PDA

View Full Version : Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

fade
02-06-2014, 22:24
Ударили са с касетъчна бомба ... в населено място! Тия направо са за Хага барабар с новият си президент!
18+ (https://www.youtube.com/watch?v=05m9gLftj5M) - предупреждавам не е за слабохарактерни видеото и сигурно скоро ще го махнат от тубата
На пилотите им давали по 800$ на излитане по данни от мои украински приятели (разбира се не го приемам за чиста монета) Както знаете колеги първата жертва на войната това е истината.
Тъжна работа, направо трагична! :(
Мисля че Россия трябва да направи както в Либия направиха "дерьмократите" затворена за полети зона над Луганск и Донецк за да спрат да стрелят в населени места с оръжия за масово поразяване и да ползват авиация.

stu
02-06-2014, 23:22
Сега очаквам някой пак да каже, че това е манипулация на Путинските средства за масова информация.Къде е НАТО да защити хората и да бомбандира Киев питам аз и отговор не чакам.Може би това е част от новите хамерикано фашистки ценности.Усещате ли как все по близо да нас се развиват действията.За спирането на южен поток ще се хвърлят всички средства, и ето ви един повод........................

dimitar_vd62
03-06-2014, 00:46
Мда, демокрация...Ирак, Либия, Сирия,Украйна...какво всъщност носи САЩ и ЕС.
Гърция е изявила готовност Южен поток до мине през нейна територия, а ние ще си купуваме газ от посредници и щи плюем Русия.

ecotronic
03-06-2014, 01:05
Стига с това "ЕС и САЩ". ЕС бе създаден с цел да противостои на другите мощни икономики, в. т.ч. и тази на САЩ. Гърция не е ли член на ЕС? Нея няма ли да я бият през пръстите?
Сега някак се говори само затова, че според ЕС ние нарушаваме законите и решенията на общността, но малко се говори за други обстоятелства "против" строежа, които ЕС изтъква.

RPWWD
03-06-2014, 19:49
Ударили са с касетъчна бомба ... в населено място! Тия направо са за Хага барабар с новият си президент!
18+ (https://www.youtube.com/watch?v=05m9gLftj5M) - предупреждавам не е за слабохарактерни видеото и сигурно скоро ще го махнат от тубата
На пилотите им давали по 800$ на излитане по данни от мои украински приятели (разбира се не го приемам за чиста монета) Както знаете колеги първата жертва на войната това е истината.
Тъжна работа, направо трагична! :(
Мисля че Россия трябва да направи както в Либия направиха "дерьмократите" затворена за полети зона над Луганск и Донецк за да спрат да стрелят в населени места с оръжия за масово поразяване и да ползват авиация.

Нещо си се объркАл, никаква касетъчна бомба не е, ами ония лауреати "братушките" са цъфнали блока с "Игла", докато са се опитвали да уцелят прелитащият аероплан ;-)
Отдавна се каня да те питам, защо пишеш Россия, а не Русия, все пак сме в България, пишем в български форум и т.н. Да не би да си руснак?

fade
03-06-2014, 21:14
Объркал съм се, ама и Вие сте се объркал като слушате официалната позиция на хунтата!

Има доклад на ОБСЕ вече какво е! (http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1235874)

Има и събрани останки и осколки.
http://cs7011.vk.me/c7005/v7005216/18082/BKMLaBx3N3Q.jpg

http://forum.boinaslava.net/attachment.php?attachmentid=24941&d=1401738321

Не е касетъчна бомба а НУРС залп което е почити същото!
Първите реакции от видеото за пораженията бяха като на касетна бомба. Много си приличат със залп от НУРС затова и хората (дори и по военните форуми) се бяха подвели.
Няма значение, това да изстреляш НУРС залп в населено място посред бял ден е също толкова подсъдно както да използваш и касетъчна бомба.
Ще ми се да кажа че пиша Россия от уважение към тази велика държава, но това няма да е съвсем вярно. Правя го неволно тъй като вечер общувам с моите приятели в Украйна на руски и понякога явно го правя по инерция. Това обаче, че се забелязва не е добре (въпреки че ми харесва), ще трябва да се коригирам тъй като явно дразни, но пък и не обещавам. Всъщност не ми пука за мнението Ви! :tooth:
Пускам тези постове не заради Вас, а заради хора които искат и могат да чуят и другата страна и се опитват да имат собствено мнение изградено на по широк мироглед.

dimitar_vd62
03-06-2014, 21:21
Мислиш ли че "Игла" може да направи такъв взрив.http://www.youtube.com/watch?v=9S_2XlqgQOY

ecotronic
03-06-2014, 21:42
Колкото и внимателно да гледам надясно, където би трябвало да е въздушната траектория, нищо не виждам.
Смятам, че не става въпрос за нищо пуснато от въздуха.
Това нещо, каквото и да е то, е изстреляно наземно от зоната на парка.

fade
03-06-2014, 21:46
Колега не се занимавайте! Най-вероятно колегата не е виждал истинско оръжие в живота си... просто някакви смешни напъни за демонстрация на позиция и компетентност.
Сега само гледайте как ще почне да твърди, че е виждал и че ние няма как да знаем той какво е виждал и какво не. :tooth:

Те затова там 300-400 опълченците в Славянск ги правят криви тия от десен сектор щото срещу служили в армията 40 годишни мъже а някой от тях воювали в истински войни пращат някакви дечурлига дето още имат мляко покрай устата. Великата Украинска национална гвардия търпи много сериозни загуби... и скоро това ще излезе на яве и ще плачат много майки на тези деца с промити мозъци. Трагедията е голяма... направо неописуема.

dimitar_vd62
03-06-2014, 21:47
Ами не виждаш треактория защото ракетния двигател гори секунди после по инерция.Достатъчно клипове има, гледай.Точно ако е истреляно наземно би трябвало да има следа.Предполагам руски командос го е истрелял, няма друг начин.

ecotronic
03-06-2014, 21:54
Ами не виждаш треактория защото ракетния двигател гори секунди после по инерция.Достатъчно клипове има, гледай.Точно ако е истреляно наземно би трябвало да има следа.Предполагам руски командос го е истрелял, няма друг начин.

Покажи на някой от многото клипове, къде се вижда нещо да влиза в парка от въздуха. Ако е ракета, дори и с неработещ двигател трябва да се види.
А никакъв проблем да се изстреля от шубраците.

fade
03-06-2014, 22:00

Колега не се занимавайте с дървени философи, те са по компетентни даже и от военните експерти на ОБСЕ!
:tooth:

Кайо
03-06-2014, 22:00
Объркал съм се......

.....да бе,само у 4 поста.:baby_bringin:

fade
03-06-2014, 22:05
.....да бе,само у 4 поста.:baby_bringin:

Колега вече е късно, пили сте повечко, глътнете си хапченцата и лека нощ!
Неадекватните Ви написани на опит за сленг постове не са ми интересни!

Кайо
03-06-2014, 22:12
Колега вече е късно, пили сте повечко, глътнете си хапченцата и лека нощ!
Неадекватните Ви написани на опит за сленг постове не са ми интересни!

Не сме колеги,аз съм безработник,не съм пил,апове не рупам,а мнението и интересите ти са ми е през к.ра.

dimitar_vd62
03-06-2014, 22:20
Покажи на някой от многото клипове, къде се вижда нещо да влиза в парка от въздуха. Ако е ракета, дори и с неработещ двигател трябва да се види.
А никакъв проблем да се изстреля от шубраците.

Не знам как ще видиш такъв малък обект движещ се със 400 м/с.Ако се истреля ат шубраците трябва да има облак дим от стартовия двигател.

Основные характеристики:
- дальность применения дальность/[/b]высота – 6000/до 3500 метров;
- скорость поражаемых объектов навстречу/вдогон – 400/320 м/с;
- вес 19 килограмм;
- калибр боеприпаса – 72 мм;
- вес БЧ – 2.5 килограмма;
- вес ракеты 11.7 килограммов;
- перевод к боевому использованию – 13 секунд;
- обратный перевод – 30 секунд;

pavlin
04-06-2014, 22:14
Не знам как ще видиш такъв малък обект движещ се със 400 м/с.Ако се истреля ат шубраците трябва да има облак дим от стартовия двигател.

Основные характеристики:
- дальность применения дальность/[/b]высота – 6000/до 3500 метров;
- скорость поражаемых объектов навстречу/вдогон – 400/320 м/с;
- вес 19 килограмм;
- калибр боеприпаса – 72 мм;
- вес БЧ – 2.5 килограмма;
- вес ракеты 11.7 килограммов;
- перевод к боевому использованию – 13 секунд;
- обратный перевод – 30 секунд;

Има достатъчно много доказателства че е бомбандирано със самолети, даже показаха ракети забити в земята със точния калибър и модел. Днес опълченците са свалили два самолета и три хеликоптера.

dimitar_vd62
04-06-2014, 22:43
Павлине, върни се изчети постовете и ще разбереш за какво е спора.

Orm
05-06-2014, 12:31
Мнението на немците по въпроса - https://www.youtube.com/watch?v=Jp7oMx7ckH8
Още малко - https://www.youtube.com/watch?v=H94i73p9i1U#t=566
И още малко - https://www.youtube.com/watch?v=bhUU2WlcPw4

dimitar_vd62
09-06-2014, 20:43
Имаше мнения че в Русия убиват журналисти по поръчка на Путин и няма възмездие - http://www.moreto.net/novini.php?n=254037&c=03

Ха, ами сега. http://www.moreto.net/novini.php?n=254052&c=03 Каквно стана с правата на човека.Износът на война си е специалитет на САЩ.

ecotronic
09-06-2014, 21:50
Митак, това "Морето" е голема информационна агенция...колкото 2 по-малки :)

Можеш ли да посочиш оригиналното изявление:

"САЩ са категорично против призивите за разследване на действията на украинската армия в Новорусия и изисква да не се провеждат паралели с действията на опълченците. Това съобщи говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф."

че аз не успях да го намеря, пък някак съм отвикнал да вярвам на нашите медии.

dimitar_vd62
09-06-2014, 23:24
Митак, това "Морето" е голема информационна агенция...колкото 2 по-малки :)

Можеш ли да посочиш оригиналното изявление:

"САЩ са категорично против призивите за разследване на действията на украинската армия в Новорусия и изисква да не се провеждат паралели с действията на опълченците. Това съобщи говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф."

че аз не успях да го намеря, пък някак съм отвикнал да вярвам на нашите медии.

Това си е твой проблем, посочи ми обратното.

fade
10-06-2014, 09:28

От това по солидно доказателство в подкрепа на вашата теза здраве му кажи: (http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2014/06/227174.htm#UKRAINE)

QUESTION: Would the United States support calls for an investigation of alleged use of military aviation for bombings on the Ukrainian cities? We talked about it in the previous days you talked that you don’t have information on that. I’m referring to such alleged bombings in Luhansk which had led to civilian casualties and alleged use of bomb plot units and the military seizure of Slovyansk and other alleged crimes.

MS. HARF: You’re talking about by the Ukrainian Government?

QUESTION: Excuse me?

MS. HARF: Is that what you’re asking about? By the Ukrainian Government?

QUESTION: Yes.

MS. HARF: So I think – and I – look, I’ve gotten a lot of questions on this over the past few days, and yesterday I did a little bit of – we have no credible evidence to back up any reports about human rights violations by the Ukrainian Government. I also think that it’s really unacceptable to try to draw moral equivalence here between a country defending itself and its people and its buildings and its land and its territory from armed separatists backed by another government who are trying to sow chaos. There is just not an equivalence here, and to try to equate them I think is just fundamentally misreading the situation.

pavlin
10-06-2014, 17:37
Ето защо е драмата около Южен Поток и войната в Украйна. Американски компании купуват тръбите на Украйна. От една страна им спретнаха война и криза за да ги изкупят евтино от друга отстраняват конкуренцията. Този сценарий не ви ли е познат от Либия. Там беше заради нефта.

http://nreporter.info/комерсант-европейски-и-us-фирми-купува/

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

От това по солидно доказателство в подкрепа на вашата теза здраве му кажи: (http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2014/06/227174.htm#UKRAINE)

Цинизъм от висша степен. Нямали доказателства гадовете мръсни.

ecotronic
10-06-2014, 18:18

Нищо и на никого не държа да доказвам.

Единственото но което държа в случая, това е да получавам неизкривена информация.

Това означава неинтерпретирана информация от достоверни източници.

Умозаключенията мога и сам да си ги правя.

Противното се нарича манипулиране.

fade
10-06-2014, 18:23
Ами тя работата е ясна, ама има хора дето и с очите си да го видят няма да признаят истината... Отчайващо е положението между другото и сините и червените тинктанкове говорят едни и същи неща не са добре нещата.
Ето тука от последните дни на един червен тинктанк (http://glasove.com/interviuta/37723-valentin-vacev-nie-sme-kolonialna-strana-s-politicheski-marionetki) и на един син такъв (http://glasove.com/interviuta/37587-d-r-nikolaj-mihajlov-stanishev-shte-padne-no-dali-bsp-shte-stane) мненията.

Инак ситуацията с територията България е ясна... ами да си намерим някой дето освен да ни... такова от време на време да ни целува и да дава повече пари от другия. Така като гледам на къде вървят напоследък паричните потоци пак не сме случили на клиент ми се струва :tooth:

myato
10-06-2014, 18:45
http://m.youtube.com/watch?v=btgYE4IYjiE
Made in EU.

dimitar_vd62
10-06-2014, 18:50
Нищо и на никого не държа да доказвам.

Единственото но което държа в случая, това е да получавам неизкривена информация.

Това означава неинтерпретирана информация от достоверни източници.

Умозаключенията мога и сам да си ги правя.

Противното се нарича манипулиране.

Fade ти даде линка направо от кухнята, по твоята логика трябва да слушаме CNN или там който се смята за достоверен.След като цитират друга медия, защо трябва да го търся в оригиналния сайт.То между другото докато се ровех за доказателство, попаднах и на потвърждение от амариканска страна за инцидента с моряците от Доналд Кук, ама не го постнах че не ми се връща къмв старо спорове.Обаче мина време и си признаха.

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Ето защо е драмата около Южен Поток и войната в Украйна. Американски компании купуват тръбите на Украйна. От една страна им спретнаха война и криза за да ги изкупят евтино от друга отстраняват конкуренцията. Този сценарий не ви ли е познат от Либия. Там беше заради нефта.

http://nreporter.info/комерсант-европейски-и-us-фирми-купува/

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Цинизъм от висша степен. Нямали доказателства гадовете мръсни.

Това с тръбите в украйна вече го коментирахме, чети бе човек.

fade
10-06-2014, 21:09
Яааа... тия газови рубли чак в Бундестага стигнали! Сара Вагенкнехт ... даже и в червено е облечена! (https://www.youtube.com/watch?v=99w7GKmoi_A&feature=youtu.be) :tooth:

pavlin
10-06-2014, 21:56
Това с тръбите в украйна вече го коментирахме, чети бе човек.

Не знам какво сте коментирали, новината която посочих е от вчера и има общо с развитието по Южен Поток.

dimitar_vd62
10-06-2014, 22:14
Е, вчера та нямаше.Както и да е.От Русия сме зависими, но от САЩ получаваме съвети.Някъде мернах че тримата влъхви ни посъветвали да купим американски истребители, стари естествено.

fade
10-06-2014, 22:47
Абе аз не мога да разбера колко трябва да си глупав за да купиш трета ръка F16 на по 100 години с почити свършил ресурс на планера, когато има съвсем прилични европейски Грифони втора ръка с наполовина ресурс на планера които са по-добри като авионика, по-икономични и по-съвременни и най-важното с възможности за ъпгрейд. Обаче вече нищо не може да ме учуди... колония... каквото ни кажат това купуваме.
Пък и един друг въпрос ми се върти в "чугунената" глава... що тия дъвчещи пренебрежително дъвка по време на изпълнение на Марсилезата кравари, като искат да защитаваме техните интереси, що не ни подаряват или пък примерно да ни ги отдадат за ползване старите си боклуци както правеха навремето руснаците когато защитавахме техните интереси!?! :gruebel:

dimitar_vd62
11-06-2014, 00:06
Ами този въпрос ми се върти и в моята глава.Начи докато се ревох по корабни теми ми попадна едно описание на крайцера Петър Велики.Изумен останах, въпреки че доста съм се ровил, но такова подробно описание навъоръжението и отбраната на въпросния кораб не бях срещал.Съжалявам че не си запазих линка.Начи тва чудо ако застане в центъра на Черно море, ще изтрие от лицето на земята всички държави от региона.Арсенала му е толкова голям че може би само Турция има съезмирим с неговия арсенал.Да не говорим че нямаме такива оръжия че поне малко да го стреснем.Едва ли има самолет който може да го приближи.Такова нещо не се унищожава с конвенционални средства, та мисълтта ми е че е напълно излишно да купуваме истребители и без това не можем да купим толкова че да гарантираме отбраната си камо ли нападетлна инвазия.Нас ни трябват хилекоптери и самолети от типа на су 25 или а 10 ако не се лъжа,за борба с танкове и пехота, като се наблегне на качествено въоръжение, и малки бързи торпедни и ракетни катери.Въобще ние не можем да си позволим адекватно въоръжаване, другото си е пилеене на средства и залъгване.А Европа като иска да сме аванпост може да си базира каквито истребители иска в количество каквото си иска.Нали сме в Европа де, нали сме съюзници.В настоящия момент каквото и да купим ние не можем да противостоим на никого защото не можем да купим количество и качество което да ни обезпечи боеспособността.А ако няма бази най добре, понеже в противен случай се превръщаме в мишена и театър на военни действия което е добре дошло за Европа понеже войната ще се води не на нейна територия.

ecotronic
11-06-2014, 10:03
След като не сме в състояние да подържаме боеспобна армия, очевидно не ни остават много възможности за да гарантираме сигурността си освен да имаме силни съюзници.
Това, че като позволим на НАТО да обособи бази на наша територия ще се превърнем в мишена, са недообмислени заключения.
Ако нямаме чужди бази, ако нямаме силни съюзници, ако нямаме армия, не можем ли да бъдем смачкани по всякакъв повод и без да сме мишена?
Щяха ли СССР да прати танковете в Чехословакия, ако тя тогава беше член на НАТО?

Изобщо историята е пълна със случаи на завладяване със сила на "независими" държави, които иначе не са били никакви мишени.

myato
11-06-2014, 11:53
След като не сме в състояние да подържаме боеспобна армия, очевидно не ни остават много възможности за да гарантираме сигурността си освен да имаме силни съюзници.
Това, че като позволим на НАТО да обособи бази на наша територия ще се превърнем в мишена, са недообмислени заключения.
Ако нямаме чужди бази, ако нямаме силни съюзници, ако нямаме армия, не можем ли да бъдем смачкани по всякакъв повод и без да сме мишена?
Щяха ли СССР да прати танковете в Чехословакия, ако тя тогава беше член на НАТО?

Изобщо историята е пълна със случаи на завладяване със сила на "независими" държави, които иначе не са били никакви мишени.

В Чехословакия войските на Варшавския договор влезнаха по искане на тяхното правителство, вярно комунистическо, но тяхно. В Авганистан СССР влезе по искане пак на тяхното правителство, вярно пак комунистическо, но тяхно.

ecotronic
11-06-2014, 12:00
В Чехословакия войските на Варшавския договор влезнаха по искане на тяхното правителство, вярно комунистическо, но тяхно. В Авганистан СССР влезе по искане пак на тяхното правителство, вярно пак комунистическо, но тяхно.

Знаеш ли някоя натовска държава в която да се нахлули войски на варшавския договор? Или обратното?

Не мога да разбера, какво се правите, че не разбирате за какво иде реч.

Ще го кажа кратко и ясно:

Когато една държава е част от силна военна коалиция, това до голяма степен гарантира сигурността и.

Когато една държава не учасва във военни съюзи, всеки може да си я мачка, както си пожелае и когато си пожелае.

myato
11-06-2014, 12:13
Знаеш ли някоя натовска държава в която да се нахлули войски на варшавския договор? Или обратното?

