето ще покаже.
Между другото, от работа се получава само "гърбица" и то колкото си по-продуктивен, толкова по-голяма ти е "гърбицата".
Това със средната заплата е като средния пръст.

fade
19-03-2014, 21:39
Ве я да пуснем нещо (http://offnews.bg/news/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8_289/%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D 1%82%D0%B8_312213.html) и по темата ве... :tooth:

Orm
19-03-2014, 21:41
Ясна работата... програмистче :hehe:

само там имат таквизи таргети и им броят редовете код и символите за деня.

Не не съм чак толкова.... за съжаление не мога да напиша какво работя , мога да напиша че работя с руски :)

fade
19-03-2014, 21:47
Не не съм чак толкова.... за съжаление не мога да напиша какво работя , мога да напиша че работя с руски :)

Руско... под програмистче :hehe:

Нема и нужда...
Само се шегувам!

myato
19-03-2014, 21:52

Сигурно за това разбираш за какво говори ВВП, щото на тези с английския превод им се губи смисъла.8-)

ecotronic
19-03-2014, 21:53

Тролиш срещу заплащане в полза на Русия!

Разкрит си! :)

Orm
19-03-2014, 21:57
:big_whoops: Разкрит съм .....

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:56 ----------

Сигурно за това разбираш за какво говори ВВП, щото на тези с английския превод им се губи смисъла.8-)

Да го кажем така.....имам наблюдение с какви суми разполагат руснаците...... ;)

pavlin
19-03-2014, 22:26
Не само Захари Стоянов е писал по тая тема,но май ти въпреки,че си много умен си чел малко....:smoke:

Писали са разни противоречиви личности на които думите се изопачават. От друга страна, какво като са писали. Това значи ли че човек не може да има различно мнение и трябва да се съгласява с това което някой бил написал.
Пак се правиш на умен и не ти отива.

BLUE1
19-03-2014, 22:34
Писали са разни противоречиви личности на които думите се изопачават. От друга страна, какво като са писали. Това значи ли че човек не може да има различно мнение и трябва да се съгласява с това което някой бил написал.

Павлик, кой велик човек, не само българин не е противоречива личност? Аааааааа Путин......!!!

Кайо
19-03-2014, 22:52

Да бе той и Достоевски е противоречив....и договора от Сан Стефано е противоречив,Вазов също....Никола Жеков,Стефан Тошев,Лука Малеев....всички антируски настроени са противоречиви....:clapping:

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

Павлик, кой велик човек, не само българин не е противоречива личност? Аааааааа Путин......!!!

Само обичащите Русия не са противоречиви и комунистите.....дори и да са във Флорида....:smoke:

old alfist
19-03-2014, 22:53
Поздрав за участниците в темата с едно парче от времето, когато бяхме повече в тази държава наречена България. (http://vbox7.com/play:a15ca32d)

Orm
20-03-2014, 00:31
Бандера - националния герой на Украйна - http://worldtodaybg.com/2014/03/13/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D 1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D 1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Orm
20-03-2014, 00:53
Чуркин в ООН - http://www.youtube.com/watch?v=MW2ZGKa4QZk

pavlin
20-03-2014, 00:56
Да бе той и Достоевски е противоречив....и договора от Сан Стефано е противоречив,Вазов също....Никола Жеков,Стефан Тошев,Лука Малеев....всички антируски настроени са противоречиви....:clapping:

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

Само обичащите Русия не са противоречиви и комунистите.....дори и да са във Флорида....:smoke:
Хайде вместо да говориш празни приказки, кажи кой какво е казал, какво е писал и по какъв повод го е писал. Чак пък Достоевски и Вазов намеси.

Кайо
20-03-2014, 01:01
Хайде вместо да говориш празни приказки, кажи кой какво е казал, какво е писал и по какъв повод го е писал. Чак пък Достоевски и Вазов намеси.

Сите по повод Русия са писали,Русия-България,България-Русия.
Празна ти е главата,не напразно намесвам Достоевски,търси,чети и после пиши,в даденият случай твоите приказки са празни.

pavlin
20-03-2014, 01:46
Сите по повод Русия са писали,Русия-България,България-Русия.
Празна ти е главата,не напразно намесвам Достоевски,търси,чети и после пиши,в даденият случай твоите приказки са празни.

Нищо конкретно, отново празни приказки. Празна е твоята глава. Достоевски още преди 200 г. ги е предсказал такива умници като теб.

Преди да анализирам тяхното поведение е уместно отново да напомня дневника на Достоевски: « “… Още сме нужни на славяните, ние ги освобождаваме, но когато ги освободим и те… се устроят, кажете, тогава те ще признаят ли, че тази война е велик подвиг, извършен за тяхното освобождение? За нищо на света няма да признаят. Напротив, ще издигнат като политическа, а след това и като научна истина, че ако през тези сто години я е нямало освободителката Русия, те много отдавна са щели сами да се освободят от турците със своята доблест или с помощта на Европа, която, пак ако на света я е нямало Русия, не само не би имала нищо против тяхното освобождение, но и сама би ги освободила…”

Кайо
20-03-2014, 02:37
Нищо конкретно, отново празни приказки. Празна е твоята глава.

Ако беше поне малко умен,любознателен и с по-широк светоглед нямаше да си губиш времето да пишеш с мен,щеше да потърсиш информация из нета и да си отговориш сам.
Но ти си закърнял,червен,консервативен,задокеански лицемер....:hehe:

П.п. Г.С.Раковски,Стефан Стамболов,Симеон Радев и те ли са противоречиви личности,и за тях и отношението им към Русия нищо не знаеш?

Кайо
20-03-2014, 03:00
Преди да анализирам тяхното поведение е уместно отново да напомня дневника на Достоевски: « “… Още сме нужни на славяните, ние ги освобождаваме, но когато ги освободим и те… се устроят, кажете, тогава те ще признаят ли, че тази война е велик подвиг, извършен за тяхното освобождение? За нищо на света няма да признаят. Напротив, ще издигнат като политическа, а след това и като научна истина, че ако през тези сто години я е нямало освободителката Русия, те много отдавна са щели сами да се освободят от турците със своята доблест или с помощта на Европа, която, пак ако на света я е нямало Русия, не само не би имала нищо против тяхното освобождение, но и сама би ги освободила…”

Хахаха,рибок,смешник,комедиант.:kiss:
Избирателен копи-пейст.:kiss::kiss::kiss::kiss:
Аз като ти казвам,че си закърнял,червен,задокеански лицемер,защо не ме слушаш?:kiss:

Ще следвам твоята логика.

А България — ами че то си е у дома. Ние сме тръгнали да ги освобождаваме, значи все едно сме си вкъщи, те са наши. Той си има там градинка, имотец, та тоя имот е все едно мой; естествено нищо няма да му взема, понеже съм благороден човек, пък впрочем нямам и нужната власт, но той все пак трябва да го усеща и да ми бъде вечно признателен, защото след като вече съм там, всичко, което той има, все едно, че съм му го подарил аз.

pavlin
20-03-2014, 03:38
Загуба на време е спорът с теб. Така и не разбрах какви ти са твърденията и какво се опитваш да докажеш.

---------- Post added at 01:38 ---------- Previous post was at 01:31 ----------

Ако беше поне малко умен,любознателен и с по-широк светоглед нямаше да си губиш времето да пишеш с мен,щеше да потърсиш информация из нета и да си отговориш сам.

Опа, кой си ти бе смешко. Книга ли си издал, научен труд ли си защитил, някаква кариера ли си развил.

Кайо
20-03-2014, 03:57
Загуба на време е спорът с теб. Така и не разбрах какви ти са твърденията и какво се опитваш да докажеш.

---------- Post added at 01:38 ---------- Previous post was at 01:31 ----------

Опа, кой си ти бе смешко. Книга ли си издал, научен труд ли си защитил, някаква кариера ли си развил.

Аз не споря,заяждам се,ти се заяде за З.Стоянов с BLUE1,аз се заяждам с теб заради З.Стоянов и защото си ми неприатен,а това,че не си разбрал какво искам да кажа е разбираемо,ти си праволинеен,ляв,късоглед,лицемер.
И трябва ли да съм издал книга,да съм защитил научен труд или развил кариера за да пиша тук,ти нещо от изброените неща сторил ли си?
На "Опа, кой си ти бе смешко.",ще ти отговоря кратко,на майка ти любовник съм,можеш да ми викаш Татко.

pavlin
20-03-2014, 04:32
Аз не споря,заяждам се,ти се заяде за З.Стоянов с BLUE1,аз се заяждам с теб заради З.Стоянов и защото си ми неприатен,а това,че не си разбрал какво искам да кажа е разбираемо,ти си праволинеен,ляв,късоглед,лицемер.
И трябва ли да съм издал книга,да съм защитил научен труд или развил кариера за да пиша тук,ти нещо от изброените неща сторил ли си?
На "Опа, кой си ти бе смешко.",ще ти отговоря кратко,на майка ти любовник съм,можеш да ми викаш Татко.

Защо не ходиш да си избиваш комплексите някъде другаде и с някого другиго. Не ти върви да се правиш на умен, само се излагаш.

Orm
20-03-2014, 10:31
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/q71/s720x720/1904183_599841513427301_1770171406_n.jpg

Плановете на Русия :)

Кайо
20-03-2014, 15:03
Радой Ралин, пропаднал тип с циничен език. Захари Стоянов има някои напъни ама в мисленето не от най-способните.

Защо не ходиш да си избиваш комплексите някъде другаде и с някого другиго. Не ти върви да се правиш на умен, само се излагаш.

Аз ли избивам комплекси бе мекере нийедно?
Аз ли пиша глупости за комунизма и Русия от Флорида?
Аз ли си позволявам да слагам подобни определения на хора като Захари Стоянов?
Аз ли се правя на умен?

Питаш мен дали книга съм издал,и З.Стоянов и Р.Ралин са издали по няколко,ти колко книги си издало бре мекере задокеанско?

dobringeorgiev
20-03-2014, 15:35
Тук гледам споровете с троловете навлизат в обиди. Не мога да разбера защо си тровите нервите...

pavlin
20-03-2014, 15:47
Аз ли избивам комплекси бе мекере нийедно?
Аз ли пиша глупости за комунизма и Русия от Флорида?
Аз ли си позволявам да слагам подобни определения на хора като Захари Стоянов?
Аз ли се правя на умен?

Питаш мен дали книга съм издал,и З.Стоянов и Р.Ралин са издали по няколко,ти колко книги си издало бре мекере задокеанско?

Гледам, много държиш да си покажеш простотията. Е показа достатъчно, време е да спреш да се излагаш и да спреш да ни убеждаваш колко си умен и колко разбираш от някакви си там въображаеми работи.
Между другото, мекере ще викаш на баба си и другите му там пожелания.

dobringeorgiev
20-03-2014, 15:52
Ама продължавате...

Кайо
20-03-2014, 18:09
Гледам, много държиш да си покажеш простотията. Е показа достатъчно, време е да спреш да се излагаш и да спреш да ни убеждаваш колко си умен и колко разбираш от някакви си там въображаеми работи.
Между другото, мекере ще викаш на баба си и другите му там пожелания.

Ще спра ако искам и когато искам.
Ти кога ще спреш да ни убеждаваш колко велика е Русия и колко е добър комунизма?
Никой,нищо не убеждавам,нито съм казал,че съм умен,но имам право да мисля и вярвам в каквото си искам,дори и във въображаеми работи и разни,червени мекерета не могат да ми отнемат това право.
Може да съм тъп,може да съм прост,но не съм червен лицемер.:usaflag:

myato
20-03-2014, 18:14
Ето ви един "забавен" филм да си проветрите ентусиазма - http://www.youtube.com/watch?v=FA76MPphQAQ
Надявам се само да сте добре с руския.

CBET
20-03-2014, 22:23
kaio156 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=13533) , не подкрепям Павлин, но в случая за Радой Ралин и Захари Стоянов кое не е вярно от писанията му?

Искаш да кажеш че Радой не е пропаднал циник или твърдиш, че Захари Стоянов е нещо повече от един обикновен хроникьор?

ecotronic
20-03-2014, 23:17
Ето ви един "забавен" филм да си проветрите ентусиазма - http://www.youtube.com/watch?v=FA76MPphQAQ
Надявам се само да сте добре с руския.

Нищо ново под слънцето. Пропагандните машини си работят на пълни обороти, както винаги са го правили. Само техническите похвати и съдържанието стават по-изтънчени.....
Доста по-изтънчени от някогашните похвати на пропагандата у нас.

Малцина сигурно са чували, че някога, когато у нас не се продаваше кока кола, "компетентни другари" даваха за пример рота американски войници, които след като са напили с това дяволско питие изпозастреляли всичко живо в едно виетнамско село. :)

fade
20-03-2014, 23:21
Че филма е жива пропаганда не ще и дума, ама аз не видях кой знае колко неверни неща в него ;)
Е, може би има позасилени краски, но почити всички нещата са истина според мен.

ecotronic
20-03-2014, 23:25
Че филма е жива пропаганда не ще и дума, ама аз не видях кой знае колко неверни неща в него ;)
Е, може би има позасилени краски, но почити всички нещата са истина според мен.

Разбира се, че има много верни неща в него. Това, което не ми харесва, е неприкритата тенденциозност.

Накратко както винаги, така и сега истината никога не е на едната от страните.

Кайо
20-03-2014, 23:26
kaio156 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=13533) , не подкрепям Павлин, но в случая за Радой Ралин и Захари Стоянов кое не е вярно от писанията му?

Искаш да кажеш че Радой не е пропаднал циник или твърдиш, че Захари Стоянов е нещо повече от един обикновен хроникьор?

За Захари Стоянов не съм съгласен,че е един обикновен хроникьор,не визирам само неговото творчество.
Радой Ралин го споменах по повод въпроса на Павлин дали съм издал книга.

fade
20-03-2014, 23:34
Разбира се, че има много верни неща в него. Това, което не ми харесва, е неприкритата тенденциозност.

Накратко както винаги, така и сега истината никога не е на едната от страните.

Е... ами нали пропаганда, винаги трябва да е тенденциозна. :)
Иначе водещият Игор Прокопенко е много дразнещ, с тия акцентирания и артикулации...

ecotronic
20-03-2014, 23:39
Е... ами нали пропаганда, винаги трябва да е тенденциозна. :)
Иначе водещият Игор Прокопенко е много дразнещ, с тия акцентирания и артикулации...

Така е, но има и майсторска пропаганда при която е трудно да се усетиш, че те манипулират.

При нескопосаните такива, умният човек се чувства по-скоро обиден.

myato
21-03-2014, 07:14
Нищо ново под слънцето. Пропагандните машини си работят на пълни обороти, както винаги са го правили. Само техническите похвати и съдържанието стават по-изтънчени.....
Доста по-изтънчени от някогашните похвати на пропагандата у нас.

Малцина сигурно са чували, че някога, когато у нас не се продаваше кока кола, "компетентни другари" даваха за пример рота американски войници, които след като са напили с това дяволско питие изпозастреляли всичко живо в едно виетнамско село. :)

Във всяка пропаганда има истина, за това гледаш, слушаш и четеш всичко и си ползваш главата по предназначение.
Колкото до колата, в партийтите, ОФ клубовете и в клубовете на антифашистите винаги имаше.:lol:

fade
21-03-2014, 07:41
Така е, но има и майсторска пропаганда при която е трудно да се усетиш, че те манипулират.

При нескопосаните такива, умният човек се чувства по-скоро обиден.

По добре обиден, отколкото манипулиран! ;)

myato
21-03-2014, 08:04
По добре обиден, отколкото манипулиран! ;)

Зависи от "обидата" .....:lol:

CBET
21-03-2014, 08:19
За Захари Стоянов не съм съгласен,че е един обикновен хроникьор,не визирам само неговото творчество.
Радой Ралин го споменах по повод въпроса на Павлин дали съм издал книга.

Абе и аз не съм съгласен с много неща, но фактите са си факти.

Orm
21-03-2014, 09:01
Някой помни ли събитията в Грузия как се поднасяха ???
Според мен след това руснаците са се усетили че колкото и да са прави с масирана медийна атака винаги могат да прекроят фактите срещу тях и логично са си взели поука
Сега си имат своя собствена пропагандна машина (вярно все още по слаба от западната)
Но, това е американския начин на водене на война и ако нямаш противодействие губиш.... Все едно да те нападат по море а ти да се защитаваш с барикади.....

Кайо
21-03-2014, 10:23
Абе и аз не съм съгласен с много неща, но фактите са си факти.

Фактите са факти.....
Захари Стоянов,участник в Старозагорското въстание,ръководител на Пловдивския революционен окръг през Априлското въстание,един от основателите и председател на БТЦРК,народен представител,подпредседател и председател на ОНС....

Този човек ако беше грък щеше да е национален герой и във всеки един голям град щеше да има поне една улица с неговото име.

ecotronic
21-03-2014, 10:30
Павлинчо плюе по дисидентите и по революционерите, защото те не се тачат от великите сили в днешно време.

Сега кротичките баламурници са най-достойните люде.

Кайо
21-03-2014, 10:49
Павлинчо плюе по дисидентите и по революционерите, защото те не се тачат от великите сили в днешно време.

Сега кротичките баламурници са най-достойните люде.

Павлинчо плюе,защото е червен лицемер,точно такива изопачиха,обезличиха и омаловажиха Българската история стоейки твърдо зад руския панславизъм.

CBET
21-03-2014, 13:31
http://petel.bg/ES-i-NATO-obarkaha-vsichko--koeto-mozheshe-da-bade-obarkano__66215

pavlin
21-03-2014, 14:14
Фактите са факти.....
Захари Стоянов,участник в Старозагорското въстание,ръководител на Пловдивския революционен окръг през Априлското въстание,един от основателите и председател на БТЦРК,народен представител,подпредседател и председател на ОНС....

Този човек ако беше грък щеше да е национален герой и във всеки един голям град щеше да има поне една улица с неговото име.

Захари Стоянов- овчар от Сливенския Балкан. Не плюя по него, просто не се съгласявам когато някои негови думи се използват манипулативно и все още смятам че не е бил някакъв голям капацитет. Има принос в нашата история за това че е водил биографични справки и за това че е участвал в събитията. На интелектуално и научно ниво няма никакви особени постижения.

---------- Post added at 12:14 ---------- Previous post was at 12:05 ----------

Павлинчо плюе,защото е червен лицемер,точно такива изопачиха,обезличиха и омаловажиха Българската история стоейки твърдо зад руския панславизъм.

Не, точно такива умници като тебе изопачават историята като манипулират фактите и се опитват да внушават че в България не е имало Турско робство и едва ли не Русия е тази която е разрушила хубавият живот на българина с обявяването на война на Турция. Българските революционери се изкарват такива които са били против Русия, въпреки че всячески са търсили помощ от нея за освобождаване на българските земи.

Maximus
21-03-2014, 14:21
Фактите са факти.....

Забрави да напишеш, че е бил масон.:pancake:

---------- Post added at 14:21 ---------- Previous post was at 14:17 ----------

Захари Стоянов- овчар от Сливенския Балкан. Не плюя по него, просто не се съгласявам когато някои негови думи се използват манипулативно и все още смятам че не е бил някакъв голям капацитет. Има принос в нашата история за това че е водил биографични справки и за това че е участвал в събитията. На интелектуално и научно ниво няма никакви особени постижения.

Не, точно такива умници като тебе изопачават историята като манипулират фактите и се опитват да внушават че в България не е имало Турско робство и едва ли не Русия е тази която е разрушила хубавият живот на българина с обявяването на война на Турция. Българските революционери се изкарват такива които са били против Русия, въпреки че всячески са търсили помощ от нея за освобождаване на българските земи.

Захари Стоянов е бил краен ляв радикал и силен русофил.
Типично по български обръща палачинката при борбата за обединението на Княжеството с Румелия.

pavlin
21-03-2014, 14:56
Ето едно мнение от един форум:

Ракивски лъже за руските деиствия в онази си статия подтикван от моментната си политика.няма данни за руски издевателства над българския народ при воините 1800-1860 .ако ти имаш такива публикуваи ги.напротив русия създава нещо дето ни е липсвало много до този период.българска ди аспора извън османската империя.тази общост е със специален преференциален статут на колониалисти и има огромна роля в българското възраждане и създаване на държавата ни.виж само колко кадри е дала болградската гимназия .

А сега, къде е истината.

BLUE1
21-03-2014, 16:05
Ето едно мнение от един форум:

Ракивски лъже за руските деиствия в онази си статия подтикван от моментната си политика.няма данни за руски издевателства над българския народ при воините 1800-1860 .ако ти имаш такива публикуваи ги.напротив русия създава нещо дето ни е липсвало много до този период.българска ди аспора извън османската империя.тази общост е със специален преференциален статут на колониалисти и има огромна роля в българското възраждане и създаване на държавата ни.виж само колко кадри е дала болградската гимназия .

А сега, къде е истината.

Посредствен трол! Защо не копираш и другите постове след този от същият форум с линковете към архивите на БНБ......Ти молодец си русофил ибрикчия на американците!!!

историкът Янко Гочев: "...В годините след войната от 1877-78 г. поведението на руската дипломация буди недоумение у българския народ…

• Русия действа спрямо България по схема, която прилага към териториите в близост до проливите, които тя се стреми да овладее. Ако се водят войни за откъсване на тези земи от Османската империя, на населяващите ги народи не се дава пълна свобода. Създават се някакви автономни, полусвободни държави, в които Русия има изключително силни лостове за въздействие.
След няколко години, когато възникне удобният момент, се преминава към ограничаване на тази частична свобода, за да се стигне до превръщането на тези територии в част от Руската империя.
В България механизмите за въздействие са ярко изразени в армията. Тя е изцяло под контрола на руските офицери, които по време на Съединението са изтеглени по заповед на императора и нашата млада войска остава без висши командни кадри. В българската история тази схема се развива по следния начин:
По време на режима на пълномощията по молба на княз Батенберг Русия изпраща свои офицери, които поемат всички лостове на властта в България.
През 1883 г. един от тези генерали – Соболев, подписва конвенцията за руския окупационен дълг.
Русия, разширявайки своята власт в княжеството, си гарантира, че България ще бъде дългосрочен неин длъжник, плащайки в буквалния смисъл за освобождението си.
Съединението обърква плановете на Русия и прилагането на схемата.
Тя се обявява категорично против, защото възниква опасност да загуби влиянието си. Руският посланик в Цариград Нелюдов се опитва по дипломатически път да предизвика турска интервенция в Източна Тракия.
На 9 август 1886 г. под контрола на Русия се извършва преврат срещу Батенберг. Той е осуетен от своевременната намеса и идването на власт на Стефан Стамболов и истинските български патриоти, които го подкрепят.

Съзнавали ли са българските революционери интересите и целите на Русия?
• Истинският лик на Русия е много добре познат на българските възрожденци. Те нямат никакви предубеждения и не апелират към Русия, защото познават завоевателната й политика на Балканите, запознати са и с теорията на панславизма, който изключва съществуването на българска държава, а народът ни според тази доктрина подлежи на погърчване.
Можем да посочим много примери.
Добре известна и много показателна е брошурата на Раковски от 1861 г. Във връзка с преселението на българите по време на войните между Русия и Турция той определя руската политика като “убийствена” за българския народ.
Мотивите му са дълбоко патриотични, той изхожда изцяло от българския интерес и не може да бъде обвинен в някакви антируски действия. Раковски предупреждава българите, че могат да заменят мюсюлманското робство с православно, при което те са разпродавани като крепостни роби.
Христо Ботев в своите вестници – особено в “Знаме”, пък и в “Дума” пише не една статия за същността на руската политика. Като бунтар по природа той не приема руската действителност – ограничаване на свободата на словото, цензурата в печата, железните условия за прием на студенти в университети.
Много интересен е и случаят с Васил Левски. Като републиканец той никога не апелира към Русия. Той казва – нека да внимаваме, защото не сме достатъчно силни да търсим съюзник в лицето на Русия. Трябва първо да се опрем на своите собствени сили, да сме достатъчно добре подготвени за една революция и чак тогава, ако нашите приятели са искрени, да разчитаме на тях. Апостола никога не е защитавал чужди интереси. Той презира чуждите шпиони, предателите. Дейците на българското национално освобождение отлично са знаели, че Русия не подкрепя революционните движения на Балканите, ако не са под неин контрол.

А, може би и Вазов е пропаднал тип?!

На руските воини

О, руси, о, братя славянски,

защо сте вий тука? Защо сте

дошли на полята балкански

немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени

да срещнем со сълзи и с китки...

Но идете вий настървени,

на грозни зовете ни битки!

Желали би вас да прегърнем

и тоз път сърдечно, горещо.

Но взорът ви свети зловещо...

Как ръце сега да разгърнем?

О, руси! Аз друг път ви славях

за подвиг велик и чудесен,

високо ви лґкът поставях

във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово

развяхте за благо човешко –

строшихте ни игото тежко,

а днеска ни носите ново!

И пак не ви мразим (не крия:

обича ви още народа);

но любим и свойта свобода,

стократно пµ любим я ния.

За тоз кумир ние се бием

и с чужд, и със близък упорно

и няма ний врат да превием

пред никакво иго позорно!

О, колко ви, братя, жалея!

О, как би желал, братя клети,

свобода и вам и за нея

кат нас да живейте и мрете!

1916

pavlin
21-03-2014, 16:14
Tи защо копираш бе умник. Защо си мислиш че твоето мнение е последно. Нещастник изопачаваш само това което ти е удобно. Хайде погледни в историята ни няколко от националните ни катастрофи на какво се дължат.

ЗДРАСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ!

– Мамо, мамо, я ги виж!
– Що е? – Идат, погледни ги.
С пушки, с саби... – Що стоиш?
Скоро, чедо, поздрави ги!
Тях ги бог прати насам,
да помагат, чедо, нам. –
И детето дава крушки
на солдатите без страх
и крещи на тях:
здравствуйте, братушки!

Генералът кат орел
ескадроните повежда,
а орачът се запрел
и омаян ги изглежда:
чини му се, че е сън...
Изведнъж с туптенье, с звън
приближават кат вихрушки.
Той си шапката свали
и ги поздрави:
здравствуйте, братушки!

Шипка! Шипка! Гръм се чуй.
Гурко мина планините!
Радост, чудо беше туй!
И на Тракия момите
срещат храбрите борци
и покриват със венци
техни глави, коне, пушки...
И кат стискат им ръце,
викат от сърце:
здравствуйте, братушки!

Как са горди тез момци!
Един казак варди, гони
хиляди злодей, крадци –
цели турски легиони.
И народа с лик засмен,
като гледа вече в плен
тия полкове хайдушки,
на казаците добри
тъй благодари:

Кайо
21-03-2014, 16:22

И какво като е бил овчар?????
И,да,Турско робство не е имало,Османско е било.

pavlin
21-03-2014, 16:26
Ето кой е Янко Гочев. Така уважаваният историк от някои умници във този форум.

http://demontirane.org/гражданска-инициатива-за-демонтиран/обществен-съвет/

Още малко от Вазов.

Русия! Колко ни плени
туй име свято, родно, мило!
То в мрака бива нам светило,
надежда - в нашите злини!

То спомня ни, че ний кога сме
забравени от целий свет,
любов, що никога не гасне,
за нази бди с най-сладък свет.

Русия! Таз земя велика
по шир, по брой, по сила! Тя
с небето има си прилика
и само с руската душа!

Там, там молбите ни се чуват
и в днешния печален час
сърца все братски се вълнуват
осемдесет милйона с нас!

pavlin
21-03-2014, 16:58
Хайде още едно мнение на форумец.

Абсолютно вярно. Позицията на руската страна търпи критика, но Русия не е против Съединението, по принцип. Иначе няма как да се обясни простичкият факт, че Русия посредничи между България и Османската империя в последвалите Съединението преговори относно финансовите въпроси.

Турците имат претенции за няколкостотин милиона златни франка - толкова им стрували железниците в България, които отгоре на всичкото се експлоатират от частни западни (австрийски) компании. Претенцията към България е свалена след като Русия предлага Турция да бъде компенсирана като й се разреши да не изплаща по-голямата част от репарациите, които дължи на руската страна след края на Руско-турската война от 1877 г. - 1878 г.

До 1885 г. турците все още не са изплатили по-голямата част от тези репарации.

От това печели единствено България, която получава без пари пълен контрол върху железниците и другата туска държавна собственост на българска територия.

Кайо
21-03-2014, 17:03
Забрави да напишеш, че е бил масон.:pancake:

---------- Post added at 14:21 ---------- Previous post was at 14:17 ----------

Захари Стоянов е бил краен ляв радикал и силен русофил.
Типично по български обръща палачинката при борбата за обединението на Княжеството с Румелия.

Ако наистина е бил масон значи не е бил посредствен.;)
По-голямата част възрожденци до един момент са били русофили,за разлика от Павлин са прозряли истината за Русия навреме.

myato
21-03-2014, 17:17
Какво се опитвате да си докажете?
Русия е империя( справка на буквичката "и" при откриването на олимпиядата в Сочи ) и в това няма нищо ненормално. Ненормални са филиите и фобиите, лишени от капчица прагматизъм.
Русия и Украйна не ги мислете. Първата ще си уреди всичко. Втората вероятно ще се разпадне, но нас в такива лайна ни накисват домораслите гъзолизци, че ще си мечтаем за нова "руска окупация".:death:

pavlin
21-03-2014, 17:23
Още едно мнение за исторически факти.

Русия военно започва да доминира над османците в началото на 18 ти век и създава политическа концепция за балканите.първоначално тя има намерение да въстанови византия,но в последствие се отказва от идеята и преминава към идеята за въстановяването на православните държави на балканите.тази идея тя осъществява за около 80 години след поредица от воини с османската империя.политиката и в тази посока е последователна и видима от всеки които я изследвал.какво прави русия за българите:
1.след руския натиск ,българите получават възможност за бизнес:)появяват се възрожденските ни градове.появява се българския елит,носител на националната идея.
2.създават българска национална колония извън империята.такава колония имат и сърби и гърци ,а ние нямахме.тази колония е много важна в националното ни осъзнаване.не е вярно че руснаците са отмъквали българи в степите.българите са заселвани със специален превилигирован статут ,компактно и със свое самоуправление ,църкви и училища.тези 150-200 хил.българи дават на националната ни идея изключително много.
3.въпреки някои противоречия с българския елит ,русия участва активно в създаването на българска църква.
4.русия ни освобождава .българия не би могла да се освободи сама от османската империя .военно българите не биха могли да доминират,а без защитата на русия ,щеше да имаме съдбата на арменците.
друго невярно твърдение е че русия е имала за приоритет сърби и гърци.напротив русия е искала доминанта българия ,но ние не си изиграваме правилно картите.сърби и гърци многократно ревнуват от руските жестове към българия ,но с политици като стамболов и фердинант,руско-българските взаимоотношения са нямали шанс.

Orm
21-03-2014, 17:26
По-голямата част възрожденци до един момент са били русофили,за разлика от Павлин са прозряли истината за Русия навреме.

Сори , ама не мога да се сдържа на писаниците ти.
Не хора като Павлин , а хора като тебе са докарали България до това състояние . Не може да си сменяш мнението с всеки полъх на вятъра, цялата история на България е низ от грешно избирани съюзници (тези дето заедно с тебе сте прозряли истината, същите са избирали моментния най силен ).
Не може всичко да се оправдава с руснаците. Руснаците не са ни бащи и майки за да се отдадат на нас безпрекословно и без да имат никаква изгода , кой ти е казал че те ни дължат нещо ?!?!?!?
Истина има една и тя е че България в момента съществува като държава благодарение на Русия, колкото и стихотворения да постваш. Ако на тебе ти е все тая дали ще те управляват Турци или ще си свободен.... За много други хора не е така , недей да мислиш че си най умния .
Сега , след поредния грешен избор , хората почват да разбират какво става, като доказателство отвори всяка една тема за Украйна и прочети коментарите отдолу (обикновенно се обсъжда противостоянието на запада срещу РУсия), ще видиш че 80% от хората поддържат руската позиция.

От първи април в Русия вдигат пенсиите с 17%, кога за последно в България е вдигано каквото и да е било в полза на обикновения човек с такива проценти? Европа е в криза , Русия е във възход , зашо ли?!?!? Може би защото имат всички ресурси за които можеш да се сетиш?!?!? Запада налага санкции , а на Русия й е през оная работа ....защо ли ?!?!? Русия не изстреля нито един патрон в Крим , запада уби милиони за последните години. Русия не сваля чужди правителства, и най накрая Русия се изправя сама срещу грабителите от запада, най развитите и най "силните" ...защото е достатъчно силна вече и защото не е онази дето беше преди 10-15 години.

Айде сега , напиши ми за европейските си ценности...........

pavlin
21-03-2014, 17:26
Какво се опитвате да си докажете?
Русия е империя( справка на буквичката "и" при откриването на олимпиядата в Сочи ) и в това няма нищо ненормално. Ненормални са филиите и фобиите, лишени от капчица прагматизъм.
Русия и Украйна не ги мислете. Първата ще си уреди всичко. Втората вероятно ще се разпадне, но нас в такива лайна ни накисват домораслите гъзолизци, че ще си мечтаем за нова "руска окупация".:death:

Искам да докажа че има опити да се манипулира историята за да се създават антируски настроения. Това че съм русофил не значи че не съм патриот. Двете неща не са взаимно изключващи се и историята го е доказала многократно.

ecotronic
21-03-2014, 17:31
Именно прагматичният поглед показва, че от доста години насам Русия се намира в отбранителна позиция за сметка на западът, който се намира в нападателна.

Същото това прагматично мислене се надява на това Русия да успее да насочи ресурсите си в правилната посока с цел да спре този процес.

Масата от обикновените хора имат интерес от това Русия да заеме стабилна и устойчива позиция на икономическо противостояние на другите големи системи.

Лошото е, че за едрия капитал държавните граници не са от особено значение.

Кайо
21-03-2014, 17:38
Сори , ама не мога да се сдържа на писаниците ти.
Не хора като Павлин , а хора като тебе са докарали България до това състояние . Не може да си сменяш мнението с всеки полъх на вятъра, цялата история на България е низ от грешно избирани съюзници (тези дето заедно с тебе сте прозряли истината, същите са избирали моментния най силен ).
Не може всичко да се оправдава с руснаците. Руснаците не са ни бащи и майки за да се отдадат на нас безпрекословно и без да имат никаква изгода , кой ти е казал че те ни дължат нещо ?!?!?!?
Истина има една и тя е че България в момента съществува като държава благодарение на Русия, колкото и стихотворения да постваш. Ако на тебе ти е все тая дали ще те управляват Турци или ще си свободен.... За много други хора не е така , недей да мислиш че си най умния .
Сега , след поредния грешен избор , хората почват да разбират какво става, като доказателство отвори всяка една тема за Украйна и прочети коментарите отдолу (обикновенно се обсъжда противостоянието на запада срещу РУсия), ще видиш че 80% от хората поддържат руската позиция.

От първи април в Русия вдигат пенсиите с 17%, кога за последно в България е вдигано каквото и да е било в полза на обикновения човек с такива проценти? Европа е в криза , Русия е във възход , зашо ли?!?!? Може би защото имат всички ресурси за които можеш да се сетиш?!?!? Запада налага санкции , а на Русия й е през оная работа ....защо ли ?!?!? Русия не изстреля нито един патрон в Крим , запада уби милиони за последните години. Русия не сваля чужди правителства, и най накрая Русия се изправя сама срещу грабителите от запада, най развитите и най "силните" ...защото е достатъчно силна вече и защото не е онази дето беше преди 10-15 години.

Айде сега , напиши ми за европейските си ценности...........

Кажи ми кога и къде съм си сменил мнението и кой ти е казал,че ценностите ми са "европейски"?????
Това,че съм антируски настроен не значи,че съм проевропейски или проамерикански ориентиран.

Orm
21-03-2014, 17:51
Кажи ми кога и къде съм си сменил мнението и кой ти е казал,че ценностите ми са "европейски"?????
Това,че съм антируски настроен не значи,че съм проевропейски или проамерикански ориентиран.

А как си настроен ??? Песиместично ??? анти - всичко ли???

Не ме разбирай погрешно , не те познавам , и не искам да те обиждам , или да обиждам когото и да е било.
Аз нямам предвид че днеска пишеш във форума едно утре друго (нямам преки доказателства а и не ми се търсят) . Имам предвид , по глобално , като едно от най близките във времето примери са комунягите които моментално станаха демократи и про европейски настроени, или почти фашистите , които направиха коалиция с турците и.т.н , просто не мога да приема такива хора. Ако неоснователно съм те включил към тях се извинявам .
Но е редно човек , когато казва аз съм против това , да се обоснове и после да каже аз съм "за" това другото и пак да се обоснове ....
Мое лично мнение !

pavlin
21-03-2014, 17:53
Pгобленът е в това че не може да се разбере какво ти е мнението, освен че мразиш този и онзи.

Orm
21-03-2014, 17:56
Май някои почват да проявяват мисловна дейност - http://www.vesti.bg/bulgaria/oresharski-ne-izkliuchvame-veto-na-sankcii-sreshtu-rusiia-6008113

Кайо
21-03-2014, 18:00
Pгобленът е в това че не може да се разбере какво ти е мнението, освен че мразиш този и онзи.

Чак пък мразя....просто не си ми приятен с твоите проруски и червени изблици,и руската политика и въобще политиката.

ecotronic
21-03-2014, 18:03
Май някои почват да проявяват мисловна дейност - http://www.vesti.bg/bulgaria/oresharski-ne-izkliuchvame-veto-na-sankcii-sreshtu-rusiia-6008113

Дано България да наложи вето на тежки икономически санкции от страна на ЕС срещу Русия.

Иначе на Русия лошо и се пише.:nono:

pavlin
21-03-2014, 18:03
Чак пък мразя....просто не си ми приятен с твоите проруски и червени изблици,и руската политика и въобще политиката.

