Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Reset/Programming functions | No | Yes

Не е само при М1.5.5, а въобще. Фрии версията освен да си прочетеш някоя грешка и да погледнеш някой реални данни, другото е орязано и се плаща. И е логично. Как да се продава иначе?

Също и диагностика по CAN е само в платената.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Мерси за информацията колеги . Правиха ми два пъти адаптация на клапата в сервиз с бош адаптор и кара по 1г. и пак се обърква с времето сигурно всичко тръгва от газовия инжекцион и познатия проблем със студеното палене идва. Иначе М1.5.5 ми беше ЕКУ-то.
      Last edited by ivaylo_gr; d.m.y г., 10:07.

Comment

• Нещо не мога да се домогна до сайта от никъде.
        Като че ли е затрит по DNS записите от целия свят.
        И http://tracert.com не го намира...
        Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
        Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)

Comment

• сутринта работеше сега го няма
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Абе гледах на едно приятелче платената версия, и ми прави впечатление че като лепна 5-6 параметъра накуп, и сякаш много бавно излизат резултатите в сравнение с Алфадиага.......не върви някак си оборотите да се изписват от 2к на 900 с такова насичане......сякаш програмата е бавна.....ся отделен въпрос е че ме дропи със и без причина, пробвах всякакви респонс байтове, постоянно долу ми се мандахерца - Латенси Тоо Хайх......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• По принцип колкото повече параметри четеш - толкова по бавно опреснява данните.

При 8 параметъра - отговора е на 2 секудни - 30 пъти в минута
              При 1 параметър е около 300 пъти в минута опресняването.

До колкото знам това са си възможностите на еку-то на колата да подава инфо.

Не съм сравнявал с други програми, но при мен подобни фрапиращи лагове не е имало?
              А надписа Latency too high не съм забелязал да пречи на работата.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• При 9 параметъра опреснява през 3 секунди.
                Иначе мисля, че проблема не е в ЕКУ-то, с друг софтуер съм правил лог на поне 5 параметъра с по 300мс.
                ex - 147 16v multijet

Comment

• Проблемите са на интерфейса. На кабела демек. И въпреки това на ЕКУ-то първостепенно значение е да работи мотора.

Най-бързи данни са с хубав ELM327. Има и китайски хубави, но са голяма рядкост.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• И с хубав ЕЛМ пак така опреснява, говоря за конкретно този софтуер.Алфадиага не мога да го коментирам.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

• Aми чакам да ми пристигне ЕЛМ интерфейсчето 1.3а и ще направя тест за сравнение с ваг-ком кабела.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Иначе с ЕЛМ-а го няма съобщението за високо LATENCY.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

• При мен изчезва съобщението за latency, като променя настройките на COM port-а. Ако е на 1 latency-то, става работата.

Comment

• Ми и при мен е на 1 сложено , но пак се появява.
                            Не ми пука де - и без това си работи.
                            А ще видим как ще е с ЕЛМ интерфейса след 1 седмица (надявам се).

п.с Кабела ми пристгна току що....
                            Поръчан и платен на 18 окт.
                            Голям купон.
                            п.п.с Тъкмо щях да изхвърля опаковката и усетих че има още нещо - 4 капачки за вентили.
                            Еххх тези бесни китайци
                            Last edited by pr_00f; d.m.y г., 13:28.

Comment

• Ще го пусна като отделно мнение за да се вижда по-ясно.

Това е ограничение на протокола за обмен на данни.Има определени времена на изчакване.
                              Но всъщност може и по-бързо. Всяко ЕКУ си има минимални стойности за тези времена.
                              Първоначално софтуера беше написан с препоръчителните времена от Фиат за да бъде универсално съвместим.
                              В момента 5 параметъра могат да се четат за около 300мс. Тествано.
                              При текущите настройки на софтуера ( съгласно препоръките на Фиат се четат за около 700 мс.)
                              В следващата версия е възможно да се добави опция за избор на минимални времена.

Отговора е директно от извора.

Comment

• КОЛЕГИ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ ЗА ЕКУ М1.5.5 VAG COM КАБЕЛ ИЛИ ELM327 E ПО-ДОБРЕ? ЧЕ МОГА ДА ГИ КУПЯ С МАЛКА РАЗЛИКА В ЦЕНАТА! ИМА ЛИ НЯКОЙ СПИСЪК ЕКУТАТА ПОДХОДЯЩИ ЗА ELM327
                                Last edited by ivaylo_gr; d.m.y г., 22:05.

Comment

Working...
                                X