Известие

Collapse
No announcement yet.

Придобих мърлява, но с добра душа /купе/ Алфа 75

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• и аз да се обадя-----цъцъ пламене...тоя трилитров фиат върви доста добре -снощи го разходих из нощна софия....лудница е...и както се казва с триста кила по надолу какво ли ще се случвас ускорението ....честита нова придобивка.
    да. първо ще се направи колата с нормалния си трилитров и после ще се мисли нататък-целта е трак дея.
    75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
    kavasaki zzr-600 100 жребеца
    147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

• Земете го с флекса тоя параход оттук - оттам бре, ако 300 оки са ви проблема, одма ви ги махам......са едно предно господина ще го прежали някак си......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Феро, предното съм го анатемосал отдавна Парахода ще радва "Надин". Свирни като си към София да поджиткаш 3.0 24 докато е в движение, да сравниш с твоя 2.5...
        Вече тече елетрификация на колата! Нямам снимки от процеса, но днес Нено захласнато правеше фотосесия на неговия мокър сън, Ауди А3 1.9 tdi, та ако и моята колица е попаднала в обектива, нека качи някоя снимка...

Comment

• Браво супер е станала колата, с какъв обем е двигателя и колко конси сили?
          Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

• Първоначално публикувано от pla_y_men Покажи съобщение
            Феро, предното съм го анатемосал отдавна Парахода ще радва "Надин". Свирни като си към София да поджиткаш 3.0 24 докато е в движение, да сравниш с твоя 2.5...
            Вече тече елетрификация на колата! Нямам снимки от процеса, но днес Нено захласнато правеше фотосесия на неговия мокър сън, Ауди А3 1.9 tdi, та ако и моята колица е попаднала в обектива, нека качи някоя снимка...
            Видех, видех я неска мърлявата, но с добра душа, добре е, червеното на капаците бас държа че мноо ще вдигне динамиката в ниските.......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Имам малко време, та ще кажа някои неща, за които все не сколасвах досега:
              Не на всички, които са си направили труда да пишат в темата съм успявал да отговоря...за което се ИЗВИНЯВАМ Наистина БЛАГОДАРЯ дори само за интереса /а някои колеги са предлагали и помощ/. С тези, които не познавам, ще се радвам да се запознаем на живо, дай боже на Тракдея да ги запозная и с готов/подвижен/ резултат най-сетне
              Аз съм добър слушател и винаги отворен и за други мнения. Накрая обаче правя само едно нещо/преобладаващо глупости/ и то е моята преценка. Това ми помага да се сърдя само на себе си, а познатите ми никога да не чуват "ти ме накара да направя..."
              Разбирам напълно позицията на хора, които например ми казват - това е автентична, 100%-ва "Америка", не я окипазявай или ръчкай на писта. За мен обаче Алфа е създадена за движение, не за ескпонат. В никакъв случай за издевателства и краш-тестове...все пак повече обороти и свирене на гуми не е равнозначно на камикадзе срещу Кадафи... Това, че ще насадя по-нов, по-мощен двигател /но Алфа Ромео ДВГ!!!/, е пак според моето виждане за тази марка - красиви, бързи, нервни коли със ЗАДНО ПРЕДАВАНЕ. След като вече не се правят такива, ще се опитам аз да постигна нещо различно от ФИАТ с табела със змия... И изцяло червените капаци на клапаните например не са оригиналния дизайн, но на мен ми харесват, а и както правилно е забелязал Феро, вдигат въртящия момент

Comment

• Comment

• Евала и от мене

Comment

• намалява и разхода на гориво червеното....и повишава сцеплението на гумите
                    75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
                    kavasaki zzr-600 100 жребеца
                    147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

• За сцеплението си прав,но на алфа нищо не мож намали разхода освен фиатски мотор и пак не се знаеПечката от подписа си гори къде 11-12 нафта и хич не пуши даже.Като зареждам всеки път се заканвам да взема някоя бензинка ,поне ще е тихо вътре.
                      Last edited by 546; d.m.y г., 12:39.

Comment

• За тръпнещите в очакване на развитието на проекта мога да кажа, че електрификацията на красавицата върви с малки, но сигурни стъпки напред. Част по част, жичка след куплунг голото купе с мотор и окачване започва да прилича на автомобил.
                        Last edited by Venci; d.m.y г., 23:22.
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Тъй-тъй, евларка за борбата с омразните жици!

Comment

• тук как стоят нещата има ли изненади за следящите темата
                            ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                            sigpic
                            Нещо което работи - не се пипа!

Comment

• Това с кабеляка не стига, че е пипкаво , а и на външен вид не се забелязват толкова очебийно промените Венци се бори с кабеляка
                              Вече на новия двигател се повозих и го разгледах в донора, ще чакам Пламен да ме повози на него когато го прехвърли на 75-цата
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от alfonso_90 Покажи съобщение
                                тук как стоят нещата има ли изненади за следящите темата
                                Нещата изглеждат добре, изненади няма /пу-пу, да не чуе дявола/ или поне Венци не обажда за някакви драми Тоците ги мразя...и май е взаимно
                                Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                                Това с кабеляка не стига, че е пипкаво , а и на външен вид не се забелязват толкова очебийно промените Венци се бори с кабеляка
                                Вече на новия двигател се повозих и го разгледах в донора, ще чакам Пламен да ме повози на него когато го прехвърли на 75-цата
                                Мда, кабеляка има гадната способност да е почти невидим и ултра досадно проблемен в най-неочаквани моменти... Иначе май електрификацията е към завършване
                                Новата моторетка си е екстра - ти поне си имаш такава и знаеш... Като първоначално намерение ми се върти да поджиткам в оригиналния вариянт през май, юни и юли...и през август да стане "ъпгрейда". Надявам се тогава колегите механици, жичкаджии, ауспухджии и т.н., които биха имали съответна роля в голямата простотия, да са по-свободни и да сме създали някаква организация как да стане сравнително бързо и без излишно мотаене. Демек каквото трябва да се подготви, намери и измисли - предварително, та в последствие да не търсим някоя джвъчка по един месец и да се спича процеса
                                Но сега е наред "версия 1 - ориджинъл", нека се дотътри до финал.

Comment

Working...
                                X