Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Какво става бе хора? Къде потънахте всички? Август месец свършва, газта си е на нормална цена, уредбите са на промоционални цени, то бива криза ,ама чак толкова!
    За да има някаква дискусия- каква е най- скъпата кола, на която си слагал газова?
    Lexus IS200

Comment

• В интерес на истината никога не съм се замислял над този въпрос. Може би защото винаги разглеждам колите сато двигател и електроника и как да ги пригодя най-добре на газ, а не като цена. А също така и всяка кола си има стойност за собственика и е много относително да кажеш коя е скъпа и коя не. Днес примерно трябваше да започна един Мерцедес AMG-356 C.C. което щеше да е интересно, но клиента реши да се цигани за цената /което си е негово право/ и аз отказах да правя простотий по тази кола.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Въпрос: С обикновенна газова съм. Като спускам по наклон и оборотите са около 2000 се чува леко препукване в някой от колекторите. Това става само на газ при отпуснат педал на газта и обороти над 1500-1600.

Като превключа на бензин подаването на горивото спира нацяло и няма никакви звуци, в момента в който превключа отново на газ и почва. Като съвсем леко препукване-кихане.

Това се чува при отворени прозорци.

Защо така се получава ?
        При спускане по дефилета си минавам на бензин и без това на скорост като е в обороти не консумира никакво гориво, но все пак ми е интересно защо се получава така.
        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

• И аз съм с обикновена газова и като съм на скорост около 1500 до към 2800 оборота като не подавам газ се чуват гърмежи като от WRC колите.Имам чувството,че се чува под мен,абе горе долу,където стои катализатора,а аз съм го изтърбушил и съм закачил кухата тръба.До колкото съм запознат нали гърмежи се получават като е богата сместа,а нали не подавам газ.Нещо не виждам логика.Дайте идеи.
          Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

В интерес на истината никога не съм се замислял над този въпрос. Може би защото винаги разглеждам колите сато двигател и електроника и как да ги пригодя най-добре на газ, а не като цена. А също така и всяка кола си има стойност за собственика и е много относително да кажеш коя е скъпа и коя не. Днес примерно трябваше да започна един Мерцедес AMG-356 C.C. което щеше да е интересно, но клиента реши да се цигани за цената /което си е негово право/ и аз отказах да правя простотий по тази кола.
            Миналата седмица пред мен на колонката зареди газ един Мерцедес AMG. Нема да се учудя, ако някой ден се засечем и с някое порше на газстанцията.
            Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

• Първоначално публикувано от yovi Покажи съобщение
              Миналата седмица пред мен на колонката зареди газ един Мерцедес AMG. Нема да се учудя, ако някой ден се засечем и с някое порше на газстанцията.

В един сайт се хвалеха, че са сложили ГИ на Бентли континентал GT

Comment

• Колеги, някой от вас да е наясно със задаващата се забрана за извършване на таксиметров/обществен превоз с допълнително монтирани горивни ситеми - газ/метан, и дали наистина влиза в сила от 01.01.2010? Доколкото знам таи директива ще важи за целият ЕС. Интересува ме дали някой има информация дали ще се признае заварено положение за вече работещите таксита, или и те ще трябва да хвърлят уредбите?
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                  В един сайт се хвалеха, че са сложили ГИ на Бентли континентал GT
                  Е аз не го вЕрвам това! Освен ако собственикът му на това бентли не е някой избягал освидетелстван луд от лечебното заведение - да имаш 300-400 бона излишни за кола и да правиш икономия от гориво
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                    Е аз не го вЕрвам това! Освен ако собственикът му на това бентли не е някой избягал освидетелстван луд от лечебното заведение - да имаш 300-400 бона излишни за кола и да правиш икономия от гориво
                    ВЕрвай, вЕрвай, има и то доста скъпи и луксозни автомобили на газ, модата тръгна от Столицата още преди повече от две години, там има и най много .
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 22:36.

Comment

• Аз например знам за един Кайен на метан
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                        Въпрос: С обикновенна газова съм. Като спускам по наклон и оборотите са около 2000 се чува леко препукване в някой от колекторите. Това става само на газ при отпуснат педал на газта и обороти над 1500-1600.

