Известие

Collapse
No announcement yet.

Палене на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    няма да те убеждавам, че не е точно така. Време, труд, изпарителят започва да работи бавно но славно непостоянно и недобре, разход, въртене, ...
    бе не знам колко автомобила с газ си карал, ама ремонтния комплект на изпарителя е 15-20лв и включва всичко де що е гума - тоест изпарителя става все едно сега е излязъл от завода. ремонта трае 30 минути заедно с демонтажа, монтажа и обезвъздушаването и то ако го правиш за първи път. дали палиш на газ или не, на мембраните не се отразява драстично. като знаеш колко е литър бензин или нова бензинова помпа има ли смисъл да говорим за ремонтен комплект за 15лв за пробег 50 хиляди км.
    точка

Comment

Освен всичко останало, при палене на газ (особено при поизносен двигател) го няма неприятният момент със смесването на масло и бензин.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        бе не знам колко автомобила с газ си карал, ама ремонтния комплект на изпарителя е 15-20лв и включва всичко де що е гума - тоест изпарителя става все едно сега е излязъл от завода. ремонта трае 30 минути заедно с демонтажа, монтажа и обезвъздушаването и то ако го правиш за първи път. дали палиш на газ или не, на мембраните не се отразява драстично. като знаеш колко е литър бензин или нова бензинова помпа има ли смисъл да говорим за ремонтен комплект за 15лв за пробег 50 хиляди км.
        Доста години съм карал на газ, едната кола е с газов инжекцион, знам доста. Както и че за 15мин. няма да смениш мембраната.
        Но газта е 1.30 и това си е един голям +.
        Аз карам дизел и не ми се дават 3200лв. за да го направя на метан и да стане и изтребител
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Всичко беше до настройките,вече я пипнах и няма ядове.Пак си пали лесно и държи оборотите след яко тестване
          Колкото повече набира,толкова повече набира

Comment

Първоначално публикувано от alfonso 155 Покажи съобщение
            Всичко беше до настройките,вече я пипнах и няма ядове.Пак си пали лесно и държи оборотите след яко тестване
            мембраната се променя, пружината, има зацапвания от чистата ни газ - нормално е да се донастройват нещата
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Има плочки който са след дебитомера + кихалка заедно с клапичката вътре.Та чудех се дали ще стане?Скоро мисля да го тествам
              Attached Files
              Колкото повече набира,толкова повече набира

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                мембраната се променя, пружината, има зацапвания от чистата ни газ - нормално е да се донастройват нещата
                в един изпарител за пропан-бутан имаш таман 2 мембрани. пружината е на тая на 1-ва степен и е бая корава. освен това няма как да се "цапа" от газта. както каза мордохай, това което се променя са гумичките на клапанчетата. струват стотинки.
                точка

Comment

в един изпарител за пропан-бутан имаш таман 2 мембрани. пружината е на тая на 1-ва степен и е бая корава. освен това няма как да се "цапа" от газта. както каза мордохай, това което се променя са гумичките на клапанчетата. струват стотинки.
                  Аз пиша за газ (пропан-бутан), не за метан. 200 бара бомба - мерси

---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:34 ----------

Първоначално публикувано от alfonso 155 Покажи съобщение
                  Има плочки който са след дебитомера + кихалка заедно с клапичката вътре.Та чудех се дали ще стане?Скоро мисля да го тествам
                  Ако сложиш смесителните плочки след дебитомера няма да имаш празен ход най-малкото
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

разликата на метановия и пропан-бутан изпарителя е още една допълнителна редуцираща степен - демек 3 за обикновено агу.
                    при дебитомерите с клапа смесителната плочка се поставя баш след дебитомера, но се пуска и едно вакумно маркуче към изпарителя. това е правилния начин, ако се направи нещо различно, регулацията е мишън импосибъл.
                    точка

Comment

разликата на метановия и пропан-бутан изпарителя е още една допълнителна редуцираща степен - демек 3 за обикновено агу.
                      при дебитомерите с клапа смесителната плочка се поставя баш след дебитомера, но се пуска и едно вакумно маркуче към изпарителя. това е правилния начин, ако се направи нещо различно, регулацията е мишън импосибъл.

Като казваш вакуумно маркуче, предполагам имаш впредвид да се създаде връзка между участъка на смукателя между клапата на дебитомера и смесителната плочка и пространството на изпарителя зад голямата мембрана (там където иначе трябва да има атмосферно налягане)?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

точно така. към регулиращата мембрана-тънката.
                        точка

Comment

точно така. към регулиращата мембрана-тънката.
                          Благодаря.
                          Лично аз не съм имал проблеми с подобна постановка и не ми се е налагало да пускам такава допълнителна връзка. Може би защото дебитомерът е бил с относително хлабава клапа.
                          Но наскоро голям зор видях с регулирането на АГУ - то на един приятел. Наложи се да сменя пружината, противостояща на клапата на втората камера с доста по-твърда, за да догодя нещата.
                          Криво - ляво се получи, но много бягат настройките.
                          Сега ще върна старата пружина и ще направя въпросната връзка.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

ами да, някои от тия дебитомери са бая хард и след тях вакума идва доста. като се направи по стандартния начин и разхода става един ..... 12-15-18
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Благодаря.
                              Лично аз не съм имал проблеми с подобна постановка и не ми се е налагало да пускам такава допълнителна връзка. Може би защото дебитомерът е бил с относително хлабава клапа.
                              Но наскоро голям зор видях с регулирането на АГУ - то на един приятел. Наложи се да сменя пружината, противостояща на клапата на втората камера с доста по-твърда, за да догодя нещата.
                              Криво - ляво се получи, но много бягат настройките.
                              Сега ще върна старата пружина и ще направя въпросната връзка.

С това маркуче, за което ти плямпя Колев, премахваш всички смущения,които се получават от запушен филтър, скъсан маншон и прочие. С тая простотия даже може да сложиш газова на турбо мотор.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                С това маркуче, за което ти плямпя Колев, премахваш всички смущения,които се получават от запушен филтър, скъсан маншон и прочие. С тая простотия даже може да сложиш газова на турбо мотор.
                                С две думи:

Гениално приспособление.

Бях го мяркял тук и там, но сега след като и Вие тук го потвърдихте, ще бъде приложено в практиката.

Благодарности!

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X