Малко фашистки звучи ама както и да е. Сега пък може и да е модерно.

Кайо
21-03-2014, 18:06
Искам да докажа че има опити да се манипулира историята за да се създават антируски настроения. Това че съм русофил не значи че не съм патриот. Двете неща не са взаимно изключващи се и историята го е доказала многократно.

Ако добре,щот руснаците никога не са манипулирали историята,хващат тази бълвоч Илирийската идея и създават Панславизма,това не е ли манипулация?

Иначе получаваш отличен 6!
Русофил във Флорид,равно на патриот!

---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 18:05 ----------

Всичко различно от комунизма е фашизъм,империализъм.....слушал съм ги и като малък тези приказки.:big_bow_down:

pavlin
21-03-2014, 18:08
Дано България да наложи вето на тежки икономически санкции от страна на ЕС срещу Русия.

А сега някой да ми каже кое е демократичното в това да се замразяват сметките на руски бизнесмени и частни лица. От къде на къде една банка в САЩ или в Западна Европа ще се разпорежда с парите на някой който си ги е изкарал в Русия. Няма съдебно решение за незаконно придобиване престъпление и т.н. Правим си един списък по наше усмотрение и така. Къде е зоконността, защитата на правата на човека и т.н.

Orm
21-03-2014, 18:08

Не естествено, но може да е един много голям плюс за нас , и да плащаме следващата зима не 300-400лв парно , а поне толкова колкото е сега , а може и по малко , при малко по добро стечение на обстоятелствата ...

pavlin
21-03-2014, 18:11
Иначе получаваш отличен 6!
Русофил във Флорид,равно на патриот![COLOR="Silver"]

Русофил и патриот можеш да бъдеш навсякъде по света, а това че ти не можеш да го проумееш си е твой проблем. А между другото не съм и единствения.

Кайо
21-03-2014, 18:12
А как си настроен ??? Песиместично ??? анти - всичко ли???

Не ме разбирай погрешно , не те познавам , и не искам да те обиждам , или да обиждам когото и да е било.
Аз нямам предвид че днеска пишеш във форума едно утре друго (нямам преки доказателства а и не ми се търсят) . Имам предвид , по глобално , като едно от най близките във времето примери са комунягите които моментално станаха демократи и про европейски настроени, или почти фашистите , които направиха коалиция с турците и.т.н , просто не мога да приема такива хора. Ако неоснователно съм те включил към тях се извинявам .
Но е редно човек , когато казва аз съм против това , да се обоснове и после да каже аз съм "за" това другото и пак да се обоснове ....
Мое лично мнение !

Не съм нито песимист,нито анти-всичко,политически съм ултрадесен анархист....деполитизиран съм от 1990г.

Orm
21-03-2014, 18:12
А сега някой да ми каже кое е демократичното в това да се замразяват сметките на руски бизнесмени и частни лица. От къде на къде една банка в САЩ или в Западна Европа ще се разпорежда с парите на някой който си ги е изкарал в Русия. Няма съдебно решение за незаконно придобиване престъпление и т.н. Правим си един списък по наше усмотрение и така. Къде е зоконността, защитата на правата на човека и т.н.

Най много ми харесва реакцията на тези хора , не знам дали имат или нямат сметки на запад но факт е че нито един от тях не е ревнал. Всички като един стоят зад своята истина и зад своята държава.
Това ми харесва в русия и руснаците , когато е трудно са единни. Искам някой ден да видя такава България - силна и единна !

pavlin
21-03-2014, 18:13
Именно прагматичният поглед показва, че от доста години насам Русия се намира в отбранителна позиция за сметка на западът, който се намира в нападателна.

Същото това прагматично мислене се надява на това Русия да успее да насочи ресурсите си в правилната посока с цел да спре този процес.

Масата от обикновените хора имат интерес от това Русия да заеме стабилна и устойчива позиция на икономическо противостояние на другите големи системи.

Лошото е, че за едрия капитал държавните граници не са от особено значение.

Тук съм съгласен на 100%.

Кайо
21-03-2014, 18:14
Русофил и патриот можеш да бъдеш навсякъде по света, а това че ти не можеш да го проумееш си е твой проблем. А между другото не съм и единствения.

А македонец и на луната.....

Orm
21-03-2014, 18:15
А македонец и на луната.....

Че тя е пренаселена вече с македонци май :)

ecotronic
21-03-2014, 18:16

Думата "демокрация" е прах в очите на балъците.
Грегор Гизи най-точно се е изразил по въпроса със запорите на сметките.

Цитирам:

Банковите сметки на Янукович и неговите поддръжници бяха блокирани, защото това са крадени държавни капитали. Моят въпрос: „Това сега ли го разбрахте?” Втори въпрос: „А защо само техните банкови сметки?” Защо не и банковите сметки на олигарсите милиардери, подкрепящи други сили? Защо не правите нищо по този въпрос? Колко едностранчиво се прави всичко всъщност.

pavlin
21-03-2014, 18:18
Не съм нито песимист,нито анти-всичко,политически съм ултрадесен анархист....деполитизиран съм от 1990г.

Опа .........едни червени лампи започнаха да святкат.

Кайо
21-03-2014, 18:21
Опа .........едни червени лампи започнаха да святкат.

Да бре,помисли малко логично преди да изгорят тия лампички....1990 съм бил на 16 години.;)
Тва червеното мноу те заслепява...

pavlin
21-03-2014, 18:22
Думата "демокрация" е прах в очите на балъците.
Грегор Гизи най-точно се е изразил по въпроса със запорите на сметките.

Цитирам:

Банковите сметки на Янукович и неговите поддръжници бяха блокирани, защото това са крадени държавни капитали. Моят въпрос: „Това сега ли го разбрахте?” Втори въпрос: „А защо само техните банкови сметки?” Защо не и банковите сметки на олигарсите милиардери, подкрепящи други сили? Защо не правите нищо по този въпрос? Колко едностранчиво се прави всичко всъщност.

Ами да го докажат и да ги върнат в украинската хазна. Ако аз например кажа че парите на Джон Маккейн са крадени и искам да ги замразя.

---------- Post added at 16:22 ---------- Previous post was at 16:21 ----------

Че тя е пренаселена вече с македонци май :)

И духът на Александър Велики е там.

Orm
21-03-2014, 18:25
http://www.bgeurasia.org/index.php/en/ - Имало и по крайни русофили от нас ей.... че и сайт са направили :big_bow_down:

Кайо
21-03-2014, 18:28
И духът на Александър Велики е там.

Да,там е,един път и аз да се съглася с теб,там е благодарение на руският панславизъм.

Orm
21-03-2014, 18:32
Да,там е,един път и аз да се съглася с теб,там е благодарение на руският панславизъм.

Не мога да разбера ако англосаксоните са единни, арабите са единни, защо и славяните да не са?

fade
21-03-2014, 18:40
Не мога да разбера ако англосаксоните са единни, арабите са единни, защо и славяните да не са?
Колега не сме славини ние...
Ще ме прощавате, ама генетиката е точна наука, за разлика от историята, която се пише обикновенно от победителите.
Нашите хаплогрупи се различават и то май не малко от тази на руснаците.
Виж със сърби, словенци, хървати и македонци сме братя!

П.П. За справка (http://www.dnesbg.com/obshtestvo/akademik-angel-galabov-vgenetitchno-balgarite-nay-mnogo-si-prilitchat-s-naselenieto-na-severna-gartsiya-i-italiyav.html)

Orm
21-03-2014, 18:46
Колега не сме славини ние...
Ще ме прощавате, ама генетиката е точна наука, за разлика от историята, която се пише обикновенно от победителите.
Нашите хаплогрупи се различават и то май не малко от тази на руснаците.
Виж със сърби, словенци, хървати и македонци сме братя!

П.П. За справка (http://www.dnesbg.com/obshtestvo/akademik-angel-galabov-vgenetitchno-balgarite-nay-mnogo-si-prilitchat-s-naselenieto-na-severna-gartsiya-i-italiyav.html)

Това е една друга много голяма тема..... според мен всички разбраха за какво говорех :)

pavlin
21-03-2014, 18:52

Някой има интерес да няма силна славянска общност.

---------- Post added at 16:51 ---------- Previous post was at 16:50 ----------

Това е една друга много голяма тема..... според мен всички разбраха за какво говорех :)

Голяма и много спорна.

---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:51 ----------

Забравих че и той беше славянин от македонски произход. Използваха станцията Съюз за пренасянето му, защото въпреки силната енергия която излъчвал, не можал да преодолее земното притегляне( Скопското най-вече).

fade
21-03-2014, 19:01
Голяма и много спорна.

Не мисля че е спорна, напротив, така би трябвало да отпаднат много излишни спорове.
В мометна в Русия се прави също едно много мащабно генетично изследване точно по тази причина.
Всичко скоро ще се изясни, братя ли сме с Руснаците, или далечни братовчеди. :)
И какви са всъщност украинците ;)
Истината обаче е че сме им дали църковнославянският език и те сега говрят едва ли не на някакъв древен език от българските земи на който са били извършвани богослуженията.
Занесъл го е в Киев Григорий Цамблак (родом от Велико Търново). Но предполагам, че това повечето го знаят, или са го научили покрай цялата тази Украинска криза.

Orm
21-03-2014, 19:46
Не мисля че е спорна, напротив, така би трябвало да отпаднат много излишни спорове.
В мометна в Русия се прави също едно много мащабно генетично изследване точно по тази причина.
Всичко скоро ще се изясни, братя ли сме с Руснаците, или далечни братовчеди. :)
И какви са всъщност украинците ;)
Истината обаче е че сме им дали църковнославянският език и те сега говрят едва ли не на някакъв древен език от българските земи на който са били извършвани богослуженията.
Занесъл го е в Киев Григорий Цамблак (родом от Велико Търново). Но предполагам, че това повечето го знаят, или са го научили покрай цялата тази Украинска криза.

Преди около 9-10 години от МГУ признаха това, което се отхвърляше дълго време че няма старославянски език - има старобългарски

Maximus
21-03-2014, 21:19
Българите не са славяни.:)

А знаете ли кой измисли македонската нация?

Да не са братята от съветска Русия.:)

Г-н Кайо, в БГ има два вида хора, русофили и русофоби, неутралитетът е забранен.

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Разбира се, че е бил масон.

Познаваш ли масонството?
Има много добри и морално чисти посредствени хора и ужасно много умни, комбинативни, пробивни и т.н лоши и морално нечисти хора.:)

Сега гледам по панорама Плевнелиев и се чудя, защо си носи халката на лявата ръка?

old alfist
21-03-2014, 21:25
Може да си лаете колкото си искате, но преобладаващата част от населението в Крим, което е руснаци казват, че земята там е пропита с кръвта на дедите им и, че децата им живеят в Русия.

dimitar_vd62
21-03-2014, 21:40
Може да си лаете колкото си искате, но преобладаващата част от населението в Крим, което е руснаци казват, че земята там е пропита с кръвта на дедите им и, че децата им живеят в Русия.

Бе ти не разбра ли че за всичко трябва да питаш Чичо Сам, кой ти пита кримчани какво искат.

Orm
21-03-2014, 21:52
Бе ти не разбра ли че за всичко трябва да питаш Чичо Сам, кой ти пита кримчани какво искат.

Чичо сам май не важи вече.....

old alfist
21-03-2014, 21:53
Разследването от украинските власти, до този момент твърди, че снайперистите от площадите в Киев са украинци.

pavlin
21-03-2014, 22:03
Голяма част от немското и българското малцинство в Крим са гласували за присъединяване към Русия.

Orm
21-03-2014, 22:08
Абе то имаше и наблюдатели от 30 страни но никой не ги показва не знам (знам де) защо

Кайо
21-03-2014, 22:36

Не сме славяни,ако сме славяни значи сме измислено понятие.
Но всеки има право да се самоопределя...Павлин е патриот...

old alfist
21-03-2014, 22:44
Не сме славяни,ако сме славяни значи сме измислено понятие.
Но всеки има право да се самоопределя...Павлин е патриот...
Кайчо, с твоята антиславянска теори се прочу вече, но може би имаме някаква друга близост, може би татарска, с руснаците, пък сме и източноправославни, както и ползваме една писменост, а да не говорим, че се разбираме с тях без преводачи, за душевност няма да споменаваме нищо.

mordohy
21-03-2014, 23:11
Кайчо, с твоята антиславянска теори се прочу вече, но може би имаме някаква друга близост, може би татарска, с руснаците, пък сме и источноправославни, както и ползваме една писменост, а да не говорим, че се разбираме с тях без преводачи.
А тука уж глупост каза, а не знаеш колко си прав. Точно татарите са наши кръвни братя. Татарин е старобългарска дума и означава чужденец. По някои източници, последният от рода Дуло е починал през 1977 година точно в Татарстан. Точно там е единственият запазен гроб на български владетел.
Това е великият Габдулла Челбир, когото хазарите заради мъдростта, смелостта и човечността му го наричат Мордохай. Не случайно съм го взел за ника ми.
Гробът му се почита и до ден днешен точно от татарите и това ние не трябва да го ззабравяме.

old alfist
21-03-2014, 23:21
А тука уж глупост каза, а не знаеш колко си прав. Точно татарите са наши кръвни братя. Татарин е старобългарска дума и означава чужденец. По някои източници, последният от рода Дуло е починал през 1977 година точно в Татарстан. Точно там е единственият запазен гроб на български владетел.
Това е великият Габдулла Челбир, когото хазарите заради мъдростта, смелостта и човечността му го наричат Мордохай. Не случайно съм го взел за ника ми.
Гробът му се почита и до ден днешен точно от татарите и това ние не трябва да го ззабравяме.
Споменаването на връзката ни с татарите не е случайност, но това отново е една теория.

nikolaaaay
21-03-2014, 23:56
Tи защо копираш бе умник. Защо си мислиш че твоето мнение е последно. Нещастник изопачаваш само това което ти е удобно. Хайде погледни в историята ни няколко от националните ни катастрофи на какво се дължат.

ЗДРАСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ!

– Мамо, мамо, я ги виж!
– Що е? – Идат, погледни ги.
С пушки, с саби... – Що стоиш?
С
Паца, отвори си очите и виж между редовете. Кога Вазов е написал ЗДРАСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ!
Русе, 1878

Той е отявлен русофил през първата половина от живота си. Закърмен е с убеждението, че руснаците са братушки и милеят за нас. В края на творчеството си обаче върлият преди русофил пише за руските воини: Вий някога знаме Христово

а днеска ни носите ново!

Защо променя възгледите си. Или и той е пропаднал циник като Захари Стоянов, Радой Ралин и Любен Каравелов?!

Така ще стигнем и до Васил Левски, защото и той е говорил по темата и съм сигурен, че ще го оплюете и него.
То е хубаво да обичаш Русия, но трябва все пак да се влага и разум. Не може да приемаш всичко руско за божествено, всяка информация идваща от Кремъл за чиста монета и да оплюваш всичко американско. Смешно е. Животът не е черно-бял.

old alfist
22-03-2014, 00:17
Не можах да разбера, може би е писал някъде, без да съм прочел, но защо Павлинчо милее за онова време и руско-съветското, а в същото време живее при класовия враг Щатите, или поне такова впечетление оставя, че пише оттам - тук има нещо извратено.

nikolaaaay
22-03-2014, 00:21
Хаха, който не е русофил, непременно е фашист. Ама Паца, най-малко 90% от хората не са нито фашисти, нито комунета. Ти живееш в някакъв твой измислен свят, където всички са или комунета-русофили или фашисти, влюбени в САЩ.

---------- Post added at 00:21 ---------- Previous post was at 00:20 ----------

Не можах да разбера, може би е писал някъде, без да съм прочел, но защо Павлинчо милее за онова време и руско-съветското, а в същото време живее при класовия враг Щатите, или поне такова впечетление оставя, че пише оттам - тук има нещо извратено.
Честито! Ти си потребител номер 1000, който задава този въпрос.

pavlin
22-03-2014, 00:26
Той е отявлен русофил през първата половина от живота си. Закърмен е с убеждението, че руснаците са братушки и милеят за нас. В края на творчеството си обаче върлият преди русофил пише за руските воини: Вий някога знаме Христово

а днеска ни носите ново!

.

И за това си има обяснение ама трябва да четеш историята не да я преиначаваш за да правиш манипулации от това.
Накрая какво казва Вазов във същото стихотворение.

Коментари по исторически теми:

За войната от 1915-та.
Българската армия напада румънската, която между другото е притисната от германците. Това е и причината руснаците да пратят войски в помощ на съюзника си. По същата причина англофранцузите стоварват войски в Солун, но това някак си не се приема еквивалентно на първото.

преди да нападнат варна руснаците правят поне 3 опита да ни накарат да престанем да нарушаваме интереса им в полза на австрия.за цар фердинант австрия е била приоритет пред българия.заявявам го наи-отговорно.русия първо ни предупреждава да не нападаме чаталджа ,щото няма как цариград да бъде оставен в българия.после ни моли да не се караме със съюзниците ,гарантираики ни лъвския паи от балканската воина ,а накрая ни предупреждава ,да не влизаме в тройния съюз и последствията които ще си навлечем.и трите предупреждения българските политици си ги слагат ,знаеш къде ,а после питаме що руснаците бомбандиртали варна и клали българските селяни в добруджа?руснаците не са светци ,те си гонят интереса и когато някои им застане на пътя трябва да си прави сметката за последиците.

pavlin
22-03-2014, 00:49

Писaл съм много пъти.

Кайо
22-03-2014, 00:53
Кайчо, с твоята антиславянска теори се прочу вече, но може би имаме някаква друга близост, може би татарска, с руснаците, пък сме и източноправославни, както и ползваме една писменост, а да не говорим, че се разбираме с тях без преводачи, за душевност няма да споменаваме нищо.

Както славяните тъй и татарите са измислено понятие.
Воложка България-Казан-Татарстан.....
Казанские татары всегда относились к булгарам, как потомки к предкам, и булгарская старина считалась священной… На тесную связь современных казанских татар с булгарами указывают и те родословные, которые имеются во многих татарских семьях и которые чаще всего упираются в то или иное лицо — выходца из Булгара".

С руснаците не ползваме една писменост,те ползват нашата.

Сами жители Казани и её края вплоть до Октябрьской революции не прекращали называть себя булгарами. О том, что казанское население называло себя булгарами, а не татарами ("булгарлык", "булгарство"), писали историк XVIII века П.И.Рычков

Кайо
22-03-2014, 01:48
Българите не са славяни.:)

А знаете ли кой измисли македонската нация?

Да не са братята от съветска Русия.:)

Г-н Кайо, в БГ има два вида хора, русофили и русофоби, неутралитетът е забранен.

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Разбира се, че е бил масон.

Познаваш ли масонството?

Българите не са славяни,да...славяни няма.

Македонската нация ....чисто българско дело,започнато като родолюбиво,изопачено позорно.

С масонството не съм добре запознат.А ти запознат ли си?

---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

.....а после питаме що руснаците бомбандиртали варна и клали българските селяни в добруджа?руснаците не са светци ,те си гонят интереса и когато някои им застане на пътя трябва да си прави сметката за последиците.

:rotfl::rotfl::rotfl:....бравооооо!
Те тва са думи на патриот!!!!!
Павлинчо,мило,не знам дали си патриот,но съм сигурен,че си пълен идиот!!!!:drunk:

Един истински патриот винаги поставя интересите на Русия над интересите на България!!!!:rotfl:

---------- Post added at 01:48 ---------- Previous post was at 01:46 ----------

Писaл съм много пъти.

Пишеш колко да не заспиш,МЕКЕРЕ ЦРЪВЕНО.:drunk:

pavlin
22-03-2014, 01:57
Българите не са славяни,да...славяни няма.

Македонската нация ....чисто българско дело,започнато като родолюбиво,изопачено позорно.

С масонството не съм добре запознат.А ти запознат ли си?

---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

:rotfl::rotfl::rotfl:....бравооооо!
Те тва са думи на патриот!!!!!
Павлинчо,мило,не знам дали си патриот,но съм сигурен,че си пълен идиот!!!!:drunk:

Идиот си ти и си невероятно тъп. Това постоянно го доказваш. Просто копирах мнения по исторически теми. Ти какво очакваш когато България с владетел като Фердинанд влиза във военен съюз срещу Русия. Кой обявява война на Румъния. Кой ни вкара в първата световна война и какви бяха последствията за България от действията на некадърните ни и продажни политици.
Нещастник, много патриотично да вкараш страната в поредната национална катастрофа.
Защо е имало войнишко въстание бе умник. Пази боже от такива патриоти като теб, Киряк Стефчовци където се мислят че много знаят.

Кайо
22-03-2014, 02:21
Идиот си ти и си невероятно тъп. Това постоянно го доказваш. Просто копирах мнения по исторически теми. Ти какво очакваш когато България с владетел като Фердинанд влиза във военен съюз срещу Русия. Кой ни вкара в първата световна война и какви бяха последствията за България от действията на некадърните ни и продажни политици.
Нещастник, много патриотично да вкараш страната в поредната национална катастрофа.

Ми не копирай.;)
И не съм коментирал кой ни вкара в Първата световна война и последиците за България а тъпият ти коментар отново в полза и защита на Русия....мекере....

pavlin
22-03-2014, 02:29
Не коментирал това, не коментирал онова. Ами те нещата са свързани бе Смислов.

Кайо
22-03-2014, 02:51
Не коментирал това, не коментирал онова. Ами те нещата са свързани бе Смислов.

Да,свързани са .....с панславизма,Русия официално заплашва България с унищожение заради нейната измяна към славянството и православието....

RUNNING WILD
22-03-2014, 09:35
историята показа че Русия изби кой ли не за какво ли не,само сметни как Сталин изби калмиките съюзници в войната,за разни фини,после войната в Афганистан и Чечня хората където векове наред им пазеха границите с договор още по времето на Петър 1 ви,та това си е повод за славянството и измяната,доста им е дошъл акъла след тези войни и конфликти просто няма как да е иначе,като имаш вътрешни конфликти и водиш някоя война просто няма как да се разрастнеш да огрееш на всякъде и да пречупиш всичко,а времената се менят политиците и настроенията също,нямаше да ни избият страната ни е е отлична за партизанска война и за тогаваштното време ще са нужни много усилия и време,пък и са знаели че ако ни натиснат ще изпищиме я на Турция да ни пази я на някой от Европа и така вместо с нас да воюват ще се бият я с Турция я с Англия или Германия за нас не се знае с кой и с колко,знаели са го много добре това.

dimitar_vd62
22-03-2014, 19:36
Аз пък съм за един съюз между Македония ,Сърбия и България.Нещо като Балкански щати.

Кайо
22-03-2014, 20:29
Аз пък съм за един съюз между Македония ,Сърбия и България.Нещо като Балкански щати.

Нещо като Германия,Швейцария,Испания,Белгия,Холандия,Франция ,Великобритания,Италия....

myato
22-03-2014, 20:38

Това навремето му се е викало "Балканска конфедерация".

Нещо като Германия,Швейцария,Испания,Белгия,Холандия,Франция ,Великобритания,Италия....

Това не е ли ЕС?

Кайо
22-03-2014, 20:47
Това навремето му се е викало "Балканска конфедерация".

Това не е ли ЕС?

Не,говоря за всяка една от изброените държави индивидуално,всяка една от тях е съюз,съединение,федерация....

mordohy
22-03-2014, 20:52
Споменаването на връзката ни с татарите не е случайност, но това отново е една теория.
Имам един приятел, Старуха, който за малко да се ожени за една лична мома от стар татарски род. Сега са си много близки приятели и преди около 12-13 години тя му беше на гости със семейството си. От нея съм чувал за тия неща, които твърдя, колкото и да изглеждат невероятни понякога. Тя е историк, по-точно има докторат по история на древните векове. Само посмей да и кажеш, че не е българка и има голяма вероятност да те скалпира набързо.
Слабо си познаваме историята.

Кайо
22-03-2014, 20:59
Имам един приятел, Старуха, който за малко да се ожени за една лична мома от стар татарски род. Сега са си много близки приятели и преди около 12-13 години тя му беше на гости със семейството си. От нея съм чувал за тия неща, които твърдя, колкото и да изглеждат невероятни понякога. Тя е историк, по-точно има докторат по история на древните векове. Само посмей да и кажеш, че не е българка и има голяма вероятност да те скалпира набързо.
Слабо си познаваме историята.

Споко Морди,в България е нормално истината да е теория а лъжата истина.
Те червените тролове не само бранят БСП в мрежата а и все още прокарват яростно панславизма.

pavlin
22-03-2014, 21:01
Да,свързани са .....с панславизма,Русия официално заплашва България с унищожение заради нейната измяна към славянството и православието....

Заплахите са в твоята глава само.

Кайо
22-03-2014, 21:15

Шматка....това е във връзка Първата световна война...цръвен чекундур....
А в моята глава има бърбън.

dimitar_vd62
22-03-2014, 21:23
Теофилакт Симоката, който казва: "Гети, наречени още склавини прекосяват границите на Тракия... Склавини или гети защото така бяха наричани в древността."
Славяните, наричани от старите автори склавини са обитавали земи от Карпатите до делтата на Дунава и от изворите на Висла до река Дон. Това са древни тракийски земи.Страбон, пише, че гетите са от същия род както и мизите, а също че двете племена говорят езикът на траките.Руснаците и украинците не са славяни.

Абе четете - http://sparotok.blog.bg/politika/2009/12/18/nakratko-za-slavianite.457224

Кайо
22-03-2014, 21:27
Теофилакт Симоката, който казва: "Гети, наречени още склавини прекосяват границите на Тракия... Склавини или гети защото така бяха наричани в древността."
Славяните, наричани от старите автори склавини са обитавали земи от Карпатите до делтата на Дунава и от изворите на Висла до река Дон. Това са древни тракийски земи.Страбон, пише, че гетите са от същия род както и мизите, а също че двете племена говорят езикът на траките.Руснаците и украинците не са славяни.

Абе четете - http://sparotok.blog.bg/politika/2009/12/18/nakratko-za-slavianite.457224

И тук..http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65490

Orm
22-03-2014, 23:06
Да се върнем малко към руско-американските отношения ....колко са "назад" руснаците в технологиите - http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/rusiia-i-sasht-sa-obrecheni-da-si-sytrudnichat-v-kosmosa-6008185

dimitar_vd62
22-03-2014, 23:16
Достиженията на руснаците в космоса са признати от САЩ, още от идеята за МКС."Ние имаме парите, те технологиите, опита при продължителен престой, рецикрирането на течности...."В моментаМКС наистина е зависима от руснаците защото САЩ нямат готов транспорт до МКС слес спирането на совалката.Овладяването на Космоса не става с примитивни технологии.Както и военните им технологии са на ниво.Су е признат за "господаря на небето".Премерите са много, но това че са под постоянен натиск не им дава възможност да правят айфони и други глезотийки които се смятат за мерило за технологии.Стара песен, доста изтъркана.

ivan dimitrov
22-03-2014, 23:17
Е, след като САЩ спряха програмата си, верно са зависими. Но това какво доказва?
Ако чукчите единствено изстрелват кораби,след като всички останали са престанали, те ли ще са най напред в технологиите.
Аз помислих че линкьт ще е кьм инфо за някакьв нов чип, а то...
п.п. Ако знаех че тая песен е пята....
Ама то за тия "господари" на небето .... ми то това, вече си е религия бе.
Да не си казал пак че не си вярващ:hehe:

Кайо
22-03-2014, 23:18
Да се върнем малко към руско-американските отношения ....колко са "назад" руснаците в технологиите - http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/rusiia-i-sasht-sa-obrecheni-da-si-sytrudnichat-v-kosmosa-6008185

Да....има веф-ове и още работят.....

dimitar_vd62
22-03-2014, 23:31
Ами гледай дискавъри - http://www.youtube.com/watch?v=_VOFdXO929Q и кажи кой е по добър.

Кайо
22-03-2014, 23:48
Ами гледай дискавъри - http://www.youtube.com/watch?v=_VOFdXO929Q и кажи кой е по добър.

Митак,никъде и никога нито съм подценявал,нито съм отричал руските военни технологии,но битовите им технологии и автомобилостроене са под всяка критика.
С Рубин и Marussia са просто смешни,лошото е,че имат ресурс във всеки един аспект но не могат да сътворят нищо конкуретоспособно.

Orm
22-03-2014, 23:57
Митак,никъде и никога нито съм подценявал,нито съм отричал руските военни технологии,но битовите им технологии и автомобилостроене са под всяка критика.
С Рубин и Marussia са просто смешни,лошото е,че имат ресурс във всеки един аспект но не могат да сътворят нищо конкуретоспособно.

Тука съм съгласен с тебе и смятам това за голям пропуск на Русия. Но космоса показва потенциала на дадена държава.... това е върхът на технологиите.....

Кайо
23-03-2014, 00:03
Тука съм съгласен с тебе и смятам това за голям пропуск на Русия. Но космоса показва потенциала на дадена държава.... това е върхът на технологиите.....

Докато гонят дивото изпускат питомото.;)
С потенциала дет имат космоса няма им избяга.
Marussia е жалък напън,и те мечтаят за престиж не само в космоса.

ivan dimitrov
23-03-2014, 00:03

За сьжаление няма как да го гледам сега. Обаче... Нали си спомняме че МИГ29 беше непобедим в близьк бой, пьк един мижав F16 го "гьтна". F117 беше 'псолютно невидим, пьк се оказа че от земята баш си се вижда.
Спомняме си какво стана с Курск. Не че загази, а кой я изкара. И още много неща, които не са предполужения а факти.
Весела беше оная картинка, на руската мечка, очакваща икономически санкции с калашник, ракетна установка и водка. Не стана ясно, като изпие водката, мечката ще напада западьт, или ще гризе калашника и ракетите за мезе. Щото, да нападне НАТО, ми идва малко.......

Orm
23-03-2014, 00:10
Е, след като САЩ спряха програмата си, верно са зависими. Но това какво доказва?
Ако чукчите единствено изстрелват кораби,след като всички останали са престанали, те ли ще са най напред в технологиите.
Аз помислих че линкьт ще е кьм инфо за някакьв нов чип, а то...
п.п. Ако знаех че тая песен е пята....
Ама то за тия "господари" на небето .... ми то това, вече си е религия бе.
Да не си казал пак че не си вярващ:hehe:

САЩ спряха програмата си щото им се взривяваха космонавтите....

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Докато гонят дивото изпускат питомото.;)
С потенциала дет имат космоса няма им избяга.
Marussia е жалък напън,и те мечтаят за престиж не само в космоса.

Да но пък правят някакви опити.... мисля че скоро и това ще се промени....
А за маруся откъде знаеш че не става?
Питам сериозно , ако има някчво филмче където я тестват би ми било интересно...

nikolaaaay
23-03-2014, 00:13
Достиженията на руснаците в космоса са признати от САЩ, още от идеята за МКС."Ние имаме парите, те технологиите, опита при продължителен престой, рецикрирането на течности...."В моментаМКС наистина е зависима от руснаците защото САЩ нямат готов транспорт до МКС слес спирането на совалката.Овладяването на Космоса не става с примитивни технологии.Както и военните им технологии са на ниво.Су е признат за "господаря на небето".Премерите са много, но това че са под постоянен натиск не им дава възможност да правят айфони и други глезотийки които се смятат за мерило за технологии.Стара песен, доста изтъркана.
Космическите и военните технологии са единствените, където руснаците са на световно ниво. Така беше по времето на СССР, така е и сега. Обаче в случая не става дума за технологии, а по-скоро за рентабилност, защото корабът Союз от коя година е?! По-стар е от нас. Хубавото при него е, че е много по-евтин от совалката. Ако не беше така, американците щяха да си ползват техните технологии. При новата ситуация със сигурност ще се върнат към техните кораби възможно най-скоро.

Кайо
23-03-2014, 00:16

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Да но пък правят някакви опити.... мисля че скоро и това ще се промени....
А за маруся откъде знаеш че не става?
Питам сериозно , ако има някчво филмче където я тестват би ми било интересно...

Маруся си има и официален сайт..http://www.marussiamotors.ru/en/news/
Имаха и напън за F1 със сътрудничество с Red Bull но не знам какво стана...търси,чети,мен ме мързи.:cheers:

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:14 ----------

Павлинчо,кажи нещо бе мило,скучно ми е без теб.:(
А и тая тема си е баш за теб,нали си цръвен трол.....
Спокойно и аз обичам червеното,колата ми е червена,само сърп,чук и петолъчка няма.:):):)

ivan dimitrov
23-03-2014, 00:24

Една от основните причини, да. Друга причина е че интересьт им се насочи кьм далечният космос. Там кьдето Русия "няма интерес".
А по сьщото дискавьри даваха филмче, което показа че и на Русия и се взривяват космонавтите, 'ма по ред причини, това до спиране на програмата не води.
Има глобална причина Русия да изостава технологично, и това според мен са точно многото и ресурси.
Моето мнение е че за да се развие правилно, трябва да се отвори още. Това не виждам да става.
Това си е мое мнение и не мога да предложа линкове.

Orm
23-03-2014, 00:50
Една от основните причини, да. Друга причина е че интересьт им се насочи кьм далечният космос. Там кьдето Русия "няма интерес".
А по сьщото дискавьри даваха филмче, което показа че и на Русия и се взривяват космонавтите, 'ма по ред причини, това до спиране на програмата не води.
Има глобална причина Русия да изостава технологично, и това според мен са точно многото и ресурси.
Моето мнение е че за да се развие правилно, трябва да се отвори още. Това не виждам да става.
Това си е мое мнение и не мога да предложа линкове.

Аз не съм чул за последните 20 години някой да се е взривил с руска совалка. Технологично Русия е развита.... може би имаш предвид промишлено.... защото I phone не е върха на технологиите... със сигурност има неща за които не знаем и ще разберем след 10 - 20 години
Какво значи да се отвори още ? Ако имаш предвид да си развива производството.... абсолютно съм съгласен.
В момента това което наблюдаваме са отчаяните опити на САЩ да спре прогреса на Русия... само не разбирам защо ЕС ,тука изключвам Англия ( при тях е генетично май), не искат да се сближават с Русия... според мен би било мега-изгодно и за двете страни....

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=sxvvW1Cabp0 - Ето ти в прав текст , позицията на САЩ :)

ivan dimitrov
23-03-2014, 02:16
Аз не съм чул за последните 20 години някой да се е взривил с руска совалка. Технологично Русия е развита.... може би имаш предвид промишлено.... защото I phone не е върха на технологиите... със сигурност има неща за които не знаем и ще разберем след 10 - 20 години
Какво значи да се отвори още ? Ако имаш предвид да си развива производството.... абсолютно съм съгласен.
В момента това което наблюдаваме са отчаяните опити на САЩ да спре прогреса на Русия... само не разбирам защо ЕС ,тука изключвам Англия ( при тях е генетично май), не искат да се сближават с Русия... според мен би било мега-изгодно и за двете страни....

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:44 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=sxvvW1Cabp0 - Ето ти в прав текст , позицията на САЩ :)
Ох, как да обясня че сьс скорост на врьзката 16КБ/с клипове не могат да се гледат.
Ай фоните не са вьрхьт, но компютрите са такьв на технологиите. Без тях сме в 60 -те години. Днес дори дистанционното за тв има микропроцесор. Даже и по вечето кафеварки.
Ако някой ми каже че руснасците нямат потенциал да развият тая технология, ще се смея от сьрце дьлго време.
Проблемьт е че условията там са не подходящи за подобно развитие. За момента поне не изглежда това да се променя. То и у нас е сьщото, разликата е че нямаме природни ресурси които да продаваме.
Имах предвид отваряне кьм "западьт".
Като казвам развиване имам предвид развойна дейност, не производство, щото едното без другото е времено явление.
Вижте си постьт - пак увереност че има неща които ще узнаем след 10-20г. Е,ами аз няма да ги узная вероятно. Често се шегувам, но не "мисля" да живея 200г.
За днес си говорим, за това което е видно и което сме видели. Ако разполагате сьс секретна информация - нещата стават различни. Аз не разполагам с такава.
Аз самият имах вашият светоглед(и увереност) през не малка част от сьзнателният си живот. Постепенно "нещо" се промени.

pavlin
23-03-2014, 02:43
Павлинчо,кажи нещо бе мило,скучно ми е без теб.:(
А и тая тема си е баш за теб,нали си цръвен трол.....
Спокойно и аз обичам червеното,колата ми е червена,само сърп,чук и петолъчка няма.:):):)

Аз много неща казах ама твоята куха кратуна нищо не отбира. Сега просто си се смея на поредните ти опити да се правиш на умен. Абе Ганьо Македонски 100%.
Разбира се че руснаците имат технологии извън космоса и оръжията. Освен това водещите технологии в тези сектори рано или късно се прилагат в ежедневния живот.

http://smartsolutions-123.ru/en/news/312/
http://www.interskol.ru/en/about_interskol.html

ivan dimitrov
23-03-2014, 10:40
Разбира се че руснаците имат технологии извън космоса и оръжията..

А! Ама те и от космосьт излезли вече! Те американците за тва ги мразят сигурно. Щот те едва в нашата сльнчева система пращат сонди и марсоходи.

fade
23-03-2014, 11:03
А! Ама те и от космосьт излезли вече! Те американците за тва ги мразят сигурно. Щот те едва в нашата сльнчева система пращат сонди и марсоходи.
Между другото все още летящите ракети на американците се движата с Руските реактивни двигатели РД 180 (https://www.youtube.com/watch?v=MZnYr94aa9E)
Така че сърказмът ви е неуместен!

nikolaaaay
23-03-2014, 11:19
Аз не съм чул за последните 20 години някой да се е взривил с руска совалка.
Аз не съм чул и в българска совалка някой да се е взривил. Значи нашата космическа програма е най-безопасна...
Програмата за американските совалки страртира през 1972г. Подписана е от Ричард Никсън. Значи не сме били родени тогава, когато са правели дизайна им. Нормално е да ги спрат след толкова десетилетия работа.
Корабът Союз е нещо съвсем различно. Освен, че е по-стар и от совалките като технологии, той е далеч от тяхната ефективност. Совалката можеше да улови сателит, да го прибере в себе си, да бъде отремонтиран и да бъде качен отново на орбита. Това за технологиите на САЩ от 70-те.
В днешно време американците залагат на частните космически кораби. Може на някои да изглежда смешно, но времето ще покаже дали е така. Според мен са много прави да свият държавната НАСА и да инвестират 10 пъти по-малко пари в частни проекти. В момента товарите за МКС се осъществяват от 3 вида частни товарни кораби. За 2016 е планиран първият полет на новата частна мини-совалка, която трябва да вози до МКС и близка орбита до 7 човека.
Паралелно с това НАСА разработва нова 100 метрова ракета от ново поколение за пътуване на далечни разстояния, включително до Марс.

---------- Post added at 11:19 ---------- Previous post was at 11:15 ----------

Между другото все още летящите ракети на американците се движата с Руските реактивни двигатели РД 180 (https://www.youtube.com/watch?v=MZnYr94aa9E)
Колега Фаде, никой не отрича съветските успехи в космоса. Имаме даже и в България повод за гордост.
Обаче тук говорим за нови технологии. Подчертавам нови, а ти пускаш линкчета с черно-бели архивни кадри и интервюта с 90-годишни беловласи конструктори.

Кайо
23-03-2014, 11:21
Аз много неща казах ама твоята куха кратуна нищо не отбира. Сега просто си се смея на поредните ти опити да се правиш на умен. Абе Ганьо Македонски 100%.
Разбира се че руснаците имат технологии извън космоса и оръжията. Освен това водещите технологии в тези сектори рано или късно се прилагат в ежедневния живот.

http://smartsolutions-123.ru/en/news/312/
http://www.interskol.ru/en/about_interskol.html

Дамммм,бормашини викаш,извънземна технология.....
А зящо като имат толкова високи технологии не направят един автомобил или влак,жп мрежата в Русия е голяма и силно развита от много години,жп транспорта е добре развит в доста страни,Русия е огромна страна но ползват допотопни влакове....

ivan dimitrov
23-03-2014, 11:43

Това е вашето мнение. Според мен не е достатьчно да можеш да изкараш обект извьн орбита, трябва и да го управляваш.
Да ракетното инженерство се развиваше в СССР и сега логично е добре развито. Цената на която Русия предлага услуги в тая област е добра, качеството е добро, за това и ползват руски ракети и двигатели. И какво от това?
По спомен у нас се правят детаили за спьтници. Можем ли да твьрдим че сме добре технологично развити?
Павката ме праща в завод за инструменти. Е, то остава и инструменти да не си правят. От страна с такива мащаби и ресурси, би трябвало да се очаква много по вече.
Ама, много по вече.
Ясно че всички пост комунистически страни имат да наваксват. Интересното е че от Русия се очакваше да го направи най бьрзо, а това не е така.
Задавам си вьпросьт - защо. Питам се и как точно сьбитията околу Украинската криза, ще променят полужението.

ecotronic
23-03-2014, 11:48
Много ми е смешно, когато някой все споменава ай-фони, ай-пади.......и тем подобни яй-сифони, като израз за техническия напредък на запада.

Колеги, това само означава, че вие не сте се докосвали до нищо повече от това, което имате у дома си.

Влизал ли е някой от вас в съвременно медицинско заведение? Виждал ли е животоспасяващо оборудване и знае ли кой му е производителят?
Защо когато става въпрос за животоспасяващи операции всички тичат в Германия или Израел?
Защо, когато се говори за животоспасяващи лекарства всички гледат на запад, вместо на изток?

Да бе, как не се сетих, че в Русия са изостанали И в тази сфера, защото са заети да завладяват космоса и небето.

Кайо
23-03-2014, 11:55
Много ми е смешно, когато някой все споменава ай-фони, ай-пади.......и тем подобни яй-сифони, като израз за техническия напредък на запада.

Колеги, това само означава, че вие не сте се докосвали до нищо повече от това, което имате у дома си.

Влизал ли е някой от вас в съвременно медицинско заведение? Виждал ли е животоспасяващо оборудване и знае ли кой му е производителят?
Защо когато става въпрос за животоспасяващи операции всички тичат в Германия или Израел?
Защо, когато се говори за животоспасяващи лекарства всички гледат на запад, вместо на изток?

Да бе, как не се сетих, че в Русия са изостанали И в тази сфера, защото са заети да завладяват космоса и небето.

Много добре казано!!!!
Редовно търся информация за едно лечение,странно защо и ред не открих за Русия,лечението се извършва в Англия,Швейцария,САЩ и Япония.

pavlin
23-03-2014, 14:33

Точно в тази сфера имат много попадения и тя една от най-бързо развивашите се в Русия.

Orm
23-03-2014, 15:03
Знае ли някой колко от западните открития и технологии са направени от Руснаци ???
Ние ви казваме че в Русия са почнали да обръщат все повече внимание на такива неща, вие отговаряте "да ама мерцедеса е по добър от ладата" - Мислите ли че аз не го разбирам това ? Русия е почнала да се развива от 10-ина години..... дайте й още поне толкова и ще видим .
Нали точно тази война се води в момента ... докато Русия се управляваше от ония алкохолик, всички бяха доволни...
Сега имат стабилен човек на власт и веднага го обявиха за втория Хитлер и световното зло

ecotronic
23-03-2014, 15:17
Знае ли някой колко от западните открития и технологии са направени от Руснаци ???
Ние ви казваме че в Русия са почнали да обръщат все повече внимание на такива неща, вие отговаряте "да ама мерцедеса е по добър от ладата" - Мислите ли че аз не го разбирам това ? Русия е почнала да се развива от 10-ина години..... дайте й още поне толкова и ще видим .
Нали точно тази война се води в момента ... докато Русия се управляваше от ония алкохолик, всички бяха доволни...
Сега имат стабилен човек на власт и веднага го обявиха за втория Хитлер и световното зло

Мерцедесът е по-добър от Лада - та не защото марсианците са го подарили на немците а защото конструкторите му са работили в условия на жестока конкуренция в продължение на много десетилетия.

Казваш, че руските технологии се развиват отскоро и им трябва време. Хубаво.
Eдин безпристрастен и обективен поглед върху начина по който се развиват технологиите показва това, че ако днес не си в час за няколко месеца, да не говорим за години и си вън от играта.
Впредвид на това аз нямам толкова оптимистична нагласа.

pavlin
23-03-2014, 16:02
Новата лада си е един много добър автомобил от нисък клас, има всички необходими системи за безопасност навигация и т.н. Не можеш да го сравняваш с мерседес защото са различни класове и съответно цената им е много различна. Освен леки автомобили руснаците произвеждат микробуси, автобуси, високо проходими, влакове, кораби, самолети и т.н

Orm
23-03-2014, 16:04
Мерцедесът е по-добър от Лада - та не защото марсианците са го подарили на немците а защото конструкторите му са работили в условия на жестока конкуренция в продължение на много десетилетия.

Казваш, че руските технологии се развиват отскоро и им трябва време. Хубаво.
Eдин безпристрастен и обективен поглед върху начина по който се развиват технологиите показва това, че ако днес не си в час за няколко месеца, да не говорим за години и си вън от играта.
Впредвид на това аз нямам толкова оптимистична нагласа.

И кое те кара да мислиш че руснаците не са в час?

ecotronic
23-03-2014, 16:40

По лесно е да се изброи малкото отколкото многото.

Поради това ти изброй това, което те кара да мислиш обратното.

nikolaaaay
23-03-2014, 18:31
Новата лада си е един много добър автомобил от нисък клас, има всички необходими системи за безопасност навигация и т.н. Не можеш да го сравняваш с мерседес защото са различни класове и съответно цената им е много различна. Освен леки автомобили руснаците произвеждат микробуси, автобуси, високо проходими, влакове, кораби, самолети и т.н
Новата Лада е много хубава, ама да я кара някой друг. Ти няма да си купиш, нали. Аз досега русофил с Лада не съм видял. Ето колегата Orm е наредил половин дузина модели в подписа си и всичките са западни.

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:27 ----------

Много точно казано. Те и самите руснаци си казват, че икономиката им е суровинна и правят стратегии как да променят това, а нашите русофили ни обясняват, че били лидери в технологиите. Ама кои са новите руски технологии. Явно са все супер секретни защото никой не ги знае.

pavlin
23-03-2014, 19:01
Абе ти и тук ли дойде да говориш глупости. Колко лади се продават годишно , знаеш ли. Откъде си сигурен че не бих си купил лада. Ти въобще наясно ли си с това което говориш или просто така да се намираме на приказка.

---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

. Ама кои са новите руски технологии. Явно са все супер секретни защото никой не ги знае.

Това че ти не ги знаеш, въобще не ме изненадва. Ама това съвсем не значи че си прав.

Кайо
23-03-2014, 19:34

Лада....високотехнологичен автомобил.:):):)
Даже вече си имат и Лада Калина Спорт http://www.lada-sport.ru ,и Павлинчо я кажи ни къде се продават тези шедьоври на автомобилостроенето...
Влакове казваш,не напразно писах по-горе,че Русия жп.мрежата е много голяма и то от доста години,я виж в Русия високоскоростните влакове от къде идват.:kiss:

---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

В час са,но в друго часово време.

ivan dimitrov
23-03-2014, 19:42
и правят стратегии как да променят това

Ако това от последният месец им е стратегията......

pavlin
23-03-2014, 19:59
Имат и по-хубави бе умник. Лада не са единствените автомобили които се произвеждат в Русия.

https://www.zr.ru/content/news/619952-lada-vesta-smenit-lada-priora-na-konvejere-avtovaza/

Кайо
23-03-2014, 20:12
Имат и по-хубави бе умник. Лада не са единствените автомобили които се произвеждат в Русия.

https://www.zr.ru/content/news/619952-lada-vesta-smenit-lada-priora-na-konvejere-avtovaza/

Е линка пак е за Лада бе трол червен,всъщност я ми кажи за къде са тия Лади без Рено-Нисан.;)
И за бръзите влаци чекам да ми шепнеш.:beer:
И кои са тези по-хубави руски автомобили,Маруся ли?:)

ecotronic
23-03-2014, 20:19

Похвално!

Ти, Павлине, видя ли кой е президентът на компанията производител (Автоваз) ?

Шведският топ мениджър Бу Инге Андерссон (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD,_ %D0%91%D0%BE)

pavlin
23-03-2014, 20:21
Е линка пак е за Лада бе трол червен,всъщност я ми кажи за къде са тия Лади без Рено-Нисан.;)
И за бръзите влаци чекам да ми шепнеш.:beer:
И кои са тези по-хубави руски автомобили,Маруся ли?:)

Със тъпи кратуни нямам намерение да се обяснявам. Ако си разбрал, разбрал ако не, проблемът си е твой. А Нисан къде биха били ако нямаха сътрудничество с Рено.

Кайо
23-03-2014, 20:25
Със тъпи кратуни нямам намерение да се обяснявам. Ако си разбрал, разбрал ако не, проблемът си е твой. А Нисан къде биха били ако нямаха сътрудничество с Рено.

Не увъртай бре трол цръвен,думай,кои са тия руски автомобили,къде са им високоскоростните влакове,влаковете не са ли от Сименс..
Тъпа кратуна съм,но не съм мекере.:kiss:
Обичам те Павлинпо.:kiss::kiss::kiss:

pavlin
23-03-2014, 20:34
Похвално!

Ти, Павлине, видя ли кой е президентът на компанията производител (Автоваз) ?

Шведският топ мениджър Бу Инге Андерссон (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD,_ %D0%91%D0%BE)

Сменят се на 3 години, предният е бил руснак. В управителния съвет повечето са руснаци.

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Не увъртай бре трол цръвен,думай,кои са тия руски автомобили,къде са им високоскоростните влакове,влаковете не са ли от Сименс..
Тъпа кратуна съм,но не съм мекере.:kiss:
Обичам те Павлинпо.:kiss::kiss::kiss:

Продължавай да си показваш ганьовщината. Ти друго не можеш.

ecotronic
23-03-2014, 20:35
Сменят се на 3 години, предният е бил руснак. В упрсвителния съвет повечето са руснаци.

Само така ще могат руснаците да дръпнат напред. Имат достатъчно паричен ресурс. Ще си купуват мозъци, технологии и лицензи.

Няма нищо лошо или ненормално в това.

pavlin
23-03-2014, 20:38
Да защото пък американците и европейците не купуват мозъци. Няма нищо лошо когато си сътрудничил и се развиваш.

Кайо
23-03-2014, 20:42
Сменят се на 3 години, предният е бил руснак. В управителния съвет повечето са руснаци.

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Продължавай да си показваш ганьовщината. Ти друго не можеш.

Ти не си човек пред който да се доказвам,и ми дреме през долоподписания какво,точно ти мислиш за мен.:kiss:

ecotronic
23-03-2014, 20:42
Да защото пък американците и европейците не купуват мозъци. Няма нищо лошо когато си сътрудничил и се развиваш.

Ето, че си дойдохме на думата.
Единственият начин Русия да дръпне напред, това е да създаде благоприятен климат затова човеци да могат да творят.
Т.е - това, което вече е направил западът докато руснаците робуваха на партийни лозунги.

Кайо
23-03-2014, 20:44

С камък на сърце ще призная,че за първи път си праФ.:kiss:

pavlin
23-03-2014, 21:01
Т.е - това, което вече е направил западът докато руснаците робуваха на партийни лозунги.

Не, руснаците изостанаха благодарение на 10 г. безвремие и разруха от 1990-2000г. По онова време на студената война пак не ги оставяха да творят и да се развиват ами им поставяха международни ограничения за сътрудничество в технологиите. Те също сътвориха някоя и друга глупост. Ако се върнем по-назад, те преживяха и много тежки войни.

nikolaaaay
23-03-2014, 21:08
Ако това от последният месец им е стратегията......
Имах предвид поредица от изказвания на бившият им президент, сегашен премиер - Медведев. Като това от голямата криза през 2009 /тогава беше президент/. Значи той човека сам си дава сметка, че икономиката им е изостанала, че не е конкурентоспособна, че няма модерни технологии, че е суровинна и че зависи директно от цените на суровините, но нашите русофили ни обясняват колко е модерна и развита Русия и как превъзхожда всички западни държави в технологично отношение.

Руският президент Дмитрий Медведев публикува в четвъртък в интернет изданието gazeta.ru своя обширна статия под заглавие "Напред, Русия!" (Россия, вперед!), в която излага стратегическите си възгледи за състоянието и бъдещето на страната.

"Първо, дайте да си отговорим на простия, но много сериозен въпрос. Длъжни ли сме да мъкнем в бъдещето примитивната суровинна икономика, хроничната корупция, остарелия навик да се разчита за всичко на държавата, на чужбина, на някакво "всесилно учение", на каквото си поискате, но не и на самите себе си? И има ли претоварената с такива тежести Русия собствено утре?"

Президентът сравнява победата над нацизма със задължението на руския народ "да победи днес корупцията и изостаналостта".

ИКОНОМИКАТА САМО КРЕПИ СТАТУКВОТО

Оценката на Медведев на ситуацията е доста мрачна: "20 години бурни преобразования така и не ни избавиха от унизителната зависимост от суровините. Днешната ни икономика наследи от съветската най-тежкия порок - в значителна степен тя игнорира нуждите на хората. Родният бизнес с малки изключения не изобретява, не създава стоки и технологии, търгува с това, което не е произвел - суровини или вносни стоки. Произведеното в Русия се отличава с изключително голяма неконкурентоспосбност. Затова и в сегашната криза затънахме толкова"

Според него енергоефективността и производителността на повечето руски предприятия са позорно ниски и бедата е в това, че това не вълнува особено собствениците им, директорите, главните инженери и чиновниците.

"Неефективна икономика, полусъветска социална сфера, неукрепнала демокрация, негативни демографски тенденции, нестабилен Кавказ. Това са много големи проблеми дори за държава като Русия", обобщава държавният глава.

Той изтъква, че макар да не става дума за полупарализираната държава от 90-те години, все пак единствено се възпроизвежда статуквото и се поддържат пагубни навици.

"Да бъдем лидер, залагайки на петролно-газовата конюнктура, е невъзможно. В края на краищата съдбата на Русия не бива да се решава от стоковите борси, а от собствената ни оценка, сила, предприемчивост."

Медведев настоява, че страната има уникален за цялата си история шанс да не повтори миналото си, а да стане по-цивилизована по ненасилствен път. "Впечатляващите показатели от двете най-големи модернизация в историята ни - тази на Петър Велики и съветската - са платени с разорение, унижение и унищожаване на милиони наши съотечественици".

Той изрежда пет стратегии за лидерство във високите технологии и добавя доброто въоръжаване на Русия - "достатъчно, за да не хрумне на никого да заплашва нас и нашите съюзници".

Ще действаме утре и вдругиден. Ще преодолеем кризата, изостаналостта, корупцията. Ще създадем нова Русия. Напред, Русия!"

Източник тук. (http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/09/10/782772_medvedev_shte_suzdadem_nova_rusiia_nezavisi ma_ot/)

ecotronic
23-03-2014, 21:14
Не, руснаците изостанаха благодарение на 10 г. безвремие и разруха от 1990-2000г. По онова време на студената война пак не ги оставяха да творят и да се развиват ами им поставяха международни ограничения за сътрудничество в технологиите. Те също сътвориха някоя и друга глупост. Ако се върнем по-назад, те преживяха и много тежки войни.

Това е вярно, но санкциите, които западът налагаше бяха само логичната ответна реакция на политиката на СССР.
Тъй че можеше преходът да се извърши с няколко десетилетия по-рано. Това си зависеше от тях самите.

---------- Post added at 21:14 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Имах предвид поредица от изказвания на бившият им президент, сегашен премиер - Медведев. Като това от голямата криза през 2009 /тогава беше президент/. Значи той човека сам си дава сметка, че икономиката им е изостанала, че не е конкурентоспособна, че няма модерни технологии, че е суровинна и че зависи директно от цените на суровините, но нашите русофили ни обясняват колко е модерна и развита Русия и как превъзхожда всички западни държави в технологично отношение.

Руският президент Дмитрий Медведев публикува в четвъртък в интернет изданието gazeta.ru своя обширна статия под заглавие "Напред, Русия!" (Россия, вперед!), в която излага стратегическите си възгледи за състоянието и бъдещето на страната.

"Първо, дайте да си отговорим на простия, но много сериозен въпрос. Длъжни ли сме да мъкнем в бъдещето примитивната суровинна икономика, хроничната корупция, остарелия навик да се разчита за всичко на държавата, на чужбина, на някакво "всесилно учение", на каквото си поискате, но не и на самите себе си? И има ли претоварената с такива тежести Русия собствено утре?"

Президентът сравнява победата над нацизма със задължението на руския народ "да победи днес корупцията и изостаналостта".

ИКОНОМИКАТА САМО КРЕПИ СТАТУКВОТО

Оценката на Медведев на ситуацията е доста мрачна: "20 години бурни преобразования така и не ни избавиха от унизителната зависимост от суровините. Днешната ни икономика наследи от съветската най-тежкия порок - в значителна степен тя игнорира нуждите на хората. Родният бизнес с малки изключения не изобретява, не създава стоки и технологии, търгува с това, което не е произвел - суровини или вносни стоки. Произведеното в Русия се отличава с изключително голяма неконкурентоспосбност. Затова и в сегашната криза затънахме толкова"

Според него енергоефективността и производителността на повечето руски предприятия са позорно ниски и бедата е в това, че това не вълнува особено собствениците им, директорите, главните инженери и чиновниците.

"Неефективна икономика, полусъветска социална сфера, неукрепнала демокрация, негативни демографски тенденции, нестабилен Кавказ. Това са много големи проблеми дори за държава като Русия", обобщава държавният глава.

Той изтъква, че макар да не става дума за полупарализираната държава от 90-те години, все пак единствено се възпроизвежда статуквото и се поддържат пагубни навици.

"Да бъдем лидер, залагайки на петролно-газовата конюнктура, е невъзможно. В края на краищата съдбата на Русия не бива да се решава от стоковите борси, а от собствената ни оценка, сила, предприемчивост."

Медведев настоява, че страната има уникален за цялата си история шанс да не повтори миналото си, а да стане по-цивилизована по ненасилствен път. "Впечатляващите показатели от двете най-големи модернизация в историята ни - тази на Петър Велики и съветската - са платени с разорение, унижение и унищожаване на милиони наши съотечественици".

Той изрежда пет стратегии за лидерство във високите технологии и добавя доброто въоръжаване на Русия - "достатъчно, за да не хрумне на никого да заплашва нас и нашите съюзници".

Ще действаме утре и вдругиден. Ще преодолеем кризата, изостаналостта, корупцията. Ще създадем нова Русия. Напред, Русия!"

Източник тук. (http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/09/10/782772_medvedev_shte_suzdadem_nova_rusiia_nezavisi ma_ot/)

Медведев е предател! :flirt:

pavlin
23-03-2014, 21:26
Така е като цитираш Дневник. Медведев е самокритичен но въпреки всичко Русия е много по-напред от много други страни. Като има суровини, естествено че ще ги продава и ще печели от това. Норвегия и Австралия не печелят ли от суровини. То и за Китай говореха най-различни неща ама къде е сега Китай. Това изказване е от преди 5 г. все пак. Русия за момента се развива много добре и активно развива нови технологии. Разбира се че имат и слабости, то къде ли ги няма.

Кайо
23-03-2014, 21:27

.......а и си бяха изостанали.

Orm
23-03-2014, 21:32
За ладата, мога да кажа че си има стабилен пазар в по бедните страни. по високо качество , означава по висока цена и конкуренция с европейските марки на европейския пазар, за което едва ли са готови все още. А дали могат ...ами вижте кой печели Дакар при камионите и от колко години никой не може да им състави конкуренция. Знам че дори в скандинавските страни много се ценяла лада нива (да не забравяме че тези коли са от 70-те , ако не се лъжа)
За технологиите, ами ако потърсите ще намерите ..... наистина не ми се рови сега.
Най голямата заблуда според мен е асоциирането на днешна Русия с комунизма. Даже толкова мразения Путин обяви болшевиките за най големите предатели на Русия и малките държави..... А Ленин и Троцки знаем от къде идват (надявам се че знаете, същата революция като сега в Украйна само че преди 100 години)
Според мен , колкото по скоро осъзнаем че Русия вече не е СССР, и почнем да сътрудничим с тях , толкова по добре ( и не говоря само за нас а за ЕС) силна Русия или силен ЕС пречи само и единствено на САЩ . Представете си какво може да се постигне при едно наистина тясно сътрудничество ЕС-Русия-Китай .
И на най големия глупак е ясно че ако заплашваш с ракети супер-държава ще има последствия. Я някой да се опита да монтира една прашка в Мексико да видим американската реакция.... То ние имаме пример за това, когато за Куба заминаха СССР-ски ракети .... Така че нищо чудно и удивително няма в това Русия да не иска ракети по цялата си граница....

---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

.......а и си бяха изостанали.

Изоставането започна според мен от момента в който Брежнев почна да се "побърква" поне така мисля аз

Кайо
23-03-2014, 21:49
За ладата, мога да кажа че си има стабилен пазар в по бедните страни. по високо качество , означава по висока цена и конкуренция с европейските марки на европейския пазар, за което едва ли са готови все още. А дали могат ...ами вижте кой печели Дакар при камионите и от колко години никой не може да им състави конкуренция. Знам че дори в скандинавските страни много се ценяла лада нива (да не забравяме че тези коли са от 70-те , ако не се лъжа)
За технологиите, ами ако потърсите ще намерите ..... наистина не ми се рови сега.
Най голямата заблуда според мен е асоциирането на днешна Русия с комунизма. Даже толкова мразения Путин обяви болшевиките за най големите предатели на Русия и малките държави..... А Ленин и Троцки знаем от къде идват (надявам се че знаете, същата революция като сега в Украйна само че преди 100 години)
Според мен , колкото по скоро осъзнаем че Русия вече не е СССР, и почнем да сътрудничим с тях , толкова по добре ( и не говоря само за нас а за ЕС) силна Русия или силен ЕС пречи само и единствено на САЩ . Представете си какво може да се постигне при едно наистина тясно сътрудничество ЕС-Русия-Китай .
И на най големия глупак е ясно че ако заплашваш с ракети супер-държава ще има последствия. Я някой да се опита да монтира една прашка в Мексико да видим американската реакция.... То ние имаме пример за това, когато за Куба заминаха СССР-ски ракети .... Така че нищо чудно и удивително няма в това Русия да не иска ракети по цялата си граница....

---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

Изоставането започна според мен от момента в който Брежнев почна да се "побърква" поне така мисля аз

За Париж-Дакар,КАМАЗ,но....двигател Libherr.;)

nikolaaaay
23-03-2014, 21:59
Това пък откъде си го измисли. Как ще се сменят през 3 години като контролният пакет акции вече е собственост на Рено-Нисан. На бас, че след 3 години няма да се сменят, а едва когато се смени главния акционер.
Ето какво споделя за качеството преди да влезе Рено и сега през 2013 един от руските директори на АвтоВаз. Аз доколкото разбирам руски и тоя е предател. Твърди, че с френските технологии, дефектите намаляли над 10 пъти. Абе, подлога на франсетата, тва е.

Руководство «АвтоВАЗа» сообщило, что за последние три года качество производимых автомобилей выросло в десять раз. Подобное заявление вице-президент автопроизводителя Дамир Кашапов сделал в ходе ежегодной конференции поставщиков.

«В 2013 году «АвтоВАЗ» сравнял уровень качества с партнерами по альянсу – компаниями Renault и Nissan. Сегодня фактический уровень по качеству – 38 PPM (дефектов на миллион единиц продукции). За последние три года «АвтоВАЗ» улучшил показатели качества продукции более чем в 10 раз. Отмечу, что к запущенным за эти три года проектам применим совершенно иной уровень качества. Раньше это казалось нам недостижимой целью», – заявил Кашапов.

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:58 ----------

За Париж-Дакар,КАМАЗ,но....двигател Libherr.;)
В КАМАЗ един от основните акционeри са някакви си Mercedes-Benz.

Orm
23-03-2014, 21:59
http://www.off-road.bg/kamaz-master-zalaga-na-dvigateli-liebherr-za-rali-dakar-2014/#.Uy880ah_t1c - Тези двигатели са от 2 години.... знаеш ли колко пъти са печелили "Дакар" (Париж - Дакар вече не съществува)

Кайо
23-03-2014, 22:01
http://www.off-road.bg/kamaz-master-zalaga-na-dvigateli-liebherr-za-rali-dakar-2014/#.Uy880ah_t1c - Тези двигатели са от 2 години.... знаеш ли колко пъти са печелили "Дакар" (Париж - Дакар вече не съществува)

12 победи,7 с един и същ състезател.

Orm
23-03-2014, 22:08
Това пък откъде си го измисли. Как ще се сменят през 3 години като контролният пакет акции вече е собственост на Рено-Нисан. На бас, че след 3 години няма да се сменят, а едва когато се смени главния акционер.
Ето какво споделя за качеството преди да влезе Рено и сега през 2013 един от руските директори на АвтоВаз. Аз доколкото разбирам руски и тоя е предател. Твърди, че с френските технологии, дефектите намаляли над 10 пъти. Абе, подлога на франсетата, тва е.

Руководство «АвтоВАЗа» сообщило, что за последние три года качество производимых автомобилей выросло в десять раз. Подобное заявление вице-президент автопроизводителя Дамир Кашапов сделал в ходе ежегодной конференции поставщиков.

«В 2013 году «АвтоВАЗ» сравнял уровень качества с партнерами по альянсу – компаниями Renault и Nissan. Сегодня фактический уровень по качеству – 38 PPM (дефектов на миллион единиц продукции). За последние три года «АвтоВАЗ» улучшил показатели качества продукции более чем в 10 раз. Отмечу, что к запущенным за эти три года проектам применим совершенно иной уровень качества. Раньше это казалось нам недостижимой целью», – заявил Кашапов.

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:58 ----------

Така де, те допреди Рено-Нисан , правеха коли разработени преди 40 години, как няма да се повиши качеството.....

Мерцедес си имаха свои представители преди , не знам сега дали имат де

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

12 победи,7 с един и същ състезател.

:) И какво сега и Чагин ли е комунистически диктатор ?

ivan dimitrov
23-03-2014, 22:33
Така де, те допреди Рено-Нисан , правеха коли разработени преди 40 години, как няма да се повиши качеството.....

За качество на изработката иде реч. Това се дьлжи точно на технологията. Както и да е. Очевиден е правилният модел, това работи не само при тях, а навсякьде кьдето бившите соц страни го направиха.
Това ни трябваше и на нас.
Обаче...ние ....

mordohy
23-03-2014, 22:36
Русия има няколко технологии, които запада няма и няма да има в обозримо бъдеще. Науката я има , но засъжаление е все още твърде милитаризирана, а това е огромна грешка. Основното е, че тя не създава икономика основана на лихвата и за това при нея са изключени катаклизми, каквито стават на запад. Изобщо дърдоримси за неща, които не са ни съвсем ясни. Понякои признаци Русия се сближава съ страните от бившия СССР, а това не е много приятно за запада. Много страни, които викаха ура, когато се отделиха, сега разбраха, че нещата са доста по- различни от това, което се твърди. САЩ прокламират: " елате жадуващите за свобода", но като отидеш в посолстото за виза и ти казват:- съжаляваме, но няма повече места". Света е разделен на верски принцип, а не на форми на държавно управление. Ето поляците и ге уж са ни братя, ама се гнусят от нас, защото сме православни
И те те така те!

nikolaaaay
23-03-2014, 22:44
И какво сега и Чагин ли е комунистически диктатор ?
Гледал съм ги как карат пичовете, и те също имат голяма заслуга за победите. Според мен обаче няма как състезателните КАМАЗ-и да са лоши машини, щом като печелят толкова много. Въпросът е, че руснаците си правят смесени предприятия, привличат водещи производители и усвояват нови технологии, щото техните са си изостанали. Важното е, че успяват /или поне до преди месец :death: успяваха/ да вървят напред, за разлика от нас, които сме в ЕС и пак не можем да ги привлечем.

http://kamaz.net/ru/investor/stock/jointstock/

pavlin
23-03-2014, 22:50

МОСКВА, 7 ноя — Прайм. Глава Группы ГАЗ Бу Андерссон утвержден новым президентом "АвтоВАЗа" на срок три года с момента вступления в силу его полномочий, следует из материалов тольяттинского предприятия.

РИА Новости http://ria.ru/economy/20131107/975360765.html#ixzz2woxyuF6G

Orm
23-03-2014, 22:54
Гледал съм ги как карат пичовете, и те също имат голяма заслуга за победите. Според мен обаче няма как състезателните КАМАЗ-и да са лоши машини, щом като печелят толкова много. Въпросът е, че руснаците си правят смесени предприятия, привличат водещи производители и усвояват нови технологии, щото техните са си изостанали. Важното е, че успяват /или поне до преди месец :death: успяваха/ да вървят напред, за разлика от нас, които сме в ЕС и пак не можем да ги привлечем.

http://kamaz.net/ru/investor/stock/jointstock/

Както в случая с камаз , така и в случая с лада имаме 2 примера за успешно сътрудничество, което води до резултати, от конфронтация още никой не е печелил.
А на нас ни трябва лидер , а не банда бездарници които само крадат и се плюят а външната ни политика е основана на целуването ту на един задник ту на друг.
Онзи ден 10ина минути гледах с какво се занимават в парламента (повече не издържах) , общо взето излиза един , казва вие сте виновни , вие сте лошите , после излиза другия и почва да обвинява тези , после реплика, дуплика и така до без край ... какво решаваха тези хора и какво обсъждаха не можах да разбера.

pavlin
23-03-2014, 23:04

И това не е вярно, платформата на новата лада Веста е разработка на Автоваз още от преди, т.н. Б концепция. Сътрудничеството в съвременното автомобилостроене е нещо съвсем нормално, примери много Нисан-Рено, Крайслер-Фиат и т.н.

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

Не основен , а един от малките акционери.

Кайо
23-03-2014, 23:10

Мерцедес си имаха свои представители преди , не знам сега дали имат де

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

:) И какво сега и Чагин ли е комунистически диктатор ?

Виж,ти поне си разбран и може и да ме разбереш,не отричам възможностите на Русия във всеки един аспект,истината е обаче,че са години назад в технологично отношение и без чужда намеса-сътрудничество със "Запада" няма лесно да смогнат...ако въобще смогнат.
Не слагам под един знаменател Русия и СССР,въпреки,че в Русия все още се усеща Съветското мислене,то и у нас още го има за жалост.
Не съм против Русия като страна и народ,против съм нейното величаене,против съм Руската и Съветска антибългарска политика до сега.Против съм Руският панславизъм.
Против съм разни задокеански разстроени балалайки които освен "Катюша" друга песен не знаят.

С теб сме имали разногласия и в темата за Третият райх,но никога не сме стигали до крайности в разногласията.

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 23:07 ----------

И това не е вярно, платформата на новата лада Веста е разработка на Автоваз още от преди, т.н. Б концепция. Сътрудничеството в съвременното автомобилостроене е нещо съвсем нормално, примери много Нисан-Рено, Крайслер-Фиат и т.н.

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

Не основен , а един от малките акционери.

Човекът е написал "един от основните акционери",ако 11% са малко то Даймлер наистина не са от основните акционери в КАМАЗ.

п.п....и лада както Веста се пише с голямо Л.
А и Лада Веста е базирана на платформата на концепта Лада Xray,а той от своя страна е....Nissan Juke...

dimitar_vd62
23-03-2014, 23:15
Космическите и военните технологии са единствените, където руснаците са на световно ниво. Така беше по времето на СССР, така е и сега. Обаче в случая не става дума за технологии, а по-скоро за рентабилност, защото корабът Союз от коя година е?! По-стар е от нас. Хубавото при него е, че е много по-евтин от совалката. Ако не беше така, американците щяха да си ползват техните технологии. При новата ситуация със сигурност ще се върнат към техните кораби възможно най-скоро.

Да бе Николай, стар е ама е сигурен.Освен това е по евтино да качиш космонавти с него отколкото със совалка.Принципно совалката е голям напредък, но малко си е изпреварила времето.Все пак е трудно да предвидиш кога ще се повреди нещо с повече от 2 млн части.Основния проблем е че технологиите се развиват неимоверно освен в една област - двигателите.Липсват мощни и леки двигатели.Сегашните ползват твърде много гориво и то само в едната посока.И съставлява над 80 процента от масата на кораба.Общо взето седиш върху бомба.Икато гръмне губиш и и хора и товар.Поради това и руснаците изоставиха Буран и американците се отказват от совалката и тенденцията е хора и товари да се пращат отделно докате не измислят ново задвижване.Единственото преимущество на совалката е че се приземява на летище близо до изходната точка, а корабите като Союз и Аполо се тръшват някъде и трябва да ги прибираш.И двата вида навлизат с висока скорост в атмосферата и нямат гориво да забавят, което ако го имаше би било добре защото ще отпадне тежката и капризна термична облицовка. И така с две думи в момента Русия почива на достиженията в космическата си програма на СССР.В момента трудно може да се нарече космическа държава.Жалко, но обективно погледнато е така, макар че викам за Русия фактите са си факти. - http://www.buran.ru/htm/str220.htm

Баси колко сте изписали не мога смогна да чета.

Orm
23-03-2014, 23:28
Виж,ти поне си разбран и може и да ме разбереш,не отричам възможностите на Русия във всеки един аспект,истината е обаче,че са години назад в технологично отношение и без чужда намеса-сътрудничество със "Запада" няма лесно да смогнат...ако въобще смогнат.
Не слагам под един знаменател Русия и СССР,въпреки,че в Русия все още се усеща Съветското мислене,то и у нас още го има за жалост.
Не съм против Русия като страна и народ,против съм нейното величаене,против съм Руската и Съветска антибългарска политика до сега.Против съм Руският панславизъм.
Против съм разни задокеански разстроени балалайки които освен "Катюша" друга песен не знаят.

С теб сме имали разногласия и в темата за Третият райх,но никога не сме стигали до крайности в разногласията.

Ами аз не виждам смисъл от крайностите.... А споровете са нещо много полезно, и не един или два пъти съм разбирал и откривал нови неща за себе си.
А за Русия , въпроса е там че аз разбирам руски и английски, гледал съм всяко едно изказване на Путин (не само за Украйна), никъде не казва че Русия е най - най, винаги казва че иска да се отнасят към тях като към равни и иска по тясно сътрудничество със "запада", ЕС винаги се дърпа (явно под натиска на САЩ). Нашите и западните медии за съжаление не отразяват тези неща. Като пример , гледам изказването на Путин за Крим пряко по руската телевизия , Путин казва - Крим винаги е бил и ще бъде на руснаците , украинците и татарите, след това отварям в CNN, изказването на Путин спира на Крим е бил и ще бъде на руснаците, и от долу заглавие, "Путин каза че Крим винаги е бил и ще бъде руски".
Точно тези мръсни номера не ми харесват . От друга страна пък ми хареса как Путин буквално спаси хиляди хора в Сирия , каквото и да си говорим, това са живи хора , майки бащи и деца .... Харесва ми че направиха за хората инвалиди такава паролимпияда , каквато едва ли някой ще направи за тях , дори както по рано писах , финансираха и публика за да не се състезават в празни стадиони и писти (Ние естествено не го видяхме, защото това показва Русия в добра светлина , а Путин сега трябва да изглежда като Хитлер).
Защо се прави това? Защо не оставят хората и държавите им на мира и да си гледат техните финансови балони ? Да си бомбардират емирствата и да вкарат там "демокрацията" си. И последно, ако преди не бях съвсем сигурен в отношението на САЩ към ЕС, то след онова "Fuck the EU" на госпожа Ноланд вече нямам съмнения...
Аз съм за съюз ЕС+Русия+Китай и според мен резултатите ще са фантастични дори и за нас.

Ето малко руски офроад да се кефите , а хората са на работа и сигурно не са я чували тази дума :) http://www.youtube.com/watch?v=fxkqmnnYy8E

pavlin
23-03-2014, 23:40
п.п....и лада както Веста се пише с голямо Л.
А и Лада Веста е базирана на платформата на концепта Лада Xray,а той от своя страна е....Nissan Juke...

Напомним, платформа Lada В – это почти полностью вазовская разработка, по некоторым сведениям, в ее основе лежит «тележка» от нереализованного «проекта С». Предположительно, от «проекта С» новой модели достанется и разрабатывавшийся в его рамках двигатель объемом 1,8 л. Судя по многочисленным фото в Интернете прототипов (причем уже в облегченном камуфляже), раскатывающих по разбитым дорогам Тольятти, работа над новинкой вышла на заключительный этап.

Orm
23-03-2014, 23:40
Да бе Николай, стар е ама е сигурен.Освен това е по евтино да качиш космонавти с него отколкото със совалка.Принципно совалката е голям напредък, но малко си е изпреварила времето.Все пак е трудно да предвидиш кога ще се повреди нещо с повече от 2 млн части.Основния проблем е че технологиите се развиват неимоверно освен в една област - двигателите.Липсват мощни и леки двигатели.Сегашните ползват твърде много гориво и то само в едната посока.И съставлява над 80 процента от масата на кораба.Общо взето седиш върху бомба.Икато гръмне губиш и и хора и товар.Поради това и руснаците изоставиха Буран и американците се отказват от совалката и тенденцията е хора и товари да се пращат отделно докате не измислят ново задвижване.Единственото преимущество на совалката е че се приземява на летище близо до изходната точка, а корабите като Союз и Аполо се тръшват някъде и трябва да ги прибираш.И двата вида навлизат с висока скорост в атмосферата и нямат гориво да забавят, което ако го имаше би било добре защото ще отпадне тежката и капризна термична облицовка. И така с две думи в момента Русия почива на достиженията в космическата си програма на СССР.В момента трудно може да се нарече космическа държава.Жалко, но обективно погледнато е така, макар че викам за Русия фактите са си факти. - http://www.buran.ru/htm/str220.htm

Баси колко сте изписали не мога смогна да чета.

На МКС основният модул е руски...

dimitar_vd62
23-03-2014, 23:42
На МКС основният модул е руски...

Руски е:grin:МКС не е по силите на една държава.

nikolaaaay
24-03-2014, 00:38
Всички модули са международни. От двата руски модула, единият е собственост на НАСА, а другият е пълен с оборудване на НАСА. Всичките построени от европейците модули са собственост на НАСА. Японският модул си е японски. Ако някой го интересува това изобщо.

Кайо
24-03-2014, 00:39
Напомним, платформа Lada В – это почти полностью вазовская разработка, по некоторым сведениям, в ее основе лежит «тележка» от нереализованного «проекта С». Предположительно, от «проекта С» новой модели достанется и разрабатывавшийся в его рамках двигатель объемом 1,8 л. Судя по многочисленным фото в Интернете прототипов (причем уже в облегченном камуфляже), раскатывающих по разбитым дорогам Тольятти, работа над новинкой вышла на заключительный этап.
Платформа B-BO

Модификация платформы Nissan B с удлиненной колесной базой, которая используется при производстве бюджетных автомобилей Renault и Lada имеет индекс B0. Платформу B0 начали проектировать в 1998 году и в 2004 году был представлен первый автомобиль Renault на данной платформе — Renault Logan. Сейчас данная платформа является основной платформой Renault-Nissan для производства автомобилей B-класса. Главный плюс платформы B0 заключается в том, что используя данную платформу, можно производить крайне широкий ряд моделей — от небольших легковых автомобилей до коммерческих и внедорожников.

В настоящее время платформа B-B0 используется при производстве следующих автомобилей:
2004 — Renault Logan
2007 — Renault Sandero
2010 — Renault Duster
2012 — Dacia Lodgy
2012 — Dacia Dokker
2012 — Lada Largus

Также платформа Renault-Nissan B-B0 используется при производстве следующих автомобилей марки Nissan:
2003 — Nissan Cube? (GZ11)
2004 — Nissan Tiida / Versa первого поколения (2004—2010)
2005 — Nissan Bluebird Sylphy (G11)
2005 — Nissan Note
2005 — Nissan Wingroad (Y12) / Nissan AD третьего поколения
2006 — Nissan Livina Geniss
2009 — Nissan NV200
2012 — Nissan Almera

Orm
24-03-2014, 00:54
Ами ето http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D 0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0 %B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0% B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F - Ако погледнете таблицата , ще видите за какво говорех.
Руските модули не са 2 а са 7

pavlin
24-03-2014, 01:21
Платформа B-BO

Модификация платформы Nissan B с удлиненной колесной базой, которая используется при производстве бюджетных автомобилей Renault и Lada имеет индекс B0. Платформу B0 начали проектировать в 1998 году и в 2004 году был представлен первый автомобиль Renault на данной платформе — Renault Logan. Сейчас данная платформа является основной платформой Renault-Nissan для производства автомобилей B-класса. Главный плюс платформы B0 заключается в том, что используя данную платформу, можно производить крайне широкий ряд моделей — от небольших легковых автомобилей до коммерческих и внедорожников.

В настоящее время платформа B-B0 используется при производстве следующих автомобилей:
2004 — Renault Logan
2007 — Renault Sandero
2010 — Renault Duster
2012 — Dacia Lodgy
2012 — Dacia Dokker
2012 — Lada Largus

Также платформа Renault-Nissan B-B0 используется при производстве следующих автомобилей марки Nissan:
2003 — Nissan Cube? (GZ11)
2004 — Nissan Tiida / Versa первого поколения (2004—2010)
2005 — Nissan Bluebird Sylphy (G11)
2005 — Nissan Note
2005 — Nissan Wingroad (Y12) / Nissan AD третьего поколения
2006 — Nissan Livina Geniss
2009 — Nissan NV200
2012 — Nissan Almera

Новая Lada Vesta, которая придет на смену семейству Priora, встанет на конвейер в конце 2015 года. Об этом сообщил президент ОАО "АвтоВАЗ" Бу Инге Андерссон.
По словам главы отечественного автогиганта, в настоящее время ведутся работы по подготовке новой модели к серийному производству. При этом первый этап модернизации сборочной линии на главном конвейере уже проведен.
Как уточняет пресс-служба АвтоВАЗа, в основе новой Vesta лежит универсальная платформа Lada B, сконструированная специалистами тольяттинского предприятия. Что же касается дизайна автомобиля, то он будет выполнен в стиле нашумевшего концепта Lada X-Ray, представленного на Московском международном автосалоне в 2012 году (на фото внизу).

Платформите ЛадаВ и Нисан В-В0 са различни.

Orm
24-03-2014, 12:28
http://bgvestnik.co.uk/lifestyle/bold-statement-of-mep-from-belgium-laurent-louis-startled-western-europe/

nikolaaaay
24-03-2014, 18:19
http://bgvestnik.co.uk/lifestyle/bold-statement-of-mep-from-belgium-laurent-louis-startled-western-europe/
Колко много правописни грешки, направо ужаст :mr-t: Къде го намери това сайтче.
Иначе за дупитата, има си мнение човека - изказал си го е. Няма лошо. Във всяка държава има радикално мислещи гласоподаватели, а идват избори и трябва да се влиза пак у загнилия европарламент.

pavlin
24-03-2014, 19:09
Още една подробност за която не се съобщава. Новото украинско правителство подписа политическо споразумение с ЕС но не и икономическо. Без икономическата част споразумението е невалидно. Е нали за това се бориха, защо се отказват. Това ако не е лицемерие здраве му кажи.

Orm
24-03-2014, 21:32
Общо взето това е борбата .....

http://eurasian-integration.org/sites/default/files/styles/large/public/field/image/karta_flag_evraziyskogo_soyuza.jpg

dimitar_vd62
24-03-2014, 21:41
И не само, черешката на тортата за Путин щял да бъде Северния полюс.Справка - еврейчето Паси. - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-naprezhenieto-v-krim/solomon-pasi-za-rusiia-na-putin-i-zapada-6007975?page=3#commentsContainer

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Колко много правописни грешки, направо ужаст :mr-t: Къде го намери това сайтче.
Иначе за дупитата, има си мнение човека - изказал си го е. Няма лошо. Във всяка държава има радикално мислещи гласоподаватели, а идват избори и трябва да се влиза пак у загнилия европарламент.

Бе грешки, то у нашия форум няма сякаш.И децата знаят за отношенията на САЩ със Осама.Кое не е така.

Orm
24-03-2014, 21:46
И не само, черешката на тортата за Путин щял да бъде Северния полюс.Справка - еврейчето Паси. - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-naprezhenieto-v-krim/solomon-pasi-za-rusiia-na-putin-i-zapada-6007975?page=3#commentsContainer

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Бе грешки, то у нашия форум няма сякаш.И децата знаят за отношенията на САЩ със Осама.Кое не е така.

Тоя ревльо ми е противен .....

dimitar_vd62
24-03-2014, 23:14
Хм...май не са толкова скарани. - http://www.nasa.gov/index.html

Я малко се разходете из МКС. http://www.nasa.gov/externalflash/ISSRG/

pavlin
24-03-2014, 23:52
Новите демократи в Украйна показват на какво са способни.

http://m.youtube.com/watch?v=6RxSzSWbcxo

Orm
25-03-2014, 00:38
Новите демократи в Украйна показват на какво са способни.

http://m.youtube.com/watch?v=6RxSzSWbcxo

На чист руски а?!? Май украинския е само за пред камерите......

pavlin
25-03-2014, 05:30
Хайде за да не се подвеждаме от невежеството на някои хора да покажем и нещо за руското медицинско оборудване.

http://www.optimed.ru
http://www.electronxray.com/equipment/rentgenodiagnosticheskie_apparaty/

---------- Post added at 03:30 ---------- Previous post was at 03:22 ----------

На чист руски а?!? Май украинския е само за пред камерите......

Много ми е интересно тази върти опашка как ще хване оръжието или има пред вид войската където би трябвало да се ръководи по странните и разбирания.
Интересно какво казва за близо 7-8 милиона руснаци в Източна Украйна. Ще трябва казва да ги унищожим с ядрено оръжие. Това са абсолютно безскруполни личности където се изкарват борци за човешки права и т.н.

ecotronic
25-03-2014, 10:19
Хайде за да не се подвеждаме от невежеството на някои хора да покажем и нещо за руското медицинско оборудване.

http://www.optimed.ru
http://www.electronxray.com/equipment/rentgenodiagnosticheskie_apparaty/[COLOR="Silver"]

Хайде да си извадим главата от зад***а и да започнем да мислим.

Къде е оптимед-точка-ру в тази класация (http://www.mddionline.com/article/top-40-medical-device-companies)?

Orm
25-03-2014, 13:02

Къде е оптимед-точка-ру в тази класация (http://www.mddionline.com/article/top-40-medical-device-companies)?

Трябваше и една таблица с БВП да качиш :)

Човека ти казва че и там се работи , с какво те засегна толкова ?!?!?!?

---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

Упс, май първия си замина - http://itar-tass.com/proisshestviya/1072509

ecotronic
25-03-2014, 13:12
Трябваше и една таблица с БВП да качиш :)

Човека ти казва че и там се работи , с какво те засегна толкова ?!?!?!?

---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

Кой, каквото има да казва, да го прави без да раздава квалификации на хората.

Orm
25-03-2014, 13:14
Кой, каквото има да казва, да го прави без да раздава квалификации на хората.

Че това при вас е традиция вече , без това форума ще си загуби своя чар и колорит :)

pavlin
25-03-2014, 13:50

Не казвам, че са най-големите а че правят оборудване на световно ниво. Този сектор в Русия е един от най-бързо развиващите се в сферата на високите технологии. В коментара си нямах пред вид теб, с теб може да се спори конструктивно.

---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:41 ----------

Този отдавна беше ясен.

ecotronic
25-03-2014, 13:56
Не казвам, че са най-големите а че правят оборудване на световно ниво. Този сектор в Русия е един от най-бързо развиващите се в сферата на високите технологии. В коментара си нямах пред вид теб, с теб може да се спори конструктивно.

OK. Извинявам се.

Аз не отричам това, че руснаците вече създават конкурентноспособни продукти.

Ще им коства доста усилия да компенсират пропуснатото, но се надявам да успеят.

Чуждите компании станаха много мощни. Те не просто произвеждат качествени продукти, но имат и вече изградени редица непреки стратегии за завладяване на пазара. Налагат стандарти, технически концепции и идеологии. Създават мрежи от образователни програми.

Накратко - това са едни много мащабни действия с които дори и на една страна с много ресурси и е трудно да се конкурира.

Maximus
25-03-2014, 14:27
ЗАЩО РУСОФОБИТЕ МРАЗЯТ ПУТИН?

За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. – тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата е промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава – а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел – 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември – на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше – и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли – около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли – 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава – от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин – чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но… има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия – единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални…
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници – на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха – но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници – но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв – и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ – и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея – тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим – само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва…
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята – и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

По материали от http://rublogers.ru/

Вярно ли е това?

Orm
25-03-2014, 14:45
:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:

Сякаш няма какво да се добави повече , можем да затваряме темата :)

BLUE1
25-03-2014, 14:48
ЗАЩО РУСОФОБИТЕ МРАЗЯТ ПУТИН?

Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. – тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата е промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава – а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел – 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември – на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше – и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли – около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли – 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава – от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин – чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но… има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия – единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални…
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници – на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха – но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници – но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв – и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ – и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея – тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим – само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва…
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята – и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

По материали от http://rublogers.ru/

Вярно ли е това?

Двата най-лесни за проверка достоверни "факта" са лъжа. Курса на рублата спрямо долара е 1$ за 36 rub и

Wheat Exports by Country in 1000 MT
Rank Country Exports (1000 MT)
1 United States 29,937.00
2 EU-27 25,000.00
3 Canada 23,000.00
4 Australia 19,500.00
5 Russian Federation 16,000.00
6 Ukraine 10,000.00

http://www.indexmundi.com/agriculture/?commodity=wheat&graph=exports

P.S. Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). И това не е вярно! http://www.tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual

pavlin
25-03-2014, 15:07
Данните са от 2012г. според мен. От тогава има малки изменения но като цяло това си е истината.

nikolaaaay
25-03-2014, 18:20
С теб не е възможно да се говори конструктивно, но въпреки това трябва да ти кажа, че подобни ендоскопи се произвеждат и в България. Фирмата, която ги прави, произвежда също и термо-визионни камери и уреди за нощно виждане, каквито в Русия не се правят /руските са от по-старо поколение/.
Чиповете за термовизионните камери естествено са западни, но ние сме 7 милионна държава, а руснаците са 143 милионна страна с ресурси...

nikolaaaay
25-03-2014, 19:09

Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност.

Тези неща се показват в цифри, а не разказвателно. Иначе подобен "анализ" може да се напише и за Хитлер. Той построи магистрали, инвестира във въздухоплаването и високите технологии, в строителството, хората живееха добре. Също увеличи военните разходи, унищожи сепаратистите и анексира територии от съседните държави, както и Путин. Въобще държавник от класа беше и г-н Хитлер. Поне до към 1942-43г.
Що се отнася до нарстването на заплатите в пъти и от 80 долара до 660 долара, ми това се случи и в България, но при нас бяха и под 80 долара през 1997г. и станаха към 600 долара през 2008г. Това е нормално. В другите държави от ЦИЕ растежът за този период беше и значително по-голям, отколкото в Русия, пък те дори нямат никакъв нефт и газ да изнасят за трилиони. Ние също.
В строителството и тук беше строителна площадка до 2008г. и цените вървяха нагоре. Това нищо не значи. Просто след края на социализъма и те и ние риехме дъното, а сега плуваме нагоре. Кой по-бързо, кой по-бавно.

Maximus
25-03-2014, 19:46
Тези неща се показват в цифри, а не разказвателно. Иначе подобен "анализ" може да се напише и за Хитлер. Той построи магистрали, инвестира във въздухоплаването и високите технологии, в строителството, хората живееха добре. Също увеличи военните разходи, унищожи сепаратистите и анексира територии от съседните държави, както и Путин. Въобще държавник от класа беше и г-н Хитлер. Поне до към 1942-43г.
Що се отнася до нарстването на заплатите в пъти и от 80 долара до 660 долара, ми това се случи и в България, но при нас бяха и под 80 долара през 1997г. и станаха към 600 долара през 2008г. Това е нормално. В другите държави от ЦИЕ растежът за този период беше и значително по-голям, отколкото в Русия, пък те дори нямат никакъв нефт и газ да изнасят за трилиони. Ние също.
В строителството и тук беше строителна площадка до 2008г. и цените вървяха нагоре. Това нищо не значи. Просто след края на социализъма и те и ние риехме дъното, а сега плуваме нагоре. Кой по-бързо, кой по-бавно.

Слабо!:)
Нищо лично, но това са реални данни.
Може би отричаш фактът, че западните икономики умело източват страните от бившия източен блок?
Аз работя в такава западна фирма и знам как се прави.:)
Виж само "сецнатите концесии" от Путин.
Знаеш ли колко фирми прецака Путин, те за това сега се заканват да му кълцат реномето. Особено британски фирми.

---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:42 ----------

Двата най-лесни за проверка достоверни "факта" са лъжа. Курса на рублата спрямо долара е 1$ за 36 rub и

Wheat Exports by Country in 1000 MT
Rank Country Exports (1000 MT)
1 United States 29,937.00
2 EU-27 25,000.00
3 Canada 23,000.00
4 Australia 19,500.00
5 Russian Federation 16,000.00
6 Ukraine 10,000.00

http://www.indexmundi.com/agriculture/?commodity=wheat&graph=exports

P.S. Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). И това не е вярно! http://www.tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual

Хаха, зависи как си го мериш. Отдолу излиза по-къс.
Руснаците харесват Путин, факт.

Orm
25-03-2014, 19:48
Къде са станали заплатите 600$ ??? Я пак....
Излез извън София и се опитай да си намериш работа за 400лв , и тогава пиши ;)

dimitar_vd62
25-03-2014, 20:02
Къде са станали заплатите 600$ ??? Я пак....
Излез извън София и се опитай да си намериш работа за 400лв , и тогава пиши ;)

Ако иска да дойде във Варна, за ел техник поне 500 лв трудно им измъкваш от устата, повечето искат три месеца изпитателен срок на минимална заплата пък после....Сещай се що се въртят едни и същи фирми в джобса.600$-хаха!Защо мислиш си стоя в къщи вместо да вземам 600 гущера.