Като превключа на бензин подаването на горивото спира нацяло и няма никакви звуци, в момента в който превключа отново на газ и почва. Като съвсем леко препукване-кихане.

Това се чува при отворени прозорци.

Защо така се получава ?
                        При спускане по дефилета си минавам на бензин и без това на скорост като е в обороти не консумира никакво гориво, но все пак ми е интересно защо се получава така.
                        При бензиновата система компа изключва дюзите при работа на двигателя при такива условия ,докато на газ с обикновена газова това няма как да стане. В повечето случай това се дължи на превишаване налягането на изпарителя и по-богата смес, което може и да се оправи.
                        Автогаз сервиз-

Comment

При бензиновата система компа изключва дюзите при работа на двигателя при такива условия ,докато на газ с обикновена газова това няма как да стане. В повечето случай това се дължи на превишаване налягането на изпарителя и по-богата смес, което може и да се оправи.
                          Моята не пука а направо си гръмжи.Бууум-бууум-ббббумм и не само наклони. Карам ли на Газ и отпусна ли педала на газта и почба бумбумкане.

Това добре ли е ,зле ли е ,нормално ли е/без катализатор съм/?
                          Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 19:30.
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Ясно, Значи спускам ли дефиле врътвам си на бензин, Че даже и по малко ще ми изгори

П.п. Имаш ли представа какъв е разхода в такъв режим и дали не смуче доста газ.
                            Имам чувството, че мойта гори много на празен ход.
                            Вярно че съм си връткал врътките много и навсякъде ама примерно карам си нормално и като дам пълна газ усещам, че свършва газта изключвам от скорост спирам гася пали и после немога и да тръгна на газ, и като засиля на бензин и мина на газ въобще няма сила да подържа скорос от 80км/ч а едва едва галя газта, като се има в предвид, че приди да спра съм карал със 120 примерно.

Само малките обороти мога ли да ги регулирам от някъде ?
                            Или всичко е въпрос на баланс м/у врътката на изпарителя и тази на тройника преди плочката .

Роби не искам да ти крада хляба просто ми е интересно кое какво прави и ми доставя удоволствие когато "врътна "нещо да му знам (и видя) резултата.

Comment

• Празния ход се регулира от винта на изпарителя а количеството гориво при натоварване от тройника. Това което правиш с врътките обикновено води до всички тези проблеми за които говориш- разход, неадекватна работа при натоварване ,паразитни детонаций. За съжаление в повечето собственици битува мнението ,че колкото по-навито е всичко, толкова по-икономична е колата , или обратното-толкова провече върви. Това не е вярно!
                              Автогаз сервиз-

Comment

Празния ход се регулира от винта на изпарителя а количеството гориво при натоварване от тройника. Това което правиш с врътките обикновено води до всички тези проблеми за които говориш- разход, неадекватна работа при натоварване ,паразитни детонаций. За съжаление в повечето собственици битува мнението ,че колкото по-навито е всичко, толкова по-икономична е колата , или обратното-толкова провече върви. Това не е вярно!
                                Това за навъртането богата/бедна смес го знам
                                Ако можех и от ламбда сондата примерно с мултицет в движение да видя какво става щеше да е супер ама нъц

Мерси за разяснението.

Иначе сега нямам проблеми. Казахте ми, че мембраната ми е спукана и гърмеше при палене от вр. на вр. и като потеглям плавно и се случваше да се задръсти ужасно. Тръгвам от светофар вдигам 1200 оборота и остава там съединител и ритане на газта и след 2-3-4 секунди се оправяше. През това време сера по цялата колона зад мен и така.

Преди националната среща пък сипах газ от Лукоил и бяха зверски гърмежи.Тогава отвъртах навивах къде какво видя и от тогава не е гръмнала нито заглъхвала закрепи се някак си
                                Вярно гори с 1-1.5 литра повече от преди но на фона 2лв за литър бензин, не ми пречи особено.
                                Last edited by The_Game; d.m.y г., 14:24.

Comment

Working...
                                X