Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Дано те послушат без да разсъждават, братле
    Братле... Обясни ми моля те за ония "външен кръг" на антифриза моляяя те....
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

• Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      Братле... Обясни ми моля те за ония "външен кръг" на антифриза моляяя те....
      Така му викам на онзи кръг, през радиатора. Хапеш ли ме?

Comment

• Един въпрос към компетентните.
        Казаха ми, че при кола с ГИ има определен брой на принудително палене на газ, след което компа блокирал или нещо от сорта, така ли е наистина?
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

• Вероятно това зависи от модела на уредбата. При Фобос такова ограничение не ми е известно. Само паленето на газ се записва в лог-а.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
            Един въпрос към компетентните.
            Казаха ми, че при кола с ГИ има определен брой на принудително палене на газ, след което компа блокирал или нещо от сорта, така ли е наистина?
            С Бардолини съм.Три пъти разрешава компа принудително палене на газ.
            Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

• Карах едно такси с метан на БРЦ,газаджията казал на сменника ми също за три паления и после при него за софтуерно ресетване,не знам с прекъсване на захранването дали няма да се зачисти гадината.
              Last edited by 546; d.m.y г., 02:46.

Comment

• Ако е само три паления е кофти....
                С спиране на тока няма да стане гарантирам
                Фобоса има брояч само за тия паления до 255 мисля беше, но едвали някой го е стигал като крайна бройка за да се знае дали ще влезе в авариен режим един вид
                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Колеги я да питам и аз , че от бая време и се чудя на магариите. Върви си нормално , разхода е нормален, обаче като я смачкам над 4000 оборота в колата започва зверски да мирише на сурова газ. На бензин не го прави тоя номер. Днес като замириса за пореден път , спрях веднага и вдигнах капака , но в моторния отсег не мирише на газ. Прегледах си гърнетата , там пропуски няма никъде. Много интересно откъде изпуска тая газ че да влиза в купето. На място като работи колата я душа като пес и пак нищо

Comment

• Първоначално публикувано от Liceto Покажи съобщение
                    Колеги я да питам и аз , че от бая време и се чудя на магариите. Върви си нормално , разхода е нормален, обаче като я смачкам над 4000 оборота в колата започва зверски да мирише на сурова газ. На бензин не го прави тоя номер. Днес като замириса за пореден път , спрях веднага и вдигнах капака , но в моторния отсег не мирише на газ. Прегледах си гърнетата , там пропуски няма никъде. Много интересно откъде изпуска тая газ че да влиза в купето. На място като работи колата я душа като пес и пак нищо
                    Добре ще е да поясниш каква е газовата уредба,ГИ или обикновенна.Изпарителя кога е обслужван.Щото на фърляне на боб отива работата.На прима виста на изпарител ми намирисва проблема,ама знае ли човек
                    Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

• Изпарителя е Landi Renzo Li10 Turbo. ГИ-то е landi renzo omegas. Изпарителя е макс. на 1500км. Инжекторите са Keihin. Странното е , че проблема го имам от много време , дори със стария изпарител , но се проявява за известно време , после изчезва. 2 месеца нямаше миризми след последния път и скоро пак започна.

Comment

• Как се зануляват адаптивните настройки на сместа, освен с каране на бензин?

Щото явно ми е настроена тъпо газовата и всеки път като запаля на бензин и е студена колата се тресе, работи неравномерно и няма сила докато не загрее.

Като покарах два дена на бензин се оправи, но като почнах пак да карам на газ пак се появи същото.
                        156 2.0TS

Comment

• Абсолютно същият шит и при мен се получава,особенно сега когато е студено сутрин..
                          THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                          http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                            Как се зануляват адаптивните настройки на сместа, освен с каране на бензин?

Щото явно ми е настроена тъпо газовата и всеки път като запаля на бензин и е студена колата се тресе, работи неравномерно и няма сила докато не загрее.

Като покарах два дена на бензин се оправи, но като почнах пак да карам на газ пак се появи същото.
                            През интерфейса на MES (adjustments > reset self-adapt.param. and idle actuator).

Но това няма да помогне трайно. По-добре е да си настроиш газовата така че да не води до такава промяна на адаптивните параметри.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Така е колега, благодаря.
                              Като се освободя малко ще чипвам и ще отскоча до Варна колегата don_pepone да ми я настрои.
                              156 2.0TS

Comment

• За да нямате проблемите с паленето сутрин, особено на студено, няколко пъти съм писал да си настроите газовата до 1500обор. да работи на леко бедна смес. Т.е. ламбда сонда интеграторът да ви дава стойност 1.05 до 1.1

Comment

Working...
                                X