If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абсолютно, на газ върви по-добре във високите обороти. Просто е безмислено да се кара на бензин в каквито и да е режими, ако щете и рейсърски...
Че то пък в ниските да не върви по-зле? Няколко бензинови Алфи карам вече и до 3000об са трагедия на бензин За моята не говоря щото е нормално след толкова години каране с ГИ, на бензин да не върви както на газ. Моите впечатления са, че в ниските обороти газта дава повече мощност, същото го казаха и в едно предаване, който следи "Да продадеш колата си" по Дискавъри ще се сети. Там слагаха газ на някаква голяма джипка за да могат да я вкарат в еконормите, щото иначе не могат да минат преглед.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Ами, ако има кой да ми настрой фобоса може би и над 5000 ще върви....
Аз съм със същия ГИ и няма проблем. Вярно, че официалният им сервиз е пълна скръб и са много накадърни, но освен тях и други се занимават със фобус. Питай колегата robygas да те насочи към човек, който ще ти свърши работа и да ти тръгне колата
А според теб при същото каране какъв ще е разхода с газ?! Може да го сметнеш, пък да не забравиш и да пресметнеш и колко пари ще му струва същото това разстояние и после да не те очуди факта, че примерно е дал 10лв, а ти 12,27лв.
Колега, разбери, че при тези цени на горивата, няма по-евтино от газта. Каквото и да правиш, не може да го докараш разхода до толкова ниска цена за км.
Аз го разбирам, само че съм карал коли на газ и после никоя не е работила като хората на бензин, така че за 2,27 лв. повече за 120 км. предпочитам да си тракам с печката (скоро нафтата беше и по 1,70). И ако правим това сравнение, колко километра би трябвало да мина за да си избия газовата, че изобщо да ми мине през ум да купувам бензинова кола?!?
Тоя разход 5,5/100 идва при каране със 160-170. Иначе ми е давала и 4,58/100 смесено магистрали и националки, като имаш предвид, че съм с 5 степенна скоростна кутия, а ако бях с 6
Аз го разбирам, само че съм карал коли на газ и после никоя не е работила като хората на бензин
Затова става дума, че с ГИ не се прецаква работата на бензин, както едно време със старите газови. Вярно, позапушват се дюзите, но се оправят бързо и лесно само като направиш някакви 100-200 км. примерно на бенз. Тая зима нарочно карах един резервоар само на бенз и ми даде към 10,2 бенз 100% градско в Сф. с прецакан термостат и темп. 70°C. От 3 години ми е ГИ - БСМ български, не е последен модел естествено и беше 1100 тогава. Така, че няма страшно. Трябват само едни добри настройки и си караш на двете горива без проблем. То не, че искам да убеждавам някого, всеки си решава ама бензиновите 147/156 без газ вече са рядкост.
Не са глупости, моята от 6г. е на газ, и около 2 пъти в годината се получава едно леко тресене във волана когато работи на бензин. Следва "вземи тая добавка" и пак 5-6 месеца няма проблем. Ползвам едни патрончета на Техасо за бензин, щото са ми под ръка.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
При мен за сега (да чукам на дърво), не съм имал проблем с бензиновите дюзи. Работи си перфектно, не знам дали има отношение но все пак от време на време малко я покарвам и на бензин - да не забрави какво е
Здравейте колеги, искам да сложа на моята бегачка газов инжекцион. Колата е Алфа Ромео 156 2.0 155 коня 1999 год.
Имам питане, какви ще са последствията за колата ?
Минал съм 50 000 км до сега, бегачката е перфектна.
Но в тая криза всеки поглежда към по-икономичен вариант на гориво.
Искам мнение " ДА " или " НЕ " на газовия инжекцион ???
Благодаря предварително. Чакам мнения.
Алфа Ромео 156 2.0
Благодаря колеги.
Вече съм взел решение.
Да на Газта.
Аз съм с обикновенна газова и вече 50 000 за 2г и 6м от лош контакт гръмнах един колектор.Има припукване много рядко и то сигурно от лоша газ.последния разход с 66литра-820км като не изцяло извънградко.Нищо и няма на газта слагайте смело.
КОЛЕГИ МОЛЯВИ КАЖЕТЕ ЕДИН СВЕСТЕН ГАЗАДЖИЯ И КЙТО ДА ИМА СОФТУЕРИ ЗА ВСИЧКИ ГАЗОВИ ЧЕ НЕПОМНЯ КАК СЕ КАЗВАШЕ МОЯТ КОМП НА ГАЗОВАТА ЩЕ ПОГЛЕДНА И ЩЕ ПИША...........
LUXURY FUNEBRI CARS Има нещо в Алфа Ромео, купчина красиво подредени железа и пластмаса,а между тях душа.Необяснимо е!
Comment