Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион на Алфа Ромео 156 2.0 155 коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мерси на всички, другата седмица ще я монтирам и ще пиша какви са първите впечатления
    Alfa 156 Selespeed (2.0, 155hp, 2000g.)

Comment

дюзите

какав размер трябва да са на вътрешния отвор за мотор 1.8 щот разхода е 18 -19 -100 .
      LUXURY FUNEBRI CARS
      Има нещо в Алфа Ромео, купчина красиво подредени железа и пластмаса,а между тях душа.Необяснимо е!

Comment

Това зависи от дюзите и уредбата. Различните марки уредби и рейки ползват различни размери. Това се установява с диагностика най- добре като се съобрази с това което казах.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от ek6an_men Покажи съобщение
          Здравейте колеги, искам да сложа на моята бегачка газов инжекцион. Колата е Алфа Ромео 156 2.0 155 коня 1999 год.
          Имам питане, какви ще са последствията за колата ?
          Минал съм 50 000 км до сега, бегачката е перфектна.
          Но в тая криза всеки поглежда към по-икономичен вариант на гориво.
          Искам мнение " ДА " или " НЕ " на газовия инжекцион ???
          Благодаря предварително. Чакам мнения.
          Алфа Ромео 156 2.0

аз моята си я купих с газов инжакцион и я карам 3 години без никакви ремонти само смяна на газов филтер на 10 000 км. бяга достатачно.слагаѝ че ще спестиш на мен разхода е един и сьщ

p.p.s 32 000 km. 3 filtera x 16 evro! 0-remonti !

Comment

Колеги, вече съм в клуба на синьото гориво

Първото ми впечатление беше, че не върви като на бензин, особено във оборотите след 5000... Някак си бензина има какво да даде до край преди селето да превключи като докосне червената зона...
            Обаче все пак може и да си въобразявам, защото вчера беше адска жега, тази сутрин колата каточели реагирачше по-добре на по-хладно... Майстора каза че едвам го е нахранил тоз двигател по неговите думи А селето не позволява да има проблем в мощността, защото или включва по-ниска предавка ако види че се мъчи двигателя или натиска съединител (ако си на първа или втора да речем...) Така че по-икономично от това както е сега няма да стане, единствената опция е да ми я направи да върви малко повече ако искам (и да гори съответно). Но и сега каза че ще гори повече така че първо да я засека и после да мисля за още.

Сега остава смао да се моля да няма проблеми и всичко да е наред. И да не гори над 14-15 градско хаха

ПС: Инжекторите на газта на отворен капак пукат, издават един шум все едно комар се пържи на електрическа скара за насекоми Майстора каза, че имало и по-тихи и доста по-шумни, на затворен капак не се чува нищо де...

ПС2: Забравих да питам майстора, затова да питам тук...
            Сега на дълъг път ще ми светва ли лампата за чекконтрол-а? Досега колата е нямала никакви проблеми по ел.инсталация или каквото и да било че да ми светва нещо по таблото.
            Last edited by stodev; d.m.y г., 11:13.

Comment

Какъв Газов Инжекцион ти сложиха (каква марка) ?

Принципно не би трябвало да ти светва "чек-а" нито на дълъг, нито на "къс" път, ако всичко е настроено и монтирано кадърно
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

БРЦ сложих... само че избрах по-евтин вариант за 1250лв със други инжектори май пак по лиценз на БРЦ, иначе всичко друго освен инжекторите е БРЦ и то италия, не турските ментета дето ги слагат по някои места.

Comment

не би трябвало да ти светва каквото и да било.

Comment

това с жуженето и звука на умиращи комари е нормално
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

• Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                      това с жуженето и звука на умиращи комари е нормално
                      Да...за някой рейки
                      Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                        Да...за някой рейки
                        robygas на мен хем ми звучи отговора ти непонятно, хем леко притеснително Ако ти се пише напиши повече инфо затова какво е това животно рейка, аз съм чувал само за кормилна рейка
                        Ако не ти се пише просто кажи да не се притеснявам , и това ще ми е достатъчно

Колеги сега да пиша относно въпроса за който отворих форум-а.
                        Забелязвам че колата по-бързо загрява на газ, да не кажа че даже загрява повече отколкото преди на бензин... Верно че тези дни е жега, вчера беше 34 градуса в движение в 19ч. Под загрява имам предвид стига 90 градуса даже малко ги подминава особено ако се мотам по светофарите... Перката си се включва... Но преди на бензин рядко е стигала 90 градуса айде не съвсем в 34 градуса, но в 30 градуса поне... Минах на бензин да пробвам дали ще падне малко, но не падна, даже се увеличи температурата... Знам че газта е с по-висока температура на горене. Това ли е причината и нормално ли е?
                        Някои пък са ми казвали, че е нормално колата да ми качва до 90 градуса, даже не е нормално ако не го прави...

Comment

• От ГАЗ на Бензин винаги се увеличава температурата...

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                            От ГАЗ на Бензин винаги се увеличава температурата...
                            От какво пък се увеличава?

Първоначално публикувано от stodev Покажи съобщение
                            robygas на мен хем ми звучи отговора ти непонятно, хем леко притеснително Ако ти се пише напиши повече инфо затова какво е това животно рейка, аз съм чувал само за кормилна рейка
                            Ако не ти се пише просто кажи да не се притеснявам , и това ще ми е достатъчно
                            :
                            Газови дюзи са събрани в едно блокче на което му викаме рейка /газова рейка/. Просто има и по-шумни и по-тихи. Остави ги там кълвачите и комарите да си вършат работата. Карай я тая кола и стига си и се вглеждал.
                            Автогаз сервиз-

Comment

• Това съм забелязал. Може да е измамно, защото "стрелката" не е от най точните отправни точки...

Твоето мнение какво е?

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                                Карай я тая кола и стига си и се вглеждал.
                                Абсолютно си прав

Comment

Working...
                                X