Известие

Collapse
No announcement yet.

Giulietta (nuova) 1.8 - Пловдив

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Vagalinski Покажи съобщение
    Благодаря за желанието за помощ и на двама ви .
    Ако се намерят тук в Пловдив добре. Викторе, ще ти се обадя сигурно в петък да те питам за магазина, тога трябва да съм свободен.
    Венци, ако няма тук ще те потърся . Лошото е обаче, че нямам път към София до септември. Ама предполагам не е страшно и с три гайки да карам временно.

Иначе да се похваля - понеже ми спря лявата, предна машинка за стъклото я разглобих, почистих, смазах и смених четките. Сега стъклото се движи идеално. Ще направя същата процедура и с дясната, предна. Препоръчвам го а всички с изнервящо бавни ел. стъкла. Перди се мъчих да смазвам без да свалям и разглобявам, ама няма файда. Най-големите мизерии са вътре.
    Би ли разяснил по-подробно как разглоби,почисти, смаза и смени четките на машинките ? Ще е от полза
    ALFA ROMEO 75 2.0 ts
    sigpic
    Нещо което работи - не се пипа!

Comment

Първоначално публикувано от alfonso_90 Покажи съобщение
      Би ли разяснил по-подробно как разглоби,почисти, смаза и смени четките на машинките ? Ще е от полза
      Доколкото знам при 75-ците вратите и машинките са същите, но не съм виждал с очите си и затова не гарантирам.

След като се свали кората на вратата, се развиват двете гайки по средата на стъклото които го държат за релсата и стъклото се вади.
      После се развиват трите гайки които държат моторчето и двете на релсата (едната е отдолу на вратата). Вади се моторчето заедно с релсата и жилото. Да се извади само моторчето не става.
      След това моторчето се разглобява. При мен винтовете се развиват със звезда и после се изкривяват едни щифтчета (които при мен по-скоро се чупиха). Май имало и занитени машинки. В този случай нитовете може да се пробият с бормашина и да се заменят с някви винтове и гайки примерно.
      Като се отвори моторчето се маха старата грес и праха от четките и се слага нова грес. Смазва се и релсата, и жилото. Четките се сменят ако е останало малко от тях. Мойте не бяха, чак толкова износени въпреки, че не ми се стори това моторче да е отваряно някога. Може и да не е имало нужда да ги сменям.
      Сглобява се и вече машинката е прилично работеща. Не чак като на нова кола, но видимо по-добре .

Comment

Ми... на 75-ците след 87-а не са същите. Аз бях с машинка от 86-та и нямаше общо с тази която сложих.
        Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
        Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
          Ми... на 75-ците след 87-а не са същите. Аз бях с машинка от 86-та и нямаше общо с тази която сложих.
          Значи имам грешна информация. Затова казвам, че не гарантирам .
          Иначе тези преди 87-ма същите ли са?
          А тези след 87-ма пак ли са с жило? Защото на мен задните не са ми с жила, а с нещо метално, оребрено, гъвкаво с диаметър около 5мм (не знм като какво да го определя). Обаче определено изглежда по-стабилно отколкото с това жило.

Comment

Тук говоря за предни. Задни така и още не съм виждал в разглобен вид, но при мен предна дясна беше различна и за това я смених. Имам едни врати от 86 и като погледна ще кажа на 100% има ли разлики. Иначе и тази която свалих от предна дясна си беше със жило.
            Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
            Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Напоследък няколко пъти ми прави номера стартера да не иска да ми завърти. Някой може ли да ми каже какъв точно е метода когато палиш с даване на късо при стартера с отверка (примерно)? Къде точно трябва да допреш и колата трябва ли да е на контакт?

Comment

Метода, за който питаш е: колата на НЕУТРАЛНА (!), желателно е и ръчна, контакт и като погледнеш стартера има две шпилки с гайки 13-ки - тях трябва да окъсиш.
                Обаче има едно "обаче" цялата тази дандания ти се пада под карбураторите и е доста трудно достъпна. Освен това може първо да се провери къде е проблема. Първата проверка е на неутрална и ръчна някой да държи контактния ключ в положение на стартер (когато колата не иска да завърти) и ти с дълго желязо да бръкнеш покрай карбураторите и да почукнеш средно-силно стартера. Ако не стане може и силно .
                Пробвай това и ако стане проблема е в шалтера. Ако не стане може проблема да е в контактния ключ.
                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Аха, сещам се. Стартера има две цилиндрични тела. Тези шпилки са на малкото такова.

По принцип когато не иска да запали, при завъртане на ключа на стартер се чува едно цъкане. И обикновенно след няколко неуспешни цъкания накрая стартера завърта. Но специално днес не се чуваше цъкане и накрая се наложи да се пали с бутане. Навирах там един клапан покрай стартера ама така и не можах да уцеля как става това палене .
                  Но и при двата случая като колата се изгаси след това си пали нормално.

В момента съм с един стартер от 75, който уж е по-малък, но по-ефективен. Интересното е, че звука е много странен и съвсем различен от стартерите на другите, по-дърти от 75 класики. Звука е много модерен и ми беше достра странен в началото. За жалост стартера не е мой и трябва да го връщам, когато си взема друг.

Comment

Какво имаш в предвид под странен и модерен звук?Аз имам същия преоблем с паленето сменихме стартера и звука е доста силно скърцане докато завърти,също така и се тресе силно
                    ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                    sigpic
                    Нещо което работи - не се пипа!

Comment

Не, при мен стартера си е наред. Просто звука при въртене е много по-различен. Много наподобяващ новите коли. А оригиналния ми, както и тези които съм чувал на Жулиети и Алфети е доста по-измъчен, и сякаш върти по-мудно. Но това пак не е, защото е развален, а просто си е такъв.

Comment

Новият стартер е от 75 ТС. Той е редукторен, както на всички по-нови коли. За това и носи със себе си "новия" звук. Освен това на габарити е доста по-малък и лек, което помага пи-лесно да се монтира
                        Еххх как искам и за моя шестак един такъв...
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Само на 75 TS ли се слага? При другите 75-ци различен ли е? И дали може да се ползва такъв от 155 TS 8v или от 164 TS.

Comment

АЗ не съм срещал редукторен стартер на друга 75 освен TS. Не съм пробвал от 164, 155, но според мен по-вероятно да не стане.
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                            X