Тази не само че не е ЕВРО ами вече не е и сонда.Не се мъчи да я правиш,смени я.Ще си спестиш време и нерви.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
"
колеги искам да попитам нормално ли е в това време с мойта алфа 156 1.6 на газ с 10лева газ да минавам 45км всеки ден се кара по 5-10км в студовете ,но е чакам да вкл. на газ и тогава трагвам и малко съм спаднал гумитече неможе да зацепи в тоя сняг
Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщениеколеги искам да попитам нормално ли е в това време с мойта алфа 156 1.6 на газ с 10лева газ да минавам 45км всеки ден се кара по 5-10км в студовете ,но е чакам да вкл. на газ и тогава трагвам и малко съм спаднал гумитече неможе да зацепи в тоя сняг
Този пробег ако е градско, с ниска средна скорост (спри - тръгни) и като се отчете околната температура, меките гуми и късите разстояния (той - двигателят тъкмо си достигне работната температура и ти я спираш).........е горе-долу нормален.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова грубо прави около 17/100.
Този пробег ако е градско, с ниска средна скорост (спри - тръгни) и като се отчете околната температура, меките гуми и късите разстояния (той - двигателят тъкмо си достигне работната температура и ти я спираш).........е горе-долу нормален.Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщениеколеги искам да попитам нормално ли е в това време с мойта алфа 156 1.6 на газ с 10лева газ да минавам 45км всеки ден се кара по 5-10км в студовете ,но е чакам да вкл. на газ и тогава трагвам и малко съм спаднал гумитече неможе да зацепи в тоя сняг
Lexus IS200
Comment
-
Така.. Преди няколко часа си инсталирах новата евросонда (турска естествено) и пак сме в движение... Сега почвам да си мисля как да направя холотрония датчик (маи така се казва несъм сигурен) да бъде от полза...
Показанията му ,празно пълно изразени в омове са приблизително 0-100... Като остане време някога ще го направя да ми показва на таблото...Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 20:28.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеТака.. Преди няколко часа си инсталирах новата евросонда (турска естествено) и пак сме в движение... Сега почвам да си мисля как да направя холотрония датчик (маи така се казва несъм сигурен) да бъде от полза...
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИмаш ли впредвид индикация на която да отчиташ нивото?
Питал съм двама капацитета, и сега чакам да ми кажат какво е съпротивлението на бензиновия нивомер...
Лошото е ,че при газовия датчик с покачване на нивото вътре в бутилката му се вдига съпротивлението а при бензиновия нивомер пада ама мисля че няма да е невероятен проблем да го излъжа това...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеПрограма максимум е да ползвам стрелката на бензина...
Питал съм двама капацитета, и сега чакам да ми кажат какво е съпротивлението на бензиновия нивомер...
Лошото е ,че при газовия датчик с покачване на нивото вътре в бутилката му се вдига съпротивлението а при бензиновия нивомер пада ама мисля че няма да е невероятен проблем да го излъжа това...
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВинаги можеш да го направиш, както си го замислил. Така или иначе ще трябва да се реализира съгласуващо звено. Освен за да обръща зависимостта и за да съгласува променящото се съпротивлевие по мощност. Защото мисля, че това на бензиномера е по-мощно. Или казано по друг начин, мисля, че токът който протича през отклонителната система е по-голям отколкото газовият нивомер може да понесе.) преди броени минути ми спусна важното инфо за нивомера... При пълен резервоар 0-7 ома при 1/2 е от 116-126 ома а при празен е от 295 до 315 ома!!!
Лошото е че баш над нивомера ми е газовата бутилка и ще трябва да търся кабелите по табла и прагове и...
Утре ще помисля за схемката ако остане време...Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 21:54.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеправено е това с "обръщането" на съпротивлението на сондата и промяната му така че да отчита на таблото. елементарно е и работи.
Не говоря за обръщане а за съгласуване.
Предполагам, че с някаква електроника би могло да се постигне, но чак пък -"много лесно"...Last edited by robygas; d.m.y г., 12:54.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Гледам сега датчика които трябва да е сложен на евросондата... Чудя се ако го отворя и сменя всички смд-та за да си наглася "обръщането" и соответно омажа от 90 на 300 колко време ше изкара след това!!? В смисъл незнам през уредчето на таблото какъв ампераж (милиампераж де) минава... Дали ще издържи и тн..
Нямам време да мисля сега схема а това ми доиде на ум гледаики го...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment