Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонти и модификации по моята Алфа Ромео 90

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

а аз имам спортен съединител които чака новия си собственик на цена по ниска от тая на оригинален за V6

Comment

Това е наистина добра идея! Турбоделтата има с какво да зарадва всеки един отчаян собственик на двудисков съединител....
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Бате Венцииииииииииииииии ....давай да напраиме 1 качествен клип че ората чакат да видат легендата в действие

B&B Racing | bb-racingteam.com
        Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

От вчера влязох в сериозни ремонти . Ще си сменям двигателя с този от 90-та, която купих на скоро. Моите добри приятели, пир които правих капака ме спасиха от студа и ми предоставиха гараж, в който да се развихря. Снощи за 2-3 часа откачих бензинопровиди, инсталации, гърнета и т.н. Надявам се днес да ми стигне времето, да извадя моя мотор и да почна втория.
          Пешката и него ще го замеся в моята каша . Прикачвам няколко снимки преди да започна да разглобявам, за жалост ми падна батерията и не можах да снимам после. Мисля, че все пак ще придобиете някаква представа за каква атмосфера на работа говорим
          Attached Files
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Такаа днес беше един добър ден за съсипване на 90-ки.
            Извадих мотора на моята и вкарах моята на канала . Кардана излезе като на шега да се разходи навън в гаража, но мамка му по дяволите долната гайка на левия тампон на мотора ми скъса нервичките. Наложи се да сваля изпускателния колектор, алтернатора и хидравличната помпа и чак тогава прилагайки целият ми опит на йога и човек каучук някак си успях с връхчето на ключа... мани мани не искам да се сещам за тоя час и половина...
            Като равносметка мога да кажа, че като за първо сваляне на шестак най-голяма трудност ми представляваше снадката на маркуча за парното зад дясната глава - след 30-та минута борба срязах маркуча така вече тройника ще е на по-удобно място. Ииии тая пуста гайка.
            Ваденето беше лесно със моята добра приятелка Жана. Тя пое всичко на своя гръб .
            Специални благодарности на Пешката и на Betaman!!!
            За съжаление беше доста тъмно и не можах да направя хубави снимки.
            Attached Files
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
              ....
              Бате тоя капак се отваря мноо яко..немоеж да си треснеш галавата

B&B Racing | bb-racingteam.com
              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                Специални благодарности на Пешката и на Betaman!!!
                Няма за какво приятелю,ще помаган с каквото мога.
                Можеш да разеташ по всяко време и за всичко на мен.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Първоначално публикувано от pe6kata212 Покажи съобщение
                  Няма за какво приятелю,ще помаган с каквото мога.
                  Можеш да разеташ по всяко време и за всичко на мен.
                  мерака умира последен,а за Венци нема диагноза
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

опааа
                    внимавай с кардана, че всеки болт и гайка седят на определено място
                    успех с упражнението
                    Rice SAE
                    www.racingowls.com
                    oo=v=oo

Comment

• Днес при опит да развия гайката на шайбата на коляновия вал. Държах контра отзад на маховика на шпилките и... счупих маховика
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

• aaa... сетих се и друго какво правихме. сваляш картера и слагаш една тръба обвита в нещо чисто и меко за да спира коляновия вал да се върти и така сваляш гайката. в блока има доста места дето можеш спокойно да подпреш
                        и много freez off или PB blaster или там каквото намериш от тия дето са за проникване в затегнати винтове, а може и с горелка малко да пробваш (но това съвсем в краен случай)
                        Rice SAE
                        www.racingowls.com
                        oo=v=oo

Comment

• В крайна сметка. Развих и шайбата и маховика. Махнах стартера и ползвах една огромна отверка, която по скоро е щанга. Заклиних я в зъбите на така или иначе съсипания маховик. Това ме наведе на една идея. Мисля да я осъществя. А именно да си намеря, по-скоро да изровя от гаража един стар бендикс, ще го заваря за подходяща планка с дупки, така че да го стягам на мястото на стартера, но да се зацепва в зъбния венец на маховика.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                            В крайна сметка. Развих и шайбата и маховика. Махнах стартера и ползвах една огромна отверка, която по скоро е щанга. Заклиних я в зъбите на така или иначе съсипания маховик. Това ме наведе на една идея. Мисля да я осъществя. А именно да си намеря, по-скоро да изровя от гаража един стар бендикс, ще го заваря за подходяща планка с дупки, така че да го стягам на мястото на стартера, но да се зацепва в зъбния венец на маховика.
                            еии много ми е приятно че ще дам акъл на Венци,що не стана въпрос като се видяхме - за да развиеш това нещо ти трябва едно елементарно нещо наречено ударна отверка,използуваш механизма - с нея става без всякъкви контри и нищо не се чупи....
                            продадох я шестицата
                            Last edited by hammar; d.m.y г., 21:52.
                            Alfa GTV 1.8 TS
                            Alfa 33 1,4 feeling 94г.
                            Alfa 6 2,5 TD - в спомените само

Comment

• Честно казано с ударна отверка не съм се сетил да пробвам, но при положение, че с гайковърта не стана за мен остана само дългата тръба като решение . Маховика се счупи като държах контра на шпилките за карето.

Днес беше много добър ден . Бутнах цялото предно окачване. Странното е, че стана прекалено лесно. Направо не ми се повярва. Долните носачи излязоха без нито помен от жестокото и свирепо млатене, което съм свикнал да прилагам до сега.
                              За капак си намерих маховик .
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Евала брат,давай само така,па некой ден требе да намажа обещаното кръгче
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X