Roby може ли да кажеш колко горе долу излиза газово за кола с директно впръскване и имали някъде в БГ където са слагали успешно такова животно. Някъде бях чул че струвало 3000-4000лв ама не мога да намеря конкретна информация.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
колеги имам един проблем с тапата гас онзи ден направо откачих ядосах се и карах с 160км/ч .......
проблема е следния
мотор 2.0 155 коня алфа 156
газов инжекцион брц изпарител дженезим не знам как се пише
колата варви идеално на бензин много бяга ам пуста гас ми прави много проблеми
карам градско само на гас и няма проблем
карам ли изван градско ПОЧВА да ми изкличва и минава сама на бензин сакяш не стига гориво а има 20 литра в нея
смених мембрани на изпарителя нови оригинални всички филтри бяха в окаяно састояние
проблема си оства вече не знам кво да правя с тоя инжекцион
карам е в сервиз дето ми смениха филтрите и мембраните и оня ми вика ми не мога да е настроя щото не работило някав мап сензор???
питх каде ли не не знаят от какво изключва........
ще помоля всичко който могат да помагат нека кажат
благодаря на всичкиAlfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!
Comment
-
Ако е проблемен МАП сензора на газовата /тва дето са ти казали/ няма как да се оправи това с прехвърлянето.
Въпросния датчик мери точно това-Налягането в газовата рейка и разтоварването в колекторите. От него газовата уредба разбира кога не стига газта и кога да обърне на бензин. При теб, ако тези данни са неверни просто в натоварения режим той отчита, че няма необходимото налягане.
След като са открили проблема защо не го сменихте?
МАП датчиците имат живот и са консуматив.
---------- Post added at 10:51 ---------- Previous post was at 10:44 ----------
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеRoby може ли да кажеш колко горе долу излиза газово за кола с директно впръскване и имали някъде в БГ където са слагали успешно такова животно. Някъде бях чул че струвало 3000-4000лв ама не мога да намеря конкретна информация.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
роби мерси за барзия отговор значи ми изключва само на изван градско а градско не го прави и казвашче е от тоя сензор
ти знаеш колко пари струва тоя сензор аз вече дадох на 100 лева за филтри и тия си малчат казах смени мембраните на изпарителя и ще се оправи вярно че филтрите и мебраните бяха в безумно окаяно састояние но май е трябвало направо да го сменя него на парво време
можеш ли да ми кажеш цена
ги то е брц и май е 2003 производство?Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!
Comment
-
Нищо не мога да кажа със сигурност така-дистанционно. Просто обясних каква функция има това нещо. Става дума за МАП-а на газовата уредба. Ако изобщо е такъв де....щото по-старите системи са с Датчик за налягане, което е по-различно.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
ето такова имам и пише мап от едната страна това ли трябва да сменя
http://translate.google.bg/translate...nt-24-56-turboAlfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
Comment
-
Имам такъв МАП. Ела да направим експеримент. Ще го сложим и ще покараш.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Привет колеги,
проблема ми е свързан с газта, но всъщност колата не върви на бензин. Сутрин пали трудно на бензин и прекъсва докато позагрее, след което работата се изчиства. Поради тази причина минах на бензин в продължение на 3месеца, като още на втория ден, започна да пали от раз и да работи идеално. Съвсем на скоро поради увеличаващата се разлика в цените на двете горива се върнах на газ. Още на следващата сутрин проблема се върна.
На мен ми прилича на запушени дюзи, но защо газта се отразява на бензиновите дюзи? Това е което техническите ми умения, могат да измислят.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Прекалено ненормална е настройката на уредбата и почти сигурно газовите дюзи не са необходимия размер. Поради тази причина за да работи на газ колата, времената на газовите дюзи са прекалено големи/или малки/. Оттам бензиновия комп реагира като се опитва да ги вкара в нормата и се сбъгясва. Затова после като покараш на бензин той си влиза в нормалните настройки заложини в картата му и се оправя.
Стана ли ти нещо ясно?!?0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Почти,
т.е. при настройката на газовия инжекцион, впръскването през газовите дюзи ще се нормализира и данните, които се поддават към компютъра ще станат коректни.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Сиреч нещо такова. Отиди и си оправи уредбата.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Здравей, Робигаз имам АР 146 - 1,6 боксер мисля по въпроса да и слагам газ. Има обаче няколко неща който искам да си изясня за себе си. Първо по колата :
1.Ланда сондата и неработи.
2.Не е възможно да и се направи диагностика поне в Плевен нямат софтуер /до колкото съм разбрал не е бош/ точно за този модел а не ми се тича по други градове.
3. Колата принципно няма проблеми, но на място при загрял двиганел мени оборотите /все едно се опитва да гасне което се компенсира от компютъра на колата/ и така се получава едно разтрисане на двигателя което принципно може да е от ланда сондата и т.н.
Въпросите ми са следните :
1.Ако ми монтират ГИ доколкото разрбах за да е всичко наред трябва да сменя и ланда сондата.
2. Може ли да възникне голям проблем - смисъл несработване на газова уредба /ГИ или обикновенна/ отчитайки това че, на колата не може да се направи диагностика.
3. При монтаж на обикновенна газова може ли да възникнат проблеми от рода на това да гасне при работа на празен ход изхождайки от това което съм описал в точка 3 и евентуални гърмежи в колекторите.
Съжалявам, че така да се каже те карам да "хвърляш боб", но просто искам още едно мнение базирано на опита който имаш.146 1.6 Boxer
Comment
Comment