Аз щото съм прос....... си сложих по тежък маховик,и оня грък английският му беше перфе,ама вие не сте разбрали защо аджеба слага по тежък маховик.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Олекотяване на маховик?
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеАз щото съм прос....... си сложих по тежък маховик,и оня грък английският му беше перфе,ама вие не сте разбрали защо аджеба слага по тежък маховик.
На мен какво ще ми препоръчаш по тежък маховик ли???????Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Събев Покажи съобщениеВсяка кола си е индивидуална!
На мен какво ще ми препоръчаш по тежък маховик ли???????
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеЗдравейте колеги . Искам да попитам, дали е разумно и безопасно , да се отнеме от теглото на маховика. Става въпрос за алфа 146 1.9 тд . Мераклия съм да направя тази процедура , но не знам дали ще има ефект и дали няма да направя някоя поразия по мотора . БлагодаряSubaru Legacy 3.0R
Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеАз щото съм прос....... си сложих по тежък маховик,и оня грък английският му беше перфе,ама вие не сте разбрали защо аджеба слага по тежък маховик.Остай хората да олекотяват много е добре - ние простите ше утежняваме
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеИ ти сигурно ти куца английския искаш да кажеш по-лек хахахахахОстай хората да олекотяват много е добре - ние простите ше утежняваме
аз пък се чудя защо навсякъде се борят да намалят инерчния момент, а и факт е че дори и на дино могат да се измери значително качване на коне, отделно времеизмерването също го потвърждава
Сещам се за едни 4-5 дискови карбонови съединители дето се слагат на Формула 1 примерно, а и на турбо коли от по 600 коня на гуми и нагорета тия съединители са с около 140мм диаметър, инерчният им момент е буквално никакъв, да не говорим че маховика им е като зъбен венец само, с няколко лъча към съединителя, та и той е към 2 килца само и цялата тая комбинация просто има нищожна инерция.
Сега някой ако държи на комфортно и плавно ускорение, може да си утежнява маховика, за друго не знам
Comment
-
Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщениеявно някаква нова топла вода е открита
аз пък се чудя защо навсякъде се борят да намалят инерчния момент, а и факт е че дори и на дино могат да се измери значително качване на коне, отделно времеизмерването също го потвърждава
Сещам се за едни 4-5 дискови карбонови съединители дето се слагат на Формула 1 примерно, а и на турбо коли от по 600 коня на гуми и нагорета тия съединители са с около 140мм диаметър, инерчният им момент е буквално никакъв, да не говорим че маховика им е като зъбен венец само, с няколко лъча към съединителя, та и той е към 2 килца само и цялата тая комбинация просто има нищожна инерция.
Сега някой ако държи на комфортно и плавно ускорение, може да си утежнява маховика, за друго не знам
Можеше да кажеш, че говориш за 12 цилиндрови ДВГ, не за 4Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщениеМожеше да кажеш, че говориш за 12 цилиндрови ДВГ, не за 4
Няма такъв вариант с по-тежък маховик ...... в спортно-състезателен автомобил.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщениеМожеше да кажеш, че говориш за 12 цилиндрови ДВГ, не за 4
Comment
-
щом тука има конструктори по-големи от хората в мотоспорта евала. Или WRC колите не са връх на турбоколите с идиотска употреба?! Искрено се надявам да е така...
ето един маховик който бих си го сложил в хола само да си го гледам
http://f1-dictionary.110mb.com/wrc_drivetrain.html
Маховикът е акумулатор на енергия.... за сега само във формула 1 и експериментални коли се опитват да направят така тази енергия да се използва, когато е нужно, във всички други случай от спортните мотори се гони динамика и респонс... в моторспорта се изразходва... не се акумулира защото се хаби енергия
весел ти е поста
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеАз щото съм прос....... си сложих по тежък маховик,и оня грък английският му беше перфе,ама вие не сте разбрали защо аджеба слага по тежък маховик.човека
Важното е че има спор и в споровете се ражда истинатаLast edited by ne0; d.m.y г., 10:06.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Темата за турбо дизел ли беше или аз се бъркам...
На дизела никой не ми отговори как ще се отрази на демпфера и на вибрациите лекия маховик?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениещом тука има конструктори по-големи от хората в мотоспорта евала. Или WRC колите не са връх на турбоколите с идиотска употреба?! Искрено се надявам да е така...
ето един маховик който бих си го сложил в хола само да си го гледам
http://f1-dictionary.110mb.com/wrc_drivetrain.html
Маховика е акумулатор на енергия.... за сега само във формула 1 и експериментални коли се опитват да направят така тази енергия да се използва, когато е нужно, във всички други случай от спортните мотори се гони динамика и респонс... в моторспорта се изразходва... не се акумулира защото се хаби енергия
весел ти е поста
А ако е истина, че си разбрал от човека нещо, и че пък наистина си е направил по-тежък маховик, най-вероятно си има конкретна причиначовека
Важното е че има спор и в споровете се ражда истината
Искам да кажа от опит още едно нещо. Началник съм в един цех за производство на **** та там имаме едни преси , които упражяват удар от 63 тона. Електродвигателя им е 1,5 киловата, а върти маховик над500 килограма / опитвах се да го тегля ,ама кантара ни е до 500/
Всъщност искам да кажа, че без този маховик тоя мотор никога няма да направи работен цикъл на пресата.
Много съм разговорлив и бъбрив, който иска да ми се обади. телефоните са ми долу в подписа.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщениеНе съм конструктор. Ама аджеба, защо хоратаще слагат излишни тежести на автомобилите си, което си е пари? Повтарям се и се извинявам.
Искам да кажа от опит още едно нещо. Началник съм в един цех за производство на **** та там имаме едни преси , които упражяват удар от 63 тона. Електродвигателя им е 1,5 киловата, а върти маховик над500 килограма / опитвах се да го тегля ,ама кантара ни е до 500/
Всъщност искам да кажа, че без този маховик тоя мотор никога няма да направи работен цикъл на пресата.
Много съм разговорлив и бъбрив, който иска да ми се обади. телефоните са ми долу в подписа.
Просто си мисля, че примерът (с пресата имам предвид) не е на място.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment