Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
    А относно мембраните на Мемтекс. Не ща нито да ги виждам нито да ги чувам.
    Не знам от какво е продиктувано мнението ти, но ако е на база еднократен досег с въпросният производител не мисля, че е коректно изказването ти.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
      Не знам от какво е продиктувано мнението ти, но ако е на база еднократен досег с въпросният производител не мисля, че е коректно изказването ти.
      Мнението си е лично мое и не искам да ангажирам никого с него.Но предполагам,че като монтирам нови мембрани,би трябвало да издържат повече от седмица.За около 500км. изпарителя протече като лейка,а гуменото уплътнение на топлообменника се беше нацепило.Нормално е като купиш някаква стока и тя се окаже некачествена мнението ти за производителя да е негативно.Поздрави
      Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

• може да сте сбъркали нещо при монтажа. не съм имал проблем с мемтекс.
        точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          може да сте сбъркали нещо при монтажа. не съм имал проблем с мемтекс.
          Едва ли.Може и на калпава бройка да съм попаднал,но ме загубиха като клиент.След мемтекса сложих италиански мембрани и вече година нямам проблеми.

Comment

• И аз за това се учудих. Работя с тях от както са създадени преди 20г. Произвеждат и изнасят и и не съм имал ядове. Дребни грешки е имало разбира се, но те по-скоро са били в окомплектовката отколкото в самите мембрани, а и аз говоря за хиляди направени изпарители и грешка има примерно при 1/1000 което си е адски задоволителен допуск.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
              И аз за това се учудих. Работя с тях от както са създадени преди 20г. Произвеждат и изнасят и и не съм имал ядове. Дребни грешки е имало разбира се, но те по-скоро са били в окомплектовката отколкото в самите мембрани, а и аз говоря за хиляди направени изпарители и грешка има примерно при 1/1000 което си е адски задоволителен допуск.
              Минавало ми е през акъла,че съм карък с тая кола,ама сега вече съм сигурен

Comment

• Вече съм с нова мембрана за AG изпарителя благодарение на Роби

Сега, помогнете малко защото в ремонтният комплект има две гумички които първо, че като разглобих изпарителя в него такива нямаше, второ колкото и да гледам си оставам само с гледане Немога да им намеря място и това е. Ето снимки на двете гумички плюс детайлна снимка на разглобеният изпарител.

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

• Гумичката се слага на частта, която си извадил от тук:

по-конкретно ляга на синия квадрат.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

• Не. Там влиза иглата на мембраната.

Comment

• На мен ми приличат като да са от клапата на кобилицата. Това което е означил Emzo с червено е леглото на оста на въпросната кобилица. А гумичките вероятно са 2, защото леглото на клапата вероятно я има в 2 разновидности (с глухо легло или с разпробито).

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Разбрах от къде е едната гумичка. Ето снимките:

Мисля да си оставя обаче оригиналната гумичка. Тя всъщност материала не е гума а някакво твърдо плюс, че има и улейче където да ляга.
                        Вие какво мислите?Оригиналната или да я сменя?

Comment

• Сменяй я. Оригиналната е станала на гьон и и се е образувал канал. От тази гумичка много силно зависи качеството на работата на изпарителя.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ок, мерси ще я сменя.

Comment

• Тъй де, баш за там ти говорех, то няма къде другаде
                              ex - 147 16v multijet

Comment

• Колеги, моля, дайте съвет!
                                От известно време ГИ ми прехвърля на бензин без видима причина. Резервоарът е пълен. Днес включих лаптопа към газовото ЕКУ и обиколих малко и се случи отново. Програмата указва към утечка на газ. Огледах но такъв нямаше, нито мирис нищо.
                                Сега въобще не тръгва на газ, тъй като няма налягане в изпарителя.
                                Къде да търся проблема?

Comment

Working...
                                X