Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион на Алфа Ромео 156 2.0 155 коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Газов инжекцион на Алфа Ромео 156 2.0 155 коня

Здравейте колеги, искам да сложа на моята бегачка газов инжекцион. Колата е Алфа Ромео 156 2.0 155 коня 1999 год.
    Имам питане, какви ще са последствията за колата ?
    Минал съм 50 000 км до сега, бегачката е перфектна.
    Но в тая криза всеки поглежда към по-икономичен вариант на гориво.
    Искам мнение " ДА " или " НЕ " на газовия инжекцион ???
    Благодаря предварително. Чакам мнения.
    Алфа Ромео 156 2.0
    Екшън Мен - Чирпан
    Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Имах такъв, махнах го, не че не бях доволен, просто така се развиха събитията - динамиката пада малко, който и да седне да ти разправя че на газ ще е като на бенз да не му вярваш, може и да може да се постигне, но за сметка на разхода.....
    ПиЕс - погрешка написах МАПНАХ го, вместо МАХНАХ го.....
    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 23:13.
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ми най-добре е да се направи 1 тест , ако колегата оем , знае някаква права и не оживена отсечка и има желание да засече колата от 60 до 160 при старт на 2ра на бенз после на газ и да каже какви са времената, казвам от 60 защото старта да не е от значение.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Тоя тест трябва да го направи скоро, преди да позапуши бензиновите дюзи
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз имам резервни дюзи. Но не мисля, че ще се затлачат с нещо. Тъй като тя си пали на бензин.

На газ е много гот като отидеш да зареждаш.

За мощността ше кажа, че не е така. При мен ми дава разход литър и половина - два над този на бензин и върви колкото на бензин. По магистралата съм си правил тест за максимална скорост на газ и на бензин с ЕКО100. никаква разлика. Една и съща е максималната скорост. За ускорение не мога да усетя. Трябва в някой голям баир и с 5 човека, че да усетя разликата между газ/бензин.

Но да не забравяме, че аз съм с ремам и съм с увеличен аванс, а това е най-хубавото за газта При нормалните настройки на аванса незнам как стоят нещата.

Честно си казвам. Като се возя сам разлика между бензин и газ не усещам.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от ek6an_men Покажи съобщение
            Искам мнение " ДА " или " НЕ " на газовия инжекцион ???
            Благодаря предварително. Чакам мнения.
            Алфа Ромео 156 2.0
            АБе, ако си въртиш километри с колата слагай ГАЗ, ако си "рацер" НЕ слагай газ...
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Има леко намаляване на мощноста, не върви на високи обороти, над 5 000, при мен де, но разхода е добре. Караш ли над 10 000км на година има смисъл, над 15к, си е далавера. От доста време на газ е по-евтино и от дизела, от ~2г. я карам така и над 30 000км до тук нищо фрапиращо да чукна на дърво.
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

Няколко газаджии на който определено вярвам, ми казаха че газовата рейка трудно се справя с обороти над 5500.......имало някакви фешън дето били много по бързи, ама били доста евро......стандартния рейл или матрикс след 5 - 5500 не може да свърши прецизно това което може бензиновата.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Зависи от настройката. При мен практически няма разлика (има много минимална и трудно се усеща и до голяма степен зависи от качеството на газта) във вървежа, както и при високи обороти. Разликата в разхода ми варира межди 1-2 лирта над бензина на 100км. Абе както и да го погледнем от финансова страна, при тези цени на дизела, газта е най-изгодното гориво.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Е аз не казвам че е неизгодно, вредно или прочее.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Е аз не казвам че е неизгодно, вредно или прочее.....
                      Хм и аз не съм против газта, за 50к км разликата е колкото струва цялата кола. Ама не бих се заклел, че не вреди на двигателя. Газта гори по-бавно и от това прегарят изпускателните клапани - газта още гори доката излиза от цилиндъра. Ако няма адванс процесор си е направо печене на клапани и висок разход на гориво. Някой по-горе беше споменал за ремапване на ЕКУ и увеличено предварение, ам на бензин как ще е с този аванс?
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Може и да си прав, ама пък имам познати с по над 100К километра минати на газ (изобщо няма да споменавам екс ладата на баща ми, която има минати над 400к на газ) и до сега не са имали никакви проблеми - вървят си им колите без да се е налаго да правят някакви сериозни ремонти по тях
                        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 00:30.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                          Хм и аз не съм против газта, за 50к км разликата е колкото струва цялата кола. Ама не бих се заклел, че не вреди на двигателя. Газта гори по-бавно и от това прегарят изпускателните клапани - газта още гори доката излиза от цилиндъра. Ако няма адванс процесор си е направо печене на клапани и висок разход на гориво. Някой по-горе беше споменал за ремапване на ЕКУ и увеличено предварение, ам на бензин как ще е с този аванс?
                          Идеално е.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

За газта с двете ръце. За една смяна на масло (10 000 км) бензина те набутва с над 1000лв. спрямо газта. Ако всички карахме Ферари Калифорния това нямаше да е проблем . .
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

При мен разлика се явява след 6000 об/м и то незабелижимо. Не знам за около 10 000км на газ , съм нямал грам проблем породен от това че карам на газ.... разхода ми е с около 1-2 литра отгоре в зависимост от това как карам. След още толкова ще избия и колата като гледам как падат цените

Comment

Working...
                              X