Не мога да разбера, какво се правите, че не разбирате за какво иде реч.

Ще го кажа кратко и ясно:

Когато една държава е част от силна военна коалиция, това до голяма степен гарантира сигурността и.

Когато една държава не учасва във военни съюзи, всеки може да си я мачка, както си пожелае и когато си пожелае.

Варшавският даговор отдавна е предал Богу дух, а иначе знам за НАТО-вкса членка, в която влезнаха войски на друга НАТО-вска членка и още са там.
В момента вече сме си ясно обособена колония и не смятам, че е необходимо да харчим грешни пари за въоръжаване на "експедиционния си корпус". Като искат да сме с тяхно оръжие, да го подарят, ама "партньорете" ни искат да си платим боклуците им, дето грам не ни трябват.

ecotronic
11-06-2014, 12:31
Варшавският даговор отдавна е предал Богу дух, а иначе знам за НАТО-вкса членка, в която влезнаха войски на друга НАТО-вска членка и още са там.
В момента вече сме си ясно обособена колония и не смятам, че е необходимо да харчим грешни пари за въоръжаване на "експедиционния си корпус". Като искат да сме с тяхно оръжие, да го подарят, ама "партньорете" ни искат да си платим боклуците им, дето грам не ни трябват.

От 9 09 1944 та насам все сме нечия колония.
Невъзможността да развием силна икономика, липсата на природни ресурси, географското ни разположение и не на последно място политическата дупедавщина ни правят такава.

Ако Украйна беше член на ВД или НАТО, сега щеше ли да се случва това, което се случва?
Ами Югославия?

Изобщо, когато една страна излезе от подобна коалиция лесно става жертва на вътрешни или външни апетити.

А относно членството ни в НАТО - за никой не е приятно, че заделяме от оскъдния си ресурс за това, че българи умират в натовски мисии, но така стоят нещата. Никой нищо даром не дава.

myato
11-06-2014, 12:47
От 9 09 1944 та насам все сме нечия колония.
Невъзможността да развием силна икономика, липсата на природни ресурси, географското ни разположение и не на последно място политическата дупедавщина ни правят такава.

Ако Украйна беше член на ВД или НАТО, сега щеше ли да се случва това, което се случва?
Ами Югославия?

Изобщо, когато една страна излезе от подобна коалиция лесно става жертва на вътрешни или външни апетити.

А относно членството ни в НАТО - за никой не е приятно, че заделяме от оскъдния си ресурс за това, че българи умират в натовски мисии, но така стоят нещата. Никой нищо даром не дава.

Блоковото мислене отдавна вече не е актуално. Съществени са интересите на транснационалните компании. Случващото се в Украйна е за да се разграби тази иначе богата страна и да се унищожи населението, което е пречка за експлоатацията на ресурсите. Когато станеш обект на подобен интерес в съвременния свят, никой няма да те защити, освен ако не си станал вече собственост на "правилните" господари. За съжаление ние се подарихме, без дори минимални облаги, с изключение на една малка шайка, наричаща себе си "политическа класа". Проблемът е, че господарите ни още не могат да решат какво да ни правят.

DMS
11-06-2014, 12:59
Дано това време скоро не идва...

ecotronic
11-06-2014, 13:15
Блоковото мислене отдавна вече не е актуално. Съществени са интересите на транснационалните компании. Случващото се в Украйна е за да се разграби тази иначе богата страна и да се унищожи населението, което е пречка за експлоатацията на ресурсите. Когато станеш обект на подобен интерес в съвременния свят, никой няма да те защити, освен ако не си станал вече собственост на "правилните" господари. За съжаление ние се подарихме, без дори минимални облаги, с изключение на една малка шайка, наричаща себе си "политическа класа". Проблемът е, че господарите ни още не могат да решат какво да ни правят.

Че аз се сещам за много държави, които имат природни ресурси, при това доста по-апетитни от украинските.
Защо те не стават обект на въпросните чужди апетити?

Много по-особеното в Украйна това е географската и характеристика.

dimitar_vd62
11-06-2014, 16:50

Дано не се налага НАТО да доказва подкрепата си за нас че нещо не им вярвам.
Нас кой ни иска, че ние нямаме нищо което да си заслужава.И без това Доган управлява и Турция загуби интерес.
Колко самолета ще купим - 20 да кажем и то таралясници.Какво ще правиш с тях.Е нали теука на чайка докараха некви прехвалени хеликоптери...ма без оборудване че нямало пари.С пиратки ли ще стрелят.НАТО съвсем спокойно може да ни предостави няколко самолета които да патрулират и да алармират алианса в случай на нужда и те като верни съюзници да дофтасат.Ама надали.И те я стари ф16 които ни пробутват колко живот имат още 30-50 години?Миговете имали 15 години живот още, че това не е малко.Дотогава може да имаме възможност за по нови самолети, па мое сме нечия губерния.Трябва ни ударна авиация и добре обучени и въоръжени сухопътни бригади.Инякоя курвета да не стои адмирала на сухо.Пък и кой ти воюва вече, вкарват едни милиарди да те дестабилизират, те сами се тепат и после ти протягат приятелска ръка.Излиза по-евтино от десант, трудно се доказва и овациите са сигурни.

ecotronic
11-06-2014, 17:11
Дано не се налага НАТО да доказва подкрепата си за нас че нещо не им вярвам.
Нас кой ни иска, че ние нямаме нищо което да си заслужава.И без това Доган управлява и Турция загуби интерес.
Колко самолета ще купим - 20 да кажем и то таралясници.Какво ще правиш с тях.Е нали теука на чайка докараха некви прехвалени хеликоптери...ма без оборудване че нямало пари.С пиратки ли ще стрелят.НАТО съвсем спокойно може да ни предостави няколко самолета които да патрулират и да алармират алианса в случай на нужда и те като верни съюзници да дофтасат.Ама надали.И те я стари ф16 които ни пробутват колко живот имат още 30-50 години?Миговете имали 15 години живот още, че това не е малко.Дотогава може да имаме възможност за по нови самолети, па мое сме нечия губерния.Трябва ни ударна авиация и добре обучени и въоръжени сухопътни бригади.Инякоя курвета да не стои адмирала на сухо.Пък и кой ти воюва вече, вкарват едни милиарди да те дестабилизират, те сами се тепат и после ти протягат приятелска ръка.Излиза по-евтино от десант, трудно се доказва и овациите са сигурни.

То горе долу беше същото и по времето на ВД. Пробутваха ни стара техника. Нямахме и ядрени боеприпаси. Защо ли? Защото всички ни знаят що за фурнаджийски лопати сме.

stu
11-06-2014, 22:27
Сигурен ли си ,че нямахме ядрени боеприпаси?

ecotronic
11-06-2014, 22:57
Сигурен ли си ,че нямахме ядрени боеприпаси?

Официално нямахме.

Говори се за някакви супер секретни истории, че сме имали или, че у нас са били докарани такива, които са били изтеглени от Чехия и ГДР в края на 80 - те. Това са непотвърдени мълви, за които не знаят и бивши висши военни.

Orm
12-06-2014, 13:57
Новият президент на Украйна - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/uikilijks-poroshenko-e-bil-informator-na-sasht-6014582

Orm
13-06-2014, 09:44
Не знам дали може по добре да се обяснят нещата - http://www.youtube.com/watch?v=gbYXv23ZeZs

ecotronic
13-06-2014, 11:01
Не знам дали може по добре да се обяснят нещата - http://www.youtube.com/watch?v=gbYXv23ZeZs

Путин е един интелигентен човек и наистина много добре обяснява всичко.

Не мога да приема ничия гледна точка - нито тази на Путин, нито тази на Обама, нито на когото и да било относно това, че в 21-ви век на планетата Земя е допустимо това една държава да гарантира собствената си сигурност, чрез вмешателство във вътрешните работи на други държави.

Orm
13-06-2014, 11:28
Путин е един интелигентен човек и наистина много добре обяснява всичко.

Не мога да приема ничия гледна точка - нито тази на Путин, нито тази на Обама, нито на когото и да било относно това, че в 21-ви век на планетата Земя е допустимо това една държава да гарантира собствената си сигурност, чрез вмешателство във вътрешните работи на други държави.

Тука съм с двете ръце за твоето мнение ! Като се има предвид че всяко действие предизвиква ответна реакция........

dimitar_vd62
13-06-2014, 19:59
Ако една държава защитава сигурноста си като се бърка в работите на други държави то тези държави я заплашват по някакъв начин.В случая Русия се чувства застрашена и се опитва да защити сигурноста си.Не ми е ясно САЩ как точно се почувстваха застрашени от Украйна, или от Ирак, Сирия и т.н.По-скоро трябваше да кажеш че ако една държава защитава интересите си като се бърка във вътрешните работи на други държави, то следва въпросната държава да преразгледа интересите си.

ecotronic
13-06-2014, 21:31
Ако една държава защитава сигурноста си като се бърка в работите на други държави то тези държави я заплашват по някакъв начин.В случая Русия се чувства застрашена и се опитва да защити сигурноста си.Не ми е ясно САЩ как точно се почувстваха застрашени от Украйна, или от Ирак, Сирия и т.н.По-скоро трябваше да кажеш че ако една държава защитава интересите си като се бърка във вътрешните работи на други държави, то следва въпросната държава да преразгледа интересите си.

Само разсъждавам върху думите на Путин.
Той очевидно намира това за съвсем естествено.
Това че Украйна е била в продължение на десетилетия съветска република и че там все още има 254 завода, които работят за руската армия, това дава ли му право да упражнява контрол над нея?
Че той утре може да реши, че и България, като член на НАТО е много близо до Русия и застрашава сигурността и...........

Всички бивши соц страни от източна Европа доброволно се присъединиха към ЕС и НАТО, защото искаха по-добър живот. Това рано или късно ще се случи и с Украйна.

Толкова ли е трудно за разбиране?

И стига с тези сравнения със САЩ. Те са като хиена, която чака някъде нещо да стане от което да изкярят.

pavlin
14-06-2014, 14:43
Демокрация в действие.

http://rusvesna.su/news/1402719276

mordohy
14-06-2014, 16:10
Върнете се само 60-70 години назад и ще видите същата ситуация.
Полша.
Още през 1920 Тухачевски се опитва да пробие през Полша и да занесе комунистическата зараза в Германия.
Добре, че Тухачевски е пълен кретен във военното дело, та пан Пилсудски го ошляпва добре.
После, през 1939-та не случайно Сталин сключва договора "Молотов-Рибентроп". С това разрушава защитната си бариера, която го предпазва от германско нападение или обратно. Позволява той да нападне не само Германия, но и цяла Европа.
Последната бариера за НАТО е Украйна.
Ето защо, Путин няма къде да отстъпва повече и влизането на Украйна в НАТО вече е война.
Освен това, вие измествате главното.
Има договореност при разтурянето на Вършавския договор, Нато да не включва нови членове, които са от били членове на Вършавския договор.
НАТО не спази нищо от това.
След като нищо не спазва, ние от къде на къде трябва да им вярваме за каквото и да било.
Май турските военни ще се окажат прави.

dimitar_vd62
15-06-2014, 19:27
Само разсъждавам върху думите на Путин.
Той очевидно намира това за съвсем естествено.
Това че Украйна е била в продължение на десетилетия съветска република и че там все още има 254 завода, които работят за руската армия, това дава ли му право да упражнява контрол над нея?
Че той утре може да реши, че и България, като член на НАТО е много близо до Русия и застрашава сигурността и...........

Всички бивши соц страни от източна Европа доброволно се присъединиха към ЕС и НАТО, защото искаха по-добър живот. Това рано или късно ще се случи и с Украйна.

Толкова ли е трудно за разбиране?

И стига с тези сравнения със САЩ. Те са като хиена, която чака някъде нещо да стане от което да изкярят.

Ми нали САЩ наляха 7 млрд. да дестабилизират Украйна.Ако са се чудели къде да ги похарчат да бяха ми се обадили.Ся ако кажеш че не е така трябва да почваме темата отначало.Реакцията на Путин е следствие на всичко това.До преди това нямаше такива търкания между Киев и Москва.

А относно членството ни НАТО, мене никой не ме е питал,комшиите също, вероятно и тебе, някой си Паси реши че трябва да членуваме та чак рева.Засега не виждам полза от това членство, само дето наши момчета загинаха бесмислено за чужди интереси които не ни касаят.То и за бомбардировките над Югославия разправяха че 70% от българите ги подкрепят пък аз срещах все останалите 30%.С казуса Русия е същото.Бих казал дори че 95 процента не свирят за САЩ.

ecotronic
15-06-2014, 20:03
По същата логика можем да кажем, че западът е налял бая парички за да дестабилизират соц. лагера и така в крайна сметка да спечелят студената война.

Изобщо това да се наливат едни пари тук и там с определени по-близки или по-далечни цели - в това се състои съвременната голяма война, която междувпрочем никога не е спирала.

Само Путин си мисли, че тя все още се води с пушки и ракети.

dimitar_vd62
15-06-2014, 20:25
И в двата случая с тези пари може да се направят по смислени неща.

Orm
15-06-2014, 21:35
По същата логика можем да кажем, че западът е налял бая парички за да дестабилизират соц. лагера и така в крайна сметка да спечелят студената война.

Изобщо това да се наливат едни пари тук и там с определени по-близки или по-далечни цели - в това се състои съвременната голяма война, която междувпрочем никога не е спирала.

Само Путин си мисли, че тя все още се води с пушки и ракети.

Че къде ги видя пушките и ракетите на Путин и как така пропусна да видиш западните ?!?!?

nikolaaaay
15-06-2014, 21:47
Върнете се само 60-70 години назад и ще видите същата ситуация.
Полша.
Още през 1920 Тухачевски се опитва да пробие през Полша и да занесе комунистическата зараза в Германия.
Добре, че Тухачевски е пълен кретен във военното дело, та пан Пилсудски го ошляпва добре.
После, през 1939-та не случайно Сталин сключва договора "Молотов-Рибентроп". С това разрушава защитната си бариера, която го предпазва от германско нападение или обратно. Позволява той да нападне не само Германия, но и цяла Европа.
Последната бариера за НАТО е Украйна.
Ето защо, Путин няма къде да отстъпва повече и влизането на Украйна в НАТО вече е война.
Освен това, вие измествате главното.
Има договореност при разтурянето на Вършавския договор, Нато да не включва нови членове, които са от били членове на Вършавския договор.
НАТО не спази нищо от това.
След като нищо не спазва, ние от къде на къде трябва да им вярваме за каквото и да било.
Май турските военни ще се окажат прави.
Откъде ги измисляш всички тези неверни неща, много ти се чудя. Няма никаква договореност, а има официален международен договор от 1994г. между САЩ, Русия и Украйна, с който Украйна се съгласява да не притежава ядрени оръжия и да не става член на НАТО в замяна на което САЩ и Русия се задължават да пазят териториалната цялост на Украйна. Нещо, което Русия спази много стриктно в Крим и затова сега Украйна няма никакво основание и желание да стане член на НАТО.
Относно останалите държави от Варшавския договор няма никакви договорки и уговорки.

stu
16-06-2014, 01:05
Ето го "доказателството" заради което умряха стотици хиляди!Тези "демократи" кога ще бъдат съдени?

pavlin
16-06-2014, 04:38
Eто още доказателства. Изгледайте видеото.

http://on.rt.com/bjxb0l

galvanit
16-06-2014, 09:17
Каква им е целта на тези тролове?

ecotronic
16-06-2014, 09:58
Че къде ги видя пушките и ракетите на Путин и как така пропусна да видиш западните ?!?!?

Когато някой извършва престъпления, следва ли да приемаме това за нормално само защото и много други са престъпници?!?!?!?!?!?!?!?!?

Трябва повечко да размишляваш на тема:

"Защо соц. лагерът загуби студената война след като притежаваше значителна военна мощ"

Orm
16-06-2014, 10:34
Когато някой извършва престъпления, следва ли да приемаме това за нормално само защото и много други са престъпници?!?!?!?!?!?!?!?!?

Трябва повечко да размишляваш на тема:

"Защо соц. лагерът загуби студената война след като притежаваше значителна военна мощ"

Това сме го дъвчели 1000 пъти :) . А принципа -"ако те ударят по едната буза обърни и другата" за съжаление отдавна го няма.

---------- Post added at 07:34 ---------- Previous post was at 07:34 ----------

Каква им е целта на тези тролове?

Тролът е чудовище в скандинавските народни поверия. Троловете са свръхестествени същества подобни на великани и обикновено враждебно настроени към хората. Също така се смята, че троловете били от камък, с очи от диаманти, похапващи хора, но основното им меню било също камъни. Троловете са нощни същества, тъй като се раждат от камъка и на слънчева светлина се превръщат отново в камък. Някои тролове са толкова големи, че са изобразявани като планини, а косата на главата им е изобразявана като гора. Огромните и кръвожадни тролове са противоположност на малките гноми, които живеят под земята и пазят несметни богатства. За разлика от троловете, които често ядат малки деца и дори възрастни, гномите могат да дарят човек с богатство и щастие, но също така и да му създадат главоболия, особено ако се е загубил в гъстите и мрачни гори на Скандинавия.

А целта им не знам каква е......:gruebel:

VFTI
16-06-2014, 20:05
Ето го "доказателството" заради което умряха стотици хиляди!Тези "демократи" кога ще бъдат съдени?

А това какво е? :unsure::unsure:

ecotronic
16-06-2014, 20:13
Eто още доказателства. Изгледайте видеото.

http://on.rt.com/bjxb0l

Какви доказателства? Просто коментари и интерпретации каквито всеки сам може да си направи.

Със сигурност има много оплескани мисии на НАТО.
Не съм съгласен с направената оценка на мисията в Югославия.
Всеки, който е бил там непосредствено след войната (както и аз) е видял с очите си, че наистина болшинството от ударите са извършвани със завидна прецизност.

Ако не беше намесата на НАТО там, колко ли още невинни щяха да бъдат избити?

stu
16-06-2014, 20:41
А това какво е? :unsure::unsure:

Държавният секретар на САЩ показва стъкленица с бял прах като доказателство, че Саддам Хюсеин има химическото оръжие , с което заплашва целия свят.

Orm
16-06-2014, 21:22
Какви доказателства? Просто коментари и интерпретации каквито всеки сам може да си направи.

Със сигурност има много оплескани мисии на НАТО.
Не съм съгласен с направената оценка на мисията в Югославия.
Всеки, който е бил там непосредствено след войната (както и аз) е видял с очите си, че наистина болшинството от ударите са извършвани със завидна прецизност.

Ако не беше намесата на НАТО там, колко ли още невинни щяха да бъдат избити?

И с какво се отличават косовските албанци от кримските руснаци? Русия не направи нито един точен удар за разлика от НАТО.
А колко точни им бяха ударите които уцелиха и къща в Бг си го знаем...

ecotronic
16-06-2014, 21:28
И с какво се отличават косовските албанци от кримските руснаци? Русия не направи нито един точен удар за разлика от НАТО.
А колко точни им бяха ударите които уцелиха и къща в Бг си го знаем...

Ако кримските руснаци бяха клани от украинската армия, едва ли нещата щяха да се уредят с един мирен референдум.

В това е основно разликата.

Относно горнобанската ракета - грешки винаги стават, техника ли е - поврежда се и т.н. А и винаги е вярна приказата, че покрай сухото гори и суровото.

BLUE1
16-06-2014, 21:53
Носталгията по СССР и ресъветизацията на Русия.

От Христо Костов

Авторът е доктор по история от Отавския университет

Академичната година е към края си, както и моят престой в Русия (Слава Богу!) и поради огромния интерес от много мои приятели, колеги и студенти е време да споделя моите лични впечатления от ресъветизацията на Русия.

Още след оттеглянето на Елцин и идването на Путин на власт през 2000 г. в Русия започна постепенна реабилитация на комунизма и реставрацията на буквално всичко съветско. Тогава този процес остана почти незабелязан на Запад, тъй като проблемите с ислямския тероризъм след 2001 г. изместиха фокуса от Русия към Близкия изток. Едва настоящата украинска криза събуди отново целия политически и интелектуален елит на Европа и САЩ и всички с тревога започнаха да наблюдават възраждането на съветската реторика от Студената война в Кремъл. Но, както вече подчертах, на фона на огромни съветски знамена и плакати на Путин редом с Ленин и Сталин тя не е от вчера. Причините за носталгията по СССР и опитите за поне частично възстановяване на Съветския съюз са различни, но аз ще се опитам да ги обобщя в следните 10 основни пункта:

1. Липса на лустрация, реално осъждане на комунистическите престъпления и престъпници

Подобно на България, в Русия никога не е имало лустрация на кадрите на КПСС и КГБ и каквито и да било санкции срещу техните многобройни престъпления. Дори напротив, възпитаниците на КГБ и КПСС са на власт. Логично от това следва, че всички комунистически празници като 7 ноември, 23 февруари и т.н. са реставрирани под нови уж несъветски названия (вместо Ден на Червената армия Ден на защитниците на отечеството примерно), но, разбира се, на уж новите руски празници доминират масовите манифестации със съветски знамена, плакати с ликовете на Ленин, Сталин и извадени от нафталина съветски лозунги.

Комунистически престъпници, организирали ГУЛаг и депортирали хиляди балтийци и други народи в бившия СССР, се приютяват в Русия от латвийското или естонското правосъдие и дори ги почитат като герои на Съветския съюз. Това, разбира се, води и до реабилитацията на комунизма и замазване на комунистическите престъпления в историческите учебници от послушните придворни кремълски лакеи.

Закономерно такива послушни историци получават после гръмки титли като доцент, ректор или герой на Руската федерация. Все по-често руски историци и студенти ми казват, че не е ясно какво точно се е случило в Катин или че броят на жертвите на Сталин е силно преувеличен, от което следва, че Сталин не е бил толкова лош. А преди месец един студент директно ми заяви, че Сталин бил просто гений.

2. Медийно облъчване

Кремъл има тотален контрол над медиите и комунистическа риторика буквално залива ефира. Достатъчно е само да прочетете названията на вестниците – "Правда", "Комсомолец", "Советский спорт"... А, макар и да имат интернет, повечето руснаци трудно четат дори надписи на латиница и не разбират нито дума на чужд език, поради което никога не се докосват до чужди медии.

Медиите отразяват огромните манифестации за празниците или присъединяването на Крим, но нито дума не казват за това на колко от тези манифестиращи са задължавани от техните началници да присъстват. Всеки, който критикува властта, е най-малкото уволняван, обвиняван в аморални постъпки, предателство и шпионаж в полза на САЩ и какви ли не други смехотворни престъпления. Един преглед на руските медии е гаранция за връщане във времето.

3. Любов към месианството и конспиративните теории

Учудващо много обикновени хора, а и образовани руснаци искрено вярват, че Русия има мисия да спаси света, а злият Запад се опитва да я унищожи. Който не е съгласен с подобно мнение, е, разбира се, зъл, купен от Запада фашист. Ето например аз като човек, роден в България, с българско и канадско гражданство, със сигурност съм подкупен от канадците според подобни индивиди. Те просто не могат да повярват, че канадски университет е дал безвъзмездно пълна стипендия на българин само заради отличния му успех и резултата му от TOEFL. Не и не! Този български предател непременно е шпионин, купен от Канада и САЩ. Подобни предположения предизвикват искрен смях у мен, но жалкото е, че и в България не липсват такива хора, които навсякъде виждат предатели и соросоиди.

Цялата неадекватност и непригодност на комунизма се оправдава също с желанието на Запада да го унищожи. "Ние си имахме такава хубава държава, която уважаваха в цял свят, и затова гадните американци търсеха начин да унищожат Съветския съюз и успяха", ми заяви не толкова стар доцент по психология. Подобни мнения много ми напомнят за искрената вяра сред последователите на БСП и "Атака", че тайнствени американо-еврейско-масонски сили искали да унищожат България чрез план "Ран - Ът" примерно.

4. Мнозинството руснаци не ценят свободата

Колкото и тъжно и клиширано да звучи, доста хора в Русия са готови да си продадат всички права за малко водка и сельодка. Свобода, демокрация, човешки права, право на изказване на лично мнение – това са понятия от друга вселена.
В социологически проучвания доста хора са готови да подкрепят ограничения срещу свободното придвижване в страната и чужбина, ако това щяло да намали опасността от тероризъм. Вдигането на цената на водката предизвиква много повече шум, отколкото арестуването на който и да е опозиционер или ограничаването на каквото и да е основно човешко право. Тази нагласа не остава незабелязана от Путин и хората му и те съответно се възползват максимално, като затягат все повече примката около поданиците си срещу щедри обещания за повече сигурност и безопасност.

5. Икономическа сигурност в СССР

Мнозина червени носталгици в Русия, подобно на българските си съмишленици, споделят, че по време на съветския режим нямало бедност, ровещи по кофите, или инфлация, а имало социална сигурност, обезпечена работа, безплатно образование и здравеопазване, почти безплатни почивки и ученически лагери. Те, разбира се, не споменават, че заплатите са били толкова ниски, че без подобни държавни подаяния бедността на хората би била съвсем непоносима. За хора без особени професионални амбиции и мотивация обаче се оказва, че подобна държавна политика е била като манна небесна. Но и мнозина от тези комунистически апологети не знаят, че подобна силна социална политика не е била само приоритет на СССР, а и до ден днешен съществува в Канада и Западна Европа.

6. Избирателната памет

Спомените за евтините почивки логично водят и до следващата причина за носталгията по СССР – избирателната памет. Типична илюстрация за подобна памет са коментарите от представителите на "поколение 76-82" за пионерските връзки, игрите, сухарите, бабината лютеница или борш... С други думи, оказва се, че носталгията по СССР = носталгия по детството в този случай. Това е типичен психологически феномен да се забравя лошото и да остават само добрите спомени колко била сладка лимонадата или истински квасът, колко вкусна шунката и колко приятен сексът в склада на колхоза с нежни другарки от студентската бригада.

Но никой не се сеща, че е хапвал мандарини само на Нова година или че родителите му са чакали по 10-12 години за автомобил или 6 месеца за телевизор. Нито някой говори за забранените книги, Самиздат или възможността да те арестуват заради един виц или четенето на Оруел и Солженицин. Интересни са и снимките от това време. Това са уж доказателства за едно щастливо време и детство, но на тези снимки се виждат доста мизерни условия на живот – разнебитени бараки без основи, тесни комуналки с общи кухни и тоалетни, дрипаво облечени деца...

7. Ниски нива на престъпност в СССР

Друга основна причина за носталгията по тоталитаризма, която се изтъква особено често от по-възрастните хора, е ниските нива на престъпност. Някои дори отиват по-далече, като твърдят, че изобщо не е имало престъпност. Подобни аргументи не отчитат два много важни фактора. От една страна, истински статистики за престъпността не са изнасяни в медиите и серийни убийци и крадци са съдени без никакъв медиен шум. От друга страна, в една тоталитарна диктатура, където почти всеки е доносник или потенциален доносник, е трудно да има много висока престъпност.

Но, ако следваме тази логика, то и Хитлерова Германия е била чудна държава, защото престъпността драстично намаляла. А за Мусолини казват, че де факто е унищожил мафията на юг. Но за разлика от германските нацисти и италианските фашисти съветските комунисти отказват да приемат, че са загубили войната. Съветските носталгици отказват да наведат глави след загубата на студената война и да признаят, че СССР подобно на Хитлерова Германия е едно огромно фиаско, довело до разрухата на много държави.

8. Съветската индустриализация и модернизация

За съжаление все още има руснаци, които цитират статистики от царска Русия, за да илюстрират колко аграрна и изостанала държава била Русия и как другарят Сталин бързо я индустриализирал и модернизирал. Те просто отказват да отчетат милионите жертви на тази индустриализация, робския труд на концлагеристите от ГУЛаг и съветската варварщина, която води до разрушаването на хиляди исторически сгради, включително в Санкт Петербург и Москва, за да се появят на тяхно място грозни заводи-мастодонти, които бълват една и съща продукция с десетилетия, докато в западния свят са подобрили съответните производства и технологии няколко пъти за същия период.

9. Православие+комунизъм+национализъм = евразийски путинизъм

Преди да посетя Русия, винаги съм се чудил как е възможно хора да твърдят, че са православни християни, а в същото време да обявяват публично, че са и комунисти. За мен това си беше вид шизофрения. В Русия се убедих, че такива хора има много и това е част от новата идеология на Путин. Путин осъзнава, че само силен батюшка на руля на Русия и носталгия по СССР не са достатъчни. Трябва и силна идеология, в която мнозинството вярва коленопреклонно и така тя служи като обединяващ фактор. За целта Путин се съюзи с православната църква.
Православните духовници, много от които са сътрудничели на КГБ в миналото, си затварят очите пред веещите се съветски знамена, петолъчки и портрети на Ленин и Сталин, но в замяна православната църква се признава за духовен водач на руския народ и хората не виждат нищо странно в това да виждат сърп и чук редом до християнски кръстове.

Друг движещ фактор в съвременна Русия е руският национализъм, който активно се насърчава от Путин. За разлика от СССР, когато интернационализмът беше на мода и всички бяха просто съветски граждани, то сега всеки неруснак е враг или поне потенциален враг. Съвременните руски националисти са крайни ксенофоби, които се възхищават и изпитват истинско благоговение пред грубата сила.

Милитаризмът е бог! Дори образовани млади хора с радост споделят, че Путин връща отново величието на Русия. "Крим е отново наш, а скоро и Донбас и други региони може да присъединим", гордо заявяват подобни националисти. За такива хора величието на една страна не се измерва в нейните културни и научни постижения, стандарт на живот или човешки права, а в големината на нейната територия и военна сила. Човек има чувството, че се намира поне в началото на миналия век, като наблюдава тези хора. Тези путинисти стигат дори дотам да злорадстват, че американски и европейски туристи се губят в Москва заради липсата на достатъчно знаци на латиница на дори основни туристически обекти.

"Ами тук е Русия и се говори на руски", ми заяви гордо 23-годишна студентка в защита на това, че в московското метро дори вход и изход не са написани на латиница, а в националния им исторически музей всички експонати са описани само на руски език. В музея на космонавтиката около 30-годишен руснак на входа гледаше недоумяващо канадския паспорт и ме попита "а по русски". Аз му отговорих иронично, че канадците още не са започнали да печатат паспорти на руски, но ако толкова държи може да ми прочете руската виза в паспорта, която е изцяло на руски език.

Руснаците все още очакват всички българи да им говорят на руски език и се ужасяват, когато им кажете, че предпочитате английския език. За тях това е израз на нечувана наглост. А всички народи, които са били част от СССР, са не само длъжни да говорят руски, но и са поне 2-3 нива по-нисши от руснаците според много от руските националисти.

С този невероятен микс от носталгия по СССР, православие и национализъм Путин гради путинизма. Но не е ясно как подобна типично руска егоцентрична и ксенофобска идеология може да привлече в стабилен и дълготраен Евразийски съюз Беларус, Казахстан, Армения и други страни от бившия Съветски съюз.

10. Егоизъм и вторачване в себе си

"Мен не са ме репресирали лично, значи комунизмът не е бил толкова лош" – подобни абсурдни изводи слушам и в Русия, и в България. И след това не пропускат и мен да ме попитат: "Добре де, какво са ти направили толкова лично комунистите, че ги мразиш?" Представяте ли си въпрос към германец: "Добре де какво толкова са ти направили лично на теб нацистите, Хитлер или доктор Менгеле, че ги ненавиждаш?" Да не говорим за другия шокиращ аргумент – как можело да говори някой за социализма, когато не е бил роден тогава или е бил много малък за да разбира какво точно се е случвало? Как може съвременните историци да коментират Наполеонова Франция или Цезаровата Римска империя, когато не са били родени тогава, ако следваме тази логика?! Много носталгици по комунизма твърдят точно това.

Друга вариация е егоизъм, приплетен със спомени – тогава е било добре, защото дядо казваше така, а той беше най-добрият човек и ветеран от Втората световна война. Е, смеете ли да обидите паметта на дядото на Наташа и Серьожа?! Партийни кадри, бивши дружинни ръководители, милиционери, военни, бригадири, директори на фабрики и всякакви други търтеи, пряко облажили се от съветската власт, също таят мили спомени към нея и отказват да приемат каквито и да било критики към съветския режим. Но тогава е било толкова хубаво и те са живели така добре, как може на някой да не му харесва?!

Последната група в категорията на егоистите-непукусти са неамбициозните и неинициативни хора, които искат държавата всичко да им поднася на тепсия, без да се интересуват защо съседът им е арестуван или разстрелян.

Големият въпрос, който вълнува всички, е

възможна ли е пълна реставрация на СССР
и еднозначният отговор е: слава Богу, не!

Първо, защото дори Путин и близките до него политици и олигарси не искат вече национализиране на доларовите им активи и имотите им и, второ, защото времената наистина са се променили доста дори от 1991 година насам и особено балтийските страни нямат никакво намерение да влизат в нов Съветски съюз.

Но със сигурност Путин ще се опита да реставрира поне част от територията на СССР под името Евразийски съюз, който ще си е една ако не тоталитарна, то силно авторитарна диктатура. Ако перифразирам великия ирландски драматург Джордж Бърнард Шоу (1856 - 1950), в Русия е очевидно, че тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Да се надяваме, че този път чекистите ще се провалят по-рано.

Orm
16-06-2014, 21:54
Ако кримските руснаци бяха клани от украинската армия, едва ли нещата щяха да се уредят с един мирен референдум.

В това е основно разликата.

Относно горнобанската ракета - грешки винаги стават, техника ли е - поврежда се и т.н. А и винаги е вярна приказата, че покрай сухото гори и суровото.

Тоест основният грях на руснаците е че не дадоха да се пролее кръв, както сега в Донецк и Луганс?!?!?!
Типично "европейски" начин на мислене!

Относно горнобанската ракета - знаеш ли какво ще ни се случи ако ние направим такава грешка в Америка ???(от серията "фантастика" ама говорим хипотетично)

BLUE1
16-06-2014, 22:11
Тоест основният грях на руснаците е че не дадоха да се пролее кръв, както сега в Донецк и Луганс?!?!?!
Типично "европейски" начин на мислене!

Относно горнобанската ракета - знаеш ли какво ще ни се случи ако ние направим такава грешка в Америка ???(от серията "фантастика" ама говорим хипотетично)

Орм, къде виждаш приликите :

XII в. - Косово е в центъра на сръбското кралство на Стефан Неманя, постоени за множество манастири и църкви

1389г. - легендарната битка при Косово поле, където Събия губи от Османската империя

1918г. - Косово попада в границите на Кралство Сърбия

1946г. - Косово влиза в състава на бивша Югославия без да е автономия

1974г. - промени в конституцията на Югославия дават дефакто автономия на Косово

1989г. - Слободан Милошевич заявява, че Сърбия никога няма да отстъпи контрола над провинцията, започвват масови уволнения на албанци от държавния апарат, законови поправки променят автономния статут на провинцията

1990г. - Косовските албанци обявяват независмост, тя не е приета от Белград

1992г. - Ибрахим Ругова е избран за президент на непризнатата република Косово, той проповядва срещу насилието

1993-1998г - Етническите конфликти и напрежението ескалират, сръбски военни и паравоенни извършват насилия над албански граждани

1998г. - Армията за освобождение на Косово, от чийто редици е настоящият политически елит, влиза във въоръжен конфликт със сръбската армия. Следват убийства и насилие над цивилни граждани

Март 1999г. - започват бомбандировки на НАТО срещу Сърбия. Стотици хиляди бежанци от Косово заливат съседните държави, разказвайки за геноцида причинен от сърбските войски след началото на бомбандировките

Юни, 1999г. - Белград се съгласява да изтегли войските си от провинцията, бомбандировките спират. Хиляди сръбски бежанци напускат приовицията от страх от отмъщение на албанците. Косово става протекторат на ООН, НАТО изпраща мисия КейФОР.

2003г. - начало на преговори между Белград и прищина, за първи от от войната през 1999г. Преговорите са под егидата на ООН, в няколко кръга, без резултат - последните завършиха през есента на 2007г.

Февруари 2007 - Специалният пратеник на ООН Марти Ахтисаари представя плана си за контролирана независимост на провинцията. Бъдещият статут на Косово до голяма степен ще се припокрива с плана.

Февруари 2008г. - Косово обявява независимост

ecotronic
16-06-2014, 22:33
...............

Този е хамерикански шпионин. Познавам го лично от секретната база в която ни обучаваха.

Колега Орм, налей си едно за успокоение и чети наволя :)

pavlin
16-06-2014, 23:19
Такива платени писачи колкото искаш. Къде мислиш отиват милиардите похарчени за демократизация на света.
Те писаха и че и в Одеса са се самозапалили ама дали има нормален човек който да им вярва.

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:12 ----------

XII в. - Косово е в центъра на сръбското кралство на Стефан Неманя, постоени за множество манастири и църкви

1389г. - легендарната битка при Косово поле, където Събия губи от Османската империя

1989г. - Слободан Милошевич заявява, че Сърбия никога няма да отстъпи контрола над провинцията, започвват масови уволнения на албанци от държавния апарат, законови поправки променят автономния статут на провинцията

1992г. - Ибрахим Ругова е избран за президент на непризнатата република Косово, той проповядва срещу насилието

1993-1998г - Етническите конфликти и напрежението ескалират, сръбски военни и паравоенни извършват насилия над албански граждани

1998г. - Армията за освобождение на Косово, от чийто редици е настоящият политически елит, влиза във въоръжен конфликт със сръбската армия. Следват убийства и насилие над цивилни граждани

Март 1999г. - започват бомбандировки на НАТО срещу Сърбия. Стотици хиляди бежанци от Косово заливат съседните държави, разказвайки за геноцида причинен от сърбските войски след началото на бомбандировките

Юни, 1999г. - Белград се съгласява да изтегли войските си от провинцията, бомбандировките спират. Хиляди сръбски бежанци напускат приовицията от страх от отмъщение на албанците. Косово става протекторат на ООН, НАТО изпраща мисия КейФОР.

2003г. - начало на преговори между Белград и прищина, за първи от от войната през 1999г. Преговорите са под егидата на ООН, в няколко кръга, без резултат - последните завършиха през есента на 2007г.

Февруари 2007 - Специалният пратеник на ООН Марти Ахтисаари представя плана си за контролирана независимост на провинцията. Бъдещият статут на Косово до голяма степен ще се припокрива с плана.

Забрави да кажеш че след независимостта на Косово НАТО построява там най-голямата си военна база на Балканите. Също така че така наречения политически елит в Косово са обикновенни престъпници занимавали се с търговия на дрога, оръжие и т.н.

BLUE1
16-06-2014, 23:31
Трол, не съм забравил, а попитах какво е общото с Крим? А ти платения путинофил "заробил" семейството си във Флорида, Съединени Американски Щати по-добре вземи се скрий, че си жалък!

dimitar_vd62
16-06-2014, 23:51
Добър опит колега Blue.Ето още една статия от въпросният господин.http://www.dnevnik.bg/live/chitatelski_dnevnik/2014/03/19/2263535_chitatelski_dnevnik_narodnata_podkrepa_za_ krimskata/Описва град ступино в подножието на Москва.Жалко кортинка наистина.А сега си пусни едно клипче от случайни руснаци направено с техния видеоролик/камера/ за разходканта им в Ступино.http://www.youtube.com/watch?v=PU5TjglD54I А и на табелите пише и на английски - поне добре дошли.Не съм сигурен че в метрото в Москва няма надписи и на латиница.Чудно обаче защо във форума е забранено да се пише и на латиница.Ако в книгата си за комунизма напише какво е сегашното положение в Русия кой ще я купи.Прозрачнота се пука.

fade
17-06-2014, 00:05
Ами така е колега pavlin, победителите пишат историята! Така е от римската империя още Vae victis! Изобщо не съм учуден как за 25 години (каквато е и възрастта на участниците в наказателните батальони на Киевската хунта сега в Украйна) са успели да им промият мозъците и да ги изправят срещу собствените им майки и бащи. Ето заради такива "доктори" по исторически науки които най-вероятно не са прочели нито един руски класик в живота си, забраниха финансираните с чужди пари неправителствени организации в Русия.
Искрено се смях на "неоспоримите" аргументи как никъде нямало написано в Метрото на латиница нито една указателна табела. Ми аз съм бил пък в много големи градове и метрополитени на Западна Европа и чак след статията на тоя "историк" започнах да си задавам въпроса: Защо в тези страни с демократични ценности и уважение към всички култури и националности, абе що няма написано нито една табела на Кирилица?
Изобщо малоумна статия в типичното mainstream анти-руско слвоблудстване и поливане от кофата с дерьмократична помия. Тоя "доктор" е толкова "лабав", че всеки средно напреднал студент по журналистика може да го разбие по всяка една точка. Изобщо не ме учудва че разни западни журналисти и такива като тоя пишман "доктор" като се изправят срещу Путин ги прави смешни нищо, че той е учил в школата на КГБ... е те толкова им е и образованието и "докторантурата" явно в Отавският университет. То имаше и един голям "демократ" Стоян Ганев (царство му небесно) дето така стана професор в Америка пък преди това беше защитил дисертация в МГУ в Москва :tooth:
К'во да се прави, конюнктура! :flirt:

dimitar_vd62
17-06-2014, 00:55
Нямало надписи на английски в руското метро! То бива бива, ама...

pavlin
17-06-2014, 04:52
не съм забравил, а попитах какво е общото с Крим!

Ами защо не го казваш бе смешко, а пускаш някакви си малоумно дълги и безмислени коментари.

Orm
17-06-2014, 09:43

От написаното излиза че щом не са сърби и албанци, и щом няма убити , значи няма общо ..... :big_whoops: как не се сетих сам

ecotronic
17-06-2014, 11:20
Нямало надписи на английски в руското метро! То бива бива, ама...

Да бе, има навсякъде.

В допълнение на това, чужденците са си направили и наръчник (http://www.tripadvisor.com/Travel-g298484-c79491/Moscow:Russia:How.To.Use.The.Metro.html), който им позволява да се ориентират сред многото надписи на английски.

"For visitors to Moscow who don't speak or read Russian, the Metro can be very intimidating at first"

---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:05 ----------

Ами защо не го казваш бе смешко, а пускаш някакви си малоумно дълги и безмислени коментари.

Можеш ли да кажеш, кое точно е малоумното и безсмисленото във въпросните публикации?

---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:13 ----------

.......Чудно обаче защо във форума е забранено да се пише и на латиница......

Във форума е забранено и не се приема с добро око това да се пише (говори) на български, като се ползва латиница, защото това е вид обида към самият език. Както е обидно и когато се допускат неимоверно много правописни грешки, липсват препинателни знаци и т.н.

Доколкото ми е известно, никой не забранява във форума да се пише на английски или на какъвто и да било различен от българския език!

Stoyan Georgiev
17-06-2014, 12:47
луди хора :frown:

BLUE1
17-06-2014, 14:36
От написаното излиза че щом не са сърби и албанци, и щом няма убити , значи няма общо ..... :big_whoops: как не се сетих сам

Годините Орм, годините! От 1989 до 1998 конфликта в Косово назряваше, като ескалира до крайност след 1993 година, не си толкова малък за да не помниш. А Крим беше анексиран само след няколко месеца след като проруският президент Янукович бе свален от власт. Как така само за няколко месеца, и народа на Крим не можа да издържи на Киевските "репресии" и извоюва свободата си..... с помощта на Москва. Да те попитам и друго, Косово от кой беше анексирано? Разликите между Косово и Крим са много повече от приликите за да се прави паралел на равенство между двете събития.
Дали е трябвало да става точно така с Косово е съвсем друга тема.

nikolaaaay
17-06-2014, 19:36
Много фашисти в тази Украйна, бре. Ще се окаже, че целият народ са бандеровци. Ама ми харесват колко са задружни. Няма да се сринат тези. За разлика от нас - българите.

https://www.youtube.com/watch?v=UJqMKuWWm1c

Orm
17-06-2014, 19:57
Годините Орм, годините! От 1989 до 1998 конфликта в Косово назряваше, като ескалира до крайност след 1993 година, не си толкова малък за да не помниш. А Крим беше анексиран само след няколко месеца след като проруският президент Янукович бе свален от власт. Как така само за няколко месеца, и народа на Крим не можа да издържи на Киевските "репресии" и извоюва свободата си..... с помощта на Москва. Да те попитам и друго, Косово от кой беше анексирано? Разликите между Косово и Крим са много повече от приликите за да се прави паралел на равенство между двете събития.
Дали е трябвало да става точно така с Косово е съвсем друга тема.

Честно казано сигурно в тази тема поне 15 пъти съм отговорил и писал по въпроса.....наистина ми омръзна от едно и също.

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:54 ----------

Много фашисти в тази Украйна, бре. Ще се окаже, че целият народ са бандеровци. Ама ми харесват колко са задружни. Няма да се сринат тези. За разлика от нас - българите.

https://www.youtube.com/watch?v=UJqMKuWWm1c

Да лесно се промиват мозъци .... при нас са отпуснали малко примката понеже сме послушни и хората почнаха да се осъзнават лека по лека ....... с някои изключения разбира се ;)

pavlin
18-06-2014, 00:16
Ето още материал за размисъл.

http://rt.com/usa/166352-us-total-debt-sixty-trillion

Ето и на български.

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_17/Obshhijat-dlg-na-SASHH-e-pochti-60-triliona-8150/

fade
19-06-2014, 08:17
...
Да лесно се промиват мозъци .... при нас са отпуснали малко примката понеже сме послушни и хората почнаха да се осъзнават лека по лека ....... с някои изключения разбира се ;)

Не само при нас се осъзнават явно:

«Foreign Policy», САЩ: Путин, който не блъфира (http://www.foreignpolicy.com/articles/2014/06/04/no_bluff_putin_russia_ukraine_obama_tom_friedman)

пък що се отнася до изключенията, той народът си го е казал:
"Когато си глупав, обикновено е за цял живот!" :flirt:

nikolaaaay
19-06-2014, 12:56
Ето още материал за размисъл.

Пацо, ти не си способен на размисъл, и с материал и без материал - все тая.

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:47 ----------

Лесно се промиваха преди години когато нямаше интернет и медии. Сега лесно се промиват само мозъците с относително малко акъл в тях.

pavlin
19-06-2014, 15:20
Пацо, ти не си способен на размисъл, и с материал и без материал - все тая.

Поне нищо да не беше казал, че да не се излагаш. Сега пак доказваш че си куха лейка.

Георги Савов
19-06-2014, 22:03
Павлинчо,при теб съвременната медицина е безсилна ,моето момче!:flirt:

pavlin
19-06-2014, 22:56
Павлинчо,при теб съвременната медицина е безсилна ,моето момче!:flirt:

Нещо да имаш да кажеш или ти си поредната куха лейка?

Celestrial
19-06-2014, 22:59
Ей, стига с тази глупава тема след 22:00ч, че ми пречите да си виждам постовете в основната.
Пийте по една ракия и мирясвайте.

Orm
21-06-2014, 07:54
Ей, стига с тази глупава тема след 22:00ч, че ми пречите да си виждам постовете в основната.
Пийте по една ракия и мирясвайте.

за теб е глупава за другите е занимавка, не случайнп се казва форум ;)

Георги Савов
24-06-2014, 21:47
Павлинчо,червено тролче нещастно!Защо отиде да жевееш в САЩ,а не в Краснодар!Да не те срещне някой мургав индивид във Флорида,че и Хорейшо Кейн няма да те отърве!Ако ми го кажеш това пред мен,което си написал по-горе ще плуваш при акулите без пояс!!!

mordohy
24-06-2014, 23:21
В тая тема, ако се махнат псувните и заканите, от 140 няма да останат и четири страници!:cheers:

pavlin
25-06-2014, 01:35
Павлинчо,червено тролче нещастно!Защо отиде да жевееш в САЩ,а не в Краснодар!Да не те срещне някой мургав индивид във Флорида,че и Хорейшо Кейн няма да те отърве!Ако ми го кажеш това пред мен,което си написал по-горе ще плуваш при акулите без пояс!!!

Абе, мишок защо не ходиш да си избиваш комплексите някъде другаде.

dimitar_vd62
25-06-2014, 18:14
Е са кво стана, ще имаме 7- и реактор в Козлодуй на цената на два в Белене ама американски.То ще е някакава технология от Стар Трек.

Георги Савов
25-06-2014, 20:27
Павлинчо,пий си лекарствата редовно ,че ще станеш като твойте кумири Волен Сидеров и Сергей Станишев!
За съжаление при теб трябва само лоботомия с цел смяна на чипа,както казваше Сакскобургостки!!!
Хващай една гума от Камаз и изчезвай на острова на Свободата!Внимавай за акули и за тъмнокожи по крайните квартали да не станеш "Павлинка",каквато ти е истинската същност!:screwy:

Георги Савов
25-06-2014, 22:43
Мите,ти реактор като в Чернобил ли искаш със супер съвременна руска технология ли????Тези още един свестен автомобил не могат да направят!!!:new_Eyecrazy:Освен оръжие,водка и износ на суровини,тяхното основно перо,всичко друго е "зеро"!!!!!!

pavlin
25-06-2014, 22:49
Много си тъп бе Георги и лейката ти е куха, само това мога да ти кажа.

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Е са кво стана, ще имаме 7- и реактор в Козлодуй на цената на два в Белене ама американски.То ще е някакава технология от Стар Трек.

Дай повече информация.

mordohy
25-06-2014, 23:07
Преди да говорите за Чернобил, редно е да погледнете към Френските и американските аварии. Особено в САЩ има поне три аварии много по-тежки от тая в Чернобил.
Стига сте се увличали по пропаганда.
С американските реактори идва и гориво, което трябва да купуваме от тях.
Опита ни с тях от Марица-Изток не е обнадеждаващ.
Американците никъде не са направили нещо, което да работи коректно и за двете страни.
Егоизмът им е пословичен, както и безскрупулността им.
Ето защо и аз не ги искам.

ecotronic
26-06-2014, 10:31
Преди да говорите за Чернобил, редно е да погледнете към Френските и американските аварии. Особено в САЩ има поне три аварии много по-тежки от тая в Чернобил.
Стига сте се увличали по пропаганда.
С американските реактори идва и гориво, което трябва да купуваме от тях.
Опита ни с тях от Марица-Изток не е обнадеждаващ.
Американците никъде не са направили нещо, което да работи коректно и за двете страни.
Егоизмът им е пословичен, както и безскрупулността им.
Ето защо и аз не ги искам.

На мен ми е известно, че чернобилската авария е най-тежката в историята на ядрената енергетика.

Ако ти знаеш за други, които са по-тежки, то дай факти.

Има един доста важен момент покрай тази авария - това, че се е получила заради човешка грешка а не заради калпав реактор.

Поради това за качеството на руските реактори не следва да се правят изводи от тази случка.

Георги Савов
26-06-2014, 15:28
Павлинчо,Павлинчо!Само Сергей Станишев е по-нагъл и дебелоок от теб,червен червей нещастен!Като видя дебелия край и в Европарламента!
Няма да има кой да ти плаща да пишеш глупости!
Хващай самолета за Пхенян!!!

dimitar_vd62
26-06-2014, 21:02
Дай повече информация.

Ми че те и по новините го казаха поне три пъти.Уестингхаус щели да го правят.

А реактора в Чернобил гръмна от човешка грешка - надълго и нашироко дъвкано и по руски медии и по Дискавъри и къде ли не щеш.

А се оказа че дълговете на НЕК са главно от зелени енергии и двете АМЕРИКАНСКИ централи ТЕЦ "Контур Глобал Марица-изток 3" и ТЕЦ "AES Марица-изток 1"./БТВ новините/.http://www.mediapool.bg/nek-e-zatanala-s-29-mlrd-lv-tokat-shte-poskapva-pri-sledvashtata-vlast-news221928.html
А уж руснаците ни доели.

dimitar_vd62
28-06-2014, 02:14
Много странно, след посещението на тримата американски влъхви се заговори за 7 блок и се прави опит да се дестабилизира банковата система у нас.Имайте търпение да изгледате този филм http://www.youtube.com/watch?v=LVSdjQr9G2E , който в момента гледам по телевизията и после продължавайте да се тръшкате че Америка носи демокрация.

Георги Савов
28-06-2014, 12:17
Митко,бих те помолил като един виден анализатор да ми разтълкуваш новината,че др.Волен Сидеров е на спешни консултаций в Москва!Предполагам,че пак е объркан и не знае какво да прави!Ясно ти е ,че неговото време ,както и на червените свърши!Като си взел пари напред и не си свършил работата ,нали знаеш какво следва!!!!!:machinegunner:

BLUE1
28-06-2014, 12:43
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3295473.
Митаче много ни подценяваш бе брат, виж датата на горната статия, и сам можеш да проследиш от кога се говори за 7 блок в АЕЦ. А Цацата пак ли влъхвите го накараха да включи прокуратурата и ДАНС в клатенето на банковата система?!

Георги Савов
28-06-2014, 17:49
Колега Блу1,на някой хора,за които се сещаш им спряха парите!!!!!!!:mf_Flush:Вече са ненужни!Каквото срали,срали!!!!Лек ден!!!

dimitar_vd62
28-06-2014, 20:26
Воленчо не го броя за нищо, откак се коалира с ДПС.Не знам защо свързвате Москва с червените/комунистите демек/.Ма щом искате да плащате един реактор на цената на два, ваша си работа.А ситуацията около Марица 1 и 3 е в подкрепа на на филма че американците съдават световна икономическа имчперия със заробващи договори.Представителите на тези две фирми отговориха по повод иска на България за прекратяване на договорите със тях че "няма да се откажат от договорите сключени от Костов".Скандалът с поляците че икономическото сътрудничество със САЩ е вредно за страната също е доста показателен.Също така аз религия и партия нямам искам само да живея в нормална страна и в лицето на Русия виждам някой който може да спре това безумие наречено американска демокрация, което заслепени подклаждате, така както хората хукнаха да си теглят парите, подпомагайки атаката срещу банките.Нямам нищо против американска фирма да разработва наши ресурси но така че ползите да са и за България.И понеже това на тях не им харесва, следва дестабилизация на страната.Отворете си очите бе хора, кви комунисти кви пет лева, целта е печалба на всяка цена.Какта казават във филма Америка налага икономически фашизъм.Проблема всъщност са големите корпорации,Обама е техен инструмент.Путин също.Само че Путин не дава Обама да му бърка в гъзъ.Що си мислите че САЩ ще ни донесат нещо добро, само заробващи договори за да живей тяхното консуматорско общество, което се съмнявам че знае за какво иде реч.Сития не вярвяа на гладния, народа го е казал.

ecotronic
28-06-2014, 21:02
Да се олицетворява днес Москва с комунизма е също толкова неуместно, колкото и това да се свързват икономическо-имперските интереси на САЩ или на когото и да било, с думата "демокрация".

Демокрация е онова нещо, заради липсата на което си шушнехме политически вицове преди 25 години.

Накратко - научете се да наричате нещата с истинските им имена.

koolio
29-06-2014, 10:37
Да се олицетворява днес Москва с комунизма е също толкова неуместно, колкото и това да се свързват икономическо-имперските интереси на САЩ или на когото и да било, с думата "демокрация".

Демокрация е онова нещо, заради липсата на което си шушнехме политически вицове преди 25 години.

Накратко - научете се да наричате нещата с истинските им имена.

Отвреме навреме отварям тая тема и това е първото умно нещо, което виждам в нея, от месеци насам.
Навсякъде в Европа левите политически сили не дават прашинка да падне върху ЕС и съответно сатанизират Русия. Десните пък нямат нищо против руските пари, но са евроскептични.
Айде замислете се защо.

dimitar_vd62
02-07-2014, 21:40
http://www.moreto.net/novini.php?n=256726&c=02:rotfl:

ecotronic
02-07-2014, 22:19
Щеше да е смешно, ако не беше жалко, че такива дебили сме си избрали да ни дават тон в живота.

Orm
07-07-2014, 09:07
Я, Лавров бил идвал..... ще видим дали ще има тайни разговори като с американските сенатори.....

NPP
07-07-2014, 17:10
Това със строежа на 7-ми блок не е новина , а просто много дълго време се мълчеше по темата. Направиха ново предприятие под шапката на АЕЦ и го кръстиха "Нови мощности". Има си директор и персонал, които на този етап е единствено административен и се занимава с бюрокрацията. Постоянно текът презентации на АП1000 и честно казано доволни няма просто, защото проекта е едно ужасно недоразумение със безброй идиотизми. Два вертикални парогенератора са невероятна идиотщина, а това, че БЩУ-то е на мястото на стопилката не бих си го представил и на сън!:horror: Уестингхаус , както навсякъде другаде така и тук не се славят с добро име, просто защото оборудването им е ужасно ненадеждно и води до проблеми. И не забравяйте, че ще ни се наложи да си съхраняваме сами горивото, а това е доста сериозен проблем от където и да го погледнеш! Чернобил и да го дъфкате, Фукушима отдавна го задмина и устремено продължава да се отдалечава!

ecotronic
07-07-2014, 17:48
.............. Чернобил и да го дъфкате, Фукушима отдавна го задмина и устремено продължава да се отдалечава!

Това тук (http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Fukushima_and_Chernobyl_nuclear_acci dents) друго казва.

Orm
07-07-2014, 22:24
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10176062_670859422949425_229780716699296725_n.jpg

NPP
07-07-2014, 22:26
Това тук (http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Fukushima_and_Chernobyl_nuclear_acci dents) друго казва.

Нима очакваш японците да излязат и да си признаят, че са потъпкали всички правила и закони и са експлоатирали архаични реактори американско производство с нулева модернизация, че многократно са им предписания от всевъзможни комисии да си оправят стената и да си осигурят резервно захранване? Тук иде и въпроса, а как са минати тия проверки, защото аз мога от личен опит да ти кажа тук как протичат те. Чернобил е на сушата и заради това радиацията може да се разпространява по въздух, в реката или подпочвени води, до второто се стига леко,а третото за щастие се разминава, а по въздух се пренасят РБГ-та(радиоактивни благородни газове), радиоактивни аерозоли и пари на Йод 131, това е основното. Много лоши в случая са аерозолите понеже при взрив на активната зона се изхвърлят много трансуранови елементи и доста твърди продукти на делене, но те се отлагат до няколко десетки километра поради характерно голямата маса на частиците. Повечето РБГ-та са със кратък период на полуразпад, а и имайки в предвид, че са химически неактивни то те бързо отлитат така да се каже. Йод131 има период на полуразпад 8 денонощия и след 8 до 10 полуразпада го пиши изчезнал. Фокушима дори и в момента изхвърля тонове много силно радиоактивна вода в океана, защото просто няма къде да отиде другаде и няма как да я пречистят. Да не забравяме, че не става дума и за един реактор! Според мен има много сериозно медийно затъмнение по случая, няма как някъде по Света да се случва нещо подобно и по новините я кажат я не веднъж на три месеца нещо в края на емисията. А пък Википедия няма какво да я коментирам с нейната "проверена" информация. Много ми е интересно с какво измериха тая мощност на дозата 300000мСв/ч. , не че е невъзможна, но се съмнявам, че са имали нужната апаратура. Както и да е, всичко това са си мой разсъждения и естествено всеки има правото да не е съгласен. Наздраве!:cheers:

ecotronic
07-07-2014, 22:36
Като ще си говорим за информационни затъмнения, да си припомним за това, което предприе КПСС покрай Чернобил. Трябваше ли скандинавци, немци и французи да питат що засичат радиационен фон с порядъци по-висок?

Някак съм по-склонен да вярвам на цифри и точни факти, изнесени от агенции с авторитет в бранша, отколкото на необосновани подхвърляния по форуми.

Кайо
07-07-2014, 22:43
Нима очакваш японците да излязат и да си признаят, че са потъпкали всички правила и закони и са експлоатирали архаични реактори американско производство с нулева модернизация, че многократно са им предписания от всевъзможни комисии да си оправят стената и да си осигурят резервно захранване? Тук иде и въпроса, а как са минати тия проверки, защото аз мога от личен опит да ти кажа тук как протичат те. Чернобил е на сушата и заради това радиацията може да се разпространява по въздух, в реката или подпочвени води, до второто се стига леко,а третото за щастие не се разминава, а по въздух се пренасят РБГ-та(радиоактивни благородни газове), радиоактивни аерозоли и пари на Йод 131, това е основното. Много лоши в случая са аерозолите понеже при взрив на активната зона се изхвърлят много трансуранови елементи и доста твърди продукти на делене, но те се отлагат до няколко десетки километра поради характерно голямата маса на частиците. Повечето РБГ-та са със кратък период на полуразпад, а и имайки в предвид, че са химически неактивни то те бързо отлитат така да се каже. Йод131 има период на полуразпад 8 денонощия и след 8 до 10 полуразпада го пиши изчезнал. Фокушима дори и в момента изхвърля тонове много силно радиоактивна вода в океана, защото просто няма къде да отиде другаде и няма как да я пречистят. Да не забравяме, че не става дума и за един реактор! Според мен има много сериозно медийно затъмнение по случая, няма как някъде по Света да се случва нещо подобно и по новините я кажат я не веднъж на три месеца нещо в края на емисията. А пък Википедия няма какво да я коментирам с нейната "проверена" информация. Много ми е интересно с какво измериха тая мощност на дозата 300000мСв/ч. , не че е невъзможна, но се съмнявам, че са имали нужната апаратура. Както и да е, всичко това са си мой разсъждения и естествено всеки има правото да не е съгласен. Наздраве!:cheers:

А ти помниш ли въобще като гръмна Чернобил?
3-4 дена нищо,после уж било лека авария.
Никакви мерки,даже колбаси,картофи и зеленчуци внесаха от Украйна.......

NPP
08-07-2014, 07:27
Някъде да видяхте да съм отричал това което казвате??? Както и да е "едно си баба знае, едно си баба бае" и, ако достоверните ти източници са Википедия, то аз не виждам смисъл въобще да се води спор. За информация се обръщаи към АЯР, ВАНО , МААЕ и т.н.,ама не очаквай да е много достоверна поради простата причина, че те самите са разрешили на тая централа да работи при тия условия. В Света на ядрената енергетика е както с всичко друго, за големите едно, а за малките съвсем друго! Нашите реактори които са в пъти по-модерни и надеждни ги спряха под предлог, че няма хермозона ,а има хермообем, Фукушима е работила без никакво надеждно захранване! Чернобил е една огромна последователност от грешки, но тогава много малко хора са знаели как се процедира в такива ситуации!

fade
08-07-2014, 09:02
Колега NPP не се аби, тежка форма демагози са някой от участниците в тая тема със страничен ефект дървена философия! Когато нямат обосновани аргументи почват да говорят с идеологеми и политикански клишета. Най-лошо е че обикновено сблъсъка с компетентен и немаргинализиран събеседник ги подтиква към избиване на комплекси и замерване с линкове от чисто пропагандни СМИ маскирани под формата на "авторитетни агенции". Т'ва мисленето е труден и енергоемък процес и не е за всеки! :tooth:

stu
08-07-2014, 11:05
http://bgnews.me/daily-mail-сравни-спецоперацията-на-киев-в-изт/

ecotronic
08-07-2014, 11:36
http://bgnews.me/daily-mail-сравни-спецоперацията-на-киев-в-изт/

Прилики..........и разлики винаги ще се намерят.

Питам се, ако в Русия се появят украински или някакви други сепаратисти и със сила се опитат да постигнат целите си, тогава, какво би станало?

NPP
08-07-2014, 17:24
Въобще не смятам да споря с когото и да е било, не влизам във форума за да си чеша езика на теми които не са ми понятни! :th_up: Само не ми стана ясно какво в предишните ми постове можеше да се класифицира като "необосновани подхвърляния", аз нищо не подхвърлям, просто споделям мнение, което е подплатено със някакви знания. Ако нещо все пак не се е дообосновало в главата на колегата, мога и да се дообоснова, но съдейки по източникът му на информация, си мисля че по тази тема няма какво да си кажем с него.:waving:

stu
08-07-2014, 18:37
Прилики..........и разлики винаги ще се намерят.

Питам се, ако в Русия се появят украински или някакви други сепаратисти и със сила се опитат да постигнат целите си, тогава, какво би станало?

Чакай малко, че ми стана интересно какви са критериите на великите демократи!
А ако се случи в САЩ какво ще стане?

Ето няколко идентични случая:
1.В Сирия, след като Катар, Турция и СА, с подкрепата на САЩ и Англия изпратиха терористи от кол и въже и Асад се опитва да защити териториите на държавата си е кръвожаден диктатор.
2.В Косово, Албанците решиха, че трябва да се отцепят от Сърбия и след като Милошевич се опита да не допусне това, отново бе обявен за военнопрестъпник.
А в Украйна воювали за страната си!
Някой пак ще каже ако в Кърджали решали да се отцепят незнам си какво.Какво мислите, че ще се случи-точно вариант №2, и всичко залежало в НАТО ще се хвърли в България, а и турската армия ще потренира, не си правете илюзии,че сме в НАТО.

Вече имам чувството, че дори да сринат целият Донецк и Луганск с помоща на ГРАД, касетъчни бомби, фосфорни бомби и всякъкви др. забранени боеприпаси, и с цената на стотици хиляди жертви, пак никой от "хуманистите" и "демократи" от Европа и САЩ няма да се трогнат, като "демократична" Европа явно не осъзнава, че този ужас е на границата и , и не е далеч моментът в който и тя ще пламне.Те дори и по телевизиите не го дават, дават по 20-30секунди, а за насраните майдановски наркомани и алкохолици имаше постоянно извънредни включвания и новини.Ако това е демокрацията им, спокоино мога да им кажа "МАЙНАТА ВИ НА ШИБАНАТА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ"

ecotronic
08-07-2014, 20:37
Чакай малко, че ми стана интересно какви са критериите на великите демократи!
А ако се случи в САЩ какво ще стане?

Ето няколко идентични случая:
1.В Сирия, след като Катар, Турция и СА, с подкрепата на САЩ и Англия изпратиха терористи от кол и въже и Асад се опитва да защити териториите на държавата си е кръвожаден диктатор.
2.В Косово, Албанците решиха, че трябва да се отцепят от Сърбия и след като Милошевич се опита да не допусне това, отново бе обявен за военнопрестъпник.
А в Украйна воювали за страната си!
Някой пак ще каже ако в Кърджали решали да се отцепят незнам си какво.Какво мислите, че ще се случи-точно вариант №2, и всичко залежало в НАТО ще се хвърли в България, а и турската армия ще потренира, не си правете илюзии,че сме в НАТО.

Вече имам чувството, че дори да сринат целият Донецк и Луганск с помоща на ГРАД, касетъчни бомби, фосфорни бомби и всякъкви др. забранени боеприпаси, и с цената на стотици хиляди жертви, пак никой от "хуманистите" и "демократи" от Европа и САЩ няма да се трогнат, като "демократична" Европа явно не осъзнава, че този ужас е на границата и , и не е далеч моментът в който и тя ще пламне.Те дори и по телевизиите не го дават, дават по 20-30секунди, а за насраните майдановски наркомани и алкохолици имаше постоянно извънредни включвания и новини.Ако това е демокрацията им, спокоино мога да им кажа "МАЙНАТА ВИ НА ШИБАНАТА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ"

Сепаратизъм съществува в много точки от света. Но във всяка една държава властта му реагира различно.
В Сирия и Украйна по един начин, в северна Испания и Ирландия - по друг.
Никого не защитавам. Просто се чудя с какви средства може да се запази една държавна цялост и докъде може да се стигне.

Самият факт, че съществуват сепаратистки нагласи означава, че нещо много отдавна куца в една държава.

Да изброявам ли държави, които представляват коктейл от етноси, религии, култури, нрави и пр. пък в тях никой и не си е и помислил за сепаратизъм?

myato
08-07-2014, 21:31
Сепаратизъм съществува в много точки от света. Но във всяка една държава властта му реагира различно.
Никого не защитавам. Просто се чудя с какви средства може да се запази една държавна цялост и докъде може да се стигне.

Самият факт, че съществуват сепаратистки нагласи означава, че нещо много отдавна куца в една държава.

Да изброявам ли държави, които представляват коктейл от етноси, религии, култури, нрави и пр. пък в тях никой и не си е и помислил за сепаратизъм?

Сепаратизмът се появява "спонтанно" там, където едни "добри хора" имат нужда. За жалост последствията са за векове, особенно на фона на всемирното изпростяване.

Orm
09-07-2014, 18:27

Ако циганите се съберат пред парламента , свалят незаконно правителството и си сложат свои цигански наркобарони на власт , тогава и в БГ ще има сепаратизъм.
Много ми е странно как пропускаш неудобните детайли от дадена ситуация.... Сигурно това е "европейското мислене"

ecotronic
09-07-2014, 21:37
Ако циганите се съберат пред парламента , свалят незаконно правителството и си сложат свои цигански наркобарони на власт , тогава и в БГ ще има сепаратизъм.
Много ми е странно как пропускаш неудобните детайли от дадена ситуация.... Сигурно това е "европейското мислене"

Кои точно детайли съм пропуснал бре, човечко?

Май ще трябва специално за теб с цветни моливи да ти обяснявам, че или ти е много ракията, или по начало трудно вдяваш.

Според теб за да има сепаратизъм, трябва някой да е узурпирал властта с незаконни средства.

Май трябва да се върнеш в първи клас :tooth:

mordohy
09-07-2014, 21:44
Аз понеже съм си тъп по презумпция, та да попитам нещо.
До колкото разбрах, Донецка област е изцяло руска земя от векове, която е придадена от комунистите на Украйна.
Това до колко е законно и някой питал ли е жителите на Донецк?

pavlin
10-07-2014, 04:53
Още малко руски технологии.

http://rt.com/news/171452-r1-badass-tram-presentatiob/

Orm
10-07-2014, 10:22
Кои точно детайли съм пропуснал бре, човечко?

Май ще трябва специално за теб с цветни моливи да ти обяснявам, че или ти е много ракията, или по начало трудно вдяваш.

Според теб за да има сепаратизъм, трябва някой да е узурпирал властта с незаконни средства.

Май трябва да се върнеш в първи клас :tooth:

A според теб лошите сепаратисти са живели от векове в Донецк , и сега имат обострение така ли???
За всичко си има причина, в дадения случай причината е алчността на САЩ.....
Аз вече почвам да ги разбирам талибаните и разните там "терористи" , примера с Украйна ясно показва какво им се причинява на тези хора .... На всеки един човек ако му избиеш семейството с артилерия , носейки "мир" в дома му, всеки ще стане терорист и сепаратист.....
А ти продължавай с твоите измислици, неспособен да разбереш елементарни неща, пращайки опонентите си в първи клас , когато ти свършат аргументите.

---------- Post added at 07:22 ---------- Previous post was at 07:20 ----------

Още малко руски технологии.

http://rt.com/news/171452-r1-badass-tram-presentatiob/

Ей са ще се почне - "Ама крушките се внасят от Китай, кондензаторите от Ямайка и изобщо това не е руско" ....
Нали знаеш как е ;)

pavlin
10-07-2014, 13:13
Дизайнът и разработките са руски, че и в Русия се сглобява. Малко като I phone ама само малко.
Ето още инфо 79% руски технологии и материали.
http://r1.uvz.ru/en/features/

dimitar_vd62
10-07-2014, 14:14
Еми нормално е да се използват чужди разработки, защо да се влагат пари в нещо което е измислено или подходящо за проекта.Те и китайците правят някаква част от Еърбъса, не щото не могат а щото ония имали готова технология подходяща за проекта им и така спестяват пари за разробтка на технология и нпеобходимото оборудване за производство.Май вертикалния стабилизатор, не съм сигурен, не ми се рови.Те и американците смениха двигателите на Атлас с руски, ама никой не пищи че не са могли да го измислят при положение че са го измислили още 70-те години.А ето и нещо за което си има документален филм/не руски/ и е даван по Дискавъри.http://infobalkani.wordpress.com/2013/01/07/откъде-американската-ракета-има-руск/Ами Атлас защо лети с един руски двигател вместо четири на локхиид.Както се казва в статията, това че руснаците нямат достъп до модерни технологии в автомобило строенето не означава че ракетните технологии са свирене на балалайка.Ето и още нещо за свободното време, макар че едва ли може да му се вярва щото го няма на сайта на ЦРУ или Пентагона.

stu
10-07-2014, 22:23
Айде малко да развеселим :)
http://vk.com/video150846067_169612274

Orm
10-07-2014, 22:29
Не знам за секретно, ама май на руснаците им омръзна да търпят украинските герои (вече и на руска територия) - http://itar-tass.com/politika/1310386

ecotronic
10-07-2014, 22:40
На някои колеги тук им е късичка паметта, та много бързо забравиха за провокациите на майдана.
А те (провокациите) са добре изпитан прийом в днешно време:

http://rt.com/news/157788-ukraine-russia-border-provocation/

Orm
10-07-2014, 22:45
На някои колеги тук им е късичка паметта, та много бързо забравиха за провокациите на майдана.
А те (провокациите) са добре изпитан прийом в днешно време:

http://rt.com/news/157788-ukraine-russia-border-provocation/

За провокаторите с артилерията говориш нали.....

dimitar_vd62
10-07-2014, 22:47
Провокират ги че да ги изкарат после агресори.

ecotronic
10-07-2014, 22:51
За провокаторите с артилерията говориш нали.....

Именно!
А ти случайно да си мислиш, че в Украйна само редовната армия разполага с артилерия?

И още по-интересното - имаш ли идея откъде имат това оръжие?

Специално за теб - Джокер:

http://www.dw.de/russia-sent-tanks-rocket-launchers-weapons-to-ukraine-separatists-us-says/a-17706451

Orm
10-07-2014, 22:53
Провокират ги че да ги изкарат после агресори.

Аз доколко разбрах колегата има предвид че руснаците се обстрелват сами с артилерия за да могат после да влезнат с войската в Украйна....ма колегата забравя че ако руснака реши да влиза някаде , провокации не му трябват...

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:51 ----------

Именно!
А ти случайно да си мислиш, че в Украйна само редовната армия разполага с артилерия?

И още по-интересното - имаш ли идея откъде имат това оръжие?

Специално за теб - Джокер:

http://www.dw.de/russia-sent-tanks-rocket-launchers-weapons-to-ukraine-separatists-us-says/a-17706451

"The US State Department confirmed" - ето от тук вече спрях да го чета

ecotronic
10-07-2014, 22:56
"The US State Department confirmed" - ето от тук вече спрях да го чета

Ей в това ти е проблема - "Избирателното четене" :Topic-is-closed-bg:

dimitar_vd62
10-07-2014, 22:58
Аз доколко разбрах колегата има предвид че руснаците се обстрелват сами с артилерия за да могат после да влезнат с войската в Украйна....ма колегата забравя че ако руснака реши да влиза някаде , провокации не му трябват...[COLOR="Silver"]

Аз за стрелбата по граничния пункт.

Orm
10-07-2014, 23:46
Ей в това ти е проблема - "Избирателното четене" :Topic-is-closed-bg:

Проучи коя е Джен Псаки, после погледай малко какви ги бръщолеви , и при желание ще ме разбереш ;)

ecotronic
11-07-2014, 00:05
Проучи коя е Джен Псаки, после погледай малко какви ги бръщолеви , и при желание ще ме разбереш ;)

Тя е нещо като теб, но от другата страна на барикадата.:roll2:

fade
11-07-2014, 00:18
"Принцесата" на държавният департамент... (https://www.youtube.com/watch?v=DsZgNdoOtFU)
Последната и издънка обаче беше потресаваща...нямало хуманитарна криза и бежанци, някакви хора тръгнали да си видят роднините в Русия!

Аз се чудя що руските момчета не отидат да си видят бабите в Украйна, ама със служебен превоз примерно БТР 80 и Т-72 и понеже са били нетърпеливи да видят бабите си са забравили да си свалят униформите... пък на протестите на държавният департамент на САЩ, Чуркин да обещае в ООН че комадирите им ще им се скарат като се върнат! :flirt:
:roll2:

Orm
11-07-2014, 09:29
Тя е нещо като теб, но от другата страна на барикадата.:roll2:

:bravo:
Точно в неин стил си отговорил, а пък си и от правилната страна на "барикадата". Само че тя като няма отговор обикновено казва - "Готови сме да преминем към следващият въпрос".
Бих те помолил да обосновеш писаниците си , ама знам че няма смисъл ...........

ecotronic
11-07-2014, 11:31
:bravo:
Точно в неин стил си отговорил, а пък си и от правилната страна на "барикадата". Само че тя като няма отговор обикновено казва - "Готови сме да преминем към следващият въпрос".
Бих те помолил да обосновеш писаниците си , ама знам че няма смисъл ...........

Кое точно не обосновах, та искаш да го сторя?

Не знам да теб, но аз в момента не съм в Украйна и така нямайки преки впечатления от ситуацията, се доверявам на това, което чета/слушам/гледам в медиите.
Очевидно разликата е в това, че аз вярвам на едни източници а ти на други.

Накратко - когато ти аргументираш тезата си с по-достоверна информация, ще имаш и основанието да искаш това от опонентите си.

Понятно?

Orm
11-07-2014, 20:08
Кое точно не обосновах, та искаш да го сторя?

Не знам да теб, но аз в момента не съм в Украйна и така нямайки преки впечатления от ситуацията, се доверявам на това, което чета/слушам/гледам в медиите.
Очевидно разликата е в това, че аз вярвам на едни източници а ти на други.

Накратко - когато ти аргументираш тезата си с по-достоверна информация, ще имаш и основанието да искаш това от опонентите си.

Понятно?

Да , да прав си ...................ти си най умният и най просветеният (нищо че не си забелязал 140 страници аргументи срещу твоите празни приказки)

stu
13-07-2014, 20:36
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1lVavDFnn-o
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZrqwdafTH5E

pavlin
14-07-2014, 04:13
Дали ще има възмездие за тези изроди които предизвикаха тази безмислена война. Обезлюдяват се масово цели райони руши се инфраструктура и предприятия.

fade
14-07-2014, 20:21
Дали ще има възмездие за тези изроди които предизвикаха тази безмислена война. Обезлюдяват се масово цели райони руши се инфраструктура и предприятия.

"Не в силе Бог, а в правде!"

Четейки всекидневните сводки за сраженията и от информацията която ми пращат моите приятели в източна Украйна, съм почити сгурен, че тази война ще свърши есента на Майдана в Киев! Сигурен съм и, че всички виновници (или поне тези от тях които са останали живи) ще бъдат изправени в съда в Хага!
Но този път, подсъдимите ще бъдат наистина всички изроди които са виновни, а не като при войната в Югославия!

stu
15-07-2014, 11:26
Много ми е чудно как нашите телевизии една новина не дават от Украйна.Та там се водят сражения , някой от които приличат на тези от ВСВ - вчера над 140 танка са нападнали Луганск от няколко страни, отделно постоянно го бомбят с "град", самолети, гаубици и каквото имат под ръка.В целият град има много рухнали сгради и десетки убити.Само вчера са свалени 2-3 самолета и доста танкове и друга техника, като жертвите при военните и от двете страни са стотици.Там е някъкъв ад , просто не ми се постват кадри и с възрастни и деца на парчета, без глави, ръце и какво ли не.Тази сутрин при авио-удар са срутили 5-етажна сграда.Питам аз къде са сега демократите, най малкото да осъдят тези бомбандировки на украйнската армия.Няма да се очудя, ако фредито пак се изцепи , че всичко е една голяма постановка и пропаганда, и най вероятно няма нищо такова в действителност!Или пък , че "сепаратистите" сами си гърмяли по сградите за да обвинят украйнците.Къде са смелите ни журналисти да отразят истинската ситуция, нооооо това не е наркоманският майдан, и май нещо ги дострашава да отидат до там.Сега нямам време да коментирам и онова недуразумение-Псаки, според коята Руснаците масово пресичали границите за да видят бабите си в Русия!.Просто едни американски изроди, къквито винаги са били-Хирошима;Нагазаки................................. ...не мога да приема, как може да пуснеш атомни бомби над градове, след като изхода от войната е бил ясен!В Киев си мислеха, че с тези над 200танка и др. техника и артилерия ще смажат Луганск и Донецк за един ден, на нещо не им се получава и изхода съвсем не е ясен.

Според тази статия вече излиза, че съм и платен трол на руското правителство:)

Страните от НАТО са потресени от много ефективната руска информационна война по време на украинския конфликт, пише "Ведомости", като се позовава на Адам Томсън - новия британски посланик в Алианса. Според Томсън анексията на Крим – "тревожен сигнал за пакта", и сетнешните събития в Източна Украйна са били съпроводени от организирани кампании за тролинг в интернет, дезинформация и кибератаки срещу прозападни организации, включително американски аналитични центрове и военни организации, свързани с НАТО.

Високопоставени служители от Алианса на практика нямат съмнения, че тази мащабна дейност е била режисирана от руското правителство. По данни на "Ведомости" участниците в предстоящата лидерска среща на НАТО в Уелс ще се опитат да разработят дългосрочна ясна политика за противодействие на подобни нови заплахи.

По думите на Томсън НАТО трябва "да разсейва легендите за себе си, разпространявани от Русия", и да стане терен, на който съюзниците да обменят опит за най-добрите методи за борба срещу информационната политика на Москва. Последната е станала вече "изкусна пропагандна машина", тясно обвързана с военните, политическите и икономическите действия на Русия, смята той.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/iztochna-evropa/2014/07/15/kiev-se-opasiava-ot-otkrita-voina-s-rusiia.232354

ecotronic
15-07-2014, 12:41
Аз също се дразня от гъ**лизането, което непрестанно демонстрират у нас управляващи и СМИ. И не защото просто го правят а защото това означава, колко всъщност сме слаби и зависими.

Едва ли има нормален човек, който да приема с безразличие случващото се в Украйна.
Но когато има подходящ климат и сериозни интереси, обикновено това се случва а страданията, за жалост, са за сметка на простосмъртните.

Подобно на горното е и случилото се в японските градове в края на ВСВ.

Аз не оправдавам действието на САЩ, но и то просто си има своето логично обяснение. Мислите ли, че ако в ония времена руснаците разполагаха с атомни бомби нямаше да ударят няколко германски града с цел да си спестят няколкостотин хиляди убити в сраженията от последните дни на войната.............а и какъв по-удобен случай да размахаш пръст на света?

pavlin
15-07-2014, 19:30
От край време телевизиите са средство за манипулиране на обществото. Преди няколко години CNN ни заливаха с репортажи от Либия за да се покаже по изкривен начин колко е лош Кадафи. Сега батака в Либия е много по-голям но никоя от световните медии нищо не споменава. Така и сега с Украйна, опитват се омаловажат събитията показват лицемерие и двойни стандарти. Нашите медии в България са подвластни на това което им наредят от разни си там центрове за обработване на общественото мнение.

nikolaaaay
15-07-2014, 20:19
Не. Защото разни тъпаци като теб им целуват задниците.

dimitar_vd62
15-07-2014, 20:25
http://www.moreto.net/novini.php?n=258094&c=03

mordohy
15-07-2014, 20:32
Аз също се дразня от гъ**лизането, което непрестанно демонстрират у нас управляващи и СМИ. И не защото просто го правят а защото това означава, колко всъщност сме слаби и зависими.

Едва ли има нормален човек, който да приема с безразличие случващото се в Украйна.
Но когато има подходящ климат и сериозни интереси, обикновено това се случва а страданията, за жалост, са за сметка на простосмъртните.

Подобно на горното е и случилото се в японските градове в края на ВСВ.

Аз не оправдавам действието на САЩ, но и то просто си има своето логично обяснение. Мислите ли, че ако в ония времена руснаците разполагаха с атомни бомби нямаше да ударят няколко германски града с цел да си спестят няколкостотин хиляди убити в сраженията от последните дни на войната.............а и какъв по-удобен случай да размахаш пръст на света?
Нямаше да го направят, защото просто не са го направили.
Сталин не е искал да унищожи Германия , а да я завладее. Ако е искал да я унищожи, то той е имал инструмента. Това е ТБ-7. Три пъти е подписвал, а после отменял заповедта за построяването на 1000 самолета от тоя тип. Това е самолет, който носи пет тонна бомба на височина, на която е недостижим. 1000 самолета по пет тона е пет килотона. Това вече е терминоология от атомния век. Три-четири нальота и това е Хирошима
Виктор Суворов.

ecotronic
15-07-2014, 21:18
Нямаше да го направят, защото просто не са го направили.
Сталин не е искал да унищожи Германия , а да я завладее. Ако е искал да я унищожи, то той е имал инструмента. Това е ТБ-7. Три пъти е подписвал, а после отменял заповедта за построяването на 1000 самолета от тоя тип. Това е самолет, който носи пет тонна бомба на височина, на която е недостижим. 1000 самолета по пет тона е пет килотона. Това вече е терминоология от атомния век. Три-четири нальота и това е Хирошима
Виктор Суворов.

5 тонна бомба се пуска над бункер или друг силно защитен обект. Ако говорим за градски бомбардировки, 100 бомби по 50 кг нанасят много по-големи щети.
А на Виктор Суворов комерсиалните "прозрения" са ми ясни.

pavlin
15-07-2014, 21:51
Не. Защото разни тъпаци като теб им целуват задниците.

Що за идиот трябва да си че да я измъдриш тази глупост.

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

http://www.moreto.net/novini.php?n=258094&c=03

Много правилно, да видим какви ще са резултатите.

Orm
15-07-2014, 22:05
Я , какво са решили да правят тия гадове от БРИКС http://ria.ru/world/20140715/1016116316.html :)

pavlin
15-07-2014, 22:25
Я , какво са решили да правят тия гадове от БРИКС http://ria.ru/world/20140715/1016116316.html :)

Освен това договарят големи инвестиционни и инфраструктурни проекти помежду си и други страни като Аржентина, Куба, Никарагуа.

Orm
15-07-2014, 22:40
Освен това договарят големи инвестиционни и инфраструктурни проекти помежду си и други страни като Аржентина, Куба, Никарагуа.

Само да не се окаже че от голямото "изолиране" на Русия , да се изолира САЩ барабар с ЕС

stu
15-07-2014, 23:41
Що за идиот трябва да си че да я измъдриш тази глупост.

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

Много правилно, да видим какви ще са резултатите.

Ми Хамериката няма да има парички да подкара самолетоносача на аватара на Никалайчо:)

dimitar_vd62
16-07-2014, 20:22
http://www.opoccuu.com/usa-military-aircraft.htm
http://www.opoccuu.com/aviacija-rossii.htm
http://www.opoccuu.com/kolichestvo-tankov-v-armijah-mira.htm
http://www.dogswar.ru/oryjeinaia-ekzotika/bronetehnika/3475-osnovnoi-boevoi-tank.html

Orm
16-07-2014, 22:53
Това всичко е ок , ама как се прихваща CLUB-K ?!?!?! :)
Трябва да се следи всеки тир , всеки влак , всеки товарен кораб ?!?!?! Абсурд, с други думи ПРО-то на хамериканците отиде по дяволите ;)

stu
17-07-2014, 22:28
Поредната false flag операция на САЩ, нали се сещате какво ще последва.
http://www.standartnews.com/svyat/vsichki_295_dushi_na_boing_777_sa_martvi_-246598.html
Любопитното е , че малко преди това, по горе долу същият маршрут е минал и самолета на Путин!!!
http://www.cross.bg/nomer-samolet-vreme-1421258.html#axzz37kuJn7s6

ecotronic
17-07-2014, 22:44
Първо - още изобщо не е ясно дали самолетът е свален
Второ ако са целели Путин, то тия с ракетите са големи льохмани. При крейсерска скорост един пътнически самолет за 37 минути изминава около 500 км. Това са направо снайперисти бре:)

Ама приказка да става.

dimitar_vd62
17-07-2014, 22:47
Абе не е толкова лесно да свалиш самолета на Путин или Обама.Ако беше така досега да са ги гръмнали.

stu
17-07-2014, 22:54
Първо - още изобщо не е ясно дали самолетът е свален
Второ ако са целели Путин, то тия с ракетите са големи льохмани. При крейсерска скорост един пътнически самолет за 37 минути изминава около 500 км. Това са направо снайперисти бре:)

Ама приказка да става.

С първото съм абсолютно съгласен , но ще се използва на макс срещу Русия!

pavlin
17-07-2014, 23:58
Последното изказване на Порошенко обяснява всичко. Удобна провокация в предвид последите провали на украинската армия:

Порошенко проинформировал, что по его поручению Генеральный штаб сейчас планирует передислокацию войск. «Мы меняем тактику, которая позволит нам качественно действовать в условиях непосредственного привлечения вооруженных сил иностранных государств», — сообщил он.

Кои ще са тези чуждестранни военни сили, остава да гадаем.

ecotronic
18-07-2014, 00:09
Последното изказване на Порошенко обяснява всичко. Удобна провокация в предвид последите провали на украинската армия:

Порошенко проинформировал, что по его поручению Генеральный штаб сейчас планирует передислокацию войск. «Мы меняем тактику, которая позволит нам качественно действовать в условиях непосредственного привлечения вооруженных сил иностранных государств», — сообщил он.

Кои ще са тези чуждестранни военни сили, остава да гадаем.

А аз си мисля, че ако е провокация то тя е много удобна както за Украйна, така и за Русия. Остава да се докаже чия е.

stu
18-07-2014, 00:19
https://twitter.com/spainbuca

pavlin
18-07-2014, 00:22
А аз си мисля, че ако е провокация то тя е много удобна както за Украйна, така и за Русия. Остава да се докаже чия е.

Не знам как ще е удобно на Русия ако Порошенко въведе в Украйна чужди военни сили.
Русия от много време говореше за мирни преговори, омиротворителни войски чрез ООН но всичко се отхвърляше. Има някои сили които силно искат война от голям мащаб. Кои са те, ти кажи.

ecotronic
18-07-2014, 00:30
Не знам как ще е удобно на Русия ако Порошенко въведе в Украйна чужди военни сили.
Русия от много време говореше за мирни преговори, умиротворителни войски чрез ООН но всичко се отхвърляше. Има някои сили които силно искат война от голям мащаб. Кои са те, ти кажи.

Много можем да философстваме на тема "отрицание на отрицанието ................."

Предлагам да изчакаме да се изяснят нещата покрай тази трагедия.

stu
18-07-2014, 01:39
Сега очаквайте я някоя централа да гръмне, я някое химическо оръжие да бъде използвано и т.н.Дано да съм лош пророк, но сценарият винаги е един и същ.

Linkestis
18-07-2014, 02:47
17.07.2014. Донецк - титаничната олигофрения на скапаните американски еврейчета подкрепяни от скапаните идиоти Оправляващи европейския съюз,изби ... всичките ми роднини в Донецк,заедно с 4 млади приятели които така и не можаха да ми обяснят защо се избиват и кой стои зад всичката тази помия.
В България а и не само,журналистите и собствениците на телевизиите и вестниците са мръсни долни педерасчета,прикривайки се зад този който плаща.

134459

myato
18-07-2014, 08:48
17.07.2014. Донецк - титаничната олигофрения на скапаните американски еврейчета подкрепяни от скапаните идиоти Оправляващи европейския съюз,изби ... всичките ми роднини в Донецк,заедно с 4 млади приятели които така и не можаха да ми обяснят защо се избиват и кой стои зад всичката тази помия.
В България а и не само,журналистите и собствениците на телевизиите и вестниците са мръсни долни педерасчета,прикривайки се зад този който плаща.

134459

Умопомрачението на Киевската хунта надмина всякакви граници и продължава да ни зашеметява с "полетите" на "човешката" низост.
Искрени съболезнования за близките ти, както и за целия народ на тази изстрадала земя.
Съболезнования и за жиртвите на безумието, имали нещастието да се опитат да прелетят над безумци.
Господ да се смили над душите на загиналите дечица, а убийците им да не намерят милост във вечността.

За поддръжниците на безумието - честито им министерство на пропагандата. Предполагам се сещате кога и къде в историята е имало такова?

Orm
18-07-2014, 12:55

134459

Съжалявам за загубата ти приятелю, всички думи са излишни в такива моменти, лека им пръст!!!!

А ето ви и малко инфо за това , кой би могъл да свали този самолет http://ria.ru/world/20140718/1016541309.html
Имайте в предвид че Русия не един или два пъти е канила наблюдатели на границата за да се уверят че не се доставя оръжие в Украйна, просто американските псе , искат отчаяно да вкарат Русия във война ....
Мръсни копелета , колко живота по цял свят погубиха.....

ecotronic
18-07-2014, 14:03

134459

Много съжалявам за случилото се, Мариане.

Приеми моите човешки съболезнования.

Това, което се случва сега в Украйна и това, което се е случвало на много места по света е само резултатът от алчността на шепа хора.

А иначе другите - простосмъртните хорица, те нямат проблем да живеят в мир и сговор, независимо от всякакви различия. Гадното обаче е това, че винаги те плащат сметката.

pavlin
18-07-2014, 14:57
Самолетът също така е бил отклонен около 200 км. на север от обичайния си маршрут.

http://rt.com/news/173792-malaysian-plane-diverted-warzone/

fade
18-07-2014, 16:22

134459

Царствие им небесное для погибших!

Със сигурност всички виновници ще си платят за този геноцид! Доколкото познавам руският характер, няма да ги оставят живи и няма да се предадат и ще се борят до победният край.

Иначе в Русия със сигурност се знае дали самолета е свален. Спомнете си как знаеха и за двата пуска на балистичните ракетите към Сирия които бяха свалени и приписаха всичко после на Израел след 10 дена, когато Русия обяви за заснемането на пусковете в публичното пространство.
Така е и сега, въпросът е колко глупави ще се окажат американците и техните украински подлоги, и срещу какво ще искат да изтъргуват Руснаците фактите.

Orm
18-07-2014, 17:56
Добре де , как е възможно да няма капка съмнение че украинската армия , която със сигурност има "БУК" да е виновна ?!?!?!? http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/samoletyt-e-letial-v-obsega-na-kompleksa-buk-6017700

А бунтовниците може би са я завзели , може би руснаците са им ги доставили , може би са си ги сглобили , но те са виновни?!?!?!?!

Направо ми се гади от всичкото това безумие .........

ecotronic
18-07-2014, 18:10
Добре де , как е възможно да няма капка съмнение че украинската армия , която със сигурност има "БУК" да е виновна ?!?!?!? http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/samoletyt-e-letial-v-obsega-na-kompleksa-buk-6017700

А бунтовниците може би са я завзели , може би руснаците са им ги доставили , може би са си ги сглобили , но те са виновни?!?!?!?!

Изчакай да приключи разследването и експертите да си кажат думата за причините на катастрофата, че може да се окаже, че напразно ти се е гадело.

Orm
18-07-2014, 18:16
Изчакай да приключи разследването и експертите да си кажат думата за причините на катастрофата, че може да се окаже, че напразно ти се е гадело.

Кои експерти ??? Американските ли??? Те са си казали мнението вече бяз да има разследване, също както тези експерти знаеха кой ще е следващият украински президент 2 месеца преди изборите

nikolaaaay
18-07-2014, 18:23

На мен пък ми се гади от разни слепци, които са толкова заети да пишат руснаци с главна буква и да лижат руските задници, че не могат да съберат 2 и 2.
За какво им е на украинската армия да използва БУК изобщо след като руските сепаратисти нямат самолети. За какво им е и на руснаците да дават на сепаратистите подобни оръжия, след като не може да се проследи откъде се изстрелват ракетите. Най-логичното и единствено възможното обяснение е, че самолетът е свален от Русия, бъркайки го с украински военен самолет. Същото е станало и с предните 2 свалени военни самолета на украинската армия. Няма никакъв смисъл да пращат БУК в Украйна, при положение че боевете се водят близо до границата. Стрелят си директно от руска територия. На война е така, има невинни жертви. На руснаците никога не им е пукало за това.

pavlin
18-07-2014, 18:33
На мен пък ми се гади от разни слепци, които са толкова заети да пишат руснаци с главна буква и да лижат руските задници, че не могат да съберат 2 и 2.
За какво им е на украинската армия да използва БУК изобщо след като руските сепаратисти нямат самолети. За какво им е и на руснаците да дават на сепаратистите подобни оръжия, след като не може да се проследи откъде се изстрелват ракетите. Най-логичното и единствено възможното обяснение е, че самолетът е свален от Русия, бъркайки го с украински военен самолет. Същото е станало и с предните 2 свалени военни самолета на украинската армия. Няма никакъв смисъл да пращат БУК в Украйна, при положение че боевете се водят близо до границата. Стрелят си директно от руска територия. На война е така, има невинни жертви.
О
Умник, без разследване , без доказателства вече всичко му е ясно. Също като онези малоумници от украинското правителство. Защо и трябвало на украинската армия да използва Бук. Ами като не и трябва защо са ги извадили от поделенията и са ги преместили до границата с Донецк. Защо изкараха и С 300 установките.

dimitar_vd62
18-07-2014, 18:40
Щот на американците им пука, е до къде стигна Ирак, ся - оправяйте се.При всичките тези технологии да объркаш граждански с военен самолет ми си струва нелепо.Ама не мога да разбера защо всички сочат Русия, сякаш не знаем на какви провокации са способни някои.И да бе, Украйна няма зенитни ракети,пък и да няма който е заинтересован не може да намери една от Никарагуа ако щеш, пък и нали руснаците си нямат електроника , да не се окаже че нейде има процесор на интел.И много интересно веднага се появиха записи, като ще кажеш че бяха очаквани.Също като Мая Манолова и бюлетините на ГЕРБ.

Orm
18-07-2014, 18:45
За какво им е на украинската армия да използва БУК изобщо след като руските сепаратисти нямат самолети. За какво им е и на руснаците да дават на сепаратистите подобни оръжия, след като не може да се проследи откъде се изстрелват ракетите. Най-логичното и единствено възможното обяснение е, че самолетът е свален от Русия, бъркайки го с украински военен самолет. Същото е станало и с предните 2 свалени военни самолета на украинската армия. Няма никакъв смисъл да пращат БУК в Украйна, при положение че боевете се водят близо до границата. Стрелят си директно от руска територия. На война е така, има невинни жертви. На руснаците никога не им е пукало за това.

Директно стрелят и канят международни инспектори да видят колко добре се справят....и също така от време на време пускат по някоя ракета по собствената територия от Украйна обаче и чакат следващият самолет след Путин да го свалят, а също така имат и няколко души маскирани като украински диспечери , които да дават указания на пилотите да летят по ниско отколкото би трябвало ....
Не се прави на по умен отколкото си....
Ако не си забелязал не съм обвинил никой, понеже няма разследване още и нищо не се знае , а гади ми се от статията от линка , където хората от америка вече (също като теб) са сигурни кой и с какво го е свалил.... без да имат доказателства естествено

dimitar_vd62
18-07-2014, 19:11
Ами тези дето си мислеха че лесно ще опоскат Украйна подцениха Путин, ся се оказа че ако американци купят газовите съоръжения в Украйна Русия просто ще врътне кранчето и ще обезмисли инвестицията им.Затова и са напъните им по Южен поток.Обаче не предвидиха и сделката на хилядолетието между Русия и Китай, което пък оставя Европа на заден план.БРИСК е вече факт и на всичко отгоре си има банка с 50 блрд и 100 млрд резерв, което значи че Русия вече не е сама.Китай ще строи нов канал в Никарагуа, който ще се охранява от руснаци.Русия опрости дълга на Куба, естествено не срещу нищо.Най вероятно някоя стара руска база ще проработи.На САЩ не им остава нищо освен да гледат кат руски бази никнат около тях, щото няма как да влязат в Куба, понеже ще трябва да признаят Крим най-малкото иначе Русия може и да влезе в Украйна.И тъй като САЩ губи почва под краката си Обама ще използва всякакви ресурси срещу Русия.Студената война се връща с нова сила, което ни връща много назад.Всъщност тя никога не е спирала, просто беше едно лицемерие да се твърди че стената е паднала.

И да попитам, защо след като този район е рисков, не се е преустановило въздушното движение на граждански самолети над него.Това е във възможните на европейската агенция по въздухоплаването.Работата ми намирисва на инсценировка.

ecotronic
18-07-2014, 20:03
Кои експерти ??? Американските ли??? Те са си казали мнението вече бяз да има разследване, също както тези експерти знаеха кой ще е следващият украински президент 2 месеца преди изборите

Ако за малко спреш да пърпориш и да подскачаш, като наркоман в криза и си напънеш пипенцето да помислиш, ще осъзнаеш, че разследването на тази злополука не е като това селският стражар да разследва как кравата е ритнала Дуся в краварника.

Тук става въпрос за много жертви с произход от цивилизовани държави......и техните осемдесетина деца.

Близките на тези хора ще направят всичко възможно за да стигнат до истината и по възможност виновниците да си понесат заслуженото.
Те няма да приемат на сляпо казаното от Обама, Путин или филанкишията.

fade
18-07-2014, 20:05
Ами тези дето си мислеха че лесно ще опоскат Украйна подцениха Путин, ся се оказа че ако американци купят газовите съоръжения в Украйна Русия просто ще врътне кранчето и ще обезмисли инвестицията им.Затова и са напъните им по Южен поток.Обаче не предвидиха и сделката на хилядолетието между Русия и Китай, което пък оставя Европа на заден план.БРИСК е вече факт и на всичко отгоре си има банка с 50 блрд и 100 млрд резерв, което значи че Русия вече не е сама.Китай ще строи нов канал в Никарагуа, който ще се охранява от руснаци.Русия опрости дълга на Куба, естествено не срещу нищо.Най вероятно някоя стара руска база ще проработи.На САЩ не им остава нищо освен да гледат кат руски бази никнат около тях, щото няма как да влязат в Куба, понеже ще трябва да признаят Крим най-малкото иначе Русия може и да влезе в Украйна.И тъй като САЩ губи почва под краката си Обама ще използва всякакви ресурси срещу Русия.Студената война се връща с нова сила, което ни връща много назад.Всъщност тя никога не е спирала, просто беше едно лицемерие да се твърди че стената е паднала.

И да попитам, защо след като този район е рисков, не се е преустановило въздушното движение на граждански самолети над него.Това е във възможните на европейската агенция по въздухоплаването.Работата ми намирисва на инсценировка.

За съжаление изглежда не е инсценировка, и самолета е свален може би от опълченците. Ако информацията ми е вярна това означава, че бяха до тук с революцията в Новорусия. Сега нито Русия ще може да им помогне, а и срещу тях ще вкарат миротворчески войски на НАТО. Но ще видим... дано информацията не е вярна макар, че на 70-80% и се доверявам.

dimitar_vd62
18-07-2014, 20:20
Ами не знам на кого да вярвам.Осветн това САЩ подозрително искат да окажат помощ при разследването...преди време още един самолет от същия модел, който е нов и изцяло от композити падна в океана и така и не бе намерен/освен ако съм пропуснал новината/.Тогава бяха виновни Ал кайда, терористи май само не и Путин.Да не се окаже че самолета има конструктивен дефект, като един "Комет" на времето койтао чак след петия самолет откриха дефекта.Подозрително не са открити досега черните кутии, може би ракетата е била с няколко глави и ги е поразила всичките....Борбата за истината ще е ожесточена.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/poroshenko-samoletyt-e-svalen-s-teroristichen-akt-6017598

ecotronic
18-07-2014, 20:24
Ми що да не искат да участват. Все пак 23 - ма американци са загинали в него.

dimitar_vd62
18-07-2014, 20:51
Щото ако е конструктивен дефект няма да е добре за Боинг, все пак втори самолет им пада при неизяснени за сега обстоятелства.Русия,Украйна и САЩ имат интерес да не е в тях вината.Чудя се защо не са прекратени гражданските полети над този район.

ecotronic
18-07-2014, 20:55
Украйна няма основание да забрани полетите над територията си. Може само да ги обяви за рискови а авиокомпаниите преценяват дали да поемат риска или да правят по-големи разходи.

dimitar_vd62
18-07-2014, 20:58
Е то преди всичко парите после човека.Току що ми се мярна някъде че европейската агенция по въздухоплаване е обявила района за рисков и пренасочили полетите - не си ший наметало като завали дъжд.

pavlin
18-07-2014, 21:28
Ето интересна информация :

http://takie.org/news/chem_sbili_malajzijskij_boing/2014-07-18-11565

bager
18-07-2014, 21:37
Момчета(знам, че много от вас са по-големи от мен, но го казвам с добро чувство), там е абсолютната трагедия. Хора се избиват помежду си! И то хора, които без проблем биха си живяли заедно при едни нормални обстоятелства! Нека не бъдем много крайни в изказванията си. Дано всички изроди виновни за това, гният вечно в ада!
Не смея да пиша повече в тая, защото още в началото и ми беше ясно, че нищо не е ясно там!

Бог да прости загиналите! Искрени съболезнования на близките и дано това безумие спре в най-скоро време!

stu
18-07-2014, 21:45
http://www.blitz.bg/news/article/279996

Колкото и грозно да звучи аз не виждам голяма разлика между новината която поствам и свалянато на самолета.При падането на самолета са умряли много хора наведнъж, но в източна Украйна вече са умряли много повече и ще умрат още хиляди , а Европа си правеше селфита, и изведнъж се сети , че в нея се води война!

Orm
18-07-2014, 21:54
Ако за малко спреш да пърпориш и да подскачаш, като наркоман в криза и си напънеш пипенцето да помислиш, ще осъзнаеш, че разследването на тази злополука не е като това селският стражар да разследва как кравата е ритнала Дуся в краварника.

Тук става въпрос за много жертви с произход от цивилизовани държави......и техните осемдесетина деца.

Близките на тези хора ще направят всичко възможно за да стигнат до истината и по възможност виновниците да си понесат заслуженото.
Те няма да приемат на сляпо казаното от Обама, Путин или филанкишията.

Ако ти ги извършиш тези действия описани от теб по горе , ще видиш че за тези хора няма нищо свято....

---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

Ето ви и хората в Киев колко са доволни от сегашния режим http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1328446

dimitar_vd62
18-07-2014, 21:57
Ето и още интересни неща - http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/2961-sbityy-malayziyskiy-boing-777-post-obnovlyaetsya.html

Orm
19-07-2014, 13:39
Я вижте само снимката http://itar-tass.com/proisshestviya/1329442, как така е оцелял този бага при този взрив ?!?!?!?:notify:

http://rusvesna.su/news/1405676334

stu
19-07-2014, 15:36
http://airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=228985&start=3435&sid=6d7fd79d663b9996d0583ca6baca6b6b

Linkestis
19-07-2014, 17:49
Целта на украинската ракета, ударила малайзийския самолет е бил... самолетът на руския президент Владимир Путин. Това твърди сензационно пред „Интерфакс” източник на изданието от Руската авиация. Според него самолета на Путин и този на Малайзия са пресекли траекториите си край Варшава.

„Това е станало на 330-я ешалон на височина 10100 метра. Самолетът на руския президент е преминал оттам в 16. 21 часа, малайзийският – в 15. 44 московско време”, твърди още източникът на „Интерфакс”. Той разкрива още, че контурите на двата самолета били почти идентични, както и оцветяването им, което отдалече можело да се обърка./БЛИЦ

dimitar_vd62
19-07-2014, 18:27
Абсолютно съм убуден, че Русия и Путин в частност не са замесени нито пряко нито косвено.В момента най-малко имат нужда от това.Не съм толкова убеден за САЩ, в частност ЦРУ и тези които "дърпат" конците, те няма да се спрат пред нищо в името на печалбата.Почти 100% съм убеден за тези които са на власт в Украйна, дали под чужд натиск или еднолично са решили да инсцинират провокацията срещу Русия и тези в Източна Украйна.Целта е Русия и БРИСК.Не знам докога ще издържат нервите на Путин и дали този път ще се спре пред Берлин.

dimitar_vd62
19-07-2014, 20:02
На украинците май не им за първи път........http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_18/Krvta-na-ptnicite-ot-malajzijskija-Boing-e-na-rcete-na-prezidenta-Poroshenko-8856/

ecotronic
19-07-2014, 20:47
На украинците май не им за първи път........http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_18/Krvta-na-ptnicite-ot-malajzijskija-Boing-e-na-rcete-na-prezidenta-Poroshenko-8856/

То и на сепаратистите не им е за първи път.

http://fakti.bg/world/106487-ukrainski-voenen-samolet-svalen-ot-rusnacite

Или може би на украинците вече им омръзна да свялят собствените си самолети и почнаха да пуцат по чуждите.

dimitar_vd62
19-07-2014, 21:22
САЩ: Събитията в Ирак са опасност за целия свят http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_13/SASHH-Sbitijata-v-Irak-sa-opasnost-za-celija-svjat-4782/ Я тия откриха топлата вода, и кой е виновен за това?Честита ви демокрация http://bulgarian.ruvr.ru/2014_06_16/Geopoliticheskijat-eksperiment-na-SASHH-v-Irak-se-razpada-pod-udarite-na-isljamistite-5857/
Не ми се мисли какво ги очаква Украйна и светът.

И ще ми говорите за търпимост към ислямистите http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_26/Isljamistite-v-Irak-karat-hristijanite-da-plashhat-dank-3413/

mordohy
19-07-2014, 23:37
Тия лайна ги забъркаха САЩ и нека някой ме опровергае.
Още дядо ми казваше, че където стъпи американец и трева не никне.

dimitar_vd62
20-07-2014, 00:49
Ам не е така, наче Саддам беше диктатор и добрите американци не могат да търпят друго освен американска хегемония.Е утепаха го, после решиха че петрола е техен па ония да си строят демократично общество.Еда ама не,ИДИЛ ги изнанада обаче упорито вярваха че всичко е ОК, е да ама пак не, няколко хилади ислямисти излязоха по корави и взеха че завзеаха некой друг кладенец цената на петрола естествено нагоре и ся Вашингтон взе да обмисла дали все пак да не влезе отново в Ирак та да поправи грешката, ма не ма разбирай че Ирак ще цъфне и върже след като чичо Сам каже извинявайте малко се забавихме щот ходихме до Украйна.Утепаха и Кадафи та ся Либия са цепи на три, авганистанците след отлагане на резултатите от изборите вият че дет отидат американците и всичко пламва.Краха на утопията че ще разкостят Русия дойде след провала в Сирия,Украйна е нещо като реванш.Турция и Русия обмислят да се разплащат в национални валути и турчолята услужливо си предлагат услугите Южен поток да мине през Турция вместо през България.Руснака още държи за трасето бед нас но заяви че няма невъзможни неща и Турция е възможен вариант, но Южен поток ще бъде.За радост на русофобите така ще сме независими от руския газ който ще купуваме от пак от посредник ама нали не е Русия, пък дай боже направо да внесем американски втечнен газ...срещу някой неизгоден договор, обаче няма да сме зависими от Русия, е ще се простим и с едни 300-400
млн гущера и ще чакаме да цъфнем и вържем под хамериканска егида а па можем и да се изпотепаме примерно североизточна руска република, южен селям алейкум вилает и северозападна самопровъзгласила се губерния.От ясно по ясно е че Вашингтон ще използва всички средства да злепостави Русия в Азия накъдето тя си насочи интересите и този малоазийски самолет бе удобната мишена да се разклатят позициите и в БРИСК.Лошото е че дори опозицията в размирния район на Украйна може да бъде купена с някой друг милион за подобна провокация.Русия може и да е дала подобна зенитна ракета на опозицията но но съм абсюлютно убеден че не е допускала такава неправомерна употреба.Един предател е достатъчен.Ами да си припомним примерът с иранския пътнически самолет, свален от американския кораб „Винсенс” на 3 юли 1988 г. над Персийския залив по време на редовен полет до Дубай. Атаката, при която загинаха всички близо 300 души на борда, предизвика възмущението на международната общност, а Съединените щати се извиниха официално и обясниха тежкия инцидент с отклонение от курса на „Винсенс”, което отдадоха на пилотска грешка.Ама сега извинения не се приемат нали, напънете си мозъците малко.Както и да е, факт е че тази каша я забъркаха САЩи НАТО и попората ще я сърба целия свят, щото санкциите срещу Русия ще имат и обратен ефект както го признават дори и щатите щото и техни фирми ще загубят договори и европейски фирми също, а и Путин каза че всичко необходимо за отбранителната индустрия ще се произвежда вече в Русия, което я прави независима от "сътрудничеството" в областа на отбраната от западни фирми, което естествено няма да се хареса на военопромишлените им комплекси отвъд океана, а те трябва да се захранват със свежи пари. .Духът не е пуснат от бутилката, духът е изтърван от бутилката и въпроса е как ще се забавлява.Ма то народа го е казал - да бе мирно седяло не би чудо видяло.

pavlin
20-07-2014, 02:33
Да, така стоят нещата.

alfa racer GTA
20-07-2014, 03:37
Досега само сепаратистите използваха ракети и сваляха самолети и хеликоптери.

На украинците по принцип не са им необходими ракети, досега не използвали такива, тъй като сепаратистите нямат самолети и хеликоптери, украиниците не са се опитвали и не са сваляли въздухоплавателни средства на сепаратистите и е безсмислено изобщо да имат наблизо такива ракетни комплекси .

Ако се окаже, че руснаците са "заели" няколко(говори се за три) комплекса БУК заедно с екипажите на сепаратистите, то тогава кой ще е виновен?

Путин досега доста умело прикриваше и водеше операциите в Украйна, но оттук нататък ако комплексите с които е свален самолета са били руски целия свят ще санкционира Русия.

Отделно договорите КОКОМ и КОКОМ-2 ще им се видят като мед в сравнение с това което ще последва.Ще се върнат в ерата на "Правец-16" и "Моделист-конструктор" в областта на електрониката и IT техниката, както и в автомобилостроенето.

П.П. Естествено всички ще страдаме икономически.

pavlin
20-07-2014, 04:49
Украинската армия по времето на инцидента е имала две ракетни дивизии с ракетни установки Бук в района. Руски радар е засякъл включването на радарна станция за такава установка непосредствено преди падането на самолета. Местоположението съвпада с това на украинските дивизии. Освен това още не е доказано че самолета е свален с Бук. Възможно е и от изтребител на украинците, има и други вероятности. Въобще много са подозрителни тези заключения които дават управляващите в Киев и Вашингтон без дори да имат някакви доказателства.

Orm
20-07-2014, 08:38
Един добър анализ на ситуацията със самолета - http://vg-news.ru/n/110237

alfa racer GTA
20-07-2014, 11:06
Е, разбира се
много са подозрителни тези заключения които дават управляващите в Киев и Вашингтон без дори да имат някакви доказателства само те дават "подозрителни заключения" .

Руснаците, "зелените човечета" във военни униформи без опознавателни знаци и сепаратистите са по силата на мисловната фикция "света вода не напита"...

Те не правят заключения.Дават факти.

Дано останат части от самолета от които да могат да бъдат иззети доказателства и материал от които да стане ясно вида на взрива, вида на ракетата, от каква посока е дошла и поразила самолета.
Дано и черните кутии да бъдат намерени преди да бъдат "изнесени" за Москва заедно с останките на самолета както се заявиха сепаратистите, че ще направят...

nikolaaaay
20-07-2014, 11:22
Тия лайна ги забъркаха САЩ и нека някой ме опровергае.
Още дядо ми казваше, че където стъпи американец и трева не никне.
Защото дядо ти е жертва на руската пропаганда. Аз спрях да слушам възрастното поколение преди доста години и съм много доволен от резултатите.
Истината обаче е, че след ВСВ страните през които са минали англичани и американци процъфтяха и решиха свободно как да се развиват. За разлика от страните, през които минаха руснаците. Там всяка съпротива на местното население беше спряна с танкове - ГДР 1953, Унгария 1956, Чехия 1968, Полша 1981.
За разлика от Източна Европа, в Западна проведоха плана "Маршал". Ама иначе американците са много лоши. Много е зле там и всеки момент ще се разпаднат. Семейството на министър Лавров го знае много добре.

---------- Post added at 11:22 ---------- Previous post was at 11:18 ----------

Мислиш, че от линкове, завършващи на .ru ще получиш обективна информация, така ли. Блажени са вярващите, ама що си правиш труда да ги постваш изобщо. Много ти се чудя.

Orm
20-07-2014, 12:47
Защото дядо ти е жертва на руската пропаганда. Аз спрях да слушам възрастното поколение преди доста години и съм много доволен от резултатите.
Истината обаче е, че след ВСВ страните през които са минали англичани и американци процъфтяха и решиха свободно как да се развиват. За разлика от страните, през които минаха руснаците. Там всяка съпротива на местното население беше спряна с танкове - ГДР 1953, Унгария 1956, Чехия 1968, Полша 1981.
За разлика от Източна Европа, в Западна проведоха плана "Маршал". Ама иначе американците са много лоши. Много е зле там и всеки момент ще се разпаднат. Семейството на министър Лавров го знае много добре.

---------- Post added at 11:22 ---------- Previous post was at 11:18 ----------

Мислиш, че от линкове, завършващи на .ru ще получиш обективна информация, така ли. Блажени са вярващите, ама що си правиш труда да ги постваш изобщо. Много ти се чудя.

Ами, за първата част от изказването ти , съм съгласен , с уговорката че този режим го няма от 20 и кусур години, и че най пострадали от него са самите държави от СССР, също така пропускаш много други факти , но за това няма да спорим, безсмислено е.

Линка който съм дал и който завършва на ".ru" не прави никакви заключения и не обвинява никой преди да започне разследването изобщо ( че то дори не се знае със сигурност дали е свален самолета от ракета ) . Сигурен съм че не си прочел какво пише там, а може би не си разбрал напълно какво пише . На кратко (а и за колегите които не знаят руски) , първо са дадени факти , които със сигурност са известни, след това , казват че и американците и руснаците много добре знаят кой с какво е стрелял и от къде е стреляно, и че в момента явно върви политическа търговия .......
Наистина , поне според мен, е логично да се засече изстрелването на такава ракета при положение че на там е насочено цялото внимание на САЩ и Русия и всички останали. Предполагам че знаеш с какви про , пво и.т.н разполагат армиите и на двете държави.... В този ред на мисли , се чудя как е възможно, ако руснаците наистина пращат оръжие на опълченците , да няма нито едно 100% доказателство със всички тези сателити, агенти и.т.н нито едно доказателство не е извадено срещу Русия до сега ..... защо ли ?!?!?!?
Нито една версия не съм изключил включително и това че опълченците са виновни, когато писах че ми се гади от тези неща имах предвид точно това , самолета още не всички парчета са земята , САЩ и кученцата им вече обвиняват Русия !

---------- Post added at 09:47 ---------- Previous post was at 09:45 ----------

Е, разбира се само те дават "подозрителни заключения" .

Руснаците, "зелените човечета" във военни униформи без опознавателни знаци и сепаратистите са по силата на мисловната фикция "света вода не напита"...

Те не правят заключения.Дават факти.

Дано останат части от самолета от които да могат да бъдат иззети доказателства и материал от които да стане ясно вида на взрива, вида на ракетата, от каква посока е дошла и поразила самолета.
Дано и черните кутии да бъдат намерени преди да бъдат "изнесени" за Москва заедно с останките на самолета както се заявиха сепаратистите, че ще направят...

При зелените човечета нямаше нито един пострадал !!!

pavlin
20-07-2014, 13:06

Да, наистина един смислен анализ, без някакви истерични обвинения. Не знам дали си гледал изказването на Яценюк по CNN. Този ненормалник се държи като някакъв абсолютен фашага. Иначе тук в САЩ се говорят абсолютни глупости по този случай. Канали като CNN , 24 часа въртят темата и постоянно повтарят че за това е виновен Путин. Разни си там експерти не еднократно повтарят че дори нямало смисъл да се чака за доказателства защото за тях е ясно че руснаците са виновни. Другото интересно е че тези експерти и коментатори като се изказват си личи че четат зад кадър дословно това което казват. Абе някакъв абсолютен театър. Все едно че гледаш Кеч борба по американски.

---------- Post added at 10:06 ---------- Previous post was at 10:01 ----------

При зелените човечета нямаше нито един пострадал !!!

Зелените човечета не обвиняват предварително без доказателства.

BLUE1
20-07-2014, 14:48
https://www.youtube.com/watch?v=-M4M16JaXJQ

pavlin
20-07-2014, 15:42
Последите умозаключения по американските медии е че вместо да гледат веществените доказателства, по-добре било да разпитват свидетели. От къде ще ги вземат тези свидетели и доколко са достоверни , никой не знае.

alfa racer GTA
20-07-2014, 16:42
Журналята си плещят всякакви щуротии.Личен опит.Едно кажеш, друго пишат.Иди опровергавай, че нямаш сестра след това.

Поради тази причина винаги е най-добре ако изобщо се правят изявления да е пред електронно-визуални медии.Вестници, интернет всички съчиняват ...

dimitar_vd62
20-07-2014, 18:34
Борбата за Украйна ще е жестока, без оглед на средствата и последствията.Ако погледнете карта с базите на НАТО ще видите че обграждат Русия и покриват периметъра до Урал.Обаче нямат бази които да покрият зад уралието където са стратегическите цели.Еми това е смисъла за украинската криза.Само не мога да разбера защо да не вярвам на .ru , а да се доверям сляпо на .usa.Ми не Русия не е СССР и няма да се върне в ерата на правец.Само ми обяснете защо му е наПутин да сваля този самолет.Виж за Вашингтон и Яценюк е жизнено важно.Икакво като ие свален с руска ракета.Оръжие се търгува в цял свят, отговорност носи този в чиито ръце е.

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:27 ----------

http://novini.co.uk/камерън-ако-проруските-сепаратисти-с/ така, така , а ако е виновна Украйна ще бъдат ли виновни американците и НАТО.

fade
20-07-2014, 19:57
Снимките и видеото на което извозват система БУК с липсваща ракета и които уж трябва да са доказателство че бунтовниците са стреляли по самолета, са правени на територия която от месец май е под контрола на киевската хунта. Потребителите на интеренет са разпознали билборд на автосалон който се намира в Красноармейск и улицата по която са заснети кадрите. (http://russian.rt.com/article/41709)
Аве тия верно са мноо тъпи ако се опитват по такъв смешен начин да заметат следите...
Когато свалиха руският самолет, цяла година се кълнаха, че не са те, а след като се наложи да си признаят, дори не си направиха труда да изплатят обезщетения на семействата на загиналите а между тях имаше и много деца и израелски граждани.

pavlin
20-07-2014, 20:10
Ето още едно мнение на специалист:

RESUME OF ANALYSIS: What all this means is that if a BUK rocket was launched from the territory controlled by the Militia, the Boeing would have fallen much further to the south-east – i.e. will into the Russian territory. Otherwise, there would have been not time to detect the aircraft, perform electronic capture and launch the rocket. If this was a BUK, and not a jet fighter, then it is most likely that the launch was made from the territory controlled by the Ukrainian army, and the rocket was sent “chasing after” the airplane.

BLUE1
20-07-2014, 20:40
http://forum.setcombg.com/attachments/%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D 0%BD/14272d1405875181-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D 0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-10570433_739766599416273_7337743189841207170_n.jpg :notworthy:

pavlin
20-07-2014, 21:19
Хайде да посмятаме малко. Това е коментар от дру форум:

Morgenstern 20 Юли 2014 18:08
Попаднах на това в един руски форум и си спомних за базовата физика от училище:

Скоростта е мярка за бързината на движение.

Тя се отбелязва с латинската буква v. При равномерно движение скоростта v (фиг. 1) е равна на отношението на изминатия път s (фиг. 2) към времето t (фиг. 3), за което този път е изминат:

скорост = път / време

Като използваме означенията за скоростта, пътя и времето, формулата придобива вида:

v = S / t ;
t = S / v ;
S = v . t .

а ето коментара:

Владимир Кисляков:
И без экспертизы можно понять кто сбил самолёт:
Скорость "Боeнга-777" -- 900 км в час
30 минут -- 450 км
15 минут -- 225 км
7,5 минут -- 112,5 км
6 минут -- 90 км
А 90 км это как раз та территория которая контролируется ополченцами.
Самолёт упал, не долетая до границы с Россией около 50 км. Значит самолёт от места где его сбили до своего падения находился Максимум в 3 минутной зоне под контролем ополчения.
Подготовить Бук и выстрелить требуется минимум 2 минуты + ракета должна долететь до цели -- это ещё 1,5-2 минуты.
Вывод: Ополченцы не сбивали самолёт -- у них на это просто не было времени.
Более того -- наземные части украинской армии дислоцированные под Донецком тоже не успевали его сбить. У них тоже было очень мало времени.
Вывод: сбить самолёт мог только истребитель который летел рядом с "Боингом". Только он мог оперировать в пределах 20-30 секунд.

BLUE1
20-07-2014, 22:34
http://forum.setcombg.com/attachments/%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D 0%BD/14269d1405846704-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D 0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-10364177_10201918598357907_1300870319312980278_n.j pg

---------- Post added at 22:34 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

http://forum.setcombg.com/attachments/%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D 0%BD/14231d1405659039-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D 0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-10403503_603931339725658_4038188376045411979_n.jpg

alfa racer GTA
20-07-2014, 23:57
Там е бойна зона.Води се война. Машините са развърнати с включени радиолокационни системи готови всеки момент за стрелба.

Ракетата достига до 10 000 метра за 10 секунди.Движи се със скорост 3000км/ч, което е = на 833.3333 метра в секунда...

Събрали сте се все едни "лаладижии" ....

Хайде нещо от производителя:

https://www.youtube.com/watch?v=-z4RBhUouEg

https://www.youtube.com/watch?v=l3uFTp3alSk

pavlin
21-07-2014, 00:16
Там е бойна зона.Води се война. Машините са развърнати с включени радиолокационни системи готови всеки момент за стрелба.

Ракетата достига до 10 000 метра за 10 секунди.Движи се със скорост 3000км/ч, което е = на 833.3333 метра в секунда...

А на тази ракета колко време и трябва за да достигне 3000 км/ч. Май нещо физиката ти куца.

nikolaaaay
21-07-2014, 00:54
По логиката на Пацата те и другите два свалени украински самолета не са свалени от руснаците, а от Киевската хунта. Сами си свалят самолетите, за да обвинят добрия чичо путин.

bager
21-07-2014, 00:54
За съжаление изглежда не е инсценировка, и самолета е свален може би от опълченците. Ако информацията ми е вярна това означава, че бяха до тук с революцията в Новорусия. Сега нито Русия ще може да им помогне, а и срещу тях ще вкарат миротворчески войски на НАТО. Но ще видим... дано информацията не е вярна макар, че на 70-80% и се доверявам.

Това свързано ли е с това (http://www.dnes.bg/world/2014/07/20/potvyrdiha-avtentichnostta-na-razgovor-pri-svalianeto-na-boinga.232958)?

stu
21-07-2014, 01:43
Това свързано ли е с това (http://www.dnes.bg/world/2014/07/20/potvyrdiha-avtentichnostta-na-razgovor-pri-svalianeto-na-boinga.232958)?
Американците казват едно, Руснаците друго, Украйнците просто няма да ги коментирам.
http://www.blitz.bg/news/article/280317
Според мен и едните и другите знаят какво точно се е случило и в момента има доста задкулисни игри.

pavlin
21-07-2014, 02:16
По логиката на Пацата те и другите два свалени украински самолета не са свалени от руснаците, а от Киевската хунта. Сами си свалят самолетите, за да обвинят добрия чичо путин.

Другите самолети са свалени с ПЗРК. Това е логиката, ако не си разбрал.

pavlin
21-07-2014, 05:15
Американците казват едно, Руснаците друго, Украйнците просто няма да ги коментирам.
http://www.blitz.bg/news/article/280317
Според мен и едните и другите знаят какво точно се е случило и в момента има доста задкулисни игри.

Руснаците съвсем аргументирано доказаха че записа е фалшив, показаха как са сглобявани различни файлове и т.н. Дори и по американските телевизии като показват доказателствата на украинците предварително казват че достоверността им не може да бъде потвърдена. Това не им пречи обаче да ги въртят 24 часа в денонощието без прекъсване.

fade
21-07-2014, 07:30
Не, няма нищо общо.
Моята информация е от място което не се вижда в Б-я, мисля, че не се вижда и от много други места. Това е затворен форум на професионални военни, в които пишат и някой от командирите в Новорусия. ;)
Препраща ми информацията човек на които имам доверие и с когото се познаваме от деца. Обикновено са снимки на екрана така, че вероятността текста да е подправен от моят източник е малка.
Иначе разговора наистина е подправен и то доста нескопосно и непрофесионално!
Знаех също и каква е ситуацията с Американският кораб и руският бомбардировач... дори нямате идея колеги колко по прости и прозаични са нещата от колкото се опитват да ги изкарат по световните медии и "диванните" стратези ...
Изобщо пропагандната машина и от двете страни работи на пълни обороти и не трябва да вярвате и на 50% от това което се пише в повечето инф. агенции особено пък на Блиц и подобните него които търсят само сензациите и се интересуват единствено от рейтинги и посещения.

avvasilev
21-07-2014, 08:04
Някой ще сподели ли, колко време е необходимо, за да се обучи екипаж на ракетната установка, който да успее да изстреля ракета за нормативните времена? :devil: Защото не е като да не съм бил в казармата и да не съм виждал ракети на живо ... Не е като Калашник, да ви кажа ... не става с "Натисни там и готово!" :smoke:

BLUE1
21-07-2014, 14:41
Не, няма нищо общо.
Моята информация е от място което не се вижда в Б-я, мисля, че не се вижда и от много други места. Това е затворен форум на професионални военни, в които пишат и някой от командирите в Новорусия. ;)
Препраща ми информацията човек на които имам доверие и с когото се познаваме от деца. Обикновено са снимки на екрана така, че вероятността текста да е подправен от моят източник е малка.
......

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Бисер!!!!

Orm
21-07-2014, 14:47
Някой ще сподели ли, колко време е необходимо, за да се обучи екипаж на ракетната установка, който да успее да изстреля ракета за нормативните времена? :devil: Защото не е като да не съм бил в казармата и да не съм виждал ракети на живо ... Не е като Калашник, да ви кажа ... не става с "Натисни там и готово!" :smoke:

Айде де , и аз това се чудя, въпреки че нали се сещаш че между опълченците 100% има хора които разбират от тези неща....

Какво по логично от това да се направи експертиза на единствения БУК на опълченците.....

http://mir24.tv/news/society/10917499

BLUE1
21-07-2014, 15:01
http://nr2.com.ua/img/gallery/0/18/37_main.jpg

Журналистка рассказала, как вывозили в Россию трупы погибших боевиков

Террористы из «Донецкой народной республики» отправили на родину тела 31 российского боевика, которые погибли во время антитеррористической операции в аэропорту Донецка.
Сопровождавшая их до границы журналистка Мария Турченкова в блоге на «Эхо Москвы» рассказала, что о погибших гражданах России узнала от помощника так называемого «премьер-министра ДНР» Александра Бородая.

«Он сказал, что на следующий день из Донецка в Россию отправится колонна из двух грузовиков с телами и попросил журналистов об услуге: сопроводить их до границы. Мы были ошеломлены услышанным», — поделилась журналистка.

По ее словам, количество погибших боевиков ДНР было таково, что морги не могли вместить всех, пришлось использовать холодильники завода по производству мороженого и грузовики-рефрижераторы.

Прощание с 31 погибшими гражданами России проходило в присутствии множества телекамер и представителей руководства «Донецкой народной республики».
«Среди них были камеры и Первого канала, и «России 24», которые впоследствии не передали ни одной новости об этом событии. Никто из активистов ДНР и жителей Донецка не пришел, не воспользовался последней возможностью попрощаться с «добровольцами, приехавшими на защиту русского народа». Несмотря на большее скопление прессы, это событие все равно казалось тайной, трагедией, которую будут оплакивать только по другую сторону границы», — пишет МарияТурченкова.
Она также рассказала, что разноцветные гробы, куда положили тела, накануне собирали по всему Донецку. На каждый наклеили стикер «Донецкой народной республики» и сопроводили справкой из морга следующего содержания: «Донецкое областное бюро судебно-медицинской экспертизы. 29.05.2014. Справка. Дана в том, что ни в трупе г-на (ФИО), … года рождения, ни в гробу нет вложений, перемещение которых через государственную границу Украины запрещено».
Российская журналистка подтвердила, что среди погибших граждан России, чьи тела отправлены на родину, был ветеран Афганистана и бывший инструктор ФСБ Сергей Жданович.
Константин Катышев
Источник: РИА «Новый Регион»
http://nr2.com.ua/hots/ATO_Donbass/23-rossiyskih-boevika-vzyaty-v-plen-pri-popytke-begstva-iz-Lisichanska-76423.html

pavlin
21-07-2014, 16:44
Да, една жена каза !!!

fade
21-07-2014, 17:51
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Бисер!!!!
Колега обичайната Ви неадекватна реакция изобщо не ме учудва. Не очаквам един дебелосерко да разбере какво означава единствената връзка с роднините ти без да застрашаваш свободата или живота им когато си на предната линия на "опозицията" да е закрит форум в интернет. Не, че това е много сигурно, но поне е все още някакъв вариант за връзка с "другият" свят!
Така общува моят приятел със зет си от месец и половина! Това е единственият начин този "сепаратист" да съобщи на сестра си и майка си, че все още е жив. Да се молиш на журналисти (когато ги срещнеш) или на командири за няколко реда в мрежата...
Както и да е това е "проза", само едно нещо напоследък се чудя като чета някой от постовете в тази нишка...
Кое е по лошо, да си маргинал, или да си наивник на средна възраст? Въпроса е риторичен, не ми отговаряйте не ме интересува мнението Ви защото обикновено след дебелосерковци остава само:
:dyrvo_v_kenefa:

Orm
21-07-2014, 18:10
Опа.... http://itar-tass.com/politika/1332217 май не бил Бук пък сега....

BLUE1
21-07-2014, 18:24
"Това е единственият начин този "сепаратист" да съобщи на сестра си и майка си, че все още е жив." .....а и, че има плячка :)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10300893_1444256239194522_3870909339912588240_n.jp g

Террорист без всякого угрызения совести снимает драгоценности с погибших в авиакатастрофе над Донецком..Низкие, меркантильные, моральные уроды.. это наверное самые безобидные слова которые можно подобрать для этих сволочей.. какой же нужно быть гнидой, что бы такое делать? не удивлюсь если они и с погибших младенцев, в тот трагический день, золотые крестики срывали.. на водку же, бл*дь, не хватает.. чтоб вам руки поотсыхали, суч*ры..ненавижу вас...ещё больше ненавижу тварей которые поддерживают их, поддерживают терроризм на моей родной земле.. ненавижу! эти довольные возгласы, когда сбили самолёт.. "Красиво упал, гы-гы", "Молодцы, сбили хунтовскую птичку"... УРОДЫ!!! Как можно быть настолько слепыми! такими эгоистичными и тупыми! Никогда не подумал бы, что рядом со мной живут такие сволочи... остановите землю, я сойду.. Позор товарищи, позор!!!

Alexandr Topol

dimitar_vd62
21-07-2014, 18:37
Я да видим кой има интерес да свали цивилен самолет и то точно от този регион.Русия - БРИСК - Малайзия.Едва ли Русия ще си подкопае интересите там.Абсолютно нелогично.Но пък САЩ имат интерес да саботират БРИСК и Украйна е удобния изпълнител.Като го припишат на "сепаратистите" значи е виновна Русия.Та ако господин Х катастрофира с Мерцедеса си и претрепе примерно чакащи на една спирка хора, то следва да е винавна Германия защото автомобила е нейно производство.Да ама не.Отговорен е шофера.Дори и Русия да им е предоставила такова въоръжение, от къде на къде тя ще е виновна че някой го използвал не както трябва.

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

"Това е единственият начин този "сепаратист" да съобщи на сестра си и майка си, че все още е жив." .....а и, че има плячка :)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10300893_1444256239194522_3870909339912588240_n.jp g

Террорист без всякого угрызения совести снимает драгоценности с погибших в авиакатастрофе над Донецком..Низкие, меркантильные, моральные уроды.. это наверное самые безобидные слова которые можно подобрать для этих сволочей.. какой же нужно быть гнидой, что бы такое делать? не удивлюсь если они и с погибших младенцев, в тот трагический день, золотые крестики срывали.. на водку же, бл*дь, не хватает.. чтоб вам руки поотсыхали, суч*ры..ненавижу вас...ещё больше ненавижу тварей которые поддерживают их, поддерживают терроризм на моей родной земле.. ненавижу! эти довольные возгласы, когда сбили самолёт.. "Красиво упал, гы-гы", "Молодцы, сбили хунтовскую птичку"... УРОДЫ!!! Как можно быть настолько слепыми! такими эгоистичными и тупыми! Никогда не подумал бы, что рядом со мной живут такие сволочи... остановите землю, я сойду.. Позор товарищи, позор!!!

Alexandr Topol

Как разбра че е сепаратист и в ръцете му ема плячка.Вижда ли се какво разглежда и защо го разглежда.Какъв е проблема да ти направим една снимка като минаваш край някоя детска градина и да кажем че си педофил.Подобно тролене показва безсилие.

BLUE1
21-07-2014, 18:46
:rotfl: Митак не се впрягай, това е закачка със супер дупер секретният форум на Червената крава- мислиш ли, че не мога да постна статии от украинската преса в които се описват мародерствата на сепаратистите и са пълни със снимки и имена на свидетели....
Как пък грам критичност нямате към информацията, толкова сте се фанатизирали по путин, че каквото ви каже руската пропаганда и го приемате за абсолютна истина! И оня презокеански трол бълва ли бълва лъжи, ама от Флорида, а не от Москва. И жалки и забавни сте ми! Та да повторя- не го взимай навътре Митак, аз просто се забавлявам с путинофилската ядка :cheers:

fade
21-07-2014, 18:58
Митак, пуснали са брифинга на МО на Русия (https://www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo). По открита, безпристрастна и подкрепена с факти позиция ... здраве му кажи! Сигурен съм, че имат и запис на изстрелването на ракета ако има такъв. Но със сигурност това вече е за следващ етап и е обект на геополитическа търговия в момента. Лошото е че последните няколко дни не мога да се свържа с моят приятел в Украйна. Дано се появи тази вечер, да чуя последните новини от фронта ако има такива разбира се. :( Яко са ги запукали вчера и днес фашагите, и .... абе тъжна работа.:(

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

:rotfl: Митак не се впрягай, това е закачка със супер дупер секретният форум на Червената крава
Вие внимавайте с червените крави щото имат рога и най им е кеф да пукат сини балони с въздух под налягане!
;)

dimitar_vd62
21-07-2014, 19:27
Ами да видим и снимките на американците, ама до сега само бля бля.Или студиото за специални ефекти е в отпуска.

Георги Савов
21-07-2014, 20:02
Фаде, мисля, че ти е време да отидеш доброволец в Донецк! Вземи и бай Митко с теб! Гледам сте големи ербапи, пък и ще сразите няколко фашаги в героична битка!
То бива бива, но при вас вече е нужно да отидете на консултаций! Оня от Флорида е без коментар! При него медицината е безсилна!

dimitar_vd62
21-07-2014, 20:30
На драго сърце, поне имат позиция."Оня" от Флорида не е от моя отбор обаче, макар че вика за Русия.