BLUE1
25-03-2014, 20:19
Според НСИ средната работна заплата за страната е 919 лв. в общественият сектор и 820 лв. в частният.
Според Росстата средната работна заплата за Руската федерация е 23000 рубли или 906 лева.

И сега да попитам, що тяхната статистика да е по-правдива от нашата, и в техните форуми под тези данни масово пишат, че това не е вярно.

Русия не е Мека за БГ гастарбайтерите

Русия отдавна не е мястото, където отчаяните от безработицата у нас българи търсят работа и препитание. За разлика от бившия Съветски съюз, който навремето беше любима дестинация за нашите гастарбайтери, то в наши дни това направление е забравено от трудовите ни емигранти. Във времето на социализма само в република Коми работеха повече от 100 000 български работници. Тогава в съюза добре дошли бяха и нашите строители.

Днес пазарът на труда в Русия е коренно различен и вече не е Мека за сънародниците ни, решили да припечелят зад граница. Първата пречка пред тях е визовият режим, който действа между двете страни. За да започнат работа тук, българите трябва да получат

еднократна работна виза за срок от 90 дни

След това да получат разрешение за трудова дейност в страната и на базата на него да оформят във Федералната миграционна служба многократна едногодишна виза. Това е легалният път, който трябва да изминат нашите гастарбайтери. За да стъпят на него обаче, те трябва да намерят руски работодател, който да ги наеме на работа и да им помогне документално в оформянето на споменатите документи. За самия шеф това също е истинско предизвикателство – на първо място за споменатата професия или специалност трябва да има държавна квота за наемане на чужденци. Второ, съответната компания трябва да представи пред миграционните власти медицински справки, че гастарбайтерът не страда от заразни и инфекциозни болести. Освен това трудовият договор с чуждия работник или специалист се сключва за срок от 1 година, като той може многократно да бъде продължаван. Има професии, за които работодателят е длъжен да докаже, че

не е успял да намери подходяща кандидатура

сред местните граждани и затова е потърсил услугите на чужденец. В Русия българите, успели да преминат тази бюрократична процедура, са малцина. Това са предимно висококвалифицирани специалисти, като ярък пример за това е нашата сънародничка Сирма Готовац, която заема престижния пост на генерален директор на една от най-крупните руски застрахователни компании „УралСиб”. Тя влиза в рейтинга на сп. „Компания” на 20-те най-успешни жени в Русия.

Съвсем друга е ситуацията с нашенците, които имат и руско гражданство. Това са предимно българи, които навремето са сключили брак с рускини. За тях подобни проблеми с наемането на работа няма и

те имат всички права на руски граждани

Никой обаче не знае колко именно такива наши сънародници се трудят в Русия.

Третата категория българи тук извършват търговска дейност. Те регистрират търговско представителство на българска фирма, което им дава право да работят в страната. Обикновено освен подобно представителство нашенците регистрират и руска фирма, чрез която продават своите продукти или услуги на местния пазар. Това са предимно туристически компании, фирми от хранително-вкусовата и леката промишленост, машиностроенето, както и компании, предлагащи недвижими имоти в България. За тези предприемачи Центърът на промишлеността на Република България в Москва предлага преференциални условия за наемане на офиси и складове. В него в момента работят повече от 100 представителства на български фирми.
До 800 евро за работник, шефовете – с 23 бона
Работниците в Москва получават от 500 до 800 евро в месец, мениджърите в компаниите вземат между 3000 и 5000 евро, а заплатата на ръководителите на фирми тръгват от 10 000 евро и стигат до 1 млн. рубли, което са равнява на 23 000 евро.

Месечният доход на работещите на черно се движи между 200 и 400 долара, като работодателите не осигуряват на наемниците си жилище и социални осигуровки. За сравнение средната работна заплата в руската столица е около 1000 евро. Нелегалните работници се трудят предимно като улични чистачи, общи работници, строители. По данни на Федералната миграционна служба трудовите емигранти в столицата са около 800 000, но се предполага, че реалният им брой надхвърля 2 млн. души.

Що се касае до българските нелегални гастарбайтери в Русия, то информация за тях липсва. Според запознати обаче техният брой не е голям заради визовата бариера. Тук основната част нелегални работници са от бившите съветски републики Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан и др. Те влизат в Русия без визи и затова е по-лесно да се хванат да работят на черно. Що се касае до българите, подобна възможност имат основно нашите сънародници, които имат и руско гражданство. Обикновено нелегалните гастарбайтери в Москва вземат далеч по-ниски надници от официално назначените на трудов договор.

Законно наетите обаче след време получават пенсии и от Русия. Причината е, че страната ни има подписан договор за социална сигурност. Документът задължава двете страни взаимно да признават трудовия стаж, болничните и осигуровките на своите граждани, трудили се на територията на другата държава.

dimitar_vd62
25-03-2014, 20:53
Според НСИ средната работна заплата за страната е 919 лв. в общественият сектор и 820 лв. в частният.
......

Това къде бе, в коя България, брутна или нетна.

Maximus
25-03-2014, 20:57
Г-н Blue, недейте да забравяте, че заетостта в БГ е субсидирана. Заетост пряко обвързана с това, което реши ЕК. Управление, чрез фондове и директиви.
Г-н Blue, колко струва токът, парното, бензинът, дизелът и газът за руските домакинства, а водата?
Сравнението, което правите е безумно.

pavlin
25-03-2014, 21:13
С теб не е възможно да се говори конструктивно, но въпреки това трябва да ти кажа, че подобни ендоскопи се произвеждат и в България. Фирмата, която ги прави, произвежда също и термо-визионни камери и уреди за нощно виждане, каквито в Русия не се правят /руските са от по-старо поколение/.
Чиповете за термовизионните камери естествено са западни, но ние сме 7 милионна държава, а руснаците са 143 милионна страна с ресурси...

Ами дай да я видим коя е тази фирма и какво произвежда.

BLUE1
25-03-2014, 21:21
Г-н Blue, недейте да забравяте, че заетостта в БГ е субсидирана. Заетост пряко обвързана с това, което реши ЕК. Управление, чрез фондове и директиви.
Г-н Blue, колко струва токът, парното, бензинът, дизелът и газът за руските домакинства, а водата?
Сравнението, което правите е безумно.

Да, Максимус сравнението е безумно, как въобще мога да сравнявам живота в София, Пловдив, Варна с този в Москва, Санкт Петербург или Екатеринбург ......
Коя заетост в България е субсидирана? Как заетостта в България е обвързана с решенията на ЕК. Кое управление, на какво и как се извършва чрез фондове и директиви?!?!?!?!?! Пич, ти си ужасно некомпетентен, при нивото което демонстрираш е обидно за мен въобще да ти отговарям. :doctor:

nikolaaaay
25-03-2014, 21:35
Ако иска да дойде във Варна, за ел техник поне 500 лв трудно им измъкваш от устата, повечето искат три месеца изпитателен срок на минимална заплата пък после....Сещай се що се въртят едни и същи фирми в джобса.600$-хаха!Защо мислиш си стоя в къщи вместо да вземам 600 гущера.
Говорим за средни заплати. Не говорим за начална заплата от 500 или 600 лева. В много фирми началната заплата е ниска, за да може да се прецени дали човекът става или не. След това е друга.
Токът и водата са отделен въпрос. В САЩ също е евтин бензина и тока, но заплатите пак са си високи. Защото БВП на глава от населението там е 50 000 долара. В Русия беше 14 000 долара миналата година. Тази ще е по-малко заради обезценяването на рублата и намаляването на импорта от страна на ЕС.
Мен ме учудва факта, че БВП на Русия е близо 2 пъти по-висок от този на България, но заплатите явно не са 2 пъти по-високи. Според мен обяснението е само едно. Корупцията там е чудовищна и от нефта и газа се възползват само ограничен кръг хора.

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

източват страните от бившия източен блок?
Аз работя в такава западна фирма и знам как се прави.:)
Ами напусни ги тези колонизатори, да не ти пият кръвта. Или те държат насила да ти плащат заплата.

Orm
25-03-2014, 21:35
http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-26663168 -Новата звезда на Япония :)

Maximus
25-03-2014, 21:42
Да, Максимус сравнението е безумно, как въобще мога да сравнявам живота в София, Пловдив, Варна с този в Москва, Санкт Петербург или Екатеринбург ......
Коя заетост в България е субсидирана? Как заетостта в България е обвързана с решенията на ЕК. Кое управление, на какво и как се извършва чрез фондове и директиви?!?!?!?!?! Пич, ти си ужасно некомпетентен, при нивото което демонстрираш е обидно за мен въобще да ти отговарям. :doctor:

Не Ви карам да ми отговаряте.
Всички членки на ЕС функционират, спазвайки собственото си законодателство, в което пряко са транспонирани директивите на ЕС.
Вие започнахте да сравнявате Русия с БГ, не аз.:)
Пич?????????
Не Ви познавам, но явно не сте достатъчно добре възпитан.
Ако посетите някога Русия, отидете в някой православен храм и ще видите за какво възпитание и ред става дума вътре.

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

Говорим за средни заплати. Не говорим за начална заплата от 500 или 600 лева. В много фирми началната заплата е ниска, за да може да се прецени дали човекът става или не. След това е друга.
Токът и водата са отделен въпрос. В САЩ също е евтин бензина и тока, но заплатите пак са си високи. Защото БВП на глава от населението там е 50 000 долара. В Русия беше 14 000 долара миналата година. Тази ще е по-малко заради обезценяването на рублата и намаляването на импорта от страна на ЕС.
Мен ме учудва факта, че БВП на Русия е близо 2 пъти по-висок от този на България, но заплатите явно не са 2 пъти по-високи. Според мен обяснението е само едно. Корупцията там е чудовищна и от нефта и газа се възползват само ограничен кръг хора.

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

Ами напусни ги тези колонизатори, да не ти пият кръвта. Или те държат насила да ти плащат заплата.

Те вземат, защото им се дава.:)
Коментирам безпристрастно.

nikolaaaay
25-03-2014, 21:52
Ами дай да я видим коя е тази фирма и какво произвежда.
Сайтът им е много лош, но фирмата е добра.

http://www.optixco.com/bg/m/products/50/92

dimitar_vd62
25-03-2014, 21:57

Значи, на последната ми работа средната заплата беше 1600 лв/по думите на изп-директор/.Последната ми заплата, моята и на колегите беше 618 лв.При положение че имаше 50-52 души в производството/ако така може да се нарече/ които вземаха такива заплати и още 30 - на души управленци и администрация с нам какви заплати/станаха ясно по-късно/ае смятай да ми я докараш на 1600лв.

И естествено след 2-3 месеца преценяват че не стааш:roll2:Не ми разправяй приказки от 1001 нощ.

BLUE1
25-03-2014, 22:00
Значи, на последната ми работа средната заплата беше 1600 лв/по думите на изп-директор/.Последната ми заплата, моята и на колегите беше 618 лв.При положение че имаше 50-52 души в производството/ако така може да се нарече/ които вземаха такива заплати и още 30 - на души управленци и администрация с нам какви заплати/станаха ясно по-късно/ае смятай да ми я докараш на 1600лв.

И естествено след 2-3 месеца преценяват че не стааш:roll2:Не ми разправяй приказки от 1001 нощ.

А защо смяташ, че в Русия не е същата история?

Orm
25-03-2014, 22:05

Аз смятам така защото имам много приятели от там..... И познай , не ходя аз на гости на тях всяка година... обратното е. Въпреки че взимам добра заплата за Бг

Кайо
25-03-2014, 22:11
.....истината е,че наистина заплатите в България са ниски.

dimitar_vd62
25-03-2014, 22:14

По същата причина като Orm, няма такъв филм 3 месеца на минимална и договор след това АКО те харесат.Те поради такива и подобни причини господа "демократите" не харесват Путин, че наложи ред.

BLUE1
25-03-2014, 22:31
Аз смятам така защото имам много приятели от там..... И познай , не ходя аз на гости на тях всяка година... обратното е. Въпреки че взимам добра заплата за Бг

Твоите приятели са от Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург или друг голям град. Да, там заплатите са високи, обикновен работник взима до 800 евро, което му позволява да се чувства богат в дестинации като нашето черноморие, само, че в нашите курорти и безработните англичани се чувстват богати със социалните си помощи. Само, че твоите приятели не могат и да препарят до някой класен бар в Москва ако не са част от олигархията или от най-близкото и обкръжение. Русия е страна на крайностите, лукс и богатство каквото може да видиш там не се и доближава до местните баровци, но мизерията е тотална, не по степен , а по необхватност, и мизерстващите не са мангали, а са нормални хора......Сигурен съм, че ако трябва да избираш къде да емигрираш няма да избереш Русия. Но какво говоря, тоя титан на безусловната любов към Русия- Павлин е обрекъл рода си на американизиране... ако не вярваш на мен, повярвай на него.

nikolaaaay
25-03-2014, 22:48

А, в Русия викаш, всички взимат по 660 долара. Нали се сещаш, че когато на нефтените платформи има заплати от по 150к долара, по твои думи, а средната заплата в страната си е пак 660 долара, то има доста хора, които взимат под 660 долара. Какви приказки от 1001 нощ. Така е във всяка държава. Даже и през соц-а беше така. Майка ми взимаше към 150 лева, а баща ми - 700.

---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

По същата причина като Orm, няма такъв филм 3 месеца на минимална и договор след това АКО те харесат.Те поради такива и подобни причини господа "демократите" не харесват Путин, че наложи ред.
Редът е само привиден. Ако паднат цените на петрола или ЕС намали по-драстично вноса на руски суровини, редът много бързо ще се изпари.

pavlin
25-03-2014, 22:50
Сайтът им е много лош, но фирмата е добра.

http://www.optixco.com/bg/m/products/50/92

Лошо няма че има такива фирми, трябва даже да са повече. Разликата е че в Русия развитието на високите технологии е държавна политика и резултатите няма как да не дойдат.

Orm
25-03-2014, 22:52
Твоите приятели са от Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург или друг голям град. Да, там заплатите са високи, обикновен работник взима до 800 евро, което му позволява да се чувства богат в дестинации като нашето черноморие, само, че в нашите курорти и безработните англичани се чувстват богати със социалните си помощи. Само, че твоите приятели не могат и да препарят до някой класен бар в Москва ако не са част от олигархията или от най-близкото и обкръжение. Русия е страна на крайностите, лукс и богатство каквото може да видиш там не се и доближава до местните баровци, но мизерията е тотална, не по степен , а по необхватност, и мизерстващите не са мангали, а са нормални хора......Сигурен съм, че ако трябва да избираш къде да емигрираш няма да избереш Русия. Но какво говоря, тоя титан на безусловната любов към Русия- Павлин е обрекъл рода си на американизиране... ако не вярваш на мен, повярвай на него.

Това че няма да тръгна към Русия , не бих казал ... при определени условия бих, просто не обичам студа :)
А иначе моите приятели наистина повечето са от по големите градове , но , на север заплатите не са им по малки от тези в Москва защото взимат освен заплата и вредни за това че живеят там. Преди няколко години работех в една туристическа фирма имахме 3 групи деца от Норилск , за по 45 дена.... Крайния изток също е добре защото е близко до Китай и Япония , Урал ... ами това е много развит район. Може би най бедни (като регион) са кавказците там . Абе общо взето ако си руснак в Русия и си решил да растеш имаш всички възможности за това...
А алкохолиците са си алкохолици , ти за тях сигурно говориш че мизерстват... така е , на тях само водичка им трябва

dimitar_vd62
25-03-2014, 23:05
А, в Русия викаш, всички взимат по 660 долара. Нали се сещаш, че когато на нефтените платформи има заплати от по 150к долара, по твои думи, а средната заплата в страната си е пак 660 долара, то има доста хора, които взимат под 660 долара. Какви приказки от 1001 нощ. Така е във всяка държава. Даже и през соц-а беше така. Майка ми взимаш към 150 лева, а баща ми - 700.

Това за 150 бона имаше друг смисъл ама кажи на коя българска платформа вземат поне 15000.Има там една в морето.Като сравняваш Москва с останалата русия, същото е София Варна.Ако това проучване е правено в София съгласен съм, ама не ми говорете за средна заплата в страната.Иначе на колегата на жена ми контракта му свърши миналата година и сега е в ЮАР, на същата позиция за малко повече пари.Ма халал да са му учи много само сертификатите му пред ЛОЙД и не знам какви други са за 25 к евро.Тука повече от 1500 лв не можа да вземе.Е как в изостанала Русия дават пари като в ЮАР, а тука на подобна длъжност не може.Тука си е експлоатация и далавера.На нищо друго не се крепим.

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Лошо няма че има такива фирми, трябва даже да са повече. Разликата е че в Русия развитието на високите технологии е държавна политика и резултатите няма как да не дойдат.

Едната камера е маде ин Индия.Няма да се учудя ако само сглобяват с готови части и компоненти.

ivan dimitrov
25-03-2014, 23:07
Е как в изостанала Русия дават пари като в ЮАР, а тука на подобна длъжност не може.Тука си е експлоатация и далавера.На нищо друго не се крепим.

Много просто - 1 платформа, 1000 кандидата за работа.
Оттатьк - 1000 платформи,1 кандидат.
Пресилено е разбира се, опитвам да обясня очевидното.

dimitar_vd62
25-03-2014, 23:21
Много просто - 1 платформа, 1000 кандидата за работа.
Оттатьк - 1000 платформи,1 кандидат.
Пресилено е разбира се, опитвам да обясня очевидното.

1 платформа 1000 кандидата - вземаш тоя дет ще ти върши работа за най малко пари.И на 1000 платформи има 1000 кандидати ама там ти гледат кетапите и затва дават пари.Дават ама и искат.Тука искат ама не дават и затова миналото лято като ползвах услугите на три фирми, за врата, дограма и щори дойдоха едни дето говорят неправилен български пък тези с врата кажи-речи половината работа аз си свърших.

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:18 ----------

Айди някой да обобщи и отворете друга тема че ми писна.И с по малко цифри.

pavlin
26-03-2014, 00:06
Обобщението е че не можаха да чопнат Севастопол от руснаците. Другото е че Русия се развива икономически и технологически и няма нищо лошо България да сътрудничи с нея на всяко едно ниво. Нашите политици да гледат интереса на нацията а не да повтарят като папагали това което им наредят от тази или онази централа.

ivan dimitrov
26-03-2014, 00:22
1 платформа 1000 кандидата - вземаш тоя дет ще ти върши работа за най малко пари.
И утре като избяга - не ти дреме, има още 999.
При ония има и синдикати на всичко отгоре.
тук много малко неща са както трябва, за това и не сме база за сравнение.

dimitar_vd62
26-03-2014, 00:30
И утре като избяга - не ти дреме, има още 999.
При ония има и синдикати на всичко отгоре.
тук много малко неща са както трябва, за това и не сме база за сравнение.

И ний имаме бе, нали затуй съм безработен.Щото се съгласяват с бизнеса вместо да ти защитават интересите.Не ща да ги чуя